Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Nintendo'nun Yeni Konsolu Android Tabanlı Olacak


        Nintendo'nun yeni bir ev konsolu üzerinde çalıştığı biliniyor. NX kod adlı bu konsol için ilginç bir söylenti ortaya atıldı. Japon firma Nikkei'e göre Nintendo'nun yeni konsolu Android tabanlı olacak.
 
         Nintendo'nun Android gibi açık işletim sistemine geçmesinin arkasında yatan sebep ise firmanın geliştiricilere daha çok esneklik vermek istemesi ve konsoldaki içeriklerin telefon ve tabletlere uyumlu olmasını istemesi.
 
       Iwata daha önce NX ile Nintendo'nun daha önceki Nintendo konsollarından çok daha farklı bir yol izleyeceğini dile getirmişti. Yeni konsol hakkında resmi bilgiler 2016 yılında paylaşılacak.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ign.com Nintendo Wii U Konsol Console
Monster Hunter X, Nintendo 3DS'e Özel Olarak Duyuruldu Windows 10'un Çıkış Tarihi Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.6.2015 10:54:12

+1
Nikkei gazetesinin daha önce Nintendo ile ilgili söylediği bütün duyumlar gerçekleşti. En son yıllar önce 3DS'in taslak resmini yayınlamışlar ve 2011 Haziranın'da Wii U'nun tablet kumandasının tüm detayları açıklanmıştı. Nintendo NX projesinin ısrarla bir el veya ev konsolu olmadığını yeni bir sistem olduğunu açıklamasına rağmen internet üzerinde sadece BSC'de ev konsolu olduğu ısrarla söyleniyor. Oyun dünyasının bilmediği bir sırra mı sahipsiniz yoksa el alışkanlığından mı böyle oluyor açıklarsanız sevinirim.

BSC Misafiri

2.6.2015 10:54:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: Nashwood Nintendo bıraksın bu işleri. Teknolojinin önüne duvar koymaktan başka işe yaramıyor.
Oyun dünyasının en köklü konsol firmalarından biri, analog kontrol, titreşimli kumanda, hareket algılayıcı kumanda, dokunmatik ve gözlüksüz 3D el konsolu ve tablet kumandayı konsol dünyasına kazandırıp başka konsol firmalarına move veya kinect gibi çalışmalarda ilham olarak nasıl bir duvar oluyor açıklarsan seni omuzumda taşırım. Açıklayamazsan yabancıların deyimiyle sende bir ''haters gonna hate'' türünden bir trollsün.

fable

2.6.2015 01:35:54

0
Nintendo ps4 ve xbox one ayarında bir konsol çıkarmasa yakın'da batar adamlar en üsten dibi gördü resmen o değilde ben sega'dan bir konsol bekliyorum çıkarsalar şu eski oyunların yenisini felan getirseler bizde oynasak.

BSC Misafiri

1.6.2015 20:30:30

0
Sony de varolan işletim sistemini (ps3 linux) kaldırsın.

esmerbuyucu

1.6.2015 17:09:04

0
Prestijini böylesine önemseyen bir firma neden Android gibi düşük bütçeli cihazların mekanı olmuş düşük bir işletim sistemine muhtaç kalsın ki? Eğer böyle olacaksa Nintendo onuruyla gururuyla batsın daha iyi. En azından Nintendo'yu iyi halleriyle hatırlarız. Böylesine dedikoduların çıkması bile civataların gevşediğinin göstergesi.

4anonim

1.6.2015 16:53:02

+1
Nintendo NX konsolunun ( o bile şüpeli ) ne olduğuna dair hiç bir açıklama yapmamasına ramen burda ev kosolu olduğunu duyurmuşsunuz resmen bunu düzeltirseniz sevinirim .ayriyrten bi kere NX ev konsolu OLAMAZ . bunu bu kadar vurgulamanın nedini wii u çıkalı 6 sene olmadı. nintendo konsollarını 6 yılda bir çıkaran bir firma firmanın önceki konsollarına bakarsanız bunu görürsünüz. NX muhtemelen bir el konsolu çünkü 3DS in 6 senelik süresi neredeyse doldu o yüzden NX bir konsol olacaksa EL KONSOLU olur. ayriyeten Iwata NX denilen cihazın tüm platformlarından farklı olacağını söyledi yanı yeni bir el kosolunun çıkacağı bile şüpeli ama ben mobil bir ürün çıkarıcaklarını bekliyorum. kim , bi de bakmışız NX sanal gerçeklik gözlüğü çıkmış :P ne gülerim var ya . ama bu adamlar sanal gerçeklik gözlüğü çıkarırlarsa tam çıkarırlar o kesin.

fazliboz

1.6.2015 16:01:01

0
Her haberde bahsediliyor hala anlamıyor musunuz bu NX Nintendo nun birlikte götüreceği 3 cihazdan biri , yeni odakları olacak büyük konsolları değil muhtemelen 2-3 yıl daha wii u ile devam edip yeni konsollarına geçecekler

BSC Misafiri

1.6.2015 14:38:21

-2
Anlaşılan piyasada sadece Sony kalacak bu gidişle. Konsol piyasasında Xbox One ile Microsoft"un hali ortada ve Xbox markasına Windows entegre ederek adeta artık konsol değil ufak kasalı bir PC olarak yoluna devam edeceğini resmileştirmesinden sonra Nintendo'nun tamamen Android tabanlı donanım olarak asla PC veya yeni nesile eşdeğer olmayacak daha çok para kazanma amaçlı cihazı ile piyasada tek büyük HARDCORE oyun konsolu olarak Sony Playstation markası kalacak demek oluyor. Xbox markası Windows 10 ile dediğim gibi ufak kasalı bir PC olurken, Nintendo ise hem TV'ye takılan hemde yanınızda taşıyabileceğiniz bir konsol üreterek Android işletim sistemi ile mobil piyasaya kayıyor. Desenize yine ve yeniden sevmeyip nefret edip oyunlarını korsan oynayamadınız diye sövdüğünüz Sony Playstation ve ekran kartı işlemci satın alanları enayi yerine koyduğunuz en eski oyun makinası PC'lere kaldınız. Zaten PC ve Playstation şu oyunculuğa ihanet etmeyen yegane iki platform olmasıda işte bunun yüzünden. Çizgilerini bozmayan platformlar! Nintendo Wii U çıktığı zaman satın almış ve hala zevkle kullanan bir insan olarak gerçekten Nintendo'nun şu tavrı beni çok kırdı diyebilirim. Microsoft zaten Steam Box yüzünden Xbox markasını Windows 10 ile tamamen PC'ye çevirdi. Anlayacağınız Sony ve PC efsanesine devam gerisi boş benim için.

Trapdoor

1.6.2015 14:05:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: Virinom
Hocam o gif nedir öyle ya koptum valla videonun orjinal halinin linkini atabilir misin :D
http://www.twitch.tv/bolumsonucanavari/profile TABU yayınlarından birinde olması gerekiyor. Şu linkten bakabilirsin :)

Barxxx

1.6.2015 13:48:38

0
Nintendo da paramı yok nedir niye adam gibi bir donanım çıkarmıyor?

asaltek

1.6.2015 13:24:30

0
kırarlar, hepsini kırarlar...

Nashwood

1.6.2015 13:03:14

-5
Nintendo bıraksın bu işleri. Teknolojinin önüne duvar koymaktan başka işe yaramıyor.

Virinom

1.6.2015 12:37:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Trapdoor Buradan hislerime tercüman olan ve internet aleminde kendimi daha iyi anlatmama vesile olan Talha AYNACI 'ya teşekkürü bir borç bilirim.
http://fs2.directupload.net/images/150421/i8u4tjar.swf
Hocam o gif nedir öyle ya koptum valla videonun orjinal halinin linkini atabilir misin :D

BSC Misafiri

1.6.2015 12:25:50

+1
Eğer bu haber doğruysa oyunlari peynir ekmek gibi satar ama konsolu ne kadar satılır tartışılır

Trapdoor

1.6.2015 11:14:48

+1
Buradan hislerime tercüman olan ve internet aleminde kendimi daha iyi anlatmama vesile olan Talha AYNACI 'ya teşekkürü bir borç bilirim. http://fs2.directupload.net/images/150421/i8u4tjar.swf

OldGamers86

1.6.2015 10:14:16

+1
Hadi hayırlısı. :)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız