Gabe Newell: Rekabet Herkesin Yararına

Gazali Çetinkaya

 
Epic Games'in dijital oyun mağazası Epic Games Store 2018'in sonunda açıldı ve oyun satışlarından daha az pay alması, her hafta ücretsiz oyunlar dağıtması ve süreli özel oyun anlaşmaları ile Steam'e büyük bir rakip olmayı başardı.
 
Valve'ın kurucusu ve CEO'su Gabe Newell bu durumdan şikayetçi görünmüyor. Edge Magazine ile gerçekleştirdiği röportajda, rekabetin uzun vadede hem oyuncular hem de şirketlerin yararına olduğunu belirtti.
 
"Oyun mağazaları arasındaki rekabet harika bir şey. Bizim ve diğer herkesin doğru davranmasını sağlıyor. Kısa vadede sizi kötü gösterebilecekleri için çirkin bir durum fakat meydan okuma, disiplin ve dikkatli olmaya yönelten rekabet uzun vadede herkesin yararınadır."
 
Gabe Newell rekabetin kendilerini rahatsız etmediğini fakat rekabeti engellemeye yönelik hamlelerin asıl problem olduğunu belirtti. Burada direkt olarak Apple Store'a atıfta bulundu fakat Epic Games Store'a karşı bir gönderme de içeriyor olabilir.
 
"Biz rekabetten değil, rekabetin önüne geçmeye çalışanlardan endişeliyiz. Apple'ın her şeyi kontrol etme modelini seven insanlar ve oyununuzu kendi isteklerine göre satışa sunup sunmamaya karar veren kim olduğu belirsiz bürokratlar çalıştırmak ve yazılımın katma değerini en aza indirecek şekilde mağaza tasarlanması bizi daha çok endişelendiren konular."