Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ve Nihayet L.A. Noire'ın İlk Bilgileri


 
Game Informer'ın son sayısında daha önce derginin söz verdiği gibi LA Noire ile ilgili ilk ve önemli bilgiler günyüzüne çıkarıldı. 
 
3 yılı aşkın bir süredir Team Bondi tarafından yapım aşamasında olan LA Noire'de ana karakterimiz Cole Phelps adında LAPD'de (Los Angeles Police Department) çalışan bir dedektif olacak. Oyun 1947 yılında geçecek ve yayıncı Rockstar'dan beklenildiği gibi GTA tarzında bir oyun olacak. 
 
Oyun ile ilk bilgiler şöyle sıralanıyor:
 
  • Oyun, Phelps'in çalıştığı departmanda terfi etmesiyle ve daha sonra bir cinayete karışmasıyla başlıyor.

  • Phelps'in 2. Dünya Savaşında yaptığı kötü şeyler yüzünden kendi iç sorunları var. 

  • Ana karakterimiz bir dedektif olduğu için birçok soruşturma, araştırma ve röportajın içinde bulunduğu karmaşık davaları çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca Game Informer'ın yayınladığı bilgiler arasında bir suç mahalline geldiğinizde, nesneleri bellirli yerlerde parlamış bir şekilde bulamayacağınız belirtiliyor.

  • Suç mahallileri çok doğal, sıradan görünecekler, önemli ipuçlarını görmek ve elde etmek için gözlerimizi 4 açmamız gerekicek. Sahnedeki herhangi bir nesne veya şüpheli gördüğünüz nesneyi yanınıza alabilir ve gördüğünüz sıradışı olayları not defterine ekleyebiliyorsunuz.

  • Team Bondi oyunun ilerleyiş şeklini değiştirecek farklı bir teknoloji üzerinde uğraşıyor.  Yeni yüz hareketlerini algılama sisteminde, aktörler her yanı kamera ile kaplı dev bir odada çalışıyorlar. Aktörün göz seyirmesi veya parmak oynatmasına kadar her ayrıntısı bu odada kaydedilerek bunlar oyundaki sahnelere aktarılıyor. Diyalogların da üzerinde çalışılarak en kusursuz ve başarılı hale getirilmeye çalışılıyor. Bütün bunlar daha sonra 3D oyun alanına aktarılarak sorunsuz bir şekilde işlemeye başlıyor. Sonucun ise kusursuz olduğu söyleniyor. 

  • Mass Effect'de olduğu gibi diyalogların içerisinde verebileceğiniz bir çok cevap ve seçenek olacak. Diyaloglar genelde 3 kategoride konuşmanızı sağlıyor. Bunlar; ikna etmek, suçlamak ve zorlamak veya güç kullanmak olarak sıralanıyor. Bir röportaj veya sorgulamada uyguladığınız her yöntem her şüpheliye aynı şekilde işlemiyor. Her şüpheliye farklı bir şekilde yaklaşmasını bilmemiz gerekiyor.

Oyundaki bu ilk bilgilere göre LA Noire'in çok sıradışı bir oyun olacağını düşünmek yanlış olmaz sanırım... Düşünsenize, koskoca GTA stili bir Los Angeles şehri ve gizemleri araştıran bir dedektif rolü... Enterasan olabilir.
 
Henüz belirli bir çıkış tarihi olmasa da oyunun GI'ye göre 2010'un Ekim ayında çıkacağı tahmin ediliyor. Bu arada LA Noire, Xbox 360 ve Playstation 3 platformlarına çıkacak ve ne yazik ki PC'lerimizde boy göstermeyecek...
 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak LA Noire Rockstar Team Bondi Cole Phelps
Xbox360 Satışları Japonya'da Arttı Facebook'da FPS mi... Neden Olmasın?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

10.7.2011 21:53:36

0
Biraz Mafia 2 biraz Gta ve birazda polisiye.

Lincourt

7.2.2010 23:52:52

0
Harika bilgiler. Oyun baya farklı olacak anlaşılan. GTA tarzı bir oynanışa biraz bulmaca çözme, adventure öğeleri ekleyecekler gibi. Eline sağlık Levent :)

mehmet_roer

7.2.2010 23:31:08

0
2. DÜnya Savaşı Amerikası bile başlı başına heyecanlanmak iççin yeter :) Ama gelen bilgiler gerçekten iyi gözüküyo yalnız sanki söledikleri şeyler ve özellikler bana Heavy Rain hatırlattı
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
L.A. Noire ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
111 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız