E3 2020 Resmi Olarak İptal Edildi

Gazali Çetinkaya

 
9 - 11 Haziran tarihleri arasında Los Angeles'ta düzenlenmesi planlanan E3 2020 etkinliği corona virüsü sebebiyle resmi olarak iptal edildi.
 
"Hayranlarımız, çalışanlarımız, katılımcılarımız ve E3 ortaklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda dikkatlice bir görüşme yaptıktan sonra E3 2020 etkinliğini iptal etme kararı aldık."
 
"Corona virüsü ile ilgili endişelerin artmasının ardından, bu eşi benzeri görülmemiş global durum karşısında, etkinliği iptal etmenin en iyi yol olduğunu hissettik. Hayranlarımız ve destekçilerimiz için bu etkinliği düzenleyemeyeceğimizden dolayı biz de çok büyük hayal kırıklığına uğradık. Fakat bunun doğru bir karar olduğuna inanıyoruz."
 
E3 organizatörü Entertainment Software Association oyun sektöründen duyurular ve haberleri Haziran ayında oyunculara ulaştırmak adına online deneyimler sunmak için çalıştıklarını belirtti.

Şu ana kadar Microsoft, Ubisoft, Devolver Digital ve Square Enix dijital etkinlik düzenleyeceklerini doğruladı.
 
Kotaku'nun haberine göre, Warner Bros. Games ilk defa bu yıl E3'e katılmayı ve etkinlikte Batman, Harry Potter ve Rocksteady'nin yeni oyunu hakkında konuşmayı planlıyordu.