Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

“Teknolojik Hayal Atölyeleri” Faaliyete Geçiyor


    Türkiye’de oyun geliştirme sektörünün büyümesi adına çalışmalar yürüten Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler için “Teknolojik Hayal Atölyeleri” kuruyor. Bu atölyelerde çocukların hayal güçlerini kullanarak bir şeyler üretebileceği ortamlar sağlanıyor. Çocukların burada geçirdikleri vakit ile yaptıklarıçalışmalar sonucunda hayal dünyalarının zenginleşmesi ve vizyonlarının genişlemesi bu atölyelerin asıl amacı. TOGED bu atölyeler için kırsal bölgelere öncelik verdi ve Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÇAM) ile iş birliğine gitti.

    TOGED üyesi firmalar ve oyun geliştirme stüdyoları projeye bilgisayar desteği sağladı. Derneğin yürütme kurulu, içine söz konusu atölyenin kurulacağı bir sınıf tasarladı. Yapılan araştırmalar sonucunda, ilk atölyenin Ordu’nun İkizce ilçesine kurulması uygun bulundu. Projenin hayata geçirilmesinde; İkizce Kaymakamlığı, İkizce Ziraat Odası, İkizce Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları var. Bu atölyelerin zaman ile yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Tüm ilçe atölyeden yararlanacak

    
"İlçenin seçiminde, sosyal-ekonomik gelişmişlik sıralamasının son sıralarında yer alması ve Ordu'nun en yoksul ilçelerinden biri olması etkili oldu. Kurulan atölye sadece bir okula ait olmayacak, tüm ilçenin kullanımına açık faaliyet gösterecek. Projeyle, oyun geliştirme yoluyla ortaöğretim öğrencilerinin hayal dünyalarının zenginleştirilmesi, gelecek beklentilerine vizyon katılması amaçlanıyor. Proje kapsamında öncelikle okuldaki bilgisayar öğretmenlerine kısa eğitimler verilecek. Bu şekilde atölyenin devamlı kullanımı ve projenin sürdürülebilir olması için zemin oluşturulacak."


Çocukları neler bekliyor?

    "Atölyeden yararlanacak öğrenciler, görsel ve zihinsel iletişim sistemlerini algılayarak çevresiyle daha iyi ilişkiler kurabilecek, geleceğe ilişkin hedeflerini zenginleştirecek, yenilikçi fikirler, girişimler ortaya koyabilecek. Atölyede oyunu sadece oynamak için değil, geliştirmek için de bir fırsat elde edecek öğrenciler, hayal güçlerinin sınırlarını zorlayarak, oyun geliştirme sektörünün geleceğine katkıda bulunabilecek. Öğrenciler ayrıca analitik zekalarını genişletme ve geliştirme fırsatı yakalayacak. Her ne kadar Teknolojik Hayal Atölyesi'nin öncelikli amacı öğrencilerin teknoloji ve oyunla kaynaşması olarak görülse de ana amacı, bu noktadan başlayacak hareketin onların sosyal, eğitsel ve kültürel açıdan gelişerek gelecekte edinecekleri mesleğe ve bireysel donanımına katkıda bulunmak oluşturuyor."

    "TOGED, ilçeden elde edilecek çıktılarla projeyi başka ilçelere yaygınlaştırmayı hedefliyor."

Kaynak: Anadolu Ajansı

Bu haberin bağlantısı
URL
Remedy'den Yeni Oyun Videosu Beklerken İşe Alım Videosu Geldi Bu Hafta Çıkış Yapacak Oyunlar (22-25 Kasım 2016)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Kayı_Boyu

20.11.2016 22:11:31

0
Süper bi haber

BSC Misafiri

20.11.2016 21:40:39

0
Aaaa gazali cetinkaya disinda biri haber yapmis :O

IamxMSFT

20.11.2016 20:57:15

+2
Bakanliklarin da bu tur girisimlere destek vermesi gerekir.Bakiniz Fransa/Ubisoft ornegi.Ama burasi Turkiye.

Source

20.11.2016 16:31:39

+5
Ülkemizde bu tür uygulamaları görmek sevindirici :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız