Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

XCom'dan 22 Dakikalık Oynanış Videosu

Dünya dışı varlıkların bizden istedikleri tek şey yaşamlarımız, yani herşeyimizi istiyor

    2K Marin tarafından geliştirilen XCom'ın E3 fuarında gösterilen videosu sonunda herkesin görmesi için yayınlandı. Bakalım bir strateji oyunu olan XCom bir FPS'ye dönüşünce nasıl bir hal almış.

   1962 yılında geçen oyunumuzda William Carter adlı bir FBI ajanını yönetiyoruz. Ajanımızın görevi ise dünya dışı varlıkları tespit edip onları yok etmektir. Tabi bu hiç de kolay olmayacak, çünkü rakiplerimiz oldukça güçlü.

    Rakiplerimiz dünya dışı güçler olunca tabi bizim silahlarımız da pek bir işe yaramıyor. Doğal olarak dünya dışı varlıkların teknolojisi bizden daha üstün durumda ve bu nedenle onlara karşı kendi silahlarını kullanıyoruz.

    Videodan anlaşıldığı kadarıyla da görevlere başlamadan önce yanımızda bizimle birlikte savaşacak ajanları da seçiyoruz. Sadece bu videoya bakıp 8 ajan seçme şansımızın olduğunu söyleyebiliriz. Her ajanın kendine has özellikleri bulunacakmış. Tabi görevlere geldikçe ajanların özellikleri de artacak.

    Ajanlarımızla birlikte çıktığımız görevlerde sadece doğrudan çatışmalara girmekle kalmayacağız. Bunun yanı sıra çeşitli stratejiler üretecek ve düşmanlarımızı bu stratejiler sayesinde alt etmeye çalışacağız. Ayrıca düşmanların teknolojisini savaşlar sırasında da ele geçirmemiz mümkün olacak. Örneğin aşağıdaki videoda da gördüğünüz gibi bir "Turret"i ele geçirdikten sonra onu daha sonra kullanmak için yanımıza alıyoruz.

     Bunun yanı sıra yine videoda gördüğünüz gibi Lazer Tech'e (ışın teknolojisi) sahip bir silahı alıyoruz, ama bu silah insan kullanımına uygun değil. Bunu üssümüzdeki laboratuvara götürüp mühendislerimizin onu bizim kullanımımıza uygun hale getirmesini sağlayabiliriz. (videoda silahı kullanabilmemizin nedeni bir tanıtım olması)
 
     Sonuç olarak Xcom gerçekten de iyi görünüyor. İlginç görsel stili, stratejik oynanışı ve başarılı sunumu ile beğenimizi kazanmasını bekliyoruz. Bioshock 2'nin geliştiricileri yine başarılı bir oyunla karşımıza çıkacak gibi görünüyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
XCom 2K Games 2K Marin FPS PS3 Xbox 360 PC
Forza Motorsport 4'te Warthog da Olacak Torchlight 2'nin Fiyatı Belli Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

gun

27.8.2011 00:51:27

0
Oyunun konusu zaten çok sevdiğimiz tanıdığımız bir konu olay sadece neden tüm olay 1960 larda geçiyor anlamadım. Büyük ihtimal devamlı işlenen uzaylı istilasının sıkıcı yönünden kurtulmak için. Oyun oynayış olacak güzel gözüküyor. En azından idare eder. Zaten konuda derin olunca ve siz görevlerle açtıkça kaptırmamak elde değil gelsin mutlaka deneyeceğim oyunlardan co-op filan varsa daha iyi olur ama bu oyun stili ile zor gibi.

FerreT

26.8.2011 19:03:03

0
Mafia 2 de kullanılan motordan biraz daha gelişmiş Grafikler..Oyunun konusu güzel duruyor.ayrıca oyun akıcı ve pek gözde yormuyor..2K Games Olmazsa PC oyunu Kan kaybediyor olurdu :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Bureau: XCOM Declassified
+ TAKİBE
AL
18 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız