Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam Controller'ı Deneyen Yapımcıların Yorumları


    PC'leri ve Steam platformunu oturma odasına taşıyan Valve, önce SteamOS'i, sonra mini PC'leri ve en sonunda da Steam Controller'ı duyurmuştu. Fazla alışkın olmadığımız, tamamen özgün bir tarzda karşımıza çıkan Steam Controller, ilk başta bağımsız yapımcılara test ettirilmiş.
 
    Data Realms isimli bir bağımsız stüdyonun yapımcısı Dan Tabar, Steam Controller'ı deneyen ilk kişilerden birisi. Valve'in yeni kontrolcüsüyle ilgili açıklamalar yapan Tabar, Steam Controller'ın oldukça esnek ve kolay kontrol edilebilir yapıda olduğunu söylüyor.
 
    Konuyla ilgili Tabar, "Valve gerçekten farklı şeyler yapmayı amaçlıyor. Kontrolcüyü oluştururken kendilerine, "Kontrolcülerde gerçekten analog yönlendiricilere ihtiyacımız var mı?" veya "Arkadaki parmaklar oyun oynarken neden boş duruyor?" gibi soruları sormuşlar. Beni en çok heyecanlandıran nokta da bu. Valve, kontrolcü tanımlamasını baştan tasarlamış gözüküyor." açıklamalarını yaptı.
    
 
    Valve'ın kendilerini stüdyoya toplayıp Borderlands'i kontrolcüyle birlikte test ettirdiğini söyleyen Tabar, kontrolcünün kendilerine dağıtıp dağıtılmadığıyla ilgili bir söz söylemedi. Yaptığı açıklamalarda Tabar, yeni detaylar da paylaştı. Yapımcının belirttiğine göre trackpad'deki bölgelere göre özel tuş atamaları yapabiliyoruz. Örneğin Borderlands'de trackpad'in en uç noktalarına değdiğimizde karakter koşmaya başlıyor. Orta noktalarda oynarken ise karakter normal hızda yürüyormuş.
 
     Yaptığı açıklamalar sırasında Dan Tabar, kontrolcünün trackpad ve dokunmatik ekranını anlattı. Tabar, "Trackpad fikrini duyunca ilk başta soğuk karşıladım. Ancak Steam Controller'ın trackpadi ile laptoplardaki mouse kontrolcüleri arasında çok fark var. Steam Controller'daki trackpadler kendilerini kesinlikle hissettiriyorlar. Dokunmatik ekran konusunda ise, bir oyuncu olarak beni heyecanlandırmadı. Ancak bir yapımcı düşüncesiyle yaklaştığımda aklıma ilginç fikirleri getirdi." sözleriyle birlikte kontrolcüyü anlattı.
 
    Tabar'la aynı gün Valve ofisinde Steam Controller'ı test eden yapımcılardan birisi de, The Cave'in yapımcısı Double Fine çalışanı Chris Remo idi. Remo'nun yaptığı açıklamalar ise şöyle; "Hiçbir ekstra ayarlama yapmadan The Cave'i açtık ve oyunu kontrolcüyle birlikte oynayabildik. Oyunları Steam Controller'la oynamak için yapımcıların ekstra bir destek sağlaması gerekmiyor. Steam Controller'da beni en çok trackpadler etkiledi. Tamamen bambaşka bir şey. Laptoplardaki trackpadleri kullanmayı hiç sevmem. Ancak Steam Controller'da bu uyum harika sağlanmış."
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC steam steamos steambox steam machines valve steam controller
Killzone: Shadow Fall'da Özel Sunucular Olacak AMD Radeon R9-290X'in Fiyatı Belli Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

1.10.2013 09:14:04

0
futbolda çalım atma hareketlerini düşününce çok kötü bir gamepad olduğuna karar verdim. bunlar sadece savaş oyunları için gamepad yapmış gibi geliyor bana.

obantr

30.9.2013 13:42:21

0
Ayrıca BF3 Forumunda alıntı. BF3 on Linux There are slim chances that you would see it running on Ubuntu box, however it is safe to say that it wouldn't be playable (performance-wise, stability-wise or both). So as long as you want to play BF3 on PC you're stuck with your Windoze. Instead of replacing your windows with Ubu, you can go for dual-boot solution and keep your Windows for BF3. It is very easy to achieve with 11.10, the installer prompts that option as soon as it discovers a Windows partition. P.S. As much as I love Ubuntu, Linux and open source in general I'd advice not to buy any linux-hype you're being fed with - linux is not immune to any of the stuff mentioned, but I always see people repeating that sentence, that is obvious misinformation. http://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2832654489660255819/

obantr

30.9.2013 13:40:47

0
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe
alıntı:

Orijinalden alıntı: obantr

Origin'in Linux sürümü yok nasıl STEAMOS'a kuracaksınız ayrıca EA Games oyunları STEAMOS'un OpenGL'sinde çalışması için ayarlanmamıştır. Sadece Direct-X modunda açılabiliyor. Ubisoft niye derseniz. Ubisoft Windows'a oyun çıkarıyor.
Ubisoft oyunları Linux'ta çalışmıyor Wine ile de açamazsınız.
EA oyunlarıda Linux'ta çalışmıyor.
Crytek'te aynı şey.
Sanal Makine kurup oynarım derseniz orası ayrı bir şey yine Windows olması lazım yani...

Burada yazmadan once winehq'ya girip listede var mi yok mu kontrol etmeyi deneseydin keske. Ubisoft'un da EA'in de cogu oyunu wineda calisiyor. Origin dahil buna.
EA Games bu oyunları kendi izni olmadan STEAMOS'ta çalışırsa dava açar STEAMOS'u bitirir bunu da demiş olayım. Ayrıca Wine ile oyunları açamazsın kullanışlı değil 5 yıllık Linux kullanıcısıyım. Wine çoğu oyunda sorun çıkarıyor .exe dosyalarını açar ama sorunlu sorunlu ve oyunlarda pek işe yaramaz.

Quirah

30.9.2013 11:30:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: obantr Origin'in Linux sürümü yok nasıl STEAMOS'a kuracaksınız ayrıca EA Games oyunları STEAMOS'un OpenGL'sinde çalışması için ayarlanmamıştır. Sadece Direct-X modunda açılabiliyor. Ubisoft niye derseniz. Ubisoft Windows'a oyun çıkarıyor. Ubisoft oyunları Linux'ta çalışmıyor Wine ile de açamazsınız. EA oyunlarıda Linux'ta çalışmıyor. Crytek'te aynı şey. Sanal Makine kurup oynarım derseniz orası ayrı bir şey yine Windows olması lazım yani...
Burada yazmadan once winehq'ya girip listede var mi yok mu kontrol etmeyi deneseydin keske. Ubisoft'un da EA'in de cogu oyunu wineda calisiyor. Origin dahil buna.

obantr

30.9.2013 09:06:59

-1
Origin'in Linux sürümü yok nasıl STEAMOS'a kuracaksınız ayrıca EA Games oyunları STEAMOS'un OpenGL'sinde çalışması için ayarlanmamıştır. Sadece Direct-X modunda açılabiliyor. Ubisoft niye derseniz. Ubisoft Windows'a oyun çıkarıyor. Ubisoft oyunları Linux'ta çalışmıyor Wine ile de açamazsınız. EA oyunlarıda Linux'ta çalışmıyor. Crytek'te aynı şey. Sanal Makine kurup oynarım derseniz orası ayrı bir şey yine Windows olması lazım yani...

BlackBeasT

30.9.2013 03:45:35

0
Steam Controller Baykuş'da benziyor

Quirah

30.9.2013 01:04:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: obantr

EA Destek sağlamaz. (Origin baş rakip) Ubisoft sağlamaz. (Uplay) Crytek (Kendi sistemini çıkaracak) destek sağlamaz. Free To Play oyun şirketlerinin çoğu da STEAMOS'a destek sağlamayacak.
Origin'i SteamOS'e kurup oradaki oyunları stream yaparak oynayabilecek misin? Evet. Ee daha ne? (hali hazırda Wine diye bir yazılımla yapılıyor zaten bu) Ayrıca Ubisoft niye sağlamasın? Adamların her oyunu Steam'de var mı, yok mu? Ee daha ne? Free to Play oyun şirketlerinin çoğu niye SteamOS'e destek sağlamasın? Steam'in Free to Play oyun bölümü var mı yok mu? Bu oyunlara özel kampanya yapıyor mu yapmıyor mu? Ee daha ne? İlginçsiniz yav sabahtan beri aynı içeriklerin bulunduğu 3. messajım. Daha da anlamadıysanız SteamOS'in meselesini gerçekten diyecek söz yok.

dikiştutmazsabri

29.9.2013 22:28:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: obantr

EA Destek sağlamaz. (Origin baş rakip) Ubisoft sağlamaz. (Uplay) Crytek (Kendi sistemini çıkaracak) destek sağlamaz. Free To Play oyun şirketlerinin çoğu da STEAMOS'a destek sağlamayacak.
ea oyunları hakkında söylediği doğru yani ea steami kesinlikle desteklemyeceğini açıkladı. ea yine yakın zamanda steambox ile ilgilide hiçbir bilgimiz yok diyerek bu konsoluda dolayısıyla desteklemiyeceğini açıkladı. adamlar orgini steam rakip bir platform yapmak istiyorlar. bildiğiniz gibi valve steam de satılan her oyundan yüzde 30 komisyon alıyor. ea bu parayı vermek istemiyor. yakın zamandada fikirlerinin değişeceğini zannetmiyorum. ubisoft oyunları zaten steamde yayınlanıyor. yani o konuda bir sıkıntı yok. buna rağmen valve da konsol pazarından geri adım atmıyor. birde direct x den open gl oyun yapmak çok kolay bir iş. pazar olmadığı için firmalar opengl haliyle oyun yapmıyorlar. hatta bazı alanlarda opengl direct x den daha iyi sonuçlar veriyor.

obantr

29.9.2013 21:37:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe
alıntı:

Orijinalden alıntı: obantr

Yazdığım mesajdan bir şey anlamadığınız belli, Frostmourne Hungers aynı fikirdeyim. STEAMOS Direct-X desteklemeyecek yani şuan PC piyasasındaki oyunların çoğu Linux-StemOS OpenGL platformunu desteklemeyecek.

SteamOS'a yapılan yatırımın 10'da 1'i yeni oyunlar yapmak için harcasa VALVE şuan lider olurdu.

Ayrıca STEAMOS Ubisoft ve EA Games vede Crytek vede bir çok yapımcının oyunu çalışmayacak çünkü EA Games Origin kullanıyor. STEAMOS'a Origin kuramayacaksınız. Ayrıca EA Games oyunları OpenGL'de değil Directx destekli.

Ubisoft Oyunları UPLAY ile çalışacak STEAMOS'a UPLAY kuramayacaksınız.
Crytek oyunları zaten Direct-X'e abanıyor. STEAMOS 'ta da Direct-X desteklemediği Windows'un Direct-X API'lerinin çalışmasına izin vermeyeceği için STEAMOS'ta popüler olan aksiyon macere, RPG, mmo oyunlarının %80'i çalışmayacak ayrıca
Blizzard Oyunları STEAMOS'ta çalışmayacak çünkü onlarda Direct-X
Diablo, StarCraft, WOW v.s unutun ayrıca çok oynanan
LOL ve HON 'Da STEAM OS'ta çalışmayacak Direct-X faktörü yani STEAMOS ölü doğdu.

Anlamıyorsunuz galiba? SteamOS'e dışardan yazılım da kurulabilecek.
Ona bakarsanız DirectX Mac'de de yok fakat saydığınız oyunların çoğu Mac'de çalışıyor.

Destek işi ilgiye bağlı. SteamOS duyurulur duyurulmaz Nvidia da ekran kartı driverlarıyla ilgili açıklama yaptı. İlk başta oyunlar stream edilerek oynanır fakat ileride özel uyarlama yapar yapımcılar.
EA Destek sağlamaz. (Origin baş rakip) Ubisoft sağlamaz. (Uplay) Crytek (Kendi sistemini çıkaracak) destek sağlamaz. Free To Play oyun şirketlerinin çoğu da STEAMOS'a destek sağlamayacak.

MrFlox96

29.9.2013 17:26:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: AutumnRain
alıntı:

Orijinalden alıntı: KAKÁ

Gamepad neymiş ya oyun klavye mouse'da oynanır diyen pc'ciler bu kontrolleri gördükten sonra öve öve bitirememiş, işte ben buna gülerim


Para konuşur
Aynen abi Valve bize para verdi bunu övmemiz için. Abi lütfen gidin bir kenarda ölün. Yorumları okuyorum da bu haberlerle ilgili bilgisi olmayan adamlar bir anda "Açılın ben Nirvanayım" diyor. Sırf şunu kötülemek için "Yok lol açmaz yanında dota açmaz eee üstüne ea oyunları açmayacak birde u play olmayacak" vs. vs. Abi akıl var mantık var. Biraz araştırın. Bir şey bilmeden gelip burda ilah kesilmeyin. Steam bunu oyunculara bir alternatif seçenek olarak sunuyor. Mesela ; Ben oyun için kendime hem bir bilgisayar hem de bir konsol almak istiyorum. Ama 2 milyara bilgisayar dizeceksem üstüne 1 milyar da konsola vereceğim. Yanın da bunun oyunlar falan filan 4 milyar para gidecek. Bende maddiyatı düşünüp gidip kendime sadece bilgisayar alıyorum. Ama konsol şeklinde de oyun oynamak istiyorum. Yani arkama yaslanıp elimde controller'ım ile yattığım yerden yada ne biliyim koltuk ta baş aşşağı dururken oyun oynamak. Steam de bu yüzden bu projeyi duyurdu. Burda asıl olay bunun tüm oyunları açıp açmayacağı değil. Burda asıl olay oyunculuğun önünü açmak. Hatta belki ps/xbox için yapılan exc. oyunları da getirebilirler ki biraz zor olur ama olmayacak bir şey değil. Bu Ea oyunlarını açmaz felan muhabbetine girenlere de şöyle bir şey diyebilirim. SteamOS şimdilik bir yazılım değil. Büyük ihtimalle windows + steamos şeklinde çalışacak bir şey olacak. Belki steam ileride eğer windows insanları Microsoft Market kullanmaya zorlarsa bizi windows tekelinden kurtarır steamos ile. Üstelik kafama takıldı. Bu proje bilgisayar oyuncularının yada oyunculuğun diyim gelişmesi için yapılan bir proje. Hem konsol hem bilgisayar masraflı ise sadece bilgisayar alırsın hem konsol hem bilgisayar şeklinde kullanırsın mantığında olan bir proje. Kim gidipte Lol'ü yada Dota'yı konsolla oynamak ister ??? Haa bak abi bu controller şu oyunda zevk verir bunda vermez muhabbeti mantıklı. Kişinin zevkine göre ki Controller çıkınca göreceğiz zaten. Ama bu uplay açmaz crytek açmaz origin açmaz kafasın da olan kimse biraz araştırıp yorum atsın.

Quirah

29.9.2013 17:23:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: obantr Yazdığım mesajdan bir şey anlamadığınız belli, Frostmourne Hungers aynı fikirdeyim. STEAMOS Direct-X desteklemeyecek yani şuan PC piyasasındaki oyunların çoğu Linux-StemOS OpenGL platformunu desteklemeyecek. SteamOS'a yapılan yatırımın 10'da 1'i yeni oyunlar yapmak için harcasa VALVE şuan lider olurdu. Ayrıca STEAMOS Ubisoft ve EA Games vede Crytek vede bir çok yapımcının oyunu çalışmayacak çünkü EA Games Origin kullanıyor. STEAMOS'a Origin kuramayacaksınız. Ayrıca EA Games oyunları OpenGL'de değil Directx destekli. Ubisoft Oyunları UPLAY ile çalışacak STEAMOS'a UPLAY kuramayacaksınız. Crytek oyunları zaten Direct-X'e abanıyor. STEAMOS 'ta da Direct-X desteklemediği Windows'un Direct-X API'lerinin çalışmasına izin vermeyeceği için STEAMOS'ta popüler olan aksiyon macere, RPG, mmo oyunlarının %80'i çalışmayacak ayrıca Blizzard Oyunları STEAMOS'ta çalışmayacak çünkü onlarda Direct-X Diablo, StarCraft, WOW v.s unutun ayrıca çok oynanan LOL ve HON 'Da STEAM OS'ta çalışmayacak Direct-X faktörü yani STEAMOS ölü doğdu.
Anlamıyorsunuz galiba? SteamOS'e dışardan yazılım da kurulabilecek. Ona bakarsanız DirectX Mac'de de yok fakat saydığınız oyunların çoğu Mac'de çalışıyor. Destek işi ilgiye bağlı. SteamOS duyurulur duyurulmaz Nvidia da ekran kartı driverlarıyla ilgili açıklama yaptı. İlk başta oyunlar stream edilerek oynanır fakat ileride özel uyarlama yapar yapımcılar.

AutumnRain

29.9.2013 16:49:50

0
quote:

Orijinalden alıntı: KAKÁ Gamepad neymiş ya oyun klavye mouse'da oynanır diyen pc'ciler bu kontrolleri gördükten sonra öve öve bitirememiş, işte ben buna gülerim
Para konuşur

Master_Evil

29.9.2013 16:48:47

0
merak ettim denemek isterim kontrolcüyü, ama pcde ne kadar başarılı our görcez, ps ve xbox iyi yönlerini alacaktır

KAKÁ

29.9.2013 16:17:47

-7
Gamepad neymiş ya oyun klavye mouse'da oynanır diyen pc'ciler bu kontrolleri gördükten sonra öve öve bitirememiş, işte ben buna gülerim

obantr

29.9.2013 16:17:35

-2
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55
alıntı:

Orijinalden alıntı: kenan9593

alıntı:

Orijinalden alıntı: GT_55

Daha çok fps ve rts oyunlar için üretilmiş bir gamepad gibi duruyor.Bir araba yarışı veya spor oyunlarının bu gamepad'de normal bir gamepad gibi rahat olacağını düşünmüyorum.Analog çubukların en büyük özelliği etki,tepki şekilde çalışmasıdır.Misal bir gaz pedalı gibi kullanabilirsin, analog çubukları.

Sony Ps4 te böyle bir gamepad tanıtsaydı kimbilir ne övgüler düzerdin Geleceğin kontrolcüsü vs

Ne alaka.Sony böyle bir gamepad tanıtsaydı aynılarını söylerdim.Dediklerimin aksini söyleyecek bir kaç lafın varsa söyle dinleyelim.
Bence de Gamepad iyi olmamış. VALVE'yi eleştiren herkese eksi basmak neymiş VALVE Fanboyları burada mı toplandı. .

EagleTibet

29.9.2013 15:58:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: zencisinek

http://in ci swf .com/kuytul.swf Edit : swf de mi koymayah

GT_55

29.9.2013 15:57:01

-1
quote:

Orijinalden alıntı: kenan9593

Sony Ps4 te böyle bir gamepad tanıtsaydı kimbilir ne övgüler düzerdin Geleceğin kontrolcüsü vs
Ne alaka.Sony böyle bir gamepad tanıtsaydı aynılarını söylerdim.Dediklerimin aksini söyleyecek bir kaç lafın varsa söyle dinleyelim.

aykut291

29.9.2013 15:52:44

0
Şu anki oyunları belki de oynamayabiliriz ama ilerde yapımcılar oyunlarına steam OS çıkartabilirler.

zencisinek

29.9.2013 15:37:06

+1
quote:

Orijinalden alıntı: obantr Yazdığım mesajdan bir şey anlamadığınız belli, Frostmourne Hungers aynı fikirdeyim. STEAMOS Direct-X desteklemeyecek yani şuan PC piyasasındaki oyunların çoğu Linux-StemOS OpenGL platformunu desteklemeyecek. SteamOS'a yapılan yatırımın 10'da 1'i yeni oyunlar yapmak için harcasa VALVE şuan lider olurdu. Ayrıca STEAMOS Ubisoft ve EA Games vede Crytek vede bir çok yapımcının oyunu çalışmayacak çünkü EA Games Origin kullanıyor. STEAMOS'a Origin kuramayacaksınız. Ayrıca EA Games oyunları OpenGL'de değil Directx destekli. Ubisoft Oyunları UPLAY ile çalışacak STEAMOS'a UPLAY kuramayacaksınız. Crytek oyunları zaten Direct-X'e abanıyor. STEAMOS 'ta da Direct-X desteklemediği Windows'un Direct-X API'lerinin çalışmasına izin vermeyeceği için STEAMOS'ta popüler olan aksiyon macere, RPG, mmo oyunlarının %80'i çalışmayacak ayrıca Blizzard Oyunları STEAMOS'ta çalışmayacak çünkü onlarda Direct-X Diablo, StarCraft, WOW v.s unutun ayrıca çok oynanan LOL ve HON 'Da STEAM OS'ta çalışmayacak Direct-X faktörü yani STEAMOS ölü doğdu.
http://in ci swf .com/kuytul.swf Edit : swf de mi koymayah

kenan9593

29.9.2013 15:22:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55 Daha çok fps ve rts oyunlar için üretilmiş bir gamepad gibi duruyor.Bir araba yarışı veya spor oyunlarının bu gamepad'de normal bir gamepad gibi rahat olacağını düşünmüyorum.Analog çubukların en büyük özelliği etki,tepki şekilde çalışmasıdır.Misal bir gaz pedalı gibi kullanabilirsin, analog çubukları.
Sony Ps4 te böyle bir gamepad tanıtsaydı kimbilir ne övgüler düzerdin Geleceğin kontrolcüsü vs

BSC Misafiri

29.9.2013 15:08:26

-1
Hatırladığım kadarı ile Directx ve openGL birbiri ile bağlantılı çalışmak zorundalar. Yani OpenGL olmadan da oyun çalışma DirectX olmadan da. Ama unutulan birşey var oda AMD'nin konsollarda kullandığı(Xbox one ve PS4) Mantle API'sinin PC'de de kullanılmasını sağlamak.Böylece hem konsola çıkan oyunlar kolay bir şekilde pc ye port edilicek hemde programcılar directx gibi karmaşık bir sistemde oyun hazırlamayacaklar. Eğer SteamOS AMD Mantle API'sini kullanırsa directx e de gerek kalmaz open GL'ye de.

iamburak

29.9.2013 14:29:35

0
Özellikle FPS oyunlarında gerçekten büyük rahatlık sağlayacaktır.

obantr

29.9.2013 13:52:44

-2
Yazdığım mesajdan bir şey anlamadığınız belli, Frostmourne Hungers aynı fikirdeyim. STEAMOS Direct-X desteklemeyecek yani şuan PC piyasasındaki oyunların çoğu Linux-StemOS OpenGL platformunu desteklemeyecek. SteamOS'a yapılan yatırımın 10'da 1'i yeni oyunlar yapmak için harcasa VALVE şuan lider olurdu. Ayrıca STEAMOS Ubisoft ve EA Games vede Crytek vede bir çok yapımcının oyunu çalışmayacak çünkü EA Games Origin kullanıyor. STEAMOS'a Origin kuramayacaksınız. Ayrıca EA Games oyunları OpenGL'de değil Directx destekli. Ubisoft Oyunları UPLAY ile çalışacak STEAMOS'a UPLAY kuramayacaksınız. Crytek oyunları zaten Direct-X'e abanıyor. STEAMOS 'ta da Direct-X desteklemediği Windows'un Direct-X API'lerinin çalışmasına izin vermeyeceği için STEAMOS'ta popüler olan aksiyon macere, RPG, mmo oyunlarının %80'i çalışmayacak ayrıca Blizzard Oyunları STEAMOS'ta çalışmayacak çünkü onlarda Direct-X Diablo, StarCraft, WOW v.s unutun ayrıca çok oynanan LOL ve HON 'Da STEAM OS'ta çalışmayacak Direct-X faktörü yani STEAMOS ölü doğdu.

Hoid

29.9.2013 13:47:13

+2
Okuyayım diye başladım baktım ki saçmaladıkları şeyler bitmiyor kestim okumayı . Ne haberin başlığına bakmışlar ne içeriğine HALF-LİFE 3 , LEFT 4 DEAD 3 , PORTAL 3 vs gelmiyor diye içlerine attıkları kini buraya kusmuşlar . EA gibi uyduruk kaydırık bir firma Steam ilemi yarışacak söyleyin bana EA nın eline alıpta batırmadığı bir oyun serisi var mı ? İlk oyunlar süper gider sonra yarı aksiyona döner en sonda tamamen aksiyon oyunları ile karşılaşırız oyunun türü önemli değildir . Örnek verecek olrusam DEAD SPACE ... Dikiş tutturdukları 2 tane oyunu var EA nın birisi BF serisi diğeri SİMS ötekiler fasa fiso ne yazık ki durum bu . Burada adamlar PC oyunculuğu için ürün geliştiriyorlar daha neler yapabiliriz düşüncesindeler ayrıca ayar yapmadan oyunlarda çalıştığını belirtmişler . Sen beğenmedin mi ayarları kendi ayarlarınıda koyabiliyorsun özgürlükçü bir yapısı var . Nedir yani sizdeki bu ön yargılar anlamış değilim ...

Frostmourne Hungers

29.9.2013 13:29:49

-1
Ben gene PC lafı nerde geçmiş göremedim. Ortada tek bir görsel ya da açıklanmış donanım özelliği de yok.Ha tahmini olarak evet, verilen özelliklerden ilk akla gelen Valve kendi X51 'ni ya da Piston'u geliştiriyor. Ama dediğim gibi bunların hepsi şu anlık tahmin. Steam Machines mini-pc donanımına sahip olsa dahi masaüstü PC'ye SteamOS kurmanız en fazla Big Picture arayüzlü bir sistemi size klavye-mouse özelliği ile kullanma olanağı verir.Kimse de uygulamaları için ayrı işletim sistemi,(Windows-Mac) oyunları için ayrı işletimi (SteamOS) kullanmayacaktır masaüstü PC'de. Kaldı ki Windows'da Steam gene aynı şekilde çalışacak, Xbox markası devam ettikçe de DX olacağından gene her şekilde oyunlar Windows'a gelecek.Özetle SteamOS taş çatlasa mevcut HTPC'sini Steam Machines ile değiştirmek istemeyenlerin işine gelir. [quote

Donanım - yazılım hepsi hikaye. Exc. oyununuz yoksa ortada kalıyorsunuz. Bugün insanları PS-Xbox arasında ya da Vita-3DS arasında seçim yapmaya iten şey ilk önce fiyat, sonra exc. oyunlarıdır. Valve en büyük kozunu heralde son 10 yıldır yaptığı en büyük atılıma saklamıştır.

aykut291

29.9.2013 13:14:36

+1
Hiç okadar büyük konuşma Valve ne yaptığını çok iyi biliyordur.Bu adamlar boşuna bu yola girmedi elbet var bir planları zamanı geldimi görücez. Eğer benim düşündüğüm hayel ettiğim gibi birşeyse Valve Pc oyunlarının önünü tamamen açmaya çalışacak. Bir planladıkları birşey var.

Quirah

29.9.2013 13:08:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Frostmourne Hungers

SteamOS'a istediğiniz programı kuramıyorsunuz, SteamOS'un yerine istediğiniz herhangi birşey kurabiliyorsunuz. SteamOS Big Picture arayüzlü bir işletim sistemi olacak. Yani Origin'in SteamOS'da çalışması gibi bir durum şu an için söz konusu değil. Zaten SteamOS PC'ler için duyurulan bir işletim sistemi değil, Windows'un yerini almak gibi bir düşüncesi de yok, Big Picture modu klavye-fare desteği de sunduğu için en fazla bu şekilde PC'de kullanılabilir.Ki bu da bir tahmin sadece, SteamOS ne ara PC için duyuruldu ? Tek dedikleri isterseniz mevcut Steam'i PC'de kullanmaya devam edebilirsiniz oldu, birşey kaçırdıysam aydınlatın lütfen. http://store.steampowered.com/livingroom/SteamOS/ Şu sayfada PC lafı bile geçmiyor.
SteamOS PC'ler için duyurulmadı diyorsunuz da Steam Machines zaten mini PC olarak çıkacak. Bildiğiniz PC donanımının küçük kasalara oturtulmuş hali. Will I be able to build my own box to run SteamOS? (SteamOS'i kendi makinamda çalıştırabilecek miyim?) Yes. Can I hack this box? Run another OS? Change the hardware? Install my own software? Use it to build a robot? (Başka bir yazılım kurabilecek miyim?[Origin]) Sure. Am I going to be using a mouse and a keyboard in the living-room?(Klavye - mouse) If you want. But Steam and SteamOS work well with gamepads, too.

Frostmourne Hungers

29.9.2013 12:57:28

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

SteamOS'a istediğiniz programı kuramıyorsunuz, SteamOS'un yerine istediğiniz herhangi birşey kurabiliyorsunuz. SteamOS Big Picture arayüzlü bir işletim sistemi olacak. Yani Origin'in SteamOS'da çalışması gibi bir durum şu an için söz konusu değil. Zaten SteamOS PC'ler için duyurulan bir işletim sistemi değil, Windows'un yerini almak gibi bir düşüncesi de yok, Big Picture modu klavye-fare desteği de sunduğu için en fazla bu şekilde PC'de kullanılabilir.Ki bu da bir tahmin sadece, SteamOS ne ara PC için duyuruldu ? Tek dedikleri isterseniz mevcut Steam'i PC'de kullanmaya devam edebilirsiniz oldu, birşey kaçırdıysam aydınlatın lütfen. http://store.steampowered.com/livingroom/SteamOS/ Şu sayfada PC lafı bile geçmiyor.

Quirah

29.9.2013 12:33:22

+3
[quote]Orijinalden alıntı: obantr Herkes yorumuma eksiyi basmış ama şunu diyorum. VALVE en büyük hatasını oyunlardan uzaklaşıp donanım ve işletim sistemine yönelerek yaptı. STEAMOS tutmayacak nedenlerini sayıyorum. 1- EA Games STEAM'in rakibi EA Games oyunlarını STEAMOS'a çıkarmayacak, STEAM'e zaten çıkmıyordu. 2- Ubisoft UPLAY var. Zaten onlarda STEAMOS'a oyun çıkarmayı düşünmüyor. 3- STEAMOS Direct-X desteklemeyecek ! Bundan dolayı bir çok firma OpenGL için oyun yapmayacak. OpenGl API'si kullanmayacak. 4- Crytek PC için kendi oyun dağıtım platformunu çıkarıyor. 5- STEAMOS Linux tabanlı açık kaynak kodlu olduğu için hileciler daha kolay hile yazabilecekler. Zaten Windows'tada bir sürü hile var Linux'ta bu heralde 3-4 kat fazla olur. 6- Yeni nesil konsollar özellikle PS4 bir sürü Exc oyun çıkaracak. VALVE Exc oyun çıkarmıyor. Half-Life 3 ve online özellliğe sahip yeni nesil oyunlar çıkarmazlarsa PS4 ile yarışamazlar. Eğer VALVE PS4 ile yarışacaksa bir sürü yenilikçi güzel PC oyunu çıkarmalı İşletim sistemi oyun koluna değil oyun yapmaya ayırmalı kaynaklarını 7- Half-Life hayranları kaç senedir. Yeni HALF-LIFE oyunu duyurusu bekliyor hiç bir yeni oyun duyrulmadı. İnsan duyurur. 3 yıl sonra çıkarır. Gidip te bekletmez Fanını... VALVE insanlarla ve oyuncularla dalga geçiyor. Hiç bir açıklama yapmıyor. Bari desinler bundan sonra HALF-LIFE oyunu yapmayacağız o zaman da tamam derim yapmazlarsa yapmasınlar. Ama böyle açıklama yapmadan durmak fanlara saygısızlıktır ! 8- EA Games'in Origin platformu çok büyüdü. 4 milyonu aşkın kullanıcısı var. 1-2 yıl sonra STEAM'le aralarındaki rekabet kızışacak. VALVE EA Games'in oyunlarına karşı kendi kaliteli oyunlarını duyurması lazım. Eğer VALVE sürükleyici aksiyon oyunları duyurmazsa bu nesilde Titanfall ve Battlefield lider olacak. Herkes Origin'e kayacak. 9- Titanfall gibi bir oyuna rakip olarak Half-Life 3 veya yeni bir oyun çıkarmazsa VALVE bilimkurgu FPS oyunu olarak en iyi oyun artık HALF-LIFE değil. Titanfall olur. 10- Gaben artık sadece parayı düşünüyor. Oyuncuları düşünen bir firma değil. İndirimler yapıp paramızın peşine düşüyor. Gerçekten adam akıllı bir PC oyunu duyurmazsa VALVE yazıklar olsun. Ayrıca artık devir Açık dünya, RPG ve Aksiyon oyunlarının birleşip mega oyunlara dönüştüğü oyunların devri. Red Dead, Watch Dogs, GTA, Skyrim, Fall Out, Yeni Çıkacak Tom Clancy's Dvision ayrıca Destiny v.b oyunların hepsi açık dünya FPS/TPS olacak ve bir sürü RPG öğesi içericek ve bu oyunları tüm oyuncular zevkle oynuyor. Çünkü açık dünya demek arkadaşlarınla keşfetmek, eğlenmek, heyecan duymak ve savaşmaktır ! Eğer VALVE gerçek bir oyun şirketiyse bu tarz şeylere yapacağı yatırımın 10'da 1'ini yeni nesil açık dünya FPS/TPS veya aksiyon FPS oyunları gibi yenilikçi oyunlara yatırırsa oyun dünyasını lideri olur. Burada amacım VALVE'ı kötülemek değil. VALVE nasıl oyun dünyasında lider olacağını söylemek. VALVE'ı çok severim, dost acı söyler. VALVE bu tarz şeylerle uğraşacağı zamanın 10'da 1'ini yeni nesil oyunlar için ayırsın o zaman oyun dünyasını lideri olur. VALVE'yi VALVE yapan Half-Life oyunudur. Half-Life'a çıkan modlarla HALF-LIFE 2'ye çıkan modlarla VALVE bu günkü hale gelmiştir. CS, PORTAL, TF bunlar hep Half-Life modu olarak doğdu. Ve daha bir çoğu bu kadar güzel bir oyunun devamını getir ve yeni nesil oyunlar yap VALVE STEAM ve diğer konulara ayırdığın vaktin 10'da 1'ini yeni nesil oyunlara ayır oyuncuları mutlu et başka bir şey demiyorum ! [/quote] Böyle komplo teorilerini kim öğretiyor size bilmiyorum da SteamOS'e zaten istediğiniz programı kurabileceksiniz, Origin'den bahsediyorum. Ayrıca Ubisoft'un da her oyunu Steam'de çıkıyor, bana Ubisoft'un Steam'de çıkmamış bir tane oyununu gösterin. Ek olarak, haberi de okursanız zaten Steam Controller'ı bir oyunda çalıştırmak için yapımcının ekstra ayar yapmasına gerek yok. [quote]Hiçbir ekstra ayarlama yapmadan The Cave'i açtık ve oyunu kontrolcüyle birlikte oynayabildik. Oyunları Steam Controller'la oynamak için yapımcıların ekstra bir destek sağlaması gerekmiyor. [/quote]

obantr

29.9.2013 12:09:10

-6
Herkes yorumuma eksiyi basmış ama şunu diyorum. VALVE en büyük hatasını oyunlardan uzaklaşıp donanım ve işletim sistemine yönelerek yaptı. STEAMOS tutmayacak nedenlerini sayıyorum. 1- EA Games STEAM'in rakibi EA Games oyunlarını STEAMOS'a çıkarmayacak, STEAM'e zaten çıkmıyordu. 2- Ubisoft UPLAY var. Zaten onlarda STEAMOS'a oyun çıkarmayı düşünmüyor. 3- STEAMOS Direct-X desteklemeyecek ! Bundan dolayı bir çok firma OpenGL için oyun yapmayacak. OpenGl API'si kullanmayacak. 4- Crytek PC için kendi oyun dağıtım platformunu çıkarıyor. 5- STEAMOS Linux tabanlı açık kaynak kodlu olduğu için hileciler daha kolay hile yazabilecekler. Zaten Windows'tada bir sürü hile var Linux'ta bu heralde 3-4 kat fazla olur. 6- Yeni nesil konsollar özellikle PS4 bir sürü Exc oyun çıkaracak. VALVE Exc oyun çıkarmıyor. Half-Life 3 ve online özellliğe sahip yeni nesil oyunlar çıkarmazlarsa PS4 ile yarışamazlar. Eğer VALVE PS4 ile yarışacaksa bir sürü yenilikçi güzel PC oyunu çıkarmalı İşletim sistemi oyun koluna değil oyun yapmaya ayırmalı kaynaklarını 7- Half-Life hayranları kaç senedir. Yeni HALF-LIFE oyunu duyurusu bekliyor hiç bir yeni oyun duyrulmadı. İnsan duyurur. 3 yıl sonra çıkarır. Gidip te bekletmez Fanını... VALVE insanlarla ve oyuncularla dalga geçiyor. Hiç bir açıklama yapmıyor. Bari desinler bundan sonra HALF-LIFE oyunu yapmayacağız o zaman da tamam derim yapmazlarsa yapmasınlar. Ama böyle açıklama yapmadan durmak fanlara saygısızlıktır ! 8- EA Games'in Origin platformu çok büyüdü. 4 milyonu aşkın kullanıcısı var. 1-2 yıl sonra STEAM'le aralarındaki rekabet kızışacak. VALVE EA Games'in oyunlarına karşı kendi kaliteli oyunlarını duyurması lazım. Eğer VALVE sürükleyici aksiyon oyunları duyurmazsa bu nesilde Titanfall ve Battlefield lider olacak. Herkes Origin'e kayacak. 9- Titanfall gibi bir oyuna rakip olarak Half-Life 3 veya yeni bir oyun çıkarmazsa VALVE bilimkurgu FPS oyunu olarak en iyi oyun artık HALF-LIFE değil. Titanfall olur. 10- Gaben artık sadece parayı düşünüyor. Oyuncuları düşünen bir firma değil. İndirimler yapıp paramızın peşine düşüyor. Gerçekten adam akıllı bir PC oyunu duyurmazsa VALVE yazıklar olsun. Ayrıca artık devir Açık dünya, RPG ve Aksiyon oyunlarının birleşip mega oyunlara dönüştüğü oyunların devri. Red Dead, Watch Dogs, GTA, Skyrim, Fall Out, Yeni Çıkacak Tom Clancy's Dvision ayrıca Destiny v.b oyunların hepsi açık dünya FPS/TPS olacak ve bir sürü RPG öğesi içericek ve bu oyunları tüm oyuncular zevkle oynuyor. Çünkü açık dünya demek arkadaşlarınla keşfetmek, eğlenmek, heyecan duymak ve savaşmaktır ! Eğer VALVE gerçek bir oyun şirketiyse bu tarz şeylere yapacağı yatırımın 10'da 1'ini yeni nesil açık dünya FPS/TPS veya aksiyon FPS oyunları gibi yenilikçi oyunlara yatırırsa oyun dünyasını lideri olur. Burada amacım VALVE'ı kötülemek değil. VALVE nasıl oyun dünyasında lider olacağını söylemek. VALVE'ı çok severim, dost acı söyler. VALVE bu tarz şeylerle uğraşacağı zamanın 10'da 1'ini yeni nesil oyunlar için ayırsın o zaman oyun dünyasını lideri olur. VALVE'yi VALVE yapan Half-Life oyunudur. Half-Life'a çıkan modlarla HALF-LIFE 2'ye çıkan modlarla VALVE bu günkü hale gelmiştir. CS, PORTAL, TF bunlar hep Half-Life modu olarak doğdu. Ve daha bir çoğu bu kadar güzel bir oyunun devamını getir ve yeni nesil oyunlar yap VALVE STEAM ve diğer konulara ayırdığın vaktin 10'da 1'ini yeni nesil oyunlara ayır oyuncuları mutlu et başka bir şey demiyorum !

GT_55

29.9.2013 11:53:57

-2
Daha çok fps ve rts oyunlar için üretilmiş bir gamepad gibi duruyor.Bir araba yarışı veya spor oyunlarının bu gamepad'de normal bir gamepad gibi rahat olacağını düşünmüyorum.Analog çubukların en büyük özelliği etki,tepki şekilde çalışmasıdır.Misal bir gaz pedalı gibi kullanabilirsin, analog çubukları.

Meurglys

29.9.2013 11:52:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Dovahkiin<br> <br> <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: pastadanadam<br> <br> Vay arkadaş.Bu zaman fps gamepadle oynanmaz tartışmaları dönsün.Steam gamepad duyursun.Daha çıkmamış gamapadi herkes bayılsın, FPS bile oynanır densin.İnanılmaz, inanılmaz!</blockquote><br> <br> Acaba şu anki gamepad'lerle neredeyse hiç alakası olmadığı için olabilir mi?<br> </blockquote><br> Sorunda orada dostum, nereden biliyorsun? Çıkmadı daha. Her ne kadar güzel gözüksede, kullanışsız belki? Şimdikilerle alakası yok ama analoglardan daha farklı bir deneyim sunacağınıda düşünmüyorum. Mouse kadar kolay olmayacak yine.
Zaten herkes kol yenilikçi olduğu için heycanlanıyor. Micro ve Sony gibi aynı kolun daha renklisini yapmıyorlar.

Meurglys

29.9.2013 11:49:33

-3
quote:

Orijinalden alıntı: ErayG-TR Tabar'ın dediği gibi Valve'ın kontrolcü tanımlamasını baştan tasarlamış olması bir gerçek. Valve'ın bu projeleri ile PC'nin özellikle yapımcıların gözüne tekrar girebileceğini umuyorum
PC'nin oyun yapımcılarının gözüne tekrar girebilmesi için Valve'ın Microsoft ve Sony gibi oyun yapımcılarına para dökmesi lazım.

BSC Misafiri

29.9.2013 11:16:13

0
bu gamepad'ler pc için değil konsol için devrim olur.

Dovahkiin

29.9.2013 11:10:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam

Sorunda orada dostum, nereden biliyorsun? Çıkmadı daha. Her ne kadar güzel gözüksede, kullanışsız belki? Şimdikilerle alakası yok ama analoglardan daha farklı bir deneyim sunacağınıda düşünmüyorum. Mouse kadar kolay olmayacak yine.
Elbette ki denemek lazım körü körüne beğenmek saçma. Ama Valve gibi PC oyunculuğunda lider sayılabilecek, müşteri memnuniyetine önem veren ve özgürlükçü bir firmadan gelince bu hamle ister istemez güven duygusu oluşturuyor. Mouse'un yerini alıp alamayacağını zamanla göreceğiz. Ama beğenmezsek klavye-mouse her zaman bizi bekliyor olacak. Bunlara destek kesilmesi söz konusu bile değil çünkü, veya illa Steam kumandası kullanacaksın diye birşey yok.

MiyopBey

29.9.2013 10:53:18

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Acaba şu anki gamepad'lerle neredeyse hiç alakası olmadığı için olabilir mi?
Sorunda orada dostum, nereden biliyorsun? Çıkmadı daha. Her ne kadar güzel gözüksede, kullanışsız belki? Şimdikilerle alakası yok ama analoglardan daha farklı bir deneyim sunacağınıda düşünmüyorum. Mouse kadar kolay olmayacak yine.

CrazyToonz

29.9.2013 10:51:19

0
Almak için sabırsızlanıyorum. Umarım fiyatı çok fazla olmaz.

Dovahkiin

29.9.2013 10:14:23

+1
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam Vay arkadaş.Bu zaman fps gamepadle oynanmaz tartışmaları dönsün.Steam gamepad duyursun.Daha çıkmamış gamapadi herkes bayılsın, FPS bile oynanır densin.İnanılmaz, inanılmaz!
Acaba şu anki gamepad'lerle neredeyse hiç alakası olmadığı için olabilir mi?

obantr

29.9.2013 09:38:58

-6
STEAM OS'a EA Games ve Ubisoft oyunları çıkmazsa ne yapacaksınız ortada kalırsınız :D LOOOLZ ve daha bir çok firma Crytekte çıkarmayabilir LOOOLz. :D

MiyopBey

29.9.2013 09:16:39

-1
Vay arkadaş.Bu zaman fps gamepadle oynanmaz tartışmaları dönsün.Steam gamepad duyursun.Daha çıkmamış gamapadi herkes bayılsın, FPS bile oynanır densin.İnanılmaz, inanılmaz!

gamerasi

29.9.2013 07:57:05

0
http://kotaku.com/valves-controller-has-been-tested-here-are-some-impre-1415579308

op.55 no.1

29.9.2013 02:48:59

+3
Valve özellikle son duyurularıyla birlikte bizi öyle bir kıvama getirdi adamlar devrim yapmassa şaşırırız artık kontrolcünün tasarımı gerçekten mükemmel daha elime almadığım için kontrolcünün kullanılabilirliği ile ilgili bir şey söylemek imkansız ama Valve bu güvenim tam.

dikiştutmazsabri

29.9.2013 02:33:56

+1
kesinlikle geleceğe damgasını vuracak bu kontroller. pc deki klavye mause hızı ve rahatlığını gamepad de taşımışlar. diğer gamepadlere nazaran fps bu controllerle daha rahat oynanacağını düşünüyorum. bi iyi tarafıda normal gamepadlerde sık kullandığınız zaman eliniz ağrımaya başlıyor. bunda böyle bir sorun oluşturmayacak. bu gamepadler eski gamepadlerdeki hantallığı ortadan kaldıracak diye düşünüyorum. kontroller dikkati kaçırdığınız bir nokta dokunmatik değil bunlar. Trackpad elinizin hassaslığına göre tepki veriyor. yıl 2013 buraya yazıyorum kesinlikle gelecekte bu kontroller herkesin elinde olucak. pc deki klavye mause hızlılığını kesinlikle bu kontrollerde yaşıyacağız. rts bile oynandığına göre bu kontroller klavye mause ikilisini tarihe gömebilir.

aykut291

29.9.2013 02:32:23

+1
Valla yeni nesil ps4 diyodum ama artık yeni nesil bu heralde adamlar bambaşka birşey koymuş ortaya. Merakla bekliyorum valla acayip şekilde etkilendim şimdiden.

BSC Misafiri

29.9.2013 02:20:30

0
windows'ta oyun oynarken arkada bir sürü işlem yapılıyor buda performans kaybına sebep oluyor acaba steam os'da böyle bir şey olacakmı ? veya adobe office gibi programlar kullanılacakmı bilen varsa açıklama yaparsa sevinirim teşekkürler.

alito

29.9.2013 02:17:14

+1
İyice merak ettim. FPS oyunlarındaki başarımı, bu aleti zirveye taşıyabilir.

ErayG-TR

29.9.2013 01:54:57

+2
Tabar'ın dediği gibi Valve'ın kontrolcü tanımlamasını baştan tasarlamış olması bir gerçek. Valve'ın bu projeleri ile PC'nin özellikle yapımcıların gözüne tekrar girebileceğini umuyorum

Guest-C8DDC600D

29.9.2013 01:46:28

+2
Steam Pc oyunculuğunun kalbi resmen. Konsol oyuncusu olarak steam'in çalışmalarını beğenerek ve imrenerek izliyorum. Valve ekibi gerçekten harika işler yapıyor.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız