Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İran'dan Yeni Bir FPS Oyunu: E.T. Armies


   Oyun sektöründe adını pek fazla duyamadığımız ülkelerden İran, bu FPS oyunuyla birlikte şimdiden oyun sitelerinde boy göstermeye başladı. İranlı oyun stüdyosu Raspina, Extraterrestrial Armies'i tanıttı.
 
   Şu an için yayınlanan tek videoda Farsça seslendirmeye yer veren Raspina Studio, E.T. Armies ile birlikte önümüzdeki sene içerisinde PC platformunu hedefliyor. Oyun, videoda olduğu gibi sadece Farsça'yı mı destekleyecek, bu konu henüz bilinmiyor. Bilimkurgu temasıyla gördüğümüz Extraterrestrial Armies'in oyun içi videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz;
 

Bu haberin bağlantısı
URL
e.t. armies iran extraterrestrial armies raspina studio
Skyrim'in 1.7 Güncellemesi Steam'de Yayınlandı PSN'in Yaz İndirimleri Yarın Başlıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

denizaya

16.6.2014 15:36:45

0
Arapları ve İranlıları sevmem ama oyun yapmaları ilginç yaaa...

Mactavish-

8.8.2012 17:31:14

-1
quote:

Orijinalden alıntı: fatality1907

cevat yerli diyip yapıştırıyorum lafı...
Sahibinin Türk olması Türklerin oyun yaptığını göstermez. Oyunu yapanlar tamamen Almanlar.

JanissaryOttoman

3.8.2012 01:51:22

0
Kibar Oyun Çok İyi İş Çıkartmışlar

denizaya

2.8.2012 23:17:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: emrahcey Benim bildiğim kadarıyla Türkler Türkiye de oyun yapmaya Amiga devrinde başladılar, kaldı ki yine Amiga devrinde bazı Türkler yapancı oyun yapım şirketlerinde bulundular. Türklerin yaptığı Mount and Blade harici oyunun yanı sıra Online Türk yapımı oyunda mevcut. > "Türkler oyun yapmadı, yapmıyor." diyen arkadaşların cehaletlerine değil bu sözleri yaşlarına veriyorum. Zira 10 -13 yaş arası arkadaşlarımızın bu bilgileri bilmemeleri gayet normal. > Evet Mount and Blade'in grafikleri ne yazık ki Crysis , BF 3 , gibi ileri düzey değil ama 200 kişinin karşılıklı savaştığı bir tarafın kale savunduğu diğer tarafında kaleye saldırdığı devasa bir Ordu savaşı... Peki buna benzer Online oynanabilen oyunlara örnek alabilir miyim ? İşte mount and Blade de bu var. İlk Türk oyunlarına örnek neymiş diye araştırmak isterseniz. Google "Umut Tarlarları" , "Lale savaşları" örnekler mevcut.
Bende zamanında dedektif fırtına oynamıştım türk yapımı olarak :D Birde level dergisinde çıkmadan önce tanıtılan resident evil çakması bir türk oyunuvardı ama piyasaya çıktı mı çıkmadımı bilemiyorum :D Bide gameboy a çıkan dual blades mi ne bir oyun vardı.

denizaya

2.8.2012 23:14:57

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri bu habere yapılan yorumumda hakaret küfür vs kelimeler kullanılmadığı halde yorumumu silen saygısız insan seni kınıyorum ........ kalkmış anlaşılan. objektif yorum anlayışınız olması gerekirken adaletsizlik yapıp hoşunuza giden yorumları yayınlıyorsunuz bu işi sadece siz yapmıyorsunuz elimden geldiğince sizin bu yanlılığınızı insanlara ulaştırıcam..
Bu sayfada sadece "şeriat" propagandası yapanların mesajları silindi. Hakaret ve küfür kullanmasanız dahi !!! bu sayfalarda şeriat propagandası yapamazsınız. Burası laik bir ülke.

emrahcey

2.8.2012 22:46:11

0
Benim bildiğim kadarıyla Türkler Türkiye de oyun yapmaya Amiga devrinde başladılar, kaldı ki yine Amiga devrinde bazı Türkler yapancı oyun yapım şirketlerinde bulundular. Türklerin yaptığı Mount and Blade harici oyunun yanı sıra Online Türk yapımı oyunda mevcut. > "Türkler oyun yapmadı, yapmıyor." diyen arkadaşların cehaletlerine değil bu sözleri yaşlarına veriyorum. Zira 10 -13 yaş arası arkadaşlarımızın bu bilgileri bilmemeleri gayet normal. > Evet Mount and Blade'in grafikleri ne yazık ki Crysis , BF 3 , gibi ileri düzey değil ama 200 kişinin karşılıklı savaştığı bir tarafın kale savunduğu diğer tarafında kaleye saldırdığı devasa bir Ordu savaşı... Peki buna benzer Online oynanabilen oyunlara örnek alabilir miyim ? İşte mount and Blade de bu var. İlk Türk oyunlarına örnek neymiş diye araştırmak isterseniz. Google "Umut Tarlarları" , "Lale savaşları" örnekler mevcut.

BSC Misafiri

2.8.2012 22:30:57

0
bu habere yapılan yorumumda hakaret küfür vs kelimeler kullanılmadığı halde yorumumu silen saygısız insan seni kınıyorum ........ kalkmış anlaşılan. objektif yorum anlayışınız olması gerekirken adaletsizlik yapıp hoşunuza giden yorumları yayınlıyorsunuz bu işi sadece siz yapmıyorsunuz elimden geldiğince sizin bu yanlılığınızı insanlara ulaştırıcam..

mhakannn

2.8.2012 18:38:58

0
Mount and Blade, Türk oyunu değil mi?

Sacrer

2.8.2012 13:36:14

0
Biz hala oyun yapamadık. Kötü olsunda bir oyunumuz olsun artık.

dovahkiin666

1.8.2012 20:00:16

+1
my name is commander shepard and this game is sucks as hell.. call me web-brain if you want, but this aint gonna change the truth

BSC Misafiri

1.8.2012 19:30:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Daha iyi bir seviyede yapay zeka olabilir onun dışında biraz daha gerçekci sahnelerle ortaya güzel bir çalışma çıkarılmış olur.
Oyunda videodan yapay zekanın esamesi yoktuki lan, mantık hatası :S!? Yani esamesi yoktu derken, yapay zekayla kontrol edilen birşey yoktuki nasıl yorum yapabiliyorsun?

ContEmpor4ry

1.8.2012 13:17:13

+2
Oyun korsanda oynanmaz iran yakalarsa kelle gider

* KıL

1.8.2012 12:14:11

0
Güzel darısı bize.

FaRaKaN

1.8.2012 12:01:41

0
Valla helal olsun. Koskoca Türkiye' de girer inşallah şu sektöre adam akıllı. AYrıca İran'ı hiç sevmem. Müslümanlıkla alakası olmayan tam bir piyon ülke. Nükleer hikayeleri falan. Sevmememin nedeni ise Tarih boyunca hep bizimle savaşmaları. Bu da onların ne kadar insan olduğunu gösterir. Acemler ortadoğunun en kaypak milletidir ... Sevenlerde kaypaktan öte insanlar. İran dünyada israilden sonra en tehlikeli ülke benim nazarımda...

ButtHead

1.8.2012 11:58:10

0
Helal olsun vallahi adamlar çalışmış çabalamış çokta güzel oyun çıkartmışlar ortaya bizimkilerde hala dandik oyunlarla vakit kaybetsin

mrlovely1ww

1.8.2012 11:57:16

-2
Güzel oynamak istiyorum şimdiden

carantinas

1.8.2012 09:45:37

0
Güzel olmuş sadece mekan çok fazla sarı ve sade geldi onun haricinde güzel görünüyor. Crysis i hatırlattı bana karakterin kolları falan.

b0nib0n

1.8.2012 08:38:51

+3
Adamlar ne güzel oyun yapmış helal olsun. Bizimkilerde anca kurt saldırısı aslan pençesi karşı takım önde annk

7nbitirdin

1.8.2012 04:50:49

+1
Güzel ne zaman iphone da oynayabileceğiz. :)

Stannex14

1.8.2012 02:52:06

0
arkadaşlar niye tartışıyorsunuz burası oyun sitesi kadın programı değil burda iranlıların oyunundan bahsedeceğiz yani KAVGA ETMEYİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

fatality1907

1.8.2012 02:19:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_ Bir Iran kadar olamadık annk Anca Wolfteam, fasa fiso... Türbana, darbeye, her türlü fitne fesatçılığa, benzine su katmaya, airbag'e uyuşturucu saklamaya gelince kafa nükleer güçle çalışan santral gibi ama
cevat yerli diyip yapıştırıyorum lafı...

Mactavish-

1.8.2012 01:48:20

0

bolu1989

1.8.2012 00:54:10

+1
İran gibi komşumuz olan bir ülkenin oyun yapması gayet güzel bir olay.Önyargıları kenara bırakalım.Burdaki yorumların çoğuna katılıyorum.İlk adım gayet iyi bence.Bizdende benzer bir iş bekliyoruz.Ama kısmet...Devlet neden destek vermez.Denmiyor mu oyun piyasası film piyasasını geçti.Hollywood bile yanına yanaşamıyor diye.Devlet destekli yapılamaz mı bazı şeyler.Birileri dünyanın gittiği yönü görsünler.Gelecek dijital çağın devri...Otomotiv sektörü kadar önemli bence...Yoksa birileri yapar biz bakar.Sonradan jeton düşer.Hep böyle olmadı mı. Devlet baba babalığını yap. Geleceği gör...uyuma.

bloodTime

31.7.2012 23:57:26

+6
Oyun sektörünün gelişmesi için öncelikle halkın bilinçlenmesi lazım..Talep var mı arz olsun ...bugun en kötü Türk oyununa parayı bayılmassan o sektör gelişmez...acı ama gerçek tabi bir mucize olmazsa ...Evet Avrupalı kadar paran yok bu kesin ...zaten kısa vadede Oyun sektörün onlar kadar gelişmez ama bi başlangıc şart kendi çapında gelişim gerekli... oyuncu buna katkı sunmalı...bir oyuncunun zorunlulugu haline gelmeli bu.neden ? kendin için.Cebinden cıkan para yine sana dönecek bu yüzden... Bu oyun berbat banane ben para vermem dersen ağlarsın neden sektörümüz gelişmiyor diye.Fedakarlık yoksa kazançta yok. aslında her sektör için geçerli bu ...milliyetçilik sadece TÜRK Bayragını alıp ''Ne Mutlu Türk'üm diyene ''demek değildir...gerektiğinde ülkendeki üretime katkı yapabilmek adına kalitesizi kaliteliye tercih etmektir .ben BOSCH almıyorum kardeşim FAKİR marka alıyorum CARİ açığı bende düşürmek istiyorum benim de katkım olsun... yoksa nasıl para kazandıracaksın.Nasıl gelişecek ülken.Veya oyun sektörün... Bakan çıkıyor röportajında Bilişim sektörünü şaha kaldırmaktan bahsediyor japonlarla işbirliğinden ve oyunlardan bahsediyor...ön yargılarla hareket ettiğimizde bu adamların kapısını çalmayıp görmezden geliriz...belki katkı yaparlar oyun sektörü için belli mi olur... Bu adamların hiçbirşeyini sevmeyebilirsin o ayrı mesele ama gidip kendn için kendi kitlen için yap birşeyler... _RevO_'nun dediği zihinler bomboş meselelerle uğraşıyor yıllardır...kafa ajanların ve provakatörlerin oyuncağı olmuş ..sen bilmessin sen etmezsin sen yobazsın sen gericisin(gericilik ne demekse) ,halkı birbirine düşürmek ,ötelemek ve ülkeyi mıknatıs gibi iki zıt kutupa ayırmak için oyun cok.. asılsız bahanelerle ve üretilen oyunlarla hoooop bir DARBE fişlensin bankalar fabrıkalar batırılsın ideolojine uymayan her kurum çökertilsin ,sonra gelsin ekonom krizler bundan 10 sene önce oldugu gibi ...beraberinde borçlarla toplam 300 000 000 000 (mılyar) dolar zarara girelim...sen fakirleş ülkendeki oyuncu güçler senin uçan paralarınla ülkelerini zenginleştirsin ...BU ÜLKEDE Mİ OYUN SEKTÖRÜ GELİŞECEK...hem suçlu hem güçlü olmuş milletimiz... bugun teröre ve darbelerin getirdiği zarara giden toplam para yaklaşık 1 000 000 000 000( trılyon) dolar İKEN Lüks adını verdiğimiz oyunu ve oyun sektörünü düşünmek bile bana garip geliyor....Ah avrupa ah amerika demek yerine birkez olsun özeleştiri yapalım... Oyun için ne lazım ? Para lazım .bu yüzden ekonomiden bahsediyorum yanlış anlaşılmasın... yapbozdaki o büyük resim değişmediği sürece parçalar da değişmeyecektir...beyinlere revizyon şart ,ön yargılara zımpara şart... biz bu zıt kafalarla zor gelişiriz...çünkü bu zıt kafalar kazanmış oldugumuz birikimleri de bir çırpıda yok ediyor...malesef 60 senedir biz böyleyiz...

Yusac

31.7.2012 23:52:06

0
Olmuş ne demek çok güzel olmuş. Tabi daha ilk video hikayeye ve oynanabilirliğe daha ilerideki videolarla karar vericez artık inşallah dil olarak sadce Farsça'yla kalmazlar.

sonofmana

31.7.2012 23:44:55

+2
Gelin dediğime gelin .. Krem iyidir Krem =)

G.USTA

31.7.2012 23:18:25

0
Şu BSC misafiri olayını hala sonlandırmayı düşünmüyor musunuz sayın BSC yöneticileri?

Mr.Humble

31.7.2012 22:33:37

+1
iran bile...

iamburak

31.7.2012 22:16:52

0
Çok başarılı ve etkileyici olmuş

BSC Misafiri

31.7.2012 22:12:18

0
Daha iyi bir seviyede yapay zeka olabilir onun dışında biraz daha gerçekci sahnelerle ortaya güzel bir çalışma çıkarılmış olur.

BSC Misafiri

31.7.2012 22:12:06

+1
grafikler iyi gözüküyor ilerde oynanışa da karar vereceğiz dil konusuna gelince düşünemediğiniz olay şu orası İran dini yönetim var orda adam oyunun ana dilini ingilizce yapsaydı yada ilk video yu ingilizce seslendirseydi sen dilini beğenmiyor musun diye adamlar hapse girer belki idam edilir şirkette haliyle kapanırdı bizde böyle bir sorun biz özgür bir ülkeyiz burdan şu sonuç çıkarılmasın oyun sektörü nün gelişmesi için şeriat ın gelmesine gerek yok zihniyetin değişmesine gerek var

Ahayri

31.7.2012 21:56:10

0
Gerçekten büyük bir iş başarmışlar. Helal olsun..

Q7

31.7.2012 21:35:43

0
olmuş sanki

Pomeron_97

31.7.2012 21:21:47

0
İlk adım için gayet iyi. ;)

BSC Misafiri

31.7.2012 21:05:12

-8
Bizim ülkeye kapak olsun. sevmem iranlıları ama helal olsun

despair

31.7.2012 20:30:44

+1
Biz de oyun adına bir adım atılmıştı, sanırım İzmir Üniversitesinde ancak yüksek lisans ile girilebilen bilgisayar oyunları bölümü açılmıştı. İcraati sorsan bu ülkede daha kimse birşey becerememiştir oyun namına ama yok bilgisayar mühendisleri yok bilmem neler gerekiyor. Tamam kardeşim alın mühendislerden oluşan kemik kadronuzu da ama sen daha amatör anlamda bile hiç bir adım atmamışsın ve böylesine profesyonel başlangıçlar düşünüyorsun, kim eğitimlerin başında olacak ki ? Çok büyük oyun yapıtlarına imza atmış isimler mi? merak ediyorum, bunun için biraz erken değil mi sanki ? Eminim bu bölüm haricinde bireyler bir şeyler yapmak istediklerinde önlerine bin bir türlü engel gelecektir. Bu işler nasıl yürür inanın hiç bilmiyorum ama ortadaki duruma bakınca aklımdan bunlar geçiyor. Tabiki de inşallah bir an önce bizim de yapımlarımız çıkmaya başlar.

Acness

31.7.2012 20:06:11

+2
Gayet güzel bir oyun olmuş... Bu tür işlerin bizim ülkemizde gelişmemesinin başlıca nedeni insanların (insan demek bile gelmiyor içimden neyse..) yapılan işlere ön yargıyla bakmasıdır.Ben "LİMİT" oyununun baş tasarımcısı iken oyunumuza yapılan yorumları gördükten sonra isteğim azaldı açıkçası...Bizim insanımız herşeyi tek çırpıda istediği sürece bu iş ilerlemez.Bunun en iyi örneğini yukarıda kendimden verdim...

Sir Maximus is BACK

31.7.2012 20:05:50

+3
Emeğe saygı

BSC Misafiri

31.7.2012 19:57:53

+1
Çok çok çok iyi görünüyor, ama üzerinde biraz daha çalışmak gerekiyor.. Helal olsun valla, çok takdir ettim.. Biz ülkemizden ümidimizi keseli çook oldu ama inşallah bizim başaramadığımızı İranlı kardelerimiz başaracaklardır..

Basol61

31.7.2012 19:45:41

0
Bence bu video için dublaj ekibi bir çalışma yapsın

killuminati25

31.7.2012 19:28:50

+9
Bakın adamlar hiç çekinmeden kendi dillerini paşa paşa kullanmışlar.Bizimkiler yapsa hemen baştan ingilizceyi yapıştırırlar ...

aygun61

31.7.2012 19:11:51

+1
Oyun ne olursa olsun, nasıl olursa olsun, isterse güme gitsin, yinede bu oyuna harcanan emekten dolayı saygı duyulması gerek.

BSC Misafiri

31.7.2012 18:51:09

+10
Artık amerikan askerlerini öldürme sırası bizde :D

sarjaleti

31.7.2012 18:48:16

0
Unreal kullanıyor adamlar. Daha ne olsun?

specnaz

31.7.2012 18:46:42

+2
Ne kadar kötü olursa olsun ( bence ilk adım olarak gayet iyi ) sonuçta bir çaba var ortada bizde o da yok.

BSC Misafiri

31.7.2012 18:29:06

0
Call Of duty Bir şeymi Dedi ?

BSC Misafiri

31.7.2012 18:28:09

+2
2:33 FAİL

thepunisherWZ

31.7.2012 18:24:06

+17
Helal olsun ne denilebilir ki.. Biraz sonra emek düşmanları dökülür ellerinde baltalarıyla: "Bu ne la böyle oyun mu olur" "Yıl olmuş 2012 oyuna bak" diye.. Örümcek beyinliler.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız