Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Square Enix IP'lerini Güçlendirmek İstiyor


 
     Japonya'nın en büyük oyun firmalarından birisi olan Square Enix'i Final Fantasy ve Dragon Quest gibi ünlü serilerden tanıyoruz. Bu oyunların yanı sıra firmanın başka önemli (ve önemsiz) oyunları da bulunuyor. Özellikle Eidos'un satın alınmasından firmanın sahip olduğu IP sayısı oldukça arttı.
 
    Square Enix başkanı Yoichi Wada'nın mali raporların açıklanması sırasında yatırımcılara yaptığı açıklamada var olan IP'leirn güçlendirilmesi ve yeni IP'lerle başarı yakalanmasının amaçlandığı söyledi.
 
    Square Enix, Lara Croft and the Guardian of Light, Front Mission Evolved, The 3rd Birthday, Deus Ex, and Dungeon Siege gibi önemli IP'lerin isimlerini taşıyan oyunlar ile gücünü devam ettirmek istiyor.
 
    Diğer yandan ise firma; Nier, Mindjack ve Gun Loco gibi oyunlarla da yeni IP'lerin gücünü arkasına almak istiyor. Bu yeni IP'lerle herhangi bir güç elde etmeleri bir yana, firmanın zarar görmemesi mucize olur gibi görünüyor.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Tomb Raider Tomb Raider 9 Lara Croft Lara Croft and the Guardian of Light Crystal Dynamics Eidos Square Enix Aksiyon
Donkey Kong Country Returns'te Super Guide Var Darksiders 2 Farklı Bir Karaktere Sahip Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

On.E

9.11.2010 17:44:19

0
Square eski kalitesinde değil PS1-PS2 oyunları efsaneydi bu nesilde batırdılar işi Nier gibi bir oyunu çıkarmaları hata değil IP oluşturmak..Son iki FF'de bekleneni veremediler ayrıca.. Eidos'a dayadılar şimdi sırtı bakalım Deus Ex 3'ün kalitesini merak ediyorum o kurtarıcı olur olursa..

Sulu Çor Kağan

9.11.2010 14:05:14

0
Bu japonların herşeyleri zıt zaten. Teşekkürler açıklama için.

Bernhard

9.11.2010 14:00:34

0
Malesef IP sözcüğünü Türkçe karşılayacak bir şey bulmak zor. Oyun dünyasında "Oyun Adı" olarak kullanmak doğru olabilir sanırım. Kelimesi kelimesi Turkce'de karsiligi "fikri mülkiyet"

Sulu Çor Kağan

9.11.2010 12:27:43

0
IP?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Lara Croft and the Guardian of Light ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
12 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız