Game Informer'ın Şubat Sürprizi Belli Oldu!

Samet Konuksal


     Oyun dünyasındaki bir çok önemli yapımın duyurusuna ev sahipliği yapan Game Informer'ın Şubat ayında yapacağı duyuru, bugün yayınlanan kapak tasarımlarıyla birlikte belli oldu. Derginin eskileri heyecanlandıracak duyurusu, stratejik yüzüyle birlikte XCOM: Enemy Unknown!
 
      Yapılan açıklamaya göre XCOM: Enemy Unknown, 2K Marine'in şu sıralar geliştirdiği XCom'un aksine, FPS türünde değil serinin eski oyunları gibi strateji türünde olacak. En iyi sıra tabanlı strateji serileri arasında gösterilen Civilization'un yapımcısı Firaxis Games tarafından yapılacak olan XCOM: Enemy Unknown, bu senenin sonbaharında PC, Xbox 360 ve Playstation 3 için çıkacak.
 
      XCOM gibi oyun dünyasında yer edinmiş seriye bir oyun hediye etmeye hazırlanan Firaxis başkanı Steve Martin, oldukça heyecanlı. "XCOM gibi bir seriye oyun yapmak bizim hayalimizdi. XCOM serisinin büyük hayranları olarak, seriye kendi vizyonumuzla birlikte birşeyler ekleyecek olmamız, bizi heyecanlandırıyor." diyen Steve Martin, serinin eski topraklarına da endişelenmemelerini söylüyor; "XCOM atmosferini bozmamak için elimizden geleni yapacağız. Hem seriye aşina olmayanları, hem de eski oyuncuları mutlu edecek bir proje olacak."
 
      XCOM'a Civilization efsanesinin yaratıcısı Sid Meier'in elinin değecek olması, strateji sevenleri heyecanlandıracaktır. Ancak galiba, oyun endüstrisinin en zıt türü olan stratejiye aşina olmayanlar, Game Informer'ın bu sürprizinden pek memnun olmamıştır.