Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Epic Games Haftanın Öne Çıkan İndirimleri

 
 
Bildiğiniz üzere Steam platformunun karşısında Epic Games, Türk Lirası ile beraber bizlere hizmet vermeye devam ediyor ve ucuz fiyatlandırmalar ile beraber buradaki oyunları kütüphanemize ekleyebiliyoruz. Her ne kadar Epic Games uygulamasının eksik yanları olsa da Türk Lirası ile beraber satışta bulundurduğu oyunlar oldukça ucuz bir şekilde sunuluyor ve böylece biz de buradaki kütüphanemizi genişletebiliyoruz. Aynı zamanda haftalık olarak verdiği ücretsiz oyunlar ile beraber de geniş bir kütüphaneye burada sahip olabiliyoruz.
 
Şimdi ise bu listemizde haftanın öne çıkan indirimlerinden bahsedecek ve oldukça ucuza sahip olabileceğiniz oyunlara yer vereceğiz.
 
- My Island (45 TL)
 
 
 
Hayatta kalma türü ile beraber karşımıza çıkan bu yapım şu anda Epic Games indirimleri kapsamında 45 Türk Lirası ile beraber bizlere sunuluyor. Oldukça ucuz fiyatlandırma ile beraber bizlere aktarılan bu yapımda, ada üzerinde hayatta kalma macerasına atılabiliyor ve karakterimizi burada elimizden geldiğince hayatta tutmaya çalışıyoruz. Oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise avlanabiliyor, evler inşa edebiliyor, kendi çiftliğimizi geliştirebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Geniş kapsamlı bir deneyimle beraber bizlere sunulan yapım gerçekten de güzel bir oyun deneyimini bizlere sunmayı hedefliyor.
 
Bağımsız bir ekip tarafından bizlere aktarılan bu yapım elbette yüksek grafiklere ve animasyonlara ne yazık ki sahip değil. Oyunda beklentilerinizi düşük tutarak geçiş yaptığınız zaman elbette daha fazla eğlencenin kilidini açabilir ve aynı zamanda karakter oluşturma ekranı ile beraber de kendinize özgü bir karakter yaratabilirsiniz. Bununla beraber oyunda ada içerisinde farklı manzaralara doğru geçiş yapabilir, bu manzaraları ortaya çıkarmak için ilerleyebilir ve daha fazla karakter özelleştirmesini burada yapabiliriz. Örneğin oyunda ten renginizi, saçınızı, yüzünüzü ve daha fazlasını ayarlayabiliyor ve kendinizi özgün bir şekilde özelleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde aynı zamanda kendi bölgenizi inşa edebileceğiniz simülasyon unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber kendi bölgenizi inşa etmek için çeşitli kaynakları toplayabiliyor, barınakları inşa etmek için bu kaynaklardan yararlanabiliyor, duvarları buraya dikebiliyor, mobilyalarınızı istediğiniz şekilde dekore edebiliyor ve odaların nasıl bir yapıya sahip olacağına tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Oyunda istediğiniz şekilde kendinize özgü bir bölge oluşturmak adına farklı şekillerde hamleler yapabilir ve aynı zamanda hayvanları evcilleştirme sistemi ile beraber de burada farklı canlıları yanınıza alabiliyorsunuz. Örneğin bir atı burada yakalayıp onu evcilleştirebilir ve onunla beraber de aynı zamanda aday içerisinde ilerlemeye çalışabilirsiniz. Bu sayede evcil hayvanları yönlendirebiliyor, onları komuta edebiliyor ve aynı zamanda onları besleyip büyütebiliyorsunuz.
 
Bu unsurlar dışında elbette diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi burada kamp ateşi yakabiliyor, kamp ateşi ile beraber bir yandan ısınırken diğer yandan ise çeşitli silahları oluşturabiliyor, kaynakları envanterinize atabiliyor, adanın etrafında yer alan denizin üzerinde gitmek için sallar ve tekneler yapabiliyorsunuz. Bu unsurlar elbette güzel bir şekilde bizlere sunuluyor ve oyunda yapılabilecek oldukça fazla işin olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla uzun soluklu bir maceraya ve hayatta kalma deneyimine adım atmak istiyorsanız bu oyunu bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Ek olarak bunların dışında dinamik bir hava sisteminin olduğundan bahsedebilir ve bu dinamik hava sistemi ile beraber farklı bölgelere doğru ilerlerken bir anda havanın değiştiğini ve gerçekçi bir yapı ile beraber karşılaştığımızı deneyimleyebiliyoruz.
 
Oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi 45 Türk Lirası'ndan Epic Games kütüphanesinde indirimli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunun normal fiyatı ise 76 Türk Lirası. Dolayısıyla şu anda oyunu satın alabilir ve kütüphanenize ekleyip oynayabilirsiniz.
 
- Dying Light Year of the Dragon Bundle: İki Oyun ( 697 TL)
 
 
 
Epic Games'in haftalık indirimler kapsamında belli başlı oyunları sunduğunu görüyoruz. Bu hafta Dying Light oyununun Year of the Dragon Bundle paketi ile beraber bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Daha önce çıkış yapan ilk oyunla beraber 2. oyunun da bu paket dahilinde olduğunu sizlere aktarabiliyor ve 697 Türk Lirası ile beraber bizlere sunulan bu paketin elbette avantajlı bir sürümü bünyesinde barındırdığını da belirtebiliriz. Çünkü ilk oyunun gelişmiş sürümü ile beraber 2 oyunun tüm içerikleri bizlere sunuluyor.

Dying Light: Enhanced Edition bildiğiniz üzere uzun süre önce çıkışını gerçekleştirdi ve hala popüler olan seriler arasında bulunuyor. Kıyamet sonrası bir ortamda yer aldığımız yapımda açık dünyada gezip tozabiliyor, hayatta kalmaya çalışabiliyor ve aynı zamanda burada hikayeyi deneyimleyebiliyoruz. Hem tek oyunculu hem de eşli oyun modu ile beraber arkadaşlarımızla oynayabildiğimiz yapımda hikaye modunu tamamen arkadaşlarımızla beraber deneyimleyebiliyor ve oyunun sonuna kadar ulaşabiliyoruz. Bu tarz oyunları elbette arkadaşlarla beraber oynamak çok daha güzel bir deneyimi ve eğlenceli bir içeriği bizlere sunuyor. Dolayısıyla biz de bu oyunu arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz.

Gelişmiş sürüm içerisinde zombilerin hüküm sürdüğü bir kıyamet sonrası ortamda yer alıyor ve burada hayatta kalmak için farklı farklı hamlelerde bulunabiliyoruz. Açık dünyada çeşitli görevler alabildiğimiz ve olabildiğince zor bir sürüsünün üzerimize doğru geldiği yapımda elimizdeki silahları ve yakın dövüş donanımları düşmanlara karşı kullanabiliyor ve zombilerin uzuvlarını koparabilir ve onları tuzağa çekebiliyoruz. Öncelikle oyunda gerçekten de güzel bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebilir ve burada zombileri ortadan kaldırmak için hem menzilli silahları hem de yakın dövüş silahlarını kullanabiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde elimize bıçak, kılıç alabiliyor veya baltalardan faydalanarak düşmanların yani zombilerin kafalarını koparabiliyoruz. Diğer taraftan elimize tabancalar, silahlar, makineli tüfekler ve daha fazlasını alabiliyor ve böylece zombileri toplu bir şekilde katledebiliyoruz. Ancak elbette sınırlı kaynak ve mermiler bulunduğundan dolayı bu kaynakları boşa harcamamamız ve ona göre de kendi hamlemizi gerçekleştirmemiz gerekiyor.
 
 

Gelişmiş sürüm içerisinde bildiğiniz üzere yeni bir buggy aracı bulunuyor. Bu aracın parçalarını dilediğiniz şekilde yükseltebiliyor ve özelleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda bu aracınızla beraber bir yerden bir yere doğru ilerleyebiliyor, bu aracınızı bir binek olarak kullanabilir ve hızlı bir şekilde bir yere ulaşmak için doğru aracın olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü bu araç hem zombilere karşı dayanıklı olarak karşımıza çıkıyor hem de yaptığımız geliştirmelerle beraber de önüne sivri uçlar koyabiliyor, önümüze çıkan zombileri parçalayabilir ve daha fazla geliştirmeyi bu araca dahil edebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda bir yandan da seviye sisteminin yer aldığı yapımda hem karakterimizi özelleştirebilir hem de güçlendirebiliyoruz. Yeni yeteneklerle ve açılan özelliklerle beraber de daha güçlü ve daha dinamik konuma gelebiliyoruz.
 
Diğer taraftan oyunda bildiğiniz üzere platform odaklı bir yapı yer alıyor ve bu odakla beraber çatıdan çatıya doğru atlayabiliyor, binaların üzerine doğru tırmanabiliyor ve çok daha çevik hareketler sergileyebiliyoruz. Diğer taraftan karakterimizi burada güçlendirebilir ve aynı zamanda sağdan soldan toplayabileceğimiz oldukça fazla kaynak bulunuyor. Bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda etrafta bulunan kaynakları toplamak, etrafı araştırmak ve hatta binaların içeriğindeki bu kaynakları bulmak oldukça önem arz ediyor. Bu kaynaklarla beraber envanter sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve bu envanter sistemi içerisinde yer alan kaynakları doğru şekilde ve doğru zamanda kullanabiliyoruz. Diğer taraftan bu kaynaklarla beraber yeni unsurlar üretebiliyor ve oyunda zanaatkarlık mekaniğinin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Kaynakları bir araya getirerek yeni unsurlar oluşturabilir ve kendi canımızı tazeleyebilecek sağlık paketleri, mermiler, zırhlar ve daha fazlasını bu üretim hattıyla ortaya çıkarabiliyoruz. Elbette tek tıkla beraber hangi içeriği üretmek istiyorsanız ona göre kaynakları toplayabilir ve onun üretimine envanter sisteminden gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Bunun dışında ilk oyunun The Following ek paketinin bu gelişmiş sürüm içerisinde yer aldığını söyleyebiliyor ve yeni açık alanların, modifiye edilebilir araçların ve daha fazlasının bu paketle beraber bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Araçları ölümsüz bir canavara çevirebileceğimiz ve yukarıda bahsettiğimiz gibi buggy aracını kullanabileceğimiz yapımda diğer taraftan sezon biletinin ve daha fazla içeriğin bizlere sunulduğunu belirtebiliyoruz. İlk oyunun ötesinde aynı zamanda tek oyuncuların modu yanı sıra çok oyunculu Be the Zombie modu bulunuyor. Bu mod ile beraber diğer oyuncularla kapışabilir ve kendinize bir bölge içerisinde olabiliyor ve çeşitli görevleri tamamlayabiliyorsunuz. Bunun dışında The Bozak Horde adlı bir paketin burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu paketle beraber ek görevleri elde edebilir, özel eşyalara sahip olabilir ve daha pek çok özellikle dahil olmak üzere bu paketten yararlanabiliyorsunuz.
 
 

İlk çıkışıyla beraber hala oynanmaya ve satılmaya devam eden bu yapım gerçekten de oynanması gereken ve bir şans verilmesi gereken oyunlar arasında bulunuyor. Ütopik bir Harran bölgesine ulaşmaya çalışabileceğimiz ve zombi kıyametini sona erdirmeye başlayabileceğimiz yapımda aynı zamanda farklı yaşayan grupların olduğundan bahsedebilir ve bu grupların çeşitli görevlerini yerine getirmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Buradaki temel amacınız elbette zombi kıyametini ortadan kaldıracak ve sona erdirecek olan bir aşının geliştirilmesi. Bu aşının geliştirilmesi için çeşitli görevleri atabiliyor, elinizdeki telsizle beraber işvereninizden çeşitli işler alabiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Elbette ilerleyen süreçte hikaye anlamında sürpriz unsurlarla beraber karşılaşacağınıza da burada aktarabiliyoruz. Dolayısıyla hem ilgi çekici hikayenin hem de oynanış unsurlarını barındıran yapım yukarıda bahsettiğimiz gibi tek bir paket halinde satılıyor ve devam oyununu da burada hemen elde edebiliyorsunuz.
 
Şimdi geçelim devam oyunundan yani ikinci oyundan bahsetmeye:
 
- Dying Light 2: Stay Human 
 
 
 
Dying Light 2: Stay Human, bildiğiniz üzere ilk oyundan 20 yıl sonrasını konu alıyor ve Harran'ın birisi olan mücadelesinin devamı bizlere aktarılıyor. Bu mücadelenin elbette kaybedilip kaybedilmediği konusunda burada sizlere spoiler vermek istemiyor, ve hikaye konusunda da kaldığınız yerden devam ettiğinizden bahsedebiliyoruz. Elbette ikinci oyunla beraber grafiklerin, özelliklerin, aksiyon sisteminin ve daha fazlasının daha gelişmiş bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyor, ve burada daha çok parkur elementlerinin de ön planda olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten oyunun yayınlanan fragmanlarına ve oynanış videolarına bakacak olursanız, parkur elementleri burada oldukça fazla gelişmiş bir şekilde çıkıyor, ve ilk oyuna göre daha fazla parkur unsurlarıyla burada karşılaşabiliyoruz.

Hem hikaye anlamında hem de anlatım anlamında gerçekten de güzel bir işin başarıldığını aktarabildiğimizi, yapımında daha farklı bölgelerde yer alabildiğimizi, bu bölgeleri keşfetmeye çalıştığımızı, ve aynı zamanda farklı karakterlerle beraber de buradaki yerimizi aldığımızı, bu bölgeleri yine dilediğimiz şekilde keşfedebildiğimizi, yeni kaynaklara sahip olabildiğimizi ve kullanabileceğimiz farklı araçlarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Yine oyunda hikaye anlatımında gerçekten de güzel bir işin başarıldığını söyleyebilir, ve diğer taraftan farklı manzaralar ve atmosferler içerisinde de kendimizi bulabildiğimizi aktarabiliyoruz. Oyunda dikkat çekici atmosferleri ve manzaraların olduğundan bahsetmek de gerekiyor, ve buralarda gerçekten ağzınızı açık bırakacak unsurların ne olduğunu doğrulayabiliyoruz.
 
 

Nitekim oyunda şehir içerisinde bulunabildiğimizi ve medeniyetin burada karanlık çağı içerisine geçiş yaptığını da aktarabiliyoruz. Oyunda ilerlemeye başladığınız esnada elbette hem ana görevleri hem de yan görevleri yapabiliyorsunuz. Bu görevleri tamamladıkça da farklı seviyelere ulaşabilir ve karaktere odaklı bir yapı olduğundan dolayı bu karakterinizi dilediğiniz şekilde geliştirebiliyorsunuz, ve yeni yetenekleri ve becerilerin kilidini açabiliyorsunuz. Diğer taraftan yine ilk oyunda olduğu gibi burada da kullanabileceğiniz çeşitli silahlar bulunuyor. Bu yakın dövüş silahlarından menzilli silahlara kadar farklı şekillerde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz, ve devasa bir açık dünyada olduğunuzdan bahsedebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda gece ve gündüz döngüsünün olduğunu söyleyebilir ve bu döngüyle beraber de yine ilk oyunda olduğu gibi geceleri zombilerin daha agresif olduğunu ve daha yırtıcı olduğundan bahsedebiliriz. Nitekim oyunda yer aldığınız süre boyunca işlerinizi gündüz boyu halletmenize, gece boyu ise bir yere sığınarak vaktin gündüz olmasını beklemenizin sizin için en iyisi olacağını belirtmek gerekir.

Vahşi dövüşleri atılabileceğiniz ve bu dövüşlerden sağ kurtulmaya çalışabileceğiniz yapımında aksiyon sistemi içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı komboları gerçekleştirebilecek, düşmanlara karşı uçan tekme atabilecek, tekmelerinizi onlara karşı savurarak sersemletebilecek ve daha fazla unsurla beraber aksiyondaki yerinizi alabileceksiniz. Oyunda diğer taraftan parkur elementlerinden faydalanabilecek ve sizleri kovalayan her neyse onlardan kaçmak için elinizden geleni yapmaya koyulacaksınız. Parkur unsurlarının ve çevik bir karakterin yer alması elbette burada hızlı bir şekilde çatıdan çatıya atlamanızı ve daha fazla unsurlarla beraber hızlı bir şekilde ilerlemenizi sağlayacak.

Oyunda aynı zamanda seçimlerinizin etkili olduğu bir yapıdan bahsetmek gerekiyor. Dolayısıyla burada yaptığınız seçimlerin sonucuna doğrudan bu kıyamet sonrası dünya içerisinde görebilecek ve kendi kararlarınızın burada nasıl bir değişime uğradığını gözlemleyebileceksiniz. Karmaşanın hakim olduğu ve zombi ordularının yer aldığı yapımda yine ilk oyunda olduğu gibi burada da yaşayan grupların olduğundan bahsedebilir ve bu gruplardan elbette çeşitli yardımlar alabiliyorsunuz. Aynı zamanda çeşitli görevlerde elde ederek bu gruplara yanaşabiliyor ve farklı karakterlerle beraber de burada ilerleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Diğer taraftan oyunda 2 veya 4 oyuncuyla oynanış sisteminin de olduğundan bahsedebilir ve en fazla 4 oyuncuya kadar yine ilk oyunda olduğu gibi işbirliği olduğu içerisinde hikayenin tüm detaylarını öğrenebiliyor, ve böylece oyunu tamamlayabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha güzel ve eğlenceli bir deneyim bünyesinde barındırıyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bu oyunu da arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz. Diğer taraftan kendi oyununuzu kurabileceğiniz bir yapının da olduğundan bahsedebiliyor, veya diğer oyunculara katılım sağlayabiliyorsunuz, ve oradan kendinizi hikaye içerisinde bulabiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan ekstra mekaniklerden bir tanesi diyebiliriz.

Kısaca toparlayacak olursak, ilk iki oyunun bulunduğu bu paket gerçekten de güzel bir sürümü bünyesinde barındırıyor, ve şu anda neredeyse 700 Türk Lirası ile beraber satın alabileceğiniz iki farklı oyun bulunuyor. Elbette Steam platformda bildiğiniz üzere Dolar kuru üzerinden oyunları satın alabilir, ancak Epic Games platform üzerinden Türk Lirası ile beraber alışverişinizi yapmaya devam edebiliyorsunuz. Dolayısıyla Epic Games bu kapsamda daha avantajlı indirimleri ve paketleri bizlere sunduğundan bahsedebiliyoruz. Geniş kapsamlı bir zombi deneyimine adım atmak istiyorsanız, ve oyuncular tarafından sevilen ve aynı zamanda çeşitli ödüller alan bu yapıma bir göz atmak istiyorsanız, bu paket tam size göre diyebiliriz. İlk iki oyuna bu şekilde deneyimleyebilir, ve böylece hikayeyi noktalayabilirsiniz.
  
- The Invincible (327 TL) 
 
 
 
Etrafı keşfedebileceğimiz ve uzay temasıyla beraber yer alabileceğimiz The Invincible, Epic Games indirimleri kapsamında 327 Türk lirasından karşımıza çıkıyor. Oyunda birinci şahıs bakış açısıyla bir bilim kurgu temalı gerilim deneyimi bizlere sunuluyor. Gerçekten de güzel ortamlarla ve manzaralarla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz.

Oyunda bir uzay bilimcisi olarak yer alabiliyor, buraları araştırabilir, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Oyunda arka planda bir hikaye anlatılıyor. Bu hikayenin kapsamında düşman bir gezegende uzay gemimizin kayıp mürettebatını aramak durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda bu mürettebatı bulmak için de gizemli bu gezegeni keşfetmek zorundayız. Bu gezegeni farklı bölgelerine doğru ilerlerken elbette buralarda farklı olaylarla karşılaşabiliyor, buraları araştırmak da tamamen bizim işimiz oluyor.

Retro gelecekte geçen yapım içerisinde uzay gemisinde yer alan mürettebatımızın tamamen kaybolduğunu deneyimleyebilir ve onları bulmak için de düşman bir gezegen içerisinde gezip tozabiliyoruz. Keşif unsurlarının bol bol bizlere sunulduğu ve aynı zamanda ilgi çekici manzaralarla ve atmosferlerle beraber de karşılaşabileceğimiz yapımda yapacaklarımız oldukça önem arz ediyor. Uzay bilimcisi olarak oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yasna adındaki bir karakteri kontrol ettiğimiz yapımda bir uzay yarışına katılmaya çalışır ve aynı zamanda ekibimizle beraber keşfedilmemiş bölgelere doğru geçiş yapabiliyoruz. Buralarda gizli sırları açığa çıkarmaya çalışırken diğer yandan ise gerilim dolu unsurların burada bizlere sunulduğunu deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda farklı izlerle beraber de çeşitli ipuçları yakalamak durumunda kalıyoruz.

Oyunda bulabildiğimiz her bir ipucunu oldukça hızlı bir şekilde değerlendirmek gerekiyor ve aynı zamanda burada yaptığımız kararlar doğrudan sonuç bulabiliyor. Oyunun geliştirici ekibinin belirttiğine göre oyunda 11 farklı hikaye sonu bulunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü farklı sonlara doğru istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor ve bu sonlara ulaşmak için de farklı şekillerde kararlar alabiliyorsunuz. Bu kararları almak için elbette oyunda hangi durumda olduğunuza dikkat etmek durumunda kalıyorsunuz. İnsanların en büyük tehlikesi ile beraber buradaki gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.
 
 
 
Diğer taraftan her kararla beraber tehlikeye yaklaşıp uzaklaşabiliyor ve bu tehlikenin içerisinde olup olmayacağımız tamamen bizim seçeneklerimizle beraber gerçekleşiyor. Hikayenin gidişatı gerçekten de bizim seçimlerimize bağlı. Elbette bu tarz oyunlarda özgürlükçü bir sistemin olduğundan bahsediliyor. Bu sistemin olmasıyla beraber oyuncular elbette burada daha güzel bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü seçimlerin bizlere ait olmasıyla beraber istediğimiz şekilde kararlar verebiliyor, bununla beraber de kendi oynanışımızı özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı yaratıklarla ve düşman unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve onlarla beraber diğer taraftan etkileşime girebiliyoruz. Onlarla etkileşime girdikten sonra onları nasıl yaklaşacağımız ve hangi durumlarla karşılaşacağımızı tamamen biz karar verebiliyoruz. Onlarla istersek dost olabiliyor, düşman olabiliyor veya dostluğumuzu tamamen ilerletebiliriz. Bu tamamen bize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Gelecek temalı yapayım içerisinde farklı teknolojilerle beraber karşılaşabiliriz. Bu teknolojileri kullanabilir ve etrafındaki ipuçlarını burada aramak durumunda kalıyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda elbette yapabileceklerimiz oldukça sınırlı olduğundan dolayı etraftaki araştırılacak alanlara geçiş yapmak ve ipuçlarını burada incelemek oldukça önemlidir. Bunlarla beraber etrafta bulduğumuz nesneleri araştırabilir, bu nesnelerin ne işe yaradığını görebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz. Farklı şekillerde sorgulama yapabileceğimiz ve bu sorgulamalarla beraber de hangi hikaye içerisinde yer alabileceğimizi yapımda ilgi çekici atmosferlerle beraber de karşılaşacağımızı aktaralım. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, burada yer aldığımız süre boyunca dilediğimiz şekilde atmosferleri adım atabilir, bu atmosferleri keşfedebilir ve sürekli olarak ekran görüntülerini burada almak durumunda kalabiliriz.
 
 

Oyunda diğer taraftan farklı şekillerde kullanabileceğimiz teknolojik cihazları bulunuyor. Bu cihazlarla beraber kendi mürettebatımızı bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu cihazlar arasında takip cihazları, telemetreler ve daha fazlası yer alıyor. Çeşitli aletlerle beraber yer aldığımız yapımda takip cihazıyla beraber elbette mürettebatımızın bıraktığı ayak izlerini veya diğer izleri tamamen takip edebiliyoruz. Bu takip cihazı ile beraber ipuçlarını bulmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor, ve mürettebatımızın izini bunlarla beraber bulmaya başlıyoruz. Diğer taraftan çeşitli aletlerle beraber büyüleyici ortamlara doğru geçiş yapabilir, ve elimizde bulunan bir aracı burada sürmek durumunda kalabiliriz. Bir yerden bir yere ulaşmak için elbette farklı araçlarla beraber ilerleyebiliriz, sadece yürümekte değil, aynı zamanda diğer teknolojik gereçlerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliriz.

Birinci şahıs bir bilim kurgu teması ile beraber karşılaşabileceğimizi yapımda, şu anda yukarıda bahsettiğimiz gibi Epic Games kapsamında 327 Türk lirasına satışta bulunuyor. Eğer bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, kendinizi bilim kurgu deneyimine bırakmak istiyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun aynı zamanda Polonyalı gelecek bilimci Stanislaw Lem'in simgesel romanı Yenilmez'in konusuna dayanıyor. Oyunda son olarak arka planda yer alan hikaye, karakterler arası diyaloglarla hem de ara sahnelerle beraber bizlere aktarılıyor. Sinematik bir deneyimle karşılaşabileceğimiz tek oyunculu bir hikaye içeriği ile oyundaki yerimizi alabileceğimiz yapımda, gerçekten de güzel bir bilim kurgu deneyimini bizlere aktarıyor ve hikaye odaklı olmasından dolayı yaptığımız kararlar burada doğrudan etki ediyor.
 
- Creepy Tale (22 TL)
 
 
 
Bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulan ve gerçekten ilgi çekici bulmacalarla beraber karşılaştığımız ve arka planda yer alan hikayenin dikkat çekici olmasıyla beraber ön plana çıkan Reepy Tale, Epic Games indirimleri kapsamında 22 Türk Lirası ile beraber karşımıza çıkıyor. Oyunda gerçekten oynayabileceğiniz ve sürükleyici bir ortamın olduğundan bahsedebilir ve yer aldığımız ortamın gerçekten de oynanılası bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunu daha önce birçok kez bitirdim ve gerçekten de oynanması gereken yapımlar arasında yer aldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Oyunun her ne kadar kısa bir yapısı olsa da ve kısa bir süre içerisinde bitse de, elbette bu deneyimi adım atmak için şu anda tam sırası diyebiliriz.

Yandan görünümlü kamera bakış açısıyla beraber yer alabildiğimiz yapımda farklı bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. Oyun kısım olarak bizlere sunuluyor ve bu bulmacaları çözmek için birden fazla yol deneyebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda ilgi çekici karakterlerin ve düşman unsurların bizlere sunulduğunu görebiliyor ve aynı zamanda onları alt etmek için farklı hamlelerde bulunabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca ürkütücü ortamlara geçiş yapabiliyor, çarpık bulmacaları burada çözmeye çalışıyor ve gerçekten de bazı bulmacalar içerisinde zorlandığımızı görebiliyoruz. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca bu bulmacaların tamamen farklılık gösterdiği deneyimleyebiliyor ve bulmacaların özünü öğrenmek için de birden fazla kez denemeler yapmak durumunda kalıyoruz.

Ürkütücü yaratıklarla karşılaşabildiğimiz ve bazı yaratıkların dost, bazı yaratıkların ise düşman olduğu yapımda kardeşimizle beraber ilerlerken bir anda kardeşimizin canavarlar yani yaratıklar tarafından alındığını ve onu kurtarmak için elimizden geleni yapacağımızı görüyoruz. Her şeyin bir anda alt üst olduğu bu yapımda bir dizi korkunç olayın içerisinde kendimizi bulabiliyoruz ve kardeşimizin kaçırıldığı bu dünya içerisinde biz de kardeşimizi kurtarmak için farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve kendimizi tehlikeye atabiliyoruz. Bu yol içerisinde elbette tuhaf yaratıklarla ve tiplemelerle karşılaşabiliyor ve kendimizi uğursuz bir orman içerisinde bulabiliyoruz. Bu orman içerisinde bazı ağaçların canlandığını ve tuhaf tiplemelerin yer aldığı bir yapı ile karşılaştığımız durumlar karşımıza geliyor.
 
 

Arka planda yer alan hikaye tamamen kardeşimizi kurtarmak üzerine kurulu ancak bu durum içerisinde elbette bazı bulmacaların bize sunulduğunu ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bulmacalarla karşılaştığımızı aktarabiliyoruz. Oyunda diğer taraftan etraftan çeşitli ipuçları toplayabiliyor, bu ipuçları ile beraber öğeleri toplayarak elbette bulmacaları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz, ve farklı nesneleri bir araya getirerek de bu bulmacaları çözebiliyoruz. Çok çeşitli durumlarda kullanabileceğimiz bu öğelerle beraber sürekli olarak etrafı keşfetmek ve etraftaki nesnelerle etkileşime geçmek oldukça önem arz ediyor. Oyunda aynı zamanda bir yerden bir yere ilerlemek için elbette karakterimizi kontrol ediyor, tıklamalarımızla beraber yapabileceğimiz karakter kontrolleri ile beraber karakterimize farklı yerlere doğru çıkartabiliyor, bir anda aşağıya doğru indirebiliyor ve daha farklı kısımlara geçiş yapabiliyoruz.
 
Oyunda karşılaştığımız bulmacaların içeriği tamamen değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin, bir yerde tuhaf bir düşmanla karşılaşabiliyor, bu düşmanın yani tuhaf tiplemenin üzerimize doğru geldiğini deneyimleyebilir ve ondan doğrudan kaçmak durumunda kalabiliyoruz. Gizlilik unsurlarının da yer aldığı yapımda doğru zamanda doğru hamleleri yapmak gerekiyor.
Örneğin, oyunda yer aldığımız süre boyunca bir ev içerisinde yer alıyoruz. Bu ev içerisinde bir cadının olduğundan bahsedebilir ve bu cadının sürekli olarak çeşitli iksirler hazırladığını görebiliyoruz. Elbette bu cadıyı tuzağa düşürmek için evin alt katına doğru inebiliyor, buradaki ipuçlarını yani öğelerini kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
Doğru zamanda doğru şekilde hamle yapma ile beraber bu ipuçlarını toplayabiliyor ve elimizde bir zehir iksiri oluşturabiliyoruz. Bu zehir iksiriyle beraber yukarıda kaynayan cadı kazanına atmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda da cadıya görünmemek ve yakalanmamak gerekiyor. Çünkü cadı bizi gördüğü zaman peşimize takılıyor ve bizi yakalayabiliyor. Dolayısıyla burada bölüme tekrar başlamak durumunda kalıyoruz. İşte bu noktada hemen gizlilik unsurlarının da olduğundan bahsedebilir ve burada yaptığımız hamlelerin zamanlamasının da oldukça önem arz ettiğini diyebiliriz. Bunları başarılı olarak geçmek için elbette birkaç kez denemeler yapmak durumunda kalır ve bununla beraber de oyunda ilerleyişimizi sürdürebiliyoruz. Oyunun ilerleyen evrelerinde elbette daha zorlu durumlarla da karşılaşabiliyoruz.
 
 
 
İlgi çekici atmosferlerin ve ortamların yer aldığı yapımda aynı zamanda arka planda yer alan müziklerin de gerçekten güzel bir şekilde bizlere aktarıldığını ve bu müziklerle beraber istediğimiz şekilde yer aldığımızı deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu müziklerle beraber de oradan oyuna dahil olabiliyor ve kendimizi güzel ortamlarda bulabiliyoruz. Karanlık hikayeleri keşfedebileceğimiz ve etraftaki ipuçlarını araştırabileceğimiz yapımda birkaç saatlik bir deneyim bizleri bekliyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunun uzun soluklu bir deneyimi bulunmuyor. Dolayısıyla kısa vaktinizi geçirmek için ve aynı zamanda tadına doyulmaz bir oyuna göz atmak için şu anda tam sırası diyebiliriz. Oyun, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 22 Türk lirasından satışta bulunuyor.

Epic Games indirimleri kapsamında elbette daha fazla oyuna daha ucuz bir şekilde ulaşabiliyoruz. Bu listemizin şu anda sonuna geliyoruz. Elbette bu listemiz haricinde başka listeler de oluşturacak ve sizin de dikkatinizi çeken ve daha önce deneyimlediğiniz oyunlar varsa bunları da yorumlar kısmında belirtebilir ve diğer oyunculara yol gösterebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Epic Games Epic Store Ücretsiz Oyun
Yeni Korku Deneyimi The Inn-Sanity Yakında Geliyor 2si1: Xbox'tan Yeni El Konsolu Geliyor

BSC Misafiri

10.2.2024 19:02:37

0
NCK: King's Bounty II - Lord's Edition'u aldım, 33 TL.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Epic Games
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız