Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"Steam Machinelerin İlk Hedefi Konsolcular Değil"


    Valve'ın PC sistemlerini oturma odasına taşıma projesi Steam Machine'in ayrıntıları bugünlerde daha da netleşti. CES fuarı kapsamında Steam Machinelerin ilk partnerlerini tanıtan Valve'e destek sağlayan firmalardan birisi de Alienware oldu. Alienware yetkilileri, Steam Machine ile hedeflenen kullanıcı kitlesinden söz etti.
 
    Steam Machinelerin amacından söz eden Alienware'in ürün yöneticisi Marc Diana, "Şimdilik ne Valve, ne de Alienware çok yüksekleri hedeflemiyor. Steam Machineleri bir 'PC konsolu' olarak görüyoruz. Bu projenin ortaya çıkma fikri konsollarla rekabet etmekten kaynaklanmıyor. Hem Valve'in, hem de partnerlerin bu projedeki ilk hedefi, mevcut Steam kullanıcılarını oturma odası düzenine çekmek. Açık bir platformla oyunculara konsol deneyimini sunmak." sözlerine yer verdi.
 
    Daha sonra da kendi üretecekleri Steam Machine'den söz eden Diana, fiyat olarak Xbox One ve PS4 ile rekabet edebilecek bir fiyat belirleneceğini belirtti. Ayrıca, Verge'e açıklamalar yapan Marc Diana, Alienware'in Steam Machine'inin ulaşacağı ülkelere de değindi. Belirtilenlere göre Alienware'in Steam Machine kasası, Dell yoluyla 60'dan fazla ülkede satışa çıkacak. Yani Alienware, Steam Machine ile birlikte global marketi hedefliyor.
 
    Bu arada ufak bir ekleme yapalım, Diana'nın söylediklerine göre Alienware'in Steam Machine'i şu anki prototipte 1080p çözünürlükte, yüksek ayarlarda oyunları oynatabiliyormuş. Ayrıca kasa da genişlik olarak 8 inç, yükseklik olarak da 3 inç boyutlarındaymış.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak The Verge PC steam steamos steambox steam machines valve steam controller alienware
Far Cry Oyunlarına Xbox Live İndirimi Hackerlar Nintendo 3DS'in Bölge Kilidini Kaldırdı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

bkaakco

7.1.2014 23:54:32

+1
Hep PC'lerin konsollaşmasını yani donanımın sabit olmasını ve verimli kullanılmasını isterdim ve bunun doğru olduğunu düşünürdüm. Valve sağ olsun sesimi duydu galiba.

BSC Misafiri

7.1.2014 20:26:42

-1
Konsol deneyimi sunmak o kadar kolay bir iş degil. Herşeyi donanımdan ibaret sanan pc firmaları bunu asla başaramaz. Sanki pc topluyoruz?

pharm4vita

7.1.2014 19:24:33

0
çok merak ediyorum şu steam machine controllerı

alemburda34

7.1.2014 19:09:24

0
Alienware'nin bence bugüne kadar istediği birşeydi zaten bakın pclerine hep performans canavarı üst seviye pcler üretmiştir özel optimizasyonlar ve özel kasaları vardır yani tam bu işler için biçilmiş kaptandır.

FOX-BytkN

7.1.2014 19:06:48

0
"fiyat olarak Xbox One ve PS4 ile rekabet edebilecek bir fiyat belirleneceğini belirtti" Nereden baksan 800-1000 dolar olur gibime geliyo ama. Hadi hayırlısı bakalım . . .

aykut291

7.1.2014 18:01:38

-1
İnşallah birazı Türkiyeye gelir 400 Dolarlı tasarımı güzel olna makine çok dikkatimi çekti Eğer Türkiye de 1500 TL civarların da satışa çıkarsa kesin alırım ilerde. Türkiye de donanım fiyatları USD ve EURO nun fırlamasıyla çok yükseldi. 1500 TL hepsi için de herşey hazır PC mantıklı geliyor bana

Quirah

7.1.2014 17:46:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri " Konsol keyfi ".Yılların Valve'si - Alienware'si bunu söylüyor. Hala tartışanlar var ...
Çeviriyi düzelttiğiniz için teşekkürler, konsol 'deneyimi' olacakmış.

BSC Misafiri

7.1.2014 17:42:36

0
" Konsol keyfi ".Yılların Valve'si - Alienware'si bunu söylüyor. Hala tartışanlar var ...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız