Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İzometrik Kart Tabanlı Yapım Sovereign Syndicate, 15 Ocak'ta Geliyor

 
Crimson Herring Studios tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan zometrik, rol yapma, kart oyunu Sovereign Syndicate, 15 Ocak tarihinde geliyor. 
 
Klasik izometrik kamera bakış açısı ile beraber oynayabileceğimiz ve rol yapma unsurları ile beraber yer alabileceğimiz yapımda tarot kartlarını kullanabiliyor ve Victoria dönemine geçiş yapabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca ekip üyelerimizle beraber ilerleyebiliyor, farklı görevleri burada yerine getirebiliyor ve her biri kendi yetenekleri ve karakterleriyle ön plana çıkan kahramanları ön plana çıkıyor. Oyunda gerçekten de geniş kapsamlı bir deneyim bizleri bekliyor. Bu deneyimle beraber oyundaki yerimizi alırken yeni kartları açabiliyor ve hem özelleştirme seçenekleriyle hem de kişiselleştirme seçenekleri ile beraber oyunda oldukça özgürlük elde edebiliyoruz. Karakterleri açabileceğimizi ve bu karakterlerin her birinin arka planda yer alan hikayesiyle beraber birbirimize bağlanabileceğimiz yapımda dedektiflik macerasına atılabiliyor ve burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz.
 
Oyunda sürekli olarak farklı kısımlara doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfetmeye çalışıyor ve aynı zamanda burada neler olup bittiğini öğrenmek için de farklı sorgulamalara geçiş yapabiliyoruz.

Oyunda etkileşime geçebileceğimiz ve gerçekten de unutamayacağımız çeşitli karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber sürekli olarak diyaloglara geçiş yapabiliyor, onlardan çeşitli bilgiler elde etmek için elimizden geleni yapabiliyor, hikaye seçimleri ile beraber kendi hikayemize yer bulabiliyor ve aynı zamanda farklı sorunlara doğru ulaşabiliyoruz. Oyunda dallanıp budaklanan bir hikaye içeriği yer alıyor. Bununla beraber de oyunda gerçekten geniş kapsamlı bir deneyim elde edebiliyoruz.
 
 

Victoria dönemi içerisinde yer aldığımız yapımda hem rol yapma hem de kart tabanlı çeşitli mekanikler bulunuyor. Toplumun üyelerinin kayboluşunu araştırabildiğimiz yapımda gizemli tarikatı ortaya çıkarmaya çalışıyor ve bu gizemli tarikatın neler yaptığını burada bulmaya çalışıyoruz. Gerçekten de ilgi çekici bir hikaye ile ve ortamıyla beraber yer aldığımız yapımda tarikatın gizliliğini açığa çıkarmaya çalışır ve burada bunu yapmak için de çeşitli görevleri atılabiliyor. Oyunda farklı karakterlerden farklı görevler elde edebiliyor ve onlarla beraber ne kadar çok diyalog içerisine girersek, hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyebiliyoruz. Çeşitli ipuçlarını elde edebildiğimiz yapımda senaryo temalı bir deneyim bizleri bekliyor.

Steampunk temalı rol yapma oyunu içerisinde açık dünyayı dilediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Açık dünya içerisine dilediğimiz gibi karakterlerimizle beraber ilerleyebiliyor, farklı gizli ve gizemli kısımlara doğru geçiş yapabiliyoruz. Buralarda ortaya çıkmayı bekleyen sırları açığa çıkarabiliyor ve daha fazlasını bu oyun içerisinde görebiliyoruz. Özgürlüklerle dolu bu açık dünya içerisinde kendi amacımıza ulaşmaya çalışıyor ve dallanıp budaklanan hikayelerin olduğunu aktarabiliyoruz.

Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre kendi hikayelerine sahip ve tamamen farklı karakterlerle ön plana çıkan 3 oynanabilir kahraman bulunuyor. Bu karakterlerden istediğinizi seçebilir ve ona göre de oyuna geçiş yapabilirsiniz. Oyundaki hikayeler gerçekten de oldukça bağımsız bir şekilde karşımıza geliyor ve bu seçimlerle beraber de oyunda ilerleyebiliyorsunuz.
 
Bu tarz seçimlerle beraber oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü seçebileceğiniz farklı seçimlerle beraber hem hikayenin gidişatına etki edebiliyor hem de farklı karakterlerle beraber ilerleyebildiğiniz için yapabileceklerini de değişkenlik gösterebiliyor. Karakterlerin hikaye seçimleri ile beraber yer alabildiğiniz yapımda aynı zamanda yeni kartları açarak burada farklı stratejiler içerisine geçiş yapabilir ve kendinize fayda sağlayacak bu kartlarla beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda sürekli olarak gizli sırları araştırabileceğiniz bir yapı bulunuyor. Ve bu sırları araştırmak için de etrafı keşfedebilir ve açık dünya içerisinde gizli belgelere doğru ilerleyebilirsiniz. Oyunda ilerlediğiniz esnada karakterlerle beraber tanışabilir, onlarla etkileşime geçerek çeşitli eylemlerde bulunabilir, diyalogları içerisine geçerek de aynı zamanda onların neleri sakladığını öğrenebilirsiniz.
 
 
 
Onlardan laf alabilmek için elbette farklı diyalog seçenekleriyle beraber buraya tıklayabilir ve aynı zamanda yaşayanlar üzerinde de farklı izler bırakabilirsiniz. Oyunda ilerlediğiniz esnada bu ikonik karakterlerle beraber karşılaşırken elbette yetenek puanlarınız ön plana çıkıyor. Rastgele yetenek puanı bu oyun içerisinde verilmiyor ve tamamen sizin hamlelerinizle beraber bu yeteneklerinizi geliştirebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca yeteneklerinizi geliştirmek için seviye atlamak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve kaderinizi tarot kartı sistemine emanet edebiliyorsunuz. Dolayısıyla şans olmuyor işte oyun içerisinde size döner ve en iyi faydayı sağlayacak kartlarla beraber oyundaki yerinizi alabilirsiniz.

Oyun içerisinde sorunları nasıl çözebileceğiniz ve bu sorunlara nasıl yer verebileceğiniz tamamen size ait olarak yer alıyor. Dolayısıyla burada yapabileceğiniz hamleler diğer oyunculardan tamamen farklılık gösterebiliyor ve bir göreve farklı şekillerde yaklaşımlarda bulunabiliyorsunuz. Oyunda bir yandan karakterinizle beraber elbette diğer karakterlerle dövüşebiliyor, onları ikna etmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve diyalog içerisine geçiş yapabiliyor. Bunun yanı sıra büyü yaparak onların akıllarını boyayabiliyor ve aynı zamanda burada onları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yapılabilecekler gerçekten de oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber de oyunda dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyunda ilerlediğiniz süre boyunca sürekli olarak seçim şansı bizlere ait oluyor ve tüm kartlarımız masada bulunuyor. Bu kartlarla beraber istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, dikkatli olabileceğiniz kısımlar karşınıza çıkabiliyor.
 
Buralarda korkak olmak tamamen size dezavantaj sağlayacak unsurlar arasında yer alıyor. Dolayısıyla korkmadan doğruca ilerlemeniz gerekiyor. Oyunun atmosferi gerçekten de güzel bir şekilde bizlere sunuluyor ve farklı bölgeleriyle beraber ön plana çıkıyor. Buralarda farklı bölgeleri gezerek hangi bölgenin nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve aynı zamanda güzel manzaralarla beraber karşılaştığımızı deneyimleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca gerçekten de üst düzey bir yapıyla karşılaşabiliyor ve hem ışıklandırmaların hem de karakterlerin çizimlerinin gerçekten de güzel bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Diğer oyunlardan farklı olarak bu yapım içerisinde tarot kartı şans sisteminin olduğunu aktarabiliyor ve karakterleri etkileşime geçebileceğiniz anlarda bu sistem ortaya çıkıyor. Oyunda etkileşime geçerken zarlara ihtiyaç duymuyorsunuz ve karakterler senin cinsiyetini, görünümünü, tipini, diyalog seçimlerine göre farklı tepkiler verebiliyor. Dolayısıyla burada gerçekten yapabileceğiniz her hamle farklı bir şekilde bizlere sunuluyor ve aynı zamanda doğrudan somut olarak sonuçlar elde edebiliyoruz. Burada doğru şekilde ve doğru sonucu ulaşmak için farklı rolleri bürünebiliyor ve o role uygun olarak davranmamız gerekiyor. Yani oyunda yer aldığımız süre boyunca yukarıda da bahsettiğimiz gibi ikonik karakterlerle beraber karşılaşarak burada yapacağım hamleler oldukça önem arz ediyor ve yaptığımız seçimler kıyafetimizle ve tipimizde, hatta davranışlarımızla beraber de uyumlu olması gerekiyor.
 
Oyun içerisinde bu tarz bir mekaniğin olması gerçekten de oldukça ilginç. Çünkü bu tarz detayların ve detayları önem vermenin oldukça yüksek olduğunu burada aktarabiliriz. Ek olarak her bir soruya uygun şekilde cevap görmemiz gerçekten de oyunun ne kadar çok geniş kapsamlı ve ilgi çekici olduğuna bizlere aktarıyor. Ancak oyunda yer aldığınız süre boyunca hiçbir şeyin kesin olmadığını ve tek bir doğrunun olmadığını da görebiliyorsunuz. Dolayısıyla şansın da önemli olduğu bu yapımda sizin seçimleriniz de oldukça önem arz ediyor. Tarot kartı şans sistemi ile beraber de her şey kartlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir ve burada yapacağınız her bir hamle büyük bir şekilde sonuç oluyor.
 
Oyun içerisinde diğer taraftan yetenek ve görgü sistemi bulunuyor. Bu görgü sistemi ile beraber kullandığımız yetenekleri geliştirebiliyor ve aynı zamanda yeteneklerimizi üst seviyeye ulaştırabiliyoruz. Bunun yanı sıra kullanmadığımız yetenekler olduğu gibi kalabilir ve bunları kullanana kadar elbette orada sabit olarak duruyor. Seçtiklerimizle beraber dünyada usta olmaya çalışır ve aynı zamanda orada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda seçtiğimiz yetenekler üzerinde usta olmaya çalışır ve aynı zamanda daha fazla yetenekle beraber buradaki yerimizi alabiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini açabiliyoruz.
 
 
 
Ne kadar çok yeteneği elde edebilirsek o kadar çok özel diyaloglarla beraber karşılaşabilir ve yeni diyalogların kilidini açarak da farklı şekillerde yol alabiliyoruz. Dolayısıyla bu yeteneklerin kullanımı ile beraber de oyun deneyimimiz daha da genişliyor diyebiliriz. Burada bu diyalog sistemini genişleten yetenek sisteminin birbirleriyle harmanlanması gayet güzel bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunun deneyimini geliştiren ve gerçekten de oyunda yer aldığımız süre boyunca ön plana çıkan bu sistem oyuncular tarafından oldukça fazla kullanılacak ve görevlere de oldukça yarar sağlayacak.

Oyunda alışılmışın dışında bir yazı yer alıyor ve sürekli olarak bir şeyler denemekten çekinmiyoruz. Gerçekten de güzel bir özgürlük içeriğinin bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir parçayı farklı şekillerde kullanabiliyor, haritanın farklı bölgelerine doğru ilerleyebiliyor ve farklı bölgeler içerisinde de ikonik bölgelerle ve yapılarla karşılaşabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda karakterimizin farklı yapısı bulunuyor. Bu karakterin duyguları, bakış açısı, kıyafetleri ve diğer kısımları tamamen farklılık gösterebilir ve bu karaktere dilediğiniz gibi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca aynı zamanda bir yerden para kazanmak durumunda kalıyor ve bu parayı kazandıktan sonra da istediğiniz yere harcayabiliyorsunuz.
 
Örneğin tüm paranızı burada kumara yatırabilir ve şans oyunları ile beraber buradaki elinize alabilirsiniz. Diğer taraftan bu parayı etrafa dağıtabilir veya farklı şekillerde kendinize yarar sağlayacak donanımları satın alabilirsiniz. Bunu yapmak için de elbette şehir içerisinde farklı karakterlerle beraber etkileşime geçebilir ve bu satıcılardan dilediğinizi alabilirsiniz. Burada farklı kaynaklarla beraber karşılaşabilir ve paranızı kendi iyiliğiniz için de harcayabilirsiniz. Sonuç olarak oyun içerisinde başarısızlıkta bile öğrenilecek oldukça şeyin olduğunu aktarabilir ve her bir deneme ile beraber de farklı şekillerde bulunabiliyorsunuz.
 
 
 
Diğer taraftan oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre keşfedilecek zengin ve açık bir dünyanın yer aldığı belirtiliyor ve fantezi türünden ilham almış bir yapı ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda ilginç karakterlerle beraber karşılaşabiliyor ve mekanlarla dolu olduğunu görebiliyoruz. Victoria döneminin olduğunu aktardığımız yapımda diğer taraftan Londra şehrinde yer alıyor ve bu Londra şehri gerçekten üst düzey bir şekilde karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda güzel grafiklerle ve animasyon tarzı ile beraber de burada yer alabiliyoruz.
 
Oyunda Londra şehri içerisinde ara sokakları dolaşabiliyor, arka sokaklara doğru geçiş yapabiliyor, kahvehanelere giriyor, genelevleri gezebiliyor ve daha fazlasını bu oyunda gerçekleştirebiliyoruz. Aynı zamanda etkileşimde bir dünya içeriğinde yer aldığını aktarabiliyoruz. Burada elbette her bir yapı içerisinde giriş yaptığınızda göz önünde bulundurabileceğiniz çeşitli tehlikeler bulunuyor. Bu tehlikelerle beraber de etrafı keşfetmek için karakterinizi kullanabiliyor ve hem araştırıyor, hem etkileşime geçiyor, hem de farklı eylemlerde bunlara kendi yolunuzu çizebiliyorsunuz.
 
Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi 3 farklı karakter yer alıyor ve bu üç farklı karakterle beraber de dilediğiniz gibi oyunda ilerleyebiliyorsunuz. 3 karakterden birini seçip ilerleyebileceğiniz yapımda burada farklı hikayelerle beraber karşılaşabilir ve aynı zamanda iç içe ilerleyen ve seçimlerinize bağlı olarak sonuçlanan hikaye ile beraber buradaki yerinize alabilirsiniz. Gerçekten de güzel bir deneyimle beraber yer alabileceğiniz yapımda isterseniz bir büyücü, isterseniz bir korsan ve asi, isterseniz de bir mühendisle beraber yol alabiliyorsunuz. Bu üç karakterin her bir hikayesi kendine özgü olarak değişkenlik gösterebilir ve seçimlerinizle beraber de bu karakterleri geliştirebilir ve daha fazla yol alabilirsiniz.
 
Görevlerde isterseniz hemen o görevlerden hem de yan görevlerden beraber ilerleyebilirsiniz. Bu görevleri nasıl yapmak istiyorsanız ona göre de yaklaşım sergileyebiliyorsunuz. Oyunda yine bahsettiğimiz gibi her karakterin kendine özgü yetenekleri bulunuyor. Aynı zamanda teçhizatları ile beraber de burada değişkenlik gösterebiliyor. Bu teçhizatları dilediğiniz gibi özelleştirebilir ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun dışında her bir karakterin uzmanlık alanı bulunuyor. Ve uzmanlık alanlarıyla beraber de oyunda çeşitli faydalar elde edebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada farklı karakterlerle beraber ilerlemek isterseniz buradaki seçim tamamen size ait oluyor ve bunlarla beraber de başarılı olmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
 

Diğer taraftan kısaca toparlayacak olursak, oyunda keşfedilecek büyük bir açık dünyanın yer aldığını söyleyebiliriz. Londra şehri içerisinde yer alabiliriz. Bunun dışında rıhtım bölgelerine doğru geçiş yapabilir, şiirlere doğru ilerleyebilir, burada karakterlerle beraber tanışabilir ve 20 farklı ortamla beraber buradaki yerimizi alabiliriz. 3 farklı karakterle beraber yer alabildiğimiz yapımında iç içe geçmiş ve dallanıp budaklanan bir hikaye içeriği ile beraber karşılaşabiliriz. Bunun dışında dallanıp budaklanan ve odaklanan hikaye içeriği gerçekten de kendine özgü yapısı ile beraber karşımıza çıkıyor. Bunun dışında karakter özelleştirme sistemi gerçekten de geniş bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu özelleştirme sistemi ile beraber de istediğimiz karakterle beraber buradaki yerimize alabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda izometrik kamera bakış açısıyla beraber yer alabiliyor.
 
Tarot kartı şans sistemi ile beraber de burada farklı mekaniklerle karşılaşabiliyoruz. Bu şans sisteminden zaten yukarıda bahsettik. Ama bu oyunda oldukça güzel bir şansınız olur ve bununla beraber de oyunda güzel bir şekilde yer alabilirsiniz.
 
 

Tek oyunculu bir hikaye içeriğini bizlere sunan bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istediğiniz şekilde istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bildiğiniz üzere istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece unuttuğunuz oyunlardan haberdar olabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi izometrik bir macera ve rol yapma deneyimine bırakmak istiyorsanız ve hatta kart sistemi ile beraber diyaloglar arasında kaybolmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Oyun sadece İngilizce dil desteği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ve gerçekten de kendine özgü yapısıyla, fantezi dünyası ile ve karakteriyle beraber buradaki yerimizi almaya koyulmaya hazırlanıyoruz. Oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi 15 Ocak tarihinde piyasaya sürülmeye bekleniyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre gerçekten de güzel bir deneyim bizlere aktarılmak isteniyor. Umuyoruz ki oyun bizlere güzel bir deneyim sunar ve hatasız bir çıkışla beraber karşılaşabiliriz. Çünkü bildiğiniz üzere birçok oyun hata ile beraber çıkıyor ve birçok optimizasyon problemi ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla bu oyunda bunun olmamasını temenni ediyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Sovereign Syndicate
Geçmişte Günümüze Far Cry Serisi Türk Yapımı Korku Oyunu Death Relives Yakında Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız