Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkiye Profesyonel eSpor Ligine Kavuştu

 
    Riot Games, gnçtrkcll ve Coca-Cola Zero işbirliğiyle Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi olan “League of Legends Şampiyonluk Ligi” başladı. Sezon boyunca Türkiye’nin önde gelen profesyonel eSpor takımlarının çekişmeli mücadelelerine sahne olacak ligde, Ağustos’ta gerçekleştirilecek muhteşem finalle şampiyonluk kupası sahibini bulacak.

   Türkiye’de eSpor kavramının en büyük destekçisi Riot Games Türkiye, gnçtrkcll ve Coca-Cola Zero işbirliğiyle Türkiye’nin ilk profesyonel eSpor ligi olan ‘League of Legends Şampiyonluk Ligi’nin başladığını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

    Dünyada milyonlara hitap eden eSpor heyecanını Türkiye’ye taşıyan Şampiyonluk Ligi, sezon boyunca profesyonel takımların çekişmeli mücadelesine sahne olacak. İnternet üzerinden canlı yayınlanacak Lig boyunca gerçekleştirilecek müsabakalar sonucunda final mücadelesine hak kazanan takımlar, Ağustos’ta gerçekleştirilecek muhteşem finalde Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edecek. Şampiyon takım ise uluslararası arenada Türkiye’yi temsil edecek.

Beşiktaş, eSpor liginde mücadele edecek dünyadaki ilk spor kulübü oldu

    Türkiye’nin ilk ‘Profesyonel eSpor Ligi’ni hayata geçirmenin eSpor’u desteklemek adına ortaya koydukları çabalar için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Riot Games Türkiye eSpor Yöneticisi Bora Koçyiğit, şunları söyledi: “Riot Games olarak Türkiye’de eSpor kavramını daha geniş kitlelerle buluşturmak ve yaygınlaştırmak için büyük çaba gösteriyoruz. Bu çabalarımız neticesinde dünyada bir ilk gerçekleşti ve Beşiktaş profesyonel eSpor ligine dahil oldu. Bunun bir benzeri daha yok.”

“Geçtiğimiz yıl 10 binden fazla kişinin katılımıyla Ülker Sports Arena’da gerçekleştirdiğimiz League of Legends Türkiye Finali’nden lider ayrılan takımın Dünya Şampiyonası’nda bölge elemelerine kadar yükselmesi bizim için büyük bir adımdı. Bu yıl gnçtrkcll ve Coca-Cola Zero işbirliğiyle bu vizyonumuzu bir adım daha ileri taşıdık ve Türkiye’nin ilk Profesyonel eSpor Ligi olan Şampiyonluk Ligi’ni hayata geçirdik.”

Türkiye’de Lisanslı eSporcu Sayısı 3 Bine Yaklaştı

    Tüm dünyada kısa sürede büyük hayran kitlelerine ulaşan eSpor, ülkemizde de büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Türkiye’de eSpor adına 7 bin 757 kayıtlı takım, 42 bin 664 takıma kayıtlı oyuncu ve 2 bin 560 lisanslı sporcu yer alıyor. Riot Games eSporun gelişmesi için 2014 yılı içerisinde 700’den fazla turnuva gerçekleştirdi.

Şampiyonluk Ligi Her Hafta Canlı Yayınlanacak

   Şampiyonluk Ligi’nde 8 profesyonel takım sabit fikstür çerçevesinde her hafta sonu karşı karşıya gelecek. Riot Games Türkiye ofisindeki özel odalarda yapılacak maçlarda takımlar ligde üst sıralarda yer almaya çalışacak. Tüm karşılaşmalar Riot Games Türkiye’nin kendi stüdyosu ve resmi Twitch kanalı üzerinden yorumcuların anlatımıyla canlı olarak yayınlanacak. Her hafta sonu 10 binlerce hayranın internet yayınını izlemesi bekleniyor.
 
Basın Bülteni

Bu haberin bağlantısı
URL
league of legends riot games pc rts mmo
Bound by Flame Yapımcısı Yeni Bir RPG Oyunu Duyurdu Neverwinter: Elemental Evil Geliyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

21.1.2015 20:41:36

0
Profesyonel Satranç ve Go oyunculuğu var mı? Var. Profesyonel futbol oyunculuğu var mı? Var. Bunlar oyun mu? Oyun. Top çizgiyi geçince topluma ne katkı sağlıyorsun? Hiçbir şey. Motor sporları diye bir şey varsa veya boks bir spor ise insanlığın bilgisayarla olan mücadelesi de pekala spor olabilir.

mehmet4428

21.1.2015 20:28:33

-1
Buna spor denilmesi biraz saçma, e-spor demeyinde başka bir şey deyin asıl ben buna kıl oluyorum. Yoksa ne yaparsa yapsınlar ama buna spor demeyin. :D En nefret ettiğim oyunların başına LOL geliyor, bu oyunu nasıl oynuyorlar anlamıyorum, gidip BF veya CS oynasınlar daha iyi.

lostrock

21.1.2015 20:19:25

-1
sapkınlık derecesine gidio bu iş gerizekalı nesiller gelebilir ,uyuşturucu gibi çocukları tehdit ettiğini düşünüyorum bilgisayar başında saçma bi oyunda kasmaya çalışan ,öğrenmeyen,çalışmayan bir nesil görüyorum

BSC Misafiri

21.1.2015 18:39:56

0
yahu şuna e-spor diyip durmayın hakikaten çok komik duruyor :)

Dovahkiin

21.1.2015 18:10:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: Scritous Duy Valve duy! Community ye el uzat!
Aynen, marketing marketing nereye kadar!! VOLVOOO

RedTurkei

21.1.2015 17:49:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri İşsizlik bile profesyonel oldu be helal olsun
Böyle saçma yarumlarıda insanı kırize sokar. Boş işler mantığı o zaman sade yiyip ,içip sı.ç.lım. arada sex düz mantıkla bunlardan başka herşey boş iş yaşamayın dünya zaten zıç..mk için yaratıldı

RedTurkei

21.1.2015 17:45:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: Zarbo257 Oyun dünyası zaten kıçı kırık fakir oyunu LOL den ibaret dimi.E-spor diyince akla niye birtek LoL gibi saçma sapan gereksiz bi oyun geliyor anlamıyorum.
Beğendim adam haklı..

CrystalChamp

21.1.2015 17:42:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri İşsizlik bile profesyonel oldu be helal olsun
Aynen moruk sanki fen, edebiyat, sanat, bilim, spor bunların suyu çıktıda, kendini ifade etme güçlüğü çeken, çoğunluğunu antisosyallerin oluşturduğu, gerçek anlamda üretmekten yoksun, 18 yaş altı nesle hitap eden yeni bir platform oluşturuldu. Tebrikler dünya ! Birçok dünya lideride bilgisayar oyunlarının el göz koordinasyonuna, zekaya olan katkısının farkında olmasına rağmen aşırı oyun oynamamak gerektiğini sık sık ifade ediyor. Atamızda olsa aynısını söylerdi. Şimdi ordan biri çıkmış olaya tamamen para açısından bakıp mühendisten doktordan fazla kazanıyor diyor. Bizim jalede doktordan fazla kazanıyor. En büyük saygıyı o mu hakediyor ? GG wp kreşendo uaa.. !? Beden ve ruh sağlığına hiçbir katkısı bulunmayan salak salak hareketler ya ! Oyun oynayın ama az oynayın az !!! Bunu meslek edinecek, günlerinizi saatlerinizi oyunlarla yitirecek kadar değil !!!

Zarbo257

21.1.2015 17:21:32

0
Oyun dünyası zaten kıçı kırık fakir oyunu LOL den ibaret dimi.E-spor diyince akla niye birtek LoL gibi saçma sapan gereksiz bi oyun geliyor anlamıyorum.

stun

21.1.2015 17:12:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri İşsizlik bile profesyonel oldu be helal olsun
yorumun çok saçma.. adam senin kazanacagın parayı 10 a katlayıp kazanıyor.. adam işsiz oluyor sonra.. hadi.. deli gibi para kazanmadan oyun oynarsın işsizlik.. aynı şu taylandda ölen işsiz gibi..

BSC Misafiri

21.1.2015 16:48:44

0
İşsizlere meşgale çıktı. Profesyönelliği bırak oyun oynamanın neresi spor anlamadım. Daha dün haberi yapıldı adam pc başında kalp krizi geçirdi öldü. Benim bildiğim spor insanı sağlığa sıhhate kavuşturur. Çok gencimiz telef olacak çook. Riot games'in türkcellin coca-colanın cebine para girecek.

mementopolis

21.1.2015 16:27:16

-1
E- spor neden LoL den ibaret ? . Türkiye'de f2p ilginin fazla olduğu bir yerde kaçınılmaz dı sanırım bu durum(çok para harçanan) . Yukardaki istatistik doğuru ise vay haline. Oyun anlamında Türkiye'den Farklı atılımlarda görsek keşke. Kaliteli oyun Stüdyoları falan ..neyse ...

BlackSwords

21.1.2015 15:54:54

0
Dünya nereye gidiyor?

BSC Misafiri

21.1.2015 14:55:58

+2
İşsizlik bile profesyonel oldu be helal olsun

Vyn

21.1.2015 14:35:54

0
3000 derken yaş sınırı yokki zaten 8+ yaşındaki bile olabilir :)))

CaBr2

21.1.2015 14:23:59

0
Oyun F2P olmasına rağmen firma baya çalışıyor. Nadir bir olay..

Catimen

21.1.2015 14:04:41

0
Güzel gelişme umarım sadece LOL ile sınırlı kalmaz.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
League of Legends
+ TAKİBE
AL
43 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız