Oyun Konsollarını Fahiş Fiyata Satan İşletmelere Cezalar Kesildi

Gazali Çetinkaya

 
Ülkemizde oyun konsollarının resmi satış noktalarında tükenmesiyle birlikte bazı küçük işletmeler bu durumu fırsat görerek konsollara fahiş fiyat uyguladı ve 5000 - 1000 aralığında fiyatlar görmeye başladık.
 
Resmi perakendecilerden biri olan OverGame'in sahibi Can Aral'ın yaptığı açıklamaya göre, bu işletmelere devlet tarafından cezalar kesilmiş.
 
"Ülkemizde serbest piyasa rejimi uygulanmakta fakat bu gördüğümüz rakamlar insaf rejiminin çok üstünde."
 
"Maske ve sağlık ürünlerinde fahiş fiyat uygulayanlara nasıl ceza kesildiyse bizim sektörümüzde de kesildiğini arkadaşlar bilsin. Çok güzel cezalar geldi, harika harika."
 
"Biz serbest piyasa ekonomisinde ve rekabet kuralları gereğince malı satın alırken satın aldığımız hiçbir nokta bize tavsiyeden başka bir fiyat baskısı yapamaz. Tavsiye ettiği fiyatlar PlayStation tarafında PlayStation 4 Slim için 2699 TL ve PlayStation 4 Pro için 3699 TL."
 
Geçtiğimiz günlerde açıklandığı üzere, oyun konsolları dahil olmak üzere çok sayıda ürüne ek vergi getiriliyor. Oyun konsollarında 1.05.2020 tarihinden itibaren 30.09.2020 tarihine kadar yüzde 50 ve 1.10.2020 tarihinden itibaren kalıcı olarak yüzde 20 uygulanacak.
 
Talha Aynacı ve Can Aral'ın ek vergiyi tartıştığı videoyu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.