Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Windows 9, Bu Sene Duyurulacak


    Geçmiş dönemde Xbox One duyurulmadan önce de ismini sıkça isabetli söylentilerde duyduğumuz Paul Thurrott, Microsoft'a yakınlığıyla tanınıyor. Paul Thurrott, kendi kişisel sitesinde Microsoft'un Windows konusundaki planlarından söz etti.
 
   Thurrott'un belirttiklerine göre daha önce Windows 8'e gelecek bir güncelleme niteliğinde başlatılan Threshold projesi, Windows 9 adını alacak. Windows 9, bu senenin Nisan ayında BUILD 2014 etkinliğinde duyurulacak.
 
   Belirtilenlere göre firma, duyuru sırasında Windows 9'un alpha sürümünün gösterimini yapmayacak ve sadece yeni işletim sistemindeki özellikleri anlatacak. Thurrott yazısında, Windows 9'un üç aşama sonrasında piyasaya çıkacağını söylüyor. Metro 2.0 arayüzünü getirecek olan işletim sisteminin Nisan 2015'te çıkacağı belirtiliyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
PC windows windows 8 windows 9
Bethesda'nın 12 Ocak Mailleri Sahte Çıktı GTA V Haritası, GTA IV'e Modlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

FantasyFiRe

16.1.2014 02:18:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri "Fiyasko imiş. miş... Ya amma büyüttünüz bir başlat menüsü değişti diye olayı. Bas kardeşim klavyenden windows tuşu + x 'e kısa yol paneli çıksın karşına" şaka mısın? ben bunları neden öğrenmek zorunda olayım? nerede pratiklik? elinde mause varken bir tıklama mı pratik yoksa iki elini birden kılavyeye götür şunlara bas mı daha pratik? hadi onu geçtik ben gencim alıştım öğrendim. peki yaşı 30 üstü olan ve eskiye alışık olan kesim ne yapacak? 40 üstü kesim ne yapacak? "onlarda öğrencek" deme kimse bir şeyi öğrenmek zorunda değil microsoftun saçma sapan egosu yüzünden. ahanda yazıyorum, alacak olmama rağmen sırf şu başlat tuşu yüzünden pc almadım. aldırmadım. kendi çapımda boykotumu yapıyorum... anlaşılan milyonlar yapıyormuş ki bu boykotu windows 8 beklenenin çok çok altında sattı.
sakin ol misafir öyle bi yazmışsın ki millet alt tarafı klavyedeki başlat tuşuna basacak hadi yıllardır klavyelerde olan ama orada olduğu unutulan tuşa. Sanki insanların başlat menüsünü açmaları için advanced seviyede C++ öğrenmesi gerekiyo gibi yorum yapmışsın. "Evinizde çocuklar bilgisayarların karşısına geçmiş oturuyorlar. Karşınızda reklamlara çıkan çocuklar, bilgisayarlarında win 7 ler başlat butonları birbirlerini ikram ediyorlar, birbirlerine gösteriyorlar, şakalaşıyorlar. O çocuk aklından geçiriyor benimde bir başlat butonum olsa benimde bir WIN 7'im olsa diyor. ANNE BANA NİYE ALMIYORSUNUZ, BİZDE NİYE YOK DİYOR"

FantasyFiRe

16.1.2014 01:50:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: obantr Buradaki akıllılara sesleniyorum. Windows 7 - 2009'da çıktı. Windows 8 - 2012'de çıktı. Windows 9 da 2015'te çıkacak bunda ne gariplik var ? Alın Microsoft 3 yıl arayla yeni işletim sistemi çıkarıyor. Bu arada Windows 8.1 yeni işletim sistemi değil sadece güncellemedir. Ayrıca işletim sistemleri çekirdek (core) düzeyinde hepsi C++ ve C Basic dillerini kullanır. İşletim sistemleri bir mimari üzerinden geliştirilerek yapılır. Eğer sağlam bir mimari oluşturursanız. Hep bunu geliştirirsiniz. Şuan kullandığınız Windows 7, Vista'nın geliştirilmiş halidir. Windows 7'nin geliştirilmiş hali Windows 8'dir. Windows 9'da ne gibi yenilikler olacak bilmiyorum ama Windows 7 mükemmel bir işletim sistemi iyi olan bir şeye daha yeni özellikler ekleyerek adamlar daha da iyi yapmaya çalışıyor bunda bir zarar yok. Zaten yazılımlar sürekli geliştiriliyor. Windows 8, Windows 7'ye göre hem virüslere karşı güvenlik bakımından hemde performans açısından daha gelişmiş. RAM kullanımı azaldı. Ve Windows 8 SSD'lerde daha yüksek performans veriyor. Açılma süreleri bakımından dosya kopyalama ve yazma hızı bakımından karşılaştırırsak. Windows 8, Windows 7'den %20 Daha hızlı ve güzel bir şey. Windows 9 'da Windows 8'den %20 Daha hızlı olur. Benim kanaatimce. Microsoft dünyanın en büyük yazılım firması, Visual Studio, .NET mimarisi hatta şuan kullandığınız donanımhaber ve bolumsonucanavari siteleri Microsoft Visual Studio ASP.NET ile yapılmıştır. Microsoft yazılım devi bir firmadır.
win8 fiyaskoydu sorunlar çok fazlaydı. win8 kullanırken duruduk yere rahat 5 kere falan minidump mavi ekran hatası almışımdır. Win8.1 yükleyince mavi ekran sorunu falan kalmadı pc daha stabil oldu. Win8'in açılış hızı gerçekten muazzam makine sanki ssd kullnıyomuş gibi açılıyor. Power tuşuna bastıktan 20sn sonra masaüstündeyim Birçok kişi beğenmiyor ama win8'in en iyi yanlarından biri de başlat menüsü olmuş bana göre daha önceki win sürümlerinde başlat menüsü çok nadir kullanıyordum atıl vaziyette duruyordu. win8 de başlat menüsünü ayrı bi masaüstü gibi yapmaları çok iyi olmuş, sık kullandığım programları başlat menüsüne atıp ordan açıyorum masaüstünde ise sadece oyunlarım duruyor. Ayrıca win8 klavyede başlat tuşu hayat buldu İlk başta ekranda başlat butonu olmamasını yadırgamıştım ama sonra başlat menüsünü kullanmaya alışınca ekranda başlat tuşu varmış yokmuşş çok da lülü oldu. Şimdi 8.1 de var ama hiçbir işime yaramıyor başlatı yine tek tuşla açmak çok daha hızlı

BSC Misafiri

13.1.2014 18:54:28

-1
"Fiyasko imiş. miş... Ya amma büyüttünüz bir başlat menüsü değişti diye olayı. Bas kardeşim klavyenden windows tuşu + x 'e kısa yol paneli çıksın karşına" şaka mısın? ben bunları neden öğrenmek zorunda olayım? nerede pratiklik? elinde mause varken bir tıklama mı pratik yoksa iki elini birden kılavyeye götür şunlara bas mı daha pratik? hadi onu geçtik ben gencim alıştım öğrendim. peki yaşı 30 üstü olan ve eskiye alışık olan kesim ne yapacak? 40 üstü kesim ne yapacak? "onlarda öğrencek" deme kimse bir şeyi öğrenmek zorunda değil microsoftun saçma sapan egosu yüzünden. ahanda yazıyorum, alacak olmama rağmen sırf şu başlat tuşu yüzünden pc almadım. aldırmadım. kendi çapımda boykotumu yapıyorum... anlaşılan milyonlar yapıyormuş ki bu boykotu windows 8 beklenenin çok çok altında sattı.

Mustafaa05

13.1.2014 01:29:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri win 8 tam bir fiyasko. şahsen nefret ederek kullanıyorum. alternatif olduğu an windowsu seve seve bırakırım.
Fiyasko imiş. miş... Ya amma büyüttünüz bir başlat menüsü değişti diye olayı. Bas kardeşim klavyenden windows tuşu + x 'e kısa yol paneli çıksın karşına.. Sen bir SSD alıp sistemi kurdun mu onun üzerine.. Toshiba Qosmio kullanıyorum. Hiçbir şekilde bir sorun yaşamadım alışma üzerine. Tek sorunum SQL server programı kurmak oldu ( oda zaten asırlardır yaşanan bir sorun..) Performans olarak aşırı uçuk noktalarda geziniyor sistem.. Görüntü farkını saymıyorum bile. Menü evet başta illallah ettirecek kadar sinir bozucu fakat en kötü 1 ay sonrası alıştıktan ve menü kısmını kendine göre dizayn ettikten sonra aşırı kolaylıklar sağlıyor. Burda yok yere Fanlık yapmayın. W7 ilk çıktığında Hemen kullanıma geçildi sanki.. W8 beta iken hala çoğu kişi XP kullanıyordu. Destek kalkınca W7 ye geçildi. W7 den destek kalkınca da W8 i savunursunuz artık siz..

iamburak

13.1.2014 00:36:36

0
Windows 7'den elinizi çekmeyin de neyi çıkarıyorsanız çıkarın Windows 9'u sonrasında inceleriz iyi mi değil mi diye.

BSC Misafiri

13.1.2014 00:22:43

0
win 8 tam bir fiyasko. şahsen nefret ederek kullanıyorum. alternatif olduğu an windowsu seve seve bırakırım.

Master_Evil

12.1.2014 23:11:40

0
win9 konusunda da biraz geri adım atsa microsoft fena olmaz

BSC Misafiri

12.1.2014 20:41:31

0
@FantasyFiRe Sen anlamazsın zaten ne işe yaradığını ama üzülme,youtube a girip directX videolarını izle oradaki farkı göreceksin,benden sana iyilik olsun,DirectX in ne oldugunu bilmediğin ne kadar belli zaten..

senseman62

12.1.2014 19:37:28

-3
win8 in üstüne düştünüz... win7 ye Service pack 2 yi bile çıkarmadan salladınız..sonuçta win8 de tutulmadı 8.1 de pek matah bişe çıkmadı 8.2 diye bi söylenti çıktı şimdide 9 oyun desteği linuxa felan gelse kimse kullanmaz ya bu windowsu neyse :D

obantr

12.1.2014 19:01:42

0
Buradaki akıllılara sesleniyorum. Windows 7 - 2009'da çıktı. Windows 8 - 2012'de çıktı. Windows 9 da 2015'te çıkacak bunda ne gariplik var ? Alın Microsoft 3 yıl arayla yeni işletim sistemi çıkarıyor. Bu arada Windows 8.1 yeni işletim sistemi değil sadece güncellemedir. Ayrıca işletim sistemleri çekirdek (core) düzeyinde hepsi C++ ve C Basic dillerini kullanır. İşletim sistemleri bir mimari üzerinden geliştirilerek yapılır. Eğer sağlam bir mimari oluşturursanız. Hep bunu geliştirirsiniz. Şuan kullandığınız Windows 7, Vista'nın geliştirilmiş halidir. Windows 7'nin geliştirilmiş hali Windows 8'dir. Windows 9'da ne gibi yenilikler olacak bilmiyorum ama Windows 7 mükemmel bir işletim sistemi iyi olan bir şeye daha yeni özellikler ekleyerek adamlar daha da iyi yapmaya çalışıyor bunda bir zarar yok. Zaten yazılımlar sürekli geliştiriliyor. Windows 8, Windows 7'ye göre hem virüslere karşı güvenlik bakımından hemde performans açısından daha gelişmiş. RAM kullanımı azaldı. Ve Windows 8 SSD'lerde daha yüksek performans veriyor. Açılma süreleri bakımından dosya kopyalama ve yazma hızı bakımından karşılaştırırsak. Windows 8, Windows 7'den %20 Daha hızlı ve güzel bir şey. Windows 9 'da Windows 8'den %20 Daha hızlı olur. Benim kanaatimce. Microsoft dünyanın en büyük yazılım firması, Visual Studio, .NET mimarisi hatta şuan kullandığınız donanımhaber ve bolumsonucanavari siteleri Microsoft Visual Studio ASP.NET ile yapılmıştır. Microsoft yazılım devi bir firmadır.

FantasyFiRe

12.1.2014 18:08:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Windows 9 demek DirectX te yenilik demek,bu da yeni nesil PC oyunlarına geçiş demek,tabi AMD nin geliştirdiği "Mantle" da var, siz işletim sistemini kötüleyeceğinize oyun grafiklerinin bu sayede daha güzel olacağına bakın,bu PC oyuncuları için bir nimet niteliğinde,aradaki farkı anlamayanlar Linux'a geçebilir..
olm sen saroşmusun daha dx11.1 oyun göremedik ve win8.1 dx11.2 destekliyor win9 dx15 desteklese ne işimize yarıcak. Bu aynı şunun gibi elimizde roket var yakıtı yok

FantasyFiRe

12.1.2014 18:04:00

0
Microsoft'un tek rakibi COD olmuş arkadaşlar

BSC Misafiri

12.1.2014 15:21:18

-1
Windows 9 demek DirectX te yenilik demek,bu da yeni nesil PC oyunlarına geçiş demek,tabi AMD nin geliştirdiği "Mantle" da var, siz işletim sistemini kötüleyeceğinize oyun grafiklerinin bu sayede daha güzel olacağına bakın,bu PC oyuncuları için bir nimet niteliğinde,aradaki farkı anlamayanlar Linux'a geçebilir..

Recharged

12.1.2014 14:32:27

0
Anlaşılan o ki Windows 8'de, Windows Vista gibi bir geçiş işletim sistemiymiş. Umarım Windows 9 hayal kırıklığı yaratmaz.

BSC Misafiri

12.1.2014 13:56:10

0
windows 8 küçüktür xpden xD

BSC Misafiri

12.1.2014 13:55:20

0
Xbox One Windows 9 destekleyecekmiş.

BSC Misafiri

12.1.2014 13:54:54

0
nasıl ki xp'nin geleceği win2000'den, win7'nin geleceği Vista'dan belli idiyse, win9'un geleceği de win8'den belliydi. olan bu ara dönemlerde bilgisayar alanlara oldu

alemburda34

12.1.2014 13:00:25

0
metro arayüzünü kullanıcının isteği doğrultusunda yüklensin yada pc özelliğini göre dokunmatik ekranım yok ama metro arayüzüm var gereksiz açılıyor habire. Ama pc açılış süresinde sizi bilmem ama bende çok fark ediyor.

michael01

12.1.2014 11:44:34

0
Bu ne la metro 2.0 gelicekmişte.Win7 deki basitlik nerede arkadaş.

EmuMaster

12.1.2014 09:45:18

+1
Yok bu böyle olmayacak acilen programcıların linux'a destek vermesi lazım. Çünkü birilerinin bi tarafı tutuştu.

BSC Misafiri

12.1.2014 09:24:19

0
çok windows 8'i adam etsinler önce

einhander

12.1.2014 03:50:06

+1
çok erken 2016 olsaydı bır nebzede 2015 cok erken

BSC Misafiri

12.1.2014 02:44:06

+1
SteamOS candır.

- The Stig -

12.1.2014 02:08:44

+3
Çare Linux!

bkaakco

12.1.2014 01:30:27

0
Apple gibi yapsalar şu işi. Ana bir sistem çıksa, onun üzerine güncellemeler gelse. Telefonlarda da bu iş böyle. Aslında Windows'ta da Service Pack adı altında geliyor bu güncellemeler ama basit kalıyor. Service Pack'leri daha kapsamlı yapsalar, gerekirse düşük ücretle satsalar iyi olur. 8.1, 8.2, 8.3 diye gitsin. Ne öyle ikide bir yeni sistem çıkar.

omris2013

12.1.2014 01:11:40

+1
oha ya ve bu doğru olmaz çünki win 8 daha yeni çıktı ona göre oyunlar hazırlandı tabi 1-2 tane micro para harcadı size atarmı hemen yoo

TITAN

12.1.2014 00:42:29

+2
Şahsen W7 varken yüzüne bakmam

ultralisan

12.1.2014 00:33:33

+4
Oldu başka? 9 geç direk 10 çıksın ulan

aykut291

12.1.2014 00:23:18

+3
Arayüzünü değiştirip değiştirip duruyolar zaten. Sistem aynı bildiğin çöp. İnşallah şu Steam OS/ Linux bizi şu windows belasından kurtarır.

sanitarium8787

12.1.2014 00:19:21

+3
metro arayüzü varken cacık olmaz, 7 ye dewam

OldGamers86

12.1.2014 00:16:17

+1
Bence baktılar "düzelt düzelt" olamayacak ... Toptan yeniliyorlar... :)

FOX-BytkN

12.1.2014 00:15:53

+1
Hala win7 kullanıyorum ve gayet memnunum muhtemel win9 çıkıncada win7 kullanıcam çooook büyük bir sıçrama olmazsa ve oyunlar win7 ye desteklerini sürdürürlerse

alito

12.1.2014 00:08:23

+3
Daha 8.1 tam düzeltilmeden 9 'dan bahsediyorlar. Microsoft bu işin iyice b.kunu çıkardı.

pharm4vita

11.1.2014 23:59:22

+1
bıktım artık ms den.ikide bir office ve win. çıkarıp bizi kandırıyorlar.win8 de ne eksik ki 9 çıkıyor.ben 7 de bile eksiklik hissetmiyorum.oyun ve program uyumluluğu olmazsa yüzüne bile bakmam ama...

dikiştutmazsabri

11.1.2014 23:51:29

+2
Yakarım bu gezegeni yakarım!

RealArek

11.1.2014 23:47:05

+2
Yok artık oldu o zaman hade biz kalkalım şaka mı bu.

adam olun

11.1.2014 23:46:05

+4
paralara doyamadılar steamOS iş yapsada windowtan kurtulsak

Metal-Gear

11.1.2014 23:45:43

+9
8 süperdi, rayına oturdu da sıra geldi 9'a.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız