Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Star Wars'un R2-D2 Aktörü Kenny Baker Hayatını Kaybetti

 
   Star Wars filmindeki çok sevilen R2-D2'yu hayata geçiren Kenny Baker, 81 yaşında uzun bir hastalığın ardından hayatını kaybetti.
 
   24 Ağustos 1934 yılında İngiltere'nin Birmingham kentinde doğan Kenny Baker, 112 cm uzunluğunda ve sirklerde ve kabarelerde şovmen Jack Purvis ile çalışırken, Star Wars filmlerinde R2-D2 adlı karakteri oynaması için George Lucas ile anlaştı. Daha sonra ise kendisi 6 Star Wars filminde R2-D2 karakterini canlandırdı.
 
   Eileen Baker ile evli olan ve iki çocuk sahibi de olan Kenny Baker, Star Wars filmleri dışında The Elephant Man ve Labyrinth filminde de yer almıştı. Kendisi 13 Ağustos tarihinde 82. doğum gününü kutlayamadan hayata gözlerini yumdu. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Star Wars R2-D2 Kenny BAKER
Konami, PES 2017'deki Lisans Durumuna Değindi Rockstar'ı PlayStation Meeting Etkinliğinde Görebilir Miyiz?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

mösyö liquid

16.8.2016 21:29:08

0
quote:

Orjinalden alıntı: kasap46 FerreT kendisini tanımıyorum ama yazdıkları insanı dinden soğutmaz bence yaklaştırır. Bu yazdıklarından dolayı arkadaşımıza hakaret değil teşekkür etmemiz lazım benim naçizane görüşüm teşekkürler... ( Kenny Baker abimized'e teşekkür ederiz R2-D2'yu hayata geçirdiği için hepimiz öleceğiz yaptıklarımız kalacak. )
Allah Rahmet Eylesin Günahlarını affetsin abimizin inşALLAH cennete bizi bekliycek

kasap46

16.8.2016 18:02:12

0
FerreT kendisini tanımıyorum ama yazdıkları insanı dinden soğutmaz bence yaklaştırır. Bu yazdıklarından dolayı arkadaşımıza hakaret değil teşekkür etmemiz lazım benim naçizane görüşüm teşekkürler... ( Kenny Baker abimized'e teşekkür ederiz R2-D2'yu hayata geçirdiği için hepimiz öleceğiz yaptıklarımız kalacak. )

mösyö liquid

15.8.2016 17:28:40

0
quote:

Orjinalden alıntı: FerreT Bir insan bir insanın hatasını görürse uyarır. İnsanlık bunu gerektirir. Bizde hatayı gördük konu hakkında bilgi verdik. Kimseye zorla birşey dayatma gibi bir düşüncemiz yok.Anlayan ve düşünen biri zaten söylediklerimi anlamış ve uygulamış bu bize yeterli. Yoksa anlatmak istediğimi sırf islam konusu geçiyor diye önyargıyla yaklaşıp tepki verenlere , sırf muhalefet olmak için yorum yazana, Cehaleti Türkçe dersindeki yazım hatası sananlara sözüm yok !
Burası bunları konuşmanın yerimi sana ne isteyen rahmet okur, git camiye kime vaaz veriyosan orda ver arkadaş. İnsanı dinden soğutuyorsunuz ya. Bi bitmediniz.

Hoid

15.8.2016 14:40:19

+1

FerreT

15.8.2016 14:12:52

0
Bir insan bir insanın hatasını görürse uyarır. İnsanlık bunu gerektirir. Bizde hatayı gördük konu hakkında bilgi verdik. Kimseye zorla birşey dayatma gibi bir düşüncemiz yok.Anlayan ve düşünen biri zaten söylediklerimi anlamış ve uygulamış bu bize yeterli. Yoksa anlatmak istediğimi sırf islam konusu geçiyor diye önyargıyla yaklaşıp tepki verenlere , sırf muhalefet olmak için yorum yazana, Cehaleti Türkçe dersindeki yazım hatası sananlara sözüm yok !

Da King in da Norf

15.8.2016 11:59:39

0
Millet kafayı harbiden kırmış, arkadaşım bu kadar zor mu anlamak algılamak isteyen medeni bir üslupta dilediğini söyler? sizi birileri şeyhülislam mı tayin etti, yoksa burdaki ahaliyi mürit mi sandınız? Haddinizi bilin, ölünün arkasından iyi bişeyler yazmaya çalışan insanları bunaltmayın. aklınızı da kendinize saklayın. ALLAH RAHMET EYLESİN, diyorum.

Wayward Son

15.8.2016 02:52:14

0
quote:

Orjinalden alıntı: omris2013
quote:

Orjinalden alıntı: FerreT Bizde ne acayip milletiz..Ölen müslüman değil,Allahı tanımaz ölüncede rahmet eylesin derler..Milletin bu tepkisi cehalet mi yoksa merhamet mi bilinmez..Hiç bilmiyorsan toprağı bol olsun ! dersin. ("Toprağı bolsun.” deyimi mezarın üzerinde toprak fazla olsun. Hırsızlar onun kıymetli eşyalarını çalamasın, ölmüş kişi de böylelikle mutlu olsun, anlamında kullanılmaktadır.)
Ustam birazdan doluşurlar cahiller laf atmaya sana.
Cahiller demişsin de savunduğun adam Türkçe katili. Keko dolmuş forum yine.

mösyö liquid

15.8.2016 01:44:17

0
Oyun haber forumu mu yoksa islam dini tartışma platformu mu belli değil, ne mal bir milletiz şu haberin altında din ayet tartışmak nasıl neyin kafası. Size ne kardeşim isteyen istediğini der, bu kadar mal olmayın burası ayet tartışılcak yer mi?

FerreT

15.8.2016 00:00:44

0
Kardeşim düşündüğümüz şey aynı olsa ''aynı fikirdeyiz'' der geçerdim.Ya okuduğumu anlamadın yada anlamak istemedin veya ben anlatamadım kısaca son kez değineyim muhabbet uzamasın; - Sen Bakara Suresi 62.ayeti kendince yorumlamışsın ben ise sana hadis ve ayetlerle örnek vermişim.İslamda bence yoktur. - Sen Ölen kişinin islam karşıtı olduğu , bir dine veya Allah'a inanmadığı , hatta ve hatta müslüman olmadığı ne malum demişsin .Ben kişi öldüğü hal üzerinedir.Görünürde Kafir ölmüşse kafir olarak bilirsin ki bu zandır ve zandan uzak durursun(Bununla ilgili Hadis ve ayette paylaştım ). Bunuda anlayacağın şekilde yazayım ''Allah rahmet eylesin ''demezsin.Neden ! çünkü kişinin ne durumda öldüğünü bilmiyorsun uzak durursun ! Neden çünkü ortada zan vardır ! - Sen Saçma sapan varsayımlarla yorum yapma. Varsa kanıtın ortaya koy biz de bilelim. demişsin. Bundan önceki cevabımda kaynaklarıyla örnekler verdim. - Sen Ayrıca insanları cehaletle suçlayıp tartışma ortamı yaratıyorsun ve birisi cevap verince kapatıyorum diyorsun.demişsin Ben Cehaletle suçlamamın sebebi kişi söylediği cümleyi araştırmadan,tartmadan düşünmeden söylüyor.Biri söylüyorsa doğrudur mantığını silersek daha güzel yerlere geliriz.. demişim Peki bunları ne zaman dedim bir mesaj önce fakat sen sonuç olarak ne çıkarmışsın ''Sevgili müslüman kardeşim bu verdiğin cevap doğrultusunda benim yazdığım yazıyı destekliyorsun ve bunu gösterdiğin için teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim. Ayrıca benim yazıyı yazarken düşünmediğim birçok varsayıma girip daha yazının başında önceden yazdığın şeyin tersini savunmuşsun.''demişsin Neyse kardeşim uzatmanın manası yok bu kadar kaynaktan bu sonucu çıkarıyorsan benden bu kadar..Gücüm buna yeter gerisi okuyana kalmış. Son olarak şunu tekrar edeyim Rasulüllah Efendimiz (S.A.V ) küfür üzere ölen bir yakını için "Eğer Allah yasaklamazsa ona mağfiret dileyeceğim."(bk. Kurtubî, Tevbe, 113. ayetin tefsiri) deyince şu âyet-i kerime nazil oldu: "Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra akraba dahi olsalar, müşrikler için mağfiret dilemek Peygambere ve mü'minlere yaraşmaz." (Tevbe, 9/113) "Onlardan ölen kimsenin namazını sakın kılma! Mezarı başında da durma. Çünkü onlar Allah'ı ve Rasulünü inkâr ettiler...." (Tevbe, 9/84)

CaSsErDoDo

14.8.2016 22:44:10

0
Sevgili müslüman kardeşim bu verdiğin cevap doğrultusunda benim yazdığım yazıyı destekliyorsun ve bunu gösterdiğin için teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim. Ayrıca benim yazıyı yazarken düşünmediğim birçok varsayıma girip daha yazının başında önceden yazdığın şeyin tersini savunmuşsun[:'(] Bu da benim sana son cevabımdır.

FerreT

14.8.2016 22:30:49

+2
Kardesim konuyu din konusuna çevirmek istemiyorum bu son cevabım..''Ölen kişinin islam karşıtı olduğu , bir dine veya Allah'a inanmadığı , hatta ve hatta müslüman olmadığı ne malum ?'' demişsin senin mantığınla her ölen insanın müslaman ölüp ölmediğini öğrenmemiz için kalbini yarıp kontrol etmemiz gerekiyor. Bu bize düşmez ! Hayatında tanımadığın insanı müslaman olup olmadığını bilmediğin biri hakkında yorum yapmak söz söylemek ne kadar doğru ? Her öleni müslüman gözüyle görup ''Allah Rahmet Eylesin '' demek ne kadar doğru ? Zanda kalıyorsan Necm / 28. Halbuki onların bu hususta hiç bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Zan ise hiç şüphesiz hakikat bakımından bir şey ifade etmez. Yunus / 36. Onların çoğu zandan başka bir şeye uymaz. Şüphesiz zan, haktan (ilimden) hiçbir şeyin yerini tutmaz. Allah onların yapmakta olduklarını pek iyi bilendir. Ayetlerini göz önünde bulundurman gerekiyor.. Ayrıca Bakara suresi 62.ayeti paylaşmıssın buda sana cevap ; Kur’an’ı açıp ilk olarak bu ayetleri gören Müslüman veya herhangi bir insan muhakkak ki çeşitli evhamlara kapılacaklar, biraz arsızlık var ise bu ayetlerden hüküm bile çıkaracaktır. İlk olarak şu bilinmelidir ki, bu ayetler Peygamber Efendimize kavuşamayan ve tek Allah inancına sahip olan bozulmamış ehli kitap hakkında nazil olmuştur. Fakat bazıları gibi bu ayetler o zamanda geçerliydi bu zamanda geçerli değil diyemeyiz. Ayetler kıyamete kadar tazeliğini koruyacaktır. Ancak en başta da dediğimiz gibi Kur’an bir bütündür ve tamamını ele almadan hususi mana ifade eden bir ayeti umumi şekilde anlayamazsınız. Bu nedenle diğer ayetlere göz atacağız bakalım ne olacak… Her gece okuduğumuz “Amenerrasulü” de bakınız Mevla Teala ne buyuruyor: “O Peygamber de, Rabbinden kendisine indirilmiş olana iman etmiştir, müminler de. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve resullerine inanmıştır” (Bakara 285) Ne görüyorsunuz bu ayette? İman şartları kaça tamamlandı? Yukarıda “Allaha, resulüne ve ahirete” iman zikredilirken bu ayette ise “Allah’a, meleklerine, kitaplarına ve resullerine” inanmak da zikrediliyor. Bunu teyit eden ve ters istikamette gidenleri tehdit eden bir başka ayeti kerime okuyalım: “Ey inanmış olan kimseler! Allah’a, Resulüne peyderpey indirmiş olduğu o kitaba ve daha önce topyekün indirmiş olduğu kitaplara iman edin (imanda sebat edin) Her kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve o son günü (bunlardan birini) inkâr ederse, muhakkak ki o, pek uzak bir sapmayla sapıtmıştır.” (Nisa 136) Görüldüğü üzere iman şartları sadece Allah’a ve son güne inanmaktan ibaret değil. Ve işin ince noktası bu şartları inkâr edenler dalalete düşmüş, hidayet yolundan sapmış sapık olarak nitelendiriliyor. “Yahudiler: “Üzeyir Allah’ın oğludur” dediler; Hıristiyanlar da: “Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu, onların ağızlarıyla söylemeleridir; onlar, bundan önceki inkâr edenlerin sözlerini taklid ediyorlar. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar? (9/30) “Andolsun “Şüphesiz Allah Meryem oğlu Mesih’tir.” diyenler küfre düşmüştür. De ki: “O eğer Meryem oğlu Mesih’i onun annesini ve yeryüzündekilerin tümünü helak (yok) etmek isterse Allah’tan (bunu önlemeye) kim birşeye malik olabilir? Göklerin yerin ve bunlar arasındakilerin tümünün mülkü Allah’ındır; dilediğini yaratır. Allah herşeye güç yetirendir.” (5/17) “Yahudi ve Hıristiyanlar: “Biz Allah’ın çocuklarıyız ve sevdikleriyiz” dedi. De ki: “Peki ne diye sizi günahlarınızdan dolayı azablandırıyor? Hayır siz O’nun yarattığından birer beşersiniz. O dilediğini bağışlar dilediğini azaplandırır. Göklerin yerin ve bunların arasındakilerin tümünün mülkü Allah’ındır. Son varış O’nadır.” (5/18) “Kâfirlerin iyi işleri engin çöllerde görünen seraba benzer. Susayan kimse onu uzaktan su sanır; ama yanına varınca, umduğunu bulamaz.” (Nur 39) “Kâfir olarak ölenlerin işleri, dünyada da, ahirette de boşa gider.” (Maide 5) “Allahü teâlâ, Cehennem kapıcısına, cömert kâfir için, “Bunu cömertliği derecesinde hafif yere koy” buyurur.” (Deylemi, Ebu-ş-şeyh) - Yani kardeşim uzun lafın kısası Ayeti görup kendince yorumlayıp ordan bi kelime çıkartıp bi anlam yüklemen senin zararınadır..islam bütündür ve Kuranı Kerimde hiç bir ayet hiç bir ayete ters düşmez ! - Cehaletle suçlamamın sebebi kişi söylediği cümleyi araştırmadan,tartmadan düşünmeden söylüyor.Biri söylüyorsa doğrudur mantığını silersek daha güzel yerlere geliriz.. Bu son paylaştığımda konuyla alakalı düşünen insan bu paylaşımlardan inşAllah ders çıkarır ve aynı hataya düşmez ! Rasulüllah Efendimiz (S.A.V ) küfür üzere ölen bir yakını için "Eğer Allah yasaklamazsa ona mağfiret dileyeceğim."(bk. Kurtubî, Tevbe, 113. ayetin tefsiri) deyince şu âyet-i kerime nazil oldu: "Cehennemlik oldukları anlaşıldıktan sonra akraba dahi olsalar, müşrikler için mağfiret dilemek Peygambere ve mü'minlere yaraşmaz." (Tevbe, 9/113) "Onlardan ölen kimsenin namazını sakın kılma! Mezarı başında da durma. Çünkü onlar Allah'ı ve Rasulünü inkâr ettiler...." (Tevbe, 9/84)

sniper23

14.8.2016 21:15:02

+1
Toprağı bol olsun.

CaSsErDoDo

14.8.2016 20:58:52

0
Ölen kişinin islam karşıtı olduğu , bir dine veya Allah'a inanmadığı , hatta ve hatta müslüman olmadığı ne malum ? Saçma sapan varsayımlarla yorum yapma. Varsa kanıtın ortaya koy biz de bilelim. Kaş yaparken göz çıkaran sensin burada. 2K isimli arkadaşımız çok haklı. Ayrıca bahsettiği ayet Bakara Suresi 62. Ayettir : http://www.kuranmeali.org/2/bakara_suresi/62.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx Diyanet işlerinin çevirisi : "Şüphesiz, inananlar (Müslümanlar) ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Sâbiîlerden (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için Rableri katında mükâfat vardır; onlar korkuya uğramayacaklar, mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir)." Müslümanların kutsal kitabı Kuran'ı Kerim'de , Yüce Allahımız bu ayeti göndermişken daha fazla konuşmaya veya tartışmaya gerek yok. Gayet açık bir şekilde söylenen ortada. Bir müslüman olarak kişinin içindeki iyiliğe ve inandığına inanarak Allah'ın ona rahmet eylemesini dilemek müslümanlığa ters değildir. Eğer kişi inanmamış ve iyilikte bulunmamışsa bu Allah ile onun arasındadır. Eğer açık bir kanıt yoksa ve biz görmemişsek öbür tarafta biz de neyin ne olduğunu görürüz ve gerçekleri anlarız. Ayrıca insanları cehaletle suçlayıp tartışma ortamı yaratıyorsun ve birisi cevap verince kapatıyorum diyorsun. Bunları düzgün bir üslupla ve altını dolduracak kanıtlarla ifade edersen bir müslüman olarak kimseyi üzmezsin.

FerreT

14.8.2016 20:25:10

+1
Krdsm sen müslümansın farazi konuşuyorum Allah korusun vefat edince putperest bir arkadaşın kendi dininde sana atiyorum''Buda Sana Güzel bi hayat versin'' dese uygun düşer mi ? Herşeyden öte senin dinine ve inancına saygı duyup ona göre davranmasi gerekmez mi ?..Dini inancin neyse tepkiyide ona görmek gerekir.Karşındaki kişi belki yıllarca islam kartışı biri sen ise çıkıp onun karşı çıktığı islam diniyle uğurluyorsun.Bu hem karşıdaki kişiye ve inancına saygısızlık hem de dine ve dinine saygısızlık (kaş yapayım derken göz çıkarmak ) Söylediğin gibi konu tartışma ortamına girmesin diye kapıyorum.Söylediklerimi okuyan inşAllah anlamıştır

2K

14.8.2016 20:02:36

+1
quote:

Orijinalden alıntı: FerreT Bizde ne acayip milletiz..Ölen müslüman değil,Allahı tanımaz ölüncede rahmet eylesin derler..Milletin bu tepkisi cehalet mi yoksa merhamet mi bilinmez..Hiç bilmiyorsan toprağı bol olsun ! dersin. ("Toprağı bolsun.” deyimi mezarın üzerinde toprak fazla olsun. Hırsızlar onun kıymetli eşyalarını çalamasın, ölmüş kişi de böylelikle mutlu olsun, anlamında kullanılmaktadır.)
Bir insan ve yüzünü görmesek de hayatımızda belli yeri olmuş bir insan. Bu forumdaki çoğu kişide Müslüman olduğu için 'Allah rahmet eylesin', 'Mekanı cennet olsun'u kendi dinleri ve iyi niyetlerinden dolayı söylüyorlar. Yorum yaparken Hristiyanlarda ölünce deniliyor diye araştırmak zorunda değil kendi kültürleri ve dinlerine göre üzüntülerini ve iyi niyetlerini gösteriyorlar. Aynı zamanda din tartışmasına dönmesini istemem özel PM atabilirsiniz ama Kur'an'da başka din mensuplarının da ölünce eğer gerçekten Allah'a iman ediyorlarsa öbür tarafta içlerinde bir korku olmaması gerektiği yazmaktadır.

omris2013

14.8.2016 17:24:59

+1
quote:

Orjinalden alıntı: FerreT Bizde ne acayip milletiz..Ölen müslüman değil,Allahı tanımaz ölüncede rahmet eylesin derler..Milletin bu tepkisi cehalet mi yoksa merhamet mi bilinmez..Hiç bilmiyorsan toprağı bol olsun ! dersin. ("Toprağı bolsun.” deyimi mezarın üzerinde toprak fazla olsun. Hırsızlar onun kıymetli eşyalarını çalamasın, ölmüş kişi de böylelikle mutlu olsun, anlamında kullanılmaktadır.)
Ustam birazdan doluşurlar cahiller laf atmaya sana.

FerreT

14.8.2016 16:38:02

+6
Bizde ne acayip milletiz..Ölen müslüman değil,Allahı tanımaz ölüncede rahmet eylesin derler..Milletin bu tepkisi cehalet mi yoksa merhamet mi bilinmez..Hiç bilmiyorsan toprağı bol olsun ! dersin. ("Toprağı bolsun.” deyimi mezarın üzerinde toprak fazla olsun. Hırsızlar onun kıymetli eşyalarını çalamasın, ölmüş kişi de böylelikle mutlu olsun, anlamında kullanılmaktadır.)

Hoid

14.8.2016 16:14:31

0
Allah rahmet eylesin .

BSC Misafiri

14.8.2016 14:05:02

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri 3 filmde R2D2'yu canlandırdı diye biliyorum.
3 tane de prequel var

BSC Misafiri

14.8.2016 14:01:06

0
3 filmde R2D2'yu canlandırdı diye biliyorum.

Uncy

14.8.2016 13:05:18

0
Allah rahmet eylesin

CaSsErDoDo

14.8.2016 12:49:40

0
Allah rahmet eylesin.

BSC Misafiri

14.8.2016 11:24:32

0
Mekanı cennet olsun...
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız