Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, Oyun Yapımcılarına PS4'de Daha Çok CPU Gücü Veriyor

 
     PlayStation 4'ün donanım mimarisi ağırlıkla CPU'dan ziyade GPU üzerine kurulu bir işleyişe sahip ve bu da bazı oyunlarda performans sıkıntısına sebep olabiliyor. Bu alan Xbox One'ın daha avantajlı olduğu bir bölüm. Bu yılın başında Microsoft. 7. çekirdekteki CPU yani işlemci gücünün önemli bir kısmını yapımcılara sunmuştu, şimdi ise Sony aynı yolu izliyor.
 
Cuma akşamı the Beyond3D isimli forumda SDK'larla ilgili yapılan yeni güncelleme üzerine yapılan tartışmada ortaya çıkan not şöyle:
 
  - PS4 - Added FMOD_THREAD_CORE6 to allow access to the newly unlocked 7th core.
 
     Eurogamer'ın bağlantılarıyla da onayladığı bu değişiklik mevcut oyunların yapımcıları özel bir çalışma gerçekleştirip bir güncelleme yapmadığı müddetçe haliyle bu alana etki etmeyecek. Merak edilen bir diğer konu ise açılan yeni CPU'dan yapımcıların ne kadar faydalanabilecekleri. Yani işlemci zamanı ne boyutta yapımcıların elinde olacak belirtilmiş değil.
 
Şu anda tüm PlayStation 4'lerde aynı şartların sağlanması için analizler yapılıyor ve hata gidermeleri üzerine çalışılıyor. Yapımcılara bahşedilen işlemci çekirdeğinin konsol kullanıcıları ve sistem arasındaki bağı bölünecek. Yani işletim sistemi ve oyunlar bu çekirdeği bir noktada paylaşacaklar.
 
Tüm bunlar bir kenara, bu yapımcılar için iyi bir haber olarak görülüyor. Zira CPU'nun söz sahibi olduğu bir sistem oyun yapımcıları için her zaman daha iyidir. Yabancı oyun basını konuyla ilgili Sony'den daha fazla bilgi almak için iletişime geçmiş durumda. Biz de yeni haberleri heyecanla bekliyoruz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak EuroGamer sony playstation 4 ps4 playstation next gen cpu oyun yapımcıları
Quantum Break, Yeni Bir Oynanış Videosuyla Game Awards'ta Sahne Alacak Razer Blade Dizüstü Bilgisayarı Avrupa'da
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

emrahcey

6.12.2015 14:17:29

0
Konsolun ömrü dolmaya başladı...Haberlerinden sonra gelen bir durum. DX 12 de geliyor, bakalım neler olacak ?

emrahcey

6.12.2015 14:14:37

0
Konsolun ömrü dolmaya başladı...Haberlerinden sonra gelen bir durum. DX 12 de geliyor, bakalım neler olacak ?

Zarbo257

1.12.2015 15:34:06

0
Ben bu konsol firmalarının bilerek bu politikayı izlediğini düşünmeye başladım önce bizi az biraz grafikle mutlu ettiler sonra performans sıkıntıları başladı ki bunun olacağını biliyorlardı 2 sene geçince konsolun çıkışında kıstıkları gücünü biraz daha açıyorlar ki bakın grafikler dahada iyi oldu denilsin.Yani bilerek yapıyorlar aynı şeyi PS3'dede yaptılar.

BSC Misafiri

1.12.2015 12:59:22

+1
quote:

Orjinalden alıntı: gultekinlive Konsollar ilk çıktığından beri verebilecek max performansı veriyorlar sanıyordum. Çekirdek kilitlemek de nedir niye tüm donanımı kullanıma açmak istenmiyorlar biri aydınlatsın?
Aletin içindeki sistem belli biliyorsunuz, bir kısmını kapatıyorlar ki sonrasında grafiksel gelişim hödösü, politikası işe yarasın diye ayrıca belki de haklı olarak sistemi stabil duruma getirmeden açmak istemediler. Her halükarda şu an oynadığınız ps4 oyunları için kullanıldığı zaman biraz daha fazla fps, daha iyi ve çok efekt, daha iyi gölge vs vermesini sağlayacak gibi görünüyor. Muhtemelen stüdyolar daha fazlasını talep ettiler. Daha güzel görünen bir İnfamous 4, GT Sport ya da Uncharted 4'ten bir gömlek üstün TLoU 2 için. :) Şu an açılan anladığım kadarıyla birinci parti oyun yapımcıları ve EA gibi godomanları kapsıyor bu 7'inci.

mihaylow

1.12.2015 12:40:35

0
quote:

Orjinalden alıntı: GT_55
quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi Ekran kartına da birkaç mhz oc çekseler en azından ani fps düşmeleri giderilir .
Overclock çekmelerine gerek yok aslında , gpuda kapalı olan 2 çekirdek açılsa , performansa ciddi katkıları olur. Normalde 20 cu olan gpu, 18 cu ile çalışıyor. Tabi amd laser cut yapmış ise yazılım ile de açılamaz zaten.
gpu'daki çekirdeklerin hepsi neden aktif olarak gelmedi? yani akıllarından geçen ne:)

gultekinlive

1.12.2015 11:04:32

0
Konsollar ilk çıktığından beri verebilecek max performansı veriyorlar sanıyordum. Çekirdek kilitlemek de nedir niye tüm donanımı kullanıma açmak istenmiyorlar biri aydınlatsın?

GT_55

1.12.2015 10:42:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi Ekran kartına da birkaç mhz oc çekseler en azından ani fps düşmeleri giderilir .
Overclock çekmelerine gerek yok aslında , gpuda kapalı olan 2 çekirdek açılsa , performansa ciddi katkıları olur. Normalde 20 cu olan gpu, 18 cu ile çalışıyor. Tabi amd laser cut yapmış ise yazılım ile de açılamaz zaten.

MonacoDoom

1.12.2015 04:49:36

0
Boş yere tartışma yapıp ortamı germeyin 7 değil 17 tane cpu'da olsa gereksiz, gpu yine aynı gpu performans artışı olmaz.

Source

30.11.2015 22:32:50

+1
Microsoft, Xbox One,da böyle bir şey yapmıştı, Sony'den de böyle bir hamle gelmesi şaşırtmadı, önemli olan oyunlara katkı sağlayabilmesi umarım faydalı olur.

BSC Misafiri

30.11.2015 21:25:53

+1
quote:

Orjinalden alıntı: -ZoRRo- Sony bunuda eline yüzüne bulaştırır. Oyunlara yer acıcam diye sistem iyice kararsız çalışır artık.
O kadar da değil artık, bir süredir sistematik bir şekilde buna hazırlık yapıyorlardı gelen onca satabilty bilmem ne cart curt güncellemesi niye oluyor sanıyorsunuz. iyi birşey hiç yoktan iyi, özellikle Until Dawn gibi performansı ciddi sorunlu oyunları biraz olsun daha iyi çalıştırması önemli. Hatta umarım güncelleme ile bu daha önce çıkmış oyunlara da yansıtılır, yapılabilir ama yaparlar mı bilmem.

Dimwit

30.11.2015 21:23:38

+1
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.
bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?
Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
PS4 ve PC sahibi olarak, Witcher 3'ü ilk önce konsolda oynamak istemiştim, zira elimde oynamadığım konsol oyunları vardı ve takas yapmak; direkt para verip almaktan daha makul gelmişti o dönem, satmak için bekleyemedim de heyecandan. Başlarda 30FPS iki aşağı üç yukarı stabildi, hiç rahatsız etmiyordu. Lakin sonra Velen'e, özellikle bataklık ve ağaçların bol olduğu, hele hele yağmur yağdığı zamanlar... Slayt gösterisi demek istemiyorum ama gerçekten zevkimi kaçıracak derece FPS düşüşleri oluyordu, Skelige adasına geçemeden oyunu satıp PC'ye aldım. ''970 ile 30FPS'e düşüyor'' diyen cahile cevap vermek zorunda değilsin, tüm forum ne olduğunu bilmekte zaten. Witcher 3'ü eğer PC'de nvidia gameworks'u açarak oynarsanız 60FPS'i görmeniz epey zor. 970'i bırak, 390x sahibiyim ve bu kartla bile gameworks açınca 40FPS lere düşüyorm, 980ti falan anca yani gameworks ile stabil 60fps için... Neyse ki gameworks oyuna kıl tüy efektinden başka bir şey katmıyor, kapattığım zaman 21:9 ekran/2k çözünürlük, gameworks tamamen kapalı ve her şey ultra ayarlarda 65-75 FPS arasında geziniyor oyun, 60'ın altında görmedim henüz vsync açıkken. Witcher 3'ün özellikle nvidia optimize bi oyun olduğunu düşünürsek 970 ile gameworks kapalı, ultra/1080p ayarlarda 60fps stabil oynayabilirsiniz, internette videoları da var zaten konuşmama gerek yok. 2k için olur mu derseniz garantisini vermem tabii vram sorunundan dolayı, en kötü ihtimalle ''fooliage visibility range''ı ultra dan high a çekerseniz fix 10-15FPS kazanç elde ederseniz, o kazanç ile 2kya çıkarsınız. ''970'im var witcher 3 30FPS'de çalışıyor'' diyen troll güruha itibar etmeyiniz, iyi forumlar.

B3lmondo

30.11.2015 21:00:23

0
Çekirden çekirdek olmadıktan sonra açılsa ne yazar. :P Yarı şaka bir yana kullanılırsa tabii ki faydası olacaktır. Ancak yapımcıların geneli çoklu çekirdek kullanımdan bi haber, aslında bu nesil yapımcılara iyi imtihalan oluyor çok çekirdekli oyunların kodlaması acısından ancak pek de takan yok gibi. Çoğu oyunda FPS düşüşleri had safhada. Tabii ki konsolların CPU'larını epey zayıf yaptıkları bir gerçek. Çekirdek açmak değilde overclock yapmaları lazım, şöyle 2.5ghz falan olsa iyi iş görürdü, çoğu sorun ortadan kalkardı ama oda daracık konsollarda çok zor. Naught Dog, Guerilla Games, Suckerpunch... Kısacası 1. firmalar en azından uğraşıyor şikayet edeceklerine.

BSC Misafiri

30.11.2015 20:52:31

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Üstünde GDDR5 bellek tipi oldugunda,kullandiklari cekirdek basina bant genisligini daha da assagiya cekmekden baska bisey yapmazlar.
Bant genilişiği ok ama kusura bakmayın da bir siz biliyorsunuz onca mühendis, analist işten anlayan adam günlerdir bunun hakkında yazıp çizerken, fps oranı dahil birçok kısıma az da olsa gözle görülür fayda getireceğinden bahsederken bizden birileri çıkıp bir halta yaramaz diyor alemsiniz cidden.

BSC Misafiri

30.11.2015 20:39:22

0
Üstünde GDDR5 bellek tipi oldugunda,kullandiklari cekirdek basina bant genisligini daha da assagiya cekmekden baska bisey yapmazlar.

BSC Misafiri

30.11.2015 20:36:47

0
ND ve belki de guerilla, dışındakiler kullanamıyordu şimdi kullanabiliyorlar. Tam olarak genele açılmadı exc. ps oyun yapan ve EA gibi godomanlara açık gibi görünüyor. Bu arada yeni model ps4 'lerden var elimde, şu ana kadar fan sesi duydum dersem yalan olur. Alacak arkadaşlar piyasaya ilk çıkan serilerden uzak dursun. Yeniler gayet sessiz. 1200 sonrası seri ve jet black yazan 1tb tercih edin tavsiyem, eski modeli kakalamaya çalışabilecek satıcılardan uzak durun. Joystick analog soyulama problemi de bu modellerde bildiğim kadarıyla çözülmüş, ilk çıkanlarda bu sorun vardı. Ben yurt dışından aldım Türkiye de çakallık yapmak isteyenler olabilir ondan uyarıyorum.

rambocuk

30.11.2015 20:11:37

+2
Konsol akar pc de akar steam sayesinde pc yide sevdik :)

mihaylow

30.11.2015 17:51:59

0
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.
bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?
Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
medium mu? kardeş high ayarlarda bence güzel gözlemle. witcher 3 te 27 fps nin aşşağısına düşmüyor. ona bakılırsada pc'de batmanda titanlarla oynayamıyorlar:) ozman pc'de güçsüz:) sizin yaptığınız pc fanboyluğudur.
Yalana gerek yok. I5 6500+ Gtx 980 ile ultra ayarlarda 1080p 60 fps+ oynanabiliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=_1cFm0UAcRQ izle:) gtx 970 kart 30 fps kadar düşüyor witcher 3 te:) pc'fanboyları sizi, size bu kafayla çok donanım sattırırlar. çok kazık yersiniz. aa 60 çıktı aa 60 tan aşşığı düştü:) anca ego tatmin edin:)
Sende hani GTX970 vardı o da yalan dimi ? Seni gidi bıcık PS fanboyu seni Anca 15 fps oyunlarla PC oyuncularına hava atarsınız.
evime buyur gel istersen. çok ciddiyim:) neden yalan atayım ki ? neyse tartışmaya gerek yok. kim hangi platformda oynamak isterse orda oynar.
Neden olmasın 1-2 gün ziyaretçin olurum belki Dostum haklısın ama benim dediğim şey her konu başlığına PC ÇÖP yazmak zorunda değilsin anladın mı ? Emin ol PC'nin de birçok + yönü var.
tabi neden olması beklerim:) pc'nin tabi güzel yanları var. oyunlarda mod olması daha yükseş çözünürlük gibi.

TheHobits67

30.11.2015 17:49:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.
bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?
Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
medium mu? kardeş high ayarlarda bence güzel gözlemle. witcher 3 te 27 fps nin aşşağısına düşmüyor. ona bakılırsada pc'de batmanda titanlarla oynayamıyorlar:) ozman pc'de güçsüz:) sizin yaptığınız pc fanboyluğudur.
Yalana gerek yok. I5 6500+ Gtx 980 ile ultra ayarlarda 1080p 60 fps+ oynanabiliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=_1cFm0UAcRQ izle:) gtx 970 kart 30 fps kadar düşüyor witcher 3 te:) pc'fanboyları sizi, size bu kafayla çok donanım sattırırlar. çok kazık yersiniz. aa 60 çıktı aa 60 tan aşşığı düştü:) anca ego tatmin edin:)
Sende hani GTX970 vardı o da yalan dimi ? Seni gidi bıcık PS fanboyu seni Anca 15 fps oyunlarla PC oyuncularına hava atarsınız.
evime buyur gel istersen. çok ciddiyim:) neden yalan atayım ki ? neyse tartışmaya gerek yok. kim hangi platformda oynamak isterse orda oynar.
Neden olmasın 1-2 gün ziyaretçin olurum belki Dostum haklısın ama benim dediğim şey her konu başlığına PC ÇÖP yazmak zorunda değilsin anladın mı ? Emin ol PC'nin de birçok + yönü var.

mihaylow

30.11.2015 17:47:13

0
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.
bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?
Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
medium mu? kardeş high ayarlarda bence güzel gözlemle. witcher 3 te 27 fps nin aşşağısına düşmüyor. ona bakılırsada pc'de batmanda titanlarla oynayamıyorlar:) ozman pc'de güçsüz:) sizin yaptığınız pc fanboyluğudur.
Yalana gerek yok. I5 6500+ Gtx 980 ile ultra ayarlarda 1080p 60 fps+ oynanabiliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=_1cFm0UAcRQ izle:) gtx 970 kart 30 fps kadar düşüyor witcher 3 te:) pc'fanboyları sizi, size bu kafayla çok donanım sattırırlar. çok kazık yersiniz. aa 60 çıktı aa 60 tan aşşığı düştü:) anca ego tatmin edin:)
Sende hani GTX970 vardı o da yalan dimi ? Seni gidi bıcık PS fanboyu seni Anca 15 fps oyunlarla PC oyuncularına hava atarsınız.
evime buyur gel istersen. çok ciddiyim:) neden yalan atayım ki ? neyse tartışmaya gerek yok. kim hangi platformda oynamak isterse orda oynar.

TheHobits67

30.11.2015 17:45:14

0
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.
bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?
Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
medium mu? kardeş high ayarlarda bence güzel gözlemle. witcher 3 te 27 fps nin aşşağısına düşmüyor. ona bakılırsada pc'de batmanda titanlarla oynayamıyorlar:) ozman pc'de güçsüz:) sizin yaptığınız pc fanboyluğudur.
Yalana gerek yok. I5 6500+ Gtx 980 ile ultra ayarlarda 1080p 60 fps+ oynanabiliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=_1cFm0UAcRQ izle:) gtx 970 kart 30 fps kadar düşüyor witcher 3 te:) pc'fanboyları sizi, size bu kafayla çok donanım sattırırlar. çok kazık yersiniz. aa 60 çıktı aa 60 tan aşşığı düştü:) anca ego tatmin edin:)
Sende hani GTX970 vardı o da yalan dimi ? Seni gidi bıcık PS fanboyu seni Anca 15 fps oyunlarla PC oyuncularına hava atarsınız.

mihaylow

30.11.2015 17:44:10

+1
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.
bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?
Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
medium mu? kardeş high ayarlarda bence güzel gözlemle. witcher 3 te 27 fps nin aşşağısına düşmüyor. ona bakılırsada pc'de batmanda titanlarla oynayamıyorlar:) ozman pc'de güçsüz:) sizin yaptığınız pc fanboyluğudur.
Yalana gerek yok. I5 6500+ Gtx 980 ile ultra ayarlarda 1080p 60 fps+ oynanabiliyor.
https://www.youtube.com/watch?v=_1cFm0UAcRQ izle:) gtx 970 kart 30 fps kadar düşüyor witcher 3 te:) pc'fanboyları sizi, size bu kafayla çok donanım sattırırlar. çok kazık yersiniz. aa 60 çıktı aa 60 tan aşşığı düştü:) anca ego tatmin edin:)

TheHobits67

30.11.2015 17:41:36

+1
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: the last of us 2
quote:

Orijinalden alıntı: TheHobits67

Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
Sen gündemi 6 ay geriden takip ediyorsun. Witcher 3 teki olay düzeltileli aylar oldu. Mağaran rahatmıydı kardeş?
Peki ya diğer oyunlar fanboy kardeş ?Ben sadece örnek verdim. Diğer oyunlarda hiç 15-20 fpsye kadar düşme yok mu sanki ? Kardeş senide anlıyorum PS fanboyluğu zor iş, o grafikleri düşüre düşüre artık PS2 kalitesinde oynarsınız oyunları
al işte cahil 15 fps diyor:) sizin o pcde titan ekran kartlarıyla ps4 teki drive club gibi grafikli oyunlar çıkmıyor. siz bu kafayla çok kazık yersiniz pcde:) ps2 kalitesiymiş:) ondan en iyi grafikli oyunlar ps4 te var:) sen ilk önce araştırmayı öğren sonra gel konuş burda.
Senden cahil fanboy var mı bu forumda ? Cahil cahil diyorsunki bu oyunu titanla bile oynayamazsınız Zahid denilen arkadaş bile oynadı oyunu gtx 970 ile 50+ fpsde. Hadi beni geçtim, oda mı yalan söylüyor cahil kardeş ?

TheHobits67

30.11.2015 17:40:13

0
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.
bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?
Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
medium mu? kardeş high ayarlarda bence güzel gözlemle. witcher 3 te 27 fps nin aşşağısına düşmüyor. ona bakılırsada pc'de batmanda titanlarla oynayamıyorlar:) ozman pc'de güçsüz:) sizin yaptığınız pc fanboyluğudur.
Yalana gerek yok. I5 6500+ Gtx 980 ile ultra ayarlarda 1080p 60 fps+ oynanabiliyor.

mihaylow

30.11.2015 17:39:52

0
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: the last of us 2
quote:

Orijinalden alıntı: TheHobits67

Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
Sen gündemi 6 ay geriden takip ediyorsun. Witcher 3 teki olay düzeltileli aylar oldu. Mağaran rahatmıydı kardeş?
Peki ya diğer oyunlar fanboy kardeş ?Ben sadece örnek verdim. Diğer oyunlarda hiç 15-20 fpsye kadar düşme yok mu sanki ? Kardeş senide anlıyorum PS fanboyluğu zor iş, o grafikleri düşüre düşüre artık PS2 kalitesinde oynarsınız oyunları
al işte cahil 15 fps diyor:) sizin o pcde titan ekran kartlarıyla ps4 teki drive club gibi grafikli oyunlar çıkmıyor. siz bu kafayla çok kazık yersiniz pcde:) ps2 kalitesiymiş:) ondan en iyi grafikli oyunlar ps4 te var:) sen ilk önce araştırmayı öğren sonra gel konuş burda.

TheHobits67

30.11.2015 17:37:09

0
quote:

Orjinalden alıntı: the last of us 2
quote:

Orijinalden alıntı: TheHobits67

Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
Sen gündemi 6 ay geriden takip ediyorsun. Witcher 3 teki olay düzeltileli aylar oldu. Mağaran rahatmıydı kardeş?
Peki ya diğer oyunlar fanboy kardeş ?Ben sadece örnek verdim. Diğer oyunlarda hiç 15-20 fpsye kadar düşme yok mu sanki ? Kardeş senide anlıyorum PS fanboyluğu zor iş, o grafikleri düşüre düşüre artık PS2 kalitesinde oynarsınız oyunları

mihaylow

30.11.2015 17:35:21

+1
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.
bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?
Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
medium mu? kardeş high ayarlarda bence güzel gözlemle. witcher 3 te 27 fps nin aşşağısına düşmüyor. ona bakılırsada pc'de batmanda titanlarla oynayamıyorlar:) ozman pc'de güçsüz:) sizin yaptığınız pc fanboyluğudur.

Redunay

30.11.2015 17:33:47

+1
Bu nesilde performans sıkıntıları şimdiden başladıysa sonraki nesil fazla uzakta değil

the last of us 2

30.11.2015 17:32:18

+8
quote:

Orijinalden alıntı: TheHobits67

Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?
Sen gündemi 6 ay geriden takip ediyorsun. Witcher 3 teki olay düzeltileli aylar oldu. Mağaran rahatmıydı kardeş?

BlackBeasT

30.11.2015 17:28:59

+2
quote:

Orijinalden alıntı: mihaylow

bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?
PS4'de dibine kadar modlanmış APU ve low api ile donanım tam güç kullanılıyor. PC'de Aynı donanım ile BF4: DX11 vs Mantle benchmark (Mantle doğrudan donanıma erişince %20 yakın performans artışı)
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Master_Evil

30.11.2015 17:25:12

+1
bu gidişle 8. çekirdek bile vr'ı kurtarmayacak

TheHobits67

30.11.2015 17:19:18

+1
quote:

Orjinalden alıntı: mihaylow
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.
bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?
Bu oyun PC'de de çok akıcı ve PS4'te 900p Mediumda bi zahmet 60 fps sabit dursun. GTA V'Te bi aralar 25 fps ye kadar düşüyordu.Hadi o yine iyi. Witcher 3 de 15-20 fps nedir ?

mihaylow

30.11.2015 17:12:58

+4
quote:

Orjinalden alıntı: TheHobits67 Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.
bu işlemci madem bu kadar güçsüz neden battlefront star wars gibi oyunu sabit 60 karede oynatıyor? hani işlemci güçsüz olsa 7870 glu olan ps4 'te darboğaz yapmazmıydı? aslında burda sorulması gereken soru şu; pc'de neden çok güçlü işlemcilerle biz bu oyunları oynuyoruzda, ps4'te bu kadar güçsüz işlemciyle bu oyunları nasıl oynuyorlar?

alito

30.11.2015 17:11:57

+1
Unchaterd 4 gibi özel oyunlarda, 7. çekirdeğin kullanılacağı kesin ama PSVR için etkisi minimum seviyede olacaktır.

TheHobits67

30.11.2015 16:58:19

+1
Sözde 30 fps oyun oynadıklarını sanıp 15 fps de oynayan insanlar var ve bunu düzeltebileceklerini sanmıyorum Ekran kartı desen orta seviye hadi tamam ekran kartına bir şey demiyorum ama bu kadarda güçsüz bir işlemci olmamalıydı bence.

fakcakaya

30.11.2015 16:57:18

+1
xbox win10 entegresiyle daha iyi hale geldi...geriye uyumluluk,dx12,gold üyelere her ay 3-4 kalite oyun,ea access,hızlı ve yeni arayüz ile mükemmel oldu...

the last of us 2

30.11.2015 16:53:54

+1
quote:

Orijinalden alıntı: MALTHAEL 7. çekirdekte aktif olunca zeki mürende bizi görecek mi ? İşin şakası bir yana SONY bu çekirdekleride açarsa varya ... Öyle dandk dundik çekirdek te değil AY ÇEKİRDEĞİ .
zorlama bu kadar. yine güldürmedi

Hoid

30.11.2015 16:42:39

+10
7. çekirdekte aktif olunca zeki mürende bizi görecek mi ? İşin şakası bir yana SONY bu çekirdekleride açarsa varya ... Öyle dandk dundik çekirdek te değil AY ÇEKİRDEĞİ .

BlackBeasT

30.11.2015 16:29:07

0
1 haber vardı yapımcı "PS4'deki cpu darboğaz yapıyor" diyordu... 7. işlemci çekirdeğini Sony bünyesinde ki yapımcılar kullanıyordu... Genele açılması elbette iyi lakin darboğazı aşmak için cpu hızının yükselmesi lazım... PS4 cpu hızı 1.6ghz yük altında 2.0ghz görüyor, PS4 geliştirici kitinde cpu hızı 2.7ghz kadar çıkıyor... PS4 cpu hızı içinde yükseltme gelecekmi?

Sierra 117

30.11.2015 16:18:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: RaiTrQ Xbox nanayı yedi bu grafik mevzusu varken zaten işlemcisi sayesinde fps den kurtarıyordu. Şimdi oda kalmadı
Xbox` ta değişen bir şey yok.

ReflexAction

30.11.2015 16:18:23

+2
açık dünya oyunları için ciddi etkiler yapabilir

Megathrone26

30.11.2015 15:53:46

0
inşallah oyuna girdikten sonra oyunu arkaplana atıp menülerde gezinmek twitchte yayın izlemek vs bundan daha kötü etkilenmez. şu anda bile bazı oyunları arkaplana atınca sistem kasılıyor

RaiTrQ

30.11.2015 15:42:36

0
Xbox nanayı yedi bu grafik mevzusu varken zaten işlemcisi sayesinde fps den kurtarıyordu. Şimdi oda kalmadı

aterikasedi

30.11.2015 15:27:03

+1
Ekran kartına da birkaç mhz oc çekseler en azından ani fps düşmeleri giderilir .

Patren

30.11.2015 15:25:06

+1
tüm çekirdekleri açsınlar üstüne overclock yapsınlar yine vr oyunları downgrade yapmadan çalıştıramazlar

Patren

30.11.2015 15:23:49

+1
tüm çekirdekleri açsınlar üstüne overclock yapsınlar yine vr oyunları downgrade yapmadan çalıştıramazlar

the last of us 2

30.11.2015 15:22:30

+9
quote:

Orjinalden alıntı: -ZoRRo- Sony bunuda eline yüzüne bulaştırır. Oyunlara yer acıcam diye sistem iyice kararsız çalışır artık.
Sistemle uzaya mekik mi kaldıracaksın? Oyun oynamak için almıyormusunuz konsolu? adamlar oyunlara yer açıcak tabiki.

dikiştutmazsabri

30.11.2015 15:00:11

+3
Sony bunuda eline yüzüne bulaştırır. Oyunlara yer acıcam diye sistem iyice kararsız çalışır artık.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız