Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One'ın İlk Gün Güncellemesi 15-20 dk. Sürecek


    Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox One için daha önceden ilk gün güncellemesi duyurulmuştu. Microsoft yetkilisi Marc Whitten, Xbox One'ın ilk gün güncellemesiyle ilgili yeni bir bilgi paylaştı.
 
    Yaptığı açıklamalarda Whitten, Xbox One'ın ilk gün güncellemesinin küçük bir eklenti olmayacağından söz etti. Whitten'ın belirttiklerine göre bu güncellemeyi indirmek ve kurmak, 'çoğu' kullanıcı için 15-20 dk. civarı sürecek. Güncellemenin konsola neler kazandıracağı henüz net olarak bilinmiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Destiny'nin Yeni Videosu Yayınlandı Warcraft Filminin Çıkış Tarihi Belli Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

TheBladeRunner

2.10.2013 11:23:40

0
Sayin bsc misafiri arkadasim ingilizce cevirimde hic bir yanlislik yoktur. Upgraded kelimesi pc de degistirme olarak gecer ve de parcalar yukseltildiginde kullanilir. Saygilar

BSC Misafiri

2.10.2013 10:29:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Valla xbox da 20 dakika ise ps da minimum 5 saati bulur bu nesilde ps3 sahipleri az cekmedi :(
Abartalim ama tadin da birakalim.

BSC Misafiri

2.10.2013 10:28:35

+3
@TheBladeRunner Sen git biraz ingilizce çalış google çeviri ile falan olmaz. Eminim BSC editörleride sana gülüyorlardır. Değişen herhangi bir çip Xbox One konsolunda yok. Sadece işlemcinin ve GPU'nun saat hızı aşırtıldı oda genel performansa 1.2 Teraflops seviyesinden 1.3 teraflops'a çekti başka bir değişiklik yok. Bu yükseltmenin sebebi ise zaten açıklandı. Microsoft Xbox One konsolunda arkaplan uygulamaları için PS4 gibi 2. bir ARM işlemci kullanmadığı için AMD APU üzerinde hız aşırtması yapmak zorunda kaldılar. Neden Xbox One 5 dakika PS4 15 dakika video kaydı yapıyor zannediyorsun ve neden PS4 ilk günde us stream ya da facebook gibi sitelere upload izni verirken Microsoft konsolu ilk yıl sadece Xbox live üzerinde videoları paylaşmanıza izin veriyor zannediyorsun? Çünkü aynı anda hem oyun oynayıp hemde bu sitelere upload yapabilecek bir donanım gücü bu cihazın içinde yok. PS4'de aynı sorun olacağını Sony mühendisleri gördüğü için sırf bu arkaplan uygulamalarının yükünü sistem APU'su üzerinden alan 2. bir ARM işlemci kullanmışlar 800Mhz hızında Arm 9 Cortex işlemci. İşlemcinin diğer kullanım sebebide PSVITA ile birebir uyumlu olması olduğu açıklandı lakin PSVITA içinde 4 çekirdekli Arm Cortex 9 işlemci var. Çok şey bildiğini sanıyorsun ama daha ingilizce çevirisi yapamayıp anlamayıp insanlara yanlış bilgi veriyorsun ve bu güzel sitenin database'inde resmen bilgi kirliligi yapıyorsun. Bunu kabullenin artık GRAFİKTE en yüksek çıta PC'lerdir. PC'leri takip eden ilk sıradaki konsol ise PS4 olacaktır. PS4 sonrasında ise Wii U ve Xbox One kalite olarak aralarında çekişirler. Xbox One içinde herhangi bir çip değişikliği yok resmi PDF dosyalarında görülüyor. Kaldıki o PDF dosyaları dışında başka bir ürünü piyasaya süremezler ki süremediler. Siz çok safsıznı konsolun çıkışına 3 ay kala çip değişikliği yapılamaz. Yapılırsa 1 yıl ertelenir konsol çıkışı ki herhangi bir açıklama yok hatta yalanladı MAJOR NELSON kendi twitter hesabında herhangi bir 2. GPU ya da çip değişikliği yok sadece saat hızları yükseltildi diye. Son olarak PS4 CPU çekirdekleri herbiri uygulama yüküne göre 1.6GHZ ile 2.75GHZ arasında çalışıyor. Dev kitlerde görünen bu detay zaten onaylanmış durumda. Microsoft Xbox One AMD APU içinde CPU çekirdeği ise MAX 1.75GHZ! Sebebi Xbox One 40nm APU kullanıyor PS4 ise 22nm. PS4 her ama her açıdan Xbox one konsolundan güçlüdür bunu böyle bilin Multi oyunlarda zaten bunu görüp PS4 özel oyunlarda perçinleyeceksiniz. İnsanlara yalan yanlış çeviriler yapıp burda yorum olarak atıp yanlış bilgi verip kirlilik yapmayın. Phill harrison tüm röportajlarını takip ediyorum ama hep PS4 ile Xbox One donanım olarak karşılaştırmayın OYUN olarak karşışaştırın diyor. Adam yorum yapmıyor bu konuda kaçıyor sen 7950 olmuş diyorsun. Yalancılık çok kötü birşeydir yaşını bilmiyorum ama herzaman doğru ol. Yalan söylemek günahtır ve yalancıları kimse sevmez bu hayatta bunu unutma. Saygılar herkese mesajın uzunluğu içinde özür dilerim.

Jedi_masterr

2.10.2013 09:46:59

0
yeni nesılde uzun yıllar kopya falan olmaz hayal kurmayın boşuna..

BlackBeasT

2.10.2013 06:57:31

0
Yine ilk kopya koruması aşılacak ilk oyun konsolu MS X1 olacak gibi...araştırmalarda "Reuters'ın yaptığı ankete göre, 1.297 kişinin yüzde 26'sı PS4 alacağını ifade ediyorken, en fazla yüzde 15'lik kısım Xbox One tarafını tutmuş durumda" Eşitlemek içinde konsolu ilk kopya oynatan daha fazla kişiye ulaşıyor. Özelikle bizim ülkemiz gibi gelir dağılımı eşit olmayan ülkelerde ucuza oyun oynamak için kopya koruması Kırılmış konsol nimettir.. yumulun

alito

2.10.2013 01:57:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Valla xbox da 20 dakika ise ps da minimum 5 saati bulur bu nesilde ps3 sahipleri az cekmedi :(
PS4 'de indirmelerin PS3 gibi uzun sürmeyeceği, Worldwide Studios Başkanı Shuhei Yoshida tarafından daha önce açıklanmıştı. Yani PS4 'de internet daha hızlı olacak.

BSC Misafiri

2.10.2013 01:24:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner bunun gerekliligi yazilimi donanima maximize etmek olabilir.Bana deli diyeceksiniz ama bazi teknoloji sitelerinde E3 den sonra Xbox One in donanim degisikilige gittigi soyleniyor ve Phill Harrison Eurogamer Expo da yaptigi konusmada bunu resmen onaylamis oldu

.Degisen Donanimsal ozellikleri su an icin aciklayamayacaklarini soyluyor.Dikkat ederseniz "upgraded components" yani yukseltilmis baska degisle yenilenmis,degistirilmis.Dikkat ederseniz "over clocked" demiyor acik acik "upgraded"diyor.


"Phil Harrison confirmed that the Xbox one has had a GPU and CPU upgrade since the original announcement back at E3, and that this is the model currently in production. We were not given details on the specifications of these upgraded components."

http://www.gameora.com/tag/xbox-reviews/

"operating system’s not finished, the performance of the machine’s not locked, and as you may be aware we can increase CPU and GPU capability on Xbox One.

“So I think it’s impossible to draw any conclusions from that based on pre-launch unfinished hardware and unfinished operating systems. My main response is going to be always that it’s about having the best game experiences and the widest possible set of content that people want to play.”"

Adam resmen donanimin degistigini,os nin tamamlanmadigini ve konsolun performansinin standart haline ulasmadigini acik acik soyluyor.Degisen gpu ise modifiyeli R9280x oldugu ve performansinin 7950-7970 arasi oldugu soyleniyor.
Hos ama sony'de aletinin tum özelliklerini aciklamadigini biliyoruz. Önce Killzone multiplayer 60 fps fakat degisken olacak arada cok dusebilir deniyordu. Sonra mujde geldi hep 60 fps olacak dendi. Bana kalirsa bildigini bizi kekliyorlar aletlere tam olarak ne koyduklari bir muamma. Aletler cikipta birileri icini acip iyice incelemeden bu olayin sonu yok.

BSC Misafiri

2.10.2013 01:23:05

0
Valla xbox da 20 dakika ise ps da minimum 5 saati bulur bu nesilde ps3 sahipleri az cekmedi :(

Master_Evil

2.10.2013 00:26:31

0
yine bi yerde hata yapmışlar onu düzeltecekler

CrazyToonz

1.10.2013 23:13:21

0
Microsoft gerizekalı değil ki bir kaç oyuncunun yorumuna bakarak bütün kısıtlamaları kaldırsın. Güncellemelerle fark ettirmeden bütün kısıtlamaları geri getirecek.

MementoFLori

1.10.2013 22:53:23

0
Galiba Bölgesel bir Güncelleme olabilir bilemeyecegim. Ps4 de ilk güncellemesini alabilir ilk ciktiginda.

evren377

1.10.2013 22:53:17

0
sanırım microsoft 500 gb lık alanı doldurtup yeni hard disk satma derdinde. bu ms den korkulur valla :))

Rogue Agent

1.10.2013 22:45:17

0
böyle birşeyin olması mümkün değil halihazırda çıkışını yapacak birçok oyun var.hepsi devkitlerde neyse ona göre hazırlanıp optimize edildi onu çıkar bunu koy o kadar kolay bi iş değil oyunlar çıktığında hangi bi sorunun önüne geçebilecekler,sadece microsoft değil oyunların yapımcılarına da birsürü yük binecektir

aykut291

1.10.2013 22:22:26

0
zaen bitane hayırlı haber çıksa şaşıcam

TheBladeRunner

1.10.2013 22:06:50

0
bunun gerekliligi yazilimi donanima maximize etmek olabilir.Bana deli diyeceksiniz ama bazi teknoloji sitelerinde E3 den sonra Xbox One in donanim degisikilige gittigi soyleniyor ve Phill Harrison Eurogamer Expo da yaptigi konusmada bunu resmen onaylamis oldu .Degisen Donanimsal ozellikleri su an icin aciklayamayacaklarini soyluyor.Dikkat ederseniz "upgraded components" yani yukseltilmis baska degisle yenilenmis,degistirilmis.Dikkat ederseniz "over clocked" demiyor acik acik "upgraded"diyor. "Phil Harrison confirmed that the Xbox one has had a GPU and CPU upgrade since the original announcement back at E3, and that this is the model currently in production. We were not given details on the specifications of these upgraded components." http://www.gameora.com/tag/xbox-reviews/ "operating system’s not finished, the performance of the machine’s not locked, and as you may be aware we can increase CPU and GPU capability on Xbox One. “So I think it’s impossible to draw any conclusions from that based on pre-launch unfinished hardware and unfinished operating systems. My main response is going to be always that it’s about having the best game experiences and the widest possible set of content that people want to play.”" Adam resmen donanimin degistigini,os nin tamamlanmadigini ve konsolun performansinin standart haline ulasmadigini acik acik soyluyor.Degisen gpu ise modifiyeli R9280x oldugu ve performansinin 7950-7970 arasi oldugu soyleniyor.

Leonthas

1.10.2013 22:03:04

0
burda kimse siz xbox alıyor musunuz diye sormamış. Hemen ergeniuslar atlamış,laf sokma çabalarına girmişler ilk gün yaması normal birşey.Dikkat çekmek istedikleri nokta yüksek boyutlu güncellemenin cloud sayesinde kolay indirileniceği olsa gerek

BSC Misafiri

1.10.2013 21:51:58

0
korsana karşı tabi ki ne olacak başka :D

Metal-Gear

1.10.2013 21:50:19

+1
Beyler öyle diyorsunuz da PS4 içinde gelir bi ilk gün güncellemesi. Konsolun çıkış standartları belirlenmiştir önceden, üretimden sonra direk paketleniyordur dolayısıyla da güncelleme imkanı kalmıyordur bir noktadan sonra. Sonradan eklemek istedikleri şeyleri artık ilk günden itibaren yamalarla ekleyecekler. Normal bir durum yani, bir çok oyunda çıkar çıkmaz yamalanıyor örneğin.

bkaakco

1.10.2013 21:44:44

0
İlk gün niye güncelleme oluyor ki anlamadım.

omris2013

1.10.2013 21:29:48

0
almıcam ve konsol zaten çıkıyor ne güncellemesi adm alacak birde 20 dk güncelleme mi beklicek aferin başarısız micro ben ps4 alacam inş

Megas Red

1.10.2013 21:28:03

0
Ben hiç beklemeyeceğim çünkü almayacağım.

sangokudbgt

1.10.2013 21:24:29

-1
Microsoft boış durmuyor arkadaşlar. Konsol üretimde olsa bile eminim ki yüzlerce milyon yatırım yaparak çeşitli geliştirmeler yapmışlardır.

MiyopBey

1.10.2013 21:20:25

0
Benim almamda 3 sene sürecek.Sıkıntı yok.

bozcan

1.10.2013 21:19:00

0
Türkiye şartlarında 5 6 saat sürebilir, aaa bu konsol Türkiye'ye çıkmıyor deme :)

icteQ

1.10.2013 21:17:32

0
Microsoft birşeyler düşünüyor ama ne?

desiremusic

1.10.2013 21:13:07

+3
Yeni konsolun çıkarken güncelleme ile çıkması nasıl bir saçmalık anlamadım? :S
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız