Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Başkanı, 4 Bethesda Stüdyosunu Neden Kapattıklarını Açıkladı

 
 
Geçtiğimiz günlerde Microsoft bünyesinde bulunan dört farklı Bethesda stüdyosunun kapatıldığını sizlere aktarmıştık. Bu stüdyolar arasında gerçekten de iyi işler başaran ve güzel oyunlar sunan ekipler yer alıyor. Şimdi ise Xbox başkanı Sarah Bond bu stüdyoların neden kapatıldığını bizlere açıklıyor.
 
Xbox başkanı Sarah Bond çeşitli açıklamalarda bulunuyor
 
 
 
Xbox başkanı Sarah Bond, bu hafta başında dört Bethesda stüdyosunu kapatma kararı hakkında çeşitli açıklamalarda bulunuyor. Bond, ekiplerin kapanmasının "şirketin sağlığı için en iyi seçenek" olduğunu vurguluyor ve "uzun vadeli planlarının bir sonucu" olarak bu yola başvurduklarını belirtiyor.
 
Bond geçtiğimiz yıl "çok sayıda yüksek kaliteli oyunun piyasaya sürülmesine rağmen sektörün durağan olduğunu" aktarıyor. Aynı zamanda böyle kararlar vermenin ne kadar zor olduğunu ve uzun bir süreç gerektirdiğini de vurguluyor.
 
Kapatılan stüdyolar arasında Redfall geliştiricisi Arkane Austin, Hi-Fi Rush geliştiricisi Tango Gameworks, Mighty Doom geliştiricisi Alpha Dog ve destek stüdyosu Roundhouse Games yer alıyor. Ayrıca Xbox stüdyolarının patronu Tango Gameworks'ü kapattıktan bir gün sonra daha küçük ölçekli ve ödüllü oyunlara ihtiyacı olduğunu söylüyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firmalar oyunlar 2024
Xbox: Call of Duty Dahil Olmak Üzere Birinci Taraf Oyunlar İlk Gün Game Pass'te! Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunlarını Kütüphanenize Eklemeyi Unutmayın
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

12.5.2024 19:40:50

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Valla hep bu Sony ve Xbox piyasası hep durağan, Nintendo piyasası oyun ve özel oyunlar konusunda satışlarda hiç de durağan değil bu ikisini de cebinden çıkarıyor be Nintendo, Switch 2 de çıkınca bunlar iyice fos olacak hahahah
pikmin ve 1 milyoncu zottirik pokemon oyununu ciddiye alıp oynuyor musun ? Oynamadığına yemin edebilirm ama kanıtlayamam.Zelda ve mario serisi dışında kimse switchin adını ağzına almıyor.Sony IP leri olmasa oyuın dünyasını ciddiye alıcak kimse kalmaz.Gidip mikimsonik oyunlara muhtaç kalır herkes. God of warı ve tlouyu xbox yaptı zaten.Nintendo el konsolu olduğu için sürekli mobil cihazda oynanacak oyunlar tasarlıyor amacı zaten sürekli 3A yapmak değil ama gidipte biri çıkıp "Switch 2 cebinden çıkarır bunları" diye saçmalarsan zottirik oyunlarıyla bir tarafımla gülerim dünyadan haberi olmayan sadece 2 haber okuyup bişey bildiğini sanan zottiri kullanıcı

BSC Misafiri

11.5.2024 11:14:44

+1
Valla hep bu Sony ve Xbox piyasası hep durağan, Nintendo piyasası oyun ve özel oyunlar konusunda satışlarda hiç de durağan değil bu ikisini de cebinden çıkarıyor be Nintendo, Switch 2 de çıkınca bunlar iyice fos olacak hahahah

BSC Misafiri

10.5.2024 22:36:13

0
redfall rezilliğini arkane önceden plandı demek, siz yaptırmadınız yani ? Hem beceriksiz hem de küstah bu MS başka bişey değil.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız