Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Take-Two, GTA 5 için Yayınlanan AI Destekli Modu Yasakladı!

 
Açık dünya aksiyon macera oyunu GTA 5 için yakın zamanda yayınlanan yapay zeka destekli hikaye modu Take-Two'nun ihtarları sonrasında tamamen kaldırıldı. "Inworld Sentient Streets" adlı mod içerisinde bir polis memurunun rolüne bürünüyor ve yapay zekaya sahip karakterlerle karşılaşıyorduk. Mod içerisinde ayrıca mikrofon kullanarak çeşitli talimatlar verebiliyor ve karşımızdaki karakterlerden yanıt alabiliyorduk.
 
Take-Two telif hakkı nedeniyle modu yasakladı
 
 
 
Yeni içerikleri, hikaye görevlerini ve daha fazlasını içeren Inworld Sentient Street adlı modun arkasındaki ekip bu yasaklama hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bu doğrultuda şunları aktardı: "Inworld Sentient Street adlı mod NexusMods sitesinden telif hakkı (Take-Two Interactive tarafından) nedeniyle kaldırıldı. Gta5mods sitesinde de bulunan bu modu yasal sorun yaşamamak için bizzat ben kaldırdım."
 
Take-Two sadece bununla sınırlı kalmadı aynı zamanda modu geliştiren Bloc ekibinin YouTube ve Netlify hesaplarına da telif ihtarı yolladı. NexusMods tarafında yaşanan bu gelişmelerin ve ihtarların, otomatik olarak gönderilmediği yani bizzat incelenerek uygulandığı bildiriliyor. 
 
Öte yandan Rockstar, FiveM'in (ve RedM'in) arkasındaki modlama ekibini resmi olarak bünyesine kattığını açıkladı. Take-Two, FiveM moduna 2015 yılında aynı telif hakkı işlemini uygulamıştı.
 
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming Grand Theft Auto V Action Rockstar PS3 Xbox 360 PC GTA 5 ps4 xbox one
Like a Dragon Gaiden, 2024'te Çıkış Yapacak Infinite Wealth'in Demosunu İçerecek Minecraft, Xbox Series X/S için Derecelendirildi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

21.8.2023 09:30:46

+1
almayın siz de onların çıkardığı oyunları diyicem ama yine eşşşek gibi alacaksınız

BSC Misafiri

21.8.2023 00:54:58

+3
Bu Take-Two'da ne kadar kuralcı bir firma yav. Adamlar mod yapar yasaklar, yama yaparlar yasaklar, video çekerler yasaklar. Bu kadarda sıkmayın yani. Ne var ki bunda adamlar senin lanet oyununa eğlence katmışlar işte, ne var yani bunda.

Ömer Hayyam12

21.8.2023 00:30:34

+3
Her şeye telif atıyor bu take2 da.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Grand Theft Auto V ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
714 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız