Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yapımcılar Switch'e Oyun Geliştirmenin PS4 ve Xbox One'a Geliştirmekten Daha Kolay Olduğunu Söylüyor

 
   Oyun yapımcıları tarafından belirtilene göre Nintendo Switch, PlayStation 4 ve Xbox One arasında oyun geliştirmenin en kolay olduğu platform Nintendo'nun platformu.
 
   Video oyun endüstrisinin başarılı analistlerinden Michael Pachter, oyun yapımcılarından duyduğuna göre Switch'e oyun geliştirmenin PlayStation 4 ve Xbox One'a geliştirmekten çok daha kolay olduğunu YouTube üzerinden yayınladığı bir videosunda iletti.
 
   Nintendo'nun Switch'te sergileyeceği birinci parti oyun performansından şüphemiz yok ve öyle görünüyor ki üçüncü parti konusunda da bu sefer daha verimli olacaklar. Gerek Switch sunumu esnasında paylaşılan üçüncü parti firma listesi gerekse de Ubisoft, EA ve Take Two tarafından gelen açıklamalar bu durumu güçlendiriyor.
 
   Rockstar Games ve 2K Games'i bünyesinde barındıran Take-Two firmasının patronu Karl Slatoff önceki açıklamasında da  "Nintendo üçüncü parti firmaların desteği için büyük bir çaba gösteriyor. Switch konusunda oldukça iyimseriz, ancak bugün belirli bir duyurumuz yok." diye belirtmişti. Ubisoft ve EA de açıklamalarında Switch'e önemli ve büyük yapımlar getireceklerini sürekli söylüyor.
 
   Nintendo Switch, 2017 yılının mart ayında piyasaya sunulacak.
 
   Konsolun resmi fiyatı, teknik özellikleri ve çıkış oyunları listesinin paylaşılmasını beklediğimiz Nintendo Switch sunumu Türkiye saati ile 13 Ocak sabah 7'de yapılacak. Eurogamer'ın teknik analiz kısmı Digital Foundry'nin bu hafta başında paylaştığı Nintendo Switch CPU ve GPU saat hızları ise şu şekilde.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Nintendo NX Nintendo X NX Yeni nesil konsol 2016
Playstore'da Çok Sayıda Yeni Kampanya Türk Yapımı Korku Oyunu Roots of Insanity için 6 Dakikalık Oynanış Videosu Paylaşıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Kevin Garnett

25.12.2016 20:09:37

+1
Yanlış yere mesaj atmışım pardon.

Bowser Zeki

25.12.2016 03:29:33

+1
30 dakikadır yorumları okuyorum ve hepsini okudum. Pişmanım ve hayatımdan 30 dakika çalındığı için mutsuzum. Bu forumdaki Nintendo düşmanlığı uyuz ediyor beni.

BSC Misafiri

24.12.2016 06:07:21

0
quote:

Orjinalden alıntı: esmerbuyucu GameCube güçlüydü, oyunları da güzeldi fakat PS2'in 155 milyon sattığı pazarda 22 milyon gibi komik bir satış rakamında kaldı. Bu ağır hezimettir. Her neyse. Switch için oyun geliştiricileri konsolun yeterince güçlü olduğunu düşünüyor. Burada ki Elizabeth sendromlu kişiler gelmiş "Konsol güçsüz, tü kaka" diyorlar. Ne gerek var böyle şeylere. Konsol sadece donanımıyla güçlü olmuş olmuyor. PS4 Pro'ya gereksiz diyenler Switch'e donanımı yüzünden taş atıyorlar. Bu iki yüzlülüktür.
Gamecube veya Xbox konsolları PS2'den bariz güçlülerdi ve onun kadar başarılı olamamasının birden çok nedeni vardı. İlk olarak PS1'in çok büyük başarısının ve oyun çeşitliliğinin mirasını çok iyi kullanmasını söylemek mümkün, bunun dışında PS2'ye özel 3. parti pek çok kaliteli oyunun çıkması önemli etkendi, ancak önemli etken demişken en önemli etken olan PS1'deki korsanın konsol satışlarında PS2'nin de başarısının temelinde yatan asıl sebeptir. Nintendo gelirlerinin neredeyse tamamı oyun ve konsol satışlarından oluşan bir firmayken korsana karşı özel küçük disk kullanarak önlem aldı. Sony'nin çok çeşitli ve kaliteli elektronik ürünleriyle birlikte dağıtımda Dünya'daki her şehirde vardı, bunun yanında film ve müzik sektöründen de büyük gelirler elde ediyordu ve korsanı umursamadı hatta çokta işine geldi. 157 milyon PS2 satılmışken God of War 1 ve 2, PES, Tekken, Kingdom Hearts gibi türünün en iyileri olan oyunlar 4 milyon satış rakamını aşamamışsa ve Metal Gear Solid 2 gibi kaliteli bir oyun 7 milyon satmışsa o 157 milyon konsolun satışında korsan ne kadar etkili olmuş anlamak mümkündür. Switch'e gelecek olursam seninde eleştirdiğin kişilerin konsolların mimarilerini bilmeden konuştuklarını düşünüyorum. Örnek olarak PS3 özel konsol mimarisi ile 256 MB ram ve 230 GFLOPS güce sahiptir, PS4'te x86 bilgisayar mimarisi 8 GB ram ve 1850 GFLOPS gücünde. Kağıt üzerinde bu kadar aşırı fark varken oyunlarda o farkı göremiyoruz! İşte Switch'te özel konsol mimarisi ile geliştirildiğinden ve kartuş kullandığı için oyunları okuma ve yüklemede Blu-ray'den çok daha hızlı olacağını da biliyoruz. Switch'in 500 GFLOPS söylentilerini beğenmeyip x86 mimari veya alakasız olarak cep telefonlarıyla kıyaslayanlar 51 GFLOPS ile PS Vita ve 230 GFLOPS ile PS3'ün özel mimari ile yaptıklarına bakıp ondan sonra 3. parti firmaların neden Switch için tek olumsuz laf etmemelerini anlayabilirler, tabii ki niyetleri anlamaksa...

esmerbuyucu

24.12.2016 02:37:23

0
GameCube güçlüydü, oyunları da güzeldi fakat PS2'in 155 milyon sattığı pazarda 22 milyon gibi komik bir satış rakamında kaldı. Bu ağır hezimettir. Her neyse. Switch için oyun geliştiricileri konsolun yeterince güçlü olduğunu düşünüyor. Burada ki Elizabeth sendromlu kişiler gelmiş "Konsol güçsüz, tü kaka" diyorlar. Ne gerek var böyle şeylere. Konsol sadece donanımıyla güçlü olmuş olmuyor. PS4 Pro'ya gereksiz diyenler Switch'e donanımı yüzünden taş atıyorlar. Bu iki yüzlülüktür.

İdrak İstimlak

24.12.2016 00:06:08

0
Daha fazla güçlü olsaydı, olmaz mıydı, gayette olurdu. Konsolun heö detaylarını net olarak bilmiyoruz, hem de bu konsol PS4 ve Xbox One gibi x86 tabanlı bir konsol olmayacak. Tabii taşınabilir olmasını da göz önüne almak lazım. Hybrid özelliği ön plana çıkartan oyunlarla ortaya çok güzel oyunlar çıkabilir.

BSC Misafiri

23.12.2016 23:50:30

0
@Sonic.Storm dediğiniz konsolu yapsaydı 399 dolar olurdu en az oda ps4 pro ve xbox scorpionun yanında bekleneni veremeyebilirdi. Nintendo konsolun fiyatını ucuz tutarak ama oyun sayısı ve 3. Parti firmaların desteğini de alarak cihazın alınabilirliğini çok kolay hale getirmek istiyor.Hele ki pc mantığındaki konsolları almak istemeyen ve farklı tarz oyun oynamak isteyen çok sayıda pc oyuncusu uygun fiyatından dolayı ve kendine has bir cihaz olacağından dolayı switch'i alacaklardır diye düşünüyorum. Ben ps4 te oynamak istediğim 4 oyunu oynadıktan sonra satarak Switch'i ana konsolum yapıcam orası ayrı:)

Sonic.Storm

23.12.2016 17:23:43

0
Hocam ben gc örneğini başarı açısından vermedim onun başarısız olduğunu zaten biliyorum, siz başından beri o açıdan yorumluyorsunuz. "Nintendonun tarzı bu, güçsüz konsol çıkarıyor" diyorlar ben de isterse diğerlerine rakip çıkarabildiğini hatta daha iyi grafikler de sunabildiğini göstermek için o örneği verdim. Şimdi de şansını o alanda deneseydi kötü olmazdı diyorum. Yoksa gc gibi yapsa kesin başarılı olur demedim ama en azından daha fazla artısı olurdu.

İdrak İstimlak

23.12.2016 16:40:35

0
Fikrinize saygım var, şu, şu nedenlerden başarısız olur demeniz mümkündür. Ancak ben Fikrinize değil verdiğiniz örneklere itiraz ettim, yanlış örnek veriyorsunuz dedim, olay bu. Bakın güçlü olan ve multiplatform oyunlar çıkan Gamecube başarısız oldu, Wii ise zayıf ve multiplatform oyunun çıkmadığı ki çıkanlar da rezil oyunlardi, başarılı oldu. Switch ile Nintendo başarılı veya başarısız olur, henüz konuşmak için erken. Şahsen başarılı olmalarıni dilerim ama fikir yürütürken verdiğimiz örneklerin doğru olması gerekir.

Sonic.Storm

23.12.2016 16:22:29

0
Ben sadece fikrimi yazdım hocam siz ısrarla benim dediğim doğru dediğiniz için polemik oluyor :) ben onu önceki bi mesajımda izah ettim, gc başarısızdı diye şimdiki de başarısız olur diyemeyiz ki. O zaman aynı mantıkla wiiu başarısızdı, switch te benzer yoldan gittiği için başarısız olur dememiz gerekir. Bugünün şartlarında gc gibi diğerleriyle rekabete girseydi bence daha başarılı olurdu. Güçlü olunca exc.lere bir mani yok sonuçta onlar yine çıkardı. Gc exc. konusunda da sıkıntılı bir konsoldu. Hem 3.partiler diğer konsollarla aynı gelsin, hem de exc.ler olsun bu kötü bişey mi sizce?

İdrak İstimlak

23.12.2016 16:12:27

0
Hocam hala yanlış şeyi söylüyorsunuz. Gamecube güçlüydü ve gelen multiplatform oyunlara rağmen Nintendo nun en başarısız konsollarindan oldu. Polemiğe girmem falan diyorsunuz ama çok temel mantık hataları yapıyor, hatalı olduğunuz konuları size izah etmemize rağmen hala ısrar ediyorsanız, kusura bakmayın ama sizin yaptığınız işe polemik deniyor.

Sonic.Storm

23.12.2016 15:55:31

0
Doğru bir tespitte bulunmuşsunuz. WiiU da tablet olayı olmayıp fiyat düşük tutulsaydı satışlara olumlu etki ederdi mutlaka. Ama yine de diğer konsollarına yanına exc.leri için alınan bir konsol olacaktı. Benim istediğim ise önceki mesajlarımda da dediğim gibi xbox-ps rekabetine katılıp exc.leriyle farklılık göstermesi. Onun için GC örneğini verdim. Ben tamamen kendi beklentim açısından değerlendiriyorum. Yoksa Wii de olduğu gibi 1.parti oyunlarıyla kendi bağımsız alanında "başarılı" bir konsol olabilir. Ama hem exc.leri bol hem de m.platform oyunlarda diğer konsollarla eşit olsaydı daha büyük başarı göstermez miydi? Bence o durumda diğerleriyle aynı fiyata çıksa deli gibi satardı. Hem bf, cod tarzı oyunlar, hem mario oyunları aynı konsolda bence harika olurdu.

Sonic.Storm

23.12.2016 15:34:27

0
Valla bu tip polemiklere özellikle çıkmamış bir konsol için girmeyi hiç sevmem. Benim başından beri savunduğum şey belli, zayıf olduğu için 3.parti desteği uzun vadeli olmaz, exc.ler de tek başına konsolu taşımaz diyorum. Siz taşır diyorsunuz. Bekleyip görmekten başka şansımız yok. En azından benim beklentilerimi karşılamayacağını düşünüyorum, rpg, jrpg sevenler için ne olur bilmem.

BSC Misafiri

23.12.2016 10:43:11

0
quote:

Orjinalden alıntı: Sonic.Storm Tabi oyunlar belirliyor ki zaten o nedenle 3.parti desteği alamayan WiiU iflas bayrağını kısa sürede çekti. Bence Wii'nin başarısı kullanıcıların ilgisini çekebilecek yepyeni bir kontrolcü konseptiyle çıkmasıydı. Bu da doğal olarak satış oranlarını etkiledi. Ama şuan durum farklı ve Switch'in yine WiiU akibetine uğrama ihtimali yüksek bana göre. Çünkü Wii gibi çok da özel bir şey vaadetmiyor. PS2-Gamecube-Xbox kıyaslaması yaparken PS2'nin en erken çıktığını da unutmamak gerek. Ben aslında bu örneği "Nintendo hep düşük donanım çıkarıyor adamların konsepti bu" diye savunulmasından dolayı verdim. Bence bugün grafiğin önem kazandığı bir ortamda diğer konsollara yakın bir donanımla ve fiyatla çıksa eminim çok daha fazla satardı. Şöyle düşünün, şuanki durumda sadece Nintendo hayran kitlesi ve exc.lerine merakı olanlar bu cihaza yönelecekken diğer ihtimalde bunun yanına ps-xbox cephesinden sıkılmış bir kitlenin de geçiş yapma ihtimali olacaktı. Gamecube başarısız oldu diye şimdi de başarısız olurdu diyemeyiz. Donanım düşükse doğal olarak 3.parti firmalar oyunlarını bu konsol için ayrıca yapma masrafına girmek istemeyeceklerdir.
Şöyle söyleyeyim Wii U'nun tableti haricen satılıp konsolun fiyatı düşük tutulsaydı emin ol Wii U şu an lider durumdaydı. 100 dolara Xbox 360 ve 150 dolara PS3 satılan ve toplamda 170 milyon eski nesil konsolun doyduğu bir piyasaya 350 dolara eski nesille belirgin bir farkı görülmeyen Wii U gibi bir konsol satmaya kalkarsan Wii başarısı görmemeleri de normal yani. Wii çok sattı çünkü 250 dolara çıktığında PS3 600 dolardı Xbox 360 ise 450 dolar, insanlar donanımın gücünün azlığını fiyatına bağlayıp öyle kabul ettiler. Wii o donanımla 400 dolara satılsa yüzüne pek bakan olmazdı, Wii U'da da böyle oldu. Wii U'da birde ilk 1-2 sene doğru dürüst 1. parti oyun piyasaya çıkarılmadı, normalde zaten Nintendo konsollarında 3. parti neredeyse hiç satmıyor iken, 3. parti geliştiricileri birkaç oyun desteği sunup satışlar 50-100 bin seviyelerinde kalınca ve diğer konsollara göre zor olan mimariyi de düşünerek oyun desteğini kestiler. NES, SNES, N64, GC, Gameboy, DS, 3DS, Wii ve Wii U'da en çok satan oyunlara bakarsanız ilk 20'de belki birkaç tane 3. parti oyun ya vardır ya yoktur. N64, GC ve Wii U dışında tüm Nintendo konsolları nesillerini açık ara lider tamamladılar ve tamamı 1. parti oyunlarla oldu demekte mümkündür. Switch'te ise ilk defa 3. parti geliştiriciler bu kadar çok sayıda destek vereceklerini açıkladılar. Switch'in donanım olarak PS4 ayarında olduğunu düşünüyorum çünkü ismi geçen saygın firmalar aksi durumda destekte bulunmazlardı. Wii U bunun en büyük kanıtı.

İdrak İstimlak

23.12.2016 10:03:13

0
Başında itibaren yazdığımız mesajları bir daha okuyun, kaç defa söylediğinizin tersini savunur duruma düşmenize rağmen benim sizi yanlış yorumladığımı düşünmeniz sizin ya yazdığınızdan haberinizin olmadığını ya da okuduğunuzu anlamadığınızı gösteriyor.

Sonic.Storm

22.12.2016 23:21:27

0
O dediğimi yanlış yorumladınız heralde. Ben aynı isimle aynı m.platform oyunlar gelmeli tek başına exc.ler yetmez diyorum. Exc.ler işin bonusu olmalı. Siz sadece exc.lere göre iş yapar diyorsunuz. Bekleyip görelim :)

İdrak İstimlak

22.12.2016 23:04:11

0
İşte ne güzel kendiniz demişsiniz, Wii ye aynı isimle alakasız oyunlar çıktı diye. Ben de bunu anlatmak istiyorum, burada önemli olan konsola gelecek olan exc oyunlar. Bu oyunlara göre konsol ya iş yapacak ya da yapmayacak.

Sonic.Storm

22.12.2016 22:32:41

0
Valla ben de zengin içerikli bir konsol ortaya çıksın istiyorum ama şuan ps4 ya da xone daki grafiklerle fifa, bf tarzı popüler online oyunları ya da o konsollara çıkacak diğer m.platform oyunları Switch e çıksa bile aynı grafiklerde oynayamayacağımız kesin. Wii de yaşadık bunu, aynı isimle birbirinden alakasız oyunlar çıktı wii ve diğerleri arasında. Ben nasıl ps-xbox arasında exc.lerine bakarak tercih yapıyorsam nintendo da bu kategoriye girmeliydi bence. 3.partiden kastım bu. Onun dışında kendine has olarak güzel 3.parti oyunları olabilir o ayrı konu. Ne derseniz deyin şu durumda ps ya da xbox ın yerine değil, ancak yanına alınabilecek bir konsol durumunda. WiiU da öyle oldu.

İdrak İstimlak

22.12.2016 21:29:56

0
Wii'ye ne kadar 3. parti oyun çıktı ki dişe dokunur, bu kadar başarılı oldu? Ayrıca erken çıkmak başarıyı getirecek olsaydı nesli 1999'da çıkan Dreamcast kazanırdı. 3. parti desteğin nasıl olacağını nereden biliyorsunuz, adamlar bir dünya yapımcı, dağıtımcı firmanın adını paylaştı. 3. parti oyun desteğinden illaki BF1, CoD gibi markaları mı algılıyorsunuz ki, ortada Dark Souls 3 gibi bir oyunun bu platformda çatır çatır çalıştığı yönünde bilgiler varken. Biraz sabırlı olun ve adamların neler sunacağını öğrenmek için 12 Ocak'ı bekleyin derim.

Sonic.Storm

22.12.2016 21:25:40

+1
Tabi oyunlar belirliyor ki zaten o nedenle 3.parti desteği alamayan WiiU iflas bayrağını kısa sürede çekti. Bence Wii'nin başarısı kullanıcıların ilgisini çekebilecek yepyeni bir kontrolcü konseptiyle çıkmasıydı. Bu da doğal olarak satış oranlarını etkiledi. Ama şuan durum farklı ve Switch'in yine WiiU akibetine uğrama ihtimali yüksek bana göre. Çünkü Wii gibi çok da özel bir şey vaadetmiyor. PS2-Gamecube-Xbox kıyaslaması yaparken PS2'nin en erken çıktığını da unutmamak gerek. Ben aslında bu örneği "Nintendo hep düşük donanım çıkarıyor adamların konsepti bu" diye savunulmasından dolayı verdim. Bence bugün grafiğin önem kazandığı bir ortamda diğer konsollara yakın bir donanımla ve fiyatla çıksa eminim çok daha fazla satardı. Şöyle düşünün, şuanki durumda sadece Nintendo hayran kitlesi ve exc.lerine merakı olanlar bu cihaza yönelecekken diğer ihtimalde bunun yanına ps-xbox cephesinden sıkılmış bir kitlenin de geçiş yapma ihtimali olacaktı. Gamecube başarısız oldu diye şimdi de başarısız olurdu diyemeyiz. Donanım düşükse doğal olarak 3.parti firmalar oyunlarını bu konsol için ayrıca yapma masrafına girmek istemeyeceklerdir.

İdrak İstimlak

22.12.2016 20:54:55

0
Öyle bir örnek vermişsiniz ki... PS2 daha güçsüz olmasına rağmen efsane bir nesil geçirdi. Daha güçlü olan Gamecube ve Xbox nesli çok kötü bir durumda bitirdiler. Bir sonraki nesil en zayıf konsol olan Wii nesli lider bitirdi. Yani sonuç olarak günün sonunda kazananı güç değil, oyunlar belirliyor.

BSC Misafiri

22.12.2016 20:26:48

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri şimdi bazı arkadaşlar 3. parti desteği gelecek demiş ama hangi oyunlarla?Geçen nesillerdeki gibi 3.parti firmaların nintendoya özel dans,party,spor vs oyunları gelecekse hiç gelmesin daha iyi.Millet istiyorki nintendo aldığımızda hem güncel çıkan oyunları oynayalım hemde nintendonun 1.parti oyunlarını oynayalım.
Wii U duyurusunda 7 tane 3. parti firma desteğini açıklamıştı ve bunların içerisinde Take Two, Bethesda, From Software, Konami, Squane Enix gibi firmalar yok iken şimdi isimlerini yazdıklarımın yanında Switch'e destek vereceğini açıklayan firmaların sayısı 40-50 civarında. Tabii ki herşey satış rakamlarına bağlı ve geçen süreçte stüdyoların sayısı da artabilir. Sadece açık dünya Pokemon oyunu bile tek başına 20 milyon konsol sattırabilme potansiyeli olduğunu düşünürsek Nintendo oyunları yanında tüm 3. parti oyunları oynamak herkesin hakkı diye düşünüyorum.

BSC Misafiri

22.12.2016 19:52:36

0
şimdi bazı arkadaşlar 3. parti desteği gelecek demiş ama hangi oyunlarla?Geçen nesillerdeki gibi 3.parti firmaların nintendoya özel dans,party,spor vs oyunları gelecekse hiç gelmesin daha iyi.Millet istiyorki nintendo aldığımızda hem güncel çıkan oyunları oynayalım hemde nintendonun 1.parti oyunlarını oynayalım.

BSC Misafiri

22.12.2016 19:43:26

+1
quote:

Orjinalden alıntı: 34dxf
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Bu konsola oyun geliştirsen ne olur geliştirmesen ne olur daha çıkmadan çöp olmuş gereksiz bir alet alacak olanlar para harcamaya yer arıyordur.
Senin 220volt fişe takıp oynadığın konsolda 720p oynatmıyor mu hacı Hemde 30 fps 3 kilo ağırlığında birde tuğla adaptörü var .
Birader, kahkaha attım. Klavyene sağlık!

BSC Misafiri

22.12.2016 19:43:18

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Oyun cikmicak diyenler switch i takip etmiyor demektir switch e gelicrk oyunlardan bir tanesi dark souls3 aciklama bile yaptilar hala oyun cikmicak diyin siz
Dark Souls 3'ün Switch'te denendiğini ve çok iyi performans gösterdiğini açıklayan ve daha öncede bazı önemli Switch haberlerini sızdıran Laura Dale adlı kadın Nintendo tarafından kara listeye alındı, Nintendo'nun yaptığı etkinliklere ve davetlere katılımı yasaklandı.

BSC Misafiri

22.12.2016 18:58:53

0
quote:

Orjinalden alıntı: dark dragon Millet zaten güç konusunda kızıyor sizde uğraşmaz falan diyorsunuz, ne yani ps4 kadar güçlü olsa kötü mü olur sene olmuş 2017. Ps4'e gelen bir sürü oyundan nasiplenirsin adam gibi 3. parti desteği alırsın. Ama yok illa ki güçsüz olmalı çünkü Nintendo, sonra daya Zelda, Mario gitsin. Senin zaten deli gibi satan 3ds cihazların var, bunu niye taşınabilir yapıyorsun ki! Yap şöyle baba bir cihaz alalım, Nintendo oyunlarını herkes sever zaten ama diğer firmalardan destek görmediği için gariban bir konsol olarak kalır milletin gözünde. Zelda'nın yanında bir Gta 6 çıksa Mario'nun yanında bir de Battlefield 1 çıksa fena mı olur. İlle savunacaksınız bu adamları.
Kardeşim resmi açıklama 12 Ocak'ta o yüzden dedikodulara bakarak güce puan vermek yanlış diyorum bende. 3. parti her oyunun her konsola çıkmasını isterim hatta konsol firmaları birleşsin ve tek bir konsol geliştirirek tüm çabalarını ona harcamalarını da isterim ancak 50 tane 3. parti firma Switch'e destek vereceğini açıklamış ve Nvidia CEO'su PC, PS4 ve Xbox One'a geliştirilmiş oyunlar çok kolay Switch'e uyarlanacak derken dedikoduların büyük itibar görmesinde üstüne alınma ama kasıt görüyorum. Bak daha bugün Japon bir oyun analiz şirketinden bir yetkili Switch'in tablet modda 720p ve 1080p şeklinde olmayacağını 1080p ve WQHD şeklinde çözünürlüğü olacağını üzeri Switch VR patentlerinin sadece patent olacak kalmayacağını açıklamış. 3DS internal bus speed 128 mb iken Switch'in 5 Gb olacağını da eklemiş. Buyur bu da linki... https://mynintendonews.com/2016/12/22/analyst-believes-nintendo-switch-resolution-will-be-wqhd-to-1080p/

BSC Misafiri

22.12.2016 15:58:00

0
Oyun cikmicak diyenler switch i takip etmiyor demektir switch e gelicrk oyunlardan bir tanesi dark souls3 aciklama bile yaptilar hala oyun cikmicak diyin siz

Sonic.Storm

22.12.2016 15:56:39

0
Aynen katılıyorum. Mesela ben WiiU ya çıkan Mario oyunlarını oynamayı çok istiyorum ama sırf o oyunlar için WiiU almak büyük saçmalık ve israf olacak, üretimden kalkan bir konsol için halen fiyatlar uçuk. Ama PS4 XOne ayarında bi konsol çıkarsalar hem popüler multiplatform oyunları oynarız hem de Mario gibi exc. oyunları. "Nintendo güçlü konsol çıkarmaz" diyerek savunulması bana da saçma geliyor. Gamecube ü çıkardılar da kötü mü ettiler? PS2'den iyiydi grafikler.

dark dragon

22.12.2016 15:46:04

+2
Millet zaten güç konusunda kızıyor sizde uğraşmaz falan diyorsunuz, ne yani ps4 kadar güçlü olsa kötü mü olur sene olmuş 2017. Ps4'e gelen bir sürü oyundan nasiplenirsin adam gibi 3. parti desteği alırsın. Ama yok illa ki güçsüz olmalı çünkü Nintendo, sonra daya Zelda, Mario gitsin. Senin zaten deli gibi satan 3ds cihazların var, bunu niye taşınabilir yapıyorsun ki! Yap şöyle baba bir cihaz alalım, Nintendo oyunlarını herkes sever zaten ama diğer firmalardan destek görmediği için gariban bir konsol olarak kalır milletin gözünde. Zelda'nın yanında bir Gta 6 çıksa Mario'nun yanında bir de Battlefield 1 çıksa fena mı olur. İlle savunacaksınız bu adamları.

zack06

22.12.2016 15:38:39

0
Nintendo güçlü konsol çıkartmaya uğraşmaz hiçbir zaman Nintendo'yu bilmeyenler anca atıp tutar Adamların ps'ye yakın bir kullanıcısı var adamlar zevk alınabilecek oyunlar yapıyor ama burada kimse o oyunları oynamaz zaten Nintendo Avrupa makinesi değil uzakdoğuyu baz alarak yapılan bir konsol Bu konsol yine Japonya'da yok satacaktırdiye düşünüyorum

BSC Misafiri

22.12.2016 15:05:23

0
Yaşı 30 üzerinde olan kitlenin Nintendo ve oyunlarını 15-22 yaş aralığında kalan kişilere anlatması çok zor. Boşuna uğraşmayın. Yeni nesil dediğimiz bu tayfa malesef çözünürlük ve fps ve elinde tuttuğu tablet veya telefonda SnapDragon 820-Apple A10 arasında bir bilgi birikimine sahip. Tabiki bunlarıda nasıl çalışıyor anlat bakim arka planda dediğinde anlatamazlar o ayrı ama bilirler marka olarak misal. Nintendo Wii için o zamanın aynen bu yaş aralığındaki insanlar aynı bugünki yorumları yapmış ve Wii dünya genelinde 100 milyon satışı hemde PS3 ve Xbox 360 gibi piyasayı domine etmeye çalışan iki konsolun karşısında yaşamıştı. Bugüne baktığımızda tamamen PC piyasasına dönmüş Microsoft ve kendi rekorlarını kırmaya çalışan PS4 yanında aslında çok açık ve onlara sunana kadar ne satın almak istediğini bilmeyen kitle var. İşte Nintendo Switch bunu sunacak. Ben Wii U gibi sizlerin çöp benim için ise hayatımda ölene kadar yaşadığım en güzel oyun deneyimlerini yaşatan cihazı çıktıktan 3 ay sonra satın almış bir insanım. Nintendo Switch ise amazon.com önsipariş açılır açılmaz satın alacağım. Benim gibi ne ile neyi satın alacağını bilen insanlar Nintendo'yu yeniden sizin gibi oyun konsolunu telefonla karşılaştıran insanlara karşı yeniden galip duruma geçirecektir. Boşuna nefesinizi tüketip cehaletinizi gaflet ile ortalığa yaymayın. Bu konsol PS4 ve Xbox One toplam satışını 4-5 yıl içinde geçecektir. Fiyatı ise 199-249 dolar olarak 2 paket ile gelecek. Gamestop mağzasında çalışan arkadaşım bizzat söyledi.

BSC Misafiri

22.12.2016 15:05:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: Enes Eyibil
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri burada nintendo şöyle nintendo böyle diyenlerin kaçında wiiu var acaba?
ben 3 adet wii u aldin 1 sattım ( oyun bulamadık tr de )ü,2. wii u ps4 ile takas ettim 3. wii u aldim neden mi ? wii u denemeden sallamaniz ne hoş wii u da ki ex kalitesi ps4 de yok size versinler grafiği tamam paşa paşa oyun platform oyunları ile gayet iyi cihaz ki emü canavarı olacak bir suna dreamcast emüsü gelsin bana yeter bile
daha önce nes,snes,n64,gamecube,gameboy ve ds sahibi olarak wiiu bana alınası bir konsol gelmedi.Çünkü çıkış döneminde yeterli oyunu yoktu,tablet kontrolcüsü gösterildiği gibi işlevsel olamadı.(ki ben öyle bir şey beklemiyordum zaten)Fiyatı çıktığı dönemde benzer güçteki konsollardan daha pahalıydı vs vs uzayıp gider böyle benim almama sebeblerim.Bir tek zelda için alırım diyordum zamanla fiyatı düşer felan diye ama görünüşe göre wiiu içinde iptal kararı yakın gibi.30 yaşına merdiven dayamış bir oyuncu için switch alma planım beklemede.Resmi açıklama gelsin gücü neymiş ne değilmiş,kontrolcünün pili ne kadar dayanıyormuş.3 parti desteği olacakmıymış hep birlikte görelim.

Enes Eyibil

22.12.2016 14:13:10

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri burada nintendo şöyle nintendo böyle diyenlerin kaçında wiiu var acaba?
ben 3 adet wii u aldin 1 sattım ( oyun bulamadık tr de )ü,2. wii u ps4 ile takas ettim 3. wii u aldim neden mi ? wii u denemeden sallamaniz ne hoş wii u da ki ex kalitesi ps4 de yok size versinler grafiği tamam paşa paşa oyun platform oyunları ile gayet iyi cihaz ki emü canavarı olacak bir suna dreamcast emüsü gelsin bana yeter bile

Guest-2C5CD639E

22.12.2016 12:33:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Resmi açıklama veya duyuruyu değilde söylentiyi baz alarak konuya girdiğin, Mario ile Zelda'dan başka Nintendo oyunu bilmediğin için amacını az çok anlamak mümkün. Senin Switch alabilmen için çok güçlü olmasının, sağlam özel oyunlara sahip olmasının ve Playstation kadar yaygın olmasının yanında 100-150 dolara satılması gerektiği sonucunu çıkardım. Üstelik o söylentilerde 1 metrelik televizyonlarda değil 15 cm'lik ekranda 720p olduğu belirtilmiş, onu bile anlamamışsın. Amacının anlamak olduğunu da düşünmüyorum ya neyse...
Benim yorumumu iyi okumamışsın anca misafir üyelikle sallarsınız daha beni tanımadan şu oyunu bilmezsin ne anlarsın bilmem ne diyip tanımadığın insana sallamayı anca klavye arkasından yazarsınız cahillerle işim olmaz kaybol

BSC Misafiri

22.12.2016 12:11:20

+1
12 ocakta bu bilgisiz ve cahil arkadaşların tümü laflarını çiğnemeden yutacak...

Kennnn

22.12.2016 12:02:21

0
Wii U almamış olmamın sebebi kontrolcüdür tablet kontrolcü gereksiz bir icraatti bana göre artı nintendo ilk zamanların da oyunlar ile desteklemek konusunda zayıf kaldı o ara zaten unutuldu cihaz ben dahi uzak kaldım. Yoksa şimdi açın bakın gayet güzel oyunları vardır ancak çok geç kaldılar bu konu da. Bu cihaz Switch ise hem 3ds hem de wii U'nun işini görecek yani artık tek konsol da daha fazla ya da kaliteli oyun, içerik göreceğiz.

BSC Misafiri

22.12.2016 11:45:15

0
burada nintendo şöyle nintendo böyle diyenlerin kaçında wiiu var acaba?

tnrvrd1996

22.12.2016 11:12:51

0
Asya ülkelerinde kapış kapış giderde avrupada rağbet göreceğini hiç sanmıyorum. Jimmy Fallon da sanki zorla reklamlarını yaptırmışlar gibi. Ama asyadakilerin oyun anlayışı bize çok ama çok ters. Havasındanmıdır nedir

BSC Misafiri

22.12.2016 11:11:31

0
Nintendo ve Ms su akilli gecinen Sony yi konsol satislarinda insallah guzelce bir zorlar.O zaman pazarlama dehasi sony indirimlere ps2 oyunu koyabilecek mi,7 senede bir AAA exc cikarabilecek mi yoksa o araligi nasil kisaltacak hep birlikte goruruz.Akli evvel fanatiklerin kafasi basmaz bunlara gerci.4bin tl tv ye 1700 tl konsola para verip sonra da ucuza gelsin diye 8 kisi ortaklasa oyun almaya calismaya devam edin siz.

Survival

22.12.2016 10:56:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Bu konsola oyun geliştirsen ne olur geliştirmesen ne olur daha çıkmadan çöp olmuş gereksiz bir alet alacak olanlar para harcamaya yer arıyordur.
Sana xbox türkiye ne kadar veriyor kardeş? El konsolundan konsol performansı beklemek de güzelmiş

Father Gascoigne

22.12.2016 09:51:11

0
Nintendo'nun "Alınır" diyebileceğim tek konsolu 3DS XL şu an...

BSC Misafiri

22.12.2016 09:24:54

0
quote:

Orjinalden alıntı: dark dragon Kolay olması normal Xbox one'dan bile güçsüz bir cihaz sanırım. Üstelik 2017'de çıktığını x1'in performans olarak yerlerde süründüğünü dikkate alırsak gene Nintendo kendi oyunları ile gidecek bir konsol yapmış. Fiyatı ucuz olursa satabilir baya.
Konsol diğerlerinden zayıf olunca yapımı daha kolay olmuyor mantığa bak ya. :D Böyle yürümüyor oyun yapım işleri. Adam yazılımdan bahsediyor.

BSC Misafiri

22.12.2016 09:24:18

0
[quote]Orjinalden alıntı: dark dragon Kolay olması normal Xbox one'dan bile güçsüz bir cihaz sanırım. Üstelik 2017'de çıktığını x1'in performans olarak yerlerde süründüğünü dikkate alırsak gene Nintendo kendi oyunları ile gidecek bir konsol yapmış. Fiyatı ucuz olursa satabilir baya.[/quote] [quote]Orjinalden alıntı: dark dragon Kolay olması normal Xbox one'dan bile güçsüz bir cihaz sanırım. Üstelik 2017'de çıktığını x1'in performans olarak yerlerde süründüğünü dikkate alırsak gene Nintendo kendi oyunları ile gidecek bir konsol yapmış. Fiyatı ucuz olursa satabilir baya.[/quote] Wii U ve PS Vita'da güçsüz cihazlardı, oyun geliştirmek güce bağlıysa ne satarsa kârdır diye firmalar niye oyunlarını geliştirmediler? Yine konsol güçsüzse Nvidia'nın CEO'su neden PC, PS4 ve Xbox One'a çıkmış veya geliştirilmekte olan oyunların Switch'e çok kolay port edileceğini açıkladı. Switch'in gücünü digitalfoundry'nin dedikodusu mu belirliyor yoksa geliştiriciler Nintendo ve Nvidia mı? Switch'e oyun geliştireceğini açıklayan 50 civarı saygın oyun yapımcısı digitalfoundry söylentisine değil ellerindeki geliştirici kite bakıyorlar dikkatini çekerim. Eleştirmek için açık arayan tabii ki en küçük fırsatı bile kaçırmacaktır. https://mynintendonews.com/2016/11/16/nvidia-ceo-thinks-that-ps4-xbox-one-and-pc-ports-on-switch-will-be-simple-due-to-tegra-chip/

BSC Misafiri

22.12.2016 09:24:11

0
quote:

Orjinalden alıntı: prohal mario ve zeldadan başka bişey yok.. ne cıkacakki ...iş yapmaz ekranı full hd bile degil 720 p isteyen alsın benim hoşuma gitmedi teknik olarakda cok düşük..
Donanım gücünü dedikoduya göre yorumlamışsın ama beğenmezsin ve satın almazsın yerden göğe kadar haklısın, bunun yanında ''Mario ve Zelda'dan başka birşey yok ki'' dersen o senin bilginin kıt olduğunu gösterir. Xenoblade Chronicles, Fire Emblem, Pokemon, Splatoon, Pikmin, Metroid, Starfox, Donkey Kong, Super Smash Bros gibi çok oyun serisine sahiptir. Ayrıca oyunseverlere iş değil keyif yapıcı bir konsol olarak tasarlanmıştır. İş teknik güce baksaydı PS1, PS2, DS, Wii ve 3DS gibi konsollar nesillerini sonuncu olarak tamamlarlardı, nedense hepsi zirvede eze eze bitirdiler. Her yerde oynanabilir Switch uygun fiyat ve geniş oyun yelpazesiyle satışa sunulursa ''iyi oyun sadece iyi grafikle olur'' kafasını yaşayanlara tekrardan iyi bir ders verir.

BSC Misafiri

22.12.2016 09:24:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka Switch e oyun geliştirmenin kolayligi derken adamlar sanirim telefonlarda ki oyunlari cok kolay switche port edebiliyoruz falan mi demek istediler acaba ? Cunki bu donanimla anca oyun portfoyu telefonlarda cikan oyunlardan ileri gidemez. Simdi eğri oturup doğru konusalim bi RED DEAD 2 gelir mi ?? Buna kadir inanirin inamadigi gibi Tatsumi Kimishima da inanmaz. Baska bir konuda biri bana hakaret etmiş. Fansiz ve Mobile (az guc tüketen gpu ve cpu ikilisi APU dan bahsediyor sanirim) bir cihazdan ne bekliyordun ki eger biyerine sokmak için bir yer bulursan falan diye devam edip bizim akalimizda kalan o masun efendi nintendo tayfasi fugurunu yerle bir eden bir cikis yapmis.Cevabim. BANANE. BEN parayi verenim ve en iyisini isterim. Ben iste benden bir sey istediğinde istenilenle değil de bahanelerle karsilarina ciktigimin ikinci gunu beni kapinin onune korlar. Yok biz donanimda iddiali değiliz, yok bizi sony ile kasilastirmayin yok biz eğlenceye odaklandik (sanki sony oyunlari cok SIKICI) yok biz oyun dunyasina yenilik getiriyoruz (al nunchaku kontrolleri basina cal) vs gibi isten cok bahane üretip 20 yil once hit olmuş 2-3 oyunla milletin çocukluk anilarinda yer den oyunlari milletin özlemini duyduğu anilarini omurup milyonkez işitip işitip getirerek ve wii de 80 dolarlık cihazi bi SANSA 80 milyon kisite kitleyerek cukkaladigi paralarin tadi damaginda kalmis olacak ki hala wii de ki gibi az is cok para matiginda planlar yapip dandik dandik konsolar cikarip duruyor., Simdi bu nintendocu arkadaşlara cihaz 2k (pro) ve 4k (scorpio) arasinda cikip 720p verecek olur mu bu devirde dediğimizde bize kizip siz oyundan anlamazsiniz nintendo hic bir zaman grafikle on plana cikmadi diyorlar ya ? E o zaman WII U il devam etseydi madem.Neden donanim upgrade yapti ki ekenden ? Ninetendo eger ki nintendo fanlari haricinde ki oyunculara da cihaz satmk istiyors bilindik 3. party fimalarin oyununu da hatiri sayilir detay ve cozunurlukte calistiracak bir cihazla cikagelmeliydi. Cihaz en az Ps4 PRO gücünde olmaliydi. Neyse kendi bilir. Kendi dusen ağlamaz. Gerci nintendonun ki düşme değil bile bile kafayi betona gömme olmuş ama bakalim canim ya hatirlisi :)
Yazdıklarının ilk iki satırını okudum ondan sonrası diğer yorumlarındaki gibi kopyala-yapıştır olduğunu düşündüğümden sadece ilk iki satıra cevaben Nvidia CEO'sunun geçtiğimiz ay yaptığı açıklamayı okumanı öneririm. Gerçi sen ve senin gibiler eleştirmek için dedikoduları resmi açıklama olarak kullanıyorsunuz ama yinede cep telefonu oyunları hayalinin yanlış olduğunu söyleyebilirim. https://mynintendonews.com/2016/11/16/nvidia-ceo-thinks-that-ps4-xbox-one-and-pc-ports-on-switch-will-be-simple-due-to-tegra-chip/

BSC Misafiri

22.12.2016 09:23:52

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka Switch e oyun geliştirmenin kolayligi derken adamlar sanirim telefonlarda ki oyunlari cok kolay switche port edebiliyoruz falan mi demek istediler acaba ? Cunki bu donanimla anca oyun portfoyu telefonlarda cikan oyunlardan ileri gidemez. Simdi eğri oturup doğru konusalim bi RED DEAD 2 gelir mi ?? Buna kadir inanirin inamadigi gibi Tatsumi Kimishima da inanmaz. Baska bir konuda biri bana hakaret etmiş. Fansiz ve Mobile (az guc tüketen gpu ve cpu ikilisi APU dan bahsediyor sanirim) bir cihazdan ne bekliyordun ki eger biyerine sokmak için bir yer bulursan falan diye devam edip bizim akalimizda kalan o masun efendi nintendo tayfasi fugurunu yerle bir eden bir cikis yapmis.Cevabim. BANANE. BEN parayi verenim ve en iyisini isterim. Ben iste benden bir sey istediğinde istenilenle değil de bahanelerle karsilarina ciktigimin ikinci gunu beni kapinin onune korlar. Yok biz donanimda iddiali değiliz, yok bizi sony ile kasilastirmayin yok biz eğlenceye odaklandik (sanki sony oyunlari cok SIKICI) yok biz oyun dunyasina yenilik getiriyoruz (al nunchaku kontrolleri basina cal) vs gibi isten cok bahane üretip 20 yil once hit olmuş 2-3 oyunla milletin çocukluk anilarinda yer den oyunlari milletin özlemini duyduğu anilarini omurup milyonkez işitip işitip getirerek ve wii de 80 dolarlık cihazi bi SANSA 80 milyon kisite kitleyerek cukkaladigi paralarin tadi damaginda kalmis olacak ki hala wii de ki gibi az is cok para matiginda planlar yapip dandik dandik konsolar cikarip duruyor., Simdi bu nintendocu arkadaşlara cihaz 2k (pro) ve 4k (scorpio) arasinda cikip 720p verecek olur mu bu devirde dediğimizde bize kizip siz oyundan anlamazsiniz nintendo hic bir zaman grafikle on plana cikmadi diyorlar ya ? E o zaman WII U il devam etseydi madem.Neden donanim upgrade yapti ki ekenden ? Ninetendo eger ki nintendo fanlari haricinde ki oyunculara da cihaz satmk istiyors bilindik 3. party fimalarin oyununu da hatiri sayilir detay ve cozunurlukte calistiracak bir cihazla cikagelmeliydi. Cihaz en az Ps4 PRO gücünde olmaliydi. Neyse kendi bilir. Kendi dusen ağlamaz. Gerci nintendonun ki düşme değil bile bile kafayi betona gömme olmuş ama bakalim canim ya hatirlisi :)
Anca telefon oyunu port eder derken teknik bilgin hakkında fikri sahibi olduk neyse ki. Resmen matrak bir adamsın iyi eğlendiriyorsun. Baya taraflı bir yazı kaleme almışsın kardeşim. Güç konusunda haklısın daha güçlü olmalıydı ancak fiyatı da ona göreyse o başka herhalde bu cihazı 400 dolara satmayacaklardır. Maksimum 250-300 gibi. Oyunlar konusun da ise dişe dokunur birşey yazmamışsın nintendo oyunları konusun da ne kadar alakasız ve önyargılı hatta bilgisiz olduğunu kanıtlıyor. Scorpio'dan bahsediyorsun ama onun 400 dolardan yüksek bir fiyata sahip olacağını da biliyorsundur umarım. Muhtmelen ps5'te aynı yönellimde bulunup daha yüksek bir fiyattan çıkacak. 720p'yi el konsolu formatında veriyor o ekranda o çözünürlük iyi zaten neden bahsediyorsunuz büyük tv değil ki bu. Donanım upgrade'i niye geliyormuş, kaç yıl olmuş eski konsol çıkalı bir bak bakalım. Ps4 ile xbox one için ne diyelim o zaman onlar ps4 pro piyasaya da zaten 3 olmuş yenisi geliyor. içip içip gelmeyin foruma ne yazdığınızı bilmiyorsunuz.

BSC Misafiri

22.12.2016 09:23:43

0
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka Switch e oyun geliştirmenin kolayligi derken adamlar sanirim telefonlarda ki oyunlari cok kolay switche port edebiliyoruz falan mi demek istediler acaba ?Telefonda ki oyunla switch portu arasinda çözünürlük ve detay seviyesi asagi yukari ayni olacagi için yapimci ekip ne upgrade nede downgrade ile ugrasmayacagi için fazla bi is gucu gerektirmeden direkt oyun portlanir. Cunki bu donanimla anca oyun portfoyu telefonlarda cikan oyunlardan ileri gidemez. Simdi eğri oturup doğru konusalim bi RED DEAD 2 gelir mi ?? Buna kadir inanirin inamadigi gibi Tatsumi Kimishima da inanmaz. Baska bir konuda biri bana hakaret etmiş. Fansiz ve Mobile (az guc tüketen gpu ve cpu ikilisi APU dan bahsediyor sanirim) bir cihazdan ne bekliyordun ki eger biyerine sokmak için bir yer bulursan falan diye devam edip bizim akalimizda kalan o masun efendi nintendo tayfasi fugurunu yerle bir eden bir cikis yapmis.Cevabim. BANANE. BEN parayi verenim ve en iyisini isterim. Ben iste benden bir sey istediğinde istenilenle değil de bahanelerle karsilarina ciktigimin ikinci gunu beni kapinin onune korlar. Yok biz donanimda iddiali değiliz, yok bizi sony ile kasilastirmayin yok biz eğlenceye odaklandik (sanki sony oyunlari cok SIKICI) yok biz oyun dunyasina yenilik getiriyoruz (al nunchaku kontrolleri basina cal) vs gibi isten cok bahane üretip 20 yil once hit olmuş 2-3 oyunla milletin çocukluk anilarinda yer den oyunlari milletin özlemini duyduğu anilarini omurup milyonkez işitip işitip getirerek ve wii de 80 dolarlık cihazi bi SANSA 80 milyon kisite kitleyerek cukkaladigi paralarin tadi damaginda kalmis olacak ki hala wii de ki gibi az is cok para matiginda planlar yapip dandik dandik konsolar cikarip duruyor., Simdi bu nintendocu arkadaşlara cihaz 2k (pro) ve 4k (scorpio) arasinda cikip 720p verecek olur mu bu devirde dediğimizde bize kizip siz oyundan anlamazsiniz nintendo hic bir zaman grafikle on plana cikmadi diyorlar ya ? E o zaman WII U il devam etseydi madem.Neden donanim upgrade yapti ki ekenden ? Ninetendo eger ki nintendo fanlari haricinde ki oyunculara da cihaz satmk istiyors bilindik 3. party fimalarin oyununu da hatiri sayilir detay ve cozunurlukte calistiracak bir cihazla cikagelmeliydi. Cihaz en az Ps4 PRO gücünde olmaliydi. Neyse kendi bilir. Kendi dusen ağlamaz. Gerci nintendonun ki düşme değil bile bile kafayi betona gömme olmuş ama bakalim canim ya hatirlisi :)
Parayı veren sen, en iyisini isteyen sen ve zevkine hitap eden 1. parti oyunlar en iyi haliyle PS4 Pro'da ise satın alıp mutlu olman gerekmez mi? Farz edelim Switch çok güçlü bir konsol olarak duyuruldu, o zamanda Playstation 1. parti oyunları yok diye almayacaksın değil mi? Hani oldu da aldın diyelim 3. parti oyunları yaygın, kardeşlik vs diyerek PS4'üne almayacak mısın? Peki her Nintendo haberinde almayacağın konsol için bu ilgin ne? Konu güçse eğer çıktığında Scorpio'ya mı geçeceksin? Oyun dünyasının geleceği Nintendo'nun konsollarının ellerinde mi ki firmayı bu kadar düşünüyorsun! En az 50 yazım yanlışı yaptığın yorumunu kısır döngü içerdiği için birkaç satır okuyup bıraktım.12 Ocak'taki Switch sunumunda uyarlanmış cep telefonu oyunları görmek istiyorsun ama şimdiden söyleyeyim iyi çok şaşıracaksın. Artık çınlamalardan yorum yazacak halin kalır mı bilmiyorum.

BSC Misafiri

22.12.2016 09:22:46

0
Herzaman ki gibi ürün Türkiye'mizde 2600 TL'den aşağı satıla çıkmaz karaborsacılar sağolsun!!!! Tabi ya burda anlaşmalı bir distribütörlüğünü olmazsa 3000 TL'ye bile fiyat biçilir, ps4 ve xboxdan bile güçsüz bir wii u için mi bile 2100 tl fiyatla satış olduktan sonra, Nintendo nun acilen Türkiye de distribütör edinmesi gerek yoksa uçuk fiyatlarla asıl hak etmediği parayla ürün almaktan da milleti kurtarır :))

BSC Misafiri

22.12.2016 09:22:35

0
quote:

Orjinalden alıntı: Dominator0 Nintendo sağlam bir konsol çıkarsaydı en azından donamım olarak konsollara göre güçlü olsaydı ve sağlam exclusive oyunlar çaksaydı 2017 yılının en çok satılan konsollarından biri olurdu. Mario ile zelda haricinde ne yapmayı düşünüyorlar çok merak ediyorum. Ayrıca 2017 yılına giricez 720p cözünürlük 2013 yıl öncesinde kaldı dizi-filmlerde tatmin ediyor eyvallah ama oyunlarda 720p artık iş görmüyor
Resmi açıklama veya duyuruyu değilde söylentiyi baz alarak konuya girdiğin, Mario ile Zelda'dan başka Nintendo oyunu bilmediğin için amacını az çok anlamak mümkün. Senin Switch alabilmen için çok güçlü olmasının, sağlam özel oyunlara sahip olmasının ve Playstation kadar yaygın olmasının yanında 100-150 dolara satılması gerektiği sonucunu çıkardım. Üstelik o söylentilerde 1 metrelik televizyonlarda değil 15 cm'lik ekranda 720p olduğu belirtilmiş, onu bile anlamamışsın. Amacının anlamak olduğunu da düşünmüyorum ya neyse...

BSC Misafiri

22.12.2016 09:21:54

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon XO da 3-5 oyun haricinde 720p oyun yok cahil PC tayfası türemiş hemen.
XO da 3-5 tane dışında adam gibi oyun yok zaten sorun orda :)))

BSC Misafiri

22.12.2016 09:21:50

0
Yani bu konuda bile kıskançlık yapılmış ya.... Hayret etmemek elde değil. Hayatında Mario Zelda oynamamış adamlar burda gelmiş yok güçsüzmüş de 720p ymiş de. Nintendo lan bu NİNTENDO. Şahsen Pc oyuncusu olarak çıktığı ilk gün alacağım konsolu. Ps4 xo tayfasından ayrı bi konsol zevkini piyasadaki en güçlü (her açıdan) konsolda tatacağım.

BSC Misafiri

22.12.2016 09:21:35

0
@Pinky_Demon allah aşkına 3-5 oyun hariç hepsi 900p çalışıyor neyini savunuyosun he bide 3-5 oyun var onlarda 1080 çalışıyo hakkını yemiyim şimdi gel gelelim microsoft xbox a hdr desteği neden vermedi hani su yazılım devi diye tabir ettiğimiz yani burda ps-pc konussan bi nebze savunulursun ama xbox la konuştuğun gülerler sana hadi eyw

BSC Misafiri

22.12.2016 09:21:29

0
Eğer iyi bir 3.parti desteği sağlanırsa ve online bedava olursa çok satabilir

BSC Misafiri

22.12.2016 09:21:21

0
Ne kadar cahil varsa bu foruma toplanmış... Yorumları şaşkınlıkla okudum hele ki sadece mario ve zelda var diyenlere...Almayın kardeşim almayın zorla mı satıyorlar... 12 ocakta şurda yorum yazanların çoğu utanacak.

2K

22.12.2016 08:09:18

0
Nintendo'nun kendi kitlesi var ve bu kitle Red Dead, NBA, FIFA, Battlefield oynamak istemiyor ya da en azından konsolu onun için almıyor zaten fakat bu tarz 3 parti firmaları ile anlaşırsa kitlesini daha çok büyütebilir. Eminim ki 3 parti oyunları da geliyor alayım diyen biri daha önce hiç oynamadığı özel Nintendo serilerini de sevecek, beğenerek oynayacaktır. WiiU ile anlaşır gibi oldu ama bir kaç oyun dışında destek görmedi, bakalım bu sefer ne olacak.

dinazorkulagi

22.12.2016 07:10:48

0
Bu makina alınır bence. Hem ps4 ve xb1 a da oyun çıkartmak çok zor değildir sanırım, birine bas remaster birini de geriye uyumluluk de bak nasıl oyun oluyor.

Kennnn

22.12.2016 02:36:12

+4
Sakin olun gençler bu kadar kin kalbe zararlı. :) Arkadaş geliştirme kiti, araçlarının vs. kolay kullanımından, adaptasyonundan bahsediyor, bunu da mı anlayamadınız.

Guest-2C5CD639E

22.12.2016 01:51:37

0
Nintendo sağlam bir konsol çıkarsaydı en azından donamım olarak konsollara göre güçlü olsaydı ve sağlam exclusive oyunlar çaksaydı 2017 yılının en çok satılan konsollarından biri olurdu. Mario ile zelda haricinde ne yapmayı düşünüyorlar çok merak ediyorum. Ayrıca 2017 yılına giricez 720p cözünürlük 2013 yıl öncesinde kaldı dizi-filmlerde tatmin ediyor eyvallah ama oyunlarda 720p artık iş görmüyor

Kasatka

22.12.2016 01:11:27

+1
Switch e oyun geliştirmenin kolayligi derken adamlar sanirim telefonlarda ki oyunlari cok kolay switche port edebiliyoruz falan mi demek istediler acaba ?Telefonda ki oyunla switch portu arasinda çözünürlük ve detay seviyesi asagi yukari ayni olacagi için yapimci ekip ne upgrade nede downgrade ile ugrasmayacagi için fazla bi is gucu gerektirmeden direkt oyun portlanir. Cunki bu donanimla anca oyun portfoyu telefonlarda cikan oyunlardan ileri gidemez. Simdi eğri oturup doğru konusalim bi RED DEAD 2 gelir mi ?? Buna kadir inanirin inamadigi gibi Tatsumi Kimishima da inanmaz. Baska bir konuda biri bana hakaret etmiş. Fansiz ve Mobile (az guc tüketen gpu ve cpu ikilisi APU dan bahsediyor sanirim) bir cihazdan ne bekliyordun ki eger biyerine sokmak için bir yer bulursan falan diye devam edip bizim akalimizda kalan o masun efendi nintendo tayfasi fugurunu yerle bir eden bir cikis yapmis.Cevabim. BANANE. BEN parayi verenim ve en iyisini isterim. Ben iste benden bir sey istediğinde istenilenle değil de bahanelerle karsilarina ciktigimin ikinci gunu beni kapinin onune korlar. Yok biz donanimda iddiali değiliz, yok bizi sony ile kasilastirmayin yok biz eğlenceye odaklandik (sanki sony oyunlari cok SIKICI) yok biz oyun dunyasina yenilik getiriyoruz (al nunchaku kontrolleri basina cal) vs gibi isten cok bahane üretip 20 yil once hit olmuş 2-3 oyunla milletin çocukluk anilarinda yer den oyunlari milletin özlemini duyduğu anilarini omurup milyonkez işitip işitip getirerek ve wii de 80 dolarlık cihazi bi SANSA 80 milyon kisite kitleyerek cukkaladigi paralarin tadi damaginda kalmis olacak ki hala wii de ki gibi az is cok para matiginda planlar yapip dandik dandik konsolar cikarip duruyor., Simdi bu nintendocu arkadaşlara cihaz 2k (pro) ve 4k (scorpio) arasinda cikip 720p verecek olur mu bu devirde dediğimizde bize kizip siz oyundan anlamazsiniz nintendo hic bir zaman grafikle on plana cikmadi diyorlar ya ? E o zaman WII U il devam etseydi madem.Neden donanim upgrade yapti ki ekenden ? Ninetendo eger ki nintendo fanlari haricinde ki oyunculara da cihaz satmk istiyors bilindik 3. party fimalarin oyununu da hatiri sayilir detay ve cozunurlukte calistiracak bir cihazla cikagelmeliydi. Cihaz en az Ps4 PRO gücünde olmaliydi. Neyse kendi bilir. Kendi dusen ağlamaz. Gerci nintendonun ki düşme değil bile bile kafayi betona gömme olmuş ama bakalim canim ya hatirlisi :)

esmerbuyucu

22.12.2016 00:01:35

0
Switch'e oyun geliştirmek o kadar kolaymış ki diğer konsol kullanıcıları hani bana hani bana yok mu diyormuş

***Leopard***

21.12.2016 23:54:38

0
Vulkan kullandigi icin herhalde

snakefatih

21.12.2016 23:32:54

0
Mario oynamak için ideal. Alınır.

Project Scorpio

21.12.2016 23:28:10

+8
XO da 3-5 oyun haricinde 720p oyun yok cahil PC tayfası türemiş hemen.

Zooe

21.12.2016 22:48:39

0
Telefonlara rakip olmus iste yine Nintendo sevenler alir otesine gecmez..Ama satarmi evet satar

Kevin Garnett

21.12.2016 22:48:27

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Bu konsola oyun geliştirsen ne olur geliştirmesen ne olur daha çıkmadan çöp olmuş gereksiz bir alet alacak olanlar para harcamaya yer arıyordur.
Senin 720Plik Betamax'ın gereksiz değil ama

34dxf

21.12.2016 22:44:37

+20
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Bu konsola oyun geliştirsen ne olur geliştirmesen ne olur daha çıkmadan çöp olmuş gereksiz bir alet alacak olanlar para harcamaya yer arıyordur.
Senin 220volt fişe takıp oynadığın konsolda 720p oynatmıyor mu hacı Hemde 30 fps 3 kilo ağırlığında birde tuğla adaptörü var .

Project Scorpio

21.12.2016 22:42:39

0
Bu konsola oyun geliştirsen ne olur geliştirmesen ne olur daha çıkmadan çöp olmuş gereksiz bir alet alacak olanlar para harcamaya yer arıyordur.

Guest-67B257AE9

21.12.2016 22:36:55

0
mario ve zeldadan başka bişey yok.. ne cıkacakki ...iş yapmaz ekranı full hd bile degil 720 p isteyen alsın benim hoşuma gitmedi teknik olarakda cok düşük..

34dxf

21.12.2016 22:33:37

0
Tegra P1 ile çıkıyor

BSC Misafiri

21.12.2016 22:22:29

0
Konsol güçsüz olunca kolay olur tabii.

rambocuk

21.12.2016 22:03:49

+1
Fifa 18 gelse efsane olur görsellik kısılabilir dinamikler aynı olsa 60 fps olsa elde gerçek bir fifa deneyimi efsane olur efsane

dark dragon

21.12.2016 21:53:36

+1
Kolay olması normal Xbox one'dan bile güçsüz bir cihaz sanırım. Üstelik 2017'de çıktığını x1'in performans olarak yerlerde süründüğünü dikkate alırsak gene Nintendo kendi oyunları ile gidecek bir konsol yapmış. Fiyatı ucuz olursa satabilir baya.

Kevin Garnett

21.12.2016 21:49:48

0
UE4'ün yeni güncellemesinde de Switch dosyaları görülmüş. Nerede bakayım fanboysunuz, bu konsol hiç satmaz, 3. parti desteği olmaz diyenler?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo Switch
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız