Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games'te Ghostrunner Oyunu Ücretsiz

 
 
Epic Games kış indirimleri hala devam ederken, bir yandan da her gün ücretsiz bir oyunu kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde daha çok bağımsız ve küçük oyunlardan devam eden Epic Games, şimdi ise büyük çaplı oyunları ve ilgi çeken yapımları geçmiş durumda. Bugünün oyunu ise geçtiğimiz saatlerde belli oluyor ve hızlı aksiyonuyla ve gelecek temasıyla beraber karşımıza çıkan Ghostrunner tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunuluyor. Oyunu yarın Türkiye saati ile 19.00'a kadar elde edebilir ve kalıcı olarak Epic Games kütüphanenize ekleyebilirsiniz.
 
Bildiğiniz üzere Epic Games yıl sonuna kadar her gün bir ücretsiz oyunu bizlere sunmaya devam ediyordu. Şimdi ise bu ücretsiz serinin sona ermesine az bir süre kaldı. 2024 yılının ilk haftasına kadar sürecek olan bu ücretsiz oyun dağıtım olayı 3-4 gün sonra sona erecek ve daha sonraki süreçte geçtiğimiz sene olduğu gibi her hafta bir veya birden fazla oyunu bizlere ücretsiz sunmaya devam edecek.
 
 
Bildiğiniz üzere Steam geçtiğimiz süreçte dolar kuruna geçmiş durumda ve Epic Games bu kapsamda Türk lirasıyla satışına devam ediyor. Durum böyle olunca ve bir yandan da ücretsiz oyun dağıtmaya devam edince kullanıcıların odak noktası haline geliyor. Şimdi ise platform Türkiye'de bir hayli popüler hale gelmiş durumda. Steam karşısında elbette gerek arayüz gerekse diğer kısımlar kapsamında eksik bir platform olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yine de oyuncular Steam dolar kuruna geçtiği için bir hayli kızgın durumda.
 
 
 
Epic Games platformunda şu anda ücretsiz olarak sunulan Ghostrunner adlı yapımdan bahsedecek olursak, oyun içerisinde siber hacker tarzı bir yapı yer alıyor. Bununla beraber yer aldığımız oyunda ninja ve samuray karışımı bir yapıyla karşılaşıyoruz ve burada düşmanlara karşı hızlı bir aksiyon içerisine geçiş yapabiliyoruz. Oyunda gelecek ve cyberpunk temalı bir atmosfer karşımıza çıkıyor.
 

 
Oyun hakkında 
 
Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerlemeye çalıştığımız yapımda duvarlardan yürüyebiliyor, farklı platform zorluklarıyla karşılaşabiliyor, kulelere doğru tırmanmaya çalışıyoruz ve ışık hızında aksiyon içeriğiyle beraber düşmanların içerisinden geçebiliyoruz. Oyunda yakın dövüş silahları ile beraber yer alabiliyoruz, katana'yı sıkı bir şekilde tutabiliyor ve düşmanları burada ikiye bölüyoruz. Düşmanların uzuvlarının kesilebildiği ve sağa sola fırladığı bu hızlı aksiyon içerisinde gerçekten de amansız bir mücadele ortamı bizleri bekliyor ve arka planda ise bir hikaye anlatılıyor. Bu hikayeden kısaca bahsedecek olursak şöyle diyebiliriz:
 
Oyunun arka plan hikayesinde elbette klişe olarak karşımıza çıkan ve sürekli olarak başka oyunlarda da sunulan dünyayı sona erdiren bir felaket bulunuyor. Bu felaketten sonra insanlığın son sığınağı elbette burada bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Darma Kulesi olarak bulunan bu insanlığın son kalesi içerisinde biz yer alıyoruz. Darma Kulesi içerisine geçiş yapabildiğimiz ve buraları keşfedebildiğimiz yapımda kuleye doğru tırmanmaya çalışıyoruz. En aşağıdan yukarıya doğru çıkmak için elbette kendi karakterimizin yeteneklerini kullanıyoruz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi platform zorlukları ile beraber karşılaşıyoruz.
 
 
 
Bu platform zorluklarını aşmak için duvarlardan yürüyebiliyor, duvarlardan duvara atlayabiliyor ve kendimizi bir anda yukarılara doğru fırlatabiliyoruz. Bu şekilde kuleyi tırmalama mekanikleri ile beraber karşılaşabilir ve hızlı aksiyon içeriği ile ve hızlı hareket etme stilleri ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda elbette bu hamleleri gerçekleştirirken yol boyunca acımasız düşmanların da karşımıza çıktığını görüyoruz. Ve bu düşmanlara karşı da gelmek durumunda kalıyoruz. Ve aynı zamanda insanlığa son veren bu durum karşısında intikamımızı almaya çalışıyoruz. Oyunun temelinde bu hikaye yer alıyor. Ve bu hikayeyi temelinde oyunda ilerlemeye çalışıyor ve farklı görevleri yerine getirmeye çalışıyor. Kısacası oyunda bu kuleyi tırmanmak tamamen sizin işiniz oluyor.
 
Oyunda yer alan hikayeyi diğer taraftan hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. Arka planda yer alan bu hikaye elbette bazı oyuncular için oldukça klişe gelebilir. Ancak bazı oyuncular için de ilgi çekici olabilir. Dolayısıyla bunun ilgi çekici olup olmaması tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebilir. Ve yol boyunca burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir.

Oyunda geldiğimiz noktada kule içerisinde yer alıyor ve bu kulenin en tepesine tırmanmak için elbette burada sokakları keşfetmeye çalışıyoruz. Sokakları şiddetle dolu olduğunu görüyor ve burayı demir yumrukla beraber hakimiyet altına almaya çalışıyoruz. Oyuncular burada bu kule içerisinde yer aldığı süre boyunca insan hayatına değer vermeden yönetildiğini görüyor ve burada aslında bir kölelik sisteminin olduğunu deneyimleyebiliyor. İşte bu sistemden kurtulmak ve bir yandan da insanlığı tamamen bu zulümden kurtarmak için biz de kollarımızı sıvıyor ve burada gerçekten de hızlı bir aksiyon içerisine geçiş yapabiliyoruz.
 
Oyunda aynı zamanda çeşitli kaynaklar toplayabiliyor. Sağdan soldan topladığımız bu kaynakların elbette bir yerden sonra tükendiğini görüyor ve bu kaynakları doğru bir şekilde kullanmak oldukça önem arz ediyor.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığımız müddetçe burada kaosun hakim olduğunu görebiliyor ve son düzeninin burada tükenmekte olduğuna deneyimleyebiliyoruz. Kararlı bir direniş sergilediğimiz yapımda insanlık yok olmanın sınırına geliyor ve bu sınır elbette ortadan kalkmadan önce buna yönelik girişimlerde bulunabiliyoruz. Genel olarak oyuncular ve medya tarafından sevilen bu yapım Epic Games platformunda 169 Türk lirasından karşımıza çıkıyor.
 
Elbette bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız gerçekten de bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun bir seri olarak karşımıza çıkıyor ve ikinci oyunu da piyasadaki yerini koruyor. Aynı şekilde ikinci oyun da bir hayli sevilmiş durumda ve Steam sayfası üzerinde ikinci oyun 13 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Ancak bu etiket %30'luk indirimle beraber bizlere sunuluyor. Oyunun normal fiyatı ise 19 dolar olarak karşımıza geliyor ve aynı zamanda burada çok olumlu etiketine sahip olduğunu görebiliyoruz. Çok olumlu etiketi elbette oyuncular tarafından sevildiğini ve incelemelerinde oldukça olumlu olduğunu bizlere doğruluyor.
 
Dolayısıyla ikinci oyunda çıta bir hayli yükselmiş durumda ve ikinci oyuna geçmeden önce de bu ilk oyunu ücretsiz bir şekilde oynayabilir ve Epic Games platformunda bu oyunu elde edebilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunu elde etmek için sınırlı bir süreniz bulunuyor ve yarın saat 19.00'a kadar bu oyunu eklemeyi ihmal etmeyin ve unutmayın diyebiliriz.

İkinci oyunda bir hayli mekaniğin ön plana çıktığından bahsetmişken ilk oyuna tekrar dönecek olursak, burada geliştirilen ve oluşturulan en gelişmiş kılıç savaşının olduğundan bahsedebiliriz. Oyun içerisinde hem tekli hem de çoklu bir şekilde düşmanlara karşı gelebilir ve burada aslında kendinizi katana savaşçısı olarak betimleyebilirsiniz.
 
Düşmanların tamamen parçalanabildiği, uzuvların kopabildiği ve ikiye bölünebildiği süper insansı reflekslerinizle beraber alt edebildiğiniz bu yapımda elinizdeki katana yani kılıcı düşmanların mermilerinden kaçınmak için de kullanabilir, kendinizi bu şekilde savunabilir ve katananızı ışık hızında burada sağa sola savurabilirsiniz. Katananız burada adeta bir uzvunuz gibi olabilir ve bununla beraber kendinizi daha usta bir şekilde yönlendirebilirsiniz.
 
 
 
Elbette bu tarz oyunlarda ne kadar çok ilerlerseniz ve ne kadar çok oynarsanız o kadar usta olabilir ve kılıca o denli hakim olabilirsiniz. Burada yer aldığınız süre boyunca aynı zamanda çeşitli komboları düşmanlara karşı kullanabilir ve bu kombolar içerisinde de farklı teknikleri kullanabilirsiniz. Elbette bu tarz yapımlarda komboların farklılık göstermesi ve gerçekten de ön plana çıkması oldukça önemli. Çünkü oyunda oyun sonuna kadar aynı şeyleri yaparsak ve sürekli olarak aynı komboları kullanırsak elbette bir yerden sonra sıkıcı hale gelebilir. Ancak bu oyun içerisinde gayet yeterli bir kombo sistemini ve savaş mekaniğinin olduğundan bahsedebiliriz.
 
Oyun her bir oyuncuya yukarıda da bahsettiğimiz gibi benzersiz bir deneyim sunuyor. Aynı zamanda burada hızlı tempolu bir yapıyla karşılaşıyor ve şiddet içerikli bir deneyimi burada görebiliyorsunuz. Aksiyon odaklı yapım içerisinde kılıcınızı sürekli olarak sallayabiliyor ve savaş mekanikleri ile beraber haşır neşir olabiliyorsunuz. Bilim kurgu temalı bu yapım içerisinde aynı şekilde kıyamet sonrası bir ortam bizlere sunuluyor ve farklı ortamlara doğru geçiş yapabiliyoruz. Oyunda farklı ortamlara doğru geçiş yaparken bölgelerdeki zorluğun giderek arttığını görebiliyor ve hızlı geçişlerle beraber de karakterimizin becerilerinden faydalanabiliyoruz. Sakin ortamlardan zorlu ortamlara doğru geçiş yaptığımız yapımda orijinal ortamlar bizleri bekliyor ve bu ortamlarda zaten sona ermiş olan insanları tekrardan geri getirme ümidiyle beraber yer alabiliyoruz.
 
Bir yandan hayatta kalmak için yer aldığımız yapımda, diğer yandan ise arka planda yer alan hikayeyi burada görebiliyor ve bu hikayeyi kapsamında neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Çeşitli sırları açığa çıkarabildiğimiz ve farklı komboları gerçekleştirebildiğimiz yapım hemen hemen her bir oyuncu kesimine hitap ediyor.
 
 

Oyunda sürekli olarak kesip biçebileceğiniz ve ilerleyebileceğiniz bir deneyim yer alıyor. Arkanıza yaslanıp aksiyon içerisinde dalış yapabileceğiniz ve sürekli olarak birilerini kesebileceğiniz yapımda rahatlatıcı ve tatmin edici bir savaş deneyimi bulunuyor. Bu tarz yapımlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Zaten oyun Epic platformda tamamen ücretsiz bir şekilde sunulduğundan dolayı, oyunu istediğiniz zaman oynayabilir ve kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Öte yandan Epic Games, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 3-4 gün daha her gün yeni bir oyunu ücretsiz olarak dağıtmaya devam edecek. Bu kapsamda Epic Games platformunu takip etmeye devam edin ve ona göre kendi kütüphanenizi genişletebilirsiniz. Oyuncular tarafından dikkat çeken bir platform haline gelen Epic Games, birçok oyuncu tarafından kullanılıyor. Ancak hem arayüzü hem de diğer sistemlerin eksikliği nedeniyle de eleştiriliyor. Epic Games, geçtiğimiz süreçte dağıtılan oyunlarla beraber oyun mağazasından herhangi bir kar elde edemediğini açıklamıştı. Dolayısıyla bu zamana kadar karsız bir şekilde devam ettiğini ve tamamen oyuncu odaklı olmaya çalışacaklarını aktarıyor.
 
 
 
Epic Games platformunun ne yazık ki uzun süredir hala aynı olduğunu ve istenilen o gelişmeyi veremediğini görüyoruz. Bu yüzden de pek fazla rağbet görmeyen bir platform olarak piyasadaki yerini koruyor. Ne yazık ki Steam platformunda olduğu gibi burada kendi profilinizi sergileyebileceğiniz ve profilinizde farklı kategorileri yer verebileceğiniz bir arayüz bulunmuyor. Bunun yanı sıra her bir oyun içerisinde ne yazık ki başarım yer almıyor ve bazı oyunlarda bu başarım sistemlerine rastlayabiliyoruz. Bu tarz içerikler ve özellikler oyuncuları ve kullanıcıları platforma bağlayan unsurlar arasında yer alıyor. Umarız ki ilerleyen süreçte bu tarz özellikler ve değişiklikler uygulamaya dahil edilir.

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Wolfenstein Serisinde Öne Çıkan Oyunlar 2si1: Wolverine Sızıntısı ve Daha Fazlası

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız