Bir Sonraki Nesilden Teknoloji Videosu

Gökhan Yılmaz

Yüz ifadeleri ve kıllar oldukça etkileyici.

 
     Square Enix'in yeni geliştirilen oyun motoru Luminous'u hatırlıyor musunuz? Eğer hatırlamıyorsanız buradan hızlıca göz atabilirsiniz. İşte bu oyun motoru ile geliştirilen Agni's Philosophy, yeni nesil için geliştirilen bu oyun motorunun tanıtımı için hazırlanmış bir teknoloji demosu. Bizlere yeni nesilde nelerle karşılaşacağımız konusunda bilgi veriyor.
 
      Luminous, özellikle saç/sakal gibi kılların görselliğinde ve çevrede artan detay miktarıyla dikkat çekiyor. CGI ara videolar ve oyun içi görüntüler arasındaki farkı biraz daha azaltacak olan görüntüler henüz herhangi bir oyuna ait değil. Sadece Final Fantasy teması kullanılarak ufak bir hikaye işlenmiş. Bu nedenle aklınıza yeni bir Final Fantasy oyununun geliştirildiği fikri gelmesin çünkü Final Fantasy'nin seçilmesinin nedeni büyü ve teknolojiyi aynı dünyada barındırması oldu.
 
     Bu tamamen real time yani önceden hazırlanmış görüntüler içermeyen dört dakikalık görsel şöleni aşağıdaki video oynatıcısından izleyebilirsiniz. Son olarak da, Luminous'un şu an hangi sistemde çalıştığı belirtilmedi fakat PC, oyun konsolları, akıllı cihazlar ve web'de bile çalışabilecek (Daha düşük seviyelerde).