Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony, Mart 2018'e Kadar En Az Beş Tane Mobil Oyun Çıkarmayı Planlıyor

   
  
   Sony, Mart 2016'da yaptığı açıklamada mobil oyun üretmesi için ForwardWorks adında bir stüdyonun açılacağını duyurmuştu. Ardından zaman zaman röportajlarında mobil oyun kısmına da ağırlık vereceklerini belirten Sony, özellikle Pokemon GO'nun başarısından etkilendiklerini de dile getirmişti.
 
   Bugün ise önemli haber sitelerinden Nikkei, Sony'nin 2018 yılının mart ayına kadar 5 ya da daha fazla oyun üretip piyasaya sunacağını belirtti. Japonya ve diğer Asya bölgelerini hedef alacak bu oyunlar Nikkei'nin haberine göre ''Popüler PlayStation Serileri" olacak. Geliştirilen yapımların bu yılın sonlarında tanıtılması bekleniyor.
 
   Sony CEO'su Kaz Hirai daha öncesinde mobil oyun sektörüne 'agresif' bir şekilde girme planlarının olduğunu ve ayrıca bu isteklerini 'konsol tabanlı iş sektörünün yanı sıra akıllı telefon iş sektörüne de dahil olmak' şeklinde tanımlamıştı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Sony Mobil PlayStation
Football Manager 2017'nin Özellikleri (Türkçe Altyazılı) Final Fantasy 14'ün Yeni Genişleme Paketi Stormblood Duyuruldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

15.10.2016 14:58:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Gosterin iste zirt pirt fake hesap alip trolluk yapan PS fanlarini. Ben size bayagi bir Xbox trollu gösterebilirim.
Tamam da yani düşmalık sadece fake hesap almakla olmuyor ki siz ilk yazınız da düşmanlıkdan bahsetmişsiniz konumuz fake hesp değil ki adamın orjinal hesabı hesap resmi playstation işareti ama adam hem troll hemde sony dışında ki bütün platformlara düşmanlık yapıyor.bak siteye bir sürü görürsün üstelik fake de değil

BSC Misafiri

15.10.2016 14:58:11

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Gosterin iste zirt pirt fake hesap alip trolluk yapan PS fanlarini. Ben size bayagi bir Xbox trollu gösterebilirim.
Hocam tamam işte aynı şekilde pc fanıda gösterilir yani bu fanlar ve düşmanlıklar yada sizin deyiminizle marjinaller her platformda var sadece bu siteyle veya Türkiyeyle de sınırlanacak bir durum değil siz ilk yazınız da sadece bu düşmalık sonye varmış gibi yorum yapmanız garibime gitti onu demek istedim.

İdrak İstimlak

15.10.2016 12:20:42

+1
Gosterin iste zirt pirt fake hesap alip trolluk yapan PS fanlarini. Ben size bayagi bir Xbox trollu gösterebilirim.

BSC Misafiri

15.10.2016 12:13:33

+2
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Fake uyelik alip bu sekilde milleti rahatsiz eden, sacma sapan mesaj yazan birini gosterebilirseniz size hak verebilirim. Xbox hakkinda mantikli yazilmis her mesaja dahi xbox dusmaniymis gibi yaklasan marjinal bir kitle var, ister kabul edin, ister etmeyin ama bu yillardir boyle. Hatta bir donem o kadar ileri gitmislerdi ki, xbox kullanicilarini elit oyuncular, PS sahiplerini de hep kafelerde PES oynayan kitle gibi goren kendini begenmis bir kitle. Burada eskiden beri yazan bir cok insanin asil tepkisi o donemden bu doneme 180 derece donen bu kitleyedir.
Ben sırf x1 için yazmadı ki yazımı pc cehpesi de var bir de hala tarafsız olamıyorsunuz ''Xbox hakkinda mantikli yazilmis her mesaja dahi xbox dusmaniymis gibi yaklasan marjinal bir kitle var'' buda tırnak içinde size ait cümleden ortaya çıkıyor bu cümlede Xbox geçen yere playstation koyup çevirme imkanı da var kimse de yok diyemez yani sonye yapılan bütün eleştiriler haksız mı değil aynı marjinal kitle sonyciler de de var bu kitlelerin hiçbirinin ne bir fazlası nede bir eksiği var.Daha çıkmamış x1 oyunlarının altına çöp bu oyun bir oyunu sony yapmıyorsa oynanmaz gibi saçma sapan fanatik dereceliği hastalık durumunda olan kaç sonyci gördüm kusura bakmayın ama çok yanlı yorumlarınız var şu sitede bile eğer bir düşmalık varsa o düşmanlık en az emin olun sonye yapılıyor bir ps4 sahibi olarak e3 duyurduğu oyunlara şovu müthişdi fakat hiç bir oyununun çıkışı belli değil sony bize doğru dürüst bu nesil exc oynattırmadı en azından x1 in çıkış tarihleri belli dedim aynen sizin dediğiniz marjinal olan sonyci kitlesi demdiğini bırakmadı nitekim 6 ay geçti z1 de forza gears of war çıktı sonyde ses soluk yok ee demekki sizin bahsettiğiniz marjinal kesim sadece Xbox veya pc de yok demek ki sonyciler de de var.

İdrak İstimlak

15.10.2016 11:58:58

+1
Fake uyelik alip bu sekilde milleti rahatsiz eden, sacma sapan mesaj yazan birini gosterebilirseniz size hak verebilirim. Xbox hakkinda mantikli yazilmis her mesaja dahi xbox dusmaniymis gibi yaklasan marjinal bir kitle var, ister kabul edin, ister etmeyin ama bu yillardir boyle. Hatta bir donem o kadar ileri gitmislerdi ki, xbox kullanicilarini elit oyuncular, PS sahiplerini de hep kafelerde PES oynayan kitle gibi goren kendini begenmis bir kitle. Burada eskiden beri yazan bir cok insanin asil tepkisi o donemden bu doneme 180 derece donen bu kitleyedir.

BSC Misafiri

15.10.2016 11:23:55

+5
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Bu Sony düşmanlığı nasıl bir düşmalıktır çözemedim, inanın kan davasından daha üst boyutlara taşınmış durumda bazılarının kafasında. Haber Sony'nin mobil pazarda da ciddi bir oyuncu olma noktasında bir çalışma içine girdiği belirtiliyor, birileri hala remastered diye sayıklama peşinde. Allah aşkına mobil pazar ve remastered ne alaka? Bazı remastered projelere bizler de karşı çıkmış olsakta, sonuçta bunlar sadece Sony tarafından değil, 3. parti firmalar tarafından da yapılan işler. Kaldı ki, Sony çıkarttığı onca remastered oyuna rağmen hala rakibinden kat kat daha fazla exc. oyuna sahip. Üstelik yeni yeni IP'ler var bunların içinde, adamlar oyun dünyasındaki geçmişlerine bakınca, hep yeni yeni IP'leri oyun dünyasına, oyunculara kazandırmış bir firma. Hala birileri büyük bir hazımsızlık içinde saldırıyor, bu nasıl bir kafadır, nasıl bir anlayıştır, cidden çözmek zor. Açılan onlarca üyelikler, kullanılan üslup, saçma sapan cümleler derken iyice mide bulandırıcı bir hale geldiklerinin farkında değiller herhalde. Bize de sadece Allah'tan niyaz dilemek kalıyor, bu kendini kaybetmiş şahıslara...
Peki bu sonycilerin diğer platformlara düşmanlığını nedir?Herhangi bir x1 veya pc haberinin altına sonycilerin yazdıklarını hiç okumadınız herhalde yada bugün uzaydan indiniz sadece bu haberi okudunuz çünkü böyle davranıyorsunuz aslında oyun dünyasının en büyük sorunlarından yani platformlar arası düşmanlığa değinirken bile tarafsız kalamıyorsunuz ya işte o yüzden bu sony düşmanlığı veya başka bir platform düşmanlığı çıkıyor ortaya aslında eleştirirken eleştirdiğiniz yanlışa siz düşüyorsunuz asında bu yazınıza soye olan düşmanlığa değinerek değil de platformlar arası düşmanlığa değinerek başlayıp sonycileri sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermeye çalışmasaydınız daha ciddiye alınan bir yorum yapmış olurdunuz.

İdrak İstimlak

15.10.2016 09:56:27

+1
Bu Sony düşmanlığı nasıl bir düşmalıktır çözemedim, inanın kan davasından daha üst boyutlara taşınmış durumda bazılarının kafasında. Haber Sony'nin mobil pazarda da ciddi bir oyuncu olma noktasında bir çalışma içine girdiği belirtiliyor, birileri hala remastered diye sayıklama peşinde. Allah aşkına mobil pazar ve remastered ne alaka? Bazı remastered projelere bizler de karşı çıkmış olsakta, sonuçta bunlar sadece Sony tarafından değil, 3. parti firmalar tarafından da yapılan işler. Kaldı ki, Sony çıkarttığı onca remastered oyuna rağmen hala rakibinden kat kat daha fazla exc. oyuna sahip. Üstelik yeni yeni IP'ler var bunların içinde, adamlar oyun dünyasındaki geçmişlerine bakınca, hep yeni yeni IP'leri oyun dünyasına, oyunculara kazandırmış bir firma. Hala birileri büyük bir hazımsızlık içinde saldırıyor, bu nasıl bir kafadır, nasıl bir anlayıştır, cidden çözmek zor. Açılan onlarca üyelikler, kullanılan üslup, saçma sapan cümleler derken iyice mide bulandırıcı bir hale geldiklerinin farkında değiller herhalde. Bize de sadece Allah'tan niyaz dilemek kalıyor, bu kendini kaybetmiş şahıslara...

olağan_şüpheli

15.10.2016 02:40:13

0
vita ya elini sürme sakın sony . öylece kalsın .

_giray_

14.10.2016 23:59:54

0
PSV'ye oyun konusunda destek verselerdi, o kadar reklamı batılı oyunlarla beraber yapsalardı 3DS'i geçerdi güzelim konsol ama şimdi telefon için oyun yapıyorlar ki telefon oyunları artık eskisi kadar değil. Şimdi tek amaç gerçek parayla satın alınan oyun parası satmak. Hatırlıyorum Modern Combat 3 çıkacağı zamanı işte konsollardaki Call of Duty kalitesinde oyun falan filan o kadar videosu falan vardı kaç tane sitede ve forumda tartışıldı hatta bu sitede video incelemesi yapıldı şimdi hiç kimsenin umurunda değil. Bende ilk aldığımda böyle oyunları oynardım ama şimdi sadece küçük oyunları oynuyorum. Run Sackboy Run diye bir oyunları vardı demek ki tutmuşta çıkartıyorlar.

2K

14.10.2016 22:48:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: Naughty_Dog

Sony mi parasız
Sony'in şu an çok kazanç sağladığı bölümü Play Station onun dışında diğer departmanlardan istediği kadar para kazanmıyor hatta geçen yıllarda bu yüzden küçülmeye gitmişler, hatta çeşitli yerlerdeki merkezlerini satmaya başlamışlardı. Mobil oyun ondan mı çıkarıyor bilemem ama konu parasız olmak ile ilgili değil istenen beklenen kazanç sağlanamadı zaman bakkal olmadığı için bu firmalara büyük etkileri oluyor borsada. O kadar gülünecek bir şey, söz değil yani.

blackzeros

14.10.2016 22:25:43

0
beklentinizi cok yukseltmeyin , pokemon go gibi mobile uygun oyunlar olur ha tutup bit gran tourismo veya gow gibi oyunlar getireceklerini sanmıyorum, hali hazırda uncharted ve lbp oyunları gibi cerezlik oyunlar olur.

Persona_Non_Grata

14.10.2016 21:48:59

0
Aralıkta Playstation experience var onu bekleyin.

dark dragon

14.10.2016 21:39:21

+1
Remastered kadar taş düşsün kafanıza her konuda aynı boş beleş mesajlar. Adam mobil oyun diyor ne alakası var.

BSC Misafiri

14.10.2016 20:55:23

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Sony'nin sonu belli. Parasizlikdan dolayı Mobile'a yol
Ya bari böyle saçmalama yaa..

Persona_Non_Grata

14.10.2016 20:45:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator Aslinda bu islerin tek caresi MAC ban, atacaklar MAC bani ebedi giremeyecek...
Hayır madem kendini sınırsız banladın, ne diye 10 tane fake üyelik açarsın, nasıl bir kafa bu, bu kadar mı insan kendini rezil eder anlamıyorum.

Caped 117 Crusader

14.10.2016 20:38:09

+1
mobile bile remastered yapacaklar :d

BSC Misafiri

14.10.2016 20:34:45

0
Telefonda adam gibi oyun yok En azından Sony adam gibi oyun getirsin ki başarılı olucağını düşünüyorum

İdrak İstimlak

14.10.2016 20:19:50

+1
Aslinda bu islerin tek caresi MAC ban, atacaklar MAC bani ebedi giremeyecek...

Persona_Non_Grata

14.10.2016 20:03:54

+1
quote:

Orijinalden alıntı: xepi ooooooppa hazıırmıyız rem rem remesterd :D
Oğlum bu kadar düşme la , ne kadar zavallı oldun sen maximus.

xepi

14.10.2016 19:09:52

0
yazık oyun listelerine baktım 2 ex gerisi ps5 remesterd aksin

xepi

14.10.2016 19:09:14

+1
ooooooppa hazıırmıyız rem rem remesterd :D

Punisher155

14.10.2016 18:53:17

0
İyi hoş da Japonya ve diğer Asya ülkelerine hitap etme kaygıları hiç olmamış. God of War, Uncharted, Gran Turismo, Killzone gibi exc. oyunların yan hikayelerinin anlatıldığı ara oyun tarzı mobil versiyonlarını ya da ilk oyunlarının remasteredı tarzı şeyler(GTA SA, Fahrenheit vb.) katamayacaklarsa mobil dünyaya hiç girmesinler bu işe. En fazla Nintendo'nun Pokemon Go balonu gibi şişer sonra patlar. F2P oyun da Allah rızası için yapmasınlar gerekirse 20 tl istesinler ama oyun içi ödemeler ile dönen abuk subuk oyunlar yapmasınlar, piyasada F2P adı altında kendi çöp kalitelerine bakmadan utanmadan oyuniçi ödemelerde 214 tl'lik paketlerin bulunduğu 100lerce örnek var. Sony bunlardan biri olmamalı.

Persona_Non_Grata

14.10.2016 18:38:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: Scorpio bites a Pony Sony'nin sonu belli. Parasizlikdan dolayı Mobile'a yol
Sony mi parasız

BSC Misafiri

14.10.2016 18:31:01

+7
sony sen önce şu e3 duyurduğun oyunları bi çıkar allah aşkına şu konsolu aldım alalı doğru dürüst bir exc oyun oynayamadım arkadaş bende pc ciler gib bf1 bekleyeceksem heyecanla niye konsol alayım ki bir daha

Chirrut Imwe

14.10.2016 18:06:08

+1
Sony'nin sonu belli. Parasizlikdan dolayı Mobile'a yol

BSC Misafiri

14.10.2016 17:46:59

+1
berbat p2w oyunları aaa titlelarla kakalamaya çalışıcaklar aman ne güzel
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız