Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One ve Kinect'e Türkçe Dil Desteği Geldi


    Bu ay itibariyle Türkiye'de resmi satışına başlanacak olan Xbox One'ın lansmanı öncesinde Microsoft, Türk oyuncuları mutlu edecek bir güncelleme sundu.
 
    Gelen bilgilere göre yayınlanan yeni Xbox One güncellemesinde Türk oyuncular için önem taşıyan bazı özellikler konsola sunuldu. Bunlardan birisi Türkçe desteği kazanan Xbox One arayüzü olurken, diğeri de Xbox One mağazasından Türk Lirası ile alışveriş yapma seçeneği oluyor. Bunların haricinde bir diğer önemli yenilik Kinect tarafında yaşanmış.
 
    Yeni güncellemeyle birlikte Kinect'in Türkçe komutları algıladığı belirtiliyor. Henüz Xbox'ın sitesinde Kinect'in desteklediği diller arasında Türkçe yer almasa da, resmi sitede Türkçe komutların listesi bulunuyor. Komut listesine buradan ulaşabilirsiniz.
 
     Görünüşe göre Xbox 360 döneminde Türk oyuncuları adeta görmezden gelen Microsoft, yeni nesilde aynı hatayı tekrarlamayacak. Bu, konsolu kullanan oyuncular kadar, kullanmayanlar için de oldukça önemli bir haber.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak DH Forum Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Payday 2'nin Yeni DLC'si Battlefield Serisini Bir Hayli Anımsatıyor Nintendo Bayonetta 2 için Bir Sunum Yapacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alphe7

5.9.2014 20:12:12

0
İnşallah bu devamlılık oyunlar ve hizmetlerdede olur. ( Türkçe oyunlar ve hizmetler )

BSC Misafiri

3.9.2014 20:13:55

+2
İstersen Türkçe düblaj getir bu Sony fanboylarının kulakları sağır olmuş seni duyabilemezler.

İdrak İstimlak

3.9.2014 17:36:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: souv3nir Hazımsızlarla uğraşma artık bence abi. Daha kendi kullanıcı adı ile Login olacak kadar yürek yok karşındaki elemanda.
Yahu adam goz gore gore bizi yalan soylemekle sucluyor ama kendisi yalan soyluyor. Arti benim yanlis bilgi verdigimi iddia ettigi halde neyi yanlis soyledigimi de belirtmiyor. Bunlar zaten kendi kimlikleri ile bir seyi savunacak durumda degiller, foruma giren onca insani yanlis yonledirip bir sey kazanacaklarini saniyorlar ama ellerine bir sey gectigi de yok. Yazik gercekten, dedigin gibi bunlara cevap verip zaman kaybetmemek lazim...

Dictattor

3.9.2014 17:11:00

0
Hazımsızlarla uğraşma artık bence abi. Daha kendi kullanıcı adı ile Login olacak kadar yürek yok karşındaki elemanda.

İdrak İstimlak

3.9.2014 15:23:21

+1
Yahu ne oldu da bu kadar köpürdün? 60€'a almana gerek yok oyunu, o şimdi 85 liraya alınan Metro Redux'un Amerika Store'daki fiyatı zaten 50 dolar. 15-20 lira için konsol değiştirmem dedim, bunda ters olan şey nedir anlamadım. Kardeşlikse benzer uygulama PSN'de de var, ha yıllardır kullanırım ben kardeşlik falan yapmış değilim. Gider parasını basar, kendi hesabıma alırım ki, US PSN'de daha çıkışından bir kaç ay bile geçmeden Tomb Raider, Thief gibi oyunlar 30 dolardan satıldı, gittik aldık. AC4'ü mesela TR PSN'den PS3'e 55 liraya indirimde almıştım, 20 lira daha verdim, PS4'e yükselttim, BF4 keza aynı şekilde 70 küsür liraya almıştım, PS4'e yine aynı fiyata yükselttim. Benzer indirimler PSN'de de var ve sık sık yapılıyor, öyle sizin anlattığınız gibi fiyatlara falan satılmıyor. Şu an yeni çıkan bir oyun en fazla 60$'a alınabiliyor. Bunu sanki Amerika'yı yeniden keşfetmiş gibi lanse etmenizi anlayamıyorum...

Ogi153

3.9.2014 14:41:19

0
İyi haber

TurQich

3.9.2014 14:03:53

-1
Artik Microsoft PS4 maglubiyetinin ardindan onemsemedigi ulkelere yonelmeye basladi sanirim.. Ama getirisi olur mu zaman gosterecek.. 8 senede yapamadiklarini 1 senede yapmaya baslamalari cok manidar geliyor.. (Sadece Turkiye pazari icin degil!)

fujhen

3.9.2014 13:48:08

0
Kinect'in Türkçe komutla çalışması büyük gelişme. Teknoloji olarak kolay ama nedense hiçbir firma sesli komut olayında Türkçe'yi desteklemiyor. Google bile geç kaldı. Bir de artık online dizi, film desteği, tivibu uygulaması, d-smart uygulaması gibi şeyleri getirsinler, bunları da bekliyorum. Amerika'da servis bolluğundan multimedya yönleri ağır basamadı ve dalga konusu oldu. Türkiye'de ise bu konularda açıklar var. Bu açıkları doldururlarsa bizim için ortaya pratik bir alet çıkar biz de alırız.

BSC Misafiri

3.9.2014 13:32:09

+1
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Bölge değiştirme olayı yok, zaten istediğin hesaptan oyun alıp oynayabiliyorsun. XBox One'daki bu fiyat avantajı olan ülkelerdeki durumun devam edip etmeyeceği, mevcut durumdan dolayı MS'nin bu kullanıcıları, kullanıcı sözleşmesine dayanarak banlamayacağı da garanti değil. Açıkçası böyle bir şey için konsol tercihi yapmazdım, yapmam da. Konsol alan kişi zaten orijinal oyun piyasasını biliyor, bu paraları ödeyemeyen kişi zaten konsol almasın.Mevcut durumda 3A kalitesinde oyunlar da kısa bir süre içinde zaten PSN'de indirime giriyor. Ben bir çok oyunu ya yarı fiyatına ya da daha ucuza aldım. Açıkçası oyun fiyatları ile ilgili bir sorunum yok, mis gibi PSN US fiyatları var zaten... Ayrıca oyunların fiyatları gerçekten önemliyse, en ucuz oyun PC'de oynanıyor zaten. Fiyat yüzünden konsol tercih edecek adam direk PC alsın, mis gibi orijinal oyunları neredeyse bedavaya sayılacak fiyatlara Steam'den, isteyen de internetten indirdiği korsan oyunlarla bedavaya getirir...
Yav he he aynen ondan.Ilk kez bi markaya tapan bi insanla tanisiyorum.Sony'e tapan adam.La kardes bi silkelen kendine gel nedir bu fanatiklik? Insanlar istedigini secer sanami sorucak burda? Yazdiklarinin hepsi yalan dolan sacmalik.Almanya da yasiyorum HK Magazasindan oyunlari 30-45€ arasi alabiliyorum ki Almanya da hem dijital hem kutulu 60€ dan basliyor oyun fiyatlari.Nedir bu yahu? Bu adam neden uzaklastirilmiyor hala anlamadim. Not:Xbox One hayatimda kullandigim en iyi konsol herseyi ile ve ayni zamanda PS4 kullaniyorum.

İdrak İstimlak

3.9.2014 12:50:48

+1
Bölge değiştirme olayı yok, zaten istediğin hesaptan oyun alıp oynayabiliyorsun. XBox One'daki bu fiyat avantajı olan ülkelerdeki durumun devam edip etmeyeceği, mevcut durumdan dolayı MS'nin bu kullanıcıları, kullanıcı sözleşmesine dayanarak banlamayacağı da garanti değil. Açıkçası böyle bir şey için konsol tercihi yapmazdım, yapmam da. Konsol alan kişi zaten orijinal oyun piyasasını biliyor, bu paraları ödeyemeyen kişi zaten konsol almasın. Mevcut durumda 3A kalitesinde oyunlar da kısa bir süre içinde zaten PSN'de indirime giriyor. Ben bir çok oyunu ya yarı fiyatına ya da daha ucuza aldım. Açıkçası oyun fiyatları ile ilgili bir sorunum yok, mis gibi PSN US fiyatları var zaten... Ayrıca oyunların fiyatları gerçekten önemliyse, en ucuz oyun PC'de oynanıyor zaten. Fiyat yüzünden konsol tercih edecek adam direk PC alsın, mis gibi orijinal oyunları neredeyse bedavaya sayılacak fiyatlara Steam'den, isteyen de internetten indirdiği korsan oyunlarla bedavaya getirir...

The_Rahip

3.9.2014 12:43:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Xbox kullanıcıları için özellikle Kinect'in Türkçe komutlarla çalışacak şekilde güncellemesi güzel bir gelişme olmuş.
Sen birak TR'yi one'daki istedigin an bolge degistirme ve Hong Kong Live'daki oyun fiyatlarina bak baskan bence en onemli sey o:))

rambocuk

3.9.2014 12:24:32

+1
Türkçe oyun çıkarmadıkça hiçbirşey ifade etmiyor

19yusuf05

3.9.2014 12:24:08

+1
kineckt digiturk'ü destekleyecemi acaba.

BSC Misafiri

3.9.2014 12:02:56

0
Türk lirasıyla alışveriş yapma = 60 euroluk oyunu 250 tl ye alacaksınız.

wustti

3.9.2014 11:39:41

+2
xbox oyun oynamak için ps serisinden daha başarılı bi alet önceleri gidip xbox alıyordum her nesil ama bu nesil sony türkçe oyunlarıyla daha ağır basıyor bi forza horizon 2 ye tr altyazı koymak çok mu zor adamlar beleş verilen asphalt 8 e yapmış mesela. türkçe Oyun olsa gidip xbox alırdım ben 720p 1080p olayına çok takılmıyorum oyunuma bakıyorum

EmuMaster

3.9.2014 11:04:16

-1
Hayret, zahmet olmuş yav.

StrangerLovely

3.9.2014 10:43:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL Hayır o bakımdan demedim . Türk Lirasına destek verdiği zaman eğer steam de gelip Türkiye ye ofis açarsa ki bizimkiler vergi almak için isteyebilir bunu O zaman RUSYA da ki gibi bizde de TÜRKÇE oyunlar olur . Önemli olan satış rakamlarının firmalarla paylaşılıp isteklerimizin iletilmesi . Bunu da steam yapar tabii bizimkilerden böyle bir istek çaba gelirse
Valla kardeş sen böyle yazınca olası geldi ama bizde oyunu Türkçe olsun diye desteklemeyi bırak ya hayvani vergiler çıkartırlar yok konsol vergisi yok oyun vergisi ya da onu bile fark edemeyip oyun yasaklarlar keşke dediğin gibi olsa :(

Sir Maximus is BACK

3.9.2014 10:31:42

0
Güzel haber.

Hoid

3.9.2014 10:26:32

0
Hayır o bakımdan demedim . Türk Lirasına destek verdiği zaman eğer steam de gelip Türkiye ye ofis açarsa ki bizimkiler vergi almak için isteyebilir bunu O zaman RUSYA da ki gibi bizde de TÜRKÇE oyunlar olur . Önemli olan satış rakamlarının firmalarla paylaşılıp isteklerimizin iletilmesi . Bunu da steam yapar tabii bizimkilerden böyle bir istek çaba gelirse

StrangerLovely

3.9.2014 10:12:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL XBOX ONE oyunları da TÜRKÇE olarak gelirse şahane olur . Yakın zamanda ben steamde ki oyunlarında TÜRKÇE dil desteğiyle geleceğini düşünüyorum . Son zamanlarda TÜRKİYE için çok olumlu haberler geliyor .
Steamdeki oyunlara bir şey yapamaz çünkü kendisi sadece yayımcı maalesef.

Hoid

3.9.2014 10:04:54

-1
XBOX ONE oyunları da TÜRKÇE olarak gelirse şahane olur . Yakın zamanda ben steamde ki oyunlarında TÜRKÇE dil desteğiyle geleceğini düşünüyorum . Son zamanlarda TÜRKİYE için çok olumlu haberler geliyor .

StrangerLovely

3.9.2014 09:57:50

0
Microsoft'ta tebrikler devamını bekliyoruz oyun alanında. Hatrı sayılır sayıda Türkçe oyun çıkarsınlar (tabii uncharted, gow seviyesinde oyunlar) almayan ne olsun.

OldGamers86

3.9.2014 09:40:27

0
Güzel olmuş. Bravo.

msy

3.9.2014 09:34:49

0
Xbox one turkce oldu ama kinect le ilgili bir guncelleme yok henuz

OnrGrTR

3.9.2014 08:34:05

0
360 dada Türkçe kinect ve Türkçe arayüz vardı 1. Parti olarak Türkçe oyun göremedik en azından 1. Parti oyunlarına bir Türkçe altyazı ve Türkçe menü ekle be ms tr

Reul

3.9.2014 08:22:11

0
bazen oyunların dillerine bakıyorum öyle diller oluyor ki Türkçe nin olmaması üzüyordu cidden yavaş yavaş artması güzel ms dende türkçe oyunlar gelmeye başlarsa 3. parti geliştiricileride bunu yavaş yavaş yaygınlaştırır

PerfecT-SouL

3.9.2014 08:04:26

0
Gerçekten MS'yi tebrik ediyorum ilk defa Türk Oyunculara az olsa da yardımcı olmaya çalışıyor X1 umarım oyunları da Türkçe olur. alanlara ve ya almayı düşünenlere de hayırlı olsun.Bu arada ciddi ciddi Türk'lerin de oyun piyasasında ismi baya geçmeye başlıyor Steam Türk lirası ve türkçeye olan destekler gibi acaba insanımız bilinçlenmeye falan mı başladı hani orjinal alımı falan mı arttı?

kaplan3461

3.9.2014 07:50:51

0
Kinect türkçe komut olması olay olur daha ne olsun

İdrak İstimlak

3.9.2014 05:04:41

0
Xbox kullanıcıları için özellikle Kinect'in Türkçe komutlarla çalışacak şekilde güncellemesi güzel bir gelişme olmuş.

Bloo.

3.9.2014 04:43:02

0
microsoftun boyle bir adim atmasi guzel olmus oyunlarda da ayni destek gelirse guzel. Diger firmalara ornek olmasi dilegiyle

bkaakco

3.9.2014 04:21:10

0
Şaşırtıcı ve iyi bir haber. Umarız oyunlarda da dilimiz hak ettiği düzeye gelir.

WyrQueX

3.9.2014 04:03:23

0
xbox360'da Türkçe olmuştu ama Türkçe oyun gelmemişti. Umarım X1'de sadece Türkçe menü de kalmazlar oyunları da en azından alt yazı olarak gelir, oda olmazsa buradan onlara ekmek çıkmaz.

ultimate82

3.9.2014 03:27:07

0
Güzel haber... Eğer türkçe oyun duyurularıda gelirse Ps4 yanına yakışacak bir cihaz haline gelir gözümde.

Persona_Non_Grata

3.9.2014 03:18:40

-8
konsol şöyle bi 700-800 TL ye düşünce alınabilir olmuş bu özelliklerle, yoksa zaten ps4 varken gereksiz.

BSC Misafiri

3.9.2014 02:41:52

0
vay be bu günleride gördük :D

BSC Misafiri

3.9.2014 02:41:49

-2
Gerçekten çok iyi gelişme, sony gibi Türkçe oyunlarda gördük mü daha iyi olacak. Böylece Türkçe ye olan ilgi artar...En basitinden gta 5 i Türkçe görmek isterdim.

_MuRoO_

3.9.2014 02:36:31

0
işde böyle olursa iyi türk oyuncularıda düşüncen MS ilk defa tebrik ettim seni MS ama yinede ps4 derim eksiğin çok bana göre

KaleyDeskop

3.9.2014 02:27:11

-1
yinede ps4

KAKÁ

3.9.2014 02:26:59

0
Turkçe kinect komutlari beni de şaşirtti helal olsun.

kataaay

3.9.2014 02:24:39

0
bu adama neden eksi attınız yoksa burayı sony fanlarımı sardı ?
quote:

Orijinalden alıntı: yigitovski Cihaz ucuzlasın,700-800 liraya düşsün edineceğim bir tane.Kaçırmak istemediğim exc. oyunlar var; Sunset Overdrive,Quantum Break,Halo 5 gibi.
Şimdilik PS4 idare ediyor,ikinci bir konsola gerek yok.

encuni

3.9.2014 02:14:53

0
şu kınecte bı avatar oyunu yapsalar bükücü olanı. turnuvalar fln duzenleseler varya satış patlaması yaşanır şerefsizim. anca gidiyolar pet oyunu tenıs oyunu fln yapıolar

Rangle

3.9.2014 02:10:02

0
Gerçekten güzel bir haber sırada Microsoft'tan Sony gibi Türkçe oyunlar bekliyoruz :)

veli@1144

3.9.2014 02:00:09

0
Türkçe önem kazanıyor çok şükür darısı 3.parti stüdyoların başına.

Venom Snake

3.9.2014 01:59:18

0
Cihaz ucuzlasın,700-800 liraya düşsün edineceğim bir tane.Kaçırmak istemediğim exc. oyunlar var; Sunset Overdrive,Quantum Break,Halo 5 gibi. Şimdilik PS4 idare ediyor,ikinci bir konsola gerek yok.

veli@1144

3.9.2014 01:55:30

+2
Bi ps4 kullanıcısı olarak gerçekten tebrik ediyorum güzel bir haber:) tahminim oyunlarda türkçe olacaktır ins...

mementopolis

3.9.2014 01:36:06

0
Türkce Oyun da cikartacagiz derseniz %50 farki kapatirsiniz :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız