Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Time Survivors Tarihsel Karakterlerle Zorlu Roguelike Deneyim Sunuyor

 
 
Lunar Chili tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, roguelike, nişancı oyunu Time Survivors, 19 Ocak tarihinde geliyor.
 
Dikkat çekici tarzı ve kaos stili ile karşımıza çıkmaya hazırlanan yapımda sürekli olarak bir yerlere doğru ateş etmeye başlayacak ve bu ateş etme ile beraber çeşitli tarihi çağlarda savaşabileceğiz. Oyunda farklı farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralardaki kaynakları toplayabiliyor, yeni unsurların ve becerilerin kilidini açabiliyor ve böylece kendi oynanışımızı istediğimiz şekilde geliştirebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tarihsel kişiliklerin yeteneklerinden faydalanabiliyor, yeni ve benzersiz yeteneklerle beraber Tesla, Kleopatra, Lincoln ve daha fazlası gibi tarihsel karakterlerle beraber karşılaşabiliyoruz. Burada onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve onların ürettiği bu dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca hayatta kalmak için çeşitli deneyimleri atlayabiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de istediği şekilde kendini özelleştirebiliyor. Bunun dışında oyun içerisinde hızlı bir aksiyon içeriği yer alıyor. Bu aksiyon içeriği ile beraber yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak sağdan soldan düşmanların üzerimize geldiğini görebiliyor ve bu düşmanların sayısı gitgide artış gösteriyor. Oyunun ortalarına geldiğimizde, elbette sürekli olarak artış gösteren bu düşmanlar daha zorlu hale gelebiliyor ve böylece onlar ortadan kaldırmak için elimizdeki yetenekleri yükseltmemiz ve geliştirmemiz gerekiyor.
 
İşte tam burada etraftaki kaynaklar bizlere yardımcı olmaya çalışıyor ve böylece etraftaki kaynakları toplayabiliyor, bu kaynaklarla beraber yeni öğelerin ve donanımların kilidini açabiliyor, aynı zamanda karakterimizin yeteneklerini yükseltebiliyor ve geliştirebiliyoruz. Tüm bu unsurlar elbette düşmanları ortadan kaldırmak için elimizdeki temel beceriler olarak karşımıza çıkıyor. Bunları kullanarak düşmanları ortadan kaldırabilir ve o orduları ortadan kaldırarak da yeni zorlukların karşısına çıkacağımızı deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Farklı farklı oyun türlerinden ilham alan yapım içerisinde sürekli olarak düşmanlarla beraber savaşabiliyor ve etrafınıza tuhaf düşmanların geldiğini görebiliyorsunuz. Oyun içerisinde farklı yetenekleri açığa çıkarabilir ve hem elektrik hem de düşmanların üzerine mermi yağdırabiliyorsunuz. Ortalığın sürekli olarak kaosa sürüklendiği ve etrafın çatışmalarla dolu olduğu bu yapım içerisinde üzerinize sürekli olarak köle sürüleri gelmeye başlıyor ve beceri ağacınızla beraber oyunda dilediğiniz şekilde tarihi çağlarda savaşabiliyorsunuz. Benzersiz yeteneklerinizle beraber düşmanların üzerine gidebildiğiniz yapım içerisinde aynı zamanda farklı farklı mekanikler karşımıza çıkıyor ve efsanevi tarihi karakterlerle beraber oynayabiliyorsunuz.
 
Her bir tarihsel karakter burada farklı ve benzersiz yeteneklerle karşımıza çıkıyor ve onların şimdiye kadarki en iyi deneyimleriyle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Gerçekten de farklı yapısıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendimizi aksiyonun dozunu sürekli arttığını deneyimleyebiliyor ve her ilerleyişimizde de farklı bölgelere doğru adım atabiliyoruz. Oyunda ortadan kaldırmamız gereken yüzlerce ve binlerce düşman bulunuyor ve her bölge içerisinde farklı farklı düşman türleri üzerimize gelebiliyor.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikayeyi kapsamında da tarihsel karakterlerin neler yaptığı bulunuyor. Benzersiz yeteneklerle beraber yer aldığımız yapım içerisinde aynı zamanda bir gizemi çözmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve karşımıza çeşitli düşman türleri çıkabiliyor. Yer aldığımız süre boyunca oyun içerisinde uçan bir robota dönüşebiliyor, burada sağa sola doğru elektrik atabiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Her bir oynanışla beraber farklı içeriklerle karşılaşabileceğimiz yapım içerisinde savunma bariyerleri oluşturabiliyor, elektrik atabileceğimiz yapıları buralara kurabiliyor, Tesla'nın o elektrik gücünden yararlanabiliyor ve her karakterle beraber burada farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Her oyun içerisinde farklı ve benzersiz maceralar bizlere aktarılıyor. Bunlarla beraber de oyunda dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve yer alabiliyoruz.
 
 
 
Sürekli olarak nişancı unsurları ile beraber karşılaştığımız yapımda otomatik olarak sağa sola doğru ateş edebiliyor ve karakterimizi sadece yönlendirme ile beraber düşmanların üzerinden gelebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda geliştirici ekibin belirttiğine göre 150'den fazla farklı silah bulunuyor. Bu silahlarla beraber de dilediğimiz gibi oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu silahların her birinin elbette farklı avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Aralarında seçim yapabileceğiniz bu silahlarla beraber kendi gidişatınızı özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Bunun dışında düşmanların üzerine elbette etrafınızı çevirebilen elektrik topları, Tesla kurabileceğiniz direkler ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de elbette aynı zamanda kalıntı ve güçlendirmelerle de kendinizi daha da güçlü hale getirebilir ve Orta Çağda yer alan iskeletlerin ve taş devrinde bulunan bazı yaratıkların karşımıza çıktığını görebiliyoruz. Aynı zamanda oyun içerisinde T-rex'lerle beraber savaşabiliyor ve yol boyunca birçok görevi ve sırrı burada yapmaya çalışıyoruz. Elbette oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu içerikler bizlere sürekli olarak yağdırılıyor ve yağdırılma esnasında ise biz de hayatta kalmamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Tüm bu özelliklerin dışında elbette oyunda her bir bölge içerisinde farklı farklı altınlar toplayabiliyor ve bu altınlarla beraber de kendi kaynaklarımızı kullanabiliyoruz. Burada kaynaklarla beraber karakterlerimizi, silahlarımızı, tarzımızı ve tüm detaylarını iyileştirebilir ve daha da geliştirebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda oyun modu değiştiricilerin kilidini açabilir ve böylece kendi yeteneklerimizi yükseltebileceğimiz bir ilerleme sistemi karşımıza çıkıyor. Bunlarla beraber de yer aldığımız süre boyunca oyun tarzımızı kendimize göre seçebiliyor, kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebilir ve böylece kendi yolumuza bakabiliyoruz.
 
Kaynakları stratejik olarak düzenleyebileceğimiz ve kullanabileceğimiz yapımda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve bu deneyimle beraber de kendi deneyimimizi özelleştirebiliyoruz. Bunun dışında oyunda yükseltme sistemi gerçekten de ön plana çıkıyor. Yetenek ağacı sistemi ile beraber bu yükseltme sistemi bizleri çeşitli geliştirmeleri sunuyor ve karakterimizle beraber burada üzerimize gelen orduları temizleyebiliyoruz. Oyunda her bir oyuna başlangıçla beraber farklı bir deneyim elde edebilir, aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca karakterleri, silahları ve oyun deneyimimizi kendimize göre özelleştirebiliyoruz.
Oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici ve detaylı bir karakter ekranı bulunuyor.
 
 
 
Bu karakter ekranı ile beraber hangi karakterin tarihsel açıdan neler yaptığı, hangi yeteneklere sahip olduğu ve daha fazlası bizlere aktarılıyor. Aynı zamanda oyunda her bir karakterin yetenekleri, hangi yeteneklerle beraber karşımıza çıktı, bu yetenekleri nasıl kullanılacağı ve daha fazlası gibi bir ekran bulunuyor. Ve bu ekranla beraber elbette yeni karakterlerin ve donanımların kilidini açmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve aynı zamanda açılmayan yetenekleri de burada açmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu yetenekleri yükseltebiliyor, yeni yeteneklerle beraber çeşitli becerileri bünyemize dahil edebilir ve bu yetenekleri açmak için de oyun içerisinde altınları toplamamız gerekiyor. Bu altınlarla beraber yeni yetenekleri açabilir ve her biri yeteneğin farklı altın gereksinimi bulunuyor. Dolayısıyla ne kadar çok altın biriktirir ve ne kadar çok düşmanı ortadan kaldırırsak o kadar çok kendimize geliştirebiliyoruz.

Oyun da yukarıda da bahsettiğimiz gibi her bir karakterin kendine ait yetenekleri kullanıyor ve destansı tarihi karakterlerle beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda farklı farklı çağlar yer alır. Bu çağlar içerisinde dilediğimiz gibi ilerleyebilir ve bu çağlar arasında aynı zamanda geçiş yapabiliyoruz. Çağlar arasında Taş Devri, Karanlık Çağ, Eski Mısır gibi tarihsel kısımlar bulunuyor. Bu kısımları içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu bölgelerde bulunan düşman çeşitliliğini ortadan kaldırabilir. Aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları diyebileceğimiz büyük düşmanlar bulunuyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için elbette zorlu bir deneyim burada sunabiliyor ve karakterimizle beraber onları abluka arasına alabiliyor. Bunun dışında oyun içerisinde farklı farklı öğeler bulabiliyor, bu öğeleri dilediğimiz gibi kullanabilir ve öğeler içinde beceri ağacı tabanlı bir mekanik bulunuyor.
 
Oyunda yine de belirttiğimiz gibi yüzlerce farklı silah bulunuyor. Bu farklı silahların haricinde çeşitli güçlendirmeler, kalıntılar, açılabilir öğeler, yetenekler ve daha fazlası bizlere sunuluyor. Bu mekaniklerle beraber oyunda istediğimiz şekilde ilerleyebilir ve kendimizi daha da güçlendirebiliyoruz.

Oyunda günlük olarak oynayabileceğiniz ve hızlı bir şekilde seviye atlayabileceğiniz ve hatta yeni becerilerin kilidini açabileceğiniz 20 dakikalık kısa kısa oturumlar yer alıyor. Bu oturumlarla beraber keşfedilebilen farklı farklı görevleri yapabiliyor ve aynı zamanda çeşitli sırları bu kapsamda açığa çıkarabiliyorsunuz. Yani oyunda yer aldığınız süre boyunca kısa kısa giriş yaparak oyunda biraz vakit geçirebilir ve daha sonrasında ise çıkabilirsiniz.
 
 

Bunun dışında kendinizi test edebileceğiniz ve eğitim görebileceğiniz bir sandbox modu bulunuyor. Bu mod içerisinde dilediğiniz şekilde kendi yeteneklerinizi test edebilir ve istediğiniz şekilde burada düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz. Dolayısıyla burada herhangi bir beceriyi test etmek veya hangi becerinin ne işe yaradığını öğrenmek için bulunabilirsiniz. Buraya adım atmak tamamen sizin işiniz olabilir ve istediğiniz mod içerisinde yer alabilirsiniz.

Kısaca toparlayacak olursak, oyun gerçekten de etkileyici bir dinamik sistemi bünyesinde barındırır ve sürekli olarak oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca aksiyon ve nişancı deneyimleriyle beraber de burada bulunabiliyoruz. Bunun dışında oyunda sürekli olarak ateş edebilir, yeni becerilerin kilidini açabilir ve kendimizi karakterlerin akışına bırakabiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyunda farklı karakterlerin farklı yetenekleri bulunuyor ve tarihsel karakterlerle beraber burada ilerleyebiliyoruz. Ek olarak oyunda her bölgenin kendine ait düşman çeşitliliği bulunuyor. Örneğin bir bölgede farklı farklı tuhaf düşmanları ortadan kaldırırken, diğer bölgede ise devasa golemlerin, T-rexlerin ve daha fazlası düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca farklı farklı düşman çeşidi ile karşılaşabilir ve düşman çeşitliliği elbette yeterli olarak karşımıza çıkıyor.
 
 

Bunun dışında bu düşmanları ortadan kaldırmak için elbette karakterlerin farklı yetenekleri kullanılıyor. Örneğin bir karakterle beraber Tesla elektriğini kullanabilir, onlarla beraber etrafı ablukaya alabilir, diğer bir karakterle ise etrafı alevlerle çevirebilir ve düşmanları bu alevler içerisine alarak tamamen yakabilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz aksiyon ve oynanış mekaniklerinin yer aldığını söyleyebilir ve doğrulayabiliyoruz. Bu tarz oyunlar hızlı bir aksiyona bizlere sunduğundan dolayı elbette kısa kısa oturumlarla beraber oyuna geçiş yapabiliyorsunuz.

19 Ocak tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan bu yapımın şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Time Survivors
Archaelund, 8 Ocak Tarihinde Geliyor Yaralıları Tedavi Edebileceğiniz War Hospital, 11 Ocak'ta Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız