Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Witcher 3'ün Yeni PC Yaması Grafikleri Güçlendiriyor


    Başarılı bir şekilde çıkışını yapan The Witcher 3 içerik olarak dört dörtlük olsa da, grafiksel anlamda bize gösterilenden daha farklı bir şekilde karşımıza çıktı. Downgrade eleştirilerinden sonra CD Projekt Red, bu konuyla ilgili bir hamle yaptı. The Witcher 3'ün PC'ye çıkan 1.04 yama notlarında oyunun High ve Ultra ayarlardaki doku kalitesinin önceki hale göre arttırıldığı belirtiliyor.
 
Bu durumla ilgili henüz bir karşılaştırma yapılmış değil. Gelişmeleri size aktaracağız.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Neogaf the witcher the witcher 2 the witcher 3: wild hunt cd project red cd project redengine 3 pc xbox xbox 720 playstation 4 rpg aksiyon rpg
SKILL Online Klan Turnuvaları Başlıyor! 2K Games Twitter Üzerinden Yeni Bir Oyunun Teaser Çalışmalarına Başladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

neo-life

27.5.2015 14:35:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: Degethyus
alıntı:

Orijinalden alıntı: neo-life

alıntı:

Orijinalden alıntı: Degethyus

...


bak şu anda sende farkındasın ki sırf demogoji yapıyorsun.

1.

.

4-Senden veya başka birinden plaket almak için yazmadım biraz bilinçlen diye yazdım

5-te oyun 20 fps lere düşüyor yani ne oluyor 1500 tl evet tamam gtx 970 fiyatı olabilir ama oyunu baltaladıktan sonra zevkini ne yapayım ben o cihazı.

7-Pc kanadın da abartılı bir bekleme falan yok sadece konsollarla fakat biz pc ciler sırf konsollarla fark açılmasın diye yapılan bu kalleşliğe kızdığımız için veryansın ediyoruz.

Şimdi donanımforum tabiriyle hocam demek istiyorum, yine takılmışsın, pc için downgrade yedi anlamı çıkmaz ordan eğer ki öyle gelseydi ulaşacakları kitlede müthiş bir düşüş olurdu demek istediğim, ısrarla bu noktayı es geçiyorsun.İstediğin kadar optimizasyon geçirsin, bu adamlar çok büyük laf etti tamam bunu zaten dedik moda oldu ama işte evdeki hesap çarşıya uymadı olay bu.Sen ısrarla titan deme bana piyasada titan var diye o kartı zorlamak zorunda değiller yok böyle bir şey.Pahalılık demişsin pazarı da düşüneceksin biraz.Veyahut atıyorum nasıl olsa evga classifield yapacak diye gtx980 için de üretilmez oyun.Tamamen bu mantıktan bakıyorsunuz.Konsollara salladığınız her başlık altında aynı mantık ezber cümleler.Konsollar güçsüz falan değil ve önümüzdeki bir kaç yıl için de gayet yeterli donanıma sahipler, ayrıca pc de kullanan biri olarak elbetteki pc'ler çok güçlü.Ama bak işte Crysis ilk çıktığında hatta Farcry ilk çıktığında bilirsin nasıl zorladığını, millet sli falan yapıyordu ultraları oynamak için e bu nedir abi 2 katı masraftır, millet önce heyecan yaptı bilmem ne dediğin gibi o yıl oynayamadılar da 2 sene sonra oynadılar falan filan ama bu ne derece doğrudur ayrı tartışılır.Yine diyorum her sene ekran kartı çıkması illa ki o kartı zorlayacak oyun çıkacağı anlamına gelmiyor.O yüzden ısrarla aynı cümleyi kullandım.Yine ısrarla geniş bakın derken de önce pazarı ele alın diyorum, olması gereken budur demogoji değil bu.Ha bak son cümlede ne güzel demişsin, bu haliyle de grafikler zaten süper oyna keyfine bak.
Bende aynı tabirle hitap edeyim olayıda fazla uzatmadan hocam şimdi ben neden sanki titan ekran kartı değilmiş gibi davrandığınızı anlayamıyorum ve sizle benim ayrıştığım yerlerden biri siz hala işin ekonomik kısmındasınız ben ise sadece işin gücü kısmındayım bende o zaman size bir ekonomik tabirle cevap vereyim ceteris paribus eğer bilmiyorsanız açıklayım ekonomide ki bu tabir de ürünün kıyaslayacağınız özelliğini ön plana çıkarmak için yani grafik kartlarının gücünü diğer tüm etmenleri sabit tutarsınız onun için titan örneği veriyorum zaten üst düzey oyunlarda o e3 ler de gösterilen grafikleri ancak bu tip kartlarla yakalarsın yoksa gidite gtx 770 le yakalayacak değilsin ki o grafikte ancak konsol seviyesinde oynarsın ikinci ayrıştığımız yer konsollar kesinlikle güçsüz zaten konsollar diyemeyiz orta da bence 2.ci bir konsol yok x1 den bahsediyorum daha doğru düzgü yeni nesil denmesine rağmen 1080p standart haline gelemedi konsolda ki ps4 ün de hali ortada. üçüncü ayrıştığımız yer tamam anladım pc nin gücü yetmediği için downgrade yemediğini söyledin fakat bence yine yanılıyorsun büyük bir kitleye pc de ulaşmak yerine çoğu oyuncu yapımcısı tam tersi güçlü donanımı olanın parası vardır parası olanda korsan oynamaz orijinal alır mantığıyla baktığı için oyunların sistem gereksinimlerini arttırıyorlar bilerek yani bence yanılıyorsun oyun pc de downgradi daha çok kitleye ulaşmak için yemedi zaten o e3 grafikleri ultra için olanlar minimum gereksinimi az tutarsın yine kitlelere ulaşırsın oyun downgrade ultra detaylar için yedi onun da tek bir anlamı var benim için konsolların güçsüz olması ve çıtanın açılmak istenmesidir. dördüncü

neo-life

27.5.2015 14:33:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: Degethyus
alıntı:

Orijinalden alıntı: neo-life

alıntı:

Orijinalden alıntı: Degethyus

...


bak şu anda sende farkındasın ki sırf demogoji titan deme bana piyasada titan var diye o kartı zorlamak zorunda değiller yok böyle bir şey.Pahalılık demişsin pazarı da düşüneceksin biraz.Veyahut atıyorum nasıl olsa evga classifield yapacak diye gtx980 için de üretilmez oyun.Tamamen bu mantıktan bakıyorsunuz.Konsollara salladığınız her başlık altında aynı mantık ezber cümleler.Konsollar güçsüz falan değil ve önümüzdeki bir kaç yıl için de gayet yeterli donanıma sahipler, ayrıca pc de kullanan biri olarak elbetteki pc'ler çok güçlü.Ama bak işte Crysis ilk çıktığında hatta Farcry ilk çıktığında bilirsin nasıl zorladığını, millet sli falan yapıyordu ultraları oynamak için e bu nedir abi 2 katı masraftır, millet önce heyecan yaptı bilmem ne dediğin gibi o yıl oynayamadılar da 2 sene sonra oynadılar falan filan ama bu ne derece doğrudur ayrı tartışılır.Yine diyorum her sene ekran kartı çıkması illa ki o kartı zorlayacak oyun çıkacağı anlamına gelmiyor.O yüzden ısrarla aynı cümleyi kullandım.Yine ısrarla geniş bakın derken de önce pazarı ele alın diyorum, olması gereken budur demogoji değil bu.Ha bak son cümlede ne güzel demişsin, bu haliyle de grafikler zaten süper oyna keyfine bak.
Bende aynı tabirle hitap edeyim olayıda fazla uzatmadan hocam şimdi ben neden sanki titan ekran kartı değilmiş gibi davrandığınızı anlayamıyorum ve sizle benim ayrıştığım yerlerden biri siz hala işin ekonomik kısmındasınız ben ise sadece işin gücü kısmındayım bende o zaman size bir ekonomik tabirle cevap vereyim ceteris paribus eğer bilmiyorsanız açıklayım ekonomide ki bu tabir de ürünün kıyaslayacağınız özelliğini ön plana çıkarmak için yani grafik kartlarının gücünü diğer tüm etmenleri sabit tutarsınız onun için titan örneği veriyorum zaten üst düzey oyunlarda o e3 ler de gösterilen grafikleri ancak bu tip kartlarla yakalarsın yoksa gidite gtx 770 le yakalayacak değilsin ki o grafikte ancak konsol seviyesinde oynarsın ikinci ayrıştığımız yer konsollar kesinlikle güçsüz zaten konsollar diyemeyiz orta da bence 2.ci bir konsol yok x1 den bahsediyorum daha doğru düzgü yeni nesil denmesine rağmen 1080p standart haline gelemedi konsolda ki ps4 ün de hali ortada. üçüncü ayrıştığımız yer tamam anladım pc nin gücü yetmediği için downgrade yemediğini söyledin fakat bence yine yanılıyorsun büyük bir kitleye pc de ulaşmak yerine çoğu oyuncu yapımcısı tam tersi güçlü donanımı olanın parası vardır parası olanda korsan oynamaz orijinal alır mantığıyla baktığı için oyunların sistem gereksinimlerini arttırıyorlar bilerek yani bence yanılıyorsun oyun pc de downgradi daha çok kitleye ulaşmak için yemedi zaten o e3 grafikleri ultra için olanlar minimum gereksinimi az tutarsın yine kitlelere ulaşırsın oyun downgrade ultra detaylar için yedi onun da tek bir anlamı var benim için konsolların güçsüz olması ve çıtanın açılmak istenmesidir. dördüncü ayrıştığımız yer seninle ve bence ana yer sen crysis ve far cry örnekleri veriyorsun işte temel burada ayrışıyoruz senin verdiğin iki oyun da cry engine ve cry enginen en büyük özelliği zaten optimizasyon sorunu olan bir motor olarak bilinmesi yani sen optimizasyon sorunlu çıkan bir oyunu sanki o dönemin pc lerini gücü yetmediği için çalıştıramadığını düşünüyorsun. Neyse sonuç olarak senin görüşün öyledir benim görüşüm de böyle zaman gösterecek konsolların gücünü veya güçsüzlüğünü fakat gerçek şu ki oyun yine bu haliyle de güzel al oyna keyfine bak.

BSC Misafiri

27.5.2015 14:29:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Şu an itibarı ile 71 saat oyunda kalmışım, o kadar dolu ki oyun nereye saldıracağımı şaşırıyorum. Öyle iyi bir pc ye sahip değilim ama patch 1.4 benim makinaya iyi geldi performansı arttı diyebilirim. Level 17 oldum daha ne kadar level atlarız diye düşünürken level 37 lik silahı düşürünce dedim bu oyun ne 100 ne 200 saatte biter. Çok merak ettiğim bir konu var oyunu bitirdikten sonra level 0 lanacakmı yoksa kaldığı yerden devam mı edicek. Oyunu daha zor seviyelerde oynamak isterim ama o bütün evlere girip etrafı witcher sens le dolaşmayı gözüme kestiremiyorum başım ağrımaya başlıyor. İnşallah kaldığı yerden devam eder en azından zor modu ortalığı aramadan bitiririm. Birde skill puanları tüm skilleri açmaya yeticekmi acaba, tamam hepsini aktif kullanamıyoruz ama hepsini bir anda full görmek isterdim öyle W2 deki gibi olmaz umarım.
Place of power alanlarını bul bunlar sana her biri 1 skill puanı veriyor istediğin gibi kullanabilirsin.

Degethyus

27.5.2015 13:44:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: neo-life

bak şu anda sende farkındasın ki sırf demogoji yapıyorsun. 1-Bir kere bana hangi kafayla okudun demişsin aslında sen hangi kafayla yazdın demek istemezdim fakat demek zorunda bırakıyorsun yazdığını bir oku çünkü bu yıl çıkanlar içinde diye bir ifaden yok gtx 970 için kaldı ki bu yıl çıkanlar içinde bile nvidia tarafında en iyi 2. ci kart değil 3.cü kart. 2-sadece nvidiaın içinde de yine 2.ci en iyi kart değil 3-fiyat beni bu tartışmada hiç mi ama hiç ilgilendirmez herhalde sana 385 bitlik 5000 cuda çekirdekli 12 gb lık titan kartını kıytırık 7850 ile aynı donanımda ki ps 4 ile aynı fiyata satmasını bekleyemessin.Tabi ki pahalı olacak.Bu ferrariyle meganın aynı fiyat olmasını beklemek gibi bir şey. 4-Senden veya başka birinden plaket almak için yazmadım biraz bilinçlen diye yazdım 5-Evet açıkça pc nin gücü yetmedi demesen de yazın o anlama geliyor yani oyunun o ilk hali hangi kartla çalışacaktı ki downgrade etmesinler gibisinden bir şey yazmışsın.Ben de sana diyorum ki zaten o halide titan x te çalışırdı da oyunun şu anda fps drop yaşamaları grafik kartlarının güçsüzlüğünde değil cd Project ekibinin beceriksizliğinden git bak witcher 2 dört yıl önce çıkmış bir oyun ona rağmen yeni çıkan kartlar da bile sorun yaşatabiliyor.Cd Project ekibi oyunu konu ve eğlence açısından ne kadar başarılıysa optimizasyon açısından o kadar başarısız. 6-Sonra fiyat fiyat diyorsunuz da konsolcuların aşağıdaki yorumları bir oku ps4 te oyun 20 fps lere düşüyor yani ne oluyor 1500 tl evet tamam gtx 970 fiyatı olabilir ama oyunu baltaladıktan sonra zevkini ne yapayım ben o cihazı. 7-Pc kanadın da abartılı bir bekleme falan yok sadece konsollarla fark ortaya çıkmasın diye pc yi abartılı bir şekilde habire kötülemeye çalışanlar var iyi bir optimizasyonla pc de üst sınıf kartlar da ultra ayarları daha iyi olabilirdi.Lütfen şimdi bunu da okuyup amacınız sırf grafik hep sizin yüzünüz de içi boş oyunlar çıkıyor zırvasına girmeyin. 8-Oyun bu grafiklerle de müthiş alını oynanacak bir oyun fakat biz pc ciler sırf konsollarla fark açılmasın diye yapılan bu kalleşliğe kızdığımız için veryansın ediyoruz.
Şimdi donanımforum tabiriyle hocam demek istiyorum, yine takılmışsın, pc için downgrade yedi anlamı çıkmaz ordan eğer ki öyle gelseydi ulaşacakları kitlede müthiş bir düşüş olurdu demek istediğim, ısrarla bu noktayı es geçiyorsun.İstediğin kadar optimizasyon geçirsin, bu adamlar çok büyük laf etti tamam bunu zaten dedik moda oldu ama işte evdeki hesap çarşıya uymadı olay bu.Sen ısrarla titan deme bana piyasada titan var diye o kartı zorlamak zorunda değiller yok böyle bir şey.Pahalılık demişsin pazarı da düşüneceksin biraz.Veyahut atıyorum nasıl olsa evga classifield yapacak diye gtx980 için de üretilmez oyun.Tamamen bu mantıktan bakıyorsunuz.Konsollara salladığınız her başlık altında aynı mantık ezber cümleler.Konsollar güçsüz falan değil ve önümüzdeki bir kaç yıl için de gayet yeterli donanıma sahipler, ayrıca pc de kullanan biri olarak elbetteki pc'ler çok güçlü.Ama bak işte Crysis ilk çıktığında hatta Farcry ilk çıktığında bilirsin nasıl zorladığını, millet sli falan yapıyordu ultraları oynamak için e bu nedir abi 2 katı masraftır, millet önce heyecan yaptı bilmem ne dediğin gibi o yıl oynayamadılar da 2 sene sonra oynadılar falan filan ama bu ne derece doğrudur ayrı tartışılır.Yine diyorum her sene ekran kartı çıkması illa ki o kartı zorlayacak oyun çıkacağı anlamına gelmiyor.O yüzden ısrarla aynı cümleyi kullandım.Yine ısrarla geniş bakın derken de önce pazarı ele alın diyorum, olması gereken budur demogoji değil bu.Ha bak son cümlede ne güzel demişsin, bu haliyle de grafikler zaten süper oyna keyfine bak.

neo-life

27.5.2015 12:47:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: Degethyus ...
bak şu anda sende farkındasın ki sırf demogoji yapıyorsun. 1-Bir kere bana hangi kafayla okudun demişsin aslında sen hangi kafayla yazdın demek istemezdim fakat demek zorunda bırakıyorsun yazdığını bir oku çünkü bu yıl çıkanlar içinde diye bir ifaden yok gtx 970 için kaldı ki bu yıl çıkanlar içinde bile nvidia tarafında en iyi 2. ci kart değil 3.cü kart. 2-sadece nvidiaın içinde de yine 2.ci en iyi kart değil 3-fiyat beni bu tartışmada hiç mi ama hiç ilgilendirmez herhalde sana 385 bitlik 5000 cuda çekirdekli 12 gb lık titan kartını kıytırık 7850 ile aynı donanımda ki ps 4 ile aynı fiyata satmasını bekleyemessin.Tabi ki pahalı olacak.Bu ferrariyle meganın aynı fiyat olmasını beklemek gibi bir şey. 4-Senden veya başka birinden plaket almak için yazmadım biraz bilinçlen diye yazdım 5-Evet açıkça pc nin gücü yetmedi demesen de yazın o anlama geliyor yani oyunun o ilk hali hangi kartla çalışacaktı ki downgrade etmesinler gibisinden bir şey yazmışsın.Ben de sana diyorum ki zaten o halide titan x te çalışırdı da oyunun şu anda fps drop yaşamaları grafik kartlarının güçsüzlüğünde değil cd Project ekibinin beceriksizliğinden git bak witcher 2 dört yıl önce çıkmış bir oyun ona rağmen yeni çıkan kartlar da bile sorun yaşatabiliyor.Cd Project ekibi oyunu konu ve eğlence açısından ne kadar başarılıysa optimizasyon açısından o kadar başarısız. 6-Sonra fiyat fiyat diyorsunuz da konsolcuların aşağıdaki yorumları bir oku ps4 te oyun 20 fps lere düşüyor yani ne oluyor 1500 tl evet tamam gtx 970 fiyatı olabilir ama oyunu baltaladıktan sonra zevkini ne yapayım ben o cihazı. 7-Pc kanadın da abartılı bir bekleme falan yok sadece konsollarla fark ortaya çıkmasın diye pc yi abartılı bir şekilde habire kötülemeye çalışanlar var iyi bir optimizasyonla pc de üst sınıf kartlar da ultra ayarları daha iyi olabilirdi.Lütfen şimdi bunu da okuyup amacınız sırf grafik hep sizin yüzünüz de içi boş oyunlar çıkıyor zırvasına girmeyin. 8-Oyun bu grafiklerle de müthiş alını oynanacak bir oyun fakat biz pc ciler sırf konsollarla fark açılmasın diye yapılan bu kalleşliğe kızdığımız için veryansın ediyoruz.

Degethyus

27.5.2015 02:18:14

0
...

Degethyus

27.5.2015 02:09:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: neo-life

gtx 970 piyasada ki en iyi 2 . ci ekran kartı değil bunu bi öğrenmen lazım burada millete akıl satmadan önce gtx 980, titan black, titan z titan x gtx 780 ti r9 295 x2 yani buradan sonra gelir 970 belki oradan bir 780 ti ile baş başadır.Daha sonra yorumunun başın da ne güzel bahsetmişsin işte oyun yapımcılarının hatalarından ondan sonra ne diye kalkıpta pc nin gücünün yetmediğinden bahsettin onu anlayamadım.Hiç bir oyun pc nin gücü yetmediğinden downgrade yemez konsol gücünden dolayı yer sonuçta pc nin ultra ayara gücü bu sene yetmezse seneye yeni bir kart çıkar onu alan oynar o yüzden hiç bir yapımcı pc için oyun downgrade etmez örneğin amd nin yeni kartı çıkacak yaz aylarında r9 390Daha neyi kasıyorsunuz anlayamıyorum bildiğin yeni nesil konsollar güçsüz bunu tartışmak bana çok saçma geliyor.
Millete akıl satmak mı?Sen hangi kafayla okuduysan önce bunu bir değiştir, ben piyasa demişsem bu yıl çıkanları demek istemiştim hadi yanlış olsun değiştireyim nvidia'nın diyeyim ki bu da yeter, hem neyi değiştirecek çok merak ediyorum? Zorunu cidden anlayamadım, verdiğin titan örnekleriyle de harikalar yaratmışsın plaketini arkadaşlara söyledim kargoluyorlar şu an.Bunun dışında 970'i az zorlarsan ps4 alınıyor demişim ona da bak ki ne anlatmak istediğim anlarsın.Şu an gereksiz abartılı bir beklenti var yaşadığınız dram da bu yüzden, geçin bu algıyı arkadaş geçin de rahatlayın.Bir de ben pc lerin gücü yetmiyor demedim bak yine yanlış taraftan bakmışsın gel de art niyet arama.Bu bahsettiğiniz güce rağmen ilk gösterilen grafiği hangi kartla 1080p 60 fps oynayacaktın şu an bile bu hallerdeyken, önce bana bundan bahset, fiyatını da not düşersen sevinirim.Ha diyorsan ki işte efendim gtx970 oynatırdı da konsolların güçsüz oldukları anlaşılmasın diye bilerek yaptılar bilmem ne, bu teoriyle mi yaşıyorsun gerçekten?Bana anlatıyorsun da sen tek bir yere takılıp kalmışsın az geniş bakmayı öğren, laf sokacağım diye zorlama kendini.''Yani benim 10 binlik sistemim var oyunlar da buna göre gelsin falan geçin bunları'' bu lafı demem tam da bu yüzdendi, artık ne anladıysan.

emrahcey

27.5.2015 00:25:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: maniague<br><br>Bu oyunu oynayabilmek için 3000 lirayı gözden çıkarmam lazım. 5 sene sonra ancak fırsat bulurum herhalde.</blockquote><br><br>7870 ile 30 - 40 FPS arası alıyorum hocam.<br><br>Texture, Water, Terrain Ultra'da.<br><br>Shadow Medium.<br><br>Foliage High (ya da medium hatırlamıyorum).<br><br>Gereksiz gördüğüm Bloom, Blur, AA gibi efektler kapalı.<br><br>HBAO+ ayrıca.<br><br>Gözün korkmasın yani. Sistemi de 2-3 sene önce yeniledim.<br><br>8 GB Gskill 2133 mhz'lik ram var. FX 6350 kullanıyorum işlemci olarak.
Bende ekleme yapayım, PS 4'ün çıktığı zamanda daha ucuza aldığım ekran kartıyla GTX Zotac GTX 780 Amp!Edition , sistem i5 3570k ,8 gb ram... 50fps ile 80 fps arası değer alıyorum. Foliage High, Shadow Medium, motion blur kapalı, hairworks off , geride kalan ne varsa ultra ayarlarda Bu arada oyun kolu xbox 360 gamepad kullanıyorum. 1.03 patch ile çektiğim oyuniçi...

EyesNight

26.5.2015 20:42:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: nemesis16
alıntı:

Orijinalden alıntı: neo-life

alıntı:

Orijinalden alıntı: Degethyus

Şimdi gençler sizden bir ricam var, her bu tarz haberin sonunda yok yeni nesil şöyle, yok güçsüz yok bilmem ne, yok konsolların gücü yetmedi ondan downgrade yedi falan böyle bilmiş bilmiş konuşmayın.Bakın gtx970 dediğiniz kart diğer değişkenler sabitken şu an piyasadaki en iyi 2. karttır doğru mu?Ve bu oyun bu kartla ortalama 35-45 fps(izlediğim videolarda aksiyon sahnelerinde daha çok 35fps idi, değişiklik gösterebilir) ile oynanıyor 1080p ultra'da, bazı yerlerde fps düşmesi oyunun problemi, burda makinelere bok atmayın oluyor işte yapacak bir şey yok, ha bir de kartın fiyatı da malum, ufak zorla ps4 alıyorsun.Şimdi, alırım bir süper pc çok daha iyi grafiklerle + 1080p 60fps oynar keyfime bakarım diyenleri bir görelim, ya bir de downgrade yedi lan bu oyun düşünün siz o zaman fps'yi.Tamam yapımcıların suçu var, niye beklentileri böyle tavan yaptırıyorsun yapacağın grafiği göster olsun bitsin diye sorarsın da, yahu oyuncular da çok enteresan, saçma saçma beklenti içindeler, bir önceki dönemim 100 katını istiyor adam, 40fps yetmiyor 60 istiyor kimi de yanlış anlaşılmasın alacak parası yok mesela, ki bu oyun o grafikle gelse belki de sadece gtx980 ve overclock edilmiş hallerinde rahat oynanacaktı ama yine de öyle savunuyor ya da savunmak zorunda hissediyor, ben bu psikolojiyi anlamam.Neyse sonuç olarak böyle müthiş grafikler aynı zamanda 60fps'ler beklerseniz bilmem kaç binlik sisteminiz olmak zorundadır ve oyuncuların çoğunda bu olmadığı için de yapımcılar burada ne kadar satacağını daha doğrusu 'ne kadar fazla kitleye ulaşabilirim'i hesaplamak zorundadır.Yani benim 10 binlik sistemim var oyunlar da buna göre gelsin falan geçin bunları.Alınabilecek maksimum nokta neyse onu isteyin bilmem kaç katı fazlasını değil, hayal kırıklarıyla yaşamak istiyorsanız o başka.


gtx 970 piyasada ki en iyi 2 . ci ekran kartı değil bunu bi öğrenmen lazım burada millete akıl satmadan önce gtx 980, titan black, titan z titan x gtx 780 ti r9 295 x2 yani buradan sonra gelir 970 belki oradan bir 780 ti ile baş başadır.Daha sonra yorumunun başın da ne güzel bahsetmişsin işte oyun yapımcılarının hatalarından ondan sonra ne diye kalkıpta pc nin gücünün yetmediğinden bahsettin onu anlayamadım.Hiç bir oyun pc nin gücü yetmediğinden downgrade yemez konsol gücünden dolayı yer sonuçta pc nin ultra ayara gücü bu sene yetmezse seneye yeni bir kart çıkar onu alan oynar o yüzden hiç bir yapımcı pc için oyun downgrade etmez örneğin amd nin yeni kartı çıkacak yaz aylarında r9 390Daha neyi kasıyorsunuz anlayamıyorum bildiğin yeni nesil konsollar güçsüz bunu tartışmak bana çok saçma geliyor.


Kesinlikle Ağzına sağlık gtx 970 780ti ile Eşit
Adam yazmış cevabı ama şunuda not geçelim ps4 ve xbox one gerçekten geçen nesilden kötü dostların geçen nesil çok iyidi şahsen tam bir oyuncu baharıydı şimdi ise türlü türlü haberler gelip gelip bizi sinir ediyor downgrade haberlerimi dersin yok efendim fps olayımı dersin sony ve microsoft'unda suçu var kardeşim reklam yaparken zırt pırt 60 fps dersen tabi millete bu enjekte olur öncesinde sadece benim gibi pc kullanıcıları fps derdine düşerdi şimdi konsol kullanda bu dertte

nemesis16

26.5.2015 20:26:14

+1
quote:

Orijinalden alıntı: neo-life
alıntı:

Orijinalden alıntı: Degethyus

Şimdi gençler sizden bir ricam var, her bu tarz haberin sonunda yok yeni nesil şöyle, yok güçsüz yok bilmem ne, yok konsolların gücü yetmedi ondan downgrade yedi falan böyle bilmiş bilmiş konuşmayın.Bakın gtx970 dediğiniz kart diğer değişkenler sabitken şu an piyasadaki en iyi 2. karttır doğru mu?Ve bu oyun bu kartla ortalama 35-45 fps(izlediğim videolarda aksiyon sahnelerinde daha çok 35fps idi, değişiklik gösterebilir) ile oynanıyor 1080p ultra'da, bazı yerlerde fps düşmesi oyunun problemi, burda makinelere bok atmayın oluyor işte yapacak bir şey yok, ha bir de kartın fiyatı da malum, ufak zorla ps4 alıyorsun.Şimdi, alırım bir süper pc çok daha iyi grafiklerle + 1080p 60fps oynar keyfime bakarım diyenleri bir görelim, ya bir de downgrade yedi lan bu oyun düşünün siz o zaman fps'yi.Tamam yapımcıların suçu var, niye beklentileri böyle tavan yaptırıyorsun yapacağın grafiği göster olsun bitsin diye sorarsın da, yahu oyuncular da çok enteresan, saçma saçma beklenti içindeler, bir önceki dönemim 100 katını istiyor adam, 40fps yetmiyor 60 istiyor kimi de yanlış anlaşılmasın alacak parası yok mesela, ki bu oyun o grafikle gelse belki de sadece gtx980 ve overclock edilmiş hallerinde rahat oynanacaktı ama yine de öyle savunuyor ya da savunmak zorunda hissediyor, ben bu psikolojiyi anlamam.Neyse sonuç olarak böyle müthiş grafikler aynı zamanda 60fps'ler beklerseniz bilmem kaç binlik sisteminiz olmak zorundadır ve oyuncuların çoğunda bu olmadığı için de yapımcılar burada ne kadar satacağını daha doğrusu 'ne kadar fazla kitleye ulaşabilirim'i hesaplamak zorundadır.Yani benim 10 binlik sistemim var oyunlar da buna göre gelsin falan geçin bunları.Alınabilecek maksimum nokta neyse onu isteyin bilmem kaç katı fazlasını değil, hayal kırıklarıyla yaşamak istiyorsanız o başka.


gtx 970 piyasada ki en iyi 2 . ci ekran kartı değil bunu bi öğrenmen lazım burada millete akıl satmadan önce gtx 980, titan black, titan z titan x gtx 780 ti r9 295 x2 yani buradan sonra gelir 970 belki oradan bir 780 ti ile baş başadır.Daha sonra yorumunun başın da ne güzel bahsetmişsin işte oyun yapımcılarının hatalarından ondan sonra ne diye kalkıpta pc nin gücünün yetmediğinden bahsettin onu anlayamadım.Hiç bir oyun pc nin gücü yetmediğinden downgrade yemez konsol gücünden dolayı yer sonuçta pc nin ultra ayara gücü bu sene yetmezse seneye yeni bir kart çıkar onu alan oynar o yüzden hiç bir yapımcı pc için oyun downgrade etmez örneğin amd nin yeni kartı çıkacak yaz aylarında r9 390Daha neyi kasıyorsunuz anlayamıyorum bildiğin yeni nesil konsollar güçsüz bunu tartışmak bana çok saçma geliyor.
Kesinlikle Ağzına sağlık gtx 970 780ti ile Eşit

neo-life

26.5.2015 19:19:33

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Degethyus Şimdi gençler sizden bir ricam var, her bu tarz haberin sonunda yok yeni nesil şöyle, yok güçsüz yok bilmem ne, yok konsolların gücü yetmedi ondan downgrade yedi falan böyle bilmiş bilmiş konuşmayın.Bakın gtx970 dediğiniz kart diğer değişkenler sabitken şu an piyasadaki en iyi 2. karttır doğru mu?Ve bu oyun bu kartla ortalama 35-45 fps(izlediğim videolarda aksiyon sahnelerinde daha çok 35fps idi, değişiklik gösterebilir) ile oynanıyor 1080p ultra'da, bazı yerlerde fps düşmesi oyunun problemi, burda makinelere bok atmayın oluyor işte yapacak bir şey yok, ha bir de kartın fiyatı da malum, ufak zorla ps4 alıyorsun.Şimdi, alırım bir süper pc çok daha iyi grafiklerle + 1080p 60fps oynar keyfime bakarım diyenleri bir görelim, ya bir de downgrade yedi lan bu oyun düşünün siz o zaman fps'yi.Tamam yapımcıların suçu var, niye beklentileri böyle tavan yaptırıyorsun yapacağın grafiği göster olsun bitsin diye sorarsın da, yahu oyuncular da çok enteresan, saçma saçma beklenti içindeler, bir önceki dönemim 100 katını istiyor adam, 40fps yetmiyor 60 istiyor kimi de yanlış anlaşılmasın alacak parası yok mesela, ki bu oyun o grafikle gelse belki de sadece gtx980 ve overclock edilmiş hallerinde rahat oynanacaktı ama yine de öyle savunuyor ya da savunmak zorunda hissediyor, ben bu psikolojiyi anlamam.Neyse sonuç olarak böyle müthiş grafikler aynı zamanda 60fps'ler beklerseniz bilmem kaç binlik sisteminiz olmak zorundadır ve oyuncuların çoğunda bu olmadığı için de yapımcılar burada ne kadar satacağını daha doğrusu 'ne kadar fazla kitleye ulaşabilirim'i hesaplamak zorundadır.Yani benim 10 binlik sistemim var oyunlar da buna göre gelsin falan geçin bunları.Alınabilecek maksimum nokta neyse onu isteyin bilmem kaç katı fazlasını değil, hayal kırıklarıyla yaşamak istiyorsanız o başka.
gtx 970 piyasada ki en iyi 2 . ci ekran kartı değil bunu bi öğrenmen lazım burada millete akıl satmadan önce gtx 980, titan black, titan z titan x gtx 780 ti r9 295 x2 yani buradan sonra gelir 970 belki oradan bir 780 ti ile baş başadır.Daha sonra yorumunun başın da ne güzel bahsetmişsin işte oyun yapımcılarının hatalarından ondan sonra ne diye kalkıpta pc nin gücünün yetmediğinden bahsettin onu anlayamadım.Hiç bir oyun pc nin gücü yetmediğinden downgrade yemez konsol gücünden dolayı yer sonuçta pc nin ultra ayara gücü bu sene yetmezse seneye yeni bir kart çıkar onu alan oynar o yüzden hiç bir yapımcı pc için oyun downgrade etmez örneğin amd nin yeni kartı çıkacak yaz aylarında r9 390Daha neyi kasıyorsunuz anlayamıyorum bildiğin yeni nesil konsollar güçsüz bunu tartışmak bana çok saçma geliyor.

Wayward Son

26.5.2015 16:16:13

+2
quote:

Orijinalden alıntı: maniague Bu oyunu oynayabilmek için 3000 lirayı gözden çıkarmam lazım. 5 sene sonra ancak fırsat bulurum herhalde.
7870 ile 30 - 40 FPS arası alıyorum hocam. Texture, Water, Terrain Ultra'da. Shadow Medium. Foliage High (ya da medium hatırlamıyorum). Gereksiz gördüğüm Bloom, Blur, AA gibi efektler kapalı. HBAO+ ayrıca. Gözün korkmasın yani. Sistemi de 2-3 sene önce yeniledim. 8 GB Gskill 2133 mhz'lik ram var. FX 6350 kullanıyorum işlemci olarak.

İdrak İstimlak

26.5.2015 14:06:20

+2
Oyun bu grafikleri ile sistemleri tabiki zorlayacaktir. Adamlar optimizasyon adina grafikleri dusurunce de kiziliyor, guzel gorunmesi adina yukselttikleri zaman da. Su hali ile donemin kartlari icin gayet iyi, bir iki sene sonra daha iyi kartlar cikinca enhanced edt. daha iyi gelecektir...

CPTLeBron

26.5.2015 13:39:27

0
@Degethyus Haklısın dostum, GTX 970 ile anca hairworks'u kapatırsan ve foliage visibilty ayarını ultra'dan high'a çekersen 60 FPS oynanıyor, o da belki. Sabit değil anlayacağın. Oyunun optimizasyon konusunda yol katetmesi lazım daha. @Zarbo257 Bence o FPS düşmelerini göz ardı etmeye devam et dostum, çünkü emin ol o söylediğin lokasyonlarda PC'de de FPS düşüyor. Güçlü bir kart kullandığım halde söylüyorum bunu, gerisini sen düşün. Ayrıca bahsettiğin çökme durumlarını PC'de oynarken defalarca yaşadım. Hele menülerde oyunun donup kalması yok mu? Ahh ah...

T A R K A N

26.5.2015 13:25:26

0
beyler oyun bitince free roam gezebiliyor muyuz?, witcher 2 de oyun bitiyor yan görevler kalıyordu o yüzden beğenmemiştim, bunda yan görevlere geçebiliyorsak satın alacağım çok güzel oyuna benziyor.

BSC Misafiri

26.5.2015 13:23:18

0
Şu an itibarı ile 71 saat oyunda kalmışım, o kadar dolu ki oyun nereye saldıracağımı şaşırıyorum. Öyle iyi bir pc ye sahip değilim ama patch 1.4 benim makinaya iyi geldi performansı arttı diyebilirim. Level 17 oldum daha ne kadar level atlarız diye düşünürken level 37 lik silahı düşürünce dedim bu oyun ne 100 ne 200 saatte biter. Çok merak ettiğim bir konu var oyunu bitirdikten sonra level 0 lanacakmı yoksa kaldığı yerden devam mı edicek. Oyunu daha zor seviyelerde oynamak isterim ama o bütün evlere girip etrafı witcher sens le dolaşmayı gözüme kestiremiyorum başım ağrımaya başlıyor. İnşallah kaldığı yerden devam eder en azından zor modu ortalığı aramadan bitiririm. Birde skill puanları tüm skilleri açmaya yeticekmi acaba, tamam hepsini aktif kullanamıyoruz ama hepsini bir anda full görmek isterdim öyle W2 deki gibi olmaz umarım.

Degethyus

26.5.2015 13:17:02

0
Şimdi gençler sizden bir ricam var, her bu tarz haberin sonunda yok yeni nesil şöyle, yok güçsüz yok bilmem ne, yok konsolların gücü yetmedi ondan downgrade yedi falan böyle bilmiş bilmiş konuşmayın.Bakın gtx970 dediğiniz kart diğer değişkenler sabitken şu an piyasadaki en iyi 2. karttır doğru mu?Ve bu oyun bu kartla ortalama 35-45 fps(izlediğim videolarda aksiyon sahnelerinde daha çok 35fps idi, değişiklik gösterebilir) ile oynanıyor 1080p ultra'da, bazı yerlerde fps düşmesi oyunun problemi, burda makinelere bok atmayın oluyor işte yapacak bir şey yok, ha bir de kartın fiyatı da malum, ufak zorla ps4 alıyorsun.Şimdi, alırım bir süper pc çok daha iyi grafiklerle + 1080p 60fps oynar keyfime bakarım diyenleri bir görelim, ya bir de downgrade yedi lan bu oyun düşünün siz o zaman fps'yi.Tamam yapımcıların suçu var, niye beklentileri böyle tavan yaptırıyorsun yapacağın grafiği göster olsun bitsin diye sorarsın da, yahu oyuncular da çok enteresan, saçma saçma beklenti içindeler, bir önceki dönemim 100 katını istiyor adam, 40fps yetmiyor 60 istiyor kimi de yanlış anlaşılmasın alacak parası yok mesela, ki bu oyun o grafikle gelse belki de sadece gtx980 ve overclock edilmiş hallerinde rahat oynanacaktı ama yine de öyle savunuyor ya da savunmak zorunda hissediyor, ben bu psikolojiyi anlamam.Neyse sonuç olarak böyle müthiş grafikler aynı zamanda 60fps'ler beklerseniz bilmem kaç binlik sisteminiz olmak zorundadır ve oyuncuların çoğunda bu olmadığı için de yapımcılar burada ne kadar satacağını daha doğrusu 'ne kadar fazla kitleye ulaşabilirim'i hesaplamak zorundadır.Yani benim 10 binlik sistemim var oyunlar da buna göre gelsin falan geçin bunları.Alınabilecek maksimum nokta neyse onu isteyin bilmem kaç katı fazlasını değil, hayal kırıklarıyla yaşamak istiyorsanız o başka.

Uzayda Bir Nokta

26.5.2015 13:06:08

+1
Oyun pc de süper. Yeni nesil konsollar resmen 2005 de çıksa idi güzeldi ama şuan çok kötü. PS4 alacaklar sadece kendi özel oyunlarını oynamak için alsınlar. Ben öyle yaptım fakat çok fazla özel oyun olmadığı için sattım. İleride tahmin ediyorum ki yeni model çıkartıp daha güçlendirecekler. O zamana kadar ex oyunlarda gelişir baya. O zaman alırım. PC akar arkadaşlar.

Rindaman

26.5.2015 12:33:11

-1
1.03 gerçekten bir rahatlatma yaptı. 1.04 de umarım bir o kadar katkıda bulunur.

maniague

26.5.2015 12:25:09

0
Bu oyunu oynayabilmek için 3000 lirayı gözden çıkarmam lazım. 5 sene sonra ancak fırsat bulurum herhalde.

BSC Misafiri

26.5.2015 12:03:12

-1
Adamlar ellerinden geleni yapıyor işte ama yinede 2013 videolarının yanından geçemiyor. Bir ik kıytırık efekt foliage range falan yükseltince sistemlerin anası ağlıyor PC'nin gücü bu kadar. 2013 videosunda kat kat daha yüksek poligon, kat kat daha yüksek draw distance ve obje sayısı vardı düşünün. CD Projekt milleti fena kekledi

BSC Misafiri

26.5.2015 12:01:53

-1
Ps4 hem pahali hem oyun kasiyor hemde mod.destegi yok pc hem ucuz hem stabil hemde mod destegi var

BSC Misafiri

26.5.2015 12:01:29

0
oyun çok güzel,pc de ultra ayarlarda 45-60 fps arası oynuyorum 1.4 yaması ile fps ler eskisine nazaran daha düşük seyrediyor pc oyuncularına tavsiyem sweetfx yamasını yapsınlar.grafikler renk ler aşırı derecede daha iyi oluyor.sweetfx daha kasvetli hava sunuyor ve film grain in de etkisi çok başarılı oluyor ps4 te fps dropları çok oluyorsa üzüldüm gerçekten,ps4 e bu kadar güzel bir oyun alan arkadaşlarım cidden oyunun iyisinden anlıyor,kendilerini bu seçim için tebrik ediyorum :)

BSC Misafiri

26.5.2015 12:01:08

0
Oyunu 54 saat oynadım hala yan görevleri yapıyorum :(

xX.3B.Xx

26.5.2015 11:01:12

0
http://wccftech.com/witcher-3-103-104-screenshot-comparison-reveals-upgrade-texture-detail/ Yeni patch ile hiçbir fark yok, oyuncuları kandırmaya çalışıyorlar.

stun

26.5.2015 09:00:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: Zarbo257
alıntı:

Orijinalden alıntı: stun

oyunu ps4 te oynuyorum ps4 te bile müthiş grafik olarak.. gerçi herşeyiyle mükemmel oyun.. ingilizce bilmiyorsanız oynamayın bence.. konsolda çok az fps düşmeleri oluyor oda yagmurlu havada at sürerseniz.. o kadar küçük birşey için konuşmaya deymez bile.. ps4 te bu kadar muazzamken.. pc bu yamayı hakediyor bence.. 16 dlc bedava gelicekmiş.. genelde fakirlikten oyunları sureklı takaslarım ama bu oyunu elimde tutucam.. buraya oyunun ne kadar güzel oldugunu yazmaya geldim asdasdas :D


Fanboyluğun alemi yok bende PS4'de oynuyorum 7 gündür oyunda aşırı derecede rahatsız edecek kadar FPS düşmeleri oluyor ''Novigrad'' şehrinde,sen sanırım daha yeni oynamaya başladın Novigrad'a yolun düşmemiş Novigrad'da gece yağmurlu havada biraz at sür görürüm seni o zaman,artı şehirde etkileşime geçmemiz gereken Demirci,Bankacı gibi NPC'ler 8 saniye sonra beliriyor yanlarına gittiğinde,tüccarlarla konuşurken ekran bulanıklaşıp loading ekranı giriyor,büyük tavernaya yada genel eve uğradığın zaman kasım kasım kasılıyor oyun bu bahsettiğim hatalar Novigrad'da oluyor Skellige haritasında olmuyor mesela orası kaymak gibi akıyor evet grafikler çok çok iyi bende zevkle oynuyorum ama oyunda en az 2 günümüzü harcamamız gereken Novigrad şehrinde böyle hatalar olması oyun zevkini aşırı baltalıyor,2 kere de oyun çöktü bu arada 1 kerede menüde ınvertoryme bakarken oyun dondu daha sayarımda gerek yok.Oyun bu haliyle bile mükemmel ama hata yok demek fanboyluk olur.
19 undan beri en zorda gece gündüz oynuyorum 11 lv im.. velendeyim.. soru işaretlerini gezip sürekli yan görev yapıyorum gerçekten ya sen çok şanssızsın yada bana olmuyor.. novigrata hiç gitmedim.. ama senin dediklerin bana abartı gelıyor...

Zarbo257

26.5.2015 07:49:05

0
PS4'de en çok FPS düşen yer tanıtımlarda ballandıra ballandıra anlattıkları Swamp yani bataklık bölgesi bildiğin 15 e falan düşüyor rezillik yemişim böyle yeni nesili.

Zarbo257

26.5.2015 07:47:25

-2
quote:

Orijinalden alıntı: stun oyunu ps4 te oynuyorum ps4 te bile müthiş grafik olarak.. gerçi herşeyiyle mükemmel oyun.. ingilizce bilmiyorsanız oynamayın bence.. konsolda çok az fps düşmeleri oluyor oda yagmurlu havada at sürerseniz.. o kadar küçük birşey için konuşmaya deymez bile.. ps4 te bu kadar muazzamken.. pc bu yamayı hakediyor bence.. 16 dlc bedava gelicekmiş.. genelde fakirlikten oyunları sureklı takaslarım ama bu oyunu elimde tutucam.. buraya oyunun ne kadar güzel oldugunu yazmaya geldim asdasdas :D
Fanboyluğun alemi yok bende PS4'de oynuyorum 7 gündür oyunda aşırı derecede rahatsız edecek kadar FPS düşmeleri oluyor ''Novigrad'' şehrinde,sen sanırım daha yeni oynamaya başladın Novigrad'a yolun düşmemiş Novigrad'da gece yağmurlu havada biraz at sür görürüm seni o zaman,artı şehirde etkileşime geçmemiz gereken Demirci,Bankacı gibi NPC'ler 8 saniye sonra beliriyor yanlarına gittiğinde,tüccarlarla konuşurken ekran bulanıklaşıp loading ekranı giriyor,büyük tavernaya yada genel eve uğradığın zaman kasım kasım kasılıyor oyun bu bahsettiğim hatalar Novigrad'da oluyor Skellige haritasında olmuyor mesela orası kaymak gibi akıyor evet grafikler çok çok iyi bende zevkle oynuyorum ama oyunda en az 2 günümüzü harcamamız gereken Novigrad şehrinde böyle hatalar olması oyun zevkini aşırı baltalıyor,2 kere de oyun çöktü bu arada 1 kerede menüde ınvertoryme bakarken oyun dondu daha sayarımda gerek yok.Oyun bu haliyle bile mükemmel ama hata yok demek fanboyluk olur.

stun

26.5.2015 05:18:21

+1
oyunu ps4 te oynuyorum ps4 te bile müthiş grafik olarak.. gerçi herşeyiyle mükemmel oyun.. ingilizce bilmiyorsanız oynamayın bence.. konsolda çok az fps düşmeleri oluyor oda yagmurlu havada at sürerseniz.. o kadar küçük birşey için konuşmaya deymez bile.. ps4 te bu kadar muazzamken.. pc bu yamayı hakediyor bence.. 16 dlc bedava gelicekmiş.. genelde fakirlikten oyunları sureklı takaslarım ama bu oyunu elimde tutucam.. buraya oyunun ne kadar güzel oldugunu yazmaya geldim asdasdas :D

Zarbo257

26.5.2015 04:00:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: CPTLeBron
alıntı:

Orijinalden alıntı: Zarbo257

Konsollara yama ne zaman gelecek ya oyun 20 FPS lere düşüyor Novigrad'da yağmur falan yağınca ve gece olunca,kasma yapmasın diye şehir dışında görev almak için can atıyorum ayrıca yine Novigrad'da demirci ve paralarımızı dönüştürdüğümüz bankacı gibi NPC ler 8 saniye sonra falan geliyor bazen kaplamalar çok geç geliyor,kaç gün oldu hala yama yok..Bu saydığım sorunlar birtek Novigrad'da oluyor Skellige gibi maplerde yağ gibi akıyor oyun.

PC'de de Skellige haritasında FPS artıyor bayağı. Diğer haritalarda FPS değerleri daha düşük oluyor gözlemlediğime göre.

Bu arada güncelleme FPS değerlerini o kadar değiştirmedi sanki ben de, en azından gözle görülür bir fark göremedim. ShadowPlay ya da MSI Afterburner'ı açıp FPS'ye bakmadım ancak sanki pek fark etmedi gibi.
Yapacak birşey yok adamlar devasa bi oyun yapmışlar her saniyesi sanat eseri gibi zevkle oynuyorum 7 gündür ama işte her gülün 1 dikeni oluyor o yüzden göz ardı edebiliyorum,birde dediğim gibi sadece Novigrad şehrinde oluyor bu hatalar Velen veya Skellige gibi haritalarda sorun yok Novigrad'da çok fazla NPC olması etrafta sürekli yaşayan bi halk olması herhalde optimizsyon konusunda zorlamış firmayı,neyse patchle düzeltirler umarım ama o zamana kadar oyunu bitiririm zaten Novigrad ile işimde kalmadı :)

Uzayda Bir Nokta

26.5.2015 03:04:17

0
Ben laptopta oynuyorum fps 40 ın altına inmiyor Ultra ayarlarda. Nvdianın optimize edilmiş hali ile 55-60fps de oynuyorum(8gb gtx980m - 16gb ram - i7). Hiç bug görmedim. Grafikler harika, oyun harika. Tek sorun anlamamak sıkmaya başladı ve artık diyalogları direk geçiyorum hikayeyi anlamadan sadece öylece oynuyorum. Ana konuyu ve yapmam gerekenleri anlıyorum tabi ki fakat o konuşmaların %80 ini anlamamak çok üzücü. RPG oyun tarzı en sevdiğim tarz olmasına rağmen tadını alamadan oynamak çok üzücü. Witcher 2 Türkçe oynamıştık ne güzeldi saatlerce oynamıştım. Neyse bu oyun böyle biter ama Türkçe yamasını yaparlarsa tekrar oynarım baştan aşağıya. Gerçi bu oyunun türkçe yaması çıkasıya kadar oyun eskir :D

Babblebabble

26.5.2015 01:24:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: kingarthasilker sürekli ultra peşindesiniz oyun sadece ultra ayarda oynanmıyor high medium ayarlarıda var bu oyunların aza kanaat edin biraz
Şimdi gtx970'lerle 80'lerle medium'da mı oynayak?

CPTLeBron

26.5.2015 01:16:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: Zarbo257 Konsollara yama ne zaman gelecek ya oyun 20 FPS lere düşüyor Novigrad'da yağmur falan yağınca ve gece olunca,kasma yapmasın diye şehir dışında görev almak için can atıyorum ayrıca yine Novigrad'da demirci ve paralarımızı dönüştürdüğümüz bankacı gibi NPC ler 8 saniye sonra falan geliyor bazen kaplamalar çok geç geliyor,kaç gün oldu hala yama yok..Bu saydığım sorunlar birtek Novigrad'da oluyor Skellige gibi maplerde yağ gibi akıyor oyun.
PC'de de Skellige haritasında FPS artıyor bayağı. Diğer haritalarda FPS değerleri daha düşük oluyor gözlemlediğime göre. Bu arada güncelleme FPS değerlerini o kadar değiştirmedi sanki ben de, en azından gözle görülür bir fark göremedim. ShadowPlay ya da MSI Afterburner'ı açıp FPS'ye bakmadım ancak sanki pek fark etmedi gibi.

Wayward Son

26.5.2015 00:44:53

0
Patch benim performansı etkilememiş neyse ki. Loot penceresinin büyümesi iyi olmuş. Ayrıca uzak mesafeler biraz daha net duruyor. Onun dışında çok fark yok.

cenkk34

26.5.2015 00:18:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: 0quz28
alıntı:

Orijinalden alıntı: 0quz28

alıntı:

Orijinalden alıntı: cenkk34

texture kalite artışı ile birlikte performans düşüşü var mı?


yok hocam hatta gözlemlediğime göre önceden ara ara fps droplar oluyor bu sürümdede var ama eskisi kadar değil


düzeltme yapayım yok yazdım burda ama grafik kısmı için değil grafik kısmında fps düşüşü olabilir onu bilemiyorum benim sistem çok iyi olmadığı için grafik ayarları ile oynamadım ama fps drop azaldı sadece bunu söyleyebilirim
50 küsür saat oynadım oyunu hiç fps drop yaşamıyordum fakat bu 1.4 ile birlikte fps düştü bende biraz ilk defa bazı yerlerde 30 un altına indi fps ve grafiklerde de gözle görülür bir kalite farkı göremedim açıkcası...

0quz28

25.5.2015 23:49:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: 0quz28
alıntı:

Orijinalden alıntı: cenkk34

texture kalite artışı ile birlikte performans düşüşü var mı?


yok hocam hatta gözlemlediğime göre önceden ara ara fps droplar oluyor bu sürümdede var ama eskisi kadar değil
düzeltme yapayım yok yazdım burda ama grafik kısmı için değil grafik kısmında fps düşüşü olabilir onu bilemiyorum benim sistem çok iyi olmadığı için grafik ayarları ile oynamadım ama fps drop azaldı sadece bunu söyleyebilirim

emrahcey

25.5.2015 23:48:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: Zarbo257 Konsollara yama ne zaman gelecek ya oyun 20 FPS lere düşüyor Novigrad'da yağmur falan yağınca ve gece olunca,kasma yapmasın diye şehir dışında görev almak için can atıyorum ayrıca yine Novigrad'da demirci ve paralarımızı dönüştürdüğümüz bankacı gibi NPC ler 8 saniye sonra falan geliyor bazen kaplamalar çok geç geliyor,kaç gün oldu hala yama yok..Bu saydığım sorunlar birtek Novigrad'da oluyor Skellige gibi maplerde yağ gibi akıyor oyun.
Aynı dertten bizim arkadaşta muzdarip, "Yakında PC'ye Türkçe altyazıda çıkarırlar" diyor. "Pahalıya aldığıma mı yanayım, Oyunu tam anlamadan oynadığıma mı, yoksa 30 fps altı düşük fps ile oynadığıma mı ?" diye yakınıyor.

0quz28

25.5.2015 23:43:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: cenkk34 texture kalite artışı ile birlikte performans düşüşü var mı?
yok hocam hatta gözlemlediğime göre önceden ara ara fps droplar oluyor bu sürümdede var ama eskisi kadar değil

0quz28

25.5.2015 23:40:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind Optimizasyon, manasız frame düşüşleri ve en önemlisi buglara yoğunlaşsalar daha iyi olacak.

Hep sağda solda görürdüm insanların buglara takılmaları, onları videolara almalarını... Ama nedense "bana hiç denk gelmez böyle şeyler" diye düşünüp oranın ne kadar küçük olduğunu kestirirdim. GTA'da , Skyrim'de böyle geçti benim için.

Ancak ilk defa bir oyunda bu kadar fazla buga yakalandım. Oyun muazzam mı ? Kesinlikle. Şu grafikleri, hatta bir gömlek altını bile kabul ederim ama downgrade yedi mi ? Yedi... Artık şu oyunun grafik tartışmalarını bırakıp stabil bir ortama adım atması gerekiyor.

5 dakikada bir bug'a rastlıyorum.

Ağacın üstüne çıkan, evin içine ışınlanan atım, başıma geçen kıyafetim, havada kalan elim, seçtiğim büyüyü değilde yanlış büyüyü kullanması, birden bire karakterin sürekli zıplaması, menülerde-meditasyon esnasında oyunun kilitlenmesi-çökmesi, ufacık bir basamaktan düşüp ölebilirken dağdan aşağı düşüp hiç bir şey olmaması, kaplamaların geç yüklenmesi, şehirdeki insanların iç içe geçip bugda kalmaları, görevi alacağım kişi ile konuşamamak, lootların yanına inatla mum, meşale gibi nesneleri koyup oradan eşya toplayacağıma mum yakmaca oynatması, oyunun verilerinin yüklenememesi yada geçikmesi durumunda kesik kesik ekranı bulanıklaştırıp bir nevi loading havası vermesi, kuyruğu olmayan at, ayağıma dolanan ve bedenimle bir bütün olan kasa parçaları, yapay zeka problemleri, benden kat kat güçlü yaratığın köşeye sıkışıp amansızca ölümü beklemesi, inatla kılıcını çıkarmayıp(hem otomatikman hemde manuel olarak ben zorlasam dahi) koca koca yaratıklara, 5-10 kişik guruplara tekme tokat dalan karakterim ...

Daha tonla sayarım. Bug'lara hiç kafa takmayan, onlara rastlamayan, hatta incelemelerde falan değinilince "yahu buglar oyunların bir gerçeği şunuda incelemelere laf olsun diye koymayın" diyen bir oyuncuydum. Ancak dün 3 defa oyundan çıkmak zorunda kalınca oyun zevkimi ne derece baltaladığını anlamış oldum.

Umarım en kısa sürede çözülür. Böyle müthiş bir oyuna hele ki 3 defa ertelenmişken yakışmıyor...
benim karşılaştığım bugları söyliyeyim sana oyunun arada bir çökmesi ve oyundan çık dediğimde oyunun kapanmayıp altta kalması bazen dediğin gibi görevlere tıklama işaretnin sonra çıkması bazen geralt ın yerin içine girip çıkması (merdivenler ve zıplama bölgelerinde) bir kaç kere görevi tamamladıkdan sonra karşıdaki karakterin yok olması bunun dışında bir eksik söylüyeyim kendime göre bu atı çağırıyoruz bazen biryerlere takılıyor gelemiyor yanımıza ama en uyuzuda çağırdıktan 2 saat sonra yanınıza gelmesi tamam belli at ışınlanıyor zaten bari tak diye yanına ışınlansa assasins creed'deki at çağırma olayını daha çok beğenmiştim şahsen onun dışındada ufak tefek buglar vardı çok rahatsız edicek birşey görmedim ben

ardaq

25.5.2015 23:30:36

-2
içeriğin dört dörtlük olduğuna nasıl karar veriyorsun çok merak ediyorum?

Alkımm

25.5.2015 23:21:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex bırakın grafikleri geliştirmeyi, optimize etsinler şu oyunu, nvidia mahvetmiş yeminlen 900 serisi kartlardan başkasında oyunu ultraya getiremiyorsun fps 30 a düşüyor akıcılık kayboluyor, kendi açımdan oynanmaz hale geliyor. birde TÜRKÇE YAPIN ARTIK ŞUNU!
Öyle kıl tüy teknolejisi olmaz olsun kafadan 30 fps yiyor

Zarbo257

25.5.2015 23:21:23

0
Konsollara yama ne zaman gelecek ya oyun 20 FPS lere düşüyor Novigrad'da yağmur falan yağınca ve gece olunca,kasma yapmasın diye şehir dışında görev almak için can atıyorum ayrıca yine Novigrad'da demirci ve paralarımızı dönüştürdüğümüz bankacı gibi NPC ler 8 saniye sonra falan geliyor bazen kaplamalar çok geç geliyor,kaç gün oldu hala yama yok..Bu saydığım sorunlar birtek Novigrad'da oluyor Skellige gibi maplerde yağ gibi akıyor oyun.

Öfkelivehızlı

25.5.2015 23:18:50

-3
Watch dogsu 1080p 60 fps ultar ayrlar oynuorken bu oyun high 50 fps bu ne yaaa.. Fiyatı düşük diycem ona da değmez torrent akar ibilgisayarı kaldırmıyo milletin..

xX.3B.Xx

25.5.2015 23:02:43

0
Peki bi önceki update ile arasındaki farkı gösteren bi site falan varmı arkadaşlar?

MytHnfr

25.5.2015 22:54:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: alito
alıntı:

Orijinalden alıntı: MytHnfr

İnsanların bu kadar bugla karşılaşması garibime gitti ben o kadar karşılaşmadım aksine bende nedense çok stabil oyun. Ama yayınlanan yamaya bakınca da her şey sorunlu gibi şu düzeltildi bu düzeltildi anlam veremedim.


Bug'lar her PC konfigürasyonunda farklılık gösterir. Sende olmayan hata başka bir konfigürasyonda ortaya çıkabilir. Bu şekilde değerlendirmek gerekiyor.
Yok elbet çıkar kaymak gibi optimizasyonu olan GTA V'ten bile yakınan insanlar varken hemde garipsediğim bende bu kadar stabil çalışması.

Nevfel

25.5.2015 22:31:02

+1
Oyunun texture kalitesi kullanmış olduğu vramden de anlaşılacağı üzere düşük. Ve bu halde bile performans olarak sürünüyor. Oyunun downgrade yediği yerde zaten texture kalitesi. Bu oyunun boyutundan da belli kullandığı vramin 1500-2000 mb olmasından da belli. CDR in yapması gereken oyuna bir high resolution texture pack çıkarıp -shadow of mordor gibi- grafik kalitesini arttırmak. Şimdi bazıları kızıyor herşey grafik mi diye ama kusura bakmayın CDR nvidia ile beraber milleti gazladı gazladı 1500-2000-2500 tl ye hatta 4000-4500 tl ye titan x leri aldırdı. Sonra ortaya çıkan oyun grafik kartı kullanmadığı gibi performansda rezil durumda. Zaten bir oyun Nvidia destekli çıkmaya dursun illaki performansı sürünüyor. 2 tane dandik teknolojisini oyuna koyup kart satacam diye güzelim oyunun içine etti; optimizasyon olarak.

Uzayda Bir Nokta

25.5.2015 22:03:33

0
İlk oynadığımda geforce experiance ile optimize edip girdiğimde 60fps alıyordum. Sonra grafiklere bir şeyler geldi 45-55 oldu. Şimdi kaça düşer acaba.

Uzayda Bir Nokta

25.5.2015 22:00:55

+1
Arkadaşlar grafik konusunda oyun üst noktada. Gösterilen çıkmasa bile piyasada ki en iyi grafiklere sahip oyun. E bir de zaten diğer konularda da en iyi rpg oyunu. Daha ne istiyorsunuz anlamıyorum ya şaka gibisiniz.

pcrex

25.5.2015 21:58:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: cenkk34 texture kalite artışı ile birlikte performans düşüşü var mı?
evet var, ben az önce indirdim güncellemeyi ve 50-60 fps arası ultra-high ayarlarda oyun 50-40fps lere düştü. görsellik sanki biraz daha netleşti ama birebir karşılaştırmak gerekir.

pcrex

25.5.2015 21:55:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__] oyunu henüz indiremedim ama izlediğim bi videoya göre 2k ultra ayarlarda oyun 1800mb vram kullanıyodu. buda demek oluyoki yeni çıkan oyunlar ekran kartı sattırmak için gereksiz ram tüketiyo. bu güncelleme eğer dokuları dahada iyi hale getiriyosa 2500 kullansa gene çok az diğer oyunlara göre.
oyunun vram kullanımı sizi aldatmasın, shadow of mordor un vram kullanımı yüksekti ama optimizasyonu witcher3 ün çok üzerinde. witcher3 daha fazla gpu odaklı çıkmış ve bana sorarsanız nvidianın bu işte parmağı var. demek istediğim oyun 3gb bellek kullanarak daha optimize bir hale gelebilirdi ki keşke öyle olsaydı.

pcrex

25.5.2015 21:51:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: jealiame
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

alıntı:

Orijinalden alıntı: neo-life

alıntı:

Orijinalden alıntı: Litigant

alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

bırakın grafikleri geliştirmeyi, optimize etsinler şu oyunu, nvidia mahvetmiş yeminlen 900 serisi kartlardan başkasında oyunu ultraya getiremiyorsun fps 30 a düşüyor akıcılık kayboluyor, kendi açımdan oynanmaz hale geliyor. birde TÜRKÇE YAPIN ARTIK ŞUNU!

Sizin gibi grafik manyaklari yuzunden ici boş oyunlar goruyoruz neyse ki the witcher 3 un icerik kismi iyi de oradan yirtti. Ayrica pillars of eternity, westeland, grim dawn, shadowrun gibi oyunlar bizim icin daha bir kiymetli oluyor bu zamanda grafik delileri yuzunden.


arkadaş ben sizin gibi insanları anlayamıyorum ne alakası var bende oyunda grafiklere önem verenlerdenim ve benim gibi bir sürü insan var. Ne oluyor yani bir oyunda grafiklere önem verilmesi demek oyunun içinin boş mu olacağı anlamına geliyor.Yani bir yapımcı hem grafiği iyi hem de dolu dolu bir oyun yapamıyor mu? Ayrıca söylediğiniz tez tam anlamıyla saçmalık kimse sırf grafiği iyi diye gidip oyun satın almıyor öyle olsa order 1886 patlama yapmalıydı demek ki hiç bir oyuncu sırf grafikleri güzelmiş diye oyun almıyor.Fakat bir oyuncunun da grafkleri de güzel olsun güzel grafikli oyunlar olsun demesi hiç bir zaman için içi boş oyunlar olsun anlamına gelmiyor.Ama nedense senin gibi düşünenlerin aklına iyi grafikli oyun isteyenleri görünce hemen içi boş oyun isteniyormuş gibi gelmesi bir başka değişle iyi grafikli güzel oyunlar yapılamazmış düşüncesi gelmesi kusura bakma ama bana çok saçma geliyor.


cevap yazmama gerek kalmadı senin yorumu okuyunca. çoluk çocukla muhatap oluyoruz valla ya yorum yazmaya korkuyorum ergenin biri alıntılayıp aklının ermediği şeyler hakkında saçma sapan konuşacak diye.

Hemen insanları yargılamayın çocuk ergen vb. onun yorumuda haklı seninkide sende bilirainki rpg oyunlarda grafikten çok hikaye dinamiklere bakıldığı için hardcoroe oyunculara hitap ediyor fakat oyundaki bazı grafik sorunları var ve düzeltilmeside lazım bu iki hat arasında dengeli gitmek en makbul olanı.
güzel kardeşim, ben oyunun optimizasyonundan bahsediyorum adam beni grafik manyağı yapıyor. bir okuduğunuzu anlayın önce. o yüzden çocuk diyorum. karşınızdakini kafanızdakine göre değerlendirip kafanıza göre at koşturuyorsunuz, ben 20 senedi RPG oynuyorum bırak ta bileyip oyunda neyin önemli neyin önemsiz olduğunu. şayet siz benim Ultra grafik dememden beni grafik manyağı sanıyorsanız ben skyrimi low grafiklerle de ultra grafiklerle de oynadım (2 kere bitirdim) low da oynayınca oyundan anlayan ama ultrada oynayınca grafik manyağımı oluyor. bu kadar mı basit bir düşünce olur ben buna kızıyorum, şu yaptığımız muhabbete bak ondan sonra neden ergen diyorsun oluyor.

cenkk34

25.5.2015 21:47:28

0
texture kalite artışı ile birlikte performans düşüşü var mı?

[__Zahid__]

25.5.2015 21:40:35

-1
oyunu henüz indiremedim ama izlediğim bi videoya göre 2k ultra ayarlarda oyun 1800mb vram kullanıyodu. buda demek oluyoki yeni çıkan oyunlar ekran kartı sattırmak için gereksiz ram tüketiyo. bu güncelleme eğer dokuları dahada iyi hale getiriyosa 2500 kullansa gene çok az diğer oyunlara göre.

alito

25.5.2015 21:36:57

-1
quote:

Orijinalden alıntı: MytHnfr İnsanların bu kadar bugla karşılaşması garibime gitti ben o kadar karşılaşmadım aksine bende nedense çok stabil oyun. Ama yayınlanan yamaya bakınca da her şey sorunlu gibi şu düzeltildi bu düzeltildi anlam veremedim.
Bug'lar her PC konfigürasyonunda farklılık gösterir. Sende olmayan hata başka bir konfigürasyonda ortaya çıkabilir. Bu şekilde değerlendirmek gerekiyor.

MytHnfr

25.5.2015 21:28:47

0
İnsanların bu kadar bugla karşılaşması garibime gitti ben o kadar karşılaşmadım aksine bende nedense çok stabil oyun. Ama yayınlanan yamaya bakınca da her şey sorunlu gibi şu düzeltildi bu düzeltildi anlam veremedim.

tvdoynr

25.5.2015 21:12:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex

cevap yazmama gerek kalmadı senin yorumu okuyunca. çoluk çocukla muhatap oluyoruz valla ya yorum yazmaya korkuyorum ergenin biri alıntılayıp aklının ermediği şeyler hakkında saçma sapan konuşacak diye.
Hemen insanları yargılamayın çocuk ergen vb. onun yorumuda haklı seninkide sende bilirainki rpg oyunlarda grafikten çok hikaye dinamiklere bakıldığı için hardcoroe oyunculara hitap ediyor fakat oyundaki bazı grafik sorunları var ve düzeltilmeside lazım bu iki hat arasında dengeli gitmek en makbul olanı.

crazyofc1

25.5.2015 21:03:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: freshmind Optimizasyon, manasız frame düşüşleri ve en önemlisi buglara yoğunlaşsalar daha iyi olacak.

Hep sağda solda görürdüm insanların buglara takılmaları, onları videolara almalarını... Ama nedense "bana hiç denk gelmez böyle şeyler" diye düşünüp oranın ne kadar küçük olduğunu kestirirdim. GTA'da , Skyrim'de böyle geçti benim için.

Ancak ilk defa bir oyunda bu kadar fazla buga yakalandım. Oyun muazzam mı ? Kesinlikle. Şu grafikleri, hatta bir gömlek altını bile kabul ederim ama downgrade yedi mi ? Yedi... Artık şu oyunun grafik tartışmalarını bırakıp stabil bir ortama adım atması gerekiyor.

5 dakikada bir bug'a rastlıyorum.

Ağacın üstüne çıkan, evin içine ışınlanan atım, başıma geçen kıyafetim, havada kalan elim, seçtiğim büyüyü değilde yanlış büyüyü kullanması, birden bire karakterin sürekli zıplaması, menülerde-meditasyon esnasında oyunun kilitlenmesi-çökmesi, ufacık bir basamaktan düşüp ölebilirken dağdan aşağı düşüp hiç bir şey olmaması, kaplamaların geç yüklenmesi, şehirdeki insanların iç içe geçip bugda kalmaları, görevi alacağım kişi ile konuşamamak, lootların yanına inatla mum, meşale gibi nesneleri koyup oradan eşya toplayacağıma mum yakmaca oynatması, oyunun verilerinin yüklenememesi yada geçikmesi durumunda kesik kesik ekranı bulanıklaştırıp bir nevi loading havası vermesi, kuyruğu olmayan at, ayağıma dolanan ve bedenimle bir bütün olan kasa parçaları, yapay zeka problemleri, benden kat kat güçlü yaratığın köşeye sıkışıp amansızca ölümü beklemesi, inatla kılıcını çıkarmayıp(hem otomatikman hemde manuel olarak ben zorlasam dahi) koca koca yaratıklara, 5-10 kişik guruplara tekme tokat dalan karakterim ...

Daha tonla sayarım. Bug'lara hiç kafa takmayan, onlara rastlamayan, hatta incelemelerde falan değinilince "yahu buglar oyunların bir gerçeği şunuda incelemelere laf olsun diye koymayın" diyen bir oyuncuydum. Ancak dün 3 defa oyundan çıkmak zorunda kalınca oyun zevkimi ne derece baltaladığını anlamış oldum.

Umarım en kısa sürede çözülür. Böyle müthiş bir oyuna hele ki 3 defa ertelenmişken yakışmıyor...
20 saat felan oynadım belki ondandır ama nerdeyse hiç buga rastlamadım.

Uncy

25.5.2015 20:59:25

0
Yüksek performans pcler için grafikler resmen hakaret olmuş

freshmind

25.5.2015 20:51:24

0
Optimizasyon, manasız frame düşüşleri ve en önemlisi buglara yoğunlaşsalar daha iyi olacak. Hep sağda solda görürdüm insanların buglara takılmaları, onları videolara almalarını... Ama nedense "bana hiç denk gelmez böyle şeyler" diye düşünüp oranın ne kadar küçük olduğunu kestirirdim. GTA'da , Skyrim'de böyle geçti benim için. Ancak ilk defa bir oyunda bu kadar fazla buga yakalandım. Oyun muazzam mı ? Kesinlikle. Şu grafikleri, hatta bir gömlek altını bile kabul ederim ama downgrade yedi mi ? Yedi... Artık şu oyunun grafik tartışmalarını bırakıp stabil bir ortama adım atması gerekiyor. 5 dakikada bir bug'a rastlıyorum. Ağacın üstüne çıkan, evin içine ışınlanan atım, başıma geçen kıyafetim, havada kalan elim, seçtiğim büyüyü değilde yanlış büyüyü kullanması, birden bire karakterin sürekli zıplaması, menülerde-meditasyon esnasında oyunun kilitlenmesi-çökmesi, ufacık bir basamaktan düşüp ölebilirken dağdan aşağı düşüp hiç bir şey olmaması, kaplamaların geç yüklenmesi, şehirdeki insanların iç içe geçip bugda kalmaları, görevi alacağım kişi ile konuşamamak, lootların yanına inatla mum, meşale gibi nesneleri koyup oradan eşya toplayacağıma mum yakmaca oynatması, oyunun verilerinin yüklenememesi yada geçikmesi durumunda kesik kesik ekranı bulanıklaştırıp bir nevi loading havası vermesi, kuyruğu olmayan at, ayağıma dolanan ve bedenimle bir bütün olan kasa parçaları, yapay zeka problemleri, benden kat kat güçlü yaratığın köşeye sıkışıp amansızca ölümü beklemesi, inatla kılıcını çıkarmayıp(hem otomatikman hemde manuel olarak ben zorlasam dahi) koca koca yaratıklara, 5-10 kişik guruplara tekme tokat dalan karakterim ... Daha tonla sayarım. Bug'lara hiç kafa takmayan, onlara rastlamayan, hatta incelemelerde falan değinilince "yahu buglar oyunların bir gerçeği şunuda incelemelere laf olsun diye koymayın" diyen bir oyuncuydum. Ancak dün 3 defa oyundan çıkmak zorunda kalınca oyun zevkimi ne derece baltaladığını anlamış oldum. Umarım en kısa sürede çözülür. Böyle müthiş bir oyuna hele ki 3 defa ertelenmişken yakışmıyor...

White Death

25.5.2015 20:44:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: neo-life <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Litigant<br><br><blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: pcrex<br><br>bırakın grafikleri geliştirmeyi, optimize etsinler şu oyunu, nvidia mahvetmiş yeminlen 900 serisi kartlardan başkasında oyunu ultraya getiremiyorsun fps 30 a düşüyor akıcılık kayboluyor, kendi açımdan oynanmaz hale geliyor. birde TÜRKÇE YAPIN ARTIK ŞUNU!<br></blockquote><br> Sizin gibi grafik manyaklari yuzunden ici boş oyunlar goruyoruz neyse ki the witcher 3 un icerik kismi iyi de oradan yirtti. Ayrica pillars of eternity, westeland, grim dawn, shadowrun gibi oyunlar bizim icin daha bir kiymetli oluyor bu zamanda grafik delileri yuzunden.</blockquote><br><br>arkadaş ben sizin gibi insanları anlayamıyorum ne alakası var bende oyunda grafiklere önem verenlerdenim ve benim gibi bir sürü insan var. Ne oluyor yani bir oyunda grafiklere önem verilmesi demek oyunun içinin boş mu olacağı anlamına geliyor.Yani bir yapımcı hem grafiği iyi hem de dolu dolu bir oyun yapamıyor mu? Ayrıca söylediğiniz tez tam anlamıyla saçmalık kimse sırf grafiği iyi diye gidip oyun satın almıyor öyle olsa order 1886 patlama yapmalıydı demek ki hiç bir oyuncu sırf grafikleri güzelmiş diye oyun almıyor.Fakat bir oyuncunun da grafkleri de güzel olsun güzel grafikli oyunlar olsun demesi hiç bir zaman için içi boş oyunlar olsun anlamına gelmiyor.Ama nedense senin gibi düşünenlerin aklına iyi grafikli oyun isteyenleri görünce hemen içi boş oyun isteniyormuş gibi gelmesi bir başka değişle iyi grafikli güzel oyunlar yapılamazmış düşüncesi gelmesi kusura bakma ama bana çok saçma geliyor.
Grafik ve oyunun doluluğu arasında ince bir denge var. Grafiklerin iyi olması o kadar basit birşey değil aslında. Yani oyunun uzunluğu, dünyasının büyüklüğü, npc sayısı arttıkça gerçekten iyi bir grafik kalitesini yakalayabilmek şu anki teknolojiye imkansıza yakın bir durumda. İş sadece yüksek grafikleri yapmakla da bitmiyor. Bunun açık dünyaya uyarlanması, her platformun kaldırıp kaldıramayacağını anlayıp ona göre grafikleri kısmak lazım. Ne kadar az platform varsa o kada da az iş oluyor. (Mesela Star Citizen PC exc. bir oyun olduğu için yapımcılar grafikleri hiçbir zorunluluk olmadan arttırabiliyorlar.) Bu kezde eğer grafikler platformlar arasında çok büyük farklarla çıkarsa bu kez Microsoft ve Sony gibi firmalardan büyük tepki alırlar. Bunların hepsini becerebilen firma sayısı çok azdır. Zaten o oyunlar da 3-4 yıl boyunca geliştirilmekte oluyor. Grafikleri yüksek tutup aynı zamanda sabit fps almanın tek yolu P.T gibi tek bir odada geçen bir şekilde oyun yapmak. Teknoloji demolarına veya CGI videolarına baktığımız zaman olabilecek en üst düzey grafik kalitesini görüyoruz zaten. Ama şu an sadece görüyoruz. Ama haklısın.

EyesNight

25.5.2015 20:42:04

0
Grafik çok iyi olunca oyun boş oluyor sanan zekiler var onları takdir ettim hatta madalya takıcam onlara :)

pcrex

25.5.2015 20:37:34

-3
quote:

Orijinalden alıntı: neo-life
alıntı:

Orijinalden alıntı: Litigant

alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

bırakın grafikleri geliştirmeyi, optimize etsinler şu oyunu, nvidia mahvetmiş yeminlen 900 serisi kartlardan başkasında oyunu ultraya getiremiyorsun fps 30 a düşüyor akıcılık kayboluyor, kendi açımdan oynanmaz hale geliyor. birde TÜRKÇE YAPIN ARTIK ŞUNU!

Sizin gibi grafik manyaklari yuzunden ici boş oyunlar goruyoruz neyse ki the witcher 3 un icerik kismi iyi de oradan yirtti. Ayrica pillars of eternity, westeland, grim dawn, shadowrun gibi oyunlar bizim icin daha bir kiymetli oluyor bu zamanda grafik delileri yuzunden.


arkadaş ben sizin gibi insanları anlayamıyorum ne alakası var bende oyunda grafiklere önem verenlerdenim ve benim gibi bir sürü insan var. Ne oluyor yani bir oyunda grafiklere önem verilmesi demek oyunun içinin boş mu olacağı anlamına geliyor.Yani bir yapımcı hem grafiği iyi hem de dolu dolu bir oyun yapamıyor mu? Ayrıca söylediğiniz tez tam anlamıyla saçmalık kimse sırf grafiği iyi diye gidip oyun satın almıyor öyle olsa order 1886 patlama yapmalıydı demek ki hiç bir oyuncu sırf grafikleri güzelmiş diye oyun almıyor.Fakat bir oyuncunun da grafkleri de güzel olsun güzel grafikli oyunlar olsun demesi hiç bir zaman için içi boş oyunlar olsun anlamına gelmiyor.Ama nedense senin gibi düşünenlerin aklına iyi grafikli oyun isteyenleri görünce hemen içi boş oyun isteniyormuş gibi gelmesi bir başka değişle iyi grafikli güzel oyunlar yapılamazmış düşüncesi gelmesi kusura bakma ama bana çok saçma geliyor.
cevap yazmama gerek kalmadı senin yorumu okuyunca. çoluk çocukla muhatap oluyoruz valla ya yorum yazmaya korkuyorum ergenin biri alıntılayıp aklının ermediği şeyler hakkında saçma sapan konuşacak diye.

Dovahkiin

25.5.2015 20:34:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: Executor06 "Yeni ekran kartı almanız gerekecek" vs sözlerle grafikleri şişirip sonradan da downgrade yapmasalardı kimse grafikler yüzünden başlarını ağrıtmazdı, bu şekilde kendi emeklerini gölgelediler bence çünkü oyun içerik olarak muazzam ama ikide bi grafik gündeme geliyor.
Katılıyorum. "Büyük lokma ye, büyük söz söyleme"nin canlı örneği oldu adamlar. Sen kendini politik laflarla ön plana çıkarırsan, aynı sebeple de yerin dibine gömülürsün işte. Herşeyi sessizce akışına bıraksalar hem firma açısından hem oyuncular açısından çok daha iyi olurdu.

smalsrol

25.5.2015 20:34:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: OnrGrTR ne grafiği yahu oyun mükemmel olmuş ötesi mi var..
35 saat olmuş oynuyorum oyunu, daha witches of crookbag bog questindeyim düşün, novigradda yan görev yapmaktan ana görevlere başlamadım bile :) Gün batışında at sürmek bile insana başka bir haz veriyor.

OnrGrTR

25.5.2015 20:30:11

+2
ne grafiği yahu oyun mükemmel olmuş ötesi mi var..

smalsrol

25.5.2015 20:27:58

+1
quote:

Orijinalden alıntı: zumber4428 1.04 kurdum fakat öyle ahım şahım bir şey olmadı, kaplamalar daha belirgin olmuş yani yakından baktığımda dahi fazla bulanık görünmüyor uzaktan zaten aynı görünüyor.
Onun yerine oyunun renk paletini e3'deki gibi yapsalar, biraz daha optimize etseler çok güzel olur.
Bu SweetFxi kurmalısın o zaman, renk paletini o fragmandaki gibi yapıyor, geceleri atmosfer çok güzelleşiyor. 1 seneye enhanced edition çıkarırlar zaten ya. https://sfx.thelazy.net/games/preset/3691/

huseyincarnege

25.5.2015 20:26:55

+1
kimse dx12 çıkana kadar gösterilen grafikleri alamayız pazarlama politikası win10 satacaklar :)

adam olun

25.5.2015 20:15:01

-3

kingarthasilker

25.5.2015 20:14:43

+2
sürekli ultra peşindesiniz oyun sadece ultra ayarda oynanmıyor high medium ayarlarıda var bu oyunların aza kanaat edin biraz

KortX

25.5.2015 20:14:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: Executor06 "Yeni ekran kartı almanız gerekecek" vs sözlerle grafikleri şişirip sonradan da downgrade yapmasalardı kimse grafikler yüzünden başlarını ağrıtmazdı, bu şekilde kendi emeklerini gölgelediler bence çünkü oyun içerik olarak muazzam ama ikide bi grafik gündeme geliyor.
Aklımdakileri yazmışsınız +1

mehmet4428

25.5.2015 20:13:17

0
1.04 kurdum fakat öyle ahım şahım bir şey olmadı, kaplamalar daha belirgin olmuş yani yakından baktığımda dahi fazla bulanık görünmüyor uzaktan zaten aynı görünüyor. Onun yerine oyunun renk paletini e3'deki gibi yapsalar, biraz daha optimize etseler çok güzel olur.

neo-life

25.5.2015 20:03:48

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Litigant
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

bırakın grafikleri geliştirmeyi, optimize etsinler şu oyunu, nvidia mahvetmiş yeminlen 900 serisi kartlardan başkasında oyunu ultraya getiremiyorsun fps 30 a düşüyor akıcılık kayboluyor, kendi açımdan oynanmaz hale geliyor. birde TÜRKÇE YAPIN ARTIK ŞUNU!

Sizin gibi grafik manyaklari yuzunden ici boş oyunlar goruyoruz neyse ki the witcher 3 un icerik kismi iyi de oradan yirtti. Ayrica pillars of eternity, westeland, grim dawn, shadowrun gibi oyunlar bizim icin daha bir kiymetli oluyor bu zamanda grafik delileri yuzunden.
arkadaş ben sizin gibi insanları anlayamıyorum ne alakası var bende oyunda grafiklere önem verenlerdenim ve benim gibi bir sürü insan var. Ne oluyor yani bir oyunda grafiklere önem verilmesi demek oyunun içinin boş mu olacağı anlamına geliyor.Yani bir yapımcı hem grafiği iyi hem de dolu dolu bir oyun yapamıyor mu? Ayrıca söylediğiniz tez tam anlamıyla saçmalık kimse sırf grafiği iyi diye gidip oyun satın almıyor öyle olsa order 1886 patlama yapmalıydı demek ki hiç bir oyuncu sırf grafikleri güzelmiş diye oyun almıyor.Fakat bir oyuncunun da grafkleri de güzel olsun güzel grafikli oyunlar olsun demesi hiç bir zaman için içi boş oyunlar olsun anlamına gelmiyor.Ama nedense senin gibi düşünenlerin aklına iyi grafikli oyun isteyenleri görünce hemen içi boş oyun isteniyormuş gibi gelmesi bir başka değişle iyi grafikli güzel oyunlar yapılamazmış düşüncesi gelmesi kusura bakma ama bana çok saçma geliyor.

There goes your life

25.5.2015 19:58:35

+3

F13

25.5.2015 19:42:26

+1
optimizasyona önem versinler grafik bence gayet iyi

BSC Misafiri

25.5.2015 19:35:30

-1
bu oyun ac unity den bile çok sistem istiyor ikisini de gtx 770 te oynadığımda unity daha hızlı oynuyordum kaldı ki unity de bir sürü npc ve bana göre 1 kat daha iyi grafik vardı cd tl Project kusura bakmasın ama bu iş dlc satmayacağız demekle olmuyor keşke dlc satsanda adam akıllı optimize etsen şimdi 30 dolarlık dlc satmayıp en aşşağı 1500 tl lik kartla oyunu oynattırmak oyuncuyu düşünmek mi oluyor.

OldGamers86

25.5.2015 19:31:05

0
Hadi gözümüz aydın.

softruva

25.5.2015 19:14:10

-3
Sunger bop kadar beyin var dıyon yani

mementopolis

25.5.2015 19:08:57

0
Grafikler ,Grafikler , Onlar icin tüm mesele bu...
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

pcrex

25.5.2015 19:02:10

-1
bırakın grafikleri geliştirmeyi, optimize etsinler şu oyunu, nvidia mahvetmiş yeminlen 900 serisi kartlardan başkasında oyunu ultraya getiremiyorsun fps 30 a düşüyor akıcılık kayboluyor, kendi açımdan oynanmaz hale geliyor. birde TÜRKÇE YAPIN ARTIK ŞUNU!

C.H.N

25.5.2015 18:59:45

0
Benim gördüğüm kadarıyla modeller,ışıklandırmalar ve görsel partiküller/efektler gösterilenden çok farklı. Bu yama sadece high'ı ultra yapıyorsa (model ve kaplamalar vs.) pek bişey değişeceğini sanmam. Ben bu yamanın karşılaştırma videosunu bulamadım bulan varsa paylaşabilir mi?

yubıl62

25.5.2015 18:56:28

0
hadi bakalım cd projekt red neler yapabileceksin daha çıkalı 1 hafta oldu ama !!!!

Executor06

25.5.2015 18:54:21

+11
"Yeni ekran kartı almanız gerekecek" vs sözlerle grafikleri şişirip sonradan da downgrade yapmasalardı kimse grafikler yüzünden başlarını ağrıtmazdı, bu şekilde kendi emeklerini gölgelediler bence çünkü oyun içerik olarak muazzam ama ikide bi grafik gündeme geliyor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 3: Wild Hunt
+ TAKİBE
AL
173 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız