Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Samsung'un Sanal Gerçeklik Gözlüğünden İlk Görüntü Sızdırıldı

 
     Mayıs ayında yayınlanan dedikodularda Samsung'un Oculus VR birlikteliğinde geliştirdiği bir sanal gerçeklik cihazı üzerinde çalıştığı fısıltıları internette dolaşmıştı. Dün ise SamMobile tarafından gelen bir raporda Gear VR isimli bir sanal gerçeklik cihazı hakkında yeni bilgiler ve yeni bir görsel gün yüzüne çıktı.
 
Söylenenlere göre Samsung, IFA 2014 konferansında Note 4 yanı sıra Gear VR'ın da sunumunu gerçekleştirebilir. Raporda yazanlar ve resimde görüleceği üzere giyilebilen sanal gerçeklik cihazı Samsung Galaxy telefonlarını ekran olarak kullanabilecek. USB aracılığıyla telefona bağlandıktan sonra ivmeölçer, jiroskop ve işlemci yardımıyla kullanıcının kafa hareketleri takip edilebilinecek.
 
Donanımsal olarak ürün Samsung tarafından geliştiriliyor ancak yazılım noktasında Oculus VR'dan destek alınıyormuş. Cihazın hedefi aslında geçtiğimiz Haziran ayında Google tarafından tanıtılan Google Cardboard'da olduğu gibi mobil cihazlarla sanal gerçekliği buluşturmak. Ancak Samsung çok daha konforlu bir tasarımla kullanıcıyı rahatsız etmekeyecek bir deneyim sunmayı da amaçlıyor. Ayrıca tek tuşla sanal gerçeklikten çıkarak gerçek dünyaya dönebiliyor olmanız da güzel bir detay olmuş.
 
Bahsi geçen dedikodular ne kadar gerçeğe dönüşecek ya da mobil platformda sanal gerçeklik ne kadar tutacak, merak konusu.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GameSpot samsung gear vr mobil sanal gerçeklik samsung galaxy oculus rift oculus vr
Dragon Age: Inquisiton'dan 17 Dakikalık Harika Bir Fantastik Dünya Turu Beyaz PS4 Destiny Paketinden Ayrı Olarak da Satılacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

21.7.2014 12:09:03

0
samsungu sevmıyorum

OldGamers86

11.7.2014 08:58:56

0
Tekelleşmemesi gene de iyi olur.

RushEpicsTR

10.7.2014 20:33:28

0
Rekabeti severim ancak böyle yeni bir teknolojinin çokda fazla alternatifi olacağı için yazılımcılar hangisine tam optimizasyonlu geliştireceklerini kendilerine sordukları zaman ayrılıklar ve teknolojinin yayılmasını kötü etkileyebilir. Ancak aynı formatı birebir desteklerse bilemem birde Samsung gibi firmanın bu işe iyi başlayıpta sonradan diğer ürün çıkartıp iş te bunda bu özellik var bunu alın eski sürümleri yeni güncelleme ile berbat etmesi ile piyasayı kötü etkileyebilir. Bence en azından bu teknoloji yaygınlaşana kadar tek firmanın üretmesi olacaktır. Bu ürün tamam artık dediğimiz noktadan sonra ise rekabet olması gerekir. Her zaman tek el tarafından sunulursa piyasayı kötü manipüle edecektir zaten.

Virtual Reality

10.7.2014 17:00:10

-1
Bu sanal gerçek gözlükleri Playstation 4 ile ne kadar uyumlu olacak, şimdilik PC yi destekliyorlar. Sony Morpheus'a ise hiç güvenmiyorum. Bir Oculus Rift olamaz.

Rapsody_izmir

10.7.2014 15:22:48

+1
Daha öncede böyle bir atraksiyon yaşandı uzay teknolojisi diye tanıtıldı filmlere konu oldu. 2 sene sonra adı anılmaz. Pratiklik yok. Evimde kafamda 2 kilo ağırlığında zımbırtıyla neden oyun oynayayım. Tekli koltuk , kola ,sigara , playstation 4 lüsü varken.

Gilthaniel

10.7.2014 15:08:06

0
Hocam piyasa ya sansung'un gireceği çok önceden beri biliniyordu ayrıca bütün parçalarını kendi üreten bir firma olmasından dolayı işleri de bir hayli kolay olacaktır.sanal gerçeklik cihazlarında simdi en büyük tehlike her yıl yeni ürün lanse edip galaxy,note serisi gibi üretim yapmaları bu teknoloji de 1080p oled ekranı yeterli olarak görüyorum şahsen.tv ve cep telefonları ile entegre olması keyifli olabilir.tabi önce telefon pil kapasiteleri ile ilgili olağan üstü bir teknoloji gelmeli.

GoldPunch

10.7.2014 14:48:09

+1
Samsung ne alaka diye düşünmeden edemiyorum. Tamam çok büyük bir şirket ama Samsung telefonlarında kullanımı pek akılca gelmedi bana. Samsung Smart TV'lere ikincil ekran olarak bağlanabilir belki. Bu arada tasarımı çok şık olmuş.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız