Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox One, Amerika'da 2016'nın 2. Yarısında En Çok Satan Konsol Oldu

 
   NPD Group raporları bugün açıklandı ve bu rapora göre de Amerika'da aralık ayında en çok satan konsol PlayStation 4 oldu.
 
   Microsoft'un açıklamasına göre de Xbox One Amerika'da 2016 yılının ikinci yarısında en çok satan konsol olduXbox One; temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarında Amerika'da en çok satan ev konsolu olmuştu. Bunun sonuncunda ise geçtiğimiz yılın ikinci yarısında en çok satan konsol olmayı başardılar.
 
   Xbox One'ın dünya genelindeki güncel satışları açıklanmış değil ancak özellikle Xbox One S'in çıkışından sonra iyi bir ivme kazandılar. PlayStation 4'ün güncel satış miktarı ise 1 Ocak 2017 tarihi ile dünya genelinde 53.4 milyon adetti.
 
   Microsoft, 2017 yılının tatil döneminde yeni konsolu Project Scorpio'yu piyasaya sunmayı planlıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
LEGO CITY Undercover - PS4, Xbox One, Switch ve PC Tanıtım Videosu Xbox One Geriye Uyumluluk Sistemine 3 Oyun Daha Eklendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

16.1.2017 16:21:33

0
quote:

Orjinalden alıntı: Balta Harry Bu Amerikalılar harbi malo, ekstra öküz. Oyun sayısı azaldıkça daha da çok Xbone alıyorlar. Demek tamamen oyun çıkartmayı kessen yok satacak United Öküz of Amerika'da.
Tüm Amerika bilmiyor sen biliyosun tabi. Vizyon bu olunca ülkenin içinde bulunduğu durum daha anlaşılır oluyor.

BSC Misafiri

16.1.2017 01:45:03

0
quote:

Orjinalden alıntı: powersmachine54 https://leadergamer.com.tr/2017/01/14/microsoft-1-parti-oyunlar-sikintili/ Exculesive oyunu olmayan Scorpio'yu ancak fanları dışında hiç kimse almaz.Bu Scorpio çok fena balon konsol olacak,çünkü Microsoft birinci parti firması elinde yok ve xbox markasınnın exculesive oyunları Pc'ye çıkartıyor.Bu konsolu bu yılın sonuna doğru çıkacağı tahmin ediliyor,fakat o zamana kadar 4K PC'de video oyunu oynama Dünya da orta seviyeli bir Pc haline gelebilir.Kısaca Scorpio Microsoft'un elinde balon gibi patlayacak bir konsol olacak.Bu arada bu söylentiyi sızdıran kişi,daha önce sızdırdığı oyun ve konsollar bilgisi doğru çıkmıştı.Yani bu söylenti doğru olabilir.
Günümüzde konsolları sattıran şey Ex oyunları değil fiyat performans oranıdır.Scoprio eğer güçlü bir donanımla gelir ve fiyatı dengeli olursa konsol tarafında Scorpio tercih edilir. Xbox tarafında Ex oyun yok denecek kadar az iken Playstation tarafındada 3 senelik konsol olmasına rağmen sadece 3-4 tane doğru düzgün Ex var ki onlarda zar zor 5m satış yapıyorlar geri kalanları zaten 2 milyon satabiliyor en fazla. Her iki konsolada baktığımızda satılan ve oynanan oyunlar multiplatform oyunlar olduğunu görüyoruz. Ps4 ün tercih edilmesinin en büyük sebebi Xbox One den daha güçlü bir konsol olması ve fiyatlarının yakın olmasıdır. Tablo bu olunca parası olan güçlü oyun Pc toplayıp oyun oynamaya devam edecek, bütçesi biraz daha sınırlı olanlar Scorpio tercih edecektir. Eğer Ps5 gecikir ise önümüzdeki sürede Pc yine liderliğine devam ederken Scorpio konsol tarafında öne çıkacaktır. Not: Karşı görüş belirten herkesi bir taraf ilan eden aklı eveller olduğu için şu anda Ps4 konsol kullanıcısı olduğumu belirtmek isterim.

powersmachine54

15.1.2017 11:52:24

0
https://leadergamer.com.tr/2017/01/14/microsoft-1-parti-oyunlar-sikintili/ Exculesive oyunu olmayan Scorpio'yu ancak fanları dışında hiç kimse almaz.Bu Scorpio çok fena balon konsol olacak,çünkü Microsoft birinci parti firması elinde yok ve xbox markasınnın exculesive oyunları Pc'ye çıkartıyor.Bu konsolu bu yılın sonuna doğru çıkacağı tahmin ediliyor,fakat o zamana kadar 4K PC'de video oyunu oynama Dünya da orta seviyeli bir Pc haline gelebilir.Kısaca Scorpio Microsoft'un elinde balon gibi patlayacak bir konsol olacak.Bu arada bu söylentiyi sızdıran kişi,daha önce sızdırdığı oyun ve konsollar bilgisi doğru çıkmıştı.Yani bu söylenti doğru olabilir.

Guest-E87629FD5

15.1.2017 01:07:17

+1
Bu Amerikalılar harbi malo, ekstra öküz. Oyun sayısı azaldıkça daha da çok Xbone alıyorlar. Demek tamamen oyun çıkartmayı kessen yok satacak United Öküz of Amerika'da.

BSC Misafiri

14.1.2017 19:31:52

0
quote:

Orjinalden alıntı: TheHarbinger Senin mantığınla gidersek Nintendo konsollarını toptan çöpe atalım o zaman.Ve açıklamak gerekirse exc oyunlar bir konsolun en önemli olayıdır tartışmasız.Neden diye soracak olursan Sony,MS,Nintendo gibi firmalar konsollarını satmak için mecburen bu "özel" yapımların kalitesini çok yüksek seviyede tutmalılar.Ve bu strateji de oyun dünyasına inanılmaz oyunlar kattı.En basitinden hepsinden 1-2 örnek verecek olursam: MS-Halo ve GeoW gibi iki harika seri sundu önümüze.Özellikle Halo cidden harika bir seri. Sony-Açıkcası burada çok fazla seçenek var ama benim kişisel tercihime göre GoW ve Last Of Us olur.Evet ne kadar her cümle de Last Of Us ı duymak bıktırsada multiplatform olmadan en çok ödül kazanan oyundur kendisi.Ve üstüne Bioshock Infinite ve GTA 5 gibi oyunlarla aynı sene çıkmasa o ödül sayıları nerelere uzanırdı hayal edemiyorum. Nintendo-Legend Of Zelda ve Mario gibi mihenk taşı sayılan iki seriye sahip.Açıklama gereği bile duymuyorum. Ve tekrardan senin mantığınla yürüyecek olursak konsollara ne gerek var zaten hepsini çöpe at.Al bir controller PC ne istediğin oyunu istediğin kombinasyonla oyna.
Yazdığın mesajla beni haklı çıkarmışsın. Çıkışı üzerinden 3 sene geçmiş konsollar için 2-3 tane Ex oyun yazabiliyorsun bak. Daha fazlasını yazabilirmisin evet yazarsın birkaç tane daha eklersin fakat onlarda 2 milyon ya satmış ya satamamıştır. 55 milyon civarı satmış bir konsolun ex dediğimiz oyunları 2 milyon satışı geçemiyorsa ex oyunlar kimsenin umrunda değil demektir, tartışacak birşey göremiyorum burada. Şu anda Ps4 kullanıcısı olduğumu yazmıştım ama fanboy olacak yaşı çoktan geçtim. Neyse onu yazıyorum, satış rakamlarını ortaya koyuyorum hala itiraz etmek istiyorsunuz ama yazdığınız şey benim söylediğim şeyler zaten. Artık bırakın bu şekilde davranmayı lütfen. Scorpio denildiği gibi çok güçlü bir donanımla çıkarsa ve fiyatıda çok uçuk olmazsa konsol alacak insanların tercihi scorpio olacaktır çünki devir Ps1-Ps2 devri değil yani durmadan süper Ex oyunlar yağmuruna tutulmuyoruz bildiğiniz gibi. Son olarak konsollara ucuz oldukları için gerek var. Zaten 4-5 bin lira parası olan adam topluyor Gtx1070 li bir sistem oyunlarını Pc de oynuyor farkında değilsiniz galiba.Benim gibi daha ucuza orta kalitede oyun oynamayı yeterli gören insanlarda konsol alıyor.

BSC Misafiri

14.1.2017 14:20:44

+3
Exclusive oyun önemsiz diyen adamin kafa calismiyodur acik net bi kere satis rakamları acisindan exclusive oyunları kiyaslamakda multiplatform oyunlar ile ayri saçmalık birakda az satsin multiplatform oyuna gore

TheHarbinger

14.1.2017 04:03:39

0
Senin mantığınla gidersek Nintendo konsollarını toptan çöpe atalım o zaman.Ve açıklamak gerekirse exc oyunlar bir konsolun en önemli olayıdır tartışmasız.Neden diye soracak olursan Sony,MS,Nintendo gibi firmalar konsollarını satmak için mecburen bu "özel" yapımların kalitesini çok yüksek seviyede tutmalılar.Ve bu strateji de oyun dünyasına inanılmaz oyunlar kattı.En basitinden hepsinden 1-2 örnek verecek olursam: MS-Halo ve GeoW gibi iki harika seri sundu önümüze.Özellikle Halo cidden harika bir seri. Sony-Açıkcası burada çok fazla seçenek var ama benim kişisel tercihime göre GoW ve Last Of Us olur.Evet ne kadar her cümle de Last Of Us ı duymak bıktırsada multiplatform olmadan en çok ödül kazanan oyundur kendisi.Ve üstüne Bioshock Infinite ve GTA 5 gibi oyunlarla aynı sene çıkmasa o ödül sayıları nerelere uzanırdı hayal edemiyorum. Nintendo-Legend Of Zelda ve Mario gibi mihenk taşı sayılan iki seriye sahip.Açıklama gereği bile duymuyorum. Ve tekrardan senin mantığınla yürüyecek olursak konsollara ne gerek var zaten hepsini çöpe at.Al bir controller PC ne istediğin oyunu istediğin kombinasyonla oyna.

BSC Misafiri

14.1.2017 00:19:47

0
Herkes exc oyun diyor tamam da bugün oynadığımız,vaktimizi ayırdığımız oyunların çoğu multiplatform oyunlar.PS4 multiplatform oyunları daha iyi çalıştırdığı için bugüne kadar çok iyi sattı.Şu ana kadar psda unc4 hariç konsol sattıran oyun çıkmadı dürüst olmak gerekirse.O yüzden Ms multiplatform oyunları sağlam çalışacak performanslı bir cihaz çıkartıp vr ı da oculusla taçlandırırsa merak edilesi bir ürün ortaya çıkar.

BSC Misafiri

14.1.2017 00:19:43

0
quote:

Orjinalden alıntı: TheHarbinger Scorpio nun yayınlanmasıyla yetişip,geçebilir mi?Aşağılamak için yazmıyorum bunları yanış anlama pinky ama Sony zaten bu sene çıkacak exc oyunlarını scorpio dönemine denk getirip satışlarını etkileyecektir büyük oranda ki hadi yine Scorpio tercih edildi diyelim ama fiyatı bu kadar yüksek olan bir konsol çok sınırlı sayıda,belirli kesime satılabilir.Aynı PS4 ve Pro muhabbeti gibi.4k tv,VR ve HDR özelliğin varsa Pro alırsın yoksa zaten 5-10 fps ve grafik geliştirmeleri için değmez bence.
Exc oyun muhabbetini aşırı derecede abartıyorsunuz. İnsanlar günümüzde konsolları exc oyunları için almıyorlar. Zaten adam gibi exc dediğimiz oyunlar senede bir tane zar zor çıkıyorlar onlarda 5 milyon falan zar zor satıyorlar. Buyrun bakın hangi oyunlar satılmış ve oynanmışlar http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Rocket_League_PlayStation_Storeda_2016nin_En_Cok_Satan_Oyunu_Oldu-85834.htm İşin özü hangi konsol daha güçlü ise ve fiyat performans oranı iyi ise o daha çok satılacaktır. Dünya üzerindeki oyuncular bu forumdaki 8-10 tane fanboycuğun izinden gitmiyorlar bunu anlayın artık. Ps1-Ps2 döneminde Sony konsollarını, Xbox360-Ps3 döneminde Xbox360 kullandım. Ps4-XboxOne döneminde Ps4 kullanmış birisi olarak Pro almayı hiç düşünmedim bile ama Scorpioyu %99 alıcam ve oyunlarımı onun üzerinden oynamaya devam edicem şahsen. Sadece senaryosu bulunan ve tek düze oynanışla 6-8 saatte biten oyunlar artık beni ve genel olarak oyuncuları tatmin etmiyor gerçek bu. Bunun kanıtıda oyunların satış rakamları ile ortada zaten.

BSC Misafiri

13.1.2017 19:38:49

0
Biliyorum exclusive oyun zor ama yinede belki şaşırtir xbox sahibi Microsoft

Venomstr

13.1.2017 18:40:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: Funder Bu eleman merlininkazanı'ndaki her Xbox haberine aynı yorumu atanla aynı kişi olmalı.
Sir Maximus'dur o. Sürekli kopyalayıp kopyalayıp aynı mesajı yazıyor.

Funder

13.1.2017 15:18:15

0
Bu eleman merlininkazanı'ndaki her Xbox haberine aynı yorumu atanla aynı kişi olmalı.

BSC Misafiri

13.1.2017 14:21:47

+1
satışlarda geriye düşmesi biz xboxculara birçok yenilik kazandırdı. çok iyi kullanıcı dostu oldu bu microsoft.s kasayla tasarımıda yenileyen ms, scorpio ilede çoşturacak!

Dictattor

13.1.2017 13:55:58

+4
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Rekabetin olmadigi yerde kalite biter cok guzel ps4 pro sahibiyim ama scorpioyuda deneyecem umarim exclusive oyunlara agirlik verir Microsoft
Unut o işi. Aaron Greenberg: Microsoft is "not going to have console-exclusive games for Project Scorpio," it doesn't "think of [high-fidelity VR] as console gaming, and so with the VR experiences those will be new things that you will get on Project Scorpio." https://www.engadget.com/2016/08/17/microsoft-aaron-greenberg-qa-project-scorpio-vr/

Funder

13.1.2017 13:51:56

0
Xbox one sahiplerinin işaret parmağına olanlar/olacaklar için şimdiden geçmiş olsun.

TheHarbinger

13.1.2017 13:47:32

0
Scorpio nun yayınlanmasıyla yetişip,geçebilir mi?Aşağılamak için yazmıyorum bunları yanış anlama pinky ama Sony zaten bu sene çıkacak exc oyunlarını scorpio dönemine denk getirip satışlarını etkileyecektir büyük oranda ki hadi yine Scorpio tercih edildi diyelim ama fiyatı bu kadar yüksek olan bir konsol çok sınırlı sayıda,belirli kesime satılabilir.Aynı PS4 ve Pro muhabbeti gibi.4k tv,VR ve HDR özelliğin varsa Pro alırsın yoksa zaten 5-10 fps ve grafik geliştirmeleri için değmez bence.

KAKÁ

13.1.2017 12:53:39

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Rekabetin olmadigi yerde kalite biter cok guzel ps4 pro sahibiyim ama scorpioyuda deneyecem umarim exclusive oyunlara agirlik verir Microsoft
Exclusive oyun ve Microsoft mu Ne kadar uzak kelimeler

BSC Misafiri

13.1.2017 11:50:44

0
Rekabetin olmadigi yerde kalite biter cok guzel ps4 pro sahibiyim ama scorpioyuda deneyecem umarim exclusive oyunlara agirlik verir Microsoft

BSC Misafiri

13.1.2017 11:50:32

0
O işler varsayımlarla olsaydı ohooo! :)

Project Scorpio

13.1.2017 10:43:45

+2
Xbox One satışları rahat 30 milyon vardır şuan Scorpio çıkınca donanımı daha düşük diye xbox dan ps a geçen dönek tayafanında geri geleceğini sayarsak xbox ps4 ile arasındaki satış farkını kapatır hatta geçebilirde.

St Batuhan

13.1.2017 10:35:28

0
Kasım Aralık ayı satışına nazaran daha fazlasını 4 ay ile elde etmiş tamam da ne kadar bu satış bi açıklanmıyor. Belki 2000 tane daha fazla sattı totalde. Elbette PS4 Pro çıkışına rağmen geçmiş olması iyi ama PS4 Pro çıkışı da zaten 10 Kasım olarak düşünür ve stok sıkıntılarını hesaba katarsak bence geçmemesi ayıp olurdu. Bir de fiyat olarak aradaki farka rağmen yine tercihe etken. M$ lütfen şu satış rakamlarını açıkla, meraktan çatladık. Bir de rekabetin gerçekliğini de görmek istiyoruz.

akabeyss

13.1.2017 09:07:14

0
Sevindim. Rekabet iyidir. Sadece microsofttan biraz daha kendine özel oyun studyoları kurması ve oyun üretmesini istiyorum.

dominnic

13.1.2017 08:55:43

0
bir ps4 sahibi olarak sevindim harika haber güzel şeyler bunlar tabiki baya geri kaldılar ama olsun rekabet daima güzeldir bol satışlar

BSC Misafiri

13.1.2017 07:21:55

+6
Amerikalılar x360 kullanıyordu.Satın aldıkları oyunları yeni nesle taşıma imkanı var,x360 kullanıcılarıyla oyun oynama şansları var.Pc kullanıcılarıyla cross-play oynama avantajı var.Bir oyun alıyorum ve bunun uzun ömürlü olmasını isterim.Mesela halo reach oynayan adam rahatlıkla bulursun ama killzone 3 oynayan adam bulamazsın sony zaten oyuncu kitlesini bölüyor.Ps exclusivelerini oynayamamayı her zaman kayıp olarak görürüm ama tercihim hep xbox olmuştur.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız