Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Titan GPU'ları Yeni Nesilden 3 Kat Daha Güçlü


    Sony ve Microsoft'un daha önceki konsollarında boy gösteren fakat bu nesilde PS4 cephesinde yer almayan ve söylentilere yeni Xbox'u da desteklemeyecek olan Nvidia, bu nesilde yoğunluğunu ekran kartlarına vermiş durumda. Nvidia, GDC'de düzenlediği panelde yeni nesil ekran kartlarıyla yeni nesil konsolları karşılaştırdı.
 
    Panel sırasında performans karşılaştırması için bir slayt yayınlayan firmanın verdiği bilgilere göre Nvidia'nın yeni nesil GPU'ları GeForce Titan'lar, yeni nesil konsolların GPU'larından tam üç kat daha güçlü. Ayrıca aynı verilerde belirtilenlere göre PS4'ün GPU'su, yeni nesil Xbox konsolunun GPU'sundan daha üstün seviyede. 
 
Aşağıdan göz atabilirsiniz;
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC nvidia titan geforce titan ps4 xbox 720 xbox playstation
Blizzard D3'deki Auction House'u Kaldırmak İstiyor StarCraft 15 Yaşında!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

:::LOSTPLANET:::

6.4.2013 18:12:51

0
geçsin 3 kat fark değil 15 kat fark olsun isterse .Titanını da alırsın son seviye sistemini de yaparsın peki bu durum forza oynayamaya , uncharted, halo, gran turismo 5 , god of war , metal gear oynamaya engel teşkil eder mi ? hayır . anına da xboxını , playstationını , wiini koyarsın fena mı olur ? benchmark skorlarını yarıştıranlar veya pc-konsol savaşını bir üst seviyeye getirip artık oyun motorlarını dahi birbirleriyle yarıştırıp taraf tutanlar ... daha ne diyim size bilmiyorum ki . Ya hepinizde gerçekten konsol da var en iyi pc de var ,sadece ortamı gaza getirmek için yapıyorsunuz kafa buluyorsunuz ya da gerçekten problemleriniz var telefon dövüştürenleri , konsol dövüştürenleri anlamıyorum .

BSC Misafiri

2.4.2013 16:44:27

0
yani nvıdıa dıyor ki benim babam senin babanı döver..ulan 5 yaşında cocuklaın muhabbetine döndü bu iş..

BSC Misafiri

2.4.2013 15:18:56

-2
Nvidianın kuyruk acısı var ondan böyle telaş yapmış. Firmaları AMD kaptı parayı götürecek. şu an sistem toplamak enayiliktir. dx bilmemne çıkarırlar kartlar çöp olur. titan gibi rezil fiyatlı kartı yeryüzündeki hiçbir şirket kullanmaz. Yeni konsollar optimizasyon ile çok daha iyi işler çıkaracak, uzun ömürlü olacak.

TheBladeRunner

2.4.2013 14:16:19

0
BSC Misafiri 02.04.2013 10:54:08 bak guzel kardesim demekki fanboy degilmisimki "pc fanatikleri" diye bir kelime kullanmisim.PS4 soyle gucsuz soyle bi halt olmaz diyorsunuz yetkili agizlar cikip tam tersini soyluyor itiraz ediyorsunuz.Sen simdi bana diyorsun ki Sony konsoluna gucunu hic kullanamayacagi cok pahali bir bileseni koyup bos yere cihazin maliyetini arttirmis oylemi? Oyle olsun senin dedigin gibi olsun.

BSC Misafiri

2.4.2013 10:54:08

0
Evet doğru sen fanboy değilsin dimi ? Acaba bu dediğine sende inanıyormusun ? [Alıntı] TheBladeRunner vurmayin yaziktir BSC pc fanatiklerine.Olurmu hic adam salliyor ps4 de ki APU ve GPU 8gb ram i dolduracak kapasitede degiller.Buradaki tekniker bunu soyluyor oyun yapimcilarida kim oluyor.Simdi de kalkip bu oyunda ne grafik varki derler cunku soyleyecek baska bahaneleri yok veya baska teknik hesabi sallamasyonlara donerler.[alıntı]

TheBladeRunner

2.4.2013 09:48:47

0
@BSC Misafiri 02.04.2013 09:21:47 modlanmis bir HD 7870 e gucsuz diyorsan o da senin kendi bilecegin is. @BSC Misafiri 02.04.2013 09:02:14 fan boy falan oldugum yok fan boy sizlersiniz ki KZSF ile BF4 arasinda nesil farki var dersiniz. @BSC Misafiri 02.04.2013 09:02:14 bunlar masal degil gercek gercek uyan:Donanim uzmani bir adamin agzindan deokulen kelimeler ey arkadasim.Ayni kisi belli zamann araliklarinda uc farkli kisiym,is gibi mesaj atip akli sira insanlar bana karsiymis gibi gosterecek.Sen bu yollardan giderken biz geri geliyoduk.Primal Carnage da attigin son yazilara cevap atma geregi bile bulmadim bunuda belirteyim cunku degmez

BSC Misafiri

2.4.2013 09:21:47

0
TheBladeRunner Gddr5 nedir arkadaş ? İsterse gddr100000 olsun gpu güçsüz olduğu sürece hiç bi işe yaramaz gddr5

BSC Misafiri

2.4.2013 09:21:42

-1
allah aşkına thebladerunner gibi ağır fanboyları şu siteden uzaklaştırın sitenin seviyesini düşürüyorlar

BSC Misafiri

2.4.2013 09:02:14

-3
TheBladeRunner He he tamam masal anlat anca bize

TheBladeRunner

1.4.2013 22:03:04

+1
@Rivendell "So far there is not a direct way of purchasing a similarly designed system. There is not an 8 core APU for purchase. Most people are just running a quad core setup. Not to mention the PS4 has a second chip for background processes that helps take even more load off the APU. There is no memory available to purchase that provides the same speed as the PS4. Sure you might have 16 GB of DDR3 for your system and 3 GB of GDDR5 for your video, but it’s not the same as the PS4's unified 8 GB of GDDR5 clocked at 176 GB/s for system and video. Comparatively non-overclocked DDR3-1333 for PC’s transfer data at 10.7 GB/s. Also, unless you’ve built a completely new computer in the last 6 months, you’re probably not running a complete PCI Express 3.0 Setup. Meaning your MOBO, CPU, and GPU all have to be equipped with it. This means your bus speeds could be aiding in the bottlenecking of your system. Even still PCI 3.0 can’t compete with the bus speeds within an APU. I’m not saying that the PS4 is the end all be all machine, but it might be better equipped than it is given credit for. They also have a clear advantage of being able to write to the metal. There is no cumbersome OS or layers that a typical system has to work through. PC development also has to think about the least common factor when developing a title. It doesn’t make sense for a developer just to build a game for the 10%. Not everyone owns a GTX 680 and even comparably that is a card with 2GB of RAM at $500. That alone will probably be more than the price of Sony’s new console. To build a similar spec’d PC you may need to consider the greater sum of it’s parts than low balling it.PS4 still has a distinct edge." pc ps4 farki burada cok iyi anlatilmis.PS4 soyle boyle gucsuz diye bisey yok kardesim gercekler ap acik ortada alin adam her seyi teknik detaylari ile bile vermis.Kisaca ozetlersek: PS4 un donanimini,yani bilesenlerini piyasada asla bulamayacagin turden oldugunu,kullandigi bilesenlerin mimarisi.pc mimarisine gore cok ustun oldugunu ozellikle 176 gb/sn veri transeferi saglayabilen GDDR5 ram lerin DDR3 lere gore kiyaslanmayacak derece ustun oldugunu,bunun da konsola inanilmaz bir avantaj ve guc kattigini ve pc de olup da ps4 asla olmayacak dar bogazlari ve hic bir oyun yapimcisinin ust seviye bir pc icin kilini kipirdatmayacagini acikliyor tam bilgi icin kendiniz cevirin. Saygilarla.

any77

1.4.2013 17:15:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk Senede 2 3 tane sağlam oyun yapın alalım ekran kartınızı pc fanı olalım ferrarinin yanına uçak motorunu koyup bu daha güçlü demeyle bir yere varamaz pc oyunculuğu
Çok doğru demişsiniz hocam. Şu anki pc'lerin durumu aynı bu. Konsollar ferrari, pc'de uçak motoru. Uçak motoru ferrariyi 10'a katlar ama herkes ferrrariyi alır. Şuan da da aynı öyle oluyor işte. Ben yeni nesilde de pc'den şaşmayacağım orası belli

any77

1.4.2013 17:09:30

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner

bir bilir kisi daha veya misafir hesabi altindan yazilmis bir mesaj.Peki sayin arkadasim madem ne cpu ne de gpu 8gb gddr5 in bant genisligini dolduramayacak ise ,konsolun bos yere maliyetini arttirip ddr3 ram ler yerine gddr5 ram ler kullanildi? performasn acigini ortmeleri icin deme sakin ne olur deme. DDR3 bile dolduracak hizli cpu yok mu?
Bunu bende merak etmiştim ama cevabını buldum: Cevabı, sony'nin ps4'teki ekran kartında gddr5 ram kullanması ki bu zaten gayet normal bir şey. Konsol pc'deki x86 mimarisini kullanıyor ama tamamı ile bir pc'dir denemez. Eğer öyle olsaydı zaten ps4 donanımı değiş edilebilir bir şey olurdu. Sony'de konsol mimarisinde ram ile ekran kartı bir birleri ile belleklerini ortaklaşa kullandıkları için veya daha düz bir şekilde "birbirlerine daha iyi uyum sağlamaları için" ramları gddr5 koydular. Bunu sayfalarca tartışmıtık. Bunlardan biride sendin hocam. Hatırlamıyorsun sanırım?

jacksoftblocker

1.4.2013 16:28:55

0
gerçekten bazılarının ne ıq su ne eq su var arkadaş yerlerde sürünüyor ikiside bu bazı pc ciler ve konsol fanboyları iki kesimede sesleniyorum aynı türdensiniz.uzatmayın artık kesin.pcde de oyun oynanılır ps'de de ama bu iş tasarlanmış makinada oynamak oyunun içine girmek için ps alırsınız xbox alırsınız ha herşeyden yaşamak isterseniz gider pc alırsınız çok uzattınız artık kesin şunu.

EmuMaster

1.4.2013 16:03:11

0
Pc piyasasına yazık olacak gerçekten. Şimdiden 680 bile ps4'den güçlüyken.Bu nesilde 7 sene sürecekse yeni ekran kartı almaya gerek yokki? Yani amd ve nvidia pc piyasasında ne yapacaklar anlamış değilim. Bu arada hayatında hiç pc toplamamış adamlar yine milyarları havada uçuşturuyor.Yapmayın yapmayın.Bilgi sahibi olmadığınız konularda laf sokma peşinde koşmayın. 1000 liralık pc'ylede oyun oynarsın 1500 liralık pc ilede 5000 dolarlık pcylede. Ama bunların hepside bu nesil konsollardan daha iyi grafik verir. Yani illa bi titan'ın yada 680'in olmasına gerek yoktur.5850'de yeter oyun için. İlla i7'ye gerek yoktur.q9550'de yeter oyun için. Haber nvidia'nın dangalaklığı.Zaten belli yani grafik konusunda nvidianın üstüne yok pc sektöründe.Ama bunu tutup sen yeni nesil konsollarla neden GDC'de kıyasladınki?O kadar mı düştün? AMD'nin sana rakip çıkarttığı veya çıkaracakları kartlarla kıyaslasana. Ha bu arada amd-intel amd(ati)-nvidia tartışmaları yetmezmiş gibi birde sony amd'cileri peydah oldu hayret.

dovakin1907

1.4.2013 14:14:48

0
konsol alın rahat edin birader, ne uğraşacam kartla, takacam cd yi oynayacam alayını, +exclusiveleri. pc ciklerde kumru gibi düşünsün acaba benim kart bu oyunu oynatır mı, kaç yıl beni götürür diye, her şey grafik olsaydı crysis serisi dünyada rekorlar kırardı ama rekorları call of duty kırıyor ne hikmetse :)

BSC Misafiri

1.4.2013 13:28:27

-1
Hey allahım yarabbim biride demiyorki titanın fiyatı uçuk ama o özel kart olduğu için öyle diye.Bakın benim güzel kardeşim 7870 dediğimiz kart varya işte 200 dolar olan al ondan 2 tane crosfire yap titandan daha iyi performans al 400 dolara 600 dolarda cebinde kalsın yani demem şudur ki 400 dolarlık kart ps 4den 3 kat daha güçlüdür boşuna titan in uçuk fiyatıyla pcyi pahalılıkla suçlamayın

BSC Misafiri

1.4.2013 13:28:10

0
Gtx 690da ozaman 4 kat güçlü ps 4den ahhaha ps 4 den 2 yil önce çıkan kart bile ps 4 ü 4 e katliyor :D :D

BSC Misafiri

1.4.2013 13:28:07

-2
Vurmayın artık playstation 4 öldü :D :D

TheBladeRunner

1.4.2013 12:10:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sayın çok bilmiş arkadaşım, bilgin olmadan fikrin olunca ne yazık ki çok komik oluyorsun.GDDR5'in bant genişliğini hakkıyla kullanabilecek işlemciler henüz bu dünya üzerinde yok. Şu an teknoloji marketindeki en hızlı CPU bile DDR3'ün sınırlarının yanına bile yaklaşamazken sen tutmuş 400-500$'dan satışa çıkıp, sonradan 600-700TL'ye düşecek cihaza ''GDDR5'in bant genişliğini kullanabilen bir işlemci var bunda.'' diyorsun. Ağzından çıkana sen inanıyor musun öncelikle? Hadi her şeyi geçtim, firmalar teker teker ''Bu nesilden çok şey beklemeyin, PS2'den PS3'e geçişteki gibi bir grafik devrimi yaşanmayacak'' dedi. Ama bazı arkadaşlar GDDR5'i karşılayan işlemcilere falan getirdiler olayı. Tüm bu adamlar bilgisiz, cahil ama bir siz akıllısınız. Konsol olayının mantığını bir türlü anlayamadınız. Adamların amacı size ''hardcore'' sistemler satmak değil, f/p oyun cihazları satmak. Ucuz donanımı kullanarak, ellerinden gelenin en iyisini size sunabilmek, ki bunu da gayet iyi yapıyorlar. Dediğiniz gibi GDDR5'i tam anlamıyla kullanabilen bir işlemci tasarlayıp (ki içindeki işlemci öyle bir işlemci değil) konsola koysalar, sen o konsolu 2000$'dan satın alırdın, 500$'dan değil. Nvidia'nın yaptığı ise tamamen gereksiz bir eylem olmuş. Konsolun AMD GPU'su ile Titan'ı karşılaştırmak oldukça ucuz bir hareket, bu şekilde kendi itibarlarına leke sürüyorlar ne yazık ki. Sadece 1000$'a ekran kartı alabilen adam zaten üst seviye bilgisayarını da toplar, exclusive oyunlar için PS4'ünü de Xbox720'sini de alır bir kenara koyar.
bir bilir kisi daha veya misafir hesabi altindan yazilmis bir mesaj.Peki sayin arkadasim madem ne cpu ne de gpu 8gb gddr5 in bant genisligini dolduramayacak ise ,konsolun bos yere maliyetini arttirip ddr3 ram ler yerine gddr5 ram ler kullanildi? performasn acigini ortmeleri icin deme sakin ne olur deme. DDR3 bile dolduracak hizli cpu yok mu?

TheBladeRunner

1.4.2013 12:07:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sayın çok bilmiş arkadaşım, bilgin olmadan fikrin olunca ne yazık ki çok komik oluyorsun.GDDR5'in bant genişliğini hakkıyla kullanabilecek işlemciler henüz bu dünya üzerinde yok. Şu an teknoloji marketindeki en hızlı CPU bile DDR3'ün sınırlarının yanına bile yaklaşamazken sen tutmuş 400-500$'dan satışa çıkıp, sonradan 600-700TL'ye düşecek cihaza ''GDDR5'in bant genişliğini kullanabilen bir işlemci var bunda.'' diyorsun. Ağzından çıkana sen inanıyor musun öncelikle? Hadi her şeyi geçtim, firmalar teker teker ''Bu nesilden çok şey beklemeyin, PS2'den PS3'e geçişteki gibi bir grafik devrimi yaşanmayacak'' dedi. Ama bazı arkadaşlar GDDR5'i karşılayan işlemcilere falan getirdiler olayı. Tüm bu adamlar bilgisiz, cahil ama bir siz akıllısınız. Konsol olayının mantığını bir türlü anlayamadınız. Adamların amacı size ''hardcore'' sistemler satmak değil, f/p oyun cihazları satmak. Ucuz donanımı kullanarak, ellerinden gelenin en iyisini size sunabilmek, ki bunu da gayet iyi yapıyorlar. Dediğiniz gibi GDDR5'i tam anlamıyla kullanabilen bir işlemci tasarlayıp (ki içindeki işlemci öyle bir işlemci değil) konsola koysalar, sen o konsolu 2000$'dan satın alırdın, 500$'dan değil. Nvidia'nın yaptığı ise tamamen gereksiz bir eylem olmuş. Konsolun AMD GPU'su ile Titan'ı karşılaştırmak oldukça ucuz bir hareket, bu şekilde kendi itibarlarına leke sürüyorlar ne yazık ki. Sadece 1000$'a ekran kartı alabilen adam zaten üst seviye bilgisayarını da toplar, exclusive oyunlar için PS4'ünü de Xbox720'sini de alır bir kenara koyar.
bir bilir kisi daha veya misafir hesabi altindan yazilmis bir mesaj.Peki sayin arkadasim madem ne cpu ne de gpu 8gb gddr5 in bant genisligini dolduramayacak ise ,konsolun bos yere maliyetini arttirip ddr3 ram ler yerine gddr5 ram ler kullanildi? performasn acigini ortmeleri icin deme sakin ne olur deme. DDR3 bile dolduracak hizli cpu yok mu?

BSC Misafiri

1.4.2013 11:55:54

0
cocoloccomaya Senin kadar bir konsol fanboyu görmedim arkadaş ne konsola göre optimize ediliyormuş ? Battlefield 3 mü ? Watch dogs mu ? Crysis 3 mü ? :D :D

Uncy

1.4.2013 11:52:50

0
Nvidia alır.

BSC Misafiri

1.4.2013 11:29:27

+2
Coolmanyak@ Arkadaşım benden sana bir öğüt. AMD kullanan insanlar daha çok bütçesi kısıtlı ve oyun oynamayı seven, kopamayan ve PC'nin kökündeki adamlardır. Bugün senin AMD diye çağırdığın ekran kartları aslında ATI ekran kartlarıdır ve Radeon öncesi Rage serilerinden gelir. O zamanlardan bu zamana ATI kullanan insanlar ise ATI'nin AMD tarafından satın alınmasına en çok sevinen kişilerdir. ID software kurucusu canı kanı John Carmack zamanında Intel piyasayı domine ederken AMD K6/2 3D Now işlemcilere özel olarak oyunlarını optimize ediyor ve bu işlemcilere sahip AMD kullanıcılarına ekstra performans sağlıyordu. Aynı şekil AMD K7 mimarisinde bile bu böyle oldu. Eski değişle AMD ve ATI bugün sadece AMD insanlara sadece fiyat ve performans sunduğu için değil aslında çok çok uzun yıllar önceden PC oyun yapımcılarından o zamanlardan bu zamana gelen nesildeki PC sevenlerin hep ilk tercihi olmuştur. Senin yaşın küçük belli ama 30 yaşının üstündeki büyük bir PC kitlesi bugün AMD işlemci ve GPU'larından şaşmaz. Büyük bir bağ vardır. Bu yüzden özellikle Sony'nin AMD ile çalışması bu PC seven insanlara ben dahil inanılmaz bir gurur ve tat vermiştir. Nvidia performans olarak hatta bir ara fiyat olarak bile tepedeyken Sony'e günü geçmiş teknoloji sunup daha sonra fiyatları dilediği gibi belirleyerek kendi kitlesine balta vurdu. Bugün OYUN adına geliştirilen 3 donanım devide AMD çipleri kullanıyorsa daha üstüne konuşmanın anlamı yoktur. Yani özünde PC, damarlarında klavye mouse olan eski PC'ciler herzaman AMD safındadır bunun Sony ile alakası yok...

BSC Misafiri

1.4.2013 11:29:05

0
Sayın çok bilmiş arkadaşım, bilgin olmadan fikrin olunca ne yazık ki çok komik oluyorsun. GDDR5'in bant genişliğini hakkıyla kullanabilecek işlemciler henüz bu dünya üzerinde yok. Şu an teknoloji marketindeki en hızlı CPU bile DDR3'ün sınırlarının yanına bile yaklaşamazken sen tutmuş 400-500$'dan satışa çıkıp, sonradan 600-700TL'ye düşecek cihaza ''GDDR5'in bant genişliğini kullanabilen bir işlemci var bunda.'' diyorsun. Ağzından çıkana sen inanıyor musun öncelikle? Hadi her şeyi geçtim, firmalar teker teker ''Bu nesilden çok şey beklemeyin, PS2'den PS3'e geçişteki gibi bir grafik devrimi yaşanmayacak'' dedi. Ama bazı arkadaşlar GDDR5'i karşılayan işlemcilere falan getirdiler olayı. Tüm bu adamlar bilgisiz, cahil ama bir siz akıllısınız. Konsol olayının mantığını bir türlü anlayamadınız. Adamların amacı size ''hardcore'' sistemler satmak değil, f/p oyun cihazları satmak. Ucuz donanımı kullanarak, ellerinden gelenin en iyisini size sunabilmek, ki bunu da gayet iyi yapıyorlar. Dediğiniz gibi GDDR5'i tam anlamıyla kullanabilen bir işlemci tasarlayıp (ki içindeki işlemci öyle bir işlemci değil) konsola koysalar, sen o konsolu 2000$'dan satın alırdın, 500$'dan değil. Nvidia'nın yaptığı ise tamamen gereksiz bir eylem olmuş. Konsolun AMD GPU'su ile Titan'ı karşılaştırmak oldukça ucuz bir hareket, bu şekilde kendi itibarlarına leke sürüyorlar ne yazık ki. Sadece 1000$'a ekran kartı alabilen adam zaten üst seviye bilgisayarını da toplar, exclusive oyunlar için PS4'ünü de Xbox720'sini de alır bir kenara koyar.

by__metallica

1.4.2013 11:23:30

0
Nvidia ya laf edenler sonra konsollarda niye grafikler kötü diye hesap sormaya kalkmasın,,

TheBladeRunner

1.4.2013 09:24:08

-2
@BSC Misafiri 1.4.2013 01:35:19 ". İşlemcisini yavaş sansanızda aslında tüm PS4 donanımı işlemcisinden, ekran kartı GPU'suna hatta anakart çiplerine kadar bu GDDR5 ram modülünü destekleyecek hıza göre yaratıldığını unutuyorsunuz." Olurmu arkadasim buradaki tekniker arkadasa gore ps4 un mobilden bozma cpu su cok yavas ve gpu su ise bi halta yaramaz o yuzden 8gb gddr5 kullanilmiski cpu ve gpu nun gucsuz taraflarini ortsun.:D:D:D:D PS4 x86 mimarili diye gucsuz bir donanima sahip oldugunu iddaa edenler var.

BlackBeasT

1.4.2013 08:35:12

0
Hea ondan.. Nvidia ve AMD fanlığınız eksykdi oda oldu dam oldu.. Nvidia yada AMD seçme şansınız yok konsol üreticisi AMD değil Nvidia ilede anlaşabilirdi o zaman ne olacakdı "oley PS3 ve x360'da nvidia vardı PS4-x720'de nvidia , AMD yakında iflas bayrağını çeker" derdiniz... PC tarafında AMD ve Nvidia taraflı olanları anlarım başından beri AMD ürünleri kullanmışdır onun için tutku olmuşdur, siz ne oluyor la Sony AMD olsun yoksa Nvidia isimli anket yapmışda AMD sözcüsü olmuş consolcu çocuklar. Nvidia PC donanım kanatında şımarık çocuk gibidir her fırsatda AMDye laf atar tape siz yeni görürsünüz o başka , ergenler siz yine xbox ve Playstation fanı olarak kalın işin AMD yada Nvidia siz seçmediğiniz sürece fasulyeden AMD fanı olursunuz..

BSC Misafiri

1.4.2013 08:33:58

0
amd nın yaptıgı apu cok guclu gorurusunuz.aynı zamanda adam neden hızlı işlem yollama ve bant genişliği olan gddr5 kullansın ki demek ki apu hızlı bir şekilde işlem yapabılıyor.adam aptal mı gidip ahenkli çalışmayan parcaları taksın..ben cerrny nın bunu yapacagına inanmıyorum.ps3 rezaletinden sonra yani korkunç guclu bır cpu nun yanına 256 mb ram koyan sony nin bunu bu sefer yapacagını sanmam...kesinlikle konsolun 384 bitten daha fazla bır bit i vardır görurusunuz..

BSC Misafiri

1.4.2013 08:08:27

0
zorunuza gimesin alın konsolunuzu kırın dizinizi oyununuzu oynayın...

rambocuk

1.4.2013 07:13:35

+1
Senede 2 3 tane sağlam oyun yapın alalım ekran kartınızı pc fanı olalım ferrarinin yanına uçak motorunu koyup bu daha güçlü demeyle bir yere varamaz pc oyunculuğu

BSC Misafiri

1.4.2013 01:36:10

-1
bir ps3 kullanıcısı olarak ve sony fanboyu olarak bu xbox ne yapmaya çalışıyor anlamadım donanım olarak her şeyi ile ps4 ün gerisinde olacak gibi .. 2. el yasağı ve devamlı internete bağlı kalması da ayrı bir kötü olay .. xbox kendini yok ediyor ...

BSC Misafiri

1.4.2013 01:36:03

-3
Herkesin dediği yok ps 4 hesaplı konsolda exc var ama biri çıkıpta demiyorki "arkadaş konsolların vay haline ps 4den önce çıkan kart ps 4den 3 kat güçlü demekki sony oldukça yetersiz gpu koymuş" diye demiyor varsa yoksa "pc pahalı aga" işte bu muhabbet baydı artık

BSC Misafiri

1.4.2013 01:35:19

+5
Arkadaşlar X86-64 nedir ne değildir herkes biliyor. Mesut bey'de biliyordur yani bildiğini varsayıyorum sonuçta kendisi en az bir programlama diline hakim unutmayalım, yani öyle sanıyorum neyse uzatmayalım :D Ama bilmediğiniz hatta birçok insanın atladığı şey PS4 konsolu DDR5 ram kullanmıyor! GDDR5 ram kullanıyor. Bunu her seferinde atlıyor ve karıştırıyorsunuz. DDR5 ram diye birşey şimdilik yok dünya üzerinde. Çünkü şu an DDR3 2600 kullanan PC'lerimiz için 2014 ilk çeyreğinde DDR4 sistem ram modüllerinin geleceği öngörülüyor. GDDR5 ise bugün en yüksek seviye ekran kartlarında kullanılan daha pahalı ama çok daha fazla saat hızı ve bant genişliğine erişen GPU'lar yani ekran kartları için geliştirilmiş ram modulleridir. Bu bağlamda X86-64 nedir ne değildir Mesut bey dahil herkesin bildiğini ancak PS4 sistem ram modulü olan GDDR5 ve DDR3 ram modulleri arasındaki farklılıklardan insanların bir haber olduğunu hatırlatmak istedim. Bugün PC'lerimizde GDDR5 ram modüllerinin sadece ekran kartlarında kullanılmasının ise 2 sebebi var. 1- Normal DDR3 sistem ram modüllerine göre 3 ile 6 kat daha pahalı olması. 2- PC işlemcilerinin yani CPU'larının hiçbirinin GDDR5 veya halefi yüksek hızlarda ve bant genişliğinde çalışan bu ram tiplerini sistem ram modülü olarak ve mimari olarak FSB hızında destekleyememesi! Bunu tomshardware sitesinde uzunca tartışmıştı insanlar GDDR3 zamanında orda birçok bilgili insanın veriler ve şemalar ile anlattığı zaman takip etmiştim. Yani Sizler PS4 sistemini küçük ve güçsüz görsenide. İşlemcisini yavaş sansanızda aslında tüm PS4 donanımı işlemcisinden, ekran kartı GPU'suna hatta anakart çiplerine kadar bu GDDR5 ram modülünü destekleyecek hıza göre yaratıldığını unutuyorsunuz. Şöyle örnek vermek gerekirse bugün DDR3 ile inanılmaz performans veren bir Intel Corei7 işlemci eğer GDDR5 ile çalışabilse alacağınız değerler sizi inanılmaz şekilde etkilerdi. Yazının uzunluğu için kusura bakmayın ama bunlar gerçek ve belgesi olan araştırıldığında biraz doğru ingilizce ile ulaşabileceğiniz bilgilerdir. Zaten Mesut Bey'de bunları biliyor. Öyle değil mi? :D :D

BSC Misafiri

1.4.2013 01:35:08

0
Atla deveyi kıyaslamak...

Fearless_tr

1.4.2013 01:20:39

0
Titan fiyatina gidip bir tane playstation 4 ve xbox 720 alin oldu bitti gencler :)

Megas Red

1.4.2013 01:18:57

0
Nvidia'dan bunalımlı karşılaştırmalar.

dovakin1907

1.4.2013 01:12:21

+2
quote:

Orijinalden alıntı: cenkk34 playstation 4 ün x86 tabanlı olduğunu bazı arkadaşlara hatırlatırım :)
x86 nın bana ne anlama geldiğini analatabilecen mi? yoksa Mesut Çevik anlatsın sen ondan sonra mı anlatırsın?

digimon520

1.4.2013 00:37:49

+2
quote:

Orijinalden alıntı: cenkk34 playstation 4 ün x86 tabanlı olduğunu bazı arkadaşlara hatırlatırım :)
Ps4 8GB DDR5 bunu acikla

TheBladeRunner

1.4.2013 00:27:34

-1
quote:

Orijinalden alıntı: cenkk34 playstation 4 ün x86 tabanlı olduğunu bazı arkadaşlara hatırlatırım :)
evet hatirlat bakalim x86 tabanli olmasi gucsuz oldugu anlamina mi geliyor? yoksa oyun yapiminin daha kolay olmasi,portlarin daha kolay ve daha hizli aktarilmasi,oyun yapim surelerinin kisalmasi,cihazin performansina daha kolay erisilebilecegi anlaminami geliyor?

cenkk34

1.4.2013 00:17:36

-3
playstation 4 ün x86 tabanlı olduğunu bazı arkadaşlara hatırlatırım :)

aygun61

31.3.2013 23:58:03

+1
Zaten herkezin bu GPU'yu alabilme gücü olsaydı piyasada konsola talep olmazdı. O yüzden 5000TL'lik bir PC'nin sistem özellikleri ile 1000TL'lik bir konsolu karşılaştırmak çok anlamsız.

TheBladeRunner

31.3.2013 23:38:19

0
kart gercekden guclu ama guc tek basina maalesef para etmiyor.Piyasa konsollarin elinde 3 degil 30 kat guclu gpu cikartsan dahi kimse o gucu kullanmayacagi icin o parayi bayilip o gpu almaninda hic bir anlami yok.Bir arti olarak Bu arada Nvidia yeni nesillerin gpu guc ve performanslarini ne ara ogrenmis de 3 kat daha guclu diyor? buda ayri enteresan bi olay.Nvidia nin kuyruk acisi cok buyuk.Rakibi hem konsollari kapti hemde pc de onune emin adimlarla ilerliyor.Gorunene o ki elinde sadece pc kalan Nvidia yi ileride zor gunler bekliyorki ufakdan ufakdan el konsolu isine girmeye calisiyor.

_-CeZa-_

31.3.2013 23:08:10

+1
kalkıpta 1000$'lık GPU'yu konsola koymuyacaklardı ya, neyin havasındasın nvidia az düzelt şu fiyatları :)

aykut291

31.3.2013 23:04:21

-1
Hhe anlaşıldı nvidia daha çok konuşucak anlaşılan. Bikere konsol ekran kartlarını Pc ekran kartlarıyla karşılaştırmak çok saçma. Amd ps4 tamamen özel bir mimariye sahip ekran kartı üretecek ve konsolda ekran kartında en önemli şey optimizasyonun iyi olmasıdır. Elbette istersen herzaman daha güçlüsünü üretebilirsin ama bu durum yeni nesil konsolları etkilemez yeni nesil konsollar yine peynir ekmek gibi satacak ve yapımcılar konsola öncelik gösterecekler. Ne yapalım fiyatı uçuk titan ekran kartlarını ama dediğim gibi nvidia çenesi hiçbirzaman susmaz. boş konuşmaya devam eder.

Wayward Son

31.3.2013 23:03:50

0
Yarın 1 Nisan, dikkate almayın.

- The Stig -

31.3.2013 22:56:09

0
isterse 5x fark atsınçç oyunlar konsola göre optimize edildikten sonra Nvidia kendi kendine kartlara uçuk rakamlar koysun.. Yakında titan 3x diye kart çıkarır fiyatıda 3000 tl olur.. bende gider bir adet ps4 bir adetde xbox720 alırım.. :D

CWaRRioR

31.3.2013 22:48:16

0
Boş çabalar bunlar...

BSC Misafiri

31.3.2013 22:46:02

-3
Böyle kartlara ihtiyacınız olacak. Konsol oyununu pc de açmak için çok daha yüksek sistem gerekiyor. Hele ki optimizasyon özürlü bir oyun olursa durum daha vahim. Güçlü sandığınız pc ler şu an konsol portu oynatmaktan başka birşeye yaramaz.

Fatal1ty.

31.3.2013 22:22:58

0
Nvidia böyle açıklamalar yaparak kendini küçük düşürüyor. O üç kat gücü teknoloji demolarından başka yerlerde de görmek isteriz. Ben son PC'mi topladım, bundan sonra konsol akar.

sarjaleti

31.3.2013 22:15:51

+1
Konsollar AMD'de ya artık Nvidia boş zamanlarında konsollarla kendi GPU'larını karşılaştırır durur.

BSC Misafiri

31.3.2013 21:51:32

0
Tabii Nvidia, PS4un donanımını AMD ye kaptırınca yediremedi ondan bu çırpınışlar.

BSC Misafiri

31.3.2013 21:33:00

0
O değilde 2011 yılında 10 kat daha güçlü ekran kartına sahipmiş grafiğe göre ama hiç bu şekilde bir açıklama yapılmamış!!! Şimdi mi değerli oldu 3 kat fark. İstesen yine 10 kat fark olsun konsol öncelikli oyun çıktıktan sonra senin kartının verdiği fark bir işe yaramaz. Bu niye anlaşılmıyor bilmiyorum ps3 ve xbox360'ın gpu ları ile nasıl oyunlar oynuyoruz ama yeni nesil olunca bizim ekran kartlarımız çıkacaklardan daha iyi denmeye başlayıp konsollara çamur atılmaya başlanıyor. Pc cephesi ayrı orada daha iyi özellikler ile herzaman daha iyi oyun oynarsın ama insanlar şu amacı unutuyor. Bizler oyuncuyuz ve oyun oynamak zevkimiz. Nasıl oynadığımızı niye sorguluyoruz? İster wii ile ister move ile ister kinect ile... Amacımız aynı bakışlarımız farklı. Bırakın bu işleri aldığınız zevke oynadığınız oyuna bakın :)

BSC Misafiri

31.3.2013 21:32:54

0
uygun fiyatta ekran kartı üretseydiniz sony sizi seçerdi...

BSC Misafiri

31.3.2013 21:32:48

+2
arkadaşlar konsollar ucuz ama bir noktayı kaçırıyorsunuz konsol oyunları daha pahalı PC platformunda ise steam indirimlerini es geçmemek gerekir.

BSC Misafiri

31.3.2013 21:23:24

0
bana en güçlü kart lazım değil bütçeme göre oyunları en üst seviyede oynayacağım kart lazım

BSC Misafiri

31.3.2013 21:22:52

+1
umarım nvidia ders alırda fiyatları rekabet için düşürmeye gider yoksa ekran kartına 1000 1500tl verilmez ki 3000tl ye kadar gidiyo fiyatlar.

neglectful

31.3.2013 21:22:28

0
boş boş işler koca mevki sahibi adamların yaptığına bak (:

GorkemM1903

31.3.2013 21:21:55

0
Şahsen piyasada o kartın hakknı verecek bir oyun olmadığı sürece ''bana göre'' bilmem kaç bin dolarlık ekran kartı almak saçmalık.

omar2425

31.3.2013 21:19:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Konsol firmaları AMD ile anlaştıkları için Nvidia yeni nesil konsolları karalama kampanyasına başladı. Valla Sony de PS4'te kullandığı teknolojinin 5-6 kart güçlüsünü sunabilir, ama 1500 dolara konsol satma gibi salakça işlere girmeyecek kadar akıllı bir firmadır.
Harika yorumlamışsın.

breaxman

31.3.2013 21:19:20

0
Arkadaş zaten konsolcular grafik(performans) delisi değil ki böyle karşılaştırmalar yapıyorlar.Arkadaşların dediği gibi parası olan titan alır.Konsollar oyunları hangi grafik kalitesinde olursa olsun sonuçta hiç kasmadan oynatıyor.Bunlar neyin kafasında?

GorkemM1903

31.3.2013 21:16:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Konsol firmaları AMD ile anlaştıkları için Nvidia yeni nesil konsolları karalama kampanyasına başladı. Valla Sony de PS4'te kullandığı teknolojinin 5-6 kart güçlüsünü sunabilir, ama 1500 dolara konsol satma gibi salakça işlere girmeyecek kadar akıllı bir firmadır.
Kesinlikle katılıyorum.İsteseydi sony 10 yıl lider biterebilecek bir konsol sunabilirdi ama kim bilir kaç bin dolar olurdu.

digimon52

31.3.2013 21:16:32

0
gücü olunca ne oluyor oyun cikarta oynayalim Nvidia karalama haberlerin bosuna.

neglectful

31.3.2013 21:15:57

+1
güçlü olabilir normal 3000tl lik kart tan bahsediyor arkadaş bide konsolu ayrı tutma mantığıda saçma artık donanım konusunda titan-7850 ve 7870 arası bi karttan 7860 mı demeli bu karttan daha güçlü demek gibi bi saçmalık olmuş olsa nolcak sonuçta 500 dolar gibi bi fiyatan çıkacak konsol aynı paraya %10 iyisini ver konuş tamamda fiyat performans olarak çok kötü olan bi gpu yu kıyaslama bari neden amd çıkıp ta demiyor 7970 şukadar hızlı falan benec insanlar salak değil artık ellerindeki parayı göre en iyi performansı alma derdindiyiz bi çoğumuz bu arada nvidia kullanıcıyım kimse yanlış anlamasın.

Project Scorpio

31.3.2013 21:15:30

-3
Sidik yarışı diye buna derim o değil de yeni xbox'ın daha donanım özellikleri açıklanmamışken PS4 den den daha güçsüz olduğunu nsl biliyorlar? de gedin lan.

BSC Misafiri

31.3.2013 21:13:40

0
Kedi uzanamadığı çiğere... Diye diye dilimde tüy bitti, yeter be! Ben 450$ dolara müthiş kalitede oyunları oynayacaksam napim 1000$ ekran kartını, şaka mısınız?

BSC Misafiri

31.3.2013 21:13:00

+4
Konsol firmaları AMD ile anlaştıkları için Nvidia yeni nesil konsolları karalama kampanyasına başladı. Valla Sony de PS4'te kullandığı teknolojinin 5-6 kart güçlüsünü sunabilir, ama 1500 dolara konsol satma gibi salakça işlere girmeyecek kadar akıllı bir firmadır.

BSC Misafiri

31.3.2013 21:11:26

+2
3 kat güclü olsun ne yazar ps4 tam donanim 500 euro titan tek ekran karti 600-700 euro parasi olan titan alsin herkes zengin degil

BSC Misafiri

31.3.2013 21:11:20

+1
Piyasaya çıktığında 3 kat daha pahalıya alırsan şanslısın ve sadece bir ekran kartı. PS4 alınca yanında gelenleri saymıyoruz bile. PS4'ten 20 kat güçlü CPU da yaparsın, dünyanın parasını verdikten sonra ne yapayım ben onu. Saçma sapan karşılaştırmalar. Milleti sidik yarışının parçası yapıp yolmak istiyorlar.

[Fe4R]

31.3.2013 21:09:43

0
Ve bir Nvidia çamur atma etkinliğine daha hoşgeldiniz.

Frostmourne Hungers

31.3.2013 21:08:11

+1
Ve tabi ki 3 kat daha pahalı
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız