Call of Juarez : Bound in Blood
Vahşi batı temalı oyunlar piyasada oldukça seyrek yer ediniyorlar. Halbuki düşündüğümüzde gerçekten çok zengin bir dünya var. Böylesi bir mekan oyun konusu olarak anca 2-3 yılda bir karşımıza çıkıyor. Hatırladığım ve bu temayı kullanan ilk oyun ise Sunset Riders. Atari salonlarının vazgeçilmez oyunlarından biri olan Sunset Riders, 90’lı yıllarda hafızamda kalan ender vahşi batılı oyunlardan birisi. Daha sonra aklıma gelenler ise sırası ile ikincisi de yolda olan Red Dead Revolver, Gun ve Call of Juarez.

2007 yılında çıkan Call of Juarez, o dönemlerde vahşi batı açlığımızı bir nebze de olsa gidermeyi başarmıştı diyebilirim. Oyun kimileri tarafından pek sevilmese de türü seven oyuncuları ilginç hikayesi ve atmosferi ile kendisine bağlamayı başarmıştı. İlk oyun üzerinden çok fazla zaman geçmemesine rağmen ikinci oyunun duyurusu yapılmıştı. Yayınlanan ekran görüntüleri ve videoları ile iyice merak ettiğimiz oyun nihayet geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı. İlk oyunda ailesinin katili olarak suçlanan Billy ve onu öldürmek üzere peşine düşen amcası Ray’ı kontrol edebiliyorduk. Hikayenin işleyişine göre kontrol ettiğimiz bu karakterlerden Ray, kovboy olmasının dışında, özellikle bir rahip olmasından ötürü oldukça ilgi çeken bir karakter olmuştu.

Oyunun ikinci versiyonu olan Bound in Blood’ta da Ray başrol karakterlerimizden birisi. Diğer ana karakterimiz ise Ray’in öz kardeşi olan Thomas. Ve ikinci oyun ilkinden neredeyse 20 yıl öncesini konu ediniyor ve Ray’in rahip olmadan önceki yaşamına şahit oluyoruz.

Oyunu açtığımızda yayınlanan ilk video ile iki kardeşin birbirlerine silah çektiklerine şahit oluyoruz ve biraz da olsa affallıyor ve nasıl bu hale geldiklerini merak ediyoruz. Tabi yanlarında duran bayan karakteri de görünce biraz da olsa nasıl bu hale geldiklerine dair fikir kafamızda oluşuyor. Tam o anda ekran kararıyor ve kendimizi Amerika’nın İç Savaş yıllarında buluyoruz. Oyunun ilk dakikalarında Ray ile oynuyoruz. Genelde tüm bölüm başlarında bu iki karakterden birini seçme şansımız olsa da oyunun bu ilk bölümünde bu şans elimizden senaryo gereği alınmış. Daha ilk bölümden Ray’in ilk oyundan çok farklı bir karakter yapısı olduğunu anlıyoruz. Savaşta çok başarılı bir asker olsa da komutanlarına verdiği sert cevaplar ve biraz da başına buyruk davranıyor Ray. Savaşın evlerinin olduğu bölgelere doğru yayılması ve Ray’in kardeşini kurtarmak adına emirlere itaat etmemesi ile iki kardeş ordudan kaçmayı başarıyorlar. Eve gittiklerinde ise onları kötü bir sürpriz beklemektedir. Annelerini ölüm döşeğinde bulan iki kardeş, rahip olan kardeşlerinin de yardımı ile onu gömerler. Tamda bu sırada kaçak durumuna düştükleri ordunun baskınına uğrarlar. Bu baskından da kurtulan kardeşler birbirlerine baba yadigarı çiftliği tekrar eski günlerine getireceklerine dair yemin ederler. Bu nokta da akılları havada olan iki kardeş memur olamayacaklarına göre düzgün bir işte çalışmaktansa ellerinde silahları ile kolay para kazanmak için yola düşüyorlar. Tabi onları engellemeye çalışan rahip kardeşleri William’da peşlerine takılır. Kasabaya indiğimizde ise şerifin silahlarımızı bırakmamız gerektiği ihtarı ile karşılaşıyoruz. Şerif’in tatlı sözlerle bizi bırakmayacağını anlayınca iş Vahşi batının değişmez kuralı olan duelloya düşüyor. Yaptığımız düello sonucu şerifi de öldürmemiz artık dönecek bir yerimiz olmadığını da bize hatırlatmış oluyor. Verdikleri söz, Juarez’in altınlarının söylentileri ve kaçtıkları Meksika’da karşılarına çıkan güzel, iki kardeşin hayatını beklenen sona doğru sürüklüyor.
Yorumlar
Yorum Yaz
Durum
E-Posta
(Onay için)
Mesaj




7,5

8,5

8,0

8,0


PC için Test Sistemimiz
İşlemci: AMD Athlon II X4 630
RAM: OCZ 2x2GB 2P8004GK
Anakart: Biostar 785GE-128
Ekran Kartı: Sapphire Ati HD5770
Kasa: Akortek Dark Racer Acrylic
Sabit Disk: Western Digital 1 TB WD10EADS

Son Haberler

God of War 3 Final VS Demo Karşılaştırması

God of War 3 Final VS Demo Karşılaştırması
Şu ana kadar bir çok oyun, platformlar arası grafiksel karşılaştırma haberi ile karşılaştık. Peki demosu ile karşılaştırılan bir oyun gördünüz mü?

Bad Company 2'nin Satışlarının %53'ü Xbox 360'ta

Bad Company 2'nin Satışlarının %53'ü Xbox 360'ta
Battlefield: Bad Company 2'nin satış ortalamaları ortaya çıktı. Xbox 360 açık ara önde gidiyor.

Mass Effect 2'ye Bedava Silah İçeriği

Mass Effect 2'ye Bedava Silah İçeriği
Ocak ayında çıkan ve sadece o ayın değil 2010'un en iddialı oyunlarından birisi olarak gösterilen Mass Effect 2'ye bedava bir silah eklentisi geliyor.

Suda 51, Michigan ve Killer 7'ı Yeniden Düşünüyor

Suda 51, Michigan ve Killer 7'ı Yeniden Düşünüyor
No More Heroes'un yapımcısı kendisinin önemli oyunları Michigan ve Killer 7'ı yeniden yapmak istiyor.

Dead or Alive: Paradise: Amerikan Güzeli Tina

Dead or Alive: Paradise: Amerikan Güzeli Tina
PSP için çıkacak olan Dead or Alive: Paradise oyunundan ilk gameplay videosu geldi. Amerikan güzeli Tina ile tanışmak ister misiniz?



İncelemeler Ve Ön İncelemeler
Style Boutique

Style Boutique
İnceleyen: Talha Aynacı
08 Mart 2010 Pazartesi

WipeOut HD Fury

WipeOut HD Fury
İnceleyen: Melih Koldemir
07 Mart 2010 Pazar

Aliens vs. Predator

Aliens vs. Predator
İnceleyen: Alkan Adakaner
26 Şubat 2010 Cuma

Red Steel 2

Red Steel 2
İnceleyen: Buğra Çiftçi
25 Şubat 2010 Perşembe

God of War 3

God of War 3
İnceleyen: Ersin Kılıç
24 Şubat 2010 Çarşamba

Metro 2033

Metro 2033
İnceleyen: Levent Polater
21 Şubat 2010 Pazar

Mount & Blade :Warband - Multiplayer Beta

Mount & Blade :Warband - Multiplayer Beta
İnceleyen: Necmettin Arat
19 Şubat 2010 Cuma