Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve, Steam Machine Ortaklarını CES'te Duyuracak


     Valve'ın Steam Machine ile büyük heyecan yarattığı bir gerçek. SteamOS işletim sistemi destekli cihazları farklı firmaların üretmesine izin veren Valve, bunların hiç birinin "ana cihaz" olmayacağını belirtiyordu.
 
    Resmi açıklamalara göre Valve, 7-10 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek CES 2014'te (Tüketici Elektroniği Şovu) Steam Machine üretecek olan bütün ortaklarını açıklayacak. Daha önce iBuyPower, 499 dolara Radeon R9 270 ekran kartına sahip Steam Machine üreteceğini duyurmuştu. Bakalım diğer firmalar ne tür donanım ve fiyatlarla karşımıza çıkacaklar.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN PC Valve Steam Machine iBuyPower
Lords of the Fallen Senaryo Odaklı Bir RPG Değil D&D: Neverwinter'ın Konsol Sürümü Onaylandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Quirah

5.1.2014 14:37:31

+3
quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9 Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Hesabımda ki oyunların çöpe gitmeyeceğini bilmek güzel. Lakin şu stream olayını da kendi adıma geçiniz demek istiyorum. Hem bir ton parayı steam machine'e vereceğim hem de destekli olmayan oyunlar için bir pc daha toplayacağım! O özellik sadece zenginleri ilgilendiriyor kanımca. Yüksek donanım istemeyen çoğu oyunda sanırım linux'e çıkıyor zaten. Bu yüzden eğer Valve steam machine'e geçmemizi istiyorsa, çıkacak çoğu oyunu linux'e de çıkmasını sağlaması lazım. Kaldı ki origin ve uplay oyunlarının geleceği de çok önemli. Bir fifa, bir battlefield oyunları linux'da olmadığı sürece ne kadar tercih edilirler, büyük bir soru işareti. Sanırım steam machine çıktığında almak için çok erken olacak. Oyunların yaygınlaşmasını beklemek daha mantıklı gibi. Şu an için, Windows'da hemen hemen her oyuna erişebilirken, insanlar neden steam machine'i tercih etmeli orası da merak konusu. Takipdeyim.
Steam Machine'ler çıktıktan sonra Linux'a destek daha da artacaktır zaten. Valve Steam'i Linux'a getirdikten sonra bile bağımsız oyunların %90'ı Linux'a da gelmeye başladı. Bağımsız oyunların haricinde Metro: Last Light, FM 2014 gibi oyunlar da var tabi. EA falan ne yapar bilmiyorum fakat Steamworks destekleyen oyunların çoğu Linux'a gelir diye düşünüyorum. Kaldı ki Blizzard, Ubisoft ve EA dışında çıkan PC oyunlarının çoğu Steamworks destekli olmaya başladı zaten. Bu arada Steamworks destekleyen oyunlar = dışarıdan aldığınız oyunların keylerini Steam'e kayıt ettiğiniz, her şeyini Steam üzerinden sağlayan oyunlar.

MantarTheGreat

5.1.2014 14:32:18

+2
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Hesabımda ki oyunların çöpe gitmeyeceğini bilmek güzel. Lakin şu stream olayını da kendi adıma geçiniz demek istiyorum. Hem bir ton parayı steam machine'e vereceğim hem de destekli olmayan oyunlar için bir pc daha toplayacağım! O özellik sadece zenginleri ilgilendiriyor kanımca. Yüksek donanım istemeyen çoğu oyunda sanırım linux'e çıkıyor zaten. Bu yüzden eğer Valve steam machine'e geçmemizi istiyorsa, çıkacak çoğu oyunu linux'e de çıkmasını sağlaması lazım. Kaldı ki origin ve uplay oyunlarının geleceği de çok önemli. Bir fifa, bir battlefield oyunları linux'da olmadığı sürece ne kadar tercih edilirler, büyük bir soru işareti. Sanırım steam machine çıktığında almak için çok erken olacak. Oyunların yaygınlaşmasını beklemek daha mantıklı gibi. Şu an için, Windows'da hemen hemen her oyuna erişebilirken, insanlar neden steam machine'i tercih etmeli orası da merak konusu. Takipdeyim.

Quirah

5.1.2014 14:25:05

+1
quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9 Şimdi benim merak ettiğim bir husus var. Kütüphanemde ki oyunlarımın linux versiyonu var ise ben ona herhangi bir ücret ödemeden erişebilecek miyim? Bir de hangi oyunların linux sürümlerini olduğunu nereden/nasıl öğrenebilirim?
SteamPlay desteği olan her oyunu şu an bile aynı hesaptan hem Linux, hem Windows, hem Mac'de oynayabiliyorsunuz. Linux destekli oyunlar: http://store.steampowered.com/browse/linux/ Bu arada, ilerleyen dönemde stream yoluyla Linux desteklemeyen oyunları da direkt olarak Steam OS'ten oynayabileceksiniz. Betada şu an sanırım stream servisi.

MantarTheGreat

5.1.2014 14:16:01

0
Şimdi benim merak ettiğim bir husus var. Kütüphanemde ki oyunlarımın linux versiyonu var ise ben ona herhangi bir ücret ödemeden erişebilecek miyim? Bir de hangi oyunların linux sürümlerini olduğunu nereden/nasıl öğrenebilirim?

KortX

5.1.2014 13:51:55

0
Ben en çok kolları merak ediyorum. Eminim ki sistemler bizim ülkede pahalı olacaktır.

ankara

5.1.2014 12:08:02

+3
Heyecanla bekliyoruz
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız