Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyun Muhabbeti: Kırdığımız-Bozduğumuz Oyun Aletleri

24 Nisan 2016 Alkan Adakaner 50 İzlenme Sayısı: 17528 Video süresi: 29:13 Oyun Muhabbeti
Video otomatik başlamasın
URL
Embed
YouTube Kanalımıza Abone Olun

Bu haftaki oyun muhabbetinde kırdığımız, bozduğumuz oyun aletlerini konuşuyoruz. BSC editörlerini sinirlendiren oyunlar hangileri? Hangi oyun cihazlarını dikkatsizlikten kırdık?

BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 DS PSP Wii IPhone PS4
Quantum Break Video İnceleme 2si1'de bu hafta: PS4 Neo, AMD ve Nvidia'dan Yeni Ekran Kartları
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

RushEpicsTR

19.5.2016 00:22:28

0
PS 1 daha yeni hediye edildi. Bir kaç ay sonra kardeşim çalışırken üstüne oturdu. Kardeşimi dövmeye başladım ve annem tutup beni olay yerinden uzaklaştırdı. O arada kardeşimin öfkesi körüklendi elindeki dondurmayı ps nin kapağını açıp içine soktu. Böyle bir anımdır hep içimde bir acı oldu benim için.

BSC Misafiri

27.4.2016 22:37:14

0
Gökhan kardeşim ersin ve talha gittikten sonra karizman çok öne çıktı.. Alemin Rockstar i olmuşsun.. Farkında misin :)

CrystalChamp

26.4.2016 18:01:57

0
O değilde bir manuel overclock yapmayı öğrenemedim. :D Bilen bir arkadaş edinmek istiyorum. Overclock yapmaya çok ihtiyacım olduğundan değil bilen insana saygı duyduğumdan. :)

Data Transfer

26.4.2016 15:16:15

0
Alkan abi, bende Driver 1 oynarken kuzenim gelmişti, birde ben sürebilirmiyim dedi, verdim kolu, kol titreyince havaya atmıştı, playstation a bişey olmadı ama kolu parçalamıştı :D ne günlerdi be...

nozi

26.4.2016 09:06:32

+1
Kaliteli içerik istiyorsanız destek olursunuz o kadar. o gitti bu kaldı demek yerine, ne istiyorsanız onu söylersiniz. hiç olmassa bir katkınız olur. Oyun muhabbeti konseptini seviyorum. konu olarak ileride oyun türleri üzerinden de tartışmalar olursa iyi olur gibi. bir sürü birbirinde farklı oyuna rpg diyoruz da nedir bu rpg? kategorileri neler? bir rpgden ne beklenir? teoride eksiğimiz var :)) genel kültürümüz de artmış olur:) bir de arada konuk çağırsanız nasıl olur. tanınmış olmasına gerek yok. Çaycı bile olur. Yeter ki diyecek sözü olsun. İlginç olabilir bence.

mavizaman

25.4.2016 22:10:07

0
oyunla alakalı olmasada anakartı tornavidayla çizmişliğim vardı.Gökhanın dediği klavyeye kola dköme bende de olduydu bendeki de sonradan bozuldu da virüse yormuştum taki yeni klavyeyi takana kadar.Ayrıca eski kasamı camdan bahçeye atmışılığım da vardı:D

Beograd

25.4.2016 20:53:20

+2
Üç tane tespitim olacak; 1-Tunahan her hafta biraz daha kilo alıyor. Göbek salmış gidiyor. 2-oyun muhabbetindeki editörlerin gitmesini ben Edward diye birisi vardı onun ortalığı karıştırdığını düşünüyorum. 3-Gökhan azalan kadroda yıldız gibi parlıyor. Öne çıktıkça farkettim yakışıklılığı ve karizmasının zirvesinde.

Reb0rn

25.4.2016 16:05:15

+3
ilkokul 5. sınıfta Halamın eşi vasıtası ile aileme ödev bahanesi ile aldırdığım PC 6. sınıfın ortalarına doğru belli bir süre kullanımdan sonra kendi kendine kapanıyordu ve sonrasında bir süre açılmıyordu. Buna istinaden Kasanın içini kurcalama dürtüsü uyandı ve bir süre sonra dayanamayıp içini açtım. Aşırı tozlandığını görünce temizledim. Sonrasında fanda ki tozu fark ettiğimde onuda temizlemek için çıkardım.. İşlemci ile fan arasında ki Termal macundan bir haber bunu da toz birikintisi niyetine sildim. Kurumuş sakız gibi olduğu için midem biraz dalgalanmıştı hatta. Nitekim her şeyi tekrar monte ettikten sonra bu sefer windows yüklenme ekranını görmeden kapanmaya başlamıştı. Tekrar tekrar içini açıp kurcaladım kırıp döktüğüm yada takmayı unuttuğum bir parça var mı diye. Ara tara 2 3 günüm bu şekilde geçti. En son dayanamayıp evden firar ettim ve Mecidiyeköy de Bilgisayarcılar caddesine daldım. Burada gördüğüm ilk afilli dükkanda karşıma çıkan ilk kişiden yardım istedim ve durumu anlattım. Bir tebessüm etti ve beni Termal Macun ile tanıştırdı. Cebimde yol param haricinde 4 TL param vardı biriktirdiğim. ( O zamanlar Marlboro'nun 3.5 TL olduğunu düşünürsek o 4 TL nin kıymeti paha biçilemez tabi.. ) Uzattım ve yeter mi abi diye sorduğumu hatırlarım. Oda karşılığında bir meyve suyu ısmarlayıp bana Termal macun haricinde yeni bir de fan vermişti ve bunları nasıl uygulayacağımı nasıl takacağımı anlattı. ( o Fanın değeri 15 TL idi yanlış hatırlamıyorsam o zamanlar. ) Eve döndüğümde her şeyi dediği şekilde ayarlayıp PC'yi açtığımda sorunsuz çalıştı ve Fan gürültüsünden de eser kalmamıştı.. Yine nitekim o adam benim gelecekteki mesleğimi de seçmemde yardımcı oldu o gün sergilediği bu davranışla. Şuan Sistem ve Ağ uzmanlığının yanı sıra Yazılım ve Veritabanı üzerinde kariyerimi devam ettiriyorum.. Termal Macun deyip geçmeyelim lütfen.. :)

kralorti70

25.4.2016 12:23:53

0
Beğenmiyorsanız izlemeyin kardeşim zorla tutan mı var

HIGHER

25.4.2016 12:14:02

0
quote:

Orjinalden alıntı: SSDcc Tunahan'ın kısayol olayını bende yaşamıştım :D
+1 bende:D

16Kırmızı

25.4.2016 11:01:10

0
Tunahan da sempatik ama olmuyor. Ekran yüzü, ışığı diye birşey vardır. Maalesef Talha ve beril varken oyun muhabbetinin bir başka olduğu aşikar. Umarım eski tadına kısa sürede döner. Başarılar.

BSC Misafiri

25.4.2016 10:21:36

+2
quote:

Orjinalden alıntı: AntiClon talha olmadan olmuyor beyler. kapatın bu siteyi gitsin.....
Daha iyi bir fikrim var, sen ve senin gibi bir kaç gereksiz defolup gitse nasıl olur?

AntiClon

25.4.2016 09:52:04

+1
talha olmadan olmuyor beyler. kapatın bu siteyi gitsin.....

BSC Misafiri

25.4.2016 00:26:06

0
Vay arkadaş memlekette ne kadara gerz*k varmış. Madem BSC sizin için Talha Aynacı demek, o zaman Talha kanal açsın, onu izleyin. Buraya saçma yorumlar yapmanıza gerek yok.

-Prometheus-

24.4.2016 23:17:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kazumatr An itibariyla video 2671 kisi tarafindan izlenmis.Herkesde yorum yapma gereksiniminde bulunmuyor.Demekki begeniliyor birtek siz boyle davraniyorsunuz. Madem onsuz olmuyor neyi zorluyosunuzki adam birakmis gitmis siz onun icin burda bosa ugrasiyorsunuz gerimi getirecek boyle devam ederseniz siz insanlara kotu bi izlenim birakicaksiniz kendiniz hakkinda.Senin adina ugrastiklarin senin icin kilini kipirdatmaz emin ol.Birine hayran olabilirsin ama bunu asiriliga goturmen kendine zarar gerek yok kendisinin twitter adresi var ordan takip et konus sor sorustur nerde devam edicekse oraya gidersin zorlamanin alemi ne yani burda konunun icine ediyorsun kusura bakma.Boyle yaparak talhaya da zarar veriyorsun.
hocam ben kimse için uğraşmıyorum.. talha dan sonra çekilen her videoda bir eksiklik var ve bunu dile getirdim .. bu eksiklik devam ettikçe kusura bakma bu konunun içine etmekse eğer (kaldı ki bence değil ) yorumumu yazarım... bir olayı herkesin takdir etmesi gerekmiyor.. 100 kişi beğense 5 kişi beğenmese kimse 5 kişeye neden beğenmedin diye soramaz çünkü göreceli.. yarın bi gün eskisine nazaran gidenin yerini doldurduğunu gösterirlerse bende olumlu yorum yazarım... ama şimdilik malesef tekrar söylüyorum çok ruhsuz çok cansız...

SSDcc

24.4.2016 23:11:46

+2
Tunahan'ın kısayol olayını bende yaşamıştım :D

Kazumatr

24.4.2016 22:50:34

0
An itibariyla video 2671 kisi tarafindan izlenmis.Herkesde yorum yapma gereksiniminde bulunmuyor.Demekki begeniliyor birtek siz boyle davraniyorsunuz. Madem onsuz olmuyor neyi zorluyosunuzki adam birakmis gitmis siz onun icin burda bosa ugrasiyorsunuz gerimi getirecek boyle devam ederseniz siz insanlara kotu bi izlenim birakicaksiniz kendiniz hakkinda.Senin adina ugrastiklarin senin icin kilini kipirdatmaz emin ol.Birine hayran olabilirsin ama bunu asiriliga goturmen kendine zarar gerek yok kendisinin twitter adresi var ordan takip et konus sor sorustur nerde devam edicekse oraya gidersin zorlamanin alemi ne yani burda konunun icine ediyorsun kusura bakma.Boyle yaparak talhaya da zarar veriyorsun.

-Prometheus-

24.4.2016 22:27:23

+1
quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis

Yürü gitt o zaman Talha'nin Cöpüne seni burda Tuttan ne.
yaraların mı acıdı hayırdır herkes her istediğini yazar söyler.. batıyorsa söylediklerim sen git ben söylediklerimin her zaman arkadasındayım.

mementopolis

24.4.2016 22:00:21

+1
quote:

Orjinalden alıntı: PEGASUSS... Talha olmadan yaptığınız Oyun Muhabbeti bi halta benzemiyo... bu kadar mı ruhsuz sunulur... Talha daki canlılık hiçbirinizde yok malesef....
Yürü gitt o zaman Talha'nin Cöpüne seni burda Tuttan ne.

Guest-F6724416F

24.4.2016 20:07:26

0
Atarim vardı. Şarj adaptörü bozulmuştu, bende evdeki büyük projektör ışığın şarj adaptörünü bağladım. Atarinin içinden duman çıktı.

Vinewood

24.4.2016 20:03:03

0
Ranzanın üstünde ds ile oynarken uyumuştum , uyurken sağa sola dönerken düşürmüşüm aleti üst ekran ayrılmıştı .

smalsrol

24.4.2016 20:00:55

0
Çok küçüktüm, 2003 yılları falan, tabi o zaman saatlerce pcde oyun oynardık. Bir gün power tuşuna bastım pc açılmadı, dedim heralde pc tozlanmış, içini açıp tozunu alayım. Tabi o zamanlar pc parçalarından fazla anlamıyorum, sadece parçaların adını ve işlevini biliyordum. Pcnin içini açmışken birazcık kurcalayayım dedim. Baktım Cpunun etrafı tozlanmış, içimden aha kesin bu yüzden pc açılmıyor dedim. Şöyle bir inceledim, dedim nasıl etsem de cpuyu soketinden çıkarsam da altını falan da temizlesem. Baktım cpu'nun dişli bir yapısı var, dedim heralde kendime doğru çeksem çıkar. Hafiften güç uygulamaya başladım, baktım gelmiyor, neyse dedim heralde çok sağlam monte etmişler iyice asılmaya başladım ve sağa sola doğru cpu'yu hareket ettirdim ki yuvasından çıksın. Cpu yuvasından çıktı cıkmasına ama bütün pinler mefta olmuştu, ben nerden bilirdim ki anakartın üstünde cpu kilidi var :D Neyse babam görmesin diye hemen pcyi toplamıştım, babam gelince de baba bilgisayara bir şey oldu deyip servise götürmüştük, tabi her şey serviste açığa çıkmıştı ama iş işten geçmişti :D

4anonim

24.4.2016 19:27:17

0
ben de de NİNTENDO DS vs PSP vardı ilk konsollarımdı. onları hor çok kullanmıştım NİNTENDO DS gerçekten de kapağı kapalı iken tank gibiydi kırmak için baya çaba safetmek gerekiyodu o kadar kapağı kapalı iken düşürdüm banamısın demedi ama kapağı açıkken ekran üstüne düştü mü hemen iki ekran arasındaki bağlantı kısmı hasar görüyodu . ben bir iki kere kapağı açıkken düşürmüştüm ama konsol çalışıyodu son vuruşu annem tatildeyken yaptı konsolun alt kısmı ile üst kısmı elimde kaldı ( gerçi kablolar tutuyordu asılnda oyun bile çalıştırıyodu ama renkler çok soluktu ve görüntü gidiyodu ). PSP de ise psp bi ds olamaz ama o da dayanıklıdır ama arkadaki disk kısmı bozuluyor düşe düşe sonra disk kısmının içindeki demir tutacak zaten ilk bir kaç düşüşden sonra pes ediyo. onları da sinirden fırlattıgım olmamıştır. ama sınırden kırdığım tek cihaz LOGİTECH F710 gamepadi . onun sorunu ise usb alıcısının bazen bastığım tuşlara tepki vermemesiydi bir pazar sabahı bilgisayarda oyun oynarken 4-5 kere öldüm ve 45 dakkamı harcamıştım ve 45. dakkada sinirden usb alıcısını kemirip gamepadle çöpe atmıştım . aslında gamepadı de parçalıyacaktım ama sabah sabah çok ses çıkar diye ve salam bi gamepad olduğu için çöpe attım. eh benim kırık konsol\gamepad maceralarım da böyle :D

haganeno

24.4.2016 17:38:34

0
micro genius oynadığım bir ara bir çok sinirlenip kontrolcüyü konsola doğru kablo mesafesinden sıbıtıp, daha sonraki bütün oyun siyah beyaz oynamıştım. Bir önceki pc de eskiliğinden dolayı kasmaya başladığı zaman kasaya yandan teper ya da elle vururdum harddisk yandı haliyle.

yarrix

24.4.2016 17:34:49

0
@Razz atari 2600 daki nehirde uçakla oynanan oyunun ismi river raid . bende hala orjinal kartuşu durur. kırmam kıranı da sevmem :D efsane oyundur. herkese sevgiler.

EyesNight

24.4.2016 17:26:30

0
Oyun aletleri diye okuyunca ulan bsc'de bozdu dedim içimden :D

mehmet4428

24.4.2016 16:47:19

0
Bilgisayarı hep kurcalar iken bozmuşumdur fakat tamir etmeye de çalıştık tabi. Atari de ise kolların kablo bağlantıları çok kopardı o lastikleri hep yırtılır içindeki kablolar görünürdü sırf ondan kolları parçalamışımdır. Genelde hep meraktan içini söküp bozduğum Atari de oldu, içini merak ediyordun. Ne olduysa meraktan olmuş.

Rkx

24.4.2016 16:31:56

0
Aşırı ateri oynadığım zamanlarda babam oyun kasetini fırlatıp attı.Allahtan içindeki devre kartına birşey olmadı.Drvreyi ateriye takıp gizli gizli oyun oynuyordum.Para nerde arkadaşlarımızdan değiş tokuşla oyun oynardık.1.000.000 in 1

HIGHER

24.4.2016 15:34:03

0
bilgisayar eskiydi multi oyun oynuyordum fare dönmesi çok zorlaşıyordu felan adamlarda dalga geçiyodu felan noob diye bende maçın sonunda mausu aldım şap diye çarptım casper markaydı sistemi yeniledim o çaylak diyenler şimdi hileci diyorlar:D

-Prometheus-

24.4.2016 14:52:09

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Kazumatr Herkesi begenmek zorunda degilsin kardes fakat bu tur yorumlari gormek hos degil.Hickimse vazgecilmez degildir (isinin ,sektorun en iyisi olsa dahi) sevmiyosan izlemezsin ben talha varkende keyif aliyordum yokkende aliyorum.Cunku ozel bi editor takintim vs yok.Yanlis anlama takintilisin anlaminda demedim.Yani artik kisilere baglamak yerine emekle isini yapmaya calisanlarida baltalamamak lazim. Ben bugune dek hic konsol bozmadim ,Ps1 den beri konsollarin icini merak etmisimdir yeri geldi ulkemizde tabi hemen herkesin korsan oynadigi donemlerde konsoluma cip satin alip kendi takmisligim vardi.Enson Ps4 un icinide actim acmisken temizledim ,keza ps vita analog bozuldu cinden yedek parca getirtip tamir ettim.Ben genelde konsol tamir ediyorum iste kendimce
valla hocam bir insan bsc nin bütün popüleritesine sahipse bence konuşulmalı... Talha gittikten sonra ne yaptıkları programlarda iş var ne de sohbetlerinde... kendileri çalıp kendileri oynuyorlar o yüzden böyle yazdım ve yazmaya da devam edicem... ben ersin gittiğinde de söylemiştim bir kaç şey ve doğru şeylerdi emin ol... sitenin bel kemiği adamlar gitti malesef... madalyonun diğer yüzünden bakmalısın bence... bazen bir adam bir çok şeyi sevdirebilir... örnek BSC sitesini...

CILGIN_TURK_96

24.4.2016 14:41:28

0
Bilgisayarda multiplayer oyunlarda hileciler yuzunden (konsol alma sebebim) kasaya tekmeler atiyordum sinirden ama Allahtan hiç bir sey olmuyordu 13 yillik oyuncuyum yanlis hatirlamiyorsam hiç bir sey kirmadim gamepadleri atacak oldum çogu kez ama yenisini hemen alamayacagim için hiç atamadim :D

BSC Misafiri

24.4.2016 13:46:50

0
Araba yarışı oynarken az mı Joystick kırdık ne günlerdi Bir de bir ara eski masaüstü bilgisayarımın monitörü hava şimşekliyken evde bilgisayarı açarken yanmıştı.Monitörden duman çıkıyordu. :D

BSC Misafiri

24.4.2016 13:46:46

0
8:30 talha abinin apple cihazını yadettim

Ouroboros_Tasarım

24.4.2016 13:28:01

0
Ateride mortal kombat oynarken kaybedince akrabamın kızının kafasına sandalyeyi vurmuştum babamda ateriyi alıp yere atıp param parça etmişti ayıp be ayıp bu yapılırmı

michael01

24.4.2016 13:22:26

+1
Ps1'de hep winning eleven oynardık.İlk kez fifa almıştım.Oynuyoruz böyle kardeşimle.Kardeşimi hep yenerim.Bana zor gol atar.Fifada da ikimizde acemiyiz.Bana gol attı.Dedim sevin gol attın.Sevinçle ps1'in güç düğmesine bastı. Konsol kapandı.Tabi attığı golde güme gitmiş oldu

Kazumatr

24.4.2016 13:13:24

+3
Herkesi begenmek zorunda degilsin kardes fakat bu tur yorumlari gormek hos degil.Hickimse vazgecilmez degildir (isinin ,sektorun en iyisi olsa dahi) sevmiyosan izlemezsin ben talha varkende keyif aliyordum yokkende aliyorum.Cunku ozel bi editor takintim vs yok.Yanlis anlama takintilisin anlaminda demedim.Yani artik kisilere baglamak yerine emekle isini yapmaya calisanlarida baltalamamak lazim. Ben bugune dek hic konsol bozmadim ,Ps1 den beri konsollarin icini merak etmisimdir yeri geldi ulkemizde tabi hemen herkesin korsan oynadigi donemlerde konsoluma cip satin alip kendi takmisligim vardi.Enson Ps4 un icinide actim acmisken temizledim ,keza ps vita analog bozuldu cinden yedek parca getirtip tamir ettim.Ben genelde konsol tamir ediyorum iste kendimce

cemecem21

24.4.2016 12:44:10

+2
İlk bilgisayarım(nam-ı diğer rahmetli) ilk aldığımızda(internet kafeden) içinde acayip(!) şeyler olduğu için belli temizlik işlemlerine maruz kalmak zorunda kalmıştık. Sonrasında arada virüs programı da kaynayınca zaten sıkıntılar baş gösteteceğini hissetmişti. Yanlış hatıtlamıyorsam 1-5. Sınıf arası arada bir bozulsa da güzelce gidiyordu ama sonrasında bir daha açılmamaya başladı, zaten sonrasında bir kere açıldı, bir gün oynadık ertesi gün yine bozuldu. Sonrasında bayağı süre eve pc girmedi. Yenisini almadan önce kendisini tüm parçalarıyla 40 liraya satmıştık(klavyesi güzeldi sattığımız için bir ona üzülmüştüm). Bu arada bozuk diye abimle defalarca içini açtık. Öyle bir haldeydi ki işlemci fanını hafifçe çektiğimizde elimizde kalıyordu. O dönem termal macun soğutma bilgisi hak getire. Sonrasında hard diski de bozulduğunu da öğrenmiştik. Konsollarla da maceram o bilgisayarımın olmadığı döbemde arttı. Yıllar önce yine bir oyun muhabbetinde uzunca yazmıştım hikayeyi. Neyse 8. Sınıfta sbs'ye(yaşımı ne belli ettim ama) bir ay kala abim ps2'yi düşürdü(mp3'ünü şarj etmek için alırdı, yatağının kenarına koyardı). Sonrasında ise kendisi açılmadı. Doğrusu onu da hızlı çalısın diye soğuk fayansa koymalar(eğer elim ayağım soğuksa onlar da işe yarardı), oyun çalışsın ani bir şekilde yatay konumdan dik konuma getirmeler de bozulmasına altyapı sağladı. O konuda unutamadığım ayrıntı Pes oynarken yükleme ekranında oyun takıldığında sanırsam analog tuşuna art arda bastığımda oyun yeniden çalışıyordu. Şu anki Ps2'de öyle açılan oyun da var. Sonra yine abimle o eziyet ettiğim Ps2'nin içini açtık. İlk başta sadece gözü okumuyordu belki ama şu an açma tuşu yerinden çıkmış vaziyette. Bir şekilde teması sağladığımızda da alet tepki vermiyor artık. Yenisini almıştık tabi o arada. Hatta bu muhabbeti geçen yine unuttuğum için onun içini açtım. Bilgisayarlarla ilgili en kötü anım(daha kötüsü de var) bir kuzenimle öteki kuzenimin bilgisayarını tamir ederken(çalışırken) oldu. Öyle bir şeyi ben hayatım boyunca ne gördüm ne duydum. Bilgisayarla uğraştık, açalım ve öyle bir duman çıktı ki karbon monoksitten de beterdi. Biz kendimizi direkt pencereye attık. Kokunun nasıl bir koku olduğu hala aklımda. Sanal gerçeklik gibi, anlatılmaz yaşanır. İğrençti. 9. Sınıfta aldığım bilgisayarım sanırsam 12. Sınıfta anlamsızca bozuldu. Abim bilgisayar başındayken kendini kapattı. Sonra bir daha açılmadı(doğrusu o 3 senede garibimin kasasının üstüne joypad düştü mavi ekran verdi, hatırlayamadığım kadar format, garip garip hiçbir exe'yi açmayan virüslerle boğuştu). Tamirciye götürdü babam ilk benden habersiz. Orada işlemcisi yalan oldu. Sonra pc sıfır olduğu için asıl tamircisine götürdüm. Orada anakart ve hard disk bozuldu dediler(bir de anakartın ekran kartını kullanıyordum o da yanmış dediler). Söylenen meblağ fazla olduğundan ben kendim parçaları toplayıp yaptım. Bozuk hard disk ve anakart hala durur. Hard disk veri kurtarma için duruyor. Anakartı ben de bilmiyorum. Bir ara hard diski yeni bilgisayarıma takayım dedim. Bilgisayar kendini sürekli resetlemeye başladı. Yeni hard diski takınca da aynı hatayı veriyordu. Orada minik çaplı bir kalp krizi başladı. Sonra internetten bakı bios pilini vılar 15 dk bekle diye yazdıklarını gördüm. Ben de o 15 dk da birçok parçayı çıkarıp yeniden taktım. Neyse ki açıldı. Bu arada hala kullanmakta olduğum bilgisayarın işlemci soğutucusunun ayağı kırık. Ama neyse ki oturtmayı başardım da sorunsuz kullanabiliyorum. Öte yandan gamepad mevzusunda dandik gamepadler kullandığımız için çoğu bozulurdu. Bir kısmını tamir etmeyi başarsak da(aralarında dualshock 2 ve çakmaları da var) bir kısmı yalan olmuştu. Ama bir çakma nes kolum vardı. Vcd'li ataride kullanırdık. Dualshock 2 gibiydi. 2 taneydi. Biri kayboldu Öteki de kuzenime verdim tamir etsin diye o da evde kaybetti. Eşya parçalama konusunda gamepadlerden öte kumandalarla daha yakın bir srvgim vardır hep. 4 katın balkonundan kumanda düşürdüm. 4 parçaya ayrıldı ama ana kısma bir şey olmadığı için parçaları birleştirince çalıştı. Hala öyle evde garip kumandalar mevcut. Bir de abim vcd ve radyo bozulunca içini açtı ve bir daha çalışma ümidi olsa da çalışamaz hale geldi kendileri. Oyun cdlerini parçalamadım ama çok oynamaktan bozdum. Gta vice city stories buna örnek. Şimdi psp emülatörü ile yeniden oynuyorum. Cd deyince aklıma vcdli atarinin cdsi geldi. O da yine çok oynamaktan bozulmuştu. Bilgisayardan oynayabilsek keşke. Belki yolu vardır bilmiyorum. Bir de ps1 adaptörünün(benimkinin modeli farklıydı) üstüne mi ne oturmuştum fiş kısmının ucun kırıldı. Annem o parçayı adaptôrün içini açıp değiştirerek çözdü(helal olsun dedim). Bir de konu dışına çıkacağım ama bayramda bir kere eski komşumuza gitmiştik. Annem de benim 1. Sınıftaki tiyatro gösterimin cdsini götürmüştü. Yanlışlıkla üstüne oturduğu için cd kırılmadı ama üzerindeki kağıdımsı kısım kaydı. Cd yalan oldu. Bilmiyorum bu kategoride saymak doğru mu ama bir de benim tuttuğum notlar vardır. Bayağı da fazladır. Bir kere telefob bozuldu diye(neyse ki o dönem çok değildi notlar), bir kere de telefonu yanlışlıkla sıfırlamak suretiyle(telefonun bios menüsünden(root menüsü diye geçiyor sanırsam)) sıfırlamamdan dolayı sağlam veri kaybıyla da karşılaştım. Neyse ki birçok şey hafıza kartındaydı. O an nasıl sinir krizi geçirdiğim de aklımda. O yüzden root vb. işlere kallavi bir yedek almadan bulaşmam. Bir de bir kere telefonumu bilgisayar üzerinden güncelleyeyim derken yanlışlıkla bağlantı kablosu çıktı. Telefon sürekli açılıyor gibi olup kapanıyor. Sanırsam half brick yedi telefon. Sonra kabloyu yeniden takı yeniden başlattım güncellemeyi telefon düzeldi. Onun dışında bir kere de tabletime bozuk hafıza kartı taktım. O sırada onu sıfırlamaya çalışayım derken tablet verilerinin bir kısmını sıfırladım. Birçok uygulama ve oyunun verilerini yeniden yüklemek zorunda kalmıştım. Telefon yanlışlıkla sıfırlandığında da durum benzerdi. Tablet demişken geçenlerde kulaklığın birini takayım derken kulaklığın bir ucu içinde kaldı. Hala da içinde. Çalışıyor çalışmasına da böyle de bir garip oluyor. Son olarak(nihayet) bilgisayarımı Windows 10'a alırken de minik çaplı veri kaybı yedim. Temiz kurulum yaparken yine güze bir yedek aldım da bir iki klasör kaybolmuş. Oyun screenshotlarım vardı onda ama çok önemli değillerdi neyse ki. Tunahan'ın yaşadığı kısayol olayını ben de yaşadım ama biz oyunun kısayolunu flash belleğe atmıştık. Yine kendimi tutamayıp uzunca yazdığım bir yazı oldu. Uzunluk ve yazım hatalarının kusuruna bakmayın. Bazen kendimi tutamayınca böyle oluyor. Ekleme: 5 bin karakter sınırını aştığım için yeniden düzenlemem gerekti.

mementopolis

24.4.2016 12:43:12

0
Xbox360 'ta Aleti yan yatirinca icindeki Cd ciziliyordu bende kasasina geciriyordum bir kac yurmruk sinirden , oyun cizilince sinir oldum. Sattim aleti PS3 almistim hemen :D

HayvanGenli

24.4.2016 12:42:31

0
LoL. 2 sene önce oyundaki veletler yüzünden monitörü elime aldım, havaya kaldırıp tam yere vuracaktım ki kafam yerine geldi. Sonra 2 hafta elimi pc konsol hiçbir şeye vurmadım. LoL ü de o zaman bıraktım. Veletler aklıma geldikçe hala çıldırıyorum

Captain Alpaca

24.4.2016 12:42:13

+10
Daha ilginç bir konu seçilebilirdi fakat sizi gerçekten takdir ediyorum. Talha ayrıldığı günden beri karşımıza kaliteli ve çok sayıda içeriklerle çıkmaya çalışıyorsunuz. Çabanızın farkındayız. Teşekkürler.

Serinyer

24.4.2016 11:44:00

0
Benim de en çok multiplayer oyunları oynarken klavye ve mouse kırdığım olmuştur.

Maxıs

24.4.2016 11:43:25

+1
Dark Souls oynarken Logitech F710 darp etmiştim sonra parçalarına ayırıp tekrar tamir ettim.

***Leopard***

24.4.2016 11:29:22

0
Sinirden laptopa vurmustum,o da tam hdd nin ustune denk gelmis,bozulmustu.Neyseki garantiden degismisti Atari oynarken kardesim bana sinirlenip atariyi camdan asagi atmisti

BSC Misafiri

24.4.2016 11:28:26

0
ya böyle bi duruş şekli varmı ya :D

alito

24.4.2016 11:13:00

0
Oyun yüzünden sinirlenip klavye ve fareme işkence yapmışlığım var ama hiç kırmayı beceremedim. Ama PC parçalarını çok bozmuşluğum vardır. Özellikle PSU ve HDD olarak bolca leşim var.

John Sheppard

24.4.2016 11:10:05

0
İlk bilgisayarımın kasasını Knight Online oynarken boss keserken, savaştayken en heyecanlı yerinde kendi kendine reset attığı için tekmeleyerek ön kısmını kırmıştım. İlk seferinde çatlamıştı, sonra tekrar yapınca kırıldı daha sonrasında da tamamen ön kısım pert olmuştu sadece açma düğmesi duruyordu. Ön kısmından kasanın içi görünürdü :D Yalnız Knight Online yüzünden bilgisayarı bozulmayan yoktu. Arkadaş çevremde de herkes Knight Online oynarken bilgisayarını bozmuştur. Mahallenin internet kafesine götürürdük format attırırdık yada işlemci/kasa fanlarını falan değiştirirdi ama düzelmezdi. Bizde daha kendi paramızı kazanmadığımız için parça yada bilgisayar değiştirmek zordu. Dediğiniz gibi ancak bilgisayar açılmayacak duruma gelecek ki, bir ihtimal yeni bir bilgisayar alalım, tabi ders çalışmak için :P

stun

24.4.2016 10:56:35

0
konuda sorun var .. öncekı konular kadar ilgi çekıcı değil.. mesela bir oyunu satın almamak için sebepler diyince başka insanların görüşlerini merak ediyorsun falanda.. tamamen konuyla alakalı..

-Prometheus-

24.4.2016 10:54:30

+12
Talha olmadan yaptığınız Oyun Muhabbeti bi halta benzemiyo... bu kadar mı ruhsuz sunulur... Talha daki canlılık hiçbirinizde yok malesef....

rambocuk

24.4.2016 10:52:19

0
Asla bozmam ama atari vardı adaptörü bozulmuştu yapmak için çok çile çekmiştim çocukluk haliyle tabi hiç unutmam onun dışında hiçbir cihazımı bozmadım hiç kıyamam çünkü hiçbirine

Reyiz

24.4.2016 10:23:13

0
Dualshock3 u pcye baglayip fifa oynuyordum haliyle sinirlenince masaya vura vura aptal ettim simdi ps oynarken kafasina gore tuslara basiyor yururken birden saga sola yumruk atiyor ates ediyor sallayinca geciyor :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Bölüm Sonu Canavarı 8/10 41 oy
KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
2.0
0
OY
0
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD