Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bilgisayar Oyunlarının Özgürlük Alanları Bilgi Üniversitesinde Tartışılacak


     Başta oyun çalışmaları, iletişim ve felsefe olmak üzere farklı disiplinlerden uzmanları bir araya getiren uluslararası “The 8th Philosophy of Computer Games” (8. Dijital Oyun Felsefesi) konferansı The Gamephilosopy Network işbirliği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenecek.
 
    Bu yıl teması “özgürlük” olan konferansta; “oyun tasarımı ve oyuncu özgürlüğü”, “oyuncu deneyimi ve özgürlük algısı”, “çevrimiçi oyunlar ve oyuncu özgürlüğü”, “toplumsal ve bireysel anlamda özgürlük kavramının oyunlarda temsili”, “özgürlük kavramının temsilinde oyun ve diğer iletişim ortamları ilişkisi” gibi konular ele alınacak.
 
    Yapılan sunumlarla “oyun ve özgürlük ilişkisi” tasarım, kültür, sosyoloji, felsefe ve politika yönlerinden ele alınacak; bir sanat türü ve yaşam biçimi olarak oyunların, oyuncu ve toplum için nasıl bir özgürlük alanı ifade ettiği tartışılacak.
 
    Uluslararası arenadan uzman isimlerin katılacağı konferansta Dartmouth College Digital Humanities Bölümü öğretim üyesi Mary Flanagan, University of Toronto Felsefe Bölümü öğretim üyesi Thomas Hurka, University of the West of England Medya Bölümü öğretim üyesi Patrick Crogan davetli konuşmacı olarak katılacak.
 
     Konferansın ön etkinliği olarak ayrıca 12 Kasım tarihinde Studio-X İstanbul’da seçkin bağımsız oyun tasarımcılarının katılacağı “Independent Game Philosophers Panel” isimli bir de panel gerçekleşecek. Christopher Thi Nguyen tarafından yönetilecek panele katılacak isimler ise Stefano Gualeni (Necessary Evil), Pietro Righi Riva (MirrorMoon EP, FOTONICA), Michelle Westerlaken, Krystian Majewski (TRAUMA) ve Gordon Calleja (Will Love Tear Us Apart).
Daha önce Kopenhag, Oslo, Atina, Madrid, Reggio Emilia ve Potsdam’da yapılan konferansa dijital oyun alanının gelişimi ve geleceği ile ilgilenen tüm tarafları davet ederiz. Öğrencilere ücretsiz olan konferansa http://gamephilosophy2014.org adresinden kayıt olunabilir.
 
KONUKLAR
    Mary Flanagan: Dartmouth College Digital Humanities Bölümü öğretim üyesi olan Flanagan kültür ve teknoloji konulu çalışmaları tanınmaktadır. Tiltfactor oyun araştırmaları laboratuvarının da yöneticisi olan Flanagan’ın oyun eleştirisi ve oyunların sosyal amaçlı kullanımı konulu kitapları bulunmaktadır.
    Thomas Hurka: University of Toronto Felsefe Bölümü öğretim üyesi olan Hurka oyun, spor ve etik konulu çalışmaları ile tanınmakta olup ve bu alanda çok sayıda esere sahiptir.
    Patrick Crogan: University of the West of England Medya Bölümü öğretim üyesi olup simülasyon, savaş temalı oyunlar, oyunlaştırma ve tekno-kültür konularında yayınlanmış kitapları bulunmaktadır. Crogan Dijital Oyun Araştırmaları Derneği (DiGRA) yönetim kurulu üyesidir.

Tarih: 13-15 Kasım 2014
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü E4 binası 305 nolu salon

Bilgi için: gamephilosophy2014@gmail.com
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Philosophy Felsefe Oyunlar Bilgi Üniversitesi
Halo 5: Guardians'ın Multiplayer Oynanış Videosu HaloFest'te Gösterilecek Galaxy on Fire - Alliances Artık Tüm Dünyada Google Play'de!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mehmet4428

23.10.2014 19:20:48

-1
Nereden indireceğiz kingdoomu

Vinewood

23.10.2014 14:01:18

-1
quote:

Orijinalden alıntı: alike03 Kingdom Come'in ilk Alphasi cikti. Su anda deniyorum.
Aynen , bende indirmeye başladım

alike03

23.10.2014 13:55:20

-1
Kingdom Come'in ilk Alphasi cikti. Su anda deniyorum.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız