Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Back to the Future: The Game

1 | Geçmişe dönüş

Back to the Future (Geleceğe Dönüş) serisi pek çok insanı olduğu gibi beni de ilk izlediğimde derinden etkilemişti. Hatta öyle ki, oyuncak arabamı geleceğe göndermek için, ilk filmde Doktor Brown’ın kurduğu maketin aynısını kurup okulun prizinin yanmasına sebep olmuştum. Kült haline gelmiş üçlemenin bitmesinin ardından 25 sene geçti ve Adventure oyunları ile sevdiğimiz Telltale Games, zamanda yeni bir maceraya çıkacağımız Back to the Future: The Game’i geliştirdi.

     Telltale Games, yine oyun dünyasının kült yapımlarından biri olan Monkey Island serisinin beşinci oyunu ile karşımıza çıktığında, acaba efsaneyi başarılı bir şekilde devam ettirebilecekler mi yoksa hayal kırıklığı mı olacak diye herkes endişeli gözlerle bakıyordu. Neyse ki korkulan olmamamıştı ve yapımcı, Tales of Monkey Island ile seriye layık bir oyun ile beğenimizi toplamıştı. Yine aynı şekilde beş bölüm olarak tasarlanan Back to the Future: The Game için de aynı şey geçerli. Oyun için, filmin ismine gölge düşürmeyen başarılı bir Adventure olmuş diyebiliriz.

Dr. Brown ve Marty mimikleri ile filmi hatırlatıyorlar.

Back to the Future: The Game, birer ay aralıklarla sunulacak beş bölüm halinde hazırlandı (Telltale Games bunu alışkanlık haline getirdi). It’s About Time, Get Tannen!, Citizen Brown, Double Visions ve OUTATIME ismindeki bu bölümlerden ilki, çıkışını yaparak oyuncuların beğenisine sunuldu.

Back to the Future: The Game, etkileşimli film havasıyla serinin dördüncü yapımı gibi duruyor.

Episode 1: It’s About Time, üçüncü filmin sona ertiği tarihten altı ay sonrası ile açılış yapıyor. Doktor Brown kayıplara karışmış ve Hill Valley’deki yetkililer Brown’ın borcu nedeniyle tüm eşyalarına el koymaya hazırlanıyorlar. Siz, filmin ana karakteri olan Marty McFly’ı kontrol ediyorsunuz. Dr. Brown’ın aylardır ortalarda olmamasına anlam veremeyerek gizemli bir şekilde kaybolmasının nedenini merak ediyorsunuz. Tam bu noktada zaman makinesi olan DeLorean etrafa ışıklar saçarak ortaya çıkıyor. Dr. Brown’ın geri döndüğünü düşünerek kapısını açtığınızda, içerisinden köpeği Einstein ve yardım çağrısı bulunan bir kaset buluyorsunuz. Bu noktadan sonra, geçmişe dönerek zamanda yeni bir maceraya doğru yola çıkmanın vakti geliyor.

DeLorean'ı da filmin ana karakterleri kadar özlemiştik.

Back to the Future: The Game, Tales of Monkey Island ile çok benzer bir oynanışa sahip. Karakterinizi WASD tuşları ile kontrol edebileceğiniz gibi isterseniz mouse’un sol tuşuna basılı tutarak da yönlendirebiliyorsunuz. Klavye ile kontrol ederken, kameranın açısının her değişiminde yönler de değiştiği için karakterinizin farklı bir yöne yol alması bazen sinir bozucu olabiliyor.

     Yönlendirmenin yanı sıra mouse imleci ile objelerle etkileşime geçebiliyor ya da Inventory’nize aldığınız objeleri kullanabiliyorsunuz. Aynı şekilde oyundaki diğer karakterler ile diyaloğa girerek ipuçları toplamaya ve karşınıza çıkan bulmacaları çözmeye çalışıyorsunuz. Bulmacalar genel olarak fazla zorlayıcı değiller ve çözmeye çalışırken keyif veriyor. Eski Adventure oyunlarındaki aşırı karmaşık bulmacaların yerine, oyunun hikayesine zekice yerleştirilmiş ve ipuçlarını topladığınız vakit kolayca çözüme ulaşabildiğiniz bulmacalar bulunuyor. Ek olarak, takıldığınız noktalarda size yardımcı olması açısından kullanabileceğiniz bir ipucu sayfası hazırlanmış.

Back to the Future The Game Geleceğe Dönüş Telltale Games Adventure Macera DeLorean Marty McFly Dr Emmett Brown Biff Tannen Its About Time Episode 1
Infinity Blade Golden Sun: Dark Dawn
İLGİLİ EKRAN GÖRÜNTÜLERİ
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Back to the Future Gökhan Yılmaz 8 / 10 oy
KÜNYE
Back to the Future ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Artılar
-Yepyeni bir BttF hikayesi
-Orijinal seslendirmeler ve müzikler
-Göndermeler ve klasik sahneler
-Herşeyiyle nostalji olması
Eksiler
-Eski Adventure'lara göre basit kalması
-Serbestliğin az olması
-Devamı için beklemek zorunda kalmak
Editör Notu: Türü sevenlere.
7,9
2.0
1
OY
8
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD
İNCELEME VE ÖN İNCELEMELER
22 Eylül 2014 Pazartesi 7,0
Pixel Piracy Piksel piksel açık dünya korsan oyunu Pixel Piracy'i inceliyoruz. Samet Konuksal
18 Eylül 2014 Perşembe
World of Warships Ön İnceleme World of Tanks ve World of Warplanes'in ardından, World of Warships ile savaş denizlere taşınıyor! Tunahan Başol
2 Aralık 2013 Pazartesi
World of Tanks Xbox 360 Edition: Beta İnceleme Xbox 360'ta tank istilası başladı. Savaş alanında durumlar nasıl? Samet Konuksal
7 Kasım 2013 Perşembe 7,5
Football Manager 2014 Rekabetsiz ortam Football Manager serisini kötü yönde etkiliyor. Samet Konuksal
13 Ağustos 2013 Salı 8,8
Dragon's Crown Vanillaware, bir 2D aksiyon-rpg oyununun nasıl olacağının güzel bir örneğini sunuyor. Alkan Adakaner
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız