Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Dota 2, Source 2'ye Aktarılmaya Başladı


    Özellikle PC oyunculuğu için büyük önem taşıyan firmalardan Valve, uzun dönemden beri duyuru konusunda suskunluğunu koruyor. Source Engine 2 ile birlikte yeni oyunla üzerinde çalıştığı iddia edilen firma bugün itibariyle Dota 2'nin Workshop araçlarına yeni bir güncelleme sundu. Sunulan bu güncelleme de oyuncuları şüphelendirdi.
 
    Oyuncuların iddia ettiklerine göre Alpha olarak yayınlanan güncellemeyle birlikte Dota 2, yavaş yavaş Source 2'ye aktarılmaya başladı. Yapılan yeni güncellemeyle beraber tamamen yenilenen bir editör oyunculara sunuldu. Bununla birlikte oyun dosyalarının isim formatları da değişmiş görünüyor.
 
    Gelelim oyuncuların bulduğu bazı bulgulara. Workshop araçlarının yeni halinde dosyaların neredeyse hepsinin sonu 2 ile bitiyormuş. engine2.dll, vconsole2.exe, vphysics2.dll gibi dosya isimleri oyuncuları şüphelendiren şeylerden birisi oldu. Bunun haricinde Valve'ın yeni editörü tanıtmak amacıyla yayınladığı bazı ekran görüntülerinde editörle açılan dosyanın Source2 klasörüne kayıtlı olduğu görülüyor.
 
 
    Son olarak Dota 2'nin yenilenen konsolunda bulunan bir diğer bulgu da şöyle. Valve gizlice bir şeyler mi yapıyor ne?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
dota dota 2 valve icefrog rts rpg pc Defence of the Ancients 2 oynaması ücretsiz free to play f2p ücretsiz oyun
İlk The Witcher Oyunu İçin Türkçe Yama Yayınlandı Monster Hunter 4 Ultimate için Yeni Bir Oynanış Videosu Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Dovahkiin

7.8.2014 23:33:16

-1
Grafiksel olarak değişim olacağını pek sanmıyorum. Bence asıl sıkıntı dosya boyutlarıyla ilgili. Beta'dayken 4-5 GB olan oyun nasıl olduysa 10 GB yer kaplıyor artık. Oysa ki oyuna 2 katı kadar içerik falan gelmiş değil. Diskte kapladığı yerden önemlisi o kadar büyük güncellemeyi yüzbinlerce oyuncuya sunmak, oyuncuların bunu indirmeye çalışması ağ trafiğini zora sokan şeyler. Bununla ilgili haber vardı hatta her dota 2 patch'i tüm dünya internetinin %3-4'ünü meşgul ediyordu. 2-3 basit değişiklik için bile 200 MB patch yapmak yerine bunu 20 MB ile halledebilseler herkes rahatlayacak. İşletim sistemlerinde ayrımcılık yapmamak için tamamen OpenGL'e taşınması da mantıklı bir fikir. Gayet güzel de olur hem Valve hem oyuncular açısından, umarım görürüz.

ShadowStep

7.8.2014 21:25:13

0
quote:

Orijinalden alıntı: bm07tr
alıntı:

Orijinalden alıntı: ShadowStep

alıntı:

Orijinalden alıntı: xleonhart

Dota 2 nin Source 2 ye aktarilmasinin ne gibi arti veya eksilerinin olmasi öngörülüyor?


Artı olarak daha iyi performans ve daha iyi grafikler(Dx 11) olacağı kesin.
Eksi olarak aklıma pek bir şey gelmedi alpha olduğundan dolayı eski bilgisayarlar için optimizasyon gerekliliği olabilir.Bu da zaman içinde çözülecek bir şey sonuçta daha alpha olduğundan ilk başta performansda bir düşüklük olur.

Valve Directx desteğini tamamen kesip yoluna opengl ile devam edecek.
Bu sayede source tabanlı oyunlarda steamos,linux,mac,windows işletim sistemleri arasında bir fark olmayacak ve eş zamanlı çıkacak. Bunun avantajı tüm işletim sistemleri source 2 ile tek çatı altında toplanmış olacak.
Bu bilgiyi nerden edindin bilmiyorum ama ben direk yayınladıkları source2'nin içindeki dosyalardan gördüm dx11'i ve ona göre söyledim.Tabi ki OpenGL kullanmaları daha mantıklı geliyor bana da ama dx11'i tamamen iptal etmek yerine ikinci planda tutabilirler.

exent4246o

7.8.2014 21:07:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: ShadowStep

Artı olarak daha iyi performans ve daha iyi grafikler(Dx 11) olacağı kesin. Eksi olarak aklıma pek bir şey gelmedi alpha olduğundan dolayı eski bilgisayarlar için optimizasyon gerekliliği olabilir.Bu da zaman içinde çözülecek bir şey sonuçta daha alpha olduğundan ilk başta performansda bir düşüklük olur.
Valve Directx desteğini tamamen kesip yoluna opengl ile devam edecek. Bu sayede source tabanlı oyunlarda steamos,linux,mac,windows işletim sistemleri arasında bir fark olmayacak ve eş zamanlı çıkacak. Bunun avantajı tüm işletim sistemleri source 2 ile tek çatı altında toplanmış olacak.

ShadowStep

7.8.2014 20:26:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: xleonhart Dota 2 nin Source 2 ye aktarilmasinin ne gibi arti veya eksilerinin olmasi öngörülüyor?
Artı olarak daha iyi performans ve daha iyi grafikler(Dx 11) olacağı kesin. Eksi olarak aklıma pek bir şey gelmedi alpha olduğundan dolayı eski bilgisayarlar için optimizasyon gerekliliği olabilir.Bu da zaman içinde çözülecek bir şey sonuçta daha alpha olduğundan ilk başta performansda bir düşüklük olur.

alsndnz

7.8.2014 19:18:28

+2
quote:

Orijinalden alıntı: obantr Source Engine 2 hiç bir şekilde Unreal Engine 4, Cryengine 3, Frostbite 3 v.b yüksek kaliteli Next-Gen oyun motorlarıyla yarışamaz.

Source Engine 2, Source Engine 1'in makyajlanmış hali olacak.
VALVE Hammer editörde Grid boyutu büyümeyecek.
Source Engine 1'deki sorunlar devam edecek bildiğiniz gibi Source Engine 1'de büyük haritalar yapmak imkansız. Açık dünya oyunları ve gelişmiş yapay zeka beklemeyin.
Gabenın amca oğlu

BSC Misafiri

7.8.2014 18:41:09

0
Güzel haber ama bence her iki motorlada oynama seçeneği olmalı eski pcler açısından...

obantr

7.8.2014 18:02:05

-2
Source Engine 2 hiç bir şekilde Unreal Engine 4, Cryengine 3, Frostbite 3 v.b yüksek kaliteli Next-Gen oyun motorlarıyla yarışamaz. Source Engine 2, Source Engine 1'in makyajlanmış hali olacak. VALVE Hammer editörde Grid boyutu büyümeyecek. Source Engine 1'deki sorunlar devam edecek bildiğiniz gibi Source Engine 1'de büyük haritalar yapmak imkansız. Açık dünya oyunları ve gelişmiş yapay zeka beklemeyin.

psycho.doc

7.8.2014 17:11:04

0
HALF LIFE 3? Yoksa? Bekliyoruz.

xleonhart

7.8.2014 17:10:56

0
Dota 2 nin Source 2 ye aktarilmasinin ne gibi arti veya eksilerinin olmasi öngörülüyor?

Master_Evil

7.8.2014 15:17:57

0
yeni bir l4d gelirse çok iyi olur

StrangerLovely

7.8.2014 15:12:40

0
Source 2 Hl3 de demek olabilir ve aynı zamanda L4D3 inşallah Valve'ın Gamescoma katılmasının altından bu 2 oyun çıkar.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dota 2
+ TAKİBE
AL
57 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız