Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, Oyun Geliştiricilerine Unity Pro'yu Ücretsiz Olarak Lisanslayacak

 
    Son bir sene içerisinde büyük bir yükselişe geçen bağımsız oyunlar ve bağımsız yapımcılar, piyasaya birçok başarılı oyun sunmaya başlamıştı. Dünya'nın önde gelen firmalarından Sony, bağımsız yapımcılar için ellerinden gelen tüm desteği sağlamaya çalışacaklarını da belirtmişti. Geçtiğimiz sene Don't Starve için geliştirici stüdyoya yatırım yapıp, daha sonra oyunu ücretsiz olarak PS4'te oyuncularına sunan Sony, şimdi de oyun geliştiricilerinin gözde grafik motoru olan Unity Pro'yu, PS3, PS4 ve Vita için oyun geliştirecek olan geliştiricilere ücretsiz olarak lisanslayacak.

    Sony, Tokyo Game Show'da yaptığı açıklamada, Unity ile ortak bir çalışmaya girdiklerini açıkladı ve Unity'nin Professional sürümü olan Unity Pro'yu, sadece PS3, PS4 ve PS Vita için oyun geliştirecek olan geliştiricilere ücretsiz olarak lisanslayacağını net bir şekilde duyurdu. Aynen Nintendeo Wii U'da olan durum, artık PlayStation platformlarında da geçerli olacak.  Günümüzde, ülkemizde de bağımsız yapımcılar günden güne artıyor. Türk oyunu geliştirmek isteyen geliştiriciler de böylelikle bu fırsattan yararlanabilir.

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Goat Simulator'un iPad, iPhone ve Android Sürümü Piyasadaki Yerini Aldı Asansör'de Mortal Kombat Şakası
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

betadragon

17.9.2014 15:08:20

0
Nereye başvuryoruz

Vinewood

17.9.2014 14:33:12

+1
Nasıl yani Unity pro lisansı yapacak ama sadece sony platformlarına mı oyunu çıkarbileceğiz , olduğu kadar . Alırım bir dal , nereye başvuracağız ?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız