Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Devam Oyunu Drug Dealer Simulator 2, 20 Haziran'da Geliyor

 
 
Simülasyon oyunlarını hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Bu yapımlarda oyunun başlığı ile beraber içeriği doğrudan bağlantılı oluyor ve başlıkta ne yazıyorsa oyundaki sistemlerde aynı şekilde karşımıza çıkıyor. Şimdi ise ilk oyunu ile beraber oyuncular tarafından genel olarak beğenilen ve incelemelerin olumlu olduğunu söyleyebileceğimiz Drug Dealer oyununun ikinci oyunu ile karşı karşıyayız.
 
 
Yapım içerisinde elbette tasnif etmeyeceğimiz, yani onaylamayacağımız olayların olduğundan bahsedebiliyor. Ancak nihayetinde bir oyun olduğundan dolayı elbette yapım içerisinde illegal yollara başvurmak durumunda kalıyor ve burada çeşitli satışlar yapabiliyorsunuz. Oyuncular kanun tanımazlık sistemlerle beraber karşı karşıya kalırken elbette bağlantılar kurarak bir ağ oluşturabiliyor, suç dolu bir ağ ile beraber farklı satışlar yapabiliyor ve aynı zamanda kendi suç örgütünüzü oluşturmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Oyunun mottosu içerisinde "Kimse doğuştan suçlu olmaz, suçlu haline gelir" ifadeleri bulunuyor. Bu cümleler doğrultusunda elbette biz de oyundaki yerimizi almaya koyuluyor ve 2000'lerin başına geldiğimiz bu yapım içerisinde Eddie adlı bir karakteri kontrol ediyoruz. Bu karakter aldığı kötü kararlar ile beraber iltica etmeye çalışan bir kanun kaçağı haline geliyor ve ilerleyen süreçte bu durumdan dolayı endişelenmek durumunda kalmıyoruz. Dolayısıyla Isla Sombra bölgesinde bulunduğumuz süre boyunca bizim gibilerin oldukça fazla olduğunu aktarabiliyor ve burada kendimize ait ve bize yakın büyük bir suç örgütü kurmaya adım adım ilerleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda farklı şekillerde kanun dışı uygulamalara tanıklık edebiliyor, yabancı ve dost canlısı olmayan bir ada içerisinde hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor ve diğer taraftan ada sakinlerine burada elimizdeki malları satmak için farklı şekillerde etkileşime girebiliyoruz. Elbette bu suç örgütüne adım atmadan önce arka planda büyük bir kaynağımızın olması gerekiyor. Bu kaynağı temin ettikten sonra elbette önümüze bakmaya hazırlanıyor ve hem biz hem de kendi çalışanlarımızla beraber ilerlemek durumunda kalabiliyoruz.
 
Oyunda sürekli olarak para kazanmanın yollarını ararken elbette illegal yollara başvurabiliyor, farklı şekillerde para kazanmak burada adını söyleyemeyeceğim malları satmakla geçiyor. Dolayısıyla herhangi bir özentilik söz konusu olmadan yapım içerisine adım atabilir, oyunda neler gerekiyorsa yapmaya çalışabilir ve çok sayıda yetenekle beraber de kendi karakterinizi geliştirebilirsiniz.
 
Karakter odaklı bir yapının da bulunduğu bu yapımda elbette karakterimizin burada farklı şekillerde yetenekleri bulunuyor ve bu yeteneklerle beraber de ön plana çıkarken kendi değerimizi burada kanıtlamak durumunda kalabiliyoruz. Önceki hayatımızın renkli kalan kısımlarını geri kazanabileceğimiz yapım içerisinde servet kazanmak hiç de fena olmayan bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla pes edip geriye dönmek değil de sürekli olarak ileriye bakmak için adım atabileceğimiz bir yapının olacağından bahsedebiliyoruz. Üst seviyeleri çıkabileceğimiz, diğer bölgelere hakim olabileceğimiz ve adımımızı listelerin en üstünde duyurabileceğimiz yapım bize genel olarak çeşitli özgürlükler sunuyor ve bir masa üzerinde satmamız gereken unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Çeşitli toplantılara katılabildiğimiz bu yapımda nasıl bir plan ortaya dökmemiz gerektiğine biz karar verebiliyor ve tek kanunun güç olduğu bir ortam içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Suçlu olan ortamlara adım atabileceğimiz, farklı karakterlerle tanışabileceğimiz ve aynı zamanda kendimizi ön plana çıkarabileceğimiz bu yapımda adımımızı ne kadar çok duyurursak o kadar çok ünlü hale gelebiliyor ve böylece popülerliğimizi arttırabiliyoruz. Popülerliğimiz ne kadar çok artarsa o kadar çok para kazanma sürecimiz hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor ve bununla beraber de geriye dönüp bakmadan sürekli olarak ileriye gitmek durumunda kalıyoruz.
Yapım içerisinde elbette sürekli olarak yeni müşteriler ve tedarikçiler kazanmak durumunda kalıyoruz. Bu işlerin sürekli olarak işlenmesi sebebiyle de biz de kendimizi aktif bir iş içerisinde bulabiliyoruz. Yapımda para ve Adana içerisinde kendimizi buluyor, ada içerisinde istediğimiz şekilde lüks bir hayat yaşayabiliyor ve kendimizi burada geliştirebiliyoruz. Aynı zamanda işimizi büyütebiliyor, işimizi başka kasabalara ve köylere doğru genişletirken aynı zamanda kendimiz de büyüyebiliyoruz. Ancak bu kapsamda dikkatli olmamız gerekiyor çünkü bizim üstümüzde daha da kodamanların olduğundan bahsedebiliyoruz ve onların işlerine karışılmasına elbette hiçbir şekilde hoşlanılmıyor.

Dolayısıyla ilerleyen süreçte elbette büyük suç örgütleri ile karşı karşıya kalabilir ve onlarla beraber kapışmak durumunda da kalabiliyoruz. İşler bu şekilde ilerlerken oldukça dikkatli hareket etmemiz gerekiyor. Her adımımıza beraber bizleri izleyen bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu sisteme yakalanmamak aynı zamanda sistem içerisinde hayatta kalmak için farklı şekillerde stratejiler benimseyebiliyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bu deneyimi ise kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada hangi hamlelerle ilerlemek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi yapabiliyorsunuz. Bu seçimleri doğru şekillerde tartmak durumunda kalıyor ve en iyi şekilde oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.
 
 

Üst seviyelere çıkmaya çalışabileceğiniz ve büyük bir dünya içerisine yer alabileceğiniz yapımda ilk bölüm içerisinde elbette daha kısıtlı bir sistemle beraber karşı karşıya kalıyorduk. Ancak şimdi daha geniş bir dünya ile beraber çok çeşitli mekaniklerle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz. Oyunda hızlı seyahat sistemi, yeni tür binalar, tropik hava durumları ve daha fazlası yer alıyor. Aynı zamanda dinamik iklim sistemlerinin de burada olduğunu aktarabiliyoruz.

Gece ve gündüz döngüsünün bulunduğu yapım içerisinde gündüzleri elbette bazı işler yapmak durumunda kalmıyor, daha çok işleri gece karanlığında yapmak isteyebilirsiniz. Dolayısıyla yapım içerisinde elbette gezip tozabiliyor, açık dünyayı dilediğiniz şekilde keşfedebiliyor ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Gece ve gündüzün elbette farklı şekillerde ortamlara sahip olduğunu aktarmak gerekiyor ve aynı zamanda dinamik iklim sistemleri ile beraber de elbette ortadan soğuk olması ile sıcaklara kavuşabiliyor ve yaz mevsimi ile gerçekten de ortalığın sıcak olduğunu söyleyebiliyoruz. Aynı zamanda kış mevsimine girdiğimiz zamanda ortalığın karla kaplı olduğunu deneyimleyebiliyor ve farklı şekillerde de hava durumları ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Çok çeşitli hızlı seyahat noktalarını açabilmemiz için elbette etrafı keşfetmeniz gerekiyor. Bunların kilidini açmak için farklı bölgeleri doğru ilerleyebilir, buralara keşfedebilir ve aynı zamanda hızlı seyahat noktalarını aktif hale getirebiliriz. Dolayısıyla yapalım içerisinde çok sayıdaki canlı ve hareketli konumu gezmeye hazırlanarak büyük bir açık dünyayı keşfetmeyi isteyebiliriz. Bu da oyunda yer alan özgürlüklerden bir tanesi.
 
Kartel olabileceğimiz ve aynı zamanda bir imparatorluk kurabileceğimiz yapımda elbette tek başımıza bir imparatorluğu yönetmek ne yazık ki imkansız olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla o oyunda yeterli miktarda sermayeyi biriktirmemiz gerekiyor ve bu sermaye ile beraber de kendi sorumluluğumuzu alabileceğimiz çeşitli çalışanlar bulunuyor. Sorumluluğumuzun bir kısmını devredebileceğimiz çalışanlar işe aldıktan sonra elbette çetemiz arasında hiyerarşi sistemini kurmaya hazırlanıyor ve bununla beraber en üst tepede olduğumuzu söylememiz gerekiyor.
 
 
 
Yani burada kurduğumuz bir sistemle beraber sözlerimizi çalışanlara geçirmeye çalışabiliyor ve aynı zamanda onlara çeşitli rütbeler verebiliriz. Yani çalışanlar arasında da bir hiyerarşi sisteminin olduğundan bahsedebilir ve her bir çalışana kendine özgü yetenekleri, hareketleri ve çalışma alanı bulunuyor. Bunları tek tek biz belirleyebiliyor ve onları istediğimiz şekilde rütbeler verebiliyoruz. Ek olarak onlara çeşitli görevler verebiliyor ve verdiğiniz görevleri onlar otomatik olarak halledebiliyor. Dolayısıyla en iyi işler için bazı karakterler daha fazla ön plana çıkıyor ve her bir karakterin orada parti yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Dolayısıyla bu becerilerle beraber de kendi sisteminizi oturtmaya hazırlanabiliyorsunuz.

Aynı zamanda oyunda laboratuvarlar ve gizli yerler bulunuyor. Bu şekilde hem kendi bölgelerimizi donatabilir hem de laboratuvarlarımızda elbette çeşitli kaynakları işleyebiliyoruz. Bunun dışında bu laboratuvarları ve gizli yerleri genişletebiliyor, yenilerini inşa edebiliyor ve her köşe başında satış noktalarımızı daha da arttırmak durumunda kalıyoruz. Köşe başlarından yeraltı dünyasına ineceğimiz sistemlere kadar oyunda gerçekten de güzel bir imparatorluk ve suç ağı kurmaya hazırlanıyor ve bu sistemlerle beraber de oyunda paranın kaynağını daha da büyütmek isteyebiliyoruz.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz, bu ortamları en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz ve her köşe başında farklı sistemlerle yer alabileceğinizi yapım genel olarak orta zorlu bir deneyim sunuyor. Yapımda işimize dostluklar üzerine değil sadece para üzerine kurmaya hazırlanıyoruz. Örneğin, yapım içerisinde farklı şekillerde karşımıza çıkan karakterlere rüşvet verebiliyor, düşman çetelerine karşı farklı hamleler yapabiliyor ve yerel milis kuvvetlerini alt etmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Dolayısıyla burada farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette buralarda hangi karakterlerin karşımıza çıktığını görebiliyor, bu karakterlerle etkileşime girebiliyor, çatılardan atlayabiliyor, merdivenlerden kayabiliyor veya çiftlerden kendinizi diğer tarafa doğru bırakabiliyorsunuz. Dolayısıyla normal bir mesai gününüz tam da bu şekilde geçiyor.
 
 
 
Farklı maddelerle beraber satışı hazırlayabileceğiniz unsurları elbette yeni ve gelişmiş yollarla kazanabiliyorsunuz. Oyunda diğer ticari noktalara doğru ilerleyerek ve karakterlerle tanışarak onlardan alım satım yapabiliyor, kendi mallarınızı dağıtmanın birçok yolunu bulmaya çalışıyor ve istenen kaliteye ulaşmak için de elbette farklı denemeler yapmak durumunda kalıyorsunuz. Maddeleri karıştırabiliyor, saflaştırabiliyor ve daha farklı formüllerle beraber kendinizi laboratuvar içerisinde bulabiliyor ve bunları en iyi şekilde değerlendirebiliyorsunuz.

Ancak bu noktada dikkat etmeniz gerekiyor ki elbette bu süreçte hazırladığınız her bir unsurla beraber farklı kaynaklar harcayabiliyor ve bu kaynakların tükenmesi halinde onları tekrardan temin etmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Küçük köylerden kasabalara, oradan da şehirlere doğru ilerleyebileceğiniz ve farklı oyuncularla beraber karşılaşabileceğiniz bu yapımda hem düşmanların ilgi çekici yapay zeka sisteminin olduğundan bahsedebiliyor hem de oyunda yer alan NPC'ler yaptığımız hamlelere karşılık verebiliyor. Aynı zamanda diğer taraftan bir milis bir köyü işgal edebiliyor ve yerel halka zarar verebiliyor. Dolayısıyla yapım içerisinde bu tarz işgal sistemlerinin olduğundan da bahsedebiliyor ve bununla beraber biz de kendimizi korumaya ve kollamaya çalışıyoruz.
 
 
 
Oyunda farklı şekillerde yerel para birimlerinin olduğundan bahsedebiliyor ve bu para birimlerine bakacak olursak elbette Amerikan dolarının burada geçerli olduğunu aktarabiliyoruz. 21. yüzyıldaki teknoloji ve diğer unsurların gelişmesi ile beraber biz de kendimizi bu topraklarda idame etmeye çalıştırıyor ve kendi hedeflerimiz ve hırslarımız olan bir karakteri burada kontrol edebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de güzel bir deneyim elde etmek için hızlanabiliyor, farklı şekillerde atmosferlere dalış yapabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyerek satışlarımızı burada gerçekleştirmek üzere bekleyebiliyor ve ne kadar çok müşteriyi yanımıza çekersek o kadar çok hızlı bir şekilde yer alabiliyoruz.

Kısaca toparlayacak olursak, oyunda gelişmiş bir alım satım ve ticaret sisteminin olduğundan bahsedebiliyor ve bunlarla beraber elimizden geleni yapmaya koyulabiliyoruz. Ne kadar çok para kazanmak istiyorsak o kadar çok satım yapmamız gerektiği karşımıza çıkan oyunda elbette işlerimizi illegal yoldan halletmeye çalışıyor ve bununla beraber de her köşe başında farklı satıcılarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Elbette kendi bölgemizi işaretleyebilir, bu bölgelerde bizim sözümüzün geçtiğini söyleyebiliyor ve aynı zamanda daha fazla müşteriyi bünyemize çekerek daha fazla para kazanmanın yollarını arayabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında yapım içerisinde elbette ilk oyundan bu yana daha fazla gelişmiş sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda hızlı bir şekilde ilerleme katetmek durumunda kalıyoruz. Bu ilerleme sayesinde diğer taraftan karakterimizi geliştirebiliyor, yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor ve daha fazla detaylı sistemlerle beraber bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun 20 Haziran tarihinde çıkışını gerçekleştirecek ve oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Yapım aynı zamanda Türkçe dil desteğine sahip durumda.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Mağazada Hayatta Kalabileceğiniz The Store is Closed Yakında Çıkacak Square Enix Birçok Projeyi İptal Ettiğini Açıkladı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız