Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

TTNET, Türk Bağımsız Geliştiricilere Özel "Dükkan Sizin" Projesini Duyurdu


TTNET dijital oyun yapımcılarına "Dükkan Sizin" dedi

            Türkiye’nin lider internet şirketi TTNET, dijital girişimcilere kapılarını açarak, dijital ekosistemin büyümesine katkı sağlamaya devam ediyor. TTNET, dijital oyun platformu Playstore üzerinde hayata geçirdiği “Dükkan Sizin” uygulamasıyla, yerli dijital oyun pazarında yeni bir dönemi başlatıyor. TTNET, “Dükkan Sizin” uygulaması ile dijital oyun platformu Playstore’un kapılarını yerli oyun yapımcılarına ve girişimcilere açıyor. Bu yeni uygulama ile yerli oyun yapımcıları oyunlarını herhangi bir ücret ödemeden Playstore üzerinden geniş kitlelere sunabilecek.

              TTNET’in “Dükkan Sizin” uygulamasının tanıtımı amacıyla İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü’nde düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya; “Geleceğin dijital dünyasını girişimcilerle, gençlerimizle beraber hayal etmek, inşa etmek istiyoruz. 'Dükkan Sizin' yaklaşımımız, bu girişimcilik vizyonumuzun en güzel örneklerinden biri. Dijital oyun platformumuz Playstore'un kapılarını, girişimcilere ve gençlere açıyoruz, ‘Dükkan Sizin’ diyoruz. Oyun sektörünün gelişimine ve yerli oyun yazılımına destek vermek istiyoruz” dedi. Abdullah Orkun Kaya konuşmasında, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencilerinin düzenlediği “TTNET IEEE BuildUp” yarışmasının da yerli oyun içeriğin gelişmesine katkı sağlayacak güzel bir örnek olduğunu söyleyerek, yarışmaya destek olmaktan heyecan duyduklarını ifade etti.

     Türkiye’nin lider internet şirketi TTNET, dijital oyun platformu Playstore üzerinde hayata geçirdiği “Dükkan Sizin” uygulamasıyla, yerli dijital oyun pazarında yeni bir dönemi başlatıyor.

     Dijital girişimcilik ekosistemine ve yerli oyun sektörünün gelişimine destek olmak hedefiyle başlatılan “Dükkan Sizin” uygulaması ile oyun girişimcilerinin geliştirdiği oyunlar, oyunseverlerle buluşturulacak.


    Tüm yerli oyun girişimcilerine açık olacak “Dükkan Sizin” uygulamasında, satılacak konuma gelmiş “PC” veya “Mac” platformunda çalışan yeni oyun projelerine yer verilecek. “Dükkan Sizin” uygulamasında yer almak için başvuran girişimciler değerlendirmeler sonucunda geliştirdikleri oyunları sunabilecekleri bir platforma, oyunseverler ise yepyeni oyunlara kavuşacaklar.
 
    “Dükkan Sizin” uygulamasının tanıtımı amacıyla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında bir konuşma yapan TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya;

    “Türkiye’nin lider internet şirketi olarak, ülkemizde dijital dönüşüme öncülük ederken, bu süreçteki rolümüzü sadece internet erişimiyle sınırlı görmüyoruz. Yeni dijital servislerimiz ve uygulamalarımız ile ekosistemi büyüterek dijital dönüşümü hızlandırmaya odaklandık. İş ortaklarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz teknolojik yeniliklerin her biri, dijital inovasyonun önemli birer örneği ama daha fazlasını yapmak istiyoruz. Geleceğin dijital dünyasını girişimcilerle, gençlerimizle beraber hayal etmek, inşa etmek istiyoruz. İşte ‘Dükkan Sizin’ yaklaşımımız, bu girişimcilik vizyonumuzun en güzel örneklerinden biri” dedi.


“Yerli oyun yapımcılarına platform ve pazarlama desteği vereceğiz”

        “Dükkan Sizin” uygulaması ile ilgili bilgiler veren Abdullah Orkun Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dijital oyun platformumuz Playstore’un kapılarını, girişimcilere ve gençlere açıyoruz. ‘Dükkan Sizin, Playstore Sizin’ diyoruz. ‘Dükkan Sizin’ uygulamasıyla, Türkiye’de oyun yapmak isteyen yerel oyun yapımcılarına Playstore platformumuz üzerinden destek olmak istiyoruz. Yerli oyun yapımcılarının oyunlarını herhangi bir ücret ödemeden Playstore üzerinden oyun severlere sunmalarını sağlıyoruz. Yerli oyunlara Playstore’da diğer popüler oyunlara olduğu gibi yer ayırıp, aynı zamanda tanıtım desteği de vereceğiz. Bu desteğimiz ile yerel oyunların geniş kitlelerle buluşmasını hedefliyoruz.”

Dijital oyun sektörü büyümesini sürdürüyor

      Oyun sektörünün dijital ekosistemin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Abdullah Orkun Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Playstore ile dijital oyun pazarının en büyük oyuncusuyuz. Playstore’un kataloğunda 1000’den fazla farklı oyun var. Oyunseverlere en popüler oyunlara dünyayla aynı anda ulaşma imkânı sunmamız, platformumuzun en önemli özelliklerinden biri. Bununla beraber, farklı satın alma seçenekleri, ödeme kolaylığı sağlayan kampanyalar ve taksit imkânı sunuyoruz.

         “TTNET IEEE BuildUp yarışmasına sponsor olmaktan heyecan duyuyoruz”

     Abdullah Orkun Kaya basın toplantısında, TTNET olarak İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü’nde düzenlenen TTNET IEEE BuildUp yarışmasına destek olmaktan dolayı da heyecan duyduklarını söyledi. Bağımsız oyun geliştiricilerin ve amatörlerin yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri TTNET IEEE BuildUp yarışmasının, “Dükkan Sizin” uygulamasında olduğu gibi yerli içeriğin gelişmesine katkı sağlayacak güzel bir örnek olduğunu ifade etti.

    9-11 Mayıs’ta tarihlerinde yapılacak TTNET IEEE BuildUp, bağımsız oyun geliştiricilerin ve amatörlerin yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri, aynı zamanda yatırımcılara ve firmalara yeteneklerini gösterebilecekleri bir platform.

    Yarışma, organizasyon tarafından belirlenecek bir tema çerçevesinde 48 saat boyunca sıfırdan bir oyun geliştirme esasına dayanıyor.

    48 saatlik zorlu maraton sonunda tamamlanan oyunlar jüri tarafından “Atmosfer”, “Oynanabilirlik” ve “Kurgu” ölçütleri göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor. Yarışma kapsamında, seminerler ve workshoplar da yapılacak.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
TTNET Dükkan Sizin Bağımsız Geliştirici Indie Bağımsız
Borderlands 2'nin Ps Vita Sürümünün Avrupa Çıkış Tarihi Nintendo Ünlü Karakterleri için Yeni Lisans Anlaşmaları Yapıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Guest-E851F29FD

10.5.2014 23:32:32

0
Sloganın aslı ''Dükkan senin kazancından bende isterim'' olmasın o.Sonuçta ttnet yani hertürlü ahlaksızlık düzenbazlık beklenir bunlardan

whatsupman2

10.5.2014 11:09:37

+1
sene olmuş 2014 netim hala kopuyor 20 defa aradım gene aynı bunlardan bi b..k olmaz

alito

10.5.2014 02:20:41

0
TTNET'te dükkan ne zaman bizim oldu ki şimdide olsun. Bu zamana kadar tuttuğunu öptüler, her zaman da öpecekler.

BSC Misafiri

9.5.2014 22:21:41

0
ilk seferde word İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü’ne çevirmiş onu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yaparsanız sevinirim.

oa454

9.5.2014 21:57:36

+1
ttnet lafını görünce suratım düştü.. bizim memlekete de altın dışkı ödülü lazım.

obantr

9.5.2014 21:54:44

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pcrex önce altyapıyı düzeltsin adam gibi hizmet versinler adamı dinden imandan çıkartmasınlar. 6 aydır internet kopması yaşıyorum, sebepsiz durduk yere internet kopuyor. sayamadım kaç defa müşteri hizmetlerini aradığımı, denemediğim şey kalmadı. pc ye format attım, modemin tüm ayarlarını kontrol ettim, kablosuzdu kabloluya geçtim, modemi değiştirdim yenisi aldım yok düzelmedi. 1 saat kesilmeden BF4 oynayamadın arkadaş! oyunu aldığıma pişman oldum (playstoredan aldım bu arada :( ve premium) yok yapamadılar en son sorun sizin modeminizden kaynaklı, üretici firma ile bağlantıya geçin deyince benim şalterler attı. Allah belanızı versin dedim ve acıyla başımı öne eğdim. üstüne düzeltemedikleri internet bağlantısı müşteri teknik desteği için faturaya 10 lira geçirdiler temizinden. süperonline alt yapısı da yok burada, eli mahküm tecavüz kaçınılmaz :(
Bende eskiden TTNET'teydim. Allah'a çok şükür değiştirmişim. Hiç pişman değilim.

pcrex

9.5.2014 19:11:00

+1
önce altyapıyı düzeltsin adam gibi hizmet versinler adamı dinden imandan çıkartmasınlar. 6 aydır internet kopması yaşıyorum, sebepsiz durduk yere internet kopuyor. sayamadım kaç defa müşteri hizmetlerini aradığımı, denemediğim şey kalmadı. pc ye format attım, modemin tüm ayarlarını kontrol ettim, kablosuzdu kabloluya geçtim, modemi değiştirdim yenisi aldım yok düzelmedi. 1 saat kesilmeden BF4 oynayamadın arkadaş! oyunu aldığıma pişman oldum (playstoredan aldım bu arada :( ve premium) yok yapamadılar en son sorun sizin modeminizden kaynaklı, üretici firma ile bağlantıya geçin deyince benim şalterler attı. Allah belanızı versin dedim ve acıyla başımı öne eğdim. üstüne düzeltemedikleri internet bağlantısı müşteri teknik desteği için faturaya 10 lira geçirdiler temizinden. süperonline alt yapısı da yok burada, eli mahküm tecavüz kaçınılmaz :(

mehmedaltair

9.5.2014 18:41:45

0
Konuyla ilgili yorum yapmayı unutmuşum steam greenlight terk olmuş

mehmedaltair

9.5.2014 18:40:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara. TTNet'in desteğini alacağıma Tacettin'in desteğini alırım daha iyi.
Efsane

BSC Misafiri

9.5.2014 16:22:20

+1
veli@1144 Kardeş bulunduğun yerde superonline ın alt yapısı varsa denemek için geç.Gerçek fiber interneti gör 1.5 yıla yakındır Turkcell super online kullanıyorum bu sürede sadece 2 kez bağlantı problemi oldu oda 1 gün geçmeden çözüldü.İnternet hızında hiç düşme olmadı(akk bitene kadar)

cemecem21

9.5.2014 16:15:49

0
Ttnet Playstore'un Steam gibi olmasını -ki bu yolda bir adım atıldığını düşünüyorum- istiyorsa adil kullanım kotası koyduğu gibi kendi özel serverlarını da kurmalı bence. Aslında bu Playstore açıldığında da söylenen bir şey ama anlayana tabi. Eğer bu olursa gerçekten güzel olur. Hiç değilse Akk'nın etkisi az da olsa azalmış olur.

AsRuleS

9.5.2014 15:51:55

0
TTNET'in yapmaya çalıştığı şey, TTNET çatısı altında geliştirilen bağımsız oyunları Playstore üzerinden satışa sunmaktır. Yani TTNET Playstore'da artık daha büyük kârlar elde etmek istiyor.

SkYHawKTR

9.5.2014 15:51:09

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara. TTNet'in desteğini alacağıma Tacettin'in desteğini alırım daha iyi.

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklatın
Ulan yarım saattir gülüyorum ya :D :D :D

Sulu Çor Kağan

9.5.2014 14:21:33

+2
TTNet'in desteğini alacağıma Tacettin'in desteğini alırım daha iyi.

BSC Misafiri

9.5.2014 14:21:01

0
Ttnet önce şu AKK saçmalığını kapatsın. Çok hızlı internet diye reklamlar yapıp durmasının kimseye faydası yok. İsterse 100 mbit internetin olsun gene AKK'ye takılıp kalıyorsun. BTK ile buna bir çözüm bulmaları gerek artık, hangi çağda yaşıyoruz.

OldGamers86

9.5.2014 14:15:37

+1
Güven duymadığım firmalardan biri. Katkın eksik olsun. Köstek olma kafi.

mementopolis

9.5.2014 13:25:24

+1
TTNET' in kendine hayri yok milletin internet durumu mağlum . Gelmiş dükkan sizin diyor de get oradan .

veli@1144

9.5.2014 13:15:22

0
Bilmiyorum valla kurulum hatası oluyordu böyle bir hata var dedim biz bakalım size döneriz dediler bir hafta sonraydi sanırım aradılar söyle yapın dediler çözüldü sorun hem onlar zaten sistemden kontrol ediyorlar oyunu gormeden yardimci olmazlar ki

MiyopBey

9.5.2014 12:55:49

+1
quote:

Orijinalden alıntı: veli@1144 Hakkını vermem lazım adil kota sınırı dışında bi sıkıntısını görmedim net hızlı(fibernet) play storeun müşteri hizmetleri de gözüme girmişti oyun hata veriyordu araştırıp bana bilgi verdiler halloldu..
Benim bağladığım müşteri hizmetleride satın aldığım oyunları göremeyeceğini söyledi ve 1 haftalık ön siparişi (!) iptal etmediler. Her aradığımda farklı yalanlar söylediler iptal etmemek için.

veli@1144

9.5.2014 12:15:01

0
Hatta saniyede 2 mb ın üzerinde indirme yaptığını bilirim

veli@1144

9.5.2014 12:13:24

-2
Hakkını vermem lazım adil kota sınırı dışında bi sıkıntısını görmedim net hızlı(fibernet) play storeun müşteri hizmetleri de gözüme girmişti oyun hata veriyordu araştırıp bana bilgi verdiler halloldu..

RealArek

9.5.2014 12:08:09

+1
TTNET sağolsun hiç bişey yapamiyoruz bu internetle video dolmuyo oyunlar 2 yıla iniyo şahane internet tv de tonla reklam yapiyolar yok şöle hızlı böle hızlı varda biz mi görmedik 150 tl olan hariç :D

tazev123

9.5.2014 11:54:19

+1
TTNET varsa işin içinde, yeni kâr yolları bulacağm diye yemeyeceği halt yok.

alperen141

9.5.2014 11:47:01

0
TTNET'in yavaş interneti yüzünden kimse haberi alamamış galiba. Salonun yarısı bile dolu değil.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız