Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Witcher 3, Malesef Türkçe Gelmiyor


    Bildiğiniz gibi The Witcher 2, PC'de resmi Türkçe dil desteğiyle sunulmuştu. Sonrasında ise The Witcher 3 için de aynı başvuru yapılmış, imza kampanyaları başlatılmıştı. Fakat maalesef The Witcher 3'ten Türk oyunculara sevindirici haber çıkmadı.
 
    Daha önce farklı RPG'lerin bağımsız Türkçe yama çalışmalarında bulunmuş ekipten Gökhan Düzgün, Donanım Haber forumlarında konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Düzgün'ün açıklamalarına göre The Witcher 2'nin Türkiye'deki satışlarından memnun kalmayan CD Projekt ekibi, Türkçe'yi es geçme kararı almış. Üstüne üstlük, başlatılan imza kampanyası da hüsranla sonuçlanmış. Daha önce GTA V için 10.000'den fazla imza toplayan Türk oyuncuları, The Witcher 3 için sadece 3.200 adet imza toplayabilmiş...
 
Düzgün'ün forumda yaptığı açıklamalar aynen şöyle,

 
"Selam arkadaşlar,

Witcher 2 yapımı esnasında yerelleştirme departmanından sorumlu olan, Witcher 2 çevirisinde birlikte çalıştığımız Mikolaj Szwed ile yaklaşık 3 aydır konuşuyorduk. Kendisi şu an Witcher 3'ün oyun yapımcılarından biri. Kendisi de oyunun Türkçe'ye çevrilmesini can-ı gönülden istiyor. Başlangıçta her şey olumluydu, öyle ki planlarımızı yapmış başlayacağımız günü bekliyorduk. Ancak bugün kendisinden aldığım e-posta ile maalesef oyunun Türkçe yerelleştirme planlarından vazgeçildiği haberini verdi. Yöneticiler maalesef projeye sıcak bakmamış. Nedenini sordum kendisine. Beklediğim yanıtı verdi. Türkçe yerelleştirmenin maliyetini karşılamayacağına kanaat getirmişler.

Az çok ticarete bulaşmış olanlar bilir. Kararlar verilirken nihai önem taşıyan şey şudur: maliyet-gelir düzeyi. Biz bir imza kampanyası düzenledik. Sadece 3.629 imza toplayabildik. Okan'ın da(23 Studios, Okan Şen) belirttiği gibi bu kampanyadan firmaya bahsetmedik; bahsetmeye yüzümüz de olmadı açıkçası. Daha bir siteye girip bir ad bir soyad bir de e-posta yazacak 10.000 kişi bulamıyoruz. Varın Witcher 2'nin satışlarını siz düşünün. Ben 1.000 adet sattığını bile düşünmüyorum.

Deniyor ki Steam'de kayıtlı Skyrim'i satın alan 8.000'in üzerinde Türk oyuncu varmış. Geçen gün yayınlanan haberde Skyrim'in bugüne kadar ki satışının 20 milyon adet olduğu açıklandı. Witcher 2'nin ise 6 milyon. Şimdi bu rakamları bizim Türkiye'de telafuz ettiklerimizle karşılaştırın.

Satışlardaki azlığın sebebine dair bir tartışmaya girmek istemiyorum. Sebepler herkesin malumu. Ancak şunu artık herkesin bilmesi gerek. Yayıncı ve yapımcı şirketler oyunları hangi dile çevireceklerine karar verirken bu işin maliyetine girdiklerinde ne kadar kazanç elde edeceklerini kestirirler. Önceki oyunların satışları da bu kararın verilmesinde başlıca göstergeyi oluşturur elbette."
 

    Maliyet konusunda değinmek gerekirse, Okan Şen'in belirttiklerine göre yapımcı firmalar oyuna eklenecek her dil seçeneği için konsol platformlarında Microsoft ve Sony'e para ödemek zorundalarmış. Bu anlaşmada oyunun çevirisini yapacak olan ekip, gerçekten komik rakamlar talep etmişler. Fakat yine de CD Projekt, konsol sahiplerine ödenecek masrafları düşünerek projeyi iptal etmiş.   
 
    Zamanında Steam'de bugünün kuruyla 11 TL'ye kadar düşmüş, resmi Türkçe dil desteği sunan The Witcher 2'nin ülkemizde bu kadar az satması bir yana, imza kampanyasına bile ilgi gösterilmeyişi gerçekten üzücü... 2014'ün en iyi oyunlarından birisi olmasına kesin gözüyle bakılan The Witcher 3'ü Türkçe oynamak çok farklı bir deneyim olurdu. Ancak maalesef, durum ortada...
 

Bu haberin bağlantısı
URL
the witcher the witcher 2 the witcher 3: wild hunt cd project red cd project redengine 3 pc xbox xbox 720 playstation 4 rpg aksiyon rpg
Dungeon Keeper Mobil Puanları Filtreliyor "GTA V, Müşterimizin Olduğu Her Platforma Gelecek"
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

klongs

17.2.2014 10:36:30

+1
hayır zaten toplamda 5 milyon satmış oyun bedavaya da çevirtiyorlar zaten daha neyin tribini yaşıyorlar

BSC Misafiri

15.2.2014 01:01:13

-4
oyun zaten iyi bir oyun değil 3. sünü bilmem ama ilk iki oyun ortalama oyunlardı

BSC Misafiri

13.2.2014 14:21:08

-5
witcher zaten dar kesime hitab eden, gerek kombat sistemi gerekse senaryonun yer yer batırması gibi nedenlerle ortalmaa altı bir oyun. totalde 1-2 milyon bişi satmış zaten türkiyede o kadar az imza çıkmasına hiç şaşmadım o yüzden. 3. oyun içinde direk söyleyeyim, hani şu öldürülemez diyen wild huntun başındaki komutanlar varya he onları öldürücez artık totoşlarından sihirli birkılıç mı uydururlar ne yaparlar bilemem.

BalrogTR

11.2.2014 13:06:02

0
çok üzüldüm gerçekten ne yapalım sağlık olsun.2. oyunu türkçe çıktığı için steamden almıştım destek olmak için.skyrim'in türkçe yaması nerdeyse 10 bin orjinal oyun sahibi kullanıyor görünüyor.Türkiyedede yavaş yavaş orjinal oyun alımları artıyor. Bende öğrenciyim günde 1 tl kenara atıyorum.Steam indirimlerini takip edip ayda 2 oyun alıyorum.Ha hiç korsan kullanmadım demiyorum ama özellikle türkçe yaması çıkan oyunları kesinlikle orjinal almaya çalışıyorum.

BSC Misafiri

10.2.2014 07:46:19

+2
dolar olmuş 2 buçuk lira adamlar halen daha orjinal oyun derdinde. sorun tüketicide veya firmada değil dandik devletin değersiz parasında, soygun gibi kdv ötv paylarında.

BSC Misafiri

9.2.2014 20:57:09

0
Artık Türkçe oyunlar gelsin diye oyun yapımcılarına yalvarır tazı yazılar yollamak vs. gereksiz. Yapılacak tek ve yegane çözüm çeviri işine gönül vermiş kişilere parasal yönden destek vererek resmi olmasa da bu tarz rpg'lerin Türkçe ye çevrilmesine ön ayak olmaktır. Bu devirde kopya almayalım orjinale yönelelim vs. tarzı güzel düşünceler yerine ciddi adımlar atmak şart zaten elde avuçta birkaç kişisel ve çok az grupsal ve forum bazlı oyun çeviri işini üstlenen oluşumlar var. Gerekle olan bu grupları el üstünde tutmak yoksa artık Türkçe oyun görmek birkaç sony oyunu hariç imkansız.

jumong88

9.2.2014 18:12:19

+1
İlk önce ben yorumumu yazarken kimseye hakaret edici bir tavır sergilemedim ama her nasıl oluyorsa karşımdakilerin kullandığı üslup insanı gerçekten hayretler içinde bırakıyor saygı kuralları çerçevesinde tartışmayı bilmeyene yorum yapamam. İkinci olarak 1000 rakamı biraz saçma olmuş sanıyorum sadece kutulu satışları saymışlar benim gibi gog,com'dan alanları Türkiye pazarına dahil etmediler galiba çünkü oyun firmaları böyle yapıyor. Bu çok büyük bir hata firmanın vizyonsuzluğunu gösteriyor. Dünyada korsan babası olan (bütün oyunların piyasaya korsan yayıldığı memleket) Rusya'da Rusca olmayan bir tane oyun göremezsiniz Bf4,Skyrim,Cod,mmorpg bütün oyunlar Rusyaya özel ilgili gösterir onların dilini oyunlarına ekler onlara özel satış politikası uygular komşu ülkedeki değerden daha ucuza satar. Mesela korsan olsa Rusyada hiçbir oyun firmasının yerelleştirme ve yerel planlama yaptığını göremeyiz Türkiye'de orijinal alcak büyük potansiyel var bundan 10 yıl önce orijinal oyun diye bir şey bilmezken insanlar indirimde de olsa orijinal oyun almaya uğraşıyor bu konuda birileri hatalı ama oyuncuların olmadığı aşikar.

BSC Misafiri

9.2.2014 15:07:08

0
Yazık ya......çok kötüyüm şuan :/

BSC Misafiri

9.2.2014 10:31:37

0
11 dolara oyuna almadık korsan oynadık 3. oyunu oynacagımız

Heliosaga

8.2.2014 22:22:17

-1
Kötü bir haber olmuş.. İngilizcem oldukça iyi ama kendi dilimde oynamayı çok isterdim.. İngilizcesi kıt olan arkadaşlarımız da artık orjinal alacaksa bu oyunu bile bu haberden sonra alacaklarını sanmıyorum. İngilizceye mahkumuz..

BSC Misafiri

8.2.2014 19:35:46

-1
atma recep din gardaşım adamın makinaya bak low da kasmış gerçekten söyledikleri sistemde kastığını söyleyenler ya kendini öldürsün yada gerçek sistemlerini yazsınlar ben zamanında duo core e2220 ve 9500 gt ile kasmadan low ayarda oynadım 1366x768 çözünürlükte oynadım bitirdim para verdiğime pişman olmadığım oyunlardan birisi keşke Türkçe olsaydı ilk oyunları İngilizce oynadım Türkçe deki gibi zevk vermiyor ingilizcem iyi olduğu halde, Witcher 2 deki hatalar yüzünden Türkçe oynamak istemediğim için onu da İngilizce oynadım gönül isterdi ki yanlış kelimeler düzelsin ama... Sağlık olsun The Witcher 3 te de hatalı çeviriler olacağına İngilizce oynarız, witcher 2 yi Türkçe oynamış biri zorlanmıştır ama İngilizce oynayan biri neredeyse zorlanmamıştır. (hatalar yüzünden)

yolBUDUR

8.2.2014 17:24:33

0
tekrar tekrar yazıyorum kusura bakmayın biraz sinirlendim. bu konu vesilesi ile daha önce witcher 2 yi oynayamayan arkadaşlar açtığım konuyu inceleyip uygulayabilirler. herkese saygı ve sevgiler... http://forum.donanimhaber.com/m_87517977/f_//tm.htm#87517977

yolBUDUR

8.2.2014 17:21:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.


Skyrim oyun olarak harika bir oyundu fakat grafik olarak witcher 2 ile karşılaştırmak komik olur ( olmuş )... ayrıca bilgi olsun diye söylüyorum witcher 2 updatelerle birlikte orta seviye oyun sistemlerinde gayet rahat çalışır hale geldi bu yüzden korsan kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. son olarak witcher 2 de bir-iki efekt vardı kapadığınızda performansı ikiye katlayan bilginiz varmı? hiç sanmıyorum.
http://forum.donanimhaber.com/m_87517977/f_//tm.htm#87517977 bu konuda bahsettim. ayrıca grafik karşılaştırması yapmadığım halde boş boş okuyup boş boş yorum yapmışsın. tüm güncellemeleri legal olarak yaptım. sana tavsiyem iyi bir türkçe hocasından parağrafta anlam konusu ile ilgili acilen kurs al...

yolBUDUR

8.2.2014 17:18:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: dogu16
alıntı:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.
Bu konuda çok haklısın yılbaşı indirimlerindeyken aldım witcher 2'yi sistemim şöyle: i5 3330 3.0 ghz işlemci 4gb ram, gt630 4gb ekran kartı ve witcher 2'yi 1600x900 çözünürlükte oynayamadım tüm ayarları düşürdüm! Birde sözde minimum sistem gereksinimlerine Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz, 1 GB RAM, Nvidia GeForce 8800 512mb diyor! BF3 ü kasmadan oynayabiliyorum
hocam oynarsın bu sistemle oynayamazsın diye ezbere konuşanlara inat. verdiğim linkteki önerilerimi uygula. bu konu vasıtasıyla da oynayamayan arkadaşlarda sebeplenir. http://forum.donanimhaber.com/m_87517977/f_//tm.htm#87517977

yolBUDUR

8.2.2014 17:06:50

+1
Bazi arkadaşlar ezbere konusuyor legal olarak en son guncellemesine kadar yaptim. Optimasyon sorunu var. Bu konuyla ilgili dh forumda konu actim isteyen bakabilirim cozumu de var witcher 2 kasma sorunu kesin cozum diye, ayrica misafir olarak girip alinti yapip ezbere konusmamak lazim ayrica Skyrim ile grafik karsilastirmasi yapmadigim halde komik olmuş diyen arkadaşa sesleniyorum, oynayamadik olduktan sonra yemisim grafiğini ...

dogu16

8.2.2014 16:40:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: dogu16

alıntı:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.
Bu konuda çok haklısın yılbaşı indirimlerindeyken aldım witcher 2'yi sistemim şöyle: i5 3330 3.0 ghz işlemci 4gb ram, gt630 4gb ekran kartı ve witcher 2'yi 1600x900 çözünürlükte oynayamadım tüm ayarları düşürdüm! Birde sözde minimum sistem gereksinimlerine Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz, 1 GB RAM, Nvidia GeForce 8800 512mb diyor! BF3 ü kasmadan oynayabiliyorum


o sistemle oynayamaman gayet normal. aya gidecekseniz at arabanızı satıp para biriktirmelisiniz. ayrıca BF3 ü hangi çözünürlük ve detay seviyesinde ''kasmadan'' kaç fps oynuyorsun çok merak ediyorum doğrusu.
BF3'ü 1600x900 de low medium arası 30-40 fps arası oynuyorum. Ekran kartımın iyi olduğunu söylemiyorum zaten niye minimum sistem gereksinimlerinde yanlış yönlendiriyorlar insanı

dogu16

8.2.2014 16:38:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: dogu16

alıntı:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.
Bu konuda çok haklısın yılbaşı indirimlerindeyken aldım witcher 2'yi sistemim şöyle: i5 3330 3.0 ghz işlemci 4gb ram, gt630 4gb ekran kartı ve witcher 2'yi 1600x900 çözünürlükte oynayamadım tüm ayarları düşürdüm! Birde sözde minimum sistem gereksinimlerine Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz, 1 GB RAM, Nvidia GeForce 8800 512mb diyor! BF3 ü kasmadan oynayabiliyorum


o sistemle oynayamaman gayet normal. aya gidecekseniz at arabanızı satıp para biriktirmelisiniz. ayrıca BF3 ü hangi çözünürlük ve detay seviyesinde ''kasmadan'' kaç fps oynuyorsun çok merak ediyorum doğrusu.
BF3'ü 1600x900 de low medium arası 30-40 fps arası oynuyorum. Ekran kartımın iyi olduğunu söylemiyorum zaten niye minimum sistem gereksinimlerinde yanlış yönlendiriyorlar insanı

BSC Misafiri

8.2.2014 16:31:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: dogu16
alıntı:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.
Bu konuda çok haklısın yılbaşı indirimlerindeyken aldım witcher 2'yi sistemim şöyle: i5 3330 3.0 ghz işlemci 4gb ram, gt630 4gb ekran kartı ve witcher 2'yi 1600x900 çözünürlükte oynayamadım tüm ayarları düşürdüm! Birde sözde minimum sistem gereksinimlerine Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz, 1 GB RAM, Nvidia GeForce 8800 512mb diyor! BF3 ü kasmadan oynayabiliyorum
o sistemle oynayamaman gayet normal. aya gidecekseniz at arabanızı satıp para biriktirmelisiniz. ayrıca BF3 ü hangi çözünürlük ve detay seviyesinde ''kasmadan'' kaç fps oynuyorsun çok merak ediyorum doğrusu.

BSC Misafiri

8.2.2014 16:31:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.
Skyrim oyun olarak harika bir oyundu fakat grafik olarak witcher 2 ile karşılaştırmak komik olur ( olmuş )... ayrıca bilgi olsun diye söylüyorum witcher 2 updatelerle birlikte orta seviye oyun sistemlerinde gayet rahat çalışır hale geldi bu yüzden korsan kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. son olarak witcher 2 de bir-iki efekt vardı kapadığınızda performansı ikiye katlayan bilginiz varmı? hiç sanmıyorum.

dogu16

8.2.2014 16:21:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: dogu16

alıntı:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.
Bu konuda çok haklısın yılbaşı indirimlerindeyken aldım witcher 2'yi sistemim şöyle: i5 3330 3.0 ghz işlemci 4gb ram, gt630 4gb ekran kartı ve witcher 2'yi 1600x900 çözünürlükte oynayamadım tüm ayarları düşürdüm! Birde sözde minimum sistem gereksinimlerine Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz, 1 GB RAM, Nvidia GeForce 8800 512mb diyor! BF3 ü kasmadan oynayabiliyorum


ekran kartın çöp o yüzden oynayamıyorsun kardeş.
Ekran kartı kötü biliyorum ama minimum sistem gereksinimlerinde Nvidia GeForce 8800 diyor ondan da mı kötü? BF3 ü açan kart bunu nasıl açmıyor lowda?

BSC Misafiri

8.2.2014 16:15:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: dogu16
alıntı:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.
Bu konuda çok haklısın yılbaşı indirimlerindeyken aldım witcher 2'yi sistemim şöyle: i5 3330 3.0 ghz işlemci 4gb ram, gt630 4gb ekran kartı ve witcher 2'yi 1600x900 çözünürlükte oynayamadım tüm ayarları düşürdüm! Birde sözde minimum sistem gereksinimlerine Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz, 1 GB RAM, Nvidia GeForce 8800 512mb diyor! BF3 ü kasmadan oynayabiliyorum
ekran kartın çöp o yüzden oynayamıyorsun kardeş.

BSC Misafiri

8.2.2014 16:14:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: dogu16
alıntı:

Orijinalden alıntı: tr.duman

Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.
Bu konuda çok haklısın yılbaşı indirimlerindeyken aldım witcher 2'yi sistemim şöyle: i5 3330 3.0 ghz işlemci 4gb ram, gt630 4gb ekran kartı ve witcher 2'yi 1600x900 çözünürlükte oynayamadım tüm ayarları düşürdüm! Birde sözde minimum sistem gereksinimlerine Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz, 1 GB RAM, Nvidia GeForce 8800 512mb diyor! BF3 ü kasmadan oynayabiliyorum
ekran kartın çöp o yüzden oynayamıyorsun kardeş.

dogu16

8.2.2014 15:43:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.
Bu konuda çok haklısın yılbaşı indirimlerindeyken aldım witcher 2'yi sistemim şöyle: i5 3330 3.0 ghz işlemci 4gb ram, gt630 4gb ekran kartı ve witcher 2'yi 1600x900 çözünürlükte oynayamadım tüm ayarları düşürdüm! Birde sözde minimum sistem gereksinimlerine Intel Core 2 Duo 2.2 Ghz, 1 GB RAM, Nvidia GeForce 8800 512mb diyor! BF3 ü kasmadan oynayabiliyorum

BSC Misafiri

8.2.2014 15:16:16

0
Bence firma(lar) boş vermiş uğraşmak istemiyorlar sen kaç kere Türkçe oyun çıkardın ki satışları beğenmiyorsun kaç tane oyun Türkçe olarak gelmiş ki yani nasıl kıyaslıyorsun satışları neyi baz alıyorsun sen yap Türkçe dil seçeneği nasıl bir masraf olabilirki yani oyunçeviri.com bunu ücretsiz yapıyor adamların hiç bir beklentisi yokken yapıyor oysaki firmalar para kazanmak için bunu yapmak zorundalar Türkçe diye bir sürü oyun aldım en son skyrim aldım Türkçe yama çıktı diye bunun firma ile alakası yok the witcher 2 aldım Türkçe diye yine firma yapmamış oyunçeviri.com ekibi yapıyor sen Türkçe dil de oyun çıkarma sonra da satışları beğenmedim sanki korsan sadece bizim ülkede var firmaların gerçekten bizim ülkeyi takmamalarından kaynaklanıyor yükse bir oyun DİL eklemek çok maliyetli birşey olacağını sanmıyorum

BSC Misafiri

8.2.2014 15:15:29

0
Ah crytek ah!

yolBUDUR

8.2.2014 14:50:15

+1
Sen bir oyun yapiyorsun ve her PC bu oyunu oynayamiyor. Optimasyon sorunu yüzünden parayla alanlar dahil kaç kişi bu oyunu oynayabildi? Sonra kalkmislar yilin oyunu olabilecek bir oyunken neden beklenen ilgi görülemedi diyorlar. Ben bu oyun tamamen sistem sattirmak icindi. Kimse kusura bakmasin ben yeni bir bilgisayar aldigim zaman en az 3 sene hic sorun yaşamadan donemin oyunlarini oynamak isterim. Emsali skyrim neden yilin oyunu seçildi ve büyük bir ilgi gördü çoğu kişi bu oyunu PC donanim yükseltmesi yapmadan hemen hemen sorunsuz bir şekilde oynayabildi.

Ouroboros_Tasarım

8.2.2014 12:39:52

0
ilk önce zihniyet değişicek insanların düşünce sitili çok düz mantık biyerde bedavası varken neden 100 tl vereyim derdindeler aslında düz mantık olarak düşününce mantıklı ama biraz derinlere inecek olursak 1.Oyuncunun Hakkını Yiyorsun(Bizlerin) 2.Yapımcının Hakkını Yiyorsun. 3.Ülkenin Firmalar Tarafından Karalisteye Alınmasına Yardımcı Oluyosun.(misal rockstar ya orda herkesler korsan kullanıyor boşver türkçe yamayı ne yapıcan kafasındalar) 4.Bide Ben Çok Akıllıyım Bak O Salak Para Verdi Ben Bedavasını Buldum AHAHAHAHHAHA Olum bak o verdigin para benim 2 haftalık sigara param salakmısın olum falan triplere girmeler. 5.İnsanların Oyunlara Uyuşturucuymuş Gibi Bakmasından Kaynaklanan Korku(Evet Arkadaşlar Bunu Bende Yaşadım Hala Daha Yaşıyorum Babam Oyun Oynamamı Hiç İstemez Aldığımı Duysa Bana Bağırır Sağ Olsun Steam Mteam Götürüyom İşi Ama Türkiyeye Hiçbir Katkım Bulunmuyor Tekrar Bildiriyorum Dijital Alımlar Katkı Sağlamazlar 5 dolara indi diyen kitle neyin kafasında çözebilmiş değilim dijital bi halta yaramaz kutulu alıcan !!! ) 6.Fiyat Handikapı(Aral Aral Aral Bunlar Yüzünden İnsanın Kutulu Alasıda Gelmiyor Bide Gidip Herzaman Düzenli Oyununu Kutulu Alan Beyinsizler Var Bunlar Para Derdi Olmayanlar Onların Kazıkla Buluşması Gerek. tahta kazık)(kendimle çelişmişim ama insanı çeliştiriyorlar kardeşlerim 250 tl ps4 oyunu insaf ya ama onlarda biliyorlarki fiyatı düşürseler dahi büyük satış rakamlarına ulaşamıyacaklar. Fiyatla kar etmeye calısıyor hergeleler bide tek elya bi rakip çıksa görün şenliği neler neler olur hayalgücümün sınırları tükeniyor bakalım steam türkçe oldugunda türkiyede fiyatlandırma nasıl olacak gabenewell anlayışlı insandır insangibi güzel bir mail attıkmı bizidinler bu fiyatlar hakkında euro olmasın falan felan tl olsun gibisinden.) 7.zaten çevirelecek kafasında olanlar 4. maddedeki kafaya çok yakın olan insanlardır bu benim görüşüm katılırmısınız bilmem e zaten çevirlicekte resmi çeviri olsa diğer firmalarda görücek bize dahaçok türkçe oyun gelicek bunu akıl edemiyormusunuz oyunceviri cevirse ne olur onlar zaten yapıyor emin olun oyunçeviri ekibide bu sözlere katılacaktır.

huseyincarnege

8.2.2014 12:32:58

0
ADAMLARDA HAKLI ama türkiyede oyun fiyatların yüksek olmasından dolayı herkez korsan peşinde bu yüzden türkçe oyun görmemiz çok görünmüyor .bakarsanız konsolarda daha çok türkçe oyun var dikatinizi çektiyse bubun nedeni konsolarda daha çok orjinal satılması nekadar para okadar köfte hesabı işte :)

orkodesouza

8.2.2014 12:06:30

+1
quote:

Orijinalden alıntı: mustafafj Türkiye'de çok komik bir olay var. Arkadaşlarınız arasında orjinal oyun kullanıyorsan senle dalga bile geçmeye çalışıyorlar. Oysa ki bu konuda tartıştığım adamlar oyun dünyası hakkında %0.1 bilgiye sahip olan adamlar. Onlar için oyunlar genellikle internet kafelerde oynadıkları metin2 veya lol... Türkiyede video oyunlarla ilgilenenlerin yüzde en fazla 20'si civarında kişi satın alarak kullanıyor. Aslında biz azınlık tarafında olan kişileriz, bu tarz sitelerde buluşabilen insanlar olarak
kesinlikle katılıyorum hocam. korsan/internet cafe oyuncuları sebebi ile böyle durumlar içerisinde kalıyoruz sürekli. yapımcılar da haklı. adamlar türkçe oyun yapsalar ne olacak kaç kişi orjinal oyun alacak? kaç kişiden para kazanabilecekler? bu durumlara kızıyoruz ama bence bu tür şeyleri artık yadırgamamalıyız. bende sinirleniyorum, üzülüyorum duyduğum zaman bu haberleri ama yapacak birşey yok yani. tüketici bilinçsiz olunca adam da doğal olarak düşünmemekte haklı bir bakıma.

orkodesouza

8.2.2014 12:03:06

0
artık Türkçeyi görmeleri gerektiğini düşünüyorum. zor birşey olmamalı yapımcılar için. gerçekten severek oynadığım bir oyundu. fakat şuan muallakta kaldım.

mustafafj

8.2.2014 10:56:52

0
Türkiye'de çok komik bir olay var. Arkadaşlarınız arasında orjinal oyun kullanıyorsan senle dalga bile geçmeye çalışıyorlar. Oysa ki bu konuda tartıştığım adamlar oyun dünyası hakkında %0.1 bilgiye sahip olan adamlar. Onlar için oyunlar genellikle internet kafelerde oynadıkları metin2 veya lol... Türkiyede video oyunlarla ilgilenenlerin yüzde en fazla 20'si civarında kişi satın alarak kullanıyor. Aslında biz azınlık tarafında olan kişileriz, bu tarz sitelerde buluşabilen insanlar olarak

mersinaki

8.2.2014 05:11:28

0
İmza kampanyası yeterince duyurulmadı bence.Ayrıca konsol üreticileri de işini biliyor vallahi her dilden ayrı ücret alması.Ne kadar alıyorlar acaba bilgisi olan var mı ?

dogu16

8.2.2014 03:12:22

0
quote:

Orijinalden alıntı: michael01
alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Türkiye'de mali durumu iyi olan çok insan var. Oyuncularımız fakir. Neden mi? Çünkü çoğu genç insanlar bir işte çalışmayan. Bende bir zamanlar korsan kullanıyordum. Bir işte çalışmaya başlayıp düzeni oturttuktan sonra oyunları orijinal almaya başladım. Bana göre interneti olan zaten mali durumu iyidir.


abi tamam çalışınca alırsında.Millet çalışmıyor günlük sigaraya 10 lira veriyor.Kendini bile bile zehirliyor.Oyuna gelince para vermiyor.ben salak mıyım oyuna para veriyim.İndiririm diyor.Bizdeki bu zihniyet zor değişir
Yav siz nereden biliyorsunuz milletin sigara içip içmediğini? Ben 15 yaşındayım sigara falan içmiyorum bilgisayarımda yüklü olan olmayan 30 civarı oyun var bunların 20 tanesi orijinal.

Guest-E851F29FD

8.2.2014 03:04:33

0
bakiyim, valla şaşırmadım korsan gırla gidiyor normaldir.Şu witcher serisinin ilk iki oyunu koskoca Türkiye'mde onbin orjinal bile satmammıştır

waltran

8.2.2014 02:26:35

-1
yapma ya? bak gördünmü şimdi çeviren ekibi bilmiyormuşum. hafızamıda kaybettimde yanlış hatırlıyorum demek ki.

game07

8.2.2014 01:42:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: semih1112 ya insan arkadaşının yanında bile ben orjinal alıyorum demeye utanıyor sanki ayıpmış gibi boş boş konuşuyorlar sonra agzına vurasım geliyor oyuzden herkezle aram kötü
skyrim aldım diye azar işittim :) multisi yokmuş ne gerek varmış vs. Türkçe yamaya destek oldum o bana yeter

cemecem21

8.2.2014 01:15:28

-1
Çevirecek ekibin komik rakamlar talep etmesinden nir şey anlayamadım. Gece gece uykulu halimle bir şey anlamıyor olsam gerek, burada çeviren ekip çok mu yüksek bir fiyat istemiş. Paragrafın devamını okuyunca o yüzden değil, konsol masrafı yüzünden bundan vazgeçildi diye yazılmış da. Keşke ikinci oyun gibi ücretsiz olsaymış bu çeviri.

Ouroboros_Tasarım

8.2.2014 00:46:21

+4
ya insan arkadaşının yanında bile ben orjinal alıyorum demeye utanıyor sanki ayıpmış gibi boş boş konuşuyorlar sonra agzına vurasım geliyor oyuzden herkezle aram kötü

michael01

8.2.2014 00:40:27

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Türkiye'de mali durumu iyi olan çok insan var. Oyuncularımız fakir. Neden mi? Çünkü çoğu genç insanlar bir işte çalışmayan. Bende bir zamanlar korsan kullanıyordum. Bir işte çalışmaya başlayıp düzeni oturttuktan sonra oyunları orijinal almaya başladım. Bana göre interneti olan zaten mali durumu iyidir.
abi tamam çalışınca alırsında.Millet çalışmıyor günlük sigaraya 10 lira veriyor.Kendini bile bile zehirliyor.Oyuna gelince para vermiyor.ben salak mıyım oyuna para veriyim.İndiririm diyor.Bizdeki bu zihniyet zor değişir

Lyc

8.2.2014 00:33:42

+1
Witcher 2'ü hayranlıkla oynamş biri olarak üzüldüm, adamlarda haklı bende itiraf edeyim torrentten indirmiştim. Ama artık orjinal oyun satın almaya kararlı bir insanım, steamın kampanyaları sağolsun alıyorum bazen. ve Geçen kayınçımın yanına gittim ve dedimki, "Far cry3'ü orjinal alacağım akşam" nekadar dedi, 39 TL'ye buldum biyerde diyince, yan tarafda cdciden aldım ben 2tlye enayimisin dedi. Halbuki orjinal oyun nedir bilmiyor,diyorum orjinal oyun mp falan oynayabiliyorsn falan diyorum, yok orjinalle ne farkı var diyor, daha oyunların kutulu satıldığını bile bilmiyor o derece çoğu insanımız böyle. Türkiyede oyun oynayanları toplasan %30u anca orjinal oyun kavramını biliyor, %20side, satın almayı biliyor. %5'ide belki satın alıyor. İnsanlarımızı bu konuda bilinçlendirsek başarmış oluruz. Ve Kampanya ile, GTA4'ü aldım, (daha önce torrentten indirmiştim) emin olun daha önce oynadığımı es geçip, sevmeyerek oynamştm buneya gta4 kötüymüş dedim, ama paramla hakkını ödeyerek satın aldığım için ayrı bir tat, zevk veriyor hâlada oynuyorum. Orjinalin tadı bir başka,

BSC Misafiri

8.2.2014 00:11:40

+1
Türkiye'de mali durumu iyi olan çok insan var. Oyuncularımız fakir. Neden mi? Çünkü çoğu genç insanlar bir işte çalışmayan. Bende bir zamanlar korsan kullanıyordum. Bir işte çalışmaya başlayıp düzeni oturttuktan sonra oyunları orijinal almaya başladım. Bana göre interneti olan zaten mali durumu iyidir.

KillerGhost

8.2.2014 00:11:39

0
Habere üzüldüm.imza kampanyasından haberim bile yoktu :(

BSC Misafiri

8.2.2014 00:11:12

0
Arkadaşlar ben 14 yaşımdayım şimdiye kadar hep korsan oynamıştım. Her oyunu direk indiriyordum ama geçen hafta PS4 aldım ve yanında da orj. oyun almak zorunda kaldım. Oyunu oynamaya başladığımda o kadar zevk aldım ki. Korsanda hangi oyunu indirsem de bu zevki almayacağımı anladım ayrıca artık oyunun değerini biliyordum. Arkadaşların da dediği gibi ''Fiyatlar pahalı, onlar tr çıkarmıyorlarsa bizde almıyoruz'' gibi şeyler sadece bahane ve isteyene bahane çok. O yüzden korsan indiriyorsanız benim gibi bırakın burada korsan indirenleri de kınamıyorum çünkü insan oyunu merak ediyor ama parası yok diyor bir bakayım. Sonra oyunu bitiriyor.

Aeschyli

7.2.2014 23:57:41

0
Bilgisayarımın kaldırmamasına rağmen kasa kasa kraken bölümüne kadar oynamıştım. 5$ gibi fiyattan satıldığını duyduğumda oynamayacağımı bildiğim halde satın aldım. Steam gerçekten güzel bir platform. Türkiyede insanlar korsan düşkünü değiller. Orjinali bilmediklerinden korsana yöneliyorlar. Ee insanlarda haklı. Türkiyedeki oyun sektörü tamamen insanları kazıklamaya yönelik. Ben 5$ a aldığım zaman arala bakmıştım 90 tl den satıyorlardı. Skyrim falan çıktığında bakmıştım 150 tl'ydi. Kim o fiyata oyun alsın. Ama steam işini biliyor. Kazıktan değil sürümden kazanma politikasına gidiyor. Yakında zaten neslin platformu olacaktır. Originin falan karşısında durabiliceğini sanmıyorum

Akasha_Ether

7.2.2014 23:57:30

0
sadece pc versiyonu türkçe çıksaymış. hatta kendileri de çevirmesinler versinler scriptleri biz çeviririz para isteyen de yok

Frantic22

7.2.2014 23:49:28

+1
Arkadaşlar ülkemizdeki oyunlara bakış açısı değişmedikçe böyle haberler çok okuruz.Şimdi derseniz nedir bu bakış açısı diye en basitinden size oyun oynayanlara %80-%85lik kesimin 'çocuk musun ne oyunu bu yaşta' gibi bir yaklaşımda olduklarına çok şahit oldum yada ''oğlum sen salakmısın bu orjinal oyunlara bu kadar para veriyorsun'' tarzında yorum yaparlar ki en kızdığım cümlelerden birisidir bu çünkü imkanım dahilinde orjinal oyun alırım nedenmi? biraz klişe olucak ama benim emek hırsızlığı yapmak gibi bir niyetim yok.Tabi öte yandan şimdi isim yazmayayım(bilenler bilir zaten) bazı sitelerin faiş fiyatlarla oyunları satışa çıkarmasıda işin diğer boyutu. Yani lafın kısası hem oyunculuğa bakış zihniyeti hemde bu sitelerin 3-4 sene önceki oyunlara bile 120-150 lira gibi komik fiyat koyma politikaları değişmelidir zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim..

Himurajutsu

7.2.2014 23:40:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

Ne yapmamızı bekliyorsunuz? Oyunu biz mi Türkçe'ye çevirelim?
arkadaşım sen çevirme tabiiki. benim kızdığım nokta reklamın doğru düzgün yapılmaması. sadece ilk gün bsc ye konusu açıldı sonra unutuldu. Ya madem sitede editörsün koyulsaydı 1 haftalığa manşete yada sağ tarafta sidebar kısmına imza kanpanyası daha iyi sayılara ulaşabilirdi. Yada aylık olarak konu güncel olarak tekrar en öne taşınsaydı o da olurdu. Sonuçta Türkçe çıkması muhtemel bir oyun söz konusu. Buna öncülük edebilirdiniz. Bir kere konu açtınız bıraktınız. Yahu bu site tomb raider definitive editionu 50 defa haber yaptı. :)

Opricnik

7.2.2014 23:36:34

0
ARALGAME Buradan gitmedikçe bir şey olacağı yok.Tek yol toplu boykot ama hala battlefield 4 pes olsun nasıl sürü gibi alınıyor ortada.

Mandall

7.2.2014 23:30:15

0
@Gokyabgu Usta sende güzel yazmışsın anlatmışsın eski zamanları buralardan nasıl çıkıldığını fakat oyun dağıtımcılığı PC için bitti denilebilir. Olay tamamen Digital satışlara döndü ve ülkemizden örnek vermek gerekirse Aral Game hemen hemen sinek avlar duruma geldi. Çünkü Steam olsun Playstore olsun bu gibi sitelerin yaptığı indirimlerle veya fiyatlarla mücadele etme ihtimalleri yok. Bunları tabi PC oyunları için söylüyorum. Aral Game artık PC oyunlarını hiç getirmese şaşırmam. Sonuç dünya ile aynı fiyatlara tüm oyunlara ulaşabiliyoruz. Sizin bahsettiğiniz olaylar ülkemizde çözüme ulaşacak konular değiller. Tamamen siyasi konulara girmek lazım ki gerek yok. Dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz. Bir çok konuda bu böyle. Oyun bu ülkeye hala çok lüks.

BayPorsuk

7.2.2014 23:15:15

+5
Yok arkadaş, Türkiye'de oyun sektörü gelişmeyecek. Sadece Pes veya Minecraft oynayıp kendini "Gamer" ilan edenleri geçtim zaten. Ama LoL gibi saçma sapan bir oyuna devamlı para yatırıp toplamda 500-600 lira harcayan; ama 60 liraya orjinal oyun al dediğimde ama onlar çok pahalı, hem torrentte de var diyen o kadar arkadaşım var ki... Ben umudu kestim artık. Siz de kendinizi üzmeyin, ben orijinal kullanıyorum, içim rahat.

Quirah

7.2.2014 23:10:13

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Hasikomen

Kampanyanın başlamasının haberini yapmışsınız değişen bir şey yok ki.
Ne yapmamızı bekliyorsunuz? Oyunu biz mi Türkçe'ye çevirelim?

Mandall

7.2.2014 23:04:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: FRoGKaTa
alıntı:

Orijinalden alıntı: Mandall

Bu arada şurada bir sürü yazı okudum. Gençler çok yanlış yollara sapanlar görüyorum. Yok ülkemizin maddi şuyundan buyundan oyunlar satmıyor da yok kültür yokta yok şu yokta bu yok.

Benim TIP Fakültesi bitirmiş ayda 7000 TL civarı para kazanan arkadaşımdan duyduğum bir cümledir "yahu torrentte var hepsi ne para vereceğim oyuna" bu bahsi geçen arkadaşım kültürsüz de değil Maddi durumu el vermiyor da değil. Bu adam SAYGISIZ bir adam. Ona da söyledim buradan size de yazıyorum.

Ortada bir emek varsa ve siz bu emeği kullanıp ta hakkını vermiyorsanız siz kültürsüz veya maddi durumu kötü bir insan olmuyorsunuz. Siz saygısız bir insan oluyorsunuz ve yaptığınız şeyde en basitinden hırsızlık olarak adlandırılır. Bunu sadece oyunlar için söylemiyorum farkındaysanız. Emek hırsızlığı da bir hırsızlıktır.

Ben daha üniversiteyi bitirmedim. Para kazanmıyorum. Ancak hak edene hak ettiğini vermeye çalışıyorum. Benim de olmuştur maddi durumumun sıkışık olduğu ve çok merak ettiğim bir oyunu internetten indirip oynadığım. Ancak vakti gelir o oyunu bitirmişsem de gider orjinalini alırım.

Tamamen saygı meselesi. Kişinin kendi vicdanına kalmış bir mesele ve ülkemiz bu konularda maalesef çooooooook SAYGISIZ bir ülke ...

1000'de 1'lik bir örneği genele yaymaya çalışıyorsun. Diyorum ki steam kullanan bir kişiye karşı Türkiye'de torrent kullanan en fazla iki kişi vardır 50 kişi değil. Forumda torrent kullananlara hırsız vs. diyenler de ekseriyetle egosu boyunu aşmış insanlar gördüğüm kadarıyla, insanları aşağılamaya yer arıyorsunuz. He torrent kullanmak güzel birşey mi? Değil. Ama insanları aşağılamak kadar da çirkin değil bundan eminim.
Benim tümevarım yaptığım yok kesinlikle. Hatta en sinir olduğum şeylerden biridir genellemeler. Hatta isim vermeden yazdım mesajımı ama yerine ulaşmış. Benim de sizin mesajınızda en çok rahatsız olduğum nokta yaptığınız genellemelerdi. Mesela TV lerde çıkan haberlerden bahsediyorsunuz ama bunlar dünyanın her yerinde oluyor sadece ülkemizde değil. Amerika da dahi yasaklanan oyunları veya yasaklanmaya çalışılan oyunları okuyoruz sürekli. Ben yazınızdan bunu örnek aldım bunun gibi bir çoğu var. Hepside çürütülebilir genellemeler ... Ben torrent kullananlara hakaret etmişsem sen Ülken Türkiye ye hakaret ettin. Bir oku yazdıklarını istersen. Kaldı ki bende torrent kullandığımı ama neticesinde oyunun orjinalini de aldığımı söylemişim. Tamamen vicdan, saygı meselesi. Haktan hukuktan hiç bahsetmiyim zaten burada. Benim yaptığım hakaret değil olan durumun ismini koymaktır. Hoşunuza gider gitmez. Bahane üretmeye çalışırsak kılıf çok bulunur ...

Gokyabgu

7.2.2014 23:03:56

+8
2011 yılında The Witcher 2 çevirisi öncesi CD Projekt Red CEO'su Marcin Iwinski ile görüşürken kendisine Türkiye'deki oyun pazarından bahsetmiştim. Korsanın durumundan, fiyatların yüksekliğinden falan. Karşılığında bana 10 yıl önce Polonya'daki oyun pazarının da aynen bizimki gibi olduğunu söyledi. Korsan almış başını gitmiş. CD Projekt firması olarak oyun dağıtımı yapıyorlarmış. Interplay ile (Baldur's Gate'in o zamanki yayımcısı) anlaşarak oyunu Lehçe'ye çevirmişler. Çok özenli bir çeviri yapmışlar (Hatta bir sitede Polonyalı bir oyuncudan oyununun Lehçe sürümünün İngilizce'sinden daha kaliteli olduğunu okumuştum.). İnsanları korsandan caydırmak için her oyun kutusunu koleksiyon sürümü şeklinde hazırlamışlar. İçinde bez harita bile çıkıyormuş. Ayrıca uygun bir fiyattan piyasaya çıkarmışlar. Sonuç olarak Polonya'da 50.000 adet satmayı başarmışlar. Bundan sonra almış yürümüşler. CD Projekt Red The Witcher 2'yi piyasaya sürdüğünde oyunun satışını artırmak için normal kutulu sürümü bir koleksiyon sürümüne çevirmişti. İçinden harita, sikke falan çıkıyordu. Fiyatı da kutulu oyun fiyatınaydı. Ancak Türkiye'deki dağıtımcı firma buna koleksiyon sürümü muamelesi yaparak oyunu 130 TL'den piyasaya sürdü. Halbuki o zamanın kuruyla oyunu yurtdışından 65 TL'ye almak mümkündü. Geçen sene bahar aylarında Divinity oyunlarının hayranı olduğum Belçikalı yapımcı Larian Studios yeni oyunu Divinity Original Sin için Kickstarter projesi başlatmıştı. Ben de firma sahibi Swen Vincke'ye mesaj atmış, 23 Studios olarak DOS'i Türkçe'ye çevirmek istediğimizi söylemiştim. Bana Türkiye pazarını tanımadığını söyledi. Ben de yalan söyleyemedim tabi. Dobra dobra anlattım. Bana söylediği yerelleştirmeleri kendilerinin değil o ülkedeki dağıtımcısının yaptığı idi. Örneğin İtalya'da çıkartacaklarsa İtalyancası'nın anlaşmasını dağıtımcı firma yapıyormuş. Hatta bu adamın bir blog adresi var: www.lar.net. Burada bir yazısında çocukken bilgisayarcıya gidip disketlere oyun çektirdiğinden bahsetmiş. O zamanlar kopya çektirerek yasadışı iş yaptığını bir kenara bırakın, oyunların orjinal sürümleri olduğunu dahi bilmiyormuş. Tıpkı bizim gibi. Ama zamanla bu bilinci aşmışlar. Şu an dünya çapında oyunlar yapan firmalar var Belçika'da. Rusya'da 1990'ların sonunda oyun piyasası berbat bir haldeydi. Orjinal satışları yerin dibindeydi. Korsan piyasası mafyanın elindeydi. Rusya'daki dağıtımcı firmalar bunun önüne geçmek için oyunları sadece Rusça diliyle piyasaya sürmeye başladılar. Orjinal sürümler korsanla başa çıkabilmek için sadece jelatin kap ve oyunun kapağını barındıran bir kağıt parçası ile satılmaya başlandı ve fiyatları da korsanla baş edebilecek kadar ucuzdu. Hatta bu firmalar Putin'in karşısına çıkıp durumu anlattılar. Kayıtdışı ekonomiden bahsettiler. Rusya hükümeti korsan alıp satana 9 yıldan başlayan ağır hapis cezaları koydu. Sonuç olarak korsanın başını ezdiler. Bugün o internette satılan ucuz Rus CD key'lerinin kaynağı bu ucuza satılan oyunlardır. Bizde de 1990ların sonunda elini taşın altına koyan dağıtımcılar Dreams ve Earth 2140 oyunlarını Türkçe'ye çevirip piyasaya sürdüler. Hatta o yıllarda Türkiye'de yapılan Türkçe oyunlar da çıktı piyasaya. Ancak hiçbiri gerekli satış rakamlarına ulaşamadı. Biz o zamanlarda balkanlardan gelen, kaliteli baskıya sahip, korsan CDleri satın alıyorduk. O zaman şaha kalkmayı başaramadık; bugün bunu yapabilseydik belki Türkiye'de oyunculuk çok farklı yerlerdeydi.

Baritoto

7.2.2014 23:00:46

0
anladığım kadarıyla PC çevirisinde herhangi bir para talep edilmiyor zatne oyunçeviri de parasız yapıyor en azından pc ye çıkarsalardı hani oyun çıkınca oyunu alsam ps4 e alırdım ama en azında PC oyuncularının hakkını yemeyin madem PC de bedava en azından PC ye çıkarsalardı.

BSC Misafiri

7.2.2014 22:48:53

-1
Witcher 2 nin türkçe altyazılı sürümünün satışlarının başarı sağlamadığından olsa gerek bizim insanımız korsan indirmeye devam etsin daha çok duyarız böyle haberleri

FRoGKaTa

7.2.2014 22:41:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mandall Bu arada şurada bir sürü yazı okudum. Gençler çok yanlış yollara sapanlar görüyorum. Yok ülkemizin maddi şuyundan buyundan oyunlar satmıyor da yok kültür yokta yok şu yokta bu yok. Benim TIP Fakültesi bitirmiş ayda 7000 TL civarı para kazanan arkadaşımdan duyduğum bir cümledir "yahu torrentte var hepsi ne para vereceğim oyuna" bu bahsi geçen arkadaşım kültürsüz de değil Maddi durumu el vermiyor da değil. Bu adam SAYGISIZ bir adam. Ona da söyledim buradan size de yazıyorum. Ortada bir emek varsa ve siz bu emeği kullanıp ta hakkını vermiyorsanız siz kültürsüz veya maddi durumu kötü bir insan olmuyorsunuz. Siz saygısız bir insan oluyorsunuz ve yaptığınız şeyde en basitinden hırsızlık olarak adlandırılır. Bunu sadece oyunlar için söylemiyorum farkındaysanız. Emek hırsızlığı da bir hırsızlıktır. Ben daha üniversiteyi bitirmedim. Para kazanmıyorum. Ancak hak edene hak ettiğini vermeye çalışıyorum. Benim de olmuştur maddi durumumun sıkışık olduğu ve çok merak ettiğim bir oyunu internetten indirip oynadığım. Ancak vakti gelir o oyunu bitirmişsem de gider orjinalini alırım. Tamamen saygı meselesi. Kişinin kendi vicdanına kalmış bir mesele ve ülkemiz bu konularda maalesef çooooooook SAYGISIZ bir ülke ...
1000'de 1'lik bir örneği genele yaymaya çalışıyorsun. Diyorum ki steam kullanan bir kişiye karşı Türkiye'de torrent kullanan en fazla iki kişi vardır 50 kişi değil. Forumda torrent kullananlara hırsız vs. diyenler de ekseriyetle egosu boyunu aşmış insanlar gördüğüm kadarıyla, insanları aşağılamaya yer arıyorsunuz. He torrent kullanmak güzel birşey mi? Değil. Ama insanları aşağılamak kadar da çirkin değil bundan eminim.

Hasikomen

7.2.2014 22:03:34

-2
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

İmza kampanyasını ilk duyuran sitelerden biriydik. http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Witcher_3_Turkce_Altyazi_icin_imza_Kampanyasi-41515.htm Belki de ilk siteydik bilemiyorum. Ama kampanyanın başladığı gün duyurduk.
Kampanyanın başlamasının haberini yapmışsınız değişen bir şey yok ki.

Riwalp

7.2.2014 21:58:11

0
bioshock infinite türkçe yamasını çıkaran donanımforum üyeleri the witcher 3 ün de yamasını çıkarır

BSC Misafiri

7.2.2014 21:34:52

+1
Asıl sorunu çok az kişi görüyor.. Sorun orjinal oyun almamak değil oyunun oyuncuyla buluşmasında sorun var. Oyuncu kitlesi ülkemizde henüz daha çok genç hatta çocuk. Onlara orjinal oyun aldırtamazsınız. Ucuz olsa bile.. Buda ülkedeki oyunlara olan algıdan kaynaklanıyor. Yani insanların bir bölümü durumu olmadığından bir başka bölümüde (bu daha büyük oranda) oyunlara ulaşamadığından korsana saldırıyor.

BSC Misafiri

7.2.2014 21:34:49

0
bence suç biz oyuncularda değil bizim büyüklerimizde şöyle hitap edeceğim oyuncuların geneli erkek olduğu için neymiş efendim erkek adam oyun oynamazmış böyle bir toplumuz işte oyunculuğu hor gören toplumumuzun yarısı daha ekran kartının(bunun olmadığını bilen var bilgisayarın sadece kasadan ibaret olduğunu sananlar var)monitör'de olduğunu sanan var elindeki 1500 liralık telefonla hava atan ama daha onun nasıl kullanıldığını bilmeyen bir toplumuz FAKAT BENDE ARKADAŞIN DEDİĞİNE KATILIYORUM BİZ AKILLI BİR TOPLUMUZ AMMA VE LAKİN YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYORUZ. (isteyen eksilesin ben gerçekleri söyledim)

MrT4ngo

7.2.2014 21:12:34

-3
Oyunceviri nin tek işi reklam show Olmasada olur

Mekanikizm

7.2.2014 20:56:20

0
Yıl olmuş 2014 hala dil çevirisi tartışılıyor. Nedir yani alt tarafı bir oyunun çevirisini yapmak, çok mu maliyetli, oyun firmalarının takındığı saçma sapan bir tripten başka bişey değil bu ..

Mandall

7.2.2014 20:46:29

+5
Bu arada şurada bir sürü yazı okudum. Gençler çok yanlış yollara sapanlar görüyorum. Yok ülkemizin maddi şuyundan buyundan oyunlar satmıyor da yok kültür yokta yok şu yokta bu yok. Benim TIP Fakültesi bitirmiş ayda 7000 TL civarı para kazanan arkadaşımdan duyduğum bir cümledir "yahu torrentte var hepsi ne para vereceğim oyuna" bu bahsi geçen arkadaşım kültürsüz de değil Maddi durumu el vermiyor da değil. Bu adam SAYGISIZ bir adam. Ona da söyledim buradan size de yazıyorum. Ortada bir emek varsa ve siz bu emeği kullanıp ta hakkını vermiyorsanız siz kültürsüz veya maddi durumu kötü bir insan olmuyorsunuz. Siz saygısız bir insan oluyorsunuz ve yaptığınız şeyde en basitinden hırsızlık olarak adlandırılır. Bunu sadece oyunlar için söylemiyorum farkındaysanız. Emek hırsızlığı da bir hırsızlıktır. Ben daha üniversiteyi bitirmedim. Para kazanmıyorum. Ancak hak edene hak ettiğini vermeye çalışıyorum. Benim de olmuştur maddi durumumun sıkışık olduğu ve çok merak ettiğim bir oyunu internetten indirip oynadığım. Ancak vakti gelir o oyunu bitirmişsem de gider orjinalini alırım. Tamamen saygı meselesi. Kişinin kendi vicdanına kalmış bir mesele ve ülkemiz bu konularda maalesef çooooooook SAYGISIZ bir ülke ...

emrahcey

7.2.2014 20:44:13

0
wİTCHER Free-to-Play olsaydı inanın yapımcı firmaya Türk oyuncular daha çok kazandırırdı. Bu haliyle bile Skyrim olsun, witcher, gothic herkese hitap etmiyor. Zaten bu türü sevenlerin ingilizce bilgileri, bu oyunları oynarken zorluk çektirmiyor.

BSC Misafiri

7.2.2014 20:37:33

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Arkadaşlar bu oyunu orjinal alalım Witcher 4 Türkçe çıksın.
Malesef 3. oyun serinin son oyunu olacak.

Quirah

7.2.2014 19:36:18

+3
quote:

Orijinalden alıntı: Hasikomen Madem sen BolumSonuCanavari ve DonanimHaber'sin Türkiye'de bu işin başını çekiyorsunuz, haber yapmasını biliyorsunuz ama icraata gelince sıfır.
İmza kampanyasını ilk duyuran sitelerden biriydik. http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-The_Witcher_3_Turkce_Altyazi_icin_imza_Kampanyasi-41515.htm Belki de ilk siteydik bilemiyorum. Ama kampanyanın başladığı gün duyurduk.

Mandall

7.2.2014 19:32:11

0
@venomtrk Usta güzel yazmışsınız eyvallah. Ben muhabbetin tamamına vakıf değilim ama şu uzun yazınızı ve cevap verdiğiniz mesajı okudum buradan benim anladığım şey bir maddi dolaplar dönüyor işin içinde ama sizin kaçamak cevaplarla konunun etrafından dolaştığınız hissediliyor. Benim kendi hissiyatım bu sadece. Cevap verdiğiniz arkadaşın üslubunu beğenmemekle birlikte para mevzuları da hiç umurumda değil. Ben Witcher 2 yi sizin çeviriniz ile oynayıp bitirmiş biriyim. Elinize emeğinize sağlık diyor ve bir dip not düşüyorum: Hocam 3. Madde iki kere kullanılmış yazınızda. Toplam 5 madde de cevap vermişsiniz yani 4 değil. Bunu netleştirmek istedim.

L.A. Ezio

7.2.2014 19:27:25

+1
Ya Türkiye'de oyun sektörü var da konuşuyorsunuz ya. Ben de inanmıyorum o oyunun burada 1000 den fazla sattığına. Bizdeki zihniyet "A bak şu oyun yeni çıkmış , salla ya torrente düşer " Sanki burada satış rakamları milyonlarla sayılıyor ya. Diyosunuz ki salla ya , oyun çeviri ekibi bir çeviri yapar bunlara mı kaldık . Oyun çeviri çeviremez mi çevirir. Ama sanki adamların oyununu orjinal alan bir sürü kişi var da , gidip bunlara mı kaldık diyorsunuz. Bu çeviri işi nerede garanti olur biliyor musunuz , eğer yapımcı ekipte üst seviye türk bir üye varsa . bkz : Yerli kardeşler - Crysis . Merak ediyorum crysis kaç sattı. 2 bini geçmemiştir . Ama adamlar türkçe seslendirme bile yaptırtıyorlar. CD projekt niye bizi taksın ki. Adam oyunu burada satamamış niye uğraşsınlar . Sanki türkçe çıkınca kapış kapış gidip alcaksınız. Bence doğrusunu yapıp masraftan kaçıp iyi etmişler

harunsuv

7.2.2014 19:12:57

+1
İmza kampanyasından haberim bile olmadı...

feriox

7.2.2014 18:40:56

+1
quote:

Orijinalden alıntı: waltran Firmaya verilecek en güzel cevap Witcher 3 için Türkiye'de satış rekoru kırdırıp 2. güncellemede Türkçe dilinin oyuna eklettirilmesi olacaktır.

Yanlız anlamadığım nokta Witcher 2 maliyetsiz olarak çevrilmişti, Witcher 3 te paramı talep edildide adamlar kabul etmedi? İlla stüdyoda çevrilmek zorunda değil, Witcher 2'yi Oyunçeviri çevirmişti, "parasız çeviriyoruz bize saygı duyun lan köpekler" edasında gezen adamlar şimdi bu işten torbayla para kaldırmaya başladı galiba.

Konsolların yerelleştirme için para istemesi olayı varsa o konsola çıkmasın yerelleştirme bu kadar basit. Zaten resmi olarak XBone'a çıkamaz ve SONY, hani bu adamlar Türkçe oyun için can atıyorlardı? Sürekli Türkçe oyun çıkarıyorlardı? O zaman neden Türkçe olarak yayınlacak oyundan firmadan ek para talep ediyorlar? Bu ne Sony Türkiye cevap ver!
Senin gibi şurda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara sinir oluyorum. Witcher 2 yi daha kimin çevirdiğini bilmeden aklın sıra eleştiriyorsun.

TnesQuare

7.2.2014 18:31:43

0
Yıllar sonra orjinal oyun aldım gerçekten tadı çok.değişik. Kıymeti oluyor. Diğer türlü çok kıymetsiz değersiz oluyor.

venomtrk

7.2.2014 18:07:07

+12
quote:

Orijinalden alıntı: waltran Firmaya verilecek en güzel cevap Witcher 3 için Türkiye'de satış rekoru kırdırıp 2. güncellemede Türkçe dilinin oyuna eklettirilmesi olacaktır.

Yanlız anlamadığım nokta Witcher 2 maliyetsiz olarak çevrilmişti, Witcher 3 te paramı talep edildide adamlar kabul etmedi? İlla stüdyoda çevrilmek zorunda değil, Witcher 2'yi Oyunçeviri çevirmişti, "parasız çeviriyoruz bize saygı duyun lan köpekler" edasında gezen adamlar şimdi bu işten torbayla para kaldırmaya başladı galiba.

Konsolların yerelleştirme için para istemesi olayı varsa o konsola çıkmasın yerelleştirme bu kadar basit. Zaten resmi olarak XBone'a çıkamaz ve SONY, hani bu adamlar Türkçe oyun için can atıyorlardı? Sürekli Türkçe oyun çıkarıyorlardı? O zaman neden Türkçe olarak yayınlacak oyundan firmadan ek para talep ediyorlar? Bu ne Sony Türkiye cevap ver!
Öncelikle bu tip tartışmalardan hem Oyun Çeviri'de hem de donanımhaberde kaçınmaya çalışıyorum ama sizi aydınlatmak için gene yazayım, bu gibi işlere emek veren kişilere karşı tuhaf bir şekilde karşınıza alıyorsunuz, bu yaptığınız çok yanlış bunu belirteyim. Ben şu zamana kadar yorumlarıma özen göstermeye çalışıyorum, kimseye tepeden bakmıyorum, tam tersine insanların eleştirileri benim için önemli çünkü ekip olarak daha iyisini yapabilmek için bizi daha çok çaba sarf etmeye itiyor bunu söyleyeyim. Ekibimdeki insanların da aynı düşünceye sahip olduğunu biliyorum. 1. Zaten 2. oyunun Türkçe olmasını sağlayan kişiler başta Gökhan olmak üzere bizim ekibimizdi (Oyun Çeviri'nin ilk çekirdek ekibi) Madem bu konuyu dile getiriyorsun, ekibimizdeki kimsenin "parasız çeviriyoruz bize saygı duyun lan köpekler" tarzı bir yaklaşıma sahip olmadığını bilmelisin. Bu çok terbiyesizce bir üslup, böyle üsluba sahip insanların zaten ekibimizde yeri olamaz. 2. 3. oyunu da Türkçe'ye kazandıralım istedik, bu teklifi ilk götürdüğümüzde firmanın ilk bakacağı şey doğal olarak 2. oyunun Türkiye'deki satış rakamlarına bakmak. Firma zaten 3. oyunda tüm kaynaklarını bu oyun için kullanıyor çünkü devasa bir oyun olacak. Haliyle belli kısıtlamalara gidebilir. Buna ek dilleri eklememe seçeneği de dahil. 3. Konsollar için bazı diller ek diller sınıfına giriyor ve bu sebeple kimi dillerin konsol versiyonu eklenmeyebilir. Yanlış hatırlamıyorsam Trine 2 PC'de Türkçe dil desteğine sahipken PS versiyonuna bu dil eklenmemişti. İnanın maliyet konusunda bir fikrim yok ama şu mantıkla yola çıkarsak gönüllü çevirisi yapılan 2. oyun için 460.000 kelimeye herhangi bir ücret ödemeyip, Xbox 360 versiyonuna Türkçe ekletmekten vazgeçmişlerse Microsoft'a ödenecek miktarın az olmadığını söyleyebilirim. Ayrıca bilenler bilir, Microsoft, Xbox 360 için çıkan oyunlara yapılan her güncellemeden belli bir pay alıyordu, hatırlayın. Sanırım şimdi firmaların şikayeti yüzünden o uygulama kaldırıldı. Durumu siz düşünün. Şurada bir haberi var mesela: http://www.eurogamer.net/articles/2013-06-26-microsoft-no-longer-charges-developers-to-patch-their-xbox-360-games 3. Ekibimdeki herkes bu tip Türkçe çalışmalarında gönüllü çeviri yapmış kişileri, ve halen Türk oyun severlere gönüllü çeviri yapmaya devam ediyor. Mesela Said Sürücü 400.000 kelimelik Star Wars KOTOR'u geçen hafta çıkardı. Witcher 2, Risen, Dragon Age Origins çevirisini ve çıkacak Icewind Dale Türkçe yamasını, bu suçladığın kişilerden birisi olan Gökhan gönüllü olarak yayınlayacak. Lütfen elinizi biraz vicdanınıza koyun. 4. Ben bunu yazmak istemiyordum ama ekibin düşüncesini merak ettim, bizler de Witcher gibi bir şaheserin Türkçe oynanmasını çok istiyorduk, ben ekibime şu soruyu sordum, oyun çıktıktan sonra gönüllü olarak Türkçe yamasını hazırlasak nasıl olur? Hepsi evet dedi. Ama bu şartlar altında böyle bir çalışma olur mu olmaz mı bilmiyorum. Ya da dediğiniz gibi firma belki fikrini değiştirip daha onra Türkçe dilinin eklenmesine yeşil ışık yakabilir, zaman ne gösterir bilemem. Diyeceklerim bu, takdir sizin.

BSC Misafiri

7.2.2014 18:00:13

0
Arkadaşlar bu oyunu orjinal alalım Witcher 4 Türkçe çıksın.

FRoGKaTa

7.2.2014 17:55:21

+5
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ülkelerin_kişi_başına_GSYİH'ya_(nominal)_göre_sıralanışı Ortalama avrupa ülkelerinde kişi başına düşen milli gelir ortalama 40.000-60.000 dolar arası. Türkiyeye bakıyoruz bu rakam 10.000. Ülke resmen fakir. Bu bir. İkincisi türkiyede oyun oynayan, steam hesabı olan kaç kişi var? Steam türkiye grubuna bakıyorum üye sayısı 6.000 toplam türk sayısı taş çatlasa 50.000 dir. Sadece üniversite, birazda lise öğrencilerinin steam hesabı var türkiyede. 25-30 yaş üstü oyuncu türkiyede gerçekten azdır. Toplum cahil kalmış çünkü. 30 yaş üstü mevkisiz bir işte çalışan insanlar ki ezici çoğunluk oluyor bu oyun mu oynuyor? Bakkal hüseyin amca steamde call of duty mi oynuyor? Televizyonda iki haftada bir çıkan "oyunlar çocukları şiddete alıştırıyor" tarzı haberler her şeyin özeti zaten. Avrupada amerikada öyle mi 7 yaşında çocukta oynuyor 57 yaşında dede de oynuyor. Türkiyede skyrim'i 8000 kişi aldıysa korsan oynayan sayısı en fazla 20.000'dir. Korsan olmasaydı bir milyon satmayacaktı yani. Yani steamde az oyun satılması sebep değil sonuçtur. Peki bunun sebepleri neymiş sigara içtiği için korsan oyun oynayanların varlığına inanan dahi arkadaşlar için tekrar söylüyorum: 1-Gelirin avrupanın, amerikanın 5'te 1'i olması buna rağmen oyunları aynı fiyata almamız. 2-Halkın cahil kalmış olması. Ki bunlarda birbirini doğuran bir kısır döngünün parçalarıdır. Bütün bunları görmezden gelip "Oyunu torrentten indirdiniz cd projekt bize küstü." demek boş kafalılıktır steamde iki oyun alan veletlerin kendini birşey sanmasıdır. Not: Yazdıklarımdan "oyun oynamayan insan cahildir" gibi bir anlam çıkmasın, geçim derdinde olan insan kişisel eğlenceye, kültürel faaliyete zaman ve kaynak ayıramaz. Ayırmadıkça da kitap satışı (ders kitabı hariç) olsun, oyun satışı olsun, film satışı olsun böyle diplerde gezer işte. Sanata zaten değinmeye utanıyorum.

sseveruss

7.2.2014 17:45:43

+4
quote:

Orijinalden alıntı: jumong88 23 Studios'da çalışan arkadaş da iyi güldürdü bak. Sanki orijinal oyunların satış miktarı falan umrundaya sırf kendileri işi alamadılar ona üzülüyorlar geçen ki oyun nasıl gönüllüler tarafından Türkçe olduysa 3. oyunda öyle türkçe olacaktır. 23'un yereleştirmesini yaptığı hiçbir oyunu almamak lazım zaten.
Emin ol senin kadar güldürmedi zira kendisi vaktiyle gönüllü proje işini alan ve 2. oyunu çeviren ekibin başındaydı ve bende o gönüllülerden biriydim(severus) ve adam akıllı okusaydın haberi kim olduğunu anlardın, gerçi yazılan yazıyı okumaktan aciz olan sana ne diye laf anlatmaya çalışıyorsak.

waltran

7.2.2014 17:35:52

+3
Firmaya verilecek en güzel cevap Witcher 3 için Türkiye'de satış rekoru kırdırıp 2. güncellemede Türkçe dilinin oyuna eklettirilmesi olacaktır. Yanlız anlamadığım nokta Witcher 2 maliyetsiz olarak çevrilmişti, Witcher 3 te paramı talep edildide adamlar kabul etmedi? İlla stüdyoda çevrilmek zorunda değil, Witcher 2'yi Oyunçeviri çevirmişti, "parasız çeviriyoruz bize saygı duyun lan köpekler" edasında gezen adamlar şimdi bu işten torbayla para kaldırmaya başladı galiba. Konsolların yerelleştirme için para istemesi olayı varsa o konsola çıkmasın yerelleştirme bu kadar basit. Zaten resmi olarak XBone'a çıkamaz ve SONY, hani bu adamlar Türkçe oyun için can atıyorlardı? Sürekli Türkçe oyun çıkarıyorlardı? O zaman neden Türkçe olarak yayınlacak oyundan firmadan ek para talep ediyorlar? Bu ne Sony Türkiye cevap ver!

StrangerLovely

7.2.2014 17:11:45

-1
quote:

Orijinalden alıntı: jumong88 23 Studios'da çalışan arkadaş da iyi güldürdü bak. Sanki orijinal oyunların satış miktarı falan umrundaya sırf kendileri işi alamadılar ona üzülüyorlar geçen ki oyun nasıl gönüllüler tarafından Türkçe olduysa 3. oyunda öyle türkçe olacaktır. 23'un yereleştirmesini yaptığı hiçbir oyunu almamak lazım zaten.
Evet mesela 23 Studios'un çevirdiği God of War ve Uncharted'ı da almamalıyız.

Yûnus

7.2.2014 17:03:21

0
Türkçe olsaydı PS4 e almayı düşünüyordum.

BSC Misafiri

7.2.2014 16:56:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: jumong88 23 Studios'da çalışan arkadaş da iyi güldürdü bak. Sanki orijinal oyunların satış miktarı falan umrundaya sırf kendileri işi alamadılar ona üzülüyorlar geçen ki oyun nasıl gönüllüler tarafından Türkçe olduysa 3. oyunda öyle türkçe olacaktır. 23'un yereleştirmesini yaptığı hiçbir oyunu almamak lazım zaten.
2. oyunu çeviren bu arkadaşlardı azıcık okuyun bir zahmet. Bu insanların oyun çeviride bir sürü emeği var. 2. oyunu Türkçe oynadıysan bu arkadaşların sayesinde oldu azıcık emeğe saygı gösterin! Bu zihniyette olan insanlar olduğu sürece Türkçe oyun gelmez tabii.

michael01

7.2.2014 16:53:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood
alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

alıntı:

Orijinalden alıntı: Deadwood

Kimse üzülmesin..Sonuç olarak oyunçeviri ekibi zaten çıkartır yamayı..ben 1000 den fazla sattığını düşünüyorum..Onlar gitsin nüfüsu 5-10 milyon olan avrupa ülkelerinin dillerine çıkarsın.


arkadaş Türkçenin Avrupa dillerinden daha çok konuşulduğuna inanmış resmen :D

Sazan arkadaşım anlamadan niye atlıyorsun

Estonya Nüfus: 1,339 milyon Dili : Estonyaca

Norveç Nüfus 5,019 milyon Dili : Norveçce

İsveç Nüfus 9,517 milyon Dili : İsveçce

Çek Cumhuriyeti Nüfus 10,51 milyon Dili : Çekce

Macaristan Nüfus : 9,944 milyon Dili: Macarca

bu sayı dahada artabilir..Nüfusu İstanbul kadar olmayan ülkelerin dili çıkınca masraf olmuyor Türkçe çıkınca masra oluyor öylemi..Ayrıca oyun firmaları Rusya'da olduğu gibi Türkiye'dede fiyat politikalarını değiştirseler orjinal alan sayısında artış olur..Türkiye'nin genç nüfusu ele aldığında Türkiye gibi bir pazarı değerlendirimiyorsa bu bizim değil firmaların suçu..
Bizim millet gider mal gibi sigaraya para verir oyuna para vermez.

Deadwood

7.2.2014 16:51:59

+2
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

arkadaş Türkçenin Avrupa dillerinden daha çok konuşulduğuna inanmış resmen :D
Sazan arkadaşım anlamadan niye atlıyorsun Estonya Nüfus: 1,339 milyon Dili : Estonyaca Norveç Nüfus 5,019 milyon Dili : Norveçce İsveç Nüfus 9,517 milyon Dili : İsveçce Çek Cumhuriyeti Nüfus 10,51 milyon Dili : Çekce Macaristan Nüfus : 9,944 milyon Dili: Macarca bu sayı dahada artabilir..Nüfusu İstanbul kadar olmayan ülkelerin dili çıkınca masraf olmuyor Türkçe çıkınca masra oluyor öylemi..Ayrıca oyun firmaları Rusya'da olduğu gibi Türkiye'dede fiyat politikalarını değiştirseler orjinal alan sayısında artış olur..Türkiye'nin genç nüfusu ele aldığında Türkiye gibi bir pazarı değerlendirimiyorsa bu bizim değil firmaların suçu..

bozcan

7.2.2014 16:49:01

+1
Bu haber 1 hafta üst sıralarda kalsın herkes görsün korsanın bize maliyetini.

tyuıtyuı

7.2.2014 16:33:30

+1
kiminin verecek parası yok, kimisinin orjinal oyuna bakışı farklı, bir de oyuna paran verenler içinden hanzo yavruları çıkınca adamlar tiksinip türkçe yapmamışlardır '' şunlardan gelen para gelmez olsun diyerekten ''

RobinvanPersie

7.2.2014 16:30:16

+4
herkes bu kadar indirimdeyken alınmadı diye isyan ediyorda ? ülkemizde bu oyuna ilgi zaten az. ben sadece ismini biliyorum oyunun, hiç oynamışlığım yok korsanda indirmedim? diğer ülkelerde tv reklamları, bilboardlara ilan yapıyorlarda o kadar satıyorlar kusura bakmasınlar. sokaktan oyun oynuyorum diyen 100 kişi çevir, 10 tane oyun ismi saydır. 99'u witcher'ı söylemez. skyrim gibi rekor satan oyun bile çoğu kişi tarafından bilinmiyor.

jumong88

7.2.2014 16:23:06

-4
23 Studios'da çalışan arkadaş da iyi güldürdü bak. Sanki orijinal oyunların satış miktarı falan umrundaya sırf kendileri işi alamadılar ona üzülüyorlar geçen ki oyun nasıl gönüllüler tarafından Türkçe olduysa 3. oyunda öyle türkçe olacaktır. 23'un yereleştirmesini yaptığı hiçbir oyunu almamak lazım zaten.

Mactavish-

7.2.2014 16:21:56

+2
Sizin gibi tiplere çok iyi bir haber bu. Sonra ağlayın Türkçe oyun yok diye 5 dolara oyun almaktan aciz olan birsürü insan var çünkü. Onlar üstlerine alınsın bu yazdıklarımı.

michael01

7.2.2014 16:13:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: vfdg Gerçekten üzücü bir haber.Halbuki son zamanlarda çıkan Türkçe oyunlar ile Türk oyun sektörünün geliştiğini adamların ülkemizi de kale aldığını düşünüyordum.Meğerse 10 $'lık bir oyun(indirimde) 1.000 adet bile satamıyormuş.
Fps türü oyun olsa satışı çok fazla olabilirdi ama pek çok kişi rpg oyunu oynamıyor.

vfdg

7.2.2014 16:06:14

+1
Gerçekten üzücü bir haber.Halbuki son zamanlarda çıkan Türkçe oyunlar ile Türk oyun sektörünün geliştiğini adamların ülkemizi de kale aldığını düşünüyordum.Meğerse 10 $'lık bir oyun(indirimde) 1.000 adet bile satamıyormuş.

Hasikomen

7.2.2014 16:04:53

+4
Madem sen BolumSonuCanavari ve DonanimHaber'sin Türkiye'de bu işin başını çekiyorsunuz, haber yapmasını biliyorsunuz ama icraata gelince sıfır.

michael01

7.2.2014 15:56:45

+1
TÜRKÇE ÇIKSA BİLE İNGİLİZCE OYNAR AMA SÖZDE STEAM RESMİNDE STEAM TÜRKÇE ZEKA YAŞI 12

BSC Misafiri

7.2.2014 15:43:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mustafaa05
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

görüyorsunuz dimi türkiyede ki oyunculara yapılan muameleyi!

türkiyede oyuncular oyunları korsan indirmek için mi bekliyor?

-evet

türkiyede oyunsatışları oyuncular yüzünden mi düşüktür?

-evet

türkiyede ki oyuncular hak etmiyor mu türkçe oyunu?

-evet

e o zaman adamlar türkçe oyun çıkartmamakta haklıdırlar

-evet

ne duruyoz burada öyle ise kalkın gidek. :)


Aslında böyle düşünmemek lazım.. Çünkü ülkemizde ki oyuncu yapısı çok farklı.. Ülkemizde orjinal alımın bu kadar rezil olmasının en büyük sebebi bence F2P oyunlar.. 1999-2000 yıllarında Half-Life ile Counter Strike bu piyasayı açtı. Devamında Knight Online geldi ve herşey değişti.. Ki o zamanlar evinde PC bulunan kişi sayısı da bi o kadar düşüktü.. Kafelerdeki ortam ise Counter Strike rekabetlerinden Knight Online ticaretine dönüştü. Koca oyun Server'ını istila etmiştik.. Millet bu keyfi aldı gerçek zamanlı Reel oyuncularla savaşma Multiplay. Serverlar çöktüğünde hadi bi el Lord of the ring Middle Earth kapışalım veya Counter kapışalım gibi şeyler türedi. Şimdi ise insanlar 2 3 günde bitireceğim oyuna niye 80 liradan başlayan fiyatlar vereyim düşüncesinde eminim ki. Şahsen makinamda Skyrim Castlevania COD Assasins gibi oyunların bulunmasına rağmen dota 2 ve World of warcraft daha çok vaktimi alıyor. BF4 ü aldığımdan beri Multiplay kısmındayım sadece o kadar ay geçti hala single Play kısmını bitirmiş değilim..

Velhasıl kelâm şimdilerde ise Legue of legens ve Dota 2 oyunculuğu daha ön planda. 10 liraya kostüm almak için 1 tl kenara koyulur ama 80 90 lira 10 tl ye göre çok daha pahalı geldiği için koyulmaz :) Oyuncularda da suç yok F2P oyunlar bu hale getirdi BENCE ülkemizde ki bu sektörü.. Çünkü Türkiye gözünü F2P ile oyun dünyasına açtı denilebilir.. İstisnalar kaide yi bozmaz..
çok doğru bende bu oyunları oynayacağım diye kendimi kasıyordum benim kökenim multiplayer sayende keşfettim

pcrex

7.2.2014 15:43:29

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Mustafaa05
alıntı:

Orijinalden alıntı: pcrex

görüyorsunuz dimi türkiyede ki oyunculara yapılan muameleyi!

türkiyede oyuncular oyunları korsan indirmek için mi bekliyor?

-evet

türkiyede oyunsatışları oyuncular yüzünden mi düşüktür?

-evet

türkiyede ki oyuncular hak etmiyor mu türkçe oyunu?

-evet

e o zaman adamlar türkçe oyun çıkartmamakta haklıdırlar

-evet

ne duruyoz burada öyle ise kalkın gidek. :)


Aslında böyle düşünmemek lazım.. Çünkü ülkemizde ki oyuncu yapısı çok farklı.. Ülkemizde orjinal alımın bu kadar rezil olmasının en büyük sebebi bence F2P oyunlar.. 1999-2000 yıllarında Half-Life ile Counter Strike bu piyasayı açtı. Devamında Knight Online geldi ve herşey değişti.. Ki o zamanlar evinde PC bulunan kişi sayısı da bi o kadar düşüktü.. Kafelerdeki ortam ise Counter Strike rekabetlerinden Knight Online ticaretine dönüştü. Koca oyun Server'ını istila etmiştik.. Millet bu keyfi aldı gerçek zamanlı Reel oyuncularla savaşma Multiplay. Serverlar çöktüğünde hadi bi el Lord of the ring Middle Earth kapışalım veya Counter kapışalım gibi şeyler türedi. Şimdi ise insanlar 2 3 günde bitireceğim oyuna niye 80 liradan başlayan fiyatlar vereyim düşüncesinde eminim ki. Şahsen makinamda Skyrim Castlevania COD Assasins gibi oyunların bulunmasına rağmen dota 2 ve World of warcraft daha çok vaktimi alıyor. BF4 ü aldığımdan beri Multiplay kısmındayım sadece o kadar ay geçti hala single Play kısmını bitirmiş değilim..

Velhasıl kelâm şimdilerde ise Legue of legens ve Dota 2 oyunculuğu daha ön planda. 10 liraya kostüm almak için 1 tl kenara koyulur ama 80 90 lira 10 tl ye göre çok daha pahalı geldiği için koyulmaz :) Oyuncularda da suç yok F2P oyunlar bu hale getirdi BENCE ülkemizde ki bu sektörü.. Çünkü Türkiye gözünü F2P ile oyun dünyasına açtı denilebilir.. İstisnalar kaide yi bozmaz..
ben biraz espiri olsun diye alıntı yapmıştım :) korsan kullanım anormal değil aslında, orjinal kullanım çok az. çünkü oyuncu diye tabir ettiğimiz kitle maalesef ülkemizde oldukça az. bir kere korsan kullanan oyuncu olamaz. firma bu sebepten müşteri kitlesine dahil etmez. oyuncu adam, parasal durumu olmasa bile korsan oynadı ise, durumu düzelince oyunu bitirmiş bile olsa gider orjinalini alır. bunun bilincinde olmayan kesim genelde 18 yaş altı dır. oyuncu olmayan adama da orjinal oyun aldırtamazsın. kendince haklı oldukları yerlerde var. zamanı yoktur, ilgili değildir, oyundan anlamaz, iş olsun diye korsan indirip şöyle bir bakar. gerçekten oynayan ve oyunlara değer veren kitle türkiyede oldukça az maalesef.

ultralisan

7.2.2014 15:42:59

0
Yazık oldu ülkedeki zihniyet değişmeli önce.

emrebdt

7.2.2014 15:40:44

0
Genel olarak Türkçe çıkması istenen oyunların yapımcıları "Satışlar artarsa oyuna Türkçe dil desteği koyarız." diyor.Ne yazık ki bizim zihniyetimiz de "Oyuna Türkçe dil desteği koyarlarsa alırız." diyor.Bu yüzden de bu tür olaylar meydana geliyor.

Noctis_Strife

7.2.2014 15:34:43

+3
Haketmişler, oynayamasın oyunları korsancılar, ne fırsatlar var dı be, The Witcher 2 gibi efsane oyunu 7$ falan satıyorlardı, insaf. Bizim ülkenin asgari ücreti 3000TL olsa bile gidip alınmaz orijinal oyun falan, onun yerine dışarda yenir, bu kadar, genelin zihniyet budur. Türkiye haketmiyor arkadaş Türkçe oyun falan, boşuna zarara girmesin yapımcılar, oynamak isteyen ingilizce öğrensin bu kadar basit.

Mandall

7.2.2014 15:31:50

+5
Witcher serisi hatta CD Projekt Red imzalı her şeyin orjinali bende mevcut. Adamların yaptıkları her işi beğeniyorum ve bir PC oyuncusu olarak saygı duyduğum nadir oyun yapımcılarından biri bu adamlar. Velhasıl kelam ... Oyun ne dilde çıkarsa çıksın orjinal alırım oynarım. Türkçe çıksa da hoşuma giderdi fakat canları sağ olsun ... Bu kararlarının da onları maddi olarak bir sıkıntıya sokacağını düşünmüyorum. Vay efendim Türkçe çıkartmadılarsa Torrent var ne para verecem vs tribine giren insanlar zaten orjinal oyun alan insanlar değiller. Buralarda gördüğümüz bu tipler zaten yalan dolan tipler ... :)

FERFEROS

7.2.2014 15:31:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

10-15 bin potansiyel oyuncu müşterisi için valve Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapacak öyle mi? Euro bazında hesaplanmazsa öpüp başınıza koyun.
Apple Türkiye, filmlerde Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapıyor. Eminim film kiralayanların sayısı, dijital oyun satın alanların sayısından daha azdır.

KuvvetMira27

7.2.2014 15:31:05

+2
anlamadığım bir taraf ise türkiyedeki satış rakamlarını nereden biliyolar bizim millet ps plusunu amerikan steamını rus hesabı yapar öyle alır (bende dahil) oyunu yapan frmalar girsin önce multi konuşmalara baksın mesala bf4 ve gta5 de yabancıdan çok türkle karşılaşıyom hatta en fazla total war roma 2 de karşılaşıyom ama gel görkü hepsi yabacı ıp lerde griyor :(

MantarTheGreat

7.2.2014 15:23:37

0
quote:

Orijinalden alıntı: FERFEROS Steam'den TL ile oyun almaya başladığımızda, umarım Ruslara yaptıkları gibi bize de bir güzellik yaparlar. Eğer yaparlarsa satışlarda ciddi bir artış olacağını düşünüyorum.
10-15 bin potansiyel oyuncu müşterisi için valve Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapacak öyle mi? Euro bazında hesaplanmazsa öpüp başınıza koyun.

BSC Misafiri

7.2.2014 15:23:37

-2
KENDİLERİ DÜŞÜNSÜN satın almam olur biter yalvaracak değiliz..

Mustafaa05

7.2.2014 15:18:27

+3
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex görüyorsunuz dimi türkiyede ki oyunculara yapılan muameleyi!

türkiyede oyuncular oyunları korsan indirmek için mi bekliyor?

-evet

türkiyede oyunsatışları oyuncular yüzünden mi düşüktür?

-evet

türkiyede ki oyuncular hak etmiyor mu türkçe oyunu?

-evet

e o zaman adamlar türkçe oyun çıkartmamakta haklıdırlar

-evet

ne duruyoz burada öyle ise kalkın gidek. :)
Aslında böyle düşünmemek lazım.. Çünkü ülkemizde ki oyuncu yapısı çok farklı.. Ülkemizde orjinal alımın bu kadar rezil olmasının en büyük sebebi bence F2P oyunlar.. 1999-2000 yıllarında Half-Life ile Counter Strike bu piyasayı açtı. Devamında Knight Online geldi ve herşey değişti.. Ki o zamanlar evinde PC bulunan kişi sayısı da bi o kadar düşüktü.. Kafelerdeki ortam ise Counter Strike rekabetlerinden Knight Online ticaretine dönüştü. Koca oyun Server'ını istila etmiştik.. Millet bu keyfi aldı gerçek zamanlı Reel oyuncularla savaşma Multiplay. Serverlar çöktüğünde hadi bi el Lord of the ring Middle Earth kapışalım veya Counter kapışalım gibi şeyler türedi. Şimdi ise insanlar 2 3 günde bitireceğim oyuna niye 80 liradan başlayan fiyatlar vereyim düşüncesinde eminim ki. Şahsen makinamda Skyrim Castlevania COD Assasins gibi oyunların bulunmasına rağmen dota 2 ve World of warcraft daha çok vaktimi alıyor. BF4 ü aldığımdan beri Multiplay kısmındayım sadece o kadar ay geçti hala single Play kısmını bitirmiş değilim.. Velhasıl kelâm şimdilerde ise Legue of legens ve Dota 2 oyunculuğu daha ön planda. 10 liraya kostüm almak için 1 tl kenara koyulur ama 80 90 lira 10 tl ye göre çok daha pahalı geldiği için koyulmaz :) Oyuncularda da suç yok F2P oyunlar bu hale getirdi BENCE ülkemizde ki bu sektörü.. Çünkü Türkiye gözünü F2P ile oyun dünyasına açtı denilebilir.. İstisnalar kaide yi bozmaz..

MantarTheGreat

7.2.2014 15:17:35

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Resmi olamasa da çevirisi mutlaka yapılacaktır zaten.
Yapmasın aga, sırf böyleleri için Oyunçeviri yapmasın çeviri falan. En azından insanlar ingilizce öğrenmeye çalışır da, hayatlarında bir yardımı dokunur belki. Pişkin pişkin bir de "nasıl olsa gelecek yea!" modunda millet.

FERFEROS

7.2.2014 15:16:40

+2
Steam'den TL ile oyun almaya başladığımızda, umarım Ruslara yaptıkları gibi bize de bir güzellik yaparlar. Eğer yaparlarsa satışlarda ciddi bir artış olacağını düşünüyorum.

KuvvetMira27

7.2.2014 15:16:03

+1
bu haberi duyana kadar kenarda 200 liram vardı fakat bu haberi aldıktan sonra hemen br hitman bir tom raıder , total war roma 2 ,pes 2014 ve max payne serisi aldım cebimdede 100 tl kaldı ve hepsi türkçe withcherde avucunu yalasın hatta türkiyede satmasın mlletin torrenti var :D

BSC Misafiri

7.2.2014 15:13:14

0
Resmi olamasa da çevirisi mutlaka yapılacaktır zaten.

BSC Misafiri

7.2.2014 15:13:11

+2
''her dil seçeneği için konsol platformlarında Microsoft ve Sony'e para ödemek zorundalarmış'' bu ne saçma bişey arkadaş o zaman bunun sebebi konsol firmaları dil ekledin para ver yama çıkaracan para ver fez vakasını hatırlayın

Rookie PG

7.2.2014 15:13:01

+1
açıkcası beklediğim oyunlardandı. İmza kampanyasını ilk defa bu haberde gördüm, gerçekten çok üzüldüm. Witcher 2'yi satın almamıştım, herhangi bir şekilde oynama fırsatım da olmadı açıkcası bu yüzden hevesle witcher 3'ü bekliyordum, türkçe oynamak apayrı bir deneyim olurdu.

ungalath

7.2.2014 15:10:40

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Telefondan vurmana bile gerek yok. Witcher 3'ü oynayabilecek bir sistemi olan adamın para muhabbeti yapmaması lazım. Sırf Steam indirim yapmıyor. GMG olsun, bundle siteleri olsun zilyon tane indirim yapıyor. PC'de oyun fiyatları çok makul seviyede.
telefon örnekti.haklısın pc de oyun hakikaten ucuz.ubisoft oyunları 1 sene sonra 30 liraya falan düşüyor.üstelik bu kutulu versiyonu. yazarken bundle sitelerini falan unuttum onlarda da en az steam kadar güzel indirim oluyor oyunu almak isteyen için yöntem çok. tremordan bile kaç tane oyun aldım ben.arkadaşım 30 küsür oyun aldı sırf tremordan.önemli olan orjinal ürün kullanımını arttırmak.

pcrex

7.2.2014 15:01:26

+3
görüyorsunuz dimi türkiyede ki oyunculara yapılan muameleyi! türkiyede oyuncular oyunları korsan indirmek için mi bekliyor? -evet türkiyede oyun satışları oyuncular yüzünden mi düşüktür? -evet türkiyede ki oyuncular hak etmiyor mu türkçe oyunu? -evet e o zaman adamlar türkçe oyun çıkartmamakta haklıdırlar -evet ne duruyoz burada öyle ise kalkın gidek. :)

The_Rahip

7.2.2014 15:00:44

+15
Türkçe desteği olması çok önemliydi çünkü oyunda cidden inanılmaz boyutta fazla diyalog var. İkinci oyunun zevki ikiye katlanıyordu ama maalesef bu sefer bu zevkten mahrum kaldık. Cevat Yerliye defalarca helal olsun kesin Crysis satıslarıda çok çok iyi değildir ama adam ısrarla desteğe devam ediyor. İleride belki yine oyunceviri bir süpriz yapar keyfimiz yerine gelir :)

Mustafaa05

7.2.2014 14:54:50

+4
Birde Cevat Yerli ve Crysis'e laf edersiniz.. Ben eminim ki Crysis'in de satış rakamları paylaşılsa çok daha komik bir sonuç ortaya çıkar.. Fakat adam Memleketine birşeyleri getirmeye çalışıyor ki 3 oyunu bırak altyazıyı Türkçe dublaj getirdi.. Fakat nerede bunu dile getirsen nefretimsi düşünceleri ile çıkagelen insanlar oluyor.. Tabi ki bu oyunda Türkçe altyazılı çıkmaz. Bu ülkede çok zor bu sektör'ün iş yapması..

MantarTheGreat

7.2.2014 14:54:26

+1
Adamlar haklı, sonuçta ticaret yapıyorlar. Oyun fiyatlarından yakınıp, (PC'de yakınacak bir yer göremiyorum) korsan oynuyorsan, o zaman bir zahmet İngilizce öğren. Burada ağlamanın bir anlamı yok.

playstation_4

7.2.2014 14:51:54

+2
quote:

Orijinalden alıntı: ungalath
alıntı:

Orijinalden alıntı: playstation_4

Kişi başı düşen milli gelir artı güyya. eskiden bir aile babası evini geçindirir , ev alır , çocuklarını evlendirir askere yollardı . peki şimdi neden öyle olmuyor. bırak yazdıklarımı adam güyya artmış maaşı ile evin kirasını ödeyemiyor bırak ilerde araba alacak. canlı tanıklarım var iş yerimizde çalısan eski ustalar var 30-40 senelik allah sizi inandırsın hepsinin arabası evLERİ var. çocugunu cocuğunu evlendirmiş adamın tek derdi köyüne 2 katlı ev yapmak. bakın geçmişten günüze ne kadar gelişmişiz . borç her gecen gün artıyor. ( imf ye borçu ödememiz bahane millette inanıyor borçlar azalıyot diye nerde) adam mın maaşına 5 veriyor 10 istiyor bu nasıl bir mantıl . 80.000 eoroluk arabaya 240.000 euro ya alıyor. benzinin 3.5 tl si devlete herşeyden vergi alıyor. al işte neden oyunlar 250 tl neden konsollar 1550 tl ? pkk ile kanki olduk adamlarla masaya otuyoruz bu nasıl bir iştir öbür dünyada çanakkalede şehit olan atalarımıza nasıl hesap verecez. inanın bana suan istense 1 yılda pkk biter öyle ucaklarımız varkı koş koca sehirde ki bezbol topunun hareketini bile algılar. dolar olmuş 2.5 tl euro 3 tl. kızacaksınız ama allaha şükür milyon milyon dolarlarımız var gene kazanan biziz . İSTER ULAKA DİYİN İSTER ZENĞİN P.Ç DEYİN BUNLAR GERCEKLER . turk halkı her gecen gün daha fazla eziliyor . adamlarda gemi filosu ne istersen var. oyuna dönecek olursak , yüzde doksanımız korsan kullanıyor adamlar enayi mi neden oyunu türkce yapsın , ama korsan almayıpta adam nasıl oyuna 200 tl versin oda haklı :(


ya görende bu yüzden oyun satılmıyor sanıcak.türkiyede oyun almak istense gayette yüksek olur satışlar.steamden her indirim döneminde 50 liraya en az 4-5 tane çok sağlam oyun alınabiliyor.2-3 ayda bir indirim dönemi olduğunu varsayarsak günde 1 lira atılsa kenara gayette orjinal oyun saihibi olunabilir.elinde 2.000 liralık telefonu olan adamlar 11 lira veripte witcher 2 almazsa istersen dünyanın en zengin ülkesi ol.yine çıkmaz türkçe olarak.günde 2 paket sigara içen adamlar kenara 1 tl koymayı çok görüyor
Ben alınmıyor demiyorum kardeşim kimse almıyor . dedegin gibi adamın cebinde malborası en son model telefonu ama adam gidiyor oyun korsan indiriyor. buda büyük bir sıkıntı. bende çok sık oyun alamıyorum ps3 2010 aldım sadece 6 kutulu oyunun birde plus hesabım var . kesinlikle ama keslinlikle korsan kullanmadım .

BSC Misafiri

7.2.2014 14:51:30

+2
Korsanın meyvelerini yiyoruz ülkecek ayakta alkışlayın kendinizi.

CodeMachine

7.2.2014 14:51:19

0
Oyundan bol ne var, bizde sizi es geçeriz.

BSC Misafiri

7.2.2014 14:49:34

-2
kimse kendini kandırmasın oyun Türkçe çıksa 60 dolar kimse veremez he babası zengin olanlar vardır ben onu bilemem

BSC Misafiri

7.2.2014 14:49:23

-3
neyseki ingilizcemiz var yoksa bu efsaneyi anlamadan oynayacaktım.

xbox1080-360=?

7.2.2014 14:47:29

-1
quote:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty-
alıntı:

Orijinalden alıntı: playstation_4

alıntı:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty-

Benim için sıkıntı yok ingilizcem türkçem kadar iyi, Ama ingilizceden anlamayanlar için üzücü, Türkçe oyun istiyenlerde başkasının eline bakmasın gidin adam gibi ingilizce öğrenin çok zor değil en fazla 1 senede türkçeniz kadar iyi ingilizce öğrenirsiniz.


zaten kendini düşün

ingilizce öğrenemeyecek kadar cahil misin ?
Milletin işi gücü yok ingilizcemi öğrensin? hadi herkes işi gücü bıraksın ingilizce öğrenmeye olağan üstü hal ilan ediyorum.

Hunglasxx

7.2.2014 14:46:20

+1
quote:

Orijinalden alıntı: ankara Önce kullanıcıyı memnun edeceksin nerde görülmüş müşterinin satıcıyı memnun ettiği
cd projekt en sevdiğim firmalar arasındadır.kullanıcıyı memnun etmek açısından hiçbir sorunu yoktur bence ki sen atıyorum ea'ye yahut başka bir paragöz firmaya "ben sizin oyuna çeviri yaptım,yeni versiyonla beraber oyuna türkçe dil desteğini de ekler misiniz?" desen ne cevap alırsın sence? daha doğrusu cevap alır mısın? öyle olsa bugüne kadar oyun çeviri'de yapılmış tüm oyunlar resmi çeviriler olurdu.bu adamlar bağımsız yapımcı,tek dertleri biraz kazanmak,yeni projelere kaynak sağlamak.bile bile kimse arabistan'a gidip haç satmaz çünkü belirli ve az bir kitle vardır.zarar edeceğini bile bile neden bir işe girişesin ki? ayrıca ikinci oyuna türkçe dil desteği eklediler de n'oldu? sonuçlar ortada işte...gayet memnun ettiler bizi ikinci oyuna türkçe dil desteği getirmeyle lakin biz ne yaptık peki?kaçımız şu oyunu orjinal aldı? kaçımız destek verdi? doyumsuz bir milletiz gerçekten ya...hep daha fazlasını istiyoruz ama icraat yok.oyunu sözde "denemek" için korsan indirip ve oyunu bir hışımla bitiririz,kendimizi kandırarak "beğenmedim ya orjinalini almam bunun" der geçeriz.sonra da hani bana destek,beni memnun etmiyorlar vs vs

Wayward Son

7.2.2014 14:45:12

+1
Telefondan vurmana bile gerek yok. Witcher 3'ü oynayabilecek bir sistemi olan adamın para muhabbeti yapmaması lazım. Sırf Steam indirim yapmıyor. GMG olsun, bundle siteleri olsun zilyon tane indirim yapıyor. PC'de oyun fiyatları çok makul seviyede.

MytHnfr

7.2.2014 14:45:03

+6
Her dil için Microsoft ve Sony'e para ödeme kısmı gerçekten ilginç. Sonuçta bu oyunlar sizin konsollarınızda boy gösteriyor. Herşeyden para kazanma hevesi sardı götürdü sektörü. CD Projekt'in PC konusunda bir açıklaması var mı? Yani bu olay sadece konsollarda varsa PC için niye gelmiyor dil desteği? Neyse benim için farkeden durum yok. Ben en sevdiğim serilerden biri ve çıkınca almayı düşünüyorum duruma göre. Ama üzülüyor insan böyle şeyler sürekli önüne gelince.

-Xbox-

7.2.2014 14:43:00

-2
quote:

Orijinalden alıntı: playstation_4
alıntı:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty-

alıntı:

Orijinalden alıntı: playstation_4

alıntı:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty-

Benim için sıkıntı yok ingilizcem türkçem kadar iyi, Ama ingilizceden anlamayanlar için üzücü, Türkçe oyun istiyenlerde başkasının eline bakmasın gidin adam gibi ingilizce öğrenin çok zor değil en fazla 1 senede türkçeniz kadar iyi ingilizce öğrenirsiniz.


zaten kendini düşün

ingilizce öğrenemeyecek kadar cahil misin ?

değilim ama herkez ingilizcemi biliyor. ondan kasıt oyun türkçe gelince insan seviniyor i ulan adamlar biz türk oyuncularını düşünüp kaile alıyorlar diyor. sen biriz düşünceli olmayı öğren
Bende onların yerinde olsam bende türkçe çıkartmam boşuna masraf ne gerek var,Çeviri ücretini ve microsoft ve sony'e verilecek ücreti bile çıkaramaz türkiye'deki satışlar.

ungalath

7.2.2014 14:41:33

+1
quote:

Orijinalden alıntı: playstation_4 Kişi başı düşen milli gelir artı güyya. eskiden bir aile babası evini geçindirir , ev alır , çocuklarını evlendirir askere yollardı . peki şimdi neden öyle olmuyor. bırak yazdıklarımı adam güyya artmış maaşı ile evin kirasını ödeyemiyor bırak ilerde araba alacak. canlı tanıklarım var iş yerimizde çalısan eski ustalar var 30-40 senelik allah sizi inandırsın hepsinin arabası evLERİ var. çocugunu cocuğunu evlendirmiş adamın tek derdi köyüne 2 katlı ev yapmak. bakın geçmişten günüze ne kadar gelişmişiz . borç her gecen gün artıyor. ( imf ye borçu ödememiz bahane millette inanıyor borçlar azalıyot diye nerde) adam mın maaşına 5 veriyor 10 istiyor bu nasıl bir mantıl . 80.000 eoroluk arabaya 240.000 euro ya alıyor. benzinin 3.5 tl si devlete herşeyden vergi alıyor. al işte neden oyunlar 250 tl neden konsollar 1550 tl ? pkk ile kanki olduk adamlarla masaya otuyoruz bu nasıl bir iştir öbür dünyada çanakkalede şehit olan atalarımıza nasıl hesap verecez. inanın bana suan istense 1 yılda pkk biter öyle ucaklarımız varkı koş koca sehirde ki bezbol topunun hareketini bile algılar. dolar olmuş 2.5 tl euro 3 tl. kızacaksınız ama allaha şükür milyon milyon dolarlarımız var gene kazanan biziz . İSTER ULAKA DİYİN İSTER ZENĞİN P.Ç DEYİN BUNLAR GERCEKLER . turk halkı her gecen gün daha fazla eziliyor . adamlarda gemi filosu ne istersen var. oyuna dönecek olursak , yüzde doksanımız korsan kullanıyor adamlar enayi mi neden oyunu türkce yapsın , ama korsan almayıpta adam nasıl oyuna 200 tl versin oda haklı :(
ya görende bu yüzden oyun satılmıyor sanıcak.türkiyede oyun almak istense gayette yüksek olur satışlar.steamden her indirim döneminde 50 liraya en az 4-5 tane çok sağlam oyun alınabiliyor.2-3 ayda bir indirim dönemi olduğunu varsayarsak günde 1 lira atılsa kenara gayette orjinal oyun saihibi olunabilir.elinde 2.000 liralık telefonu olan adamlar 11 lira veripte witcher 2 almazsa istersen dünyanın en zengin ülkesi ol.yine çıkmaz türkçe olarak.günde 2 paket sigara içen adamlar kenara 1 tl koymayı çok görüyor

playstation_4

7.2.2014 14:36:37

+1
quote:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty-
alıntı:

Orijinalden alıntı: playstation_4

alıntı:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty-

Benim için sıkıntı yok ingilizcem türkçem kadar iyi, Ama ingilizceden anlamayanlar için üzücü, Türkçe oyun istiyenlerde başkasının eline bakmasın gidin adam gibi ingilizce öğrenin çok zor değil en fazla 1 senede türkçeniz kadar iyi ingilizce öğrenirsiniz.


zaten kendini düşün

ingilizce öğrenemeyecek kadar cahil misin ?
değilim ama herkez ingilizcemi biliyor. ondan kasıt oyun türkçe gelince insan seviniyor i ulan adamlar biz türk oyuncularını düşünüp kaile alıyorlar diyor. sen biriz düşünceli olmayı öğren

Frozen Grenadier

7.2.2014 14:34:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: ankara Önce kullanıcıyı memnun edeceksin nerde görülmüş müşterinin satıcıyı memnun ettiği
evine dansöz mü yollasınlar?

-Xbox-

7.2.2014 14:33:12

-13
quote:

Orijinalden alıntı: playstation_4
alıntı:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty-

Benim için sıkıntı yok ingilizcem türkçem kadar iyi, Ama ingilizceden anlamayanlar için üzücü, Türkçe oyun istiyenlerde başkasının eline bakmasın gidin adam gibi ingilizce öğrenin çok zor değil en fazla 1 senede türkçeniz kadar iyi ingilizce öğrenirsiniz.


zaten kendini düşün
ingilizce öğrenemeyecek kadar cahil misin ?

Wayward Son

7.2.2014 14:32:22

+4
quote:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty- Benim için sıkıntı yok ingilizcem türkçem kadar iyi, Ama ingilizceden anlamayanlar için üzücü, Türkçe oyun istiyenlerde başkasının eline bakmasın gidin adam gibi ingilizce öğrenin çok zor değil en fazla 1 senede türkçeniz kadar iyi ingilizce öğrenirsiniz.
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_content&id=211:Baglac-Olan-da-de%27nin-Yazilisi&catid=50:yazm-kurallar http://www.turkcebilgi.org/edebiyat/dil-bilgisi/ozel-isimler-233814.html http://tr.wikipedia.org/wiki/Kesme_i%C5%9Fareti http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_content&id=187 "Benim için sıkıntı yok ingilizcem türkçem kadar iyi" = http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0roni

BSC Misafiri

7.2.2014 14:31:19

+2
Artık oyunları 250 TL'ye satarsan bırak yerelleştirmeyi Türkiye'den oyun alan kalmayacak . Kimi kast ettiğimi anladınız daha da söz yok .

xbox1080-360=?

7.2.2014 14:30:48

-4
pu yazıklar olsun.

Frozen Grenadier

7.2.2014 14:30:40

-5
neyse ingilizce öğrenirsiniz artık

playstation_4

7.2.2014 14:28:26

+1
quote:

Orijinalden alıntı: -CallOfDuty- Benim için sıkıntı yok ingilizcem türkçem kadar iyi, Ama ingilizceden anlamayanlar için üzücü, Türkçe oyun istiyenlerde başkasının eline bakmasın gidin adam gibi ingilizce öğrenin çok zor değil en fazla 1 senede türkçeniz kadar iyi ingilizce öğrenirsiniz.
zaten kendini düşün

BSC Misafiri

7.2.2014 14:28:25

+1
İyi olmuş.Sen gider böyle güzel oyuna para vermeyip korsan yoldan oynarsan satışlar düşük gelirse adamlar niye desteklesin türkçeyi.

konuşantahta

7.2.2014 14:27:13

+3
özetle adamlar demiş ki, ingilizce yapsakta aynı satacak, türkçe yapsakta aynı satacak. neden konsol firmalarına para verip masraf edelim

playstation_4

7.2.2014 14:26:42

-1
Kişi başı düşen milli gelir artı güyya. eskiden bir aile babası evini geçindirir , ev alır , çocuklarını evlendirir askere yollardı . peki şimdi neden öyle olmuyor. bırak yazdıklarımı adam güyya artmış maaşı ile evin kirasını ödeyemiyor bırak ilerde araba alacak. canlı tanıklarım var iş yerimizde çalısan eski ustalar var 30-40 senelik allah sizi inandırsın hepsinin arabası evLERİ var. çocugunu cocuğunu evlendirmiş adamın tek derdi köyüne 2 katlı ev yapmak. bakın geçmişten günüze ne kadar gelişmişiz . borç her gecen gün artıyor. ( imf ye borçu ödememiz bahane millette inanıyor borçlar azalıyot diye nerde) adam mın maaşına 5 veriyor 10 istiyor bu nasıl bir mantıl . 80.000 eoroluk arabaya 240.000 euro ya alıyor. benzinin 3.5 tl si devlete herşeyden vergi alıyor. al işte neden oyunlar 250 tl neden konsollar 1550 tl ? pkk ile kanki olduk adamlarla masaya otuyoruz bu nasıl bir iştir öbür dünyada çanakkalede şehit olan atalarımıza nasıl hesap verecez. inanın bana suan istense 1 yılda pkk biter öyle ucaklarımız varkı koş koca sehirde ki bezbol topunun hareketini bile algılar. dolar olmuş 2.5 tl euro 3 tl. kızacaksınız ama allaha şükür milyon milyon dolarlarımız var gene kazanan biziz . İSTER ULAKA DİYİN İSTER ZENĞİN P.Ç DEYİN BUNLAR GERCEKLER . turk halkı her gecen gün daha fazla eziliyor . adamlarda gemi filosu ne istersen var. oyuna dönecek olursak , yüzde doksanımız korsan kullanıyor adamlar enayi mi neden oyunu türkce yapsın , ama korsan almayıpta adam nasıl oyuna 200 tl versin oda haklı :(

ankara

7.2.2014 14:25:47

+3
Önce kullanıcıyı memnun edeceksin nerde görülmüş müşterinin satıcıyı memnun ettiği

Kasatka

7.2.2014 14:25:37

-5
Ceviri icin kac para istediniz onuda soyleyin onuda bilelim. Bence sizlerde cok para talep edip zaten gonulsuz olan firmalari daha bi gonulsuz yapiyorsunuz. Herkes iyilik melegi olmus gidiyor vs de ben inanmiyorum ki firma gelip size sizin istediginizin bi kurus asagisina olur mu dese siz hayir dersiniz. Burda tek uzuldugum ne yapsa yaranamayan oyuncu arkadaslar. Arada top gibi ceviriliyorlar. Keske devlet bu ise el atsa. Turkce olmayan hic bir urun bu topraklara giremese girisi yasak olsa satilamasa, yoksa sizlerle tiglonla 23 studio ile olacak is degil bu is.

-Xbox-

7.2.2014 14:25:30

-23
Benim için sıkıntı yok ingilizcem türkçem kadar iyi, Ama ingilizceden anlamayanlar için üzücü, Türkçe oyun istiyenlerde başkasının eline bakmasın gidin adam gibi ingilizce öğrenin çok zor değil en fazla 1 senede türkçeniz kadar iyi ingilizce öğrenirsiniz.

Quirah

7.2.2014 14:23:33

+3
quote:

Orijinalden alıntı: didymos

Firma kendisi cikartmadi ki TR yamayi ? Gene Oyun Ceviri cevirip adamlara vermisti , onlar da paketleyip EE versiyonunun icine koymuslardi . Gram emegi yoktu firmanin . Para da para diye hayiflanmasi sacma o yuzden .
Ana yorum haberi okumadan yazıldı diye silindi de haberi okuyun lütfen... "Maliyet konusunda değinmek gerekirse, Okan Şen'in belirttiklerine göre yapımcı firmalar oyuna eklenecek her dil seçeneği için konsol platformlarında Microsoft ve Sony'e para ödemek zorundalarmış. Bu anlaşmada oyunun çevirisini yapacak olan ekip, gerçekten komik rakamlar talep etmişler. Fakat yine de CD Projekt, konsol sahiplerine ödenecek masrafları düşünerek projeyi iptal etmiş."

didymos

7.2.2014 14:22:24

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx
alıntı:

Orijinalden alıntı: xbox1080-360=?

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın


topu topu 5 mb tutmayan fanları tarafından çevirilen bir text yazısının nasıl bir maliyeti oluyor merak ettim.


witcher 2'de olduğu gibi gönüllü olarak çevirmeyecekler çünkü,bu sefer işin ucunda para da var.adamlar haklı maalesef...oyun mis gibi türkçe çıktı,desteğe bak.bizim insanlarımızın desteği anca torrentten oluyor nedense
Firma kendisi cikartmadi ki TR yamayi ? Gene Oyun Ceviri cevirip adamlara vermisti , onlar da paketleyip EE versiyonunun icine koymuslardi . Gram emegi yoktu firmanin . Para da para diye hayiflanmasi sacma o yuzden .

Hoid

7.2.2014 14:22:23

+9
Oyun 5 dolarken satın almadılar her yerde haberini yaptık fakat aldığımız tepkiler şu oldu hep . Oyun Türkçe mi geliyor tamam mis korsan çeker oynarım ya bunu diyen insan ya çocuktur diyorsun ya da beyni bazı şeylere basmıyor iki konuşuyorsun elemanla sigara içtiğini söylüyor günde 2 paket sigara içerim aga diyor . EE embesil herif günde 20 TL yi sigaraya veriyorsunda aylarca oynayacağın oyuna 10 TL niye vermiyorsun . Sorunca müslümanlar ALLAH , kuran , peygamber sıralar sana ama işin ucu oyuna gelince dini inancını bir tarafa bırakıyor akıllıyım kurnazım ayaklarına yatıyorlar . Bunun akıllılıkla ya da kurnazlıkla alakası yok ki bu senin embesil olduğunu gösteriyor asalak parazitin tekisin sen bunun başka bir açıklaması yok ... Paramız ABD ye İSRAİL e gidiyor almayacağım diyen insanlara söylüyorum kullandığınız PC den evinizdeki duvarın malzemesine kadar bir çok şey ABD malı yediğiniz gıdadan gidydiğiniz kıyaftlere kadar ABD malı iken sen ABD ye para kazandırmıyacam demen rezilliktir kendini kandırmadır başka bir açıklaması yok bunun . İllaki birisine para kazandıracaksın bu hayatta bu ABD olur Japonlar olur RUslar olur olurda olur ama bizim temelden bağımlı olduğumuz içlerinde ABD bunu değiştirimezsiniz . Övünüp böbürlendiğiiz telefonlara kadar ABD malı biraz kafanızı kaldıırp etrafınıza bir bakın her birinizi evinde en azından 1-2 tane ABD malı vardır . Şimdi iş oyuna gelince mi milliyetçi cumhuriyeçi damarınız kabardı hayırdır neredeydi o damar bunca yıldır . ? Öte yandan F2P oyunlara bakıyorsun milyarca para harcanına bile rast geliyorsun kimisi kılıcı parlasın diye 600 TL veriyor kimisi yeni silah sikini için 55-70 dolar arası para ödüyor bunu gören yapımcılarda oyunları Türkçe yapıyor bende olsam bende yaparım ... Aziz nesinin bir lafı var fakat onu kullanmayacağım inatla söylüyorum benim halkım akıllı fikirli insandır sadece doğru yönlendirmeye ihtiyacımız var ben buna inanıyorum ...

cenkk34

7.2.2014 14:22:18

0
adamlar haklılar, oyunceviri ekibi pc için çevirir heralde

Cihathalitt

7.2.2014 14:21:00

0
Üzücü.. Yazık.

MDugur

7.2.2014 14:20:18

+4
Türkiye'de oyun sektörünün alacağı yol daha çok diyecem ama biz daha başını geçemiyoruz. 3-5 milyon Avrupa nüfuslu ülkede bizim ülkemizden 3-4 kat daha fazla oyun satılıyor. Cidden söylenecek söz çok. Bazı arkadaşlarının da dile getirdiği gibi cebindeki telefona 2000 TL verir. Oyunlara gelince neye orjinal alacam o kadar para vereceğim derler üstüne üstlük orjinal alanlara laf ederler. Yazık... Sen ilk başta o telefona verdiğin paraya acı sonra gel laf et. Üstüne üstlük 1 yıl sonra yeni modeli çıkınca elindekini bırak ona bir 2000 daha ver. Neyse bizim insanlarımız orjinal almaya bu kafayla baktığı sürece bizim yolumuz daha çok çok uzun.

Charlie Chaplin

7.2.2014 14:19:56

+3
yazık olmuş yav, çabalara ve emeklere. Witcher 2'yi pek oynamayacağımı bile bile yine de satın almıştım, kampanya için imza da attım ama ülkedeki kosancı zihniyet malum.. artık ne denir ki.. edit: şu oyun fiyatları çok yüksekciler lütfen köşede dursun. ilk çıktığında alırsan tabii ki yüksek. ben 5 dolara mı ne almıştım oyunu, ya bildiğin 10 lira ya. şu seriye bu değeri çok görenler foruma falan girmesin lütfen, oyun da oynamasın rica ediyorum.

BSC Misafiri

7.2.2014 14:19:25

+3
Suç hem bizde hem bu oyunların fiyatlarını yüksek tutanlarda. İki tarafta suçlu. Şu fiyatları düzene sokan bir kurum gibi bir şey olsaydı daha güzel olurdu.

BSC Misafiri

7.2.2014 14:19:21

+1
quote:

Orijinalden alıntı: michael01 Steam kullananlarının çoğu ingilizce dilini tercih ediyor.
steamdeki Türkçe çeviri şuan PSN'in de XBL'nın da çevirisinden binlerce kat iyi. hem de her yeri Türkçe. aktiviteler bölümü dahil.

Ouroboros_Tasarım

7.2.2014 14:16:37

0
Korsancı pezolar olmasa herkezler orjinal alsa böyle eziqlenmeyiz

michael01

7.2.2014 14:16:11

+3
Steam kullananlarının çoğu ingilizce dilini tercih ediyor.

BSC Misafiri

7.2.2014 14:15:11

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood Kimse üzülmesin..Sonuç olarak oyunçeviri ekibi zaten çıkartır yamayı..ben 1000 den fazla sattığını düşünüyorum..Onlar gitsin nüfüsu 5-10 milyon olan avrupa ülkelerinin dillerine çıkarsın.
arkadaş Türkçenin Avrupa dillerinden daha çok konuşulduğuna inanmış resmen :D

Hunglasxx

7.2.2014 14:12:36

+5
quote:

Orijinalden alıntı: xbox1080-360=?
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın


topu topu 5 mb tutmayan fanları tarafından çevirilen bir text yazısının nasıl bir maliyeti oluyor merak ettim.
witcher 2'de olduğu gibi gönüllü olarak çevirmeyecekler çünkü,bu sefer işin ucunda para da var.adamlar haklı maalesef...oyun mis gibi türkçe çıktı,desteğe bak.bizim insanlarımızın desteği anca torrentten oluyor nedense

Project Scorpio

7.2.2014 14:09:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Deadwood Kimse üzülmesin..Sonuç olarak oyunçeviri ekibi zaten çıkartır yamayı..ben 1000 den fazla sattığını düşünüyorum..Onlar gitsin nüfüsu 5-10 milyon olan avrupa ülkelerinin dillerine çıkarsın.
Oyun cikar cikmaz Turkce oynamak var birde aylar sonra oynamak var:)

Hunglasxx

7.2.2014 13:58:34

+7
türkiye'deki oyuncu kitlesi o kadar kıt ki,artık bu tür haberlere şaşıramıyorum.oyuncuyum diye geçinen,12 yaşında minecraft'tan başka oyun bilmeyen insanlarla dolu,playstation kafelerde hala pes oynayan insanlarla dolu ^^ içine uygulama dahi indirmeyi bilmediği akıllı telefona hava olsun diye 2.000 türk lirası verirken,10 liralık orjinal oyun al denildiğinde "durumum yok" diyenlerle dolu...yapacak bir şey yok maalesef.

Deadwood

7.2.2014 13:58:15

-3
Kimse üzülmesin..Sonuç olarak oyunçeviri ekibi zaten çıkartır yamayı..ben 1000 den fazla sattığını düşünüyorum..Onlar gitsin nüfüsu 5-10 milyon olan avrupa ülkelerinin dillerine çıkarsın.

BSC Misafiri

7.2.2014 13:58:15

+1
quote:

Orijinalden alıntı: raxor36 Resmi olmasa da yine yamalar çıkartılabilir.
yamanın çıkmasıda en 1-2 yıl sürer

Quirah

7.2.2014 13:57:19

+4
quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. Price hani steamden alınan kopyalar sayılmıyordu
Steam'e Türkçe dil desteği ekleneli biz de istatiksel olarak sayılmaya başladık. Steam'i İngilizce kullanan Türk oyuncular bu kısımda yer almıyor tabi.

mementopolis

7.2.2014 13:56:25

-5
Okadar küfür etmek istiyorum ki anlatamam.

Frozen Grenadier

7.2.2014 13:56:22

-2
hani steamden alınan kopyalar sayılmıyordu

bozcan

7.2.2014 13:54:45

+1
Sırf destek olsun diye indirimdeyken Witcher 2 almıştım. Nitekim benim emektar laptop oyunu kaldırmadı tabi. İmza kampanyası da tam bir fiyasko olmuş. :(

raxor36

7.2.2014 13:54:25

-4
Resmi olmasa da yine yamalar çıkartılabilir.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 3: Wild Hunt
+ TAKİBE
AL
173 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız