Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Aslında "Ücretsiz" Dağıtılacakmış!

RARE'ın Microsoft çatısı altında imza attığı ender "yeni IP"lerden birisi de Kameo.
 
    Oddworld serisiyle nam salan Amerikalı oyun geliştiricisi Oddworld Inhabitants'in deneyimli ismi Lorne Lanning, GameIndustry'e verdiği röportajda Microsoft'un video oyun konsolu pazarına girerken Xbox markasıyla o dönem gerçekleştirmesi muhtemel stratejilerini paylaştı.
 
 Çıkış döneminde Microsoft'un Xbox markasını casual oyunculara yönelik düşündüklerini dile getiren Lanning, Nintendo'nun Mario karakterine karşılık Oddworld'ü Xbox markasının yüzü yapmayı düşündüklerini ve Microsoft'un girmeyi planladığı bu pazarda Xbox'ı ücretsiz dağıtılmayı planladığını  açıkladı.
 
"Şayet konsolu ücretsiz verirseniz, kazanırsınız. Eğer kazanan tarafsanız, biz de orada olmak isteriz." diyen  Lanning, çıkışından önce bu stratejinin tamamen değiştiğini ifade ediyor. Microsoft'un casual oyunculara yönelik konsol yapma fikri, marketin çekirdek kitlesinin zamanla casual kitleye dönüşeceği öngörüsünden kaynaklanıyormuş. Hatta bu konuda Microsoft, Nintendo'yu bile düşünmüş ama bu konuda başarısız olunca Nintendo'nun 20 yıllık partneri RARE'ı satın almış.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameIndustry Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect xbox
Warface’e İki Yeni Oyun Modu Geliyor Binding of Isaac: Rebirth'in Microsoft ve Nintendo Duyurusu 1 Nisan Şakası Değilmiş
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

3.4.2015 18:36:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka Cihaz sonra kirildi diyelim. Alan 100 dolara alip korsan kullanmaya basladi. Buna ne cozum bulcan hocam ? Eger adam maliyetine az da olsa karina satarsa yukarda yazdigim olaydan en azindan zararsiz siyrilmis olur
Birader korsan oynamak tamamiyle zihniyet meselesi bir durum, yani en basitinden Nintendo kanadından örnek vereyim; Wii tamamiyle yazılımla kırılmış bir konsol ve emülatör tarihinin en iyi uyarlanmış yazılımına da bilgisayar kanadında mevcut ancak oyun satışlarına bakarsak sanki hiç korsanı yokmuş gibi gayet iyi 1. parti oyun satışlarına ulaşmış. Bu durumu oyunseverlerde yılların verdiği bir alışkanlık veya vefa borcu olarak değerlendiriyorum çünkü sonuçta geçmişi 30 yıla dayanmış ve hep üst düzey kalitede beklentileri karşılamış oyun serileri. Firmanın el konsolu DS'de korsana yenik düşmüştü ama aynı zamanda çıkan rakibi PSP'ye kıyasla oyun satışları aşırı derecede fazlaydı. Yani ben imkanları çok üst düzeyde olduğu halde korsana yönelenleri gördüğüm gibi zor şartlarda yaşayıp oyun ucuzlayınca veya 2. elde olsa orjinal alıp oynayan pek çok oyunseverde gördüm. Aşağıdaki misafir yorumcu ile bahsettiğiniz maliyetine veya maliyetinden düşük konsol satışı yapılabilmesi için firmanın çok iyi 1. parti oyunlarının olması gerekiyor. Playstation 3. konsolu ile özel oyunlarını artırırken ve gelecek vaadederken Microsoft Xbox 360 ile sahip olduğu özel oyunların çoğunu çoklu platform yaptığı veya sonradan çıkan One gibi bilgisayara da uyarladığı için böyle bir konuda başarılı olacağını pek sanmıyorum. Kaldı ki Xbox One çıkmadan önce drm konusunda niyetlerini belli ettiklerinden pek samimi gelmiyor. Bu durumdan karla çıkabilecek tek firma Nintendo görünüyor ama onlarında çok geleneklerine bağlı olduklarını bildiğimden böyle bir şeye girişeceklerini hiç sanmıyorum.

Kasatka

2.4.2015 19:32:08

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Konsollari bedava verip sadece oyundan kazanmayi goze almayi Microsoft 2000 yilinda goze almis demek ki! Bugun konsol firmalarindan birisi hangisi olur farketmez. Bedava ya da 100$ gibi sadece vergi amacli konsolu satisa koysa ya da ucretsiz verse dunya rekorlar kitabina girerler piyasayi somururler.

Zaten konsollar ilk piyasaya girdikleri 2-3 yil sadece oyundan para kazanirlar ya da psn veya live gibi sevislerden. Daha sonra uretim maliyetlerinin dusmesi ile slim veya daha baska modellerle ile konsol satisindanda para kazanmaya baslarlar. Bence harika bir fikirmis ama o zaman ki piyasa heralde buna hazir ve elverisli degildi.

Microsoft veya Nintendo'dan bu sekil bir strateji gelirse sonuna kadar desteklerim. Sony bu mali durumla bunu saglayabilir mi tartisilir ama Microsoft ve Nintendo mali acidan bunun altindan kalkip uzun vadede buyuk getiri elde edebilecek kapasitedeler.
100 dolara verdi. Cihaz sonra kirildi diyelim. Alan 100 dolara alip korsan kullanmaya basladi. Buna ne cozum bulcan hocam ? Eger adam maliyetine az da olsa karina satarsa yukarda yazdigim olaydan en azindan zararsiz siyrilmis olur

Redunay

2.4.2015 18:28:34

0
Epey aptalca bir fikirmiş. Bir de beylik laf etmiş bak bak lafa bak "Şayet konsolu ücretsiz verirseniz, kazanırsınız. Eğer kazanan tarafsanız, biz de orada olmak isteriz." HAHAHAHA:D

BSC Misafiri

2.4.2015 17:40:44

0
Konsollari bedava verip sadece oyundan kazanmayi goze almayi Microsoft 2000 yilinda goze almis demek ki! Bugun konsol firmalarindan birisi hangisi olur farketmez. Bedava ya da 100$ gibi sadece vergi amacli konsolu satisa koysa ya da ucretsiz verse dunya rekorlar kitabina girerler piyasayi somururler. Zaten konsollar ilk piyasaya girdikleri 2-3 yil sadece oyundan para kazanirlar ya da psn veya live gibi sevislerden. Daha sonra uretim maliyetlerinin dusmesi ile slim veya daha baska modellerle ile konsol satisindanda para kazanmaya baslarlar. Bence harika bir fikirmis ama o zaman ki piyasa heralde buna hazir ve elverisli degildi. Microsoft veya Nintendo'dan bu sekil bir strateji gelirse sonuna kadar desteklerim. Sony bu mali durumla bunu saglayabilir mi tartisilir ama Microsoft ve Nintendo mali acidan bunun altindan kalkip uzun vadede buyuk getiri elde edebilecek kapasitedeler.

Megathrone26

2.4.2015 17:08:41

0
şu mış lı muşlu haberlere de bayılıyorum doğrusu!

hasretbitmez

2.4.2015 16:46:22

0
Microsoft gibi dahi bir firmayı kimse lekeleyemez. perfect xbox <3

Shingo Yabuki

2.4.2015 15:10:27

+2
Ya bu adamlarda anca parasıyla alırız fikri geliyor, başka bir fikir, üretkenlik yok.

There goes your life

2.4.2015 13:40:31

0
patetes koyacaklardı içine galiba
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız