Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony Yeni Bir El Konsolu Çıkarmayı Düşünmüyor


    Sony'nin el konsolundaki ısrarını anlamak aslında pek mümkün değildi. Hem PSP'yi, hem de PlayStation Vita'yı oyun konusunda tam anlamıyla destekleyemeyen Sony, buna rağmen sürekli olumlu açıklamalarla karşımıza çıkmıştı. Ancak nihayet Sony bu sevdadan vazgeçmiş görünüyor, en azından şimdilik.
 
    Yeni bir el konsoluyla ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Shuhei Yoshida, piyasanın sağlıklı durumda olmadığını, tablet ve akıllı telefonların popülaritesinin el konsolları için olumsuz etki ettiğini söyledi. Yaptığı açıklamalarda Yoshida, "Bu zor bir soru. İnsanlar için akıllı telefonlarında ve tabletlerinde oyunları oynamak daha kolay. Ayrıca bu platformlarda birçok ücretsiz oyun bulunuyor. Ben PlayStation Vita'yı çok seviyorum ve platformu tasarlamak için her türlü açıdan çok çalıştık. Dokunmaya odaklanan oyunlarımızın her biri eğlenceli. Ancak diğer türlü kontrollere bakınca işler değişiyor. Umarım el konsolu kültürü devam eder ama şimdilik piyasa bunun için hazır görünmüyor." sözlerine yer verdi.
 
    Tabii ki Sony'den gelen sözler bu şekilde olsa da, Nintendo'nun el konsollarının firmayı başarısız bir Wii U döneminde canlı tuttuğunu görmezden göremeyiz. Yani el konsolu piyasasının tamamen öldüğünü söylemek çok zor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Guild Wars 2: Heart of Thorns'un Çıkış Videosu Paylaşıldı Rainbow Six: Siege'in Betası Uzatıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

KAKÁ

7.2.2016 13:57:33

0
Gerek yok bir yandan PS4'e bir yandan el konsoluna yönelmek kolay bir iş değil, PS5 sağlam gelsin yeter.

YediGüzelAdam

7.2.2016 11:46:16

0
Açıkcası bu haberin çok eski olduğunun farkındayım ve ben yabancı forumlardan okuyalıda aylar oldu. Sırf bu iğrenç uslübunuza karşılık geldim ve cevap veriyorum. Psp yi ilk çıktığo dönemden beri yaklaşık 6 yıl kullandım onun döneminde ipod touch vardı android veya symbian cihazların oyun potansiyeliyle kıyaslanmayacak koca playstation dan güçlü grafiğe sahip 2004 senesinde çıkmasına rağmen çoğu bilgisayarda gördüğümüz netliği kendi ekranında rahatça kasmadan bize veren bir cihaz cihazın 1.50 fw sini hatırlarım 2004 yılında çıkmış bir cihaz ve daha yeni 2015 haziranda son güncellemesini aldı böyle bir destek ve gelişim başka bir konsolda yoktu birçok yenilik vaad ediyordu bine yakın oyun çıktı 2 gow serisi 2 tekken psx oyunlarını oynatabilme loco roco lbp patapon nfs carbon hiçbir android cihaz o zevke sahip değil.ve bu cihaz 2010 yılına kadar kesinlikle göz bebeğiydi arkadaşlarım ipod touchta oyun oynadıklarını sanırken bir gow açmamla verdikleri paraya acırlardı :) tekken seyretmeye gelirdi hepsi sırayla oynardık. Onlar ipod touchta asphalt oynarken nfs carbonun grafiklerini görünce canları sıkılırdı. Diyeceklerime gelecek olursak 1.2004 yılından 2015 hazirana kadar 6.61 e kadar tam 11 sene güncelleme almış. 2. Bine yakın birçoğu Aaa döneminin rakiplerinden kat ve kat güzel oyunları görmüş bir cihaz Siz diyorsunuz ki sony destek vermedi tamam anlarım ps vitaya gerekilen verilmedi ancak kendi kötü niyetinizden buraya psp yi sony yi karalayamazsınız ps vitanın sorunu şuydu 1.Sony kendi yarıiletken ve çip üretimini durdurmuş(Ps3 vakası sonrası tüm planları çöpe attı Ibm tüm bilgileri ms e veriyordu) bu yüzden konsollarındada hep hazır Yonga seti alıyordu. 2.ilk önce nvidia tegra platformu ile anlaşılmış daha sonra aşırı tüketimden anlaşma iptal edildi(sony nin istediği performans yoktu) yine döneminin en iyisi arm Cortex ve powervr kullanıldı bir sene sonra işlemciler nanometreler aşırı düşmüş işlemci performansları artmış snapdragonlar konuşuluyordu 2-3 sene sonra çok yüksek performans lı cihazlar çıktı 3gb ramler 8 çekirdekler donanım çok kısıtlı kalmıştı ve Android e ve Ios a oyun yapmak daha kazançlıydı cihaz aşırı eskimişti sony evet destek durup kendi exclusive oyunlarını çıkarmalıydı bu büyük bir ayıp ama mobil pazar elini kolunu bağlamıştı sırf sözümden dönmeyeceğim diye koca holdingi zarara sokmak akıllı ve mantıklı bir tercih değil ve kesinlikle şu piyasada Nintendo harici el konsolu tutmaz zaten oda tutmuyor tüm teknoloji ye aykırılıkla devam ediyor yoluna sony nin para kazanabileceği çok yol var mesela ölmüş bir konsol olan psp ps2 ve psx in kaliteli ve kendi barındırdığı oyunlarını androide getirmek gibi vsvs daha çok yazılır çizilir... Ama psp ye çamur atmak çok çok çok büyük bir cehalet veya kin

ketchup.

1.10.2015 13:29:40

0
quote:

Orjinalden alıntı: Nam[A]sTe "Sony'nin el konsolundaki ısrarını anlamak aslında pek mümkün değildi." Bsc gibi bir oyun sitesinin bünyesinde bulunan elemana bak. Topu topu iki firma el konsolu üretiyor zaten. Sony'e söyleyelim sen hangi tür konsoldan ve oyundan hoşlanıyorsan onu üretsinler.
topu topu 3 firma konsol üretiyor zaten el konsolu kültürdür. ''e-sporcu''

mandontsteal

29.9.2015 19:06:08

0
sanal gerçeklik zımbırtısına yönelmeleri lazım

The_Rahip

29.9.2015 10:30:28

0
El konsolu pazarı zaten Nintendo'nun elinde üstüne mobil platformlarda artık oyun alanında baya bir yol aldılar. Vita'nin fişi zaten çok önceden çekilmişti artık daha ısrar etmenin bir anlamı yok. Herşeyleri ile Ps'e odaklansinlar.

Fingolfin.

29.9.2015 09:15:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: cahitdikici mantıklı bir karar sonuçta el konsolu nintendonun tekelinde nintendo ile rekabet etmek imkansız gibi bişe elinde pokemon gibi bir silah var. millet akıllı telefon vs demiş ama el konsolunu bırakıp telefonda oyun oynayan adam zaten el konsolcu değildir. mobile çıkartacağı pokemon sadece ordan birazda biz para götürelim taktiği. orjinal pokemon zelda vs oyunlar el konsolunda oynanır. ha nintendo gider bi telefon yapar içerisinede asıl nintendo oyunlarını koyarsa ozaman işler değişir ben bile alırım fiyatı önemli değil. insanlar el konsollarında farklı oyunlar arıyorlar ps3 te ps4 te oynadığım oyunları niye bide el konsolunda oynayayım ki ps vitanın batmasının asıl sebebi budur oyun çeşidi yok olan iyi oyunlar 10u geçmiyor bile
El konsolu satışlarında telefonların kalitesinin yükselmesinin büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.Zira oyundan pek anlamayıp, zamanında psp alan bir sürü arkadaşım vardı, şimdi ise hepsi telefonlarıyla takılıyorlar adamların psp'yi alırken kafasında şunu oynarım bunu oynarım dediğini sanmıyorum, yoldayken falan zaman geçsin diye almışlardı.Bir God of War, bir Fifa taklıyorlardı, şimdi telde takılıyorlar. Konsol alanların hepsi oyunlara çok fazla zaman ayıran ve bilgisi bu konuda fazla kişiler değil yani hocam, sonuç olarak baktığında Nintendo 3ds'i vasat çıkışından sonra baya toparladı ama yine de DS'in yarısı satmadı.He ds, hayvan gibi sattı, 3ds satışlarıda kötü değil tabii orası ayrı ama sonuçta Pokemon falan için DS alan adam değişmemiştir, 3ds'i yine alır ama ufak çocuğuna alan adamlar şimdi eline telefon veriyor çocuklarının. Ps vita zaten içindeki IP'ler ile oyuncu kitlesinde bir albeni oluşturamadı, ee bu adamlar da almayınca konsol satışları baya düştü.Konsolda ellerinde patlamış oldu.Dediğin gibi psp oyunları hep ps3'de falanda oyunlardı, en azından ortalamanın üstündekiler, bu da almak için neredeyse hiç ama hiç bir sebep bırakmadı.

mahsur kalan adam

29.9.2015 01:17:05

-1
ne nintendoymuş arkadaş 10 oyunundan 5inin mario 5inin pokemon olduğu konsol mu!

alemburda34

29.9.2015 01:06:25

0
Android yapıda bir el konsolu çıksaydı eger.Android in belkide en büyük karisikliligi donanım çeşitliliği yüzünden tam performans alınamıyor.sürekli donanım değiştikçe oyunlar aynı performansı veremiyor ama ps4 xbox gibi sabit donanıma sadece o cihaza özel çıkan oyunlar tam performans çalıştığı için insanlar seviyor.umarım anlatabilmisimdir durum karışık :)

cahitdikici

28.9.2015 23:30:03

0
mantıklı bir karar sonuçta el konsolu nintendonun tekelinde nintendo ile rekabet etmek imkansız gibi bişe elinde pokemon gibi bir silah var. millet akıllı telefon vs demiş ama el konsolunu bırakıp telefonda oyun oynayan adam zaten el konsolcu değildir. mobile çıkartacağı pokemon sadece ordan birazda biz para götürelim taktiği. orjinal pokemon zelda vs oyunlar el konsolunda oynanır. ha nintendo gider bi telefon yapar içerisinede asıl nintendo oyunlarını koyarsa ozaman işler değişir ben bile alırım fiyatı önemli değil. insanlar el konsollarında farklı oyunlar arıyorlar ps3 te ps4 te oynadığım oyunları niye bide el konsolunda oynayayım ki ps vitanın batmasının asıl sebebi budur oyun çeşidi yok olan iyi oyunlar 10u geçmiyor bile

Hana-MicHi__

28.9.2015 21:26:04

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Quirah

Eğer destek sunmayacaksa ısrar etmekte ne gerek var? Ne yapacağız TRT CNN gibi hiç yorum katmadan mı haber yazacağız? Yabancı basında insanlar neler yazıyor bu yorumların üzerine. Al dünyanın en önemli oyun sitelerinden Kotaku'nun başlığı: "PS Vita'yı mobil oyunculuk değil, Sony öldürdü" http://kotaku.com/mobile-gaming-didnt-kill-the-vita-sony-did-1733350950 Diğer insanların fikirlerine açık olun biraz. Ortada 11 milyon satmış bir el konsolundan bahsediyoruz. 11 milyon satıp platform sahibinin desteğini yitirmiş bir konsoldan. Bunu başka bir firma yapsa kusura bakmayın ama dolandırıcıya çıkardı adı. Kendim hatırlıyorum Shuhei Yoshida'nın "PSP'de yaptığımız oyun ayrımı hatasını PS Vita'da yapmayacağız" sözlerini, ben yapmıştım bu sitede de haberini. Ne oldu ortada ama? 11 milyon satan ve terkedilen konsol, PS4'e yoğunlaşmak adına ortada bırakılan bir platform, sözü verilip çıkarılmayan BioShock Vita gibi birçok yapım. Peki neden o cümleyi yazdım? Madem sözlerini tutmayacaksın, platformu ortada bırakacaksın neden ısrar ediyorsun? Mobil platformla ne ilgisi var? Nintendo'nun el konsolları oyun tarihinin en çok satan platformları arasında en tepeye oynarken bu telefonlar tabletler bir tek Sony'nin PS Vita'sına mı engel oluyor?
Benim size yakıştıramadığım ve eleştiride bulunduğum noktayı atlamışsınız yalnız. Hepi topu 3 firmanın eline bakan konsol dünyasından (ki el konsolunda iki firma) en önemli aktörlerden birinin çekilmesini ve hatta bu alanda bulunmaması gerektiğini savunuyorsunuz. Hatta bunu söylerken PSP gibi bir dönemi gereksiz ve kayıpmış gibi anlatıyorsunuz. Tabii ki yorum katmak en doğal hakkınız ama ben Erdinç Beyin "Nintendo Türkiye'den çekildi" haberini canlı yayında duyduğunda ağlamaklı olduğunu görmüş biriyim. Sizden de aynı hassasiyeti beklemem normal. Sonuçta bugün Sony çekilir yarın Nintendo ertesi gün size yapacak iş kalmaz!!!

Quirah

28.9.2015 21:10:35

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Nam[A]sTe "Sony'nin el konsolundaki ısrarını anlamak aslında pek mümkün değildi." Bsc gibi bir oyun sitesinin bünyesinde bulunan elemana bak. Topu topu iki firma el konsolu üretiyor zaten. Sony'e söyleyelim sen hangi tür konsoldan ve oyundan hoşlanıyorsan onu üretsinler.
Eğer destek sunmayacaksa ısrar etmekte ne gerek var? Ne yapacağız TRT CNN gibi hiç yorum katmadan mı haber yazacağız? Yabancı basında insanlar neler yazıyor bu yorumların üzerine. Al dünyanın en önemli oyun sitelerinden Kotaku'nun başlığı: "PS Vita'yı mobil oyunculuk değil, Sony öldürdü" http://kotaku.com/mobile-gaming-didnt-kill-the-vita-sony-did-1733350950 Diğer insanların fikirlerine açık olun biraz. Ortada 11 milyon satmış bir el konsolundan bahsediyoruz. 11 milyon satıp platform sahibinin desteğini yitirmiş bir konsoldan. Bunu başka bir firma yapsa kusura bakmayın ama dolandırıcıya çıkardı adı. Kendim hatırlıyorum Shuhei Yoshida'nın "PSP'de yaptığımız oyun ayrımı hatasını PS Vita'da yapmayacağız" sözlerini, ben yapmıştım bu sitede de haberini. Ne oldu ortada ama? 11 milyon satan ve terkedilen konsol, PS4'e yoğunlaşmak adına ortada bırakılan bir platform, sözü verilip çıkarılmayan BioShock Vita gibi birçok yapım. Peki neden o cümleyi yazdım? Madem sözlerini tutmayacaksın, platformu ortada bırakacaksın neden ısrar ediyorsun? Mobil platformla ne ilgisi var? Nintendo'nun el konsolları oyun tarihinin en çok satan platformları arasında en tepeye oynarken bu telefonlar tabletler bir tek Sony'nin PS Vita'sına mı engel oluyor?

Hana-MicHi__

28.9.2015 06:08:23

0
"Sony'nin el konsolundaki ısrarını anlamak aslında pek mümkün değildi." Bsc gibi bir oyun sitesinin bünyesinde bulunan elemana bak. Topu topu iki firma el konsolu üretiyor zaten. Sony'e söyleyelim sen hangi tür konsoldan ve oyundan hoşlanıyorsan onu üretsinler.

Fingolfin.

28.9.2015 03:42:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life "Nihayet sony bu sevdadan vazgeçmiş" derken neyi kastettin samet? PSP Kadar geniş ve kaliteli oyun desteği kaç tane el konsolunda var? Vita ilk çıktığından beri gerekli rakamlara ulaşamadı ona rağmen bir sürü AAA oyun piyasaya sürdüler hepside zararına yapılan işlerdi daha ne kadar boşa kürek çekmeleri gerekiyordu? Ayrıca çevirin hatalı
Bir Nintendo var zaten rakip olarak, psp dönemi rakibi ds'le karşılaştırınca çok sönük kalıyor bence psp oyun olarak.Nihayet vazgeçmişler demesi biraz talihsiz olmuş, zira piyasada kalmaları her zaman iyidir lakin ps vita'ya iyiki bu konsolu almışım dedirticek bir oyun çıkartamadılar bir türlü, bir Tearaway'in gideri vardı sadece ps vita'ya özel oyunlardan. Sony'nin Nintendo'yu geçmesi oldukça zordu zaten el konsolu dalında, zira bir Pokemon, bir Fire Emblem, bir Zelda gibi Sony IP'leri yok, ki zaten böyle IP'ler çıkarmakta aşırı zor.Mesela sırf Pokemon var diye bile alabilirim Nintendo'nun el konsolunu, ki büyük bir kitle de var benim gibi, lakin sony için öyle bir oyun.Kendi IP'leri yetersiz kalıp, 3.parti firmalardan kaliteli exc oyunlarda gelmeyince konsolu almak için bir sebep kalmadı.psp dönemini de bu tarz oyunlar gelmişti fakat vita'da işi iyice batırdılar.3ds daha kısır bir çıkış dönemi yaşamasına rağmen Nintendo hem kendi IP'leri, hemde Monster Hunter, Bravely Default gibi oldukça kaliteli 3. parti exc oyunlarla konsolu kurtarmayı başardı bir şekilde. Casual kitlenin artık cep telefonlarına kaymasıyla sony büyük bir müşteri kaybı yaşadı ve ne kadar ekmek o kadar köfte misali, satışların az olduğunu gören 3. parti firmalar oyun çıkarmaya korktular.Sonuç olarak bu da konsolu bitirdi.Nintendo'nun rakipsiz kalması da bir yandan iyi olmadı lakin Nintendo IP'lerinin kalitesinde bir düşüş olucağını sanmıyorum, bakalım.

necipfazil2041

27.9.2015 23:15:02

+1
Sony nin hatası, nintendo nasıl oluyor destekliyor da sony desteklemiyor, Hem play store da 3 tl olan oyun PSN de 15 tl, bu diğer ülkeler için de farklı değildir. Japonların çok iyi olduğu yönler var ama, adaptasyon sorunları var, çok geç adapte oluyorlar yeniliğe. ben olsam bütün android e çıkan güzel oyunları port ettiririm ve yapımcılar dan da çok cüzi bir kar alırım. stabil bir sistem, istersen tuşlarla oynayabilirsin, ne güzel işte.. almak için bir sebep olur insanlar için de.. AAA yapımcıları oyun ne kadar satıyor diye bakmaz ki alet ne kadar satmış, benim oyunum kaç kişiye ulaşır diye bakar. insanlar aldıkça yapımcılar da destek verirdi... Ah sony çok iyisin de yeniliğe adapte olamıyorsun.. Nintendo da aynı şekilde değil mi? devir online devri, bunu herkes görüyor ama nintendo hala sistem için altyapı bile kurmuş değil. wiiU da ilk adımı atsa bir sonraki konsolunda oturturdu olayı ama nerde... Not: 3ds, Vita ve WiiU su olan biriyim

2K

27.9.2015 22:55:10

+1
Vita çok iyi bir el konsolu ve ona rağmen Sony adam gibi desteklemedi konsolunu. PSP her anlamda çok başarılıydı Vita kendisi çok başarılıydı ama destek görmedi kısacası Sony bence el konsolu yapmayı iyi beceriyor, yeni bir el konsolu ve adam gibi destek ile çok iyi olabilirdi.

TheStarBox

27.9.2015 22:46:28

+2
Nintendo 3ds resmen taşınabilir oyun konsollarının KRALI OLDU.Oynamayan bilmez PSP Vita falan hikaye,3DS tam anlamı ile bir oyun konsolu.

GoldPunch

27.9.2015 21:42:57

0
Gereksiz gerçekten. Çok çok özgün özel yeni oyunlar çıkarmadıkça çoğu kişi almak istemez.

cemecem21

27.9.2015 19:38:51

+1
Ben biraz tersten düşünmüşüm. Android ile falan düşününce Google Play aklıma girdi işte. Cevabım biraz da burada ilk yorum yapan arkadaşa olmuş. Kusura bakma. :D Onun dışında Ps Vita'ya etkileyici ve konsol aldıracak exclusive oyunların gelmeyişi gerçekten Sony'nin pazarlama hatasıyla ilişkili. Eğer ilk döneminde iyi bir satış grafiği çizseydi belki güzel bir Gta oyunu ya da hiç değilse portu görebilirdik. Ayrıca 413 Entity too large hatası harbiden sinir bozucu. O yüzden forumdan yazmak en sağlıklısı.

WiiSmash

27.9.2015 19:06:16

0
ilk çıktığından beri diyorum, xperia play serisi ile birleştirmeli diye

hamza53

27.9.2015 18:55:34

+1
Vita gibi bi el konsolunda sen yeterli desteği vermeyip kullanıcıları iliklerine kadar sömür (Bakınız:Özel hafıza kartı vs),sonra ''yok efendim mobil sektör,telefon,tablet'' de.Haberin sonundaki ''Nintendo'' kelimesi herşeyi özetliyor zaten fazla bir şey söylemeye gerek yok. Bsc üzerinden yorum atılmıyor.Düzeltilirse seviniriz hani.

_giray_

27.9.2015 18:19:10

+2
quote:

Orijinalden alıntı: cemecem21

Gta 3, Gta Vice City ve Gta San Andreas Android için çıktı. Ayrıca God of War gibi bir exclusive oyunun çıkmasını bekleyemeyiz(örnek biliyorum ama garip bir örnek bu). Android'de temel sıkıntı sistemin(sistem özelliklerinin) sabit hatlara sahip olmayışı. Bundan dolayı geliştiriciler neyi neye göre hazırlayacaklarını şaşırıyorlar. İos nispeten daha iyi oyunlara sahip bu yüzden. Adam hangi cihaza göre tasaralayacağını şaşırıyor. Gta gibi bir oyunu dokunmatik ekranla oynamak zor. Hele ki tuşa bastığın için adamları öldüremediğinde bayağı sinir bozucu olabiliyor. Ekstra bir kontrol cihazı vs. desek uygulama geliştiricilerini ikna edip ona uygun ilgi çekici ve kendini güzelce oynatan oyunlar lazım. Bunun için bunu yapacak adamın arkasında tonla stüdyo ve dolasıyla para lazım. Şu anki koşullarda bunun olması pek de mümkün görünmüyor.
Ben PS Vita hakkında konuşuyorum aslında. ( Ayrıca şu Entity Too Large hatasını da bir düzeltebilirseniz çok iyi olur, forumdan yazmak zorunda kaldım.)

mahsur kalan adam

27.9.2015 17:09:33

0
pspyi desteklememek mi?sevdadan vazgeçmek mi? psp için çıkan 2 god of war oyunu şuan hangi mobil platformda var?Ben emulatörle pcde bitirdim ikisinide grafikler hiç sırıtmıyordu.Ayrıca android iosta felan oyun oynanmaz ancak angry birds oynanır.İlk başlarda güzel oyunlar çıktı ama artık gelmiyor oyun dediğin gamepadle oynanır dokunarak değil. Psvita neden böyle öksüz kaldı anlamadım yaptıraydın ps4 çıkan her oyunun vita versiyonunu bak nasıl satılırdı.biraz ucuzlasa da alsak sırf fifa için bile alınır psvita

alito

27.9.2015 16:46:20

0
Sony için ölü bir yatırım oldu gerçekten. İlk çıktığı zaman almak için çok hevesliydim ama konsol ile ilgili gelişmeleri takip ettiğimde, tutmayacağını düşünüp vazgeçmiştim. Şimdi bu kararıma seviniyorum.

There goes your life

27.9.2015 16:45:15

-2
"Nihayet sony bu sevdadan vazgeçmiş" derken neyi kastettin samet? PSP Kadar geniş ve kaliteli oyun desteği kaç tane el konsolunda var? Vita ilk çıktığından beri gerekli rakamlara ulaşamadı ona rağmen bir sürü AAA oyun piyasaya sürdüler hepside zararına yapılan işlerdi daha ne kadar boşa kürek çekmeleri gerekiyordu? Ayrıca çevirin hatalı

cemecem21

27.9.2015 16:44:04

0
quote:

Orjinalden alıntı: _giray_ Evet Android işletim sistemi çözüm değil önemli olan oyunlar bir God Of War, GTA vb. çıkmadı, ancak 3DS'de oyun konusunda bir sıkıntı yok, ancak Sony AAA oyun çıkartmamaya karar verdiğinden beridir zaten ölü idi.
Gta 3, Gta Vice City ve Gta San Andreas Android için çıktı. Ayrıca God of War gibi bir exclusive oyunun çıkmasını bekleyemeyiz(örnek biliyorum ama garip bir örnek bu). Android'de temel sıkıntı sistemin(sistem özelliklerinin) sabit hatlara sahip olmayışı. Bundan dolayı geliştiriciler neyi neye göre hazırlayacaklarını şaşırıyorlar. İos nispeten daha iyi oyunlara sahip bu yüzden. Adam hangi cihaza göre tasaralayacağını şaşırıyor. Gta gibi bir oyunu dokunmatik ekranla oynamak zor. Hele ki tuşa bastığın için adamları öldüremediğinde bayağı sinir bozucu olabiliyor. Ekstra bir kontrol cihazı vs. desek uygulama geliştiricilerini ikna edip ona uygun ilgi çekici ve kendini güzelce oynatan oyunlar lazım. Bunun için bunu yapacak adamın arkasında tonla stüdyo ve dolasıyla para lazım. Şu anki koşullarda bunun olması pek de mümkün görünmüyor.

St Batuhan

27.9.2015 16:36:10

0
Sony'nin aynı zamanda Xperia ile akıllı telefon pazarında olması, bu pazarda bazı arayışlara yönelmesi ile daha mantıklı hamleler ortaya koyması da bunda etken. GCM-10 adlı aparat ve PS4 sahibi biri gerekirse telefonunu değerlendirir. İyi bir internet bağlantısı varsa PS Now ile istediği yerde 3 oyunlarını da oynayabilir. Yani gidişatı bu yönde. Ayrıca telefonlar için çıkan ciddi yapımlar da var ve bunları da gamepad ile rahatça oynayabilir. Bu durumda da ayrıca el konsolu çıkartma ihtiyacı ortadan kalkar tabii. Diğer tarafta Nintendo ise kendine has oyunları ve kitlesiyle wii u da alamadığı başarımı 3ds ile falan kotardı. Yetkili abimiz de şu an için stabil değil o nedenle çıkarmayacağız diyor ama tamamen iptal demek değil, bir gün belki tekrardan çıkartırlar. Aynı durumdan ötürü Xperia Play gibi bir cihazı da tekrar görmedik, gcm-10 ile durumu değiştirmek istedi Sony.

_giray_

27.9.2015 16:30:27

0
Evet Android işletim sistemi çözüm değil önemli olan oyunlar bir God Of War, GTA vb. çıkmadı, ancak 3DS'de oyun konusunda bir sıkıntı yok, ancak Sony AAA oyun çıkartmamaya karar verdiğinden beridir zaten ölü idi.

Rachsuchtig

27.9.2015 16:14:34

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Deagleturk Arkadas cok basit, vitanin yeni bir sürümünü Android isletim sistemiyle cikarsinlar daha ince ve sadece sd kart slotu bulunsun uzun pil süresi ve oled ekran yemin ediyorum yok satar ilk günü alicam yaw, hem sony kendi bir cok oyununuda mobil platforma cikartip tüm android cihazlarda satar yolunu bulur.
Androidli el konsolları tutmuyor Nvidia denedi mesela ama tutmadı Sony yeterince destek çıkmadı konsolun sıkıntı bu

Fearless_tr

27.9.2015 16:07:47

0
Arkadas cok basit, vitanin yeni bir sürümünü Android isletim sistemiyle cikarsinlar daha ince ve sadece sd kart slotu bulunsun uzun pil süresi ve oled ekran yemin ediyorum yok satar ilk günü alicam yaw, hem sony kendi bir cok oyununuda mobil platforma cikartip tüm android cihazlarda satar yolunu bulur.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız