Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One'ın Yapımı 2010'da Başlamış


    Microsoft, Xbox One'ın tasarım ve geliştirme aşamasıyla ilgili 6 dakikalık bir video yayınladı. Yayınlanan videoyla birlikte Xbox One'ın gelişim sürecinden yeni bilgilere ulaşma fırsatı elde ettik.
 
    Yayınlanan videoda en çok göze çarpan nokta, Xbox One'ın yapımına başlanan tarih oluyor. Microsoft yetkilisi Carl Ledbetter'in belirttiklerine göre ekip olarak Xbox One'ın yapımına 2010 senesinin sonlarına doğru başlamışlar.
 
    Açıkçası bu tarih oldukça geç duruyor. Konsol üreticileri arasında karşılaştırma yapmak gerekirse Sony cephesinde PS4 hazırlıkları 2007 yılında başlamıştı. Nintendo'dan Satoru Iwata ise Wii U'dan sonraki konsol adına araştırmaların başladığını bu sene başında belirtmişti. Hatırlayacağınız üzere Wii U, 30 Kasım 2012'de çıkmıştı.
 
İşte bahsi geçen video;
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Sony'den PS4'te DRM Sorularına Cevap Yok Söylenti: Far Cry 4, 2014'te Geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

31.5.2013 15:12:06

0
pastadanadam bırak ya arkadaş eşitlikmiş batsın asıl eşit fps ile oynama olayı ben yemişim konsolda adam gibi grafik adam gibi akıcılık yoksa mod yoksa bir pc'ci hile kullandı diye bütün pc kullanıcılarımı hileci oluyor ? e peki ozaman sizde korsancısınız 2 hafta önceden xbox 360'a oyunları torentten çeken sizsiniz madem öyle.

BSC Misafiri

31.5.2013 15:11:51

0
Konsolda eşitlikten bahsedenler ya ilk okulludur yada bilgisiz cahillerdir.Ulan sanki konsollar sabit 30 fps veriyor birinde fps 25 iken birinde 30 fps oluyor çatışmanın etkisiyle bumudur eşitlik ? oysaki pc'de 60 fps alıyorsan tamamdır 120 fps alsanda farketmez 60 fps alırsa herkes eşittir gidip ayar düşürüp 60 fps stabilite almak mümkün.

BSC Misafiri

31.5.2013 15:11:38

0
pastadanadam biz donamımızla kimseyi ezip hava atmıyoruz 1-2 kişi onu yapıyor diye genelleme yapamazsınız biz sadece pc'de adam gibi grafik olduğunu anlatmaya çalışıyoruz

MiyopBey

31.5.2013 14:31:40

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri pastadanadam ve -The Stig- bakıyorumda iki ağır fanboylar birbirinizi bulmuşsunuz yazık size :)
Donanımlarımla başkalarına hava atıp,ezmeye çalışıp,egomu tatmin etmeye çalışmak,beni mutlu etmiyor kusura bakma. Eskiden böyle değildi ya,güzel güzel oyun konuşurduk, siz PC'ler sayesinde sadece ekran kartı ve alınan FPS'lerden konuşuyoruz.

BSC Misafiri

31.5.2013 14:21:14

-1
pastadanadam ve -The Stig- bakıyorumda iki ağır fanboylar birbirinizi bulmuşsunuz yazık size :)

MiyopBey

31.5.2013 14:18:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: -The Stig- arkadaşım OYUN sektörü konsollar sayesinde para kazanıyor, ordan ekmek yiyor.. donanım ürünlerinin senelerce bekletilip sonra yedirilmesi kadar komik bir yaklaşım ne duydum ne gördüm.. Bir arabanın gelişim,üretim süresi ne kadar bilirmisin? 2013 model dediğin arabanın 2006 yılından beri üzerinde çalışıldığını.. yeni teknoloji diye eline aldığın şeyin aslında çok zaman önce yapıldığını! pc donanımdan size ne! sanki GTX veya İntel yada AMD sizin aile şirketinizin.. PC DONANIMLARI SİZİ NEDEN BU KADAR ilgilendiriyor.. Noldu haswell haswell dendi performans artışı ne kadar oldu! GTX 680 ekran kartı yeri geldi OPTİMİZASYON yüzünden FULL HD bir oyunu bırak 60'ı 30 fps bile çalıştırmadı! %10 ila 20 fps artışı için binlerce lira ödemek hoşunuza mı gidiyor allah aşkına! PC fanatiğiyseniz pc fanatiğisiniz ama konsollara laf edeceksenizde sizi biraz mantıklı olmaya çağırıyorum.. şunu herkes bilsin öğrensin artık! OYUN SEKTÖRÜ KONSOLLARI DESTEKLİYOR! bunu yakın zamanda daha iyide görecek herkes ;) Asıl PC fanboyları siz uyanın! Eminim bu fanboylarının yarısından fazlası oyunları orjinal almaz, nerde ne hile varsa onu kullanır sonrada KONSOL deyince kaka derler! :D Çünkü eşit şartlarda oyun oynamak, aynı şartlar altında rakibinin bileğini bükemediğinden işine gelmez.. Nerde fasa fiso var başvurur.. İşte pc oyunculuğu bu! Bana moddan ordan burdan gelipte tırı vırı okumayın.. Neyin ne olduğunu 20 seneden beri çok iyi görüyorum ;)
Hocam sektörün konsollar sayesinde para kazandığından kesinlikle haklısın. PC fanatikleri kesinlikle herkesin eşit olmasına, aynı donanımlara sahip olunmasına dayanamıyorlar.İlla bir hava atma istekleri var içinde.Parasının verip, kaslı PC'leri alınca bir havalara giriyorlar.İmzalarında hep o kaslı PC'lerinin parçaları felan.Birden hardcore oluveriyorlar. PC'deki multi oyunlarda hep bir haksızlık var.Herkes eşit değil ki PC'de arkadaş.Birinin PC'si iyi daha çok FPS alıyor birinin mouse'u iyi,biri 3 monitör kullanıyor,biri hack kullanıyor,biri makro yapmış.Böyle olmaz ki. Gerçekleri inkar edenler var.Konsolların kurulumunun, kullanımının PC'lerden rahat ve kolay olduğu bir gerçek.Ama yok kabul etmiyorlar.İstedikleri o güçlü ekran karlarıyla hava atmak. Tutturuyorlar grafik.Grafiğiniz batsın.Grafik mi keyif veriyor size ? Sürekli donanım alıp para vermek mi istiyorlar nedir ? Ben herhangi bir şeyin fanboyu olmak istemiyorum ama bu PC'ciler böyleyse ,grafiğiniz de modunuz da batsın ben konsolfanboyuyum.

BSC Misafiri

31.5.2013 14:03:31

0
-The Stig- Ulan allahın fanboyu asıl siz açın gözlerinizi 8 yıl aynı grafiğe çakılı kalmak çok hoşunuza gidiyor herhalde ? Pc'de mod varken grafik varken akıcılık varken halen konsolu savunuyorsunuz konsolun birtek exc'si var başka hiç bir seyi yok.

BSC Misafiri

31.5.2013 13:35:02

0
-The Stig- Yav he he pc oyunculuğu moddan ibaretmiş güldürdün lan anten :D :D

dominnic

31.5.2013 09:00:12

0
adı nie xboxone diyenlere cvp bu işte 2010 da başlarsan anca bu ismi koyarsın :)))

BSC Misafiri

31.5.2013 03:13:56

0
Hangi hizli ilerleme yahu hep ayni anlayis. Konsol nedeni falan degil kafayi takmissiniz konsollara ki benim evimde konsol yok. O hizli gelisim senin kafanda ki gibi guzel olmuyor ben sana en basitinden söyliyim. Su an bir oyun alirdin pc icin fiyati da 300 - 400 milyon olurdu. olamz mi saniyorsun bal gibi de olurdu. atiyorum su an ortada 100 duzgun oyun studyosu varsa 20 tane anca olurdu maliyet suankinin bilemem kac kati olurdu. bagimsizlar seyi tutardi... her alti ayda bir yeni ekran karti alirdin yinede yetmezdi. Bunu detayli olarak yazmistim bir daha yazamam. Hemen en kolayi yap konsola sucu at. konsol aslinda genel olarak iyi birsey sadece bu nesil gecikti.

BSC Misafiri

31.5.2013 03:13:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: tizar herkes konsolların oyun, donanım sektörünü baltalayarak hızlı ilerlemeyi engellendiğini anlamıştır umarım. size sundukları her donanım ürünü projelerin senelerce bekletildikten sonra yedirilmesinden ibaret.
bir yerde stabil kalmaliki neslin tatini cikaralim. Pc stabil olmadigi icin port oluyor oyunlar dogru optimasyon yapilamiyor. yok amd ,nvidia, intel dantel hepsinin mimarisi farkli islem gücü farkli napalim yani, hizli ilerleme olacakda ne olacak . Adamlar Pc´ye oyun cikariyorda ne oluyor satmiyor korsan oluyor. Bu yüzden DRM lar ile ugrasiyor millet pc de yalan mi.

- The Stig -

31.5.2013 02:59:22

0
Size şu kadarını söyleyeyim halen daha anlamayanlar için.. Popüler bir pc oyunu (yakın zamanda çıkacak inşallah) olan DAYZ! Konsola çıksa mı daha fazla satar, yoksa pc'ye mi? Konsolda mı daha zevkli olur yoksa pc'demi? Konsolda mı oynamayı tercih edersiniz yoksa pc'de mi? Bunlardan hepsine PC diyebildiğiniz zaman işte o zaman konsollar ölsün,bitsin yıkılsın.. Ama şu sorulardan 2 tanesinin kesin cevabını ben size söyleyeyim KONSOL! ;)

- The Stig -

31.5.2013 02:52:25

+4
arkadaşım OYUN sektörü konsollar sayesinde para kazanıyor, ordan ekmek yiyor.. donanım ürünlerinin senelerce bekletilip sonra yedirilmesi kadar komik bir yaklaşım ne duydum ne gördüm.. Bir arabanın gelişim,üretim süresi ne kadar bilirmisin? 2013 model dediğin arabanın 2006 yılından beri üzerinde çalışıldığını.. yeni teknoloji diye eline aldığın şeyin aslında çok zaman önce yapıldığını! pc donanımdan size ne! sanki GTX veya İntel yada AMD sizin aile şirketinizin.. PC DONANIMLARI SİZİ NEDEN BU KADAR ilgilendiriyor.. Noldu haswell haswell dendi performans artışı ne kadar oldu! GTX 680 ekran kartı yeri geldi OPTİMİZASYON yüzünden FULL HD bir oyunu bırak 60'ı 30 fps bile çalıştırmadı! %10 ila 20 fps artışı için binlerce lira ödemek hoşunuza mı gidiyor allah aşkına! PC fanatiğiyseniz pc fanatiğisiniz ama konsollara laf edeceksenizde sizi biraz mantıklı olmaya çağırıyorum.. şunu herkes bilsin öğrensin artık! OYUN SEKTÖRÜ KONSOLLARI DESTEKLİYOR! bunu yakın zamanda daha iyide görecek herkes ;) Asıl PC fanboyları siz uyanın! Eminim bu fanboylarının yarısından fazlası oyunları orjinal almaz, nerde ne hile varsa onu kullanır sonrada KONSOL deyince kaka derler! :D Çünkü eşit şartlarda oyun oynamak, aynı şartlar altında rakibinin bileğini bükemediğinden işine gelmez.. Nerde fasa fiso var başvurur.. İşte pc oyunculuğu bu! Bana moddan ordan burdan gelipte tırı vırı okumayın.. Neyin ne olduğunu 20 seneden beri çok iyi görüyorum ;)

fake_nesil_?

31.5.2013 02:52:19

-1
bunca yil yalan makinasina donduler demekki ! Ha bide cok ilerdeler sayi benim pc min kare koku rm ile ;}

2K

31.5.2013 02:05:14

0
Artık şu konsollara 'çamur' atma durumu bitsede kurtursak zaten PS4 ile Xbox One hakkında çıkan tartışmalar yetiyor.PC donanım olarak doğal olarak her zaman öndedir ama oyun sektörü konsollara göre şekillenir.Bu nesil çok uzun süre piyasada kaldı diye daha çıkmamış yeni nesile 'çamur' atmanın gereği yok.Zten projelerin senelerce bekletirdikten sonra çıkma durumu her teknolojik ürün için geçerlidir.

tizar

31.5.2013 01:56:57

+2
herkes konsolların oyun, donanım sektörünü baltalayarak hızlı ilerlemeyi engellendiğini anlamıştır umarım. size sundukları her donanım ürünü projelerin senelerce bekletildikten sonra yedirilmesinden ibaret.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız