Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Vasiyetinizi Hazırlayın! Google'ın Yapay Zekası Oyun Oynamaya Başladı!


     Sizi bilmem ama şu dünyada Skynet teknolojisine ulaşabilecek bir firma varsa o da muhtemelen Google'dır diye düşünüyorum. Birçok farklı alanda farklı yeniliklere imza atan Google'ın uğraştığı bir diğer alan yapay zeka üzerine çalışmak.
 
     Firmanın geliştirmiş olduğu yeni yapay zeka artık oyun oynayabiliyor. Hatta oyun oynamakla kalmıyor oynadığı bu oyunu öğrenerek yeni taktiklerler geliştirebiliyor. Bilim adamlarının raporuna göre bu yapay zeka sadece gözlemleyerek 49 atari oyununu öğrenebiliyor.
 
     Bu gelişme kimisi için çok önemli gibi durmasada öğrenme yetisi olan yapay zekalar eminim sizin aklınıza da malum olayı getiriyordur. Beyler... sığınakları hazırlayın!

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 Skynet Terminator Google
Nielsen: Playstation 4'ün Seçilme Sebebi Yüksek Çözünürlük Fable Legends Free to Play Bir Oyun Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

KultOvAzazel

27.2.2015 16:58:47

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Painteam yapay zekaya oyun oynatmaya uğraşacaklarına oyunlardaki düşmanların yapay zekasını geliştirmeye çalışsalar olmuyor mu?
yıllardır bsc yorumlarını okurum ilk defa senin gibi doğru tespit yapan birini gördüm ahahahahah

aloneaqle

27.2.2015 14:45:33

-1
Makineler insan gibi hatta çok daha üstün seviyede düşünecekler, sadece şimdilik o kapasitede değiller. Yaşam, ölüm gibi bahsettiğiniz ve insana has diye tabir ettiğiniz bütün bu duygusal zekanın matematiksel bir karşılığı da var. Belirli bir seviyeye kadar geliştirilmiş ve kendini geliştirme kabiliyetine sahip yapay zeka, bütün bu duygusal zekaya bir tanımlama yapabilir. Doğal olarak yapay zeka insanoğlu için, kendi eliyle yaratmakta olduğu en büyük tehdittir. Fakat bizler biyoteknoloji ile fiziksel olarak bağlantı kurduğumuzda, yani beynimizi mikroçipler ile desteklediğimizde "Makine vs. Cyborg" olarak karşı karşıya geleceğiz. Dolayısıyla robotik teknolojileri geliştirmeden önce biotech geliştirirsek bilim-kurgu filmlerindeki gibi büyük yıkımlarla karşılaşmayız.

BSC Misafiri

27.2.2015 12:59:06

0
Sanki insanlığın tüm dertleri bitmiş de, makinelerin yapayzekalarını kötüye kullanma teorileri üzerinde , kafa patlatılıyor. "Nereye gidiyoruz, Lan biz..." CM-YLMZ.

John Sheppard

27.2.2015 01:36:01

0
Yapay zeka kıyamet alametidir. (Şahsi fikrim) Bunu belki biz göremeyeceğiz ama torunlarımızın torunları bu yapay zeka denen olgu yüzünden 3. belki de 4. dünya savaşına tanık olacaklar ve bu savaş askeri bir savaş olmayacak herkesin tahmin edeceği gibi. Ayrıca bilim kurgu filmlerinde hep yapay zekanın gelişip insanlara ihanetinden bahsediyor. Benim şuana kadar izlediğim bilim kurgu filmlerinde daha hiç yapay zekanın hacklenip birileri tarafından kötü amaçlar için kullanıldığını görmedim. Bu olay çok daha vahim bir durum. Barutun keşfi insanoğluna çok büyük yıkım getirmiştir. Bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz gibi yapay zeka da belki sonunu getirecek. Teknolojik açıdan beni en çok korkutan gelişmelerden biridir yapay zeka.

BSC Misafiri

27.2.2015 01:21:08

+1
Ersin Hocam sen yorulmuşsun git biraz tatil yap, dinlen

BSC Misafiri

27.2.2015 01:20:17

0
artık bunun sonu nereye giderse.önemli bilim adamlarıda gelişmş yapay zekanın ve teknolojinin bir gün insanlığı sona erdirebileceğini düşünüyor gerçi bu sadece oyun oynayan bir robot fakat ilerde kendi kendine öğrenme yeteneği olan robotlar yaygınlaşırsa ki muhtemelen olacak ve diğer akıllı teknolojilerle iletişim halinde olacağı için bu olay kimi düşüncelere göre sonun başlangıcı olabilir.o yüzden bu tarz şeylerin imkansız olduğunu ve tanrının insanları herşeyden üstün yenilemez bir varlıkmış gibi yarattığı düşüncesi dar görüşlülüktür.Tabiki şu anda beynimiz işlem kapasitesi olarak kullandığımız bilgisaylardan yüzbinlerce kat güçlüdür ama ilerde kuantum bilgisarlarının yaygınlaşması ve teknolojisinin gelişmesiyle birlikte dünyadaki bilgisayarların işlem gücünün insanlarınkini katlayacağına şüphe yok.Robotlarında öğrenme amacıyla birbirleri arasında bağlantı kuracağı bir ağ yaratılırsa bunun kontrol altına alınamaması olasıdır.

BSC Misafiri

27.2.2015 01:20:05

-1
Google once Apple`i gecsin teknoloji ve yazilimda sonra elinden Skynet yapay zekasi cikarsin :D Abartmayi ne kadar seven bir milletsiniz sizler. Haberde abarti, yorumlarda :D Merak etmeyin Skynet gibi robotlar savasi olacaksada siz goremezsiniz belki sizden sonraki nesil cocuklariniz gorur :D Allah akil fikir versin.

Painteam

26.2.2015 22:30:42

+2
yapay zekaya oyun oynatmaya uğraşacaklarına oyunlardaki düşmanların yapay zekasını geliştirmeye çalışsalar olmuyor mu?

KardesBekle

26.2.2015 21:29:24

0
Robot oğlum o robot robot.Al yanına Gamer robotu :)

AzepTR

26.2.2015 20:38:16

+2
s.kmeseler bari :(

deadlight54

26.2.2015 17:31:21

+2
hemen birkaç tane shotgun ve sığınak hazırlayayım ne olur ne olmaz

pcrex

26.2.2015 16:50:18

+3
quote:

Orijinalden alıntı: CrossfireLambda
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

geçenlerde sinemaya gelen enigma adlı filimde bilgisayarın kurucu babası Alan Turing in nazilerin şifresini nasıl kırdığını konu alıyordu ve filmin diğer konusu da düşünebilen makinelerdi. filimde çok ilginç bir diyalog vardı. Alan Turing e ısrarla makinelerin gerçekten de düşünebilmesinin mümkün olabilirliği soruluyordu. Alan Turing ''tabi ki de bir makine insan gibi düşünemez, makineler makine gibi düşünür, düşünme şekli insan gibi değil diye düşünemediği anlamına gelmez'' diyor. burada çok ciddi bir paradoks var. herkes makinelerin insanlar gibi düşünen ve gelecekte kontrolü ele alabileceğini düşünüyor ama makineler insanlar gibi düşünemez, bu imkansız. gücü kontrol etme içgüdüsü, hükmetme ve sahip olma güdüsü sadece insana özel nefsi duygulardır. ne kadar zeki bilgisayarlar yapılırsa yapılsın, ruhu olmayan ve hiçbir zaman insan gibi davranmayan, ottan farksız olacaklardır. makineler makine gibi düşünür, insanlar insan gibi düşünür. bir makinenin insan öldürmesi gibi bir durum kesinlikle makinenin kötü niyetinden gelen bir davranış değil tamamen tasarım, programlama hatası yada ihmalden meydana gelir doğal olarak insan hatasıdır.


peki makine ya öldürmek için yapıldıysa :Z
ak47 gibi mi? öldürmek için tasarlanan makineler binlerce yıldır varlar. bahsedilen ise öldürmek için tasarlanmamış bir zekanın kendi düşünceleri ve çıkarları doğrultusunda yapacağı eylemler ile insan hayatı için tehlike arz eder mi etmez mi? ben bunun gerçekleşse bile düşünen makinenin öz mantığından kaynaklanmayacağını, ancak insan hatasından yada bilinçli olarak makine bunun için yapıldığında olabileceğini düşünüyorum. makineler insanlar gibi düşünmez, onlar hiçbir zaman yaşamın ve ölümün ne olduğunu kavrayamazlar. bu açıdan bakıldığında insan ne kadar uğraşırsa uğraşın bir kuş zekasını bile geçebilecek yapay zeka meydana getiremezler. ancak belirli şeyler için uzmanlaşmış ve dışarıdan bakınca düşünüyormuş gibi görünen ama özünde basit insan yapımı makineler olarak kalacaktır. yapay zeka sadece programlandığı yada kendini programlayarak öğrenebildiği ve kontrol edebildiği ölçüde sınırlı kalacaktır. internet altyapısını ele geçirip, kitle imha silahlarını kullanarak insanlığın arkasından kuyusunu kazmak falan maalesef sadece biz insanlara özgü şeyler.

okanikus

26.2.2015 16:17:10

0
Bugünün hayalleri yarının gerçekleridir..

alike03

26.2.2015 15:52:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex geçenlerde sinemaya gelen enigma adlı filimde bilgisayarın kurucu babası Alan Turing in nazilerin şifresini nasıl kırdığını konu alıyordu ve filmin diğer konusu da düşünebilen makinelerdi. filimde çok ilginç bir diyalog vardı. Alan Turing e ısrarla makinelerin gerçekten de düşünebilmesinin mümkün olabilirliği soruluyordu. Alan Turing ''tabi ki de bir makine insan gibi düşünemez, makineler makine gibi düşünür, düşünme şekli insan gibi değil diye düşünemediği anlamına gelmez'' diyor. burada çok ciddi bir paradoks var. herkes makinelerin insanlar gibi düşünen ve gelecekte kontrolü ele alabileceğini düşünüyor ama makineler insanlar gibi düşünemez, bu imkansız. gücü kontrol etme içgüdüsü, hükmetme ve sahip olma güdüsü sadece insana özel nefsi duygulardır. ne kadar zeki bilgisayarlar yapılırsa yapılsın, ruhu olmayan ve hiçbir zaman insan gibi davranmayan, ottan farksız olacaklardır. makineler makine gibi düşünür, insanlar insan gibi düşünür. bir makinenin insan öldürmesi gibi bir durum kesinlikle makinenin kötü niyetinden gelen bir davranış değil tamamen tasarım, programlama hatası yada ihmalden meydana gelir doğal olarak insan hatasıdır.
Eger robotlar mantiga sahip olmaya baslarsa "I Robot" filmindeki gibi insanlarin dünyaya zarar verdigine karar verirlerse, ki baya zarar veriyoruz bizi yok edebilirler. Bu arada gelecek ay bir film geliyor "Chappie" diye. Orda insan gibi düsünen karar veren bir robot yapiyorlar.

mehmet4428

26.2.2015 15:37:28

+1
Benden iyi oynuyor. :D

Ouroboros_Tasarım

26.2.2015 15:36:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex geçenlerde sinemaya gelen enigma adlı filimde bilgisayarın kurucu babası Alan Turing in nazilerin şifresini nasıl kırdığını konu alıyordu ve filmin diğer konusu da düşünebilen makinelerdi. filimde çok ilginç bir diyalog vardı. Alan Turing e ısrarla makinelerin gerçekten de düşünebilmesinin mümkün olabilirliği soruluyordu. Alan Turing ''tabi ki de bir makine insan gibi düşünemez, makineler makine gibi düşünür, düşünme şekli insan gibi değil diye düşünemediği anlamına gelmez'' diyor. burada çok ciddi bir paradoks var. herkes makinelerin insanlar gibi düşünen ve gelecekte kontrolü ele alabileceğini düşünüyor ama makineler insanlar gibi düşünemez, bu imkansız. gücü kontrol etme içgüdüsü, hükmetme ve sahip olma güdüsü sadece insana özel nefsi duygulardır. ne kadar zeki bilgisayarlar yapılırsa yapılsın, ruhu olmayan ve hiçbir zaman insan gibi davranmayan, ottan farksız olacaklardır. makineler makine gibi düşünür, insanlar insan gibi düşünür. bir makinenin insan öldürmesi gibi bir durum kesinlikle makinenin kötü niyetinden gelen bir davranış değil tamamen tasarım, programlama hatası yada ihmalden meydana gelir doğal olarak insan hatasıdır.
peki makine ya öldürmek için yapıldıysa :Z

encuni

26.2.2015 15:22:02

+1
hadi amcaya küfür et .d

Ouroboros_Tasarım

26.2.2015 15:06:47

+1
oha süper oynuyo bi wow cari acak buna kastirir kastirir satarık :F

pcrex

26.2.2015 14:38:53

+2
geçenlerde sinemaya gelen enigma adlı filimde bilgisayarın kurucu babası Alan Turing in nazilerin şifresini nasıl kırdığını konu alıyordu ve filmin diğer konusu da düşünebilen makinelerdi. filimde çok ilginç bir diyalog vardı. Alan Turing e ısrarla makinelerin gerçekten de düşünebilmesinin mümkün olabilirliği soruluyordu. Alan Turing ''tabi ki de bir makine insan gibi düşünemez, makineler makine gibi düşünür, düşünme şekli insan gibi değil diye düşünemediği anlamına gelmez'' diyor. burada çok ciddi bir paradoks var. herkes makinelerin insanlar gibi düşünen ve gelecekte kontrolü ele alabileceğini düşünüyor ama makineler insanlar gibi düşünemez, bu imkansız. gücü kontrol etme içgüdüsü, hükmetme ve sahip olma güdüsü sadece insana özel nefsi duygulardır. ne kadar zeki bilgisayarlar yapılırsa yapılsın, ruhu olmayan ve hiçbir zaman insan gibi davranmayan, ottan farksız olacaklardır. makineler makine gibi düşünür, insanlar insan gibi düşünür. bir makinenin insan öldürmesi gibi bir durum kesinlikle makinenin kötü niyetinden gelen bir davranış değil tamamen tasarım, programlama hatası yada ihmalden meydana gelir doğal olarak insan hatasıdır.

MytHnfr

26.2.2015 14:14:21

+2
Öğrenme zaten yapay zekada erişilmiş bir şey. Erişilemeyen nokta yapay zekanın yeni teoriler veya fikirler ortaya koyması. Mühim olan bu taktikleri eğitim yoluyla mı öğreniyor yoksa kendisi tarafından mı geliştiriyor onu bilmemiz lazım.

qwenwol

26.2.2015 14:03:59

0
Oyunlardaki speedrunları da bunlar yapar artık

Wayward Son

26.2.2015 13:38:10

0
Skynet detected.

FreeMaNMeliH

26.2.2015 13:32:25

+1
Aman tanrım didim....
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız