Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Starbound Yapımcısı 9 Yıl Yetecek Kadar Gelişim Bütçesi Topladı


    Son dönemde Kickstarter ve Steam Early Access projelerinden bazı olumsuz haberlerle karşılaşıyoruz. Bazı yapımcılar yeterli parayı topladıktan sonra oyunla ilgilenmeyi bırakıyor ve ortalıktan kayboluyordu. Uzun süredir haberini alamadığımız oyunlardan Starbound'un yapımcısı, konuyla ilgili bir güncelleme mesajı yayınladı.
 
    Terraria'nın tasarımcısı Finn Brace'in yeni projesi Starbound da oyuncuların desteğiyle gelişen oyunlar arasında. Yapımcı ekibin sitesinde yapılan açıklamalara göre Starbound'un gelişim süreci gayet sağlıklı bir biçimde ilerliyor. Açıklamalar arasında, "Oyuncuların endişelerini anlayabiliyoruz. Ancak Starbound'un yapımı çok iyi bir şekilde devam ediyor. Chucklefish olarak Starbound'un gelişim sürecini 9 yıl boyunca devam ettirecek kadar bütçe topladık. Evet tek bir kuruş kazanamasak bile Starbound'un yapımını devam ettirebiliriz. Bu bütçeyle her türlü masrafımızı karşılayabiliyoruz." cümleleri yer aldı.
 
    "Peki neden yeni programcıları işe alıp oyunun gelişimini hızlandırmıyorsunuz?" sorusuna ise, "Bir projenin ortasında yeni programcılarla anlaşmak bize daha fazla vakit harcatır. Programcıların projedeki ana kodlamaları öğrenmeleri için aylara ihtiyacı var." cevabı verildi.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
terraria starbound chucklefish indie bağımsız rpg platform
İlk Bayonetta Oyunu Wii U'da Nasıl Görünüyor? Borderlands: The Pre-Sequel, Özen Gösterilmemiş Bir Ara Oyun Değil
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

İdrak İstimlak

21.9.2014 10:34:19

+1
Kickstarter, Steam'in GreenLight gibi projelerinde oyunculardan parayı toplayan yapımcılar bazen gevşek davranabiliyor, yapım süreci gereksiz yere uzayabiliyor. Gerçi bu tarz yapımların çoğu küçük ekiplerle yürütülüyor ve gecikmeler normal ama insanda ister istemez böyle bir algı oluşuyor.

SkYHawKTR

21.9.2014 00:03:33

0
Benim de bildiğim kadarıyla ekip ile dönemlik anlaşıldığı için işler başından sonuna kadar aynı kişilerle devam ediyor. Dur biraz daha art ya da coder ekip alayım, işler hızlansın ile olmuyor. Ellerindeki bütçe ile en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Yalnız starbound'un geliştirilmesi 2 seneyi buldu. Ben oyunu geçen sene alpha aşamasındayken almıştım ve oyun hala beta da devam ediyor. Burada büyük bir yanlış var. Bu sürede 2 ekip daha toplanabilirdi ve daha bitiremedikleri oyun yerine yenisini duyurdular. Hatta aylardır da doğru düzgün bir güncelleme gelmedi. Kimse kusura bakmasın ama bu tarz erken erişimler büyük firmaların tatmin olmasından başka birşey değil. Bir çok ekibe olanak sağlamış olsada bir çok firmada bundan yararlanıp sömürüyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Starbound
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız