CD Projekt RED Corona Virüsüyle Mücadele için 950 Bin Dolar Bağışta Bulundu

Gazali Çetinkaya

The Witcher ve Cyberpunk 2077 geliştiricisi CD Projekt RED, corona virüsüyle mücadele için bağışta bulunduğunu duyurdu.
 
Polonyalı geliştirici, Polonya'daki en büyük yardım kuruluşu olan Büyük Noel Yardım Orkestrası'na (Wielka Orkiestra Swiatecznej Pomocy) 4 milyon Polonya Zlotisi (yaklaşık olarak 950 bin ABD doları) bağışta bulundu.
 
CD Projekt RED tarafından konu hakkında yapılan açıklama:
 
"Corona virüsü ile ilgili olayları yakından takip ediyoruz. Virüse yakalanan kişi sayısı her geçen gün artıyor ve bunun sonucunda sağlık hizmetleri zorluklar yaşıyor. Bu zor zamanlarda her bir yardım önemli ve biz de nasıl yardım edebileceğimizi düşünüyorduk ve bu konuda uzun yıllardır deneyimi bulunan Büyük Noel Yardım Orkestrası ile işbirliği yapmaya karar verdik."
 
"Bugün, corona virüsü ile mücadele için 4 milyon Polonya Zlotisi bağışta bulunduk. Bu paranın yarısı CD Projekt RED SA ve diğer yarısı ise CD Projekt'in ana hissedarları ve müdürler kurulu tarafından ödendi."
 
"Son olarak, tüm sağlık hizmetlerine ve corona virüsü ile mücadele eden herkese teşekkür etmek istiyoruz. Hepiniz kendi sağlığınızı riske atarak bizim için mücadele veriyorsunuz ve bu sıkı çalışmalarınız bize ilham kaynağı oluyor. Bunu okuyan herkese bir mesajımız var. Lütfen bu olayları ciddiye alın. Halk sağlığı ile ilgili bilgi sahibi olan kişilerin tavsiyelerine kulak verin. Evden çıkmayın ve virüsün yayılmasına izin vermeyin."