Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GTA Benzeri The Precinct İçin Resmi Oynanış Fragmanı Yayınlandı

 
 
GTA serisine benzerliği ile dikkat çeken ve aynı zamanda polisiye bir temayı bünyesinde barındıran The Precinct için yeni bir oynanış fragmanı yayınlandı. Oynanışa genel bir bakış sunan yeni fragmanda, akademiden yeni mezun olmuş bir polisi oynayabildiğimizi ve oyunun günümüzde geçtiğini görebiliyoruz.
 
Polisiye tarzı bir yapı yer alıyor 
 
 
 
The Precinct'te klasik suç unsurlarıyla karşı karşıya kalabiliyor ve bir polis olarak şehri kötülerden temizlemeye çalışıyoruz. Diğer taraftan çeşitli gerçekleri açığa çıkarmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda yıkılabilir ortamlarda heyecan verici araç kovalamalarına sahne olabiliyoruz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda park ihlallerinden çete çatışmalarına kadar rastgele olaylar bizlere sunuluyor. Böylece oyunda çevrede gezerken bu tarz suç unsurlarının meydana geldiğini görebiliyoruz. Dinamik hava koşullarının ve gece / gündüz döngüsünün olduğu oyunun bu yılın sonlarında çıkış yapması planlanıyor.
 
Steam sayfasının açık olduğu oyun için henüz net bir çıkış tarihi bulunmuyor. Yayınlanan yeni ve resmi oynanış fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
Oynanış fragmanı
 
 
 
Oyun neler vadediyor?
 
GTA tarzı ile karşımıza çıkan ve ilk GTA serisi oyunlarına benzer şekilde bizlere sunulmaya hazırlanan bu yapımda, tarihler 1983'ü gösteriyor. Oyunda sokakları çeteler yönetiyor ve bu kapsamda babamızın mezarında kemikleri sızlıyor diyebiliriz. Yapım içerisinde akademi'den yeni mezun olmuş bir polis karakterinin rolünü bürünüyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber elbette etraftaki düşmanları yani suç unsurlarını ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz.

Tehlikeli takip sistemleri ile ön plana atılabileceğimiz bu polis oyununda şehri temizleyebileceğimiz ve gerçekleri açığa çıkarabileceğimizi söyleyebiliriz. Yapımda aynı zamanda yıkılabilir ortamların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Oyun içerisinde üstten görünümlü bir yapı yer alıyor. Bu yapıyla beraber kendimize eski tarz nostalji oyunları içerisinde hissedebiliyor, ancak oyunun elbette kendine has ortamları, grafik kalitesi ve animasyonları bulunuyor. Yine de oyun çok üst düzey bir animasyon ve grafik kalitesiyle beraber bizlere sunulmuyor ve bunun yanı sıra oyunda yer alan eski tarz filtrenin gerçekten de oyunun atmosferine güzel bir şekilde yansıttığını düşünüyorum.

Memur Nick olarak oynayabileceğimiz bu yapımda elbette ilk etapta çaylak olarak yer alıyor ve daha sonrasında ise profesyonel olmak için büyük ve zorlu görevlere adım atmak durumunda kalıyoruz. Devriye atabileceğimiz şehrin farklı bölgelerini gezebileceğimiz ve yıkılabilir ortamlarda heyecanlı bir araç takip sistemi ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda elbette şehrin farklı noktalara doğru geçiş yaparken buralarda çeşitli suç unsurları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu suçun sırlarını ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca bir yandan hayatta kalma unsurlarıyla beraber karakterimizi hayatta tutmaya çalışıyor, diğer yandan ise şehrin nüfusunu burada korumak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyunda yapabileceklerimiz oldukça değişkenlik gösterebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde etmeye hazırlanıyor.

Açık dünyada gezip tozabileceğimiz ve aynı zamanda nişancı aksiyon unsurları ile karşı karşıya kalabileceğimiz bu yapımda Averno adlı bir şehirde bulunuyoruz. Bu şehir içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, polis olarak burada neler yapabileceğimize biz karar verebiliyor ve şehrin sokaklarını tamamen biz koruyabiliyoruz. Dolayısıyla çaylak bir devriyeci olarak gezebildiğimiz esnada ilk etapta neler yapabileceğimize biz karar verirken, ilerleyen süreçte daha profesyonel bir şekilde görevleri tamamlamak durumunda kalıyoruz.
 
 

Oyunda elbette şehrin sakinlerini savunmak durumunda kalıyor ve halkın burada sesi olabiliyoruz. Memur olarak atandığımız bu şehirde şehrin nüfusunu korumak durumunda kaldığımızdan dolayı elbette nüfusla beraber iç içe olabilir ve halk da çeşitli sorunları dile getirmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla bir yandan onların sorunlarını çözerken diğer yandan ise suç unsurlarını tamamen ortadan kaldırmak durumunda kalıyor ve görev sırasında ölen babamızın cinayetinin gizemini burada bir yandan da araştırmaya başlıyoruz.

Burada yapacağımız hamlelerle beraber gidişatı yön verebileceğimiz bir yapının olmadığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla heyecanlı bir yapıyla beraber karşılaşabileceğimiz oyunda aynı zamanda rastgele oluşturulmuş suçların olduğundan bahsedebiliyoruz. Örneğin bir alana doğru geçiş yaptığınız süre boyunca veya devreye attığınız müddetçe etrafta rastgele suç unsurlarının olduğunu görebilirsiniz. Yani burada bir yeri soymaya çalışan hırsızları, birini öldürmeye çalışan katilleri ve daha fazlasını görebilirsiniz. Dolayısıyla bunları da ortadan kaldırmak ve suç unsurlarını tamamen etkisiz hale getirmek sizin işiniz oluyor. Ve bu da oyunda yer alan zorlu unsurlar arasında bulunuyor, çünkü hiçbir suça ne yazık ki göz yummaması gerekiyor ve eğer göz yumarsanız babanızın kemikleri mezarında sızlayabilir. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak kendinizi tetik üstünde hissedebiliyor ve her bir hamleyle beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
 1983 yılı içerisinde farklı şekillerde ortaya çıkabileceğimiz bu yapımda, şehrin nüfusunu koruyabilir ve görevi sırasında ölen babamızın ruhunu huzura kavuşturmaya çalışabiliriz. Elbette bir polis olarak ilerleyebiliyor ve burada yapacaklarımızla beraber gidişata yön verebiliyoruz. Örneğin tehlikeli kovalamacalarla beraber suç unsurlarını nasıl ortadan kaldırabileceğimize tamamen biz karar verebiliyor ve araç takip sistemleri ile beraber de heyecanlı araç dünyasına adım atabiliyoruz.

Bunun dışında yukarıda bahsettiğimiz gibi rastgele yani prosedürel olarak oluşturulan suçların olduğunu görebiliyor ve bu suçları ortadan kaldırmak aynı zamanda kendimizi daha da profesyonel hale getirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Ek olarak burada suç ve polisiye temalı bir yapının olduğundan bahsedebilir ve etrafta bulunan temanın ve filtrenin de tam bu noktada oldukça güzel bir şekilde bizlere aktarıldığını söyleyebiliriz. Atmosfere dalış yapabileceğimiz şehrin farklı sokaklarına doğru giriş yapabileceğimiz ve daha fazlasıyla beraber görevleri tamamlayabileceğimiz bu yapımda, bir suç bölgesine giriş yapmadan önce kendi taktiklerimizi belirleyebiliyor, olayları nasıl yaklaşabileceğimize tamamen biz karar verebiliyor ve bununla beraber her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
 

Çünkü burada yer aldığınız süre boyunca kendi taktiklerinizi ön plana çıkarabilir ve aynı zamanda oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Her bir oyuncu burada düşmanlara yani suçlulara karşı yaklaşım biçimini kendine göre ayarlayabilir. Örneğin onlara karşı açıkça aksiyona da girebilir veya arkadan gizli gizli girebilir ve böylece onları tek tek indirebilir. Bunun dışında oyun içerisinde daha farklı şekillerde stratejiler ön plana çıkarabilirsiniz. Bu da oyunda yer aldığınız süre boyunca sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösteren unsurlar arasında bulunuyor ve aynı zamanda oyunun bizlere sunduğu çeşitli özgürlükler arasında yer alıyor diyebiliriz.

Akademiden yeni mezun olmuş çaylak olarak atılabileceğimiz ve sokaklara dökülebileceğimiz bu yapımda tehlikeli çatışmalar içerisine girebiliyor ve burada birden fazla hırsızla ve düşmanla kapışmak durumunda kalıyoruz. Siper savaşları ile beraber kendimizi duvarların arkasına, kolonların gerisine ve daha fazlasına saklanabiliyor ve bununla beraber kendimize açığa çıkarmamak için elimizden geleni yapmayı koyulabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda kullanabileceğimiz çeşitli silahlar bulunuyor veya diğer taraftan yakın dövüş silahları ile beraber ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Oyun içerisinde kullanabileceğiniz silahlar arasında tabancalar, makineli tüfekler, pompalı tüfekler ve daha fazlası yer alıyor. Bunun dışında yine yakın dövüşlerde kullanabileceğiniz farklı araçların olduğundan bahsedebiliyoruz.

Farklı atmosferlere geçiş yapabileceğimiz ve kendimize hayatta tutmaya çalışabileceğimiz bu yapımda aracımızla beraber devriye atabiliyor, suç unsurlarını ortadan kaldırmak için etrafı keşfedebiliyor, sokakları dökülebiliyor ve klasik polisiye filmlerine bir göndermenin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Polis simülasyon oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapım içerisinde sokaklarda devriye gezip elbette önemsiz ve güçlü suçlularla beraber savaşabileceğimiz çağrılara da cevap vermek durumunda kalıyoruz. Heyecanı takip mesafeleri ile beraber araçları takip edebileceğimiz bu yapımda aynı zamanda dinamik hava koşullarının olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu hava koşulları ile beraber bir yandan havanın güneşli olduğunu görebiliyor, diğer yanaysa bir anda havanın karanlık ve yağmurlu bir havaya büründüğünü deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hava koşullarından da değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında oyun içerisinde gece ve gündüz döngüsü bulunuyor. Bu gece ve gündüz döngüsü ile beraber kendimize sabahları güneşin ışığıyla beraber uyanırken görebilir veya diğer taraftan gece boyunca elbette ışıkların altında suçluları aramak durumunda kalabiliriz. Bu da oyunda yer alan dinamik unsurları arasında bulunuyor ve elbette oyun deneyimimizi daha da özelleştiren ve kişiselleştiren bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Zaten bu tarz özellikler artık son dönemdeki oyunların hepsinde standart haline gelmiş durumda. Hem dinamik hava koşulları hem de deneyimlediğimiz gece ve gündüz döngüsü hemen hemen tüm oyunlarda mevcut durumda ve bu tarz oyunlarda zaten olmazsa olmaz diyebiliriz.

Yapım içerisinde elbette birden fazla suçla beraber karşı karşıya kalabiliyor ve elinizden geldiğince devriye atarak bu suçluları ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyorsunuz. Çağrılara cevap verebileceğiniz, heyecana takiplere doğru adım atabileceğiniz ve aynı zamanda silahla çatışmalarda kendi taktiklerinizi ön plana çıkarabileceğiniz bu yapıda, suçlarla dolu bir canlı dünya içerisinde yer alabiliyor ve çetelerin güç mücadelelerindeki değişimle beraber siz de o savaşı hissedebiliyorsunuz.

Çetelerin birbirine girdiği bir esnada siz de araya dalabiliyor, burada yapacağınız hamlelerle beraber gidişata yön verebiliyor ve mücadele ederken siz de kendi taktiklerinizi ve planlarınızı ortaya dökebiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda araç kovalamacılarında gerçekten de heyecanlı bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Araçtan araca kovalamaya yaparken düşmanın bizlere ateş ettiğini ve sıktığını görebiliyoruz. Dolayısıyla doğrudan onların üzerine gitmektense manevra yaparak suçların aracını devirmek tamamen bizim işimiz olabiliyor.
 
 
 
Elbette yol boyunca da kendi taktiklerinizi ve planlarınızı ortaya dökebiliyor ve kovalamaca devam ederken şehrin aktığını ve aynı zamanda diğer araçların da yolda olduğunu görebiliyorsunuz. Bu da oyunda yer alan zorlu unsurlar arasında bulunuyor. Ve bir yandan aracı kovalarken diğer yandan ise yayaları ezmemeye ve aynı zamanda araçları çarpmamaya özen göstermek durumunda kalıyorsunuz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de heyecan verici unsurları ve kovalamaca sistemlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu sistemlerle beraber de suçları ortadan kaldırabiliyor, bir minibüsü kovalayabiliyor ve suçluları bir kenarda kıstırarak elbette etkisiz hale getirmek durumuna kalabiliyorsunuz. Oyun içerisinde tam bir polis simülasyon deneyimi bizlere sunuluyor.

Sıcak takiplerle beraber elbette sadece araçlarla değil aynı zamanda karakterimizle beraber de takip etme durumunda kalabiliyoruz. Araba ve helikopter takipleriyle beraber aynı zamanda yaya olarak koşarak da takip etme mesafemizi koruyarak suçları ortadan kaldırabiliyor ve burada suç unsurlarını açığa çıkarabiliyoruz. Suçları adalete teslim etmeden önce elbette dolan başı ara sokaklarda kovalamacılar yapabiliyor ve yalnız kurt olmaya burada gerek duymuyoruz. Devriye arabalarıyla barikatlarla çivili kapanlarla ve daha fazlasıyla beraber destek çağırabiliyor ve destek sistemi ile beraber de burada suçları ortadan kaldırabilir ve aynı zamanda onları etkisiz hale getirebiliyoruz.
 
 
 
Uykusuz bir şehir olarak bizlere sunulan bu yapımda farklı sokaklarda gerçekten de kendimizi güzel atmosferlerde hissedebiliyor ve birçok karakterin burada sağda solda olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Şehir genel olarak serserilerle sokak satıcıları ile öfkeli taksi şoförleriyle ve daha fazlasıyla beraber dolu durumda. Dolayısıyla biz de bu şehri hem sakinleştirmeye çalışıyor hem de suç unsurlarını ortadan kaldırmaya çalışarak buradaki tüm kötü detayları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde yürüyerek veya arabayla devriye atarak gezebileceğimiz bir ortam sunuluyor. Aynı zamanda yapım içerisinde canlı bir şehri keşfedebiliyor ve açık dünyada istediğimiz gibi gezip tozabiliyoruz. Sürekli olarak park ihlallerinden çete savaşlarına kadar çeşitli suçlara müdahale etmek durumunda kalıyor ve yıkılabilir ortamlarla beraber kendimizi gerçekçi bir yapıyla karşı karşıya buluyoruz. Yapım içerisinde tek başımıza ilerleyebiliyor veya detaylı bir destek sistemi ile yardım çağrısında bulunabiliyoruz. Şehri her yönden yöneten çeteleri ortadan kaldırmaya çalıştığımız yapımda aynı zamanda dinamik unsurların da olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming oyun haberler 2024
The Witcher 3 Resmi Mod Aracı REDkit Oyunculara Sunuldu Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 11 Dalda Sahiplerini Buldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ruzbey35

23.5.2024 22:11:12

0
Güzel gibi.

Babblebabble

21.5.2024 18:54:59

0
Fena değilmiş ha.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız