Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Valve, SteamOS İşletim Sistemini Duyurdu!


    Windows 8'in çıkışından önce PC cephesinde bazı çatırdamaları duymuştuk. Hatta Valve başkanı Gabe Newell, Windows 8'i "PC oyunculuğunun felaketi" olarak tanımlamıştı. Microsoft'un yeni işletim sisteminden sonra Linux'a daha fazla önem göstermeye başlayan Valve, Linux tabanlı işletim sistemi SteamOS'i duyurdu!
 
    Daha önce haberi verilen oturma odasına geçiş duyurularının ilk parçası olan SteamOS, TV oyunculuğu için tasarlanmış tamamen ücretsiz bir işletim sistemi olacak. SteamOS işletim sisteminin yapısı, Linux'un mimarisiyle hazırlanacak. Valve tanıtım sayfasında "en iyi oyunların ve kullanıcılar tarafından oluşturulmuş içeriklerin" SteamOS'te yer alacağını belirtiyor.
 
    Performans açısından oyunlardaki grafiklerden, ses unsuruna kadar her türlü bölümde artış yaşatacak olan SteamOS, tamamen geliştirilmeye açık bir işletim sistemi olacak. SteamOS sadece Valve tarafından değil, bütün kullanıcılar tarafından geliştirilebilecek.
 
    Masaüstü PC oyuncuları için değil de, TV oyunculuğu adına tasarlanan SteamOS, Windows ve Mac'e çıkan bütün oyunları 'stream' yoluyla oynatabilecek. Yani yapımcı, oyununu SteamOS'e uyumlu hale getirmese de, WINE gibi aracılarla birlikte SteamOS'te o oyun oynanabilecek. Ayrıca SteamOS sadece oyun üzerine kurulu olmayacak. Valve'in yeni işletim sisteminde TV, film ve müzik servisleriyle anlaşmalı programlar da yer alacak.
 
    SteamOS'in tanıtım sayfasına buradan bakabilirsiniz. 3000'e yakın oyun yelpazesiyle çok yakında çıkacak olan SteamOS, Türkçe de sunulacak gibi duruyor. Zira Steam'i hali hazırda Türkçe kullanmaktayız.
 
Unutmayın, bir sonraki duyuru 2 gün sonra geliyor! Bu duyurudan sonra tamamen ücretsiz bir Source 2 motoru tam uyar gibi duruyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC valve steam steamos steambox tv steam os
The Last of Us'ın DLC Duyurusu Bu Hafta GTA V, İngiltere'de Bir Haftada 2.25 Milyon Sattı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Archspire

25.9.2013 17:21:04

0
Volvo disband

Babblebabble

25.9.2013 12:23:21

+2
quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt hl 3 çıkarmadan yıllar boyu reklamı üzerinden iyi kara kaldırdın valve. Zaten adam gibi oyun yaptığın yok varsa yoksa basit liseli kıvamında puzzle oyunları. (portal1-2) Kullanıcı dostu microsoft'u karşına alma derim.
Kullanıcı dostu mic... den sonrasını okumadım

Mütercim Bey

25.9.2013 12:05:48

0
Birinci bölümde, 2 tane yarım çemberin bir yuvarlak oluşturmuştu, bu çekirdek; yani SteamOS İkincisinde, bu çekirdeği çevreleyen köşeli parantezler var. Bunlar; SteamBox'a işaret. Üçünsündede de; 2 tane çekirdek toplamı gibi bir mana var. Ne demek oluyor çözemedim ama galiba, Source Engine 2 için. Oyun duyurusu falan beklemeyin. Valve önce motoru bir duyursun. Sonra oyunu da duyurur. [BENCE BÖYLE]

BSC Misafiri

25.9.2013 01:29:47

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Duyurulacak oyun Left 4 dead 3 beyler half life 3 ü beklemeyin bi süre daha sistem oturduktan bellirli bi miktar satıldıktan sonra paşalar gibi hl3 duyurulur.
Satma diye birşey yok SteamOS tamamen ücretsiz

nibbleArt

24.9.2013 21:33:11

+1
Şu adamlar yeni bir motorla half life 3 duyursalar yer yerinden oynayacak ama yapmıyorlar işte. Gösterip elletmemek böyle birşey olsa gerek :)

Meurglys

24.9.2013 20:40:12

0
Öl de ölelim gabe reyiz

DeepTheorem

24.9.2013 18:43:04

+1
Linux işletim sistemini kullanan arkadaşlar zaten bilir ne kadar hızlı ve güvenli olduğunu... Sadece eksiği vardı oda oyunlar. Linux'da Windows oyunlarını oynatmayı Cedega(Wine onların) firması denemişti. SteamOS, Directx 10 Üstünü Linux'a getirecekse ben Windows'da oyun oynamam.

dgo_cr7

24.9.2013 13:58:00

+4
müthiş fikir... sadece oyun için bir işletim sistemi... muazzam... konsollarla pc arasında ki optimizasyon farkı kapanır... windowsun dandik optimizasyonuna harcadığımız sistem kaynağı da azalır... inşallah windowsun sonu olur bu... pc kullanıcılarını hiçe sayıp bir işletim sistemi geliştirdiler, mobil taraf da ellerinde patladı... görür dandik işletim sistemlerini 400 liraya satmayı..

BSC Misafiri

24.9.2013 12:18:38

0
PC'ye de gelsin troll Windows'tan bıktık.

Gabriel TR

24.9.2013 11:09:50

-1
Steam i cok severim 100 un ustunde oyunum var ama bu os steamos degil STREAM OS olmasın

BSC Misafiri

24.9.2013 08:33:32

-1
Duyurulacak oyun Left 4 dead 3 beyler half life 3 ü beklemeyin bi süre daha sistem oturduktan bellirli bi miktar satıldıktan sonra paşalar gibi hl3 duyurulur.

xLordRealx

24.9.2013 08:31:47

-1
HL3 yalan oldu desenize

BSC Misafiri

24.9.2013 07:18:13

0
eğer görüntü TV de göstermeye.calisiyorlarsa HDMI v2.0 In ne geregi kaldi aciklayin lutfen Nasil bisey bu steamos

R.Romanoviç

24.9.2013 05:40:29

+4
Yeminlen benim aklima gelmisti sonunda windowsun sacma sapan optimize sorunlarindan gereksiz hatalarindan kurtulacaz gibi tabi valve bu iste ciddi ise

Barxxx

24.9.2013 02:52:22

+2
quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt hl 3 çıkarmadan yıllar boyu reklamı üzerinden iyi kara kaldırdın valve. Zaten adam gibi oyun yaptığın yok varsa yoksa basit liseli kıvamında puzzle oyunları. (portal1-2)

Kullanıcı dostu microsoft'u karşına alma derim.
Yahu liseli oyunu diyince l4d e falan giydircen sandım portal dedin ya ayıp be kardeşim portal 2 ye sen bebe oyunu diyosan sen oyun oynama ya sadece zorluğundan doalyı demiyorum senaryosu ve sunumu için de diyorumki portal 2 yapılmış en iyi oyunlardandır. Ayrıyetten HL3 ü çıkarmayıp bekleyerek mi yoksa 3 sene önce çıkarıp şimdi ye 50 tane dlc çıkararak mı daha çok kazanırlardı mevzu para adamlar için para olsaydı HL3 kırk kere çıkardı şimdiye.

wildlove

24.9.2013 01:13:41

-3
quote:

Orijinalden alıntı: Angelz Valve sen bunlarla uğraşacağına half life 3 yapsana.
sapına kadar haklısın. f2p ile team fortress'ı mahvetti, skinlerle cs go'yu mahvetti, l4d üzerine l4d2 gibi gereksizlik abidesini piyasaya sürdü ama hala hl3'ten bir haber yok. bu tf2/csgo key olayı ise ibretlik, topluluğun yahudi yüzünü ortaya çıkarır nitelikte, eski usül oyun takaslayan da bulunmuyor artık bunların sayesinde..

r0ket

24.9.2013 01:06:04

+1
quote:

Orijinalden alıntı: fujhen
alıntı:

Orijinalden alıntı: aydemir__black

Linux ticari amaçlara alet edilmesini hiç sevmiyorum. Bu durum Linuxa oyunların gelmesini dahada yavaşlatacak. Geliştirici nasıl olsa Windows ve Mac için geliştireyim illada Linux da oyun oynanmak isteniyorsa SteamOS kursun düşüncesi sergileyecek. Bu durumdan insanlara gerçekten iyi bir şey sunmayı amaç edinmiş Linux dağıtımları ve onları kullanan kullanıcılar kötü etkilenecek. Günümüzde GNU maddelerini güncellenmeye ihtiyacı var. Ticari odaklı firmalar tarafından kötüye kullanılmaya başlandı (Valve, Google) Gabe Newell kendisini bu kadar kasmasının sebebi Windows 8 ile hayatımıza giren Market. Şayet market gelişir ve büyük oyunlar Markete gelmeye başlarsa Steam için zor günler başlar. Bunu fark ettiği için önlem almaya çalışıyor. Gabe Newell asla sözünün eri olmadı. Böyle bir insanın Linux kaynaklarını kullanıp Ticari odaklı ürün çıkarmasını hiç hoş bir durum değil.


Yahu Steam OS Linux tabanli derken Android gibi bir sey degil bu. Bildigin Ubuntu gibi Linux Mint gibi Linux dagitimi. Sadece masaustu ortami kendilerine ozel olacak.

Adam ayrica oturdu acik kaynak kodlu ekran karti suruculerinin gelismesine bizzat katikida bulundu. Yani bundan diger Linux dagitimlari da yararlanacak. Steam OS de calisan sey zaten herhangi bir Linux dagitiminda da calisacak. Bence gayet guzel.
akıl fikir olsa zaten öyle çıldırmış gibi şeyler yazmaz.

fujhen

24.9.2013 00:54:35

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam İyide oturma odasındaki TV'sine kim PC bağlıyor ki ? Oyun PC'leri çok büyük, kaba oluyor.
Bu isletim sisteminin en guzel olayi da bu. Oyunlari ustunde calistirmak yerine stream edebileceksin. Dedigin gibi kimse oyun PCsini salona koymak istemiyor; ama bir NBA oynamak istediginde TVde oynamak istiyor. Bu isletim sistemini gidip ufak bir htpc'ye kuracagiz. O da salonda duracak. Istedigimiz oyunlari ag uzerinden stream edip TVde gamepad ile oynayacagiz, istediklerimizde monitorde klavye mouse ile asil bilgisayarimizda oynayacagiz. Herkes o ya da bu amacla bir bilgisayar aliyor. Bir ekran karti bir ucuz htpc al, yine harcanan para ps4 almaktan ucuz ve oyunlar da daha ucuz, bedava modlar, PCnin sagladigi esneklik... Bence cok onemli bir olay. Ha sunu da soyleyeyim benim oyun bilgisayarim mini itx ve oldukca kucuk. Salonda hic siritmaz ve oldukca da sik durur. Yani aslinda her oyun bilgisayari buyuk olacak diye bir sey yok.

fujhen

24.9.2013 00:46:46

+3
quote:

Orijinalden alıntı: aydemir__black Linux ticari amaçlara alet edilmesini hiç sevmiyorum. Bu durum Linuxa oyunların gelmesini dahada yavaşlatacak. Geliştirici nasıl olsa Windows ve Mac için geliştireyim illada Linux da oyun oynanmak isteniyorsa SteamOS kursun düşüncesi sergileyecek. Bu durumdan insanlara gerçekten iyi bir şey sunmayı amaç edinmiş Linux dağıtımları ve onları kullanan kullanıcılar kötü etkilenecek. Günümüzde GNU maddelerini güncellenmeye ihtiyacı var. Ticari odaklı firmalar tarafından kötüye kullanılmaya başlandı (Valve, Google) Gabe Newell kendisini bu kadar kasmasının sebebi Windows 8 ile hayatımıza giren Market. Şayet market gelişir ve büyük oyunlar Markete gelmeye başlarsa Steam için zor günler başlar. Bunu fark ettiği için önlem almaya çalışıyor. Gabe Newell asla sözünün eri olmadı. Böyle bir insanın Linux kaynaklarını kullanıp Ticari odaklı ürün çıkarmasını hiç hoş bir durum değil.
Yahu Steam OS Linux tabanli derken Android gibi bir sey degil bu. Bildigin Ubuntu gibi Linux Mint gibi Linux dagitimi. Sadece masaustu ortami kendilerine ozel olacak. Adam ayrica oturdu acik kaynak kodlu ekran karti suruculerinin gelismesine bizzat katikida bulundu. Yani bundan diger Linux dagitimlari da yararlanacak. Steam OS de calisan sey zaten herhangi bir Linux dagitiminda da calisacak. Bence gayet guzel.

BSC Misafiri

23.9.2013 23:54:30

-4
başarılı olması zor. Windows var iken çok zor. birde yeni nesil Xbox zaten bu söylediklerinin daha gelişmişini sunar iken bile eleştiri alıyor, apple tv felanda var. birde saçma android sistemi var:) tv alıcısını bile android yapan firmalar var. bu kadar güçlü alternatif var iken zor yani.

BSC Misafiri

23.9.2013 23:54:12

+2
half life 3 duyurusu saçma, onu beklemeyin hiç olsa bile farklı bir duyuru olurdy zira adamlar livingroom diyor tutup half life 3 de açıklamak çok olası değil

BSC Misafiri

23.9.2013 23:54:03

0
DEVRİM..!!! Bence devrim olacak sonuçta yeni bir OS haberi ve arkasında da Valve var yani sadece cebini düşünen diğer firmalardan değil, o yüzden gelişim ve yenilikler konusunda hiç şüphem yok.

Veyron720

23.9.2013 23:30:59

0
DEVRİM..!!!

KortX

23.9.2013 23:11:26

+1
quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt hl 3 çıkarmadan yıllar boyu reklamı üzerinden iyi kara kaldırdın valve. Zaten adam gibi oyun yaptığın yok varsa yoksa basit liseli kıvamında puzzle oyunları. (portal1-2)

Kullanıcı dostu microsoft'u karşına alma derim.
Kullanıcı dostu microsoft mu? MS sana para mı veriyor :D

EnergyHill

23.9.2013 23:02:45

+3
inşallah biz oyuncular için hayırlısı olur diyorum ve bekliyorum

BSC Misafiri

23.9.2013 22:57:53

-5
Steam Os konsollarla yarışmaya çalışacak ama burdaki problem şu sen ne kadar iyi bir işletim sistemi yapsanda o her pc de düzgün çalışmayacak bu kesin sebebi belli sony ve microsoft tek tip donanım ve işletim sistemleri ile stabilteyi yakalıyorlar konsolda ki doğrusu bu sen her pcye açık sistem kurdurursan üst seviye donanımı olan pclerde sorun çıkmaz ama geri kalan pcler çok sıkıntı çeker.En basit örnek windows arkadaşlar çok fazla örnek aramaya gerek yok windows her pcde stabil çalışmadığına göre buda aynı olacakki.Her ne kadar oyunları ve oyun motoruyla ün yapmış valve de olsa işletim sistemi yapmak oyun motoru yapmaya benzemiyor kusura bakmasınlar çok oyuncuyu sıkıntıya sokabilir bu sistem.Diğer iki haberide ben söyleyeyim.Benim tahminim 2. duyuru steam box olacak steam os un çalışacağı örnek donanım 3. duyuruda Half life 3 Burda valve diyecekki bak ben steam box çıkardım bunu al Half life 3 bundle diyede ilk satış kampanyası yapacak bakalım nasıl sonuçlanacak

BSC Misafiri

23.9.2013 22:57:39

0
umarım diğer iki sunulacak olan gösterim yüzde yüz pc ile alakalı olur

Fatih54102

23.9.2013 22:10:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: 2K @Fatih54102 Ne kadar doğru bilmiyorum ama paylaştığın resim için internette fake diyorlar bu arada 'The Steam Universe is Expanding' yazıyor bunun HF3 ile bir alakası yok direk Steam için olan yenilikleri gösterecekler.
oyle ama sonucta komplo teorileri gibi bir sey yani bu yanlis olsa baska bir sey kanit olabiliyor. Atma sebebim zaten heyecan yapmak icin :D

2K

23.9.2013 22:06:50

+1
@Fatih54102 Ne kadar doğru bilmiyorum ama paylaştığın resim için internette fake diyorlar bu arada 'The Steam Universe is Expanding' yazıyor bunun HF3 ile bir alakası yok direk Steam için olan yenilikleri gösterecekler.

sangokudbgt

23.9.2013 22:05:12

-9
hl 3 çıkarmadan yıllar boyu reklamı üzerinden iyi kara kaldırdın valve. Zaten adam gibi oyun yaptığın yok varsa yoksa basit liseli kıvamında puzzle oyunları. (portal1-2) Kullanıcı dostu microsoft'u karşına alma derim.

MrFlox96

23.9.2013 22:05:00

+4
Umarım sadece televizyon da oyun oynatmayı hedeflemezler. Windows tekelinden kurtulmak istiyorum.

EzoBride

23.9.2013 21:56:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: iamburak Valve tekrardan gündeme gelecek gibi duruyor. İyi düşünülmüş bir sistem ayrıca Türkçe dil seçeneğinin olması ve ücretsiz olması da ayrı bir güzellik. Steam Box dedikleri bu mu oluyor? Çünkü işletim sistemi tanıtılmış konsol değil. İkisi ayrı şeyler mi?
farklı şeyler diye düşünüyorum

Lwd

23.9.2013 21:54:46

0

MiyopBey

23.9.2013 21:47:40

0
quote:

Orijinalden alıntı: LaNeT02

zaten bağlamicaksın bunu internet bağlantısı üzerinden yyapacaksın bilgisaayrın başka odada olacak sen de salonda ama onun grafik kalitesini kullanarak salonda oyununu oyniyabileceksin
Yani odama gidip PC'yi açıp oturma odasına dönüp oyunumu oynayacağım ve kapatırkende aynısını yapacağım ? Çok daha iyi.

Ravenholme

23.9.2013 21:43:13

-3
3 tane şey tanıtacaklar... 3 tane... 3... Half Life 3 confirmed

arifbalyemez

23.9.2013 21:39:15

0
2 si 1 için tam bir beyin fırtınası olacak :)

CopyAndMony

23.9.2013 21:38:27

-3
Steam Box Herseyi icine gömülü oldugu icin pc ile kiyaslanamaz yinede, diye düsünüyorum. haberde oyunlari stream etme diyor yani inernet ile "Cloud Gaming",Dijital idi simdi tamamen oyunlar Sanal´a dönüsecekmi oluyor bu ?. Pek sevilecek bir yani yok acik kaynakli olmasi birde yinede korsan ben geliyorum diyor resmen cihaz, ( cloud gaming disinda )

iamburak

23.9.2013 21:29:53

0
Valve tekrardan gündeme gelecek gibi duruyor. İyi düşünülmüş bir sistem ayrıca Türkçe dil seçeneğinin olması ve ücretsiz olması da ayrı bir güzellik. Steam Box dedikleri bu mu oluyor? Çünkü işletim sistemi tanıtılmış konsol değil. İkisi ayrı şeyler mi?

Rogue Agent

23.9.2013 21:28:56

0
valve paçaları sıvadı geliyor

M1A2Abrams

23.9.2013 21:19:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102 Güzel haberler var: Daha bunun gibi birçok teori var isteyen varsa atacağım.
ahahaha süper diğerleri için link atabilirsen sevinirim

aykut291

23.9.2013 21:17:29

+2
Eğer Windowsun yapabildiği bütün işleri yapabilirse Windows derhal Pc dan kaldırır birdaha da kullanmam. Windows tekelin de kurtar bizi Valve!

Bowser Zeki

23.9.2013 21:16:03

+1
HL3 bekleyen bi benmiydim bu duyuruda :( acaba

r0ket

23.9.2013 21:10:55

-2
quote:

Orijinalden alıntı: aydemir__black Linux ticari amaçlara alet edilmesini hiç sevmiyorum. Bu durum Linuxa oyunların gelmesini dahada yavaşlatacak. Geliştirici nasıl olsa Windows ve Mac için geliştireyim illada Linux da oyun oynanmak isteniyorsa SteamOS kursun düşüncesi sergileyecek. Bu durumdan insanlara gerçekten iyi bir şey sunmayı amaç edinmiş Linux dağıtımları ve onları kullanan kullanıcılar kötü etkilenecek. Günümüzde GNU maddelerini güncellenmeye ihtiyacı var. Ticari odaklı firmalar tarafından kötüye kullanılmaya başlandı (Valve, Google) Gabe Newell kendisini bu kadar kasmasının sebebi Windows 8 ile hayatımıza giren Market. Şayet market gelişir ve büyük oyunlar Markete gelmeye başlarsa Steam için zor günler başlar. Bunu fark ettiği için önlem almaya çalışıyor. Gabe Newell asla sözünün eri olmadı. Böyle bir insanın Linux kaynaklarını kullanıp Ticari odaklı ürün çıkarmasını hiç hoş bir durum değil.
tek kelime: saçmalık 11 eylül saldırılarını teröristler yaptı demek ne kadar gerçekse bu da o kadar gerçek bir komplo teorisi.

Lopexia

23.9.2013 21:10:06

0
Bu başlıkta gördüğüm en saçma mesaj. Yukarıdaki "Half Life 3 yapsınlar"dan bile beter yani. Linux tabanlı sistemlerini yalnızca bir araç olarak kullanacaklar. Windows 8 marketiymiş... Ne marketi?

Quirah

23.9.2013 21:04:08

0
quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you Ben bu olayın mantığını anlamadım biri açıklayabilir mi? Bu işletim sistemiyle kendi bilgisayarımız üzerindeki görüntüyü mü TV mize vereceğiz?
TV zorunlu değil aslında. Ama TV odaklı yapılmış bir işletim sistemi.

Guest-EE6EF2C69

23.9.2013 21:03:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you Ben bu olayın mantığını anlamadım biri açıklayabilir mi? Bu işletim sistemiyle kendi bilgisayarımız üzerindeki görüntüyü mü TV mize vereceğiz?
evet.

eyes-on-you

23.9.2013 21:02:06

0
Ben bu olayın mantığını anlamadım biri açıklayabilir mi? Bu işletim sistemiyle kendi bilgisayarımız üzerindeki görüntüyü mü TV mize vereceğiz?

BlackBeasT

23.9.2013 21:01:41

+6
Steam ne zaman Win 8 içinde kendi mağazası ile geldi Steam hemen Steambox için işe koyuldu, isteseydi daha önce steambox hazırladı lakin MS taşra çakalığı yapıyor hem işletim sistemini yüksek fiyattan satacak hemde kendi içinde mağazasından oyun ve uygulama satıyor. windows işletim sistemi üzerinde çalışan steame rakip olamaz ama ilerleyen zamanda Steamin müşterilerini çalabilir. Yılanın başını küçüken ezeceksin deyimi cuk diye oturuyor burda... SteamOs ilede oyun yapımcıları Linuxe desteği vermek zorunda kalacak Bugun PC topluyorsak oyun amaçlı kasaların içini dolduruyoruz. Windowsuda bu amaçla kullanıyoruz, yakında dengeler değişicek gibi duruyor. MS kendi eli ile kendi canavarını yarattı, Konsol kısmıda PS4 , PC kısmında SteamBox, MS'da 3sum çekmezseler iyi...

BSC Misafiri

23.9.2013 21:01:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: aydemir__black Linux ticari amaçlara alet edilmesini hiç sevmiyorum. Bu durum Linuxa oyunların gelmesini dahada yavaşlatacak. Geliştirici nasıl olsa Windows ve Mac için geliştireyim illada Linux da oyun oynanmak isteniyorsa SteamOS kursun düşüncesi sergileyecek. Bu durumdan insanlara gerçekten iyi bir şey sunmayı amaç edinmiş Linux dağıtımları ve onları kullanan kullanıcılar kötü etkilenecek. Günümüzde GNU maddelerini güncellenmeye ihtiyacı var. Ticari odaklı firmalar tarafından kötüye kullanılmaya başlandı (Valve, Google) Gabe Newell kendisini bu kadar kasmasının sebebi Windows 8 ile hayatımıza giren Market. Şayet market gelişir ve büyük oyunlar Markete gelmeye başlarsa Steam için zor günler başlar. Bunu fark ettiği için önlem almaya çalışıyor. Gabe Newell asla sözünün eri olmadı. Böyle bir insanın Linux kaynaklarını kullanıp Ticari odaklı ürün çıkarmasını hiç hoş bir durum değil.
Valla keske dusuncelerinde hakli olmasan ama adamin derdi az cok belli ve bunu Linux kullanarak yapmasi bence de oldukca rahatsiz edici bir durum.

aydemir__black

23.9.2013 20:52:55

-2
Linux ticari amaçlara alet edilmesini hiç sevmiyorum. Bu durum Linuxa oyunların gelmesini dahada yavaşlatacak. Geliştirici nasıl olsa Windows ve Mac için geliştireyim illada Linux da oyun oynanmak isteniyorsa SteamOS kursun düşüncesi sergileyecek. Bu durumdan insanlara gerçekten iyi bir şey sunmayı amaç edinmiş Linux dağıtımları ve onları kullanan kullanıcılar kötü etkilenecek. Günümüzde GNU maddelerini güncellenmeye ihtiyacı var. Ticari odaklı firmalar tarafından kötüye kullanılmaya başlandı (Valve, Google) Gabe Newell kendisini bu kadar kasmasının sebebi Windows 8 ile hayatımıza giren Market. Şayet market gelişir ve büyük oyunlar Markete gelmeye başlarsa Steam için zor günler başlar. Bunu fark ettiği için önlem almaya çalışıyor. Gabe Newell asla sözünün eri olmadı. Böyle bir insanın Linux kaynaklarını kullanıp Ticari odaklı ürün çıkarmasını hiç hoş bir durum değil.

Lopexia

23.9.2013 20:48:09

-1
quote:

Orijinalden alıntı: _Kutup_Ayısı_ Pc için windowsun yanına ikinci bir işletim sistemi olarak kurulabilirse windowsun yüzüne bakmam
Kendi ön-yüklecisi ile geleceğinden, evet %90 kurabileceksiniz. Başlangıçta seçeceksiniz aynı Linux dağıtımları gibi değişen bir şey yok.

BSC Misafiri

23.9.2013 20:36:45

0
2 gün sonra da steambox duyurusu gerçekleşecek ve direk içinde OS ile yüklü gelecek

LaNeT02

23.9.2013 20:36:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam İyide oturma odasındaki TV'sine kim PC bağlıyor ki ? Oyun PC'leri çok büyük, kaba oluyor.
zaten bağlamicaksın bunu internet bağlantısı üzerinden yyapacaksın bilgisaayrın başka odada olacak sen de salonda ama onun grafik kalitesini kullanarak salonda oyununu oyniyabileceksin

Fatih54102

23.9.2013 20:35:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam İyide oturma odasındaki TV'sine kim PC bağlıyor ki ? Oyun PC'leri çok büyük, kaba oluyor.
ikinci duyuru steambox olacak ve çok küçük boyutlarda olacak. Playstation&Xbox killer geliyor ve sağlam gelecek .

LaNeT02

23.9.2013 20:33:46

+1
windows 8 deki metro sistemi ve windows phone dan sonra zaten şirketin beli doğrulmaz steamos varken bilgisayarımdaki eskimeye başlayan windows 7 işletim sistemini silerim anında

Fatih54102

23.9.2013 20:33:11

+2
Güzel haberler var: Daha bunun gibi birçok teori var isteyen varsa atacağım.

_Kutup_Ayısı_

23.9.2013 20:30:55

+4
Pc için windowsun yanına ikinci bir işletim sistemi olarak kurulabilirse windowsun yüzüne bakmam

MiyopBey

23.9.2013 20:29:17

-2
İyide oturma odasındaki TV'sine kim PC bağlıyor ki ? Oyun PC'leri çok büyük, kaba oluyor.

BSC Misafiri

23.9.2013 20:26:37

0
nasıl yani windows 7 varken yükleyebilirmiyiz

Quirah

23.9.2013 20:23:34

+1
quote:

Orijinalden alıntı: 2K İngilizcesi olmayan arkadaşlar için keşke verilen bilgileri komple Türkçe'ye çevirseydiniz yukarıda yazdıklarınızdan daha pek çok bilgi var. Steam bildiğiniz gibi uzun süredir oturma odalarına girmeye çalışıyordu ve bunun için en mantıklı yolun TV'ler için kendi ücretsiz işletim sistemini getirmek olduğuna karar vermiş. SteamOS ile daha iyi grafikler ve daha az gecikme sürelerine sahip olacakmışız. Early Access'ın daha gelişmiş bir versiyonu ile oyun yapımcıları ile direkt olarak iletişim kurabilecekmişiz. PC ve Mac'de oynadığınız oyunlar TV'nize Stream edilecek. Müzik , film özellikleri geliyor. Yayınlanan ufak resimlerden anladığım kadarıyla Xbox One'ın tanıttığı gibi film , müzik ve oyun içiçe bir işletim sistemi olacak TV'leri başka bir boyuta geçirecek.
Habere ekleme yaptım biraz. Yine de eksik olan bir yer varsa uyarırsanız sevinirim. Sadece Steam'le ilgili genel bilgileri eklemedim habere.

Guest-EE6EF2C69

23.9.2013 20:21:06

-2
yani ben bilgisayarıma steamos kurup Windows ve mac için çıkmış oyunlarımı oynayacağım ?

Angelz

23.9.2013 20:20:31

-7
Valve sen bunlarla uğraşacağına half life 3 yapsana.

ArcosS3

23.9.2013 20:16:12

-5
Bunu Pc'ye yükle, GTA 5 çıksın SteamOS'a yeni nesil konsol alan çıkarsa şaşırırım.

2K

23.9.2013 20:14:49

+2
İngilizcesi olmayan arkadaşlar için keşke verilen bilgileri komple Türkçe'ye çevirseydiniz yukarıda yazdıklarınızdan daha pek çok bilgi var. Steam bildiğiniz gibi uzun süredir oturma odalarına girmeye çalışıyordu ve bunun için en mantıklı yolun TV'ler için kendi ücretsiz işletim sistemini getirmek olduğuna karar vermiş. SteamOS ile daha iyi grafikler ve daha az gecikme sürelerine sahip olacakmışız. Early Access'ın daha gelişmiş bir versiyonu ile oyun yapımcıları ile direkt olarak iletişim kurabilecekmişiz. PC ve Mac'de oynadığınız oyunlar TV'nize Stream edilecek. Müzik , film özellikleri geliyor. Yayınlanan ufak resimlerden anladığım kadarıyla Xbox One'ın tanıttığı gibi film , müzik ve oyun içiçe bir işletim sistemi olacak TV'leri başka bir boyuta geçirecek.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız