Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sega'da İşler Hiç Olmadığı Kadar Kötü

 
    Bu aralar oyun endüstrisinde yaprak dökümleri iyice çoğaldı. Dün akşam saatlerinde Sony'nin Zipper Interactive stüdyosunu kapattığını öğrenmiştik ve üzülmüştük. Şimdi bir üzücü haberimiz daha var. Büyük zararda olduğu belirtilen Sega'nın bugün Kuzey Amerika'daki tüm QA (Kalite güvence) faaliyetlerini durduracağı bildirildi. Bundan sonra tüm QA sorumluluklarını Sega Europe üstlenecekmiş.
 
    Bunun yanısıra her ne kadar net sayılar belirtilmese de şirketin pazarlama, tasarım, sosyal ve geliştirme departmanlarından yüzlerce işçinin çıkarıldığı bildirildi. Bir başka kaynaktan alınan bir rapora göre ise "şu anda duyurusu gerçekleşmeyen" ve Sonic, Football Manager, Total War ve Aliens ile alakası olmayan birçok oyun artık Sega tarafından yayınlanmayacakmış.
 
    Gerçekten durumlar kötü görünüyor. Umarız en kısa zamanda Sega, işleri yoluna koyar.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN Anarchy Reigns Aksiyon Online Platinum Games oyun iptali işçi çıkarımı Sega PS3 Xbox 360
CS: Global Offensive Betasına Yeni Güncelleme Oyun Dünyasından Keyifli Anlar!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

1.1.2013 01:35:29

0
Sega'nın batma sebebi çıkardığı oyunların kötü olması falan değildi yeni nesil oyun teknolojisine ayak uyduramadı sega'nın tavan yapıp tüm oyun firmalarını devidiği dönem 1980'ler ve 1990'ların sonuna doğru olmuştur nedeni sega'nın her oyunu %99 atari oyunuydu ve çok iyi yapıyordu ve kendi konsolu vardı yeni nesil geldikten sonra 2000 yıllar sega atmaya başladı hatta 2000 yıllarında çıkardığı segadreamcast konsolu bile tutulmuyodu zaten sonra batış geldi seganın resmi batışı 2004'lerden sonra tamamiyle geldi segaya çok üzülüyorum gerçekten :(

aykut291

1.4.2012 01:29:06

0
Doğrudur tabi hiç yenilik yok.Hiç yeni kaliteli seri yapmıyolar.Bir tutturmuş Sonic onunda modası geçti artık son oyunları rezaletti bana göre.Bir ara Bayonetta yapmışlardı o fena değildi ama 2. çıkacağını zannetmiyorum. Total war desen nereye kadar herkeze hitap eden bir oyun değil özü sağlam bir Oyun olabilir ama devir herkezi düşünmeyi gerektiriyo artık. Yani kısacası batış sebebi herzaman aynı mantıkda devam etmesi.Yenilik yapmayan kaybeder.

BlackBeasT

31.3.2012 21:43:10

0
Sega iflas bayrağını çekerse oyun camiasında 1 çınar devrilmiş olur.

BSC Misafiri

31.3.2012 21:23:46

0
"Ontes" Birde Pc Kullanıcısı olarak yazıyorsun.SEGA'nın bu hallere gelmesi Pc yüzünden mi?.Yeter arkadaşım yav.Bir firma batar Pc yüzünden.Bir oyun az satar Pc korsanlığı yüzünden bune yav?.Total War gibi stareji oyunları konsola nasıl çıkacak?.Sanki konsalda korsan yok.Bırakın Pc ile uğraşmayı.Pc'ye laf atanların %98 full pc kullanıyor.Pc'deki teknolojiden iyi yararlanamadı SEGA bedelinide ödüyor.

REV0

31.3.2012 21:23:37

0
Activision gibi yapsın. Oyunu full vermesin, eksik koysun sona one-day DLC çıkarsın, BioWare gibi. Total War yapacak misal, 10 milletle başlasın, sona her milleti 10 dolar DLC olarak versin, kar yapmazsa üyeliği sildirecem arkadaş

Frostmourne Hungers

31.3.2012 19:45:50

0
Aynı sorunu THQ'da yaşıyor , bir bir iptal ediyor projelerini.Bu devirde sağlam shooter oyunun yoksa kaybetmeyi göze almışsın demektir.

multeci

31.3.2012 19:24:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: Ontes Bunları tamamen bir pc oyuncusu olarak yazıyorum. SEGA, 2000 lerin parlak oyun ve konsol yapımcısı bence neden battı? SEGA son dönemlerde her ne kadar thor,captain amarica,iron man, alpha protocol gibi başarısız ve düşük bütçeli yapımlara imza atmış bir frima olsada, batış nedeni bu değil. SEGA'nın en büyük 2 oyun serisi nedir diye sorsanız eminimki herkes FM yada Total War diyecektir. Bunların exclusive(Özel) olduğu platform hangi platform? PC! Son dönemlerde iyice açık ara farkla satışlarda öne geçen platform hep konsollar oldu. Bir oyun konsolda 5 milyon sattıysa pc de anca 700.000 satar.(Oyun satış istatisliklerine bakan bir insanım) Ben bunun böyle olmasını tabi istemezdim ama piyasanın durumu bu. Belkide türüne göre başyapıt sayılabilecek demin söylediğim 2 oyun serisi konsollara çıkmadı. Bir strateji yada menejerlik oyunu konsola nasıl çıkıcak dersiniz ee onların bileceği iş. Yani zaten başrılı olup satmaya meyelli oyunları diğer frimaların oyunlarından (konsola çıkmadıkları için) 7 kat daha az satarsa, ve bu oyunlarda shogun gibi müthiş detaylı ve bütçeli oyunlar olursa, batmaması için bir sebep göremiyorum. Ben küçüklüğümde 2d soniclerle büyümüş biriyim. Çok büyük pazarlama hataları yapan bir frima oluyor yavaş yavaş SEGA... Hiç sanmıyorum ama umarım yakında bu finansal krizden kurtulur. Saygılar.
seganın sorunu şuki 96 dan itibaren felan oyun olayı pc ye fena kaydı, oysaki daha önceleri computer games densede bu oyunlar konsolda oynanıyordu genelde pc de değil. herkesin evinde nintendo sega atari gameboy veya bunların klonları vardı. ama bi anda oyun pc ye kaydı maus + 3d birleşince. pc de oyun kavramının devrim yaşadığı bi dönemdi 97-2002 arası. konsola kalan poyı ise sony ps ve sonra çıkan ps2 ile bir güzel topladı.. sega konsol üretmeyi bıraktıktan sonra pc ye abandı, sonuçta konsolda seni deviren sony e oyun yapmak heralde zorlarına giden bi meseleydi. ve çıkardıkları oyunlarda o dönemde devrim yaşayan pc oyunlarıyla yarışamayacak düzeydeydi. konsol tecrübesi bi anda klavyeli mauslu sistemin tecrübesine dönüşemiyor sonuçta. yani tam ortada kaldılar pc ye sağlam gidemediler başyapıtları olamadı pek o dev firmanın ve başyapıtı olmayan yapımcılar sadece pc ile kurtaramazlar konsol ayağı şarttır ve konsola da pek gidemediler sonuçta böyle oldu.. ellerinde gerçekten iş yapabilecek tek yapıt var oda total war ve bi şekilde konsola uyarlamaları lazım kurtulmak için..

arif-arsen

31.3.2012 19:03:34

0
Vay sega vay batmaz arkadaşlar sega bir oyun için ne kadar kişi para toplarsa seni toparlamak içinde para toplarlar.Hem firma açısından hemde oyunlar açısından seganın yüzü güler

Ontes

31.3.2012 18:41:51

0
Bunları tamamen bir pc oyuncusu olarak yazıyorum. SEGA, 2000 lerin parlak oyun ve konsol yapımcısı bence neden battı? SEGA son dönemlerde her ne kadar thor,captain amarica,iron man, alpha protocol gibi başarısız ve düşük bütçeli yapımlara imza atmış bir frima olsada, batış nedeni bu değil. SEGA'nın en büyük 2 oyun serisi nedir diye sorsanız eminimki herkes FM yada Total War diyecektir. Bunların exclusive(Özel) olduğu platform hangi platform? PC! Son dönemlerde iyice açık ara farkla satışlarda öne geçen platform hep konsollar oldu. Bir oyun konsolda 5 milyon sattıysa pc de anca 700.000 satar.(Oyun satış istatisliklerine bakan bir insanım) Ben bunun böyle olmasını tabi istemezdim ama piyasanın durumu bu. Belkide türüne göre başyapıt sayılabilecek demin söylediğim 2 oyun serisi konsollara çıkmadı. Bir strateji yada menejerlik oyunu konsola nasıl çıkıcak dersiniz ee onların bileceği iş. Yani zaten başrılı olup satmaya meyelli oyunları diğer frimaların oyunlarından (konsola çıkmadıkları için) 7 kat daha az satarsa, ve bu oyunlarda shogun gibi müthiş detaylı ve bütçeli oyunlar olursa, batmaması için bir sebep göremiyorum. Ben küçüklüğümde 2d soniclerle büyümüş biriyim. Çok büyük pazarlama hataları yapan bir frima oluyor yavaş yavaş SEGA... Hiç sanmıyorum ama umarım yakında bu finansal krizden kurtulur. Saygılar.

multeci

31.3.2012 17:56:01

+2
evin anaya azmı margarin ambalajı yolladık senin konsolundan alacaz diye.. arsenalin göğüs logıosuydun sen be nerelere geldin..

einhander

31.3.2012 17:07:17

0
oyun sektoru ıyıce tekellesıyor bır kac buyuk fırmada kucuklerı satın almaya devam edıyor. buyuk fırmalar cerez oyun yapıp karlarını ıyı arttırıyor. sektorun eskı duayenlerı yavas yavas kuculuyor gerıye hıc bırsey kalmayana yada satın alınana kadar.

Ghost_player

31.3.2012 16:58:24

0
yok olsun

oyuncu11790

31.3.2012 16:53:30

0
koskoca seganın düştüğü durumlara bak ya gerçekten üzücü

ultra_storm

31.3.2012 16:32:31

0
Çok kötü bir haber football manager ve total war gibi kaliteli oyunlar'rı var seganın.

tasci3

31.3.2012 16:13:50

0
hiç birine yanmam FM'nin başarısı baltalanacak. bari CM geri dönse.

Farwynd

31.3.2012 16:11:24

+3
quote:

Orijinalden alıntı: teramit mobil oyun pazarı büyüyünce konsolların pastasından diğer köklü oyun firmaların pastasından yiyor.ios un etkileri bunlar.Ayrıca bağımsız yapımcılar steam gibi dağıtımcılar ile daha çok yayıldılar pastada segaya yer kalmadı...
Alakaya maydonoz. Mobil oyun piyasası ile alakası yok. SEGA bu yeni çağa ayak uyduramadı. Şurada bir kaç iyi oyunu var ki onlarında müthiş satış rakamları yok. Bundan dolayı SEGA kötü durumda.

teramit

31.3.2012 15:59:03

-4
mobil oyun pazarı büyüyünce konsolların pastasından diğer köklü oyun firmaların pastasından yiyor.ios un etkileri bunlar.Ayrıca bağımsız yapımcılar steam gibi dağıtımcılar ile daha çok yayıldılar pastada segaya yer kalmadı...
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Anarchy Reigns
+ TAKİBE
AL
2 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız